EXTRA V75 Fredag 24 Augusti BERGSÅKER

V75-1, AUTO 2140, 4-åringar

6 SOUTHWIND HYDRO-Örjan Kihlström 20%

Jag har sedan hästen kom till Sverige haft ett gott öga till fyraåringen, men han har inte fått någon utdelning alls. Senast var han blek, men nu rapporterar man att hästen känns fin och tränar starkt. Han har mött stentufft motstånd flertalet gånger i Sverige och nu ställs han mot mer behagliga hästar. Min feeling är att han är starkast till slut.

2 RALLY FUNNY-Ove A Lindqvist 29%

Rally Funny galopperade bort sig direkt i starten senast i återkomsten efter drygt två månaders frånvaro från tävlingsbanan och vi fick därmed ingen kvitto på hur formen är för dagen. Hon imponerade i sina tre raka segrar tidigare under året och har hon återfunnit den formen räcker hon en bit här också även om det är tufft för ett sto att möta dugliga hingstar och valacker.
8 EARL VARIERA-Björn Goop 5%

Höll enkelt upp innerspåret till ledning i Sverigedebuten men har inte visat upp någon speciell startsnabbhet efter det. Lill-Goop har kört honom en gång men då blev det galopp i startrusningen. Har fart i kroppen och en av flera som kan skrälla i loppet.
9 TASTEOFCHOCOLATIER-Robert Bergh 3%

Är inte helt stabil på benen men har en hel del kapacitet inombords när han går felfritt. Har en hemsk rad och har inte fått kliva upp på pallen efter sex starter i år. Ensam med bakspår nu bör underlätta en felfri avgång och får Bergh lifta med så finns det lite speed att  spela ut över upploppet.
7 HEADING REFERENCE-Håkan Skoglund 12%

Heading Reference gick klart vettigt bakom Very Kronos senast och ska tävla utan skor och med ett helstängt huvudlag den här gången, vilket blir spännande. Han tränades tidigare av Stefan Melander, men har nu hunnit med att göra fem starter hos sin nye tränare Håkan Skoglund och kommer allt närmare sin första seger i sin nya regi. 
3 GLOBAL UNDECIDED-Jorma Kontio 21%

Global Undecided galopperar ofta, men har klart bra kunnande för detta lopp. Han har galopperat i fyra av sina fem senaste starter, men visade toppform i upphämtningen efter felstegen senast på Solvalla. Han avslutade då sista varvet så snabbt som 1.11,6 efter att ha galopperat bort mycket mark efter 500 meter. I starten innan var hästen från en position som femte häst i andraspår fullt godkänd som femma i ett V75-lopp på Halmstad. Räknas felfri.

1 DIAMONDS LUCKY-Ulf Ohlsson 2%
4 BUSY DOIN´ NOTHING-Jimmy Dahlman 2%
5 JACK ZON-Per Linderoth 5%

 

V75-2, AUTO 2140, Amatörer

2 MINNESTADS EL PASO-Rebecca Dahlén 47%

Minnestads El Paso har varit fantastiskt bra sedan man började köra honom utan skor och med jänkarvagn. Senast var han tvåa i en V75-final och svarade för ett kanonlopp, trots det var han inte helt frisk och hade problem med halsen. Nu har han varit borta från tävlingsbanan ett tag men har varit fin i jobben. Den här gången är det inte samma form som vid V75-framgångarna, men det behöver det inte heller vara för motståndet är passande. Han ska troligtvis tävla med skor, vilket är ett minus och som jättefavorit kan det vara kul att gardera. Normalt sett vinner han när förutsättningarna är så här fina.

9 DIAMONDS OF´EM-Sebastian Hedblom 1%

Galopperade bort sig mot bra hästar på Bollnäs senast men har svarat för ett par hyggliga lopp på 13-tider innan dess utan att riktigt få känna segervittring från bakspår. Bakspår igen men hon har rygg på favoriten och kan därför få en fin resa och då är det en intressant 1-procentare att tänka på.

8 FLIRT FORTUNA-Ingvar Nyberg 4%

Gör debut i ny regi vilket får en del hästar att tända till på nytt. Har inte startat på en månad men har gått bra tidigare direkt efter ett litet uppehåll. Bra nog att segerstrida om favoriten har en mindre bra dag.

10 MA RUNNING-Patrik Fernlund 13%

Ma Running körs av tipsexperten Patrik Fernlund och han hade tänkt bjuda upp till dans här. Visst, hon kanske inte är lika kapabel som favoriten men har dokumenterad form och vunnit på imponerande sätt senaste gångerna. Senast sa kusken att det i stort sett var helt okört och hon bara gled undan över upploppet. Bakspår var inte vad man hade önskat, men man får göra det bästa av situationen och Fernlund tycker att man ska ta sexåringen på allvar och hon borde vara given på kupongen vid gardering.

11 BACAN DEGATO-Håkan B Johansson 4%
6 SALONG-Malin Viklund 5%

Salong är tuff och stark, verkar dessutom ha hittat toppformen igen.

5 NOEL FACE-Jonas Johansson 1%
3 TITAN ARROW-Lukas Svedin 12%

Titan Arrow öppnar bra men formen är ett stort frågetecken, dock jänkarvagn till denna start. 
1 TEMPURA-Patrick Hedqvist 1%

7 DIGITAL ENGINE-Ove Berglin 2%

12 GET A WINNER-Dan Röcklinger 2%
4 HOT PRIDE-Sofia Adolfsson 8%

 

V75-3, AUTO 2640, 3-åringar

10 LEWIS ALE-Tuomas Korvenoja 42%

Lewis Ale är en ny unghäststjärna från Tuomas Korvenojas stall. Det ryktas om att tränaren gör jämförelser med självaste Brad de Veluwe, som Korvenoja körde in 10,7 miljoner kronor med. Lewis Ale har tagit fyra segrar på lika många starter och ska nu ut för första gången på lång distans, men jag tror det går utmärkt då hästen verkar vara väldigt stark. Dessutom blir det för första gången rycktussar på treåringen. Toppchans! 

3 GOLDEN NEWS-Carl Johan Jepson 2%

Golden News får Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången och det är alltid intressant. Hästen visade goda takter i sin senaste start på Axevalla och även om det var en dryg månad sedan borde formen kunna vara likvärdig nu.

2 ALFRED ZONETT-Robert Bergh 19%

Alfred Zonett gav ett härligt intryck i debuten för Robert Bergh och är snabb ut. Kan tidigt få överta ledningen och är då hästen att slå. En av få i loppet som har meriter över den långa distansen där han kommer från seger över just 2640 meter trots dödens en större bit av loppet. Stall i form och given på kupongen.

1 GLOBAL WILDLIFE-Björn Goop 3%

Har ett intressant utgångsläge och öppnar hyggligt. Över den långa distansen är man säkert inte intresserad av en utdragen spetsstrid och jag gissar att Goop släpper ledningen om han blir utmanad, även om han sällan gör det. Från ledarryggen har det skrällt förr.

5 MELLBY GUVERNÖREN-Erik Adielsson 12%

Är åtgärdad efter senaste starten och är därför lite svårbedömd för dagen. Det kan tänkas att han behöver loppet innan formen sitter där men samtidigt har han så mycket inombord att han inte kan räknas bort. Jag tycker i alla fall att det ska vara en bra platschans. Inga ändringar, skor runt om.
6 NOBLE BOY-Per Linderoth 8%

Noble Boy är en stor och grov häst som ska tävla utan skor och kanske i en jänkarvagn, värd att se upp med. 

4 TWYLA FACE-Ulf Ohlsson 4%
9 CROWN PRINCE W.W.-Jan Norberg 3%

11 MAGIC CASH-Jorma Kontio 2%

Magic Cash galopperade senast men svarade för en formidabel upphämtning och är under utveckling. Jag tror att denna häst kommer bli riktigt bra med tiden och han är värd att se upp med till låg spelprocent.

7 SOUL TAN-Rikard N Skoglund 4%

8 CARHU-Örjan Kihlström 1%

 

V75-4, VOLT 3140, Kallblod-fördel ston

12 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 30%

Art Nökkve höll bra efter en tung resa i dödens senast på V75 och har fin form, har gått bra över distansen förut och får tipset. Han har vunnit en av sina två starter över tre varv och han får tipset. Är härdad på V75 där han vunnit fyra av elva starter.

13 PAVE FAKS-Ove A Lindqvist 3%

Pave Faks är troligen den häst i fältet som besitter högst kapacitet, men han galopperar lite för ofta. Hästen var urstark som tvåa bakom en såpass bra häst som Galileo i starten på Momarken 30/6 och var nära att plocka ner honom till slut trots en resa utvändigt om denne. Felfri blir han svårslagen här, men det gäller att han travar hela vägen.

9 QVARTING-Daniel Wäjersten 6%

Qvarting var fantastiskt bra näst senast då han besegrade Järvsöodin, kuskplus nu och hästen är given vid gardering. Han är stark som brännvin och en av de i fältet som gynnas mest av den långa distansen. Senast blev det tyvärr galopp, men gången innan imponerade hästen rejält då han hade avgjort redan halvvarvet kvar till mål i ett långlopp på Östersund.

10 BJÖRS FREJ-Ulf Ohlsson 17%

Har varit ute i två raka V75-starter nu där han blivit fyra båda gångerna. 8-åringen jagar ännu årets första seger och har fart i sig som gör att han kan blanda sig i striden med rätt lopp.

11 BRENNE BRAKAR-Torbjörn Jansson 17%

Brenne Brakar har en seger och en andraplats på distansen på tre försök, Torbjörn Jansson upp i vagnen känns spännande. Nu har hästen galopperat i sina två senaste starter och dessutom vilat i två månader så formen är svårbedömd. 

7 STORSJARMÖREN-Malin Viklund 1%

8 KATLA KIRO-Jan Norberg 3%

5 SORT GULL-Stefan Edin 2%
1 SINDY LÖPER-Örjan Kihlström 4%

Sindy Löper är i sitt livs form och värd en varning, hon kan leda länge då hon förstärks med Örjan Kihlström i vagnen. 

3 LINDA KAVAT-Jan Olov Åberg 12%

4 LUKAS R.B.-Mikael M Andersson 1%

6 KARLÄNGS LINDA-Kjell Svanstedt 1%

2 TODD TABAC-Kajsa Frick 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Stolopp

5 MRS LINDY-Ulf Ohlsson 48%

Mrs Lindy har bra chans om hon kommer till ledningen, men det finns risk för svar invändigt. Hon har aldrig varit bättre och ser väldigt fin ut. Hon sprang nytt rekord i sin näst senaste start och senast blev det en säker seger från ledningen. Hon är favorit till att hitta den positionen här också och då hon har två segrar och en andraplats på tre försök från spets kan hon bli svår att plocka ner.

6 ULA MIL-Björn Goop 12%

Ula Mil fick en tung resa senast, höll berömvärt men det finns risk för ett tufft lopp igen. Stoet attackerade senast från femte utvändigt efter 600 meter, men fick svar och blev hängande i tredjespår i nästan ett varv innan hon kunde pressa sig till ledningen med dryga halvarvet kvar till mål. Hon var slagen i början av upploppet, men höll farten klart bra till tredjeplatsen.

3 SO GÅ KLEOPATRA-Claes Sjöström 11%

So Gå Kleopatra är ovan på distansen, men enda gången hon testat den vann hon. Fin häst som spurtade till seger senast och det är positiva tongångar från stallet. Högt tempo är en fördel, då hon är väldigt effektiv i spurten.

1 JUNI ROADRUNNER-Kajsa Frick 4%

Juni Roadrunner tog en bejublad hemmaseger senast och har aldrig varit bättre, kan få rygg på favoriten här och med lucka blir hon farlig för formen är som sagt hysterisk.

8 SANGRITA ÅS-Rikard N Skoglund 0%
4 HIPSTER-Örjan Kihlström 12%

Hipster håller stallet högt och det är passande förutsättningar med kort distans och framspår. Hon är effektiv bakom startbilen och vill Örjan Kihlström köra i ledningen kan han nog göra det, och då får favoriten bekänna färg.

10 FUDGE ÅS-Nicklas Westerholm 2%

2 CHINTANA BANANAS-Antero Heinonen 2%

11 ROMANCE AMOK-Jorma Kontio 3%

Romance Amok är en härlig travare men hon har inte startat på länge, bakspår här över kort distans vilket försämrar chanserna. Det finns resurser i hästen som gör att hon måste behandlas med respekt, trots tveksamheter på form och startspår.

9 HOT CHOCOLATE-Erik Adielsson 2%
7 KAJSA T.J.-Ville Karhulahti 1%

12 EDELSA-Erik Lindegren 2%

 

V75-6, AUTO 1640

5 UBERTINO GRIF-Alessandro Gocciadoro 25%

Ubertino Grif gick okej i skymundan i Jubileumspokalen senast och var duktig bakom Love Matters gången innan. Han hade ett svårt läge med spår tolv bakom bilen i Jubileumspokalen senast och hade aldrig med segern att göra då. Han var stark som tvåa näst senast då hästen fick gå utvändigt om ledande och vinnande Love Matters.

7 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 11%

Muscle Hustle är en häst jag verkligen gillar och han kanske är bäst rent kapacitetsmässigt i detta lopp. Robert Bergh är säkerligen offensiv. Han kunde inte hänga på Propulsion och Readly Express in mot mål senast, men höll farten klart godkänt till femteplatsen på för honom opassande lång distans. Hästen visade ju ifjol som tvåa i Sprintermästaren att han går bra över dagens korta distans och vid segern på Rättvik 9/7 imponerade han en hel del när han kunde hålla undan för vinnaren av Jubileumspokalen, Makethemark efter att ha avslutat sista 1000 meterna efter 1.10,1. Kommer han till ledningen är han hästen att slå. Från den positionen har det blivit fyra segrar på fem försök.

6 COOL KEEPER-Leif Witasp 12%

Cool Keeper vann V75 på hemmabanan Rättvik senast och såg bländande ut, vilket han gjort en längre tid. Laddas för fullt från start, men inledningen kan bli tuff. Han fixade alltså en bejublad hemmaseger när han i sin senaste start tog hem Ego Boys minne på Rättvik. Efter att ha släppt ledningen till Canari Match fick Cool Keeper luckan mitt på upploppet och avgjorde enkelt. Här är han knapp spetsfavorit och blir det inte för hård körning kan Cool Keeper ta andra raka segern.

4 MICHELANGELO ÅS-Örjan Kihlström 12%

Färsk i högsta klassen och kommer säkert att bjudas ett snällt lopp av Örjan. Möter tuffare hästar än vad han är van vid men har ett bra utgångsläge och liftar säkert med till en bra placering. 
3 ENTERPRISE-Björn Goop 19%
8 BEAU MEC-Carl Johan Jepson 8%
2 MAORI TIME-Erik Adielsson 7%

Svårt snabblopp för högsta klassen där Maori Time gör en spännande start. Det har sedan Elitloppet varit väldigt positivt snack kring henne, både tränare Stig H Johansson och kusk Erik Adielsson hyllar det nioåriga stoet. Nu är det upp till bevis då hon för fösta gången i Sverige har ett bra utgångsläge. Sköter hon sig och öppnar snabbt så kan det vara ett skrällbud.
1 FRENCH LAUNDRY-Ulf Eriksson 2%
10 KING CITY-Ulf Ohlsson 2%
9 OLEANDER FACE-Kaj Widell 2%

 

V75-7, VOLT 3640, Stayerlopp

14 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 24%

Qahar Q.C. blir inte blir trött i första taget. Hängde inte riktigt med i speedkörningen på långsidan senast men kom tillbaka på upploppet och var förmodligen inte jättetrött i mål. Han är tuff under slutvarvet och bör ses med god chans i det extra långa stayerloppet. Står dock 20 meter sämre till mot Antonio Trot än senast.

7 ANTONIO TROT-Jorma Kontio 25%

Antonio Trot vann ett liknande lopp på Axevalla i juli och var senast godkänd som fyra på Solvalla. Han sprang i 1.10-tempo i 400 meter på sista långsidan senast, vilket gjorde att han blev lite mör över upploppet och tvingades vika ner sig. Han står 20 meter före värsta konkurrenten och är given på kupongen.

9 THE LAST TICKET-Atle Solhus 4%

En norsk 7-åring som kommer med tre segrar och ett galoppmisslyckande på de fyra senaste starterna. Kan vara gynnad av att få köras med spö och får ses som ett möjligt skrällbud på sin fina form.
10 EDER BOB-Kaj Widell 16%

Kommer med två raka segrar på bra sätt men är inte helt rytmisk i travet. Distansen är ett litet frågetecken men formen verkar det inta vara några fel på. Outsider.

6 BISON SPIRO-Ulf Eriksson 1%

13 NAKODA GOJ-Nicklas Westerholm 3%
11 EXPLOSIVE MERLOT-Robert Bergh 5%

3 OVERTIMEOSÅFIN-Daniel Wäjersten 4%

15 COQUIN BEBE-Björn Goop 11%

Coquin Bebe går över alla distanser och var ju fyra i Harper Hanovers lopp på Solvalla under elitloppshelgen efter en stark avslutning. Senast räckte han inte till mot Propulsion och Readly Express i Åby Stora Pris. Björn Goop kör för första gången och kan han få lite extra fart på Coquin Bebe kan ekipaget dyka upp långt framme.

5 RADJAH D´INVERNE-Oskar J Andersson 1%
12 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 1%

1 ONE MEMPHIS-Torbjörn Jansson 1%
4 SPECIAL OFFER-Anders Eriksson 1%

2 IPPON FUTURA-Martin P Djuse 2%

8 HAMTARO-Ove A Lindqvist 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-6-7-8-9 (3-1)

2) 2 MINNESTADS EL PASO (9-8)

3) 1-2-3-10 (5-6)

4) 12 ART NÖKKVE (13-9)

5) 3-5-6 (1-8)

6) 3-4-5-6-7 (8-2)

7) 3-6-7-9-10-11-13-14 (15-5)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 14 Qahar Q.C. i avd.7 så blir kostnaden endast 150:-

EXTRA V75 Torsdag 23 Augusti BJERKE

V75-1, AUTO 2100

11 LASER TILE-Kristian Malmin 26%

Laser Tile är en riktigt bra häst som var otroligt bra i sin senaste start när han fick öppna första 500 i underkant 1,09 och varvet gick på 1.10.7. Att han sen bara länsade undan sista biten och vann på 1.12.0/2140a är starka papper. Han går lika bra bakifrån och måste ha en bra chans trots utgångsläget. Trond Anderssen och Kristian Malmin har dessutom bra fart på stallet för dagen.
9 SPICY CHALLENGER-Adrian Solberg Akselsen 18%

Spicy Challenger har så smått imponerat hela sommaren och verkar aldrig tappa formen. Han vann senast från spets men går lika bra bakifrån.

-Spicy Challenger är i sitt livs form. Når inte ledningen nu så klart men kan få en fin resa och det ut att kunna bli tempo på loppet också. Även han går maximalt utrustad och ska räknas lika mycket som mina övriga i loppet, säger Frode Hamre till Equus.

3 FALCON DRAGON-Marius Höitomt 5%

Falcon Dragon var kanske lite blek senast när han gav sig från spets, men det såg ut som att han legat på lite mycket under loppet och är i så fall ursäktad. Är han som vid segrarna innan kan det duga.
2 ORLANDO KNICK-Tom Erik Solberg 6%

-Orlando Knick har dragit ett perfekt spår eftersom han inte är den snabbaste den första biten. Han går till mål som man säger, och kommer att passera många i slutet. Han är inte utan möjligheter här säger Frode Hamre.
1 RAPIDE FRECEL-Frode Hamre 9%

-Rapide Frecel levererade karriären bästa lopp senast från dödens. Han är snabb ut och kommer vi till ledningen provar jag att köra där. Trots att han möter tuffare hästar den här gången tycker jag att han är segeraktuell säger Frode Hamre.
4 DOUBLE SPIN-Eirik Höitomt 11%

Double Spin har pausat lite och i senaste starten var han inte som bäst, men är han som han var för tre starter sen när han vann tre raka, måste han räknas mycket tidigt. Han vann bakifrån, han kördes till spets mitt i loppet och senaste segern vanns från dödens, så har pratar vi om oöm för positioner.

10 LINS TANIC-Pål Buer 2%

God form, kan kliva förbi en del, men främst platschans
5 DERBY D´ESTINO-Magne Olsen 2%

Derby d’Estino vann på hemmabanan Leangen senast. Han tog över ledningen efter halva loppet och bara stack undan. Det är lite tuffare emot nu, men han gjorde ett gott intryck. Även han går från alla positioner.
7 REVENUE LAVEC-Lars Anvar Kolle 15%

Spurtade snyggt på V75 för tre starter sedan, skrällduglig.

8 THOMSON-Thomas Martinsson 1%

Borde få svårt att komma till .
6 SKYLANDER HILL-Ole Johan Östre 4%
12 CANADIAN ROLLS-Per Oleg Midtfjeld 1%

 

V75-2, VOLT 2640, Kallblod

9 TROLL SVENN-Eirik Höitomt 10%

Troll Svenn gjorde ett topplopp senast bakom en omöjlig Eikfaksen. Han gick på varvet kvar och höll mycket bra till en andraplats. Distansen oroar nog inte då hästen är stark och Norges bästa kusk, Eirik Höitomt, hittar nog en bra position från spår 6. 
1 MJÖLNER ZORRO-Jan Roar Mjölneröd 16%

Segervan sort, kan leda länge.

5 VETLE PETTER-Arnt Sverre Rören 32%

Vetle Petter har imponerat på sistone och ståtar med fyra raka segrar. Han har visat sig totalt oöm för positioner och jag tror att Arnt-Sverre Rören kör till direkt efter start och sedan kör tills han kommer till spets. Därifrån ska han slås och det blir inte lätt för övriga att klå honom.

13 TYSVÄR LOKE-Geir Flåten 3%

Snabb när han sköter sig, spännande att se felfri.
10 VALLE MATTIS-Magnus Teien Gundersen 8%

Valle Mattis har kanske den bästa farten i loppet, men står lite byngligt till med 20 meters tillägg mot de förstnämnda, men han är kanske den snabbaste i fältet, så kommer han till och det blir en speeduppgörelse är han snabb nog.
11 B.B. TERJE T.-Geir Gudmestad 7%
4 EIDSHAUGDJERVEN-Veronika Bugge 10%

Eidshaugdjerven är en stark herre som har fått ge vika mot favoriten ett par gånger, men då har det inte riktigt stämt på vägen. Duktige Veronika Bugge har nu fått ett bra utgångsläge och kanske kan slinka ut framför favoriten och då är mycket vunnet. Eidshaugdjerven går från alla positioner och håller alltid farten till mål.

7 BRÅTNEFAKS-Geir Vegard Gundersen 3%

Bråtnefaks kan vara den i fältet som gynnas mest av lång distans. Kul att se Geir Vegard Gundersen tillbaks i sulkyn dessutom, efter sin skadebekymmer. Bråtnefaks har varit i närheten av Vetle Petter när de mötts och får Vetle lite häx på vägen kan det gå.
6 MJÖLNER TORE-Ole Christian Kjenner 2%
2 HVATT RONJA-Per M Hvattum 4%
3 BOL ODIN-Ole Johan Östre 3%

8 SÖYSET KAISER-Dag Sveinung Dalen 1%
12 RÖSTE LILL-Kjetil Lunde 1%

 

V75-3, AUTO 2600

3 C.C.NOSTO-Hans Christian Holm 9%

C.C. Nosto imponerade när han i sin senaste start körde fram och övertog ledningen efter cirka 500 meter. Sen vann han enkelt trots att tempot var uppskruvat. Han är kvick ut och klarar av den långa distansen. Ett måste på alla kuponger.
1 BESTBYARSENAL-Magne Olsen 25%

Bestbyarsenal har kanske inte det bästa spåret då han inte är direkt kvick ur startgroparna, men han gynnas av distansen och levererar alltid bra spurter. Fastnar han inte är han med långt fram i dag igen.
2 GOING TRANSS R.-Frode Hamre 17%

Going Transs R. var bra då han vann just över 2640 meter i mitten av juni.

- Ja, han har ju visat att han behärskar distansen. Going Transs R. tränar bra efter en paus. Spåret är perfekt, och han ska gå utan skor fram och med jänkarvagn. Jag hoppas och tror att han är bland de tre, och han ska med på kupongen säger Frode Hamre.

6 ROYAL BABY-Tom Erik Solberg 16%

Royal Baby spurtade bra i skymundan senast och visade att formen finns där. Han klarar av distansen och är dessutom kvick ut så det kan bli spets. Hon har vunnit hälften av sina 16 starter, så visst är det en bra häst som ska med på kupongerna.

11 A.D.SLEIPNER-Herman R Tvedt 9%

9 FEDERAL CROWN-Ragnhild Björnbeth 10%

Federal Crown blev fast med krafter kvar senast då det var en mur av hästar i vägen in på upploppet. Innan dess ståtar han med tre raka segrar tagna från olika positioner, så han är inte beroende av något speciellt löpningsförlopp. Lite stökigt kan det bli då ekipaget har rygg på två hästar som inte är pilsnabba iväg, men med lite stäm på vägen spurtar han bra och är helt klart vinstduglig.
4 BASTIAN LENDALUND-Olav Mikkelborg 7%

Bastian Lendalund kommer ut i ny regi efter ett par månaders uppehåll. Han visade styrka i sin gamla regi, så det ska bli intressant att se vad han kan nu i sitt nya hemland.
8 NOIR SUN-Cato Antonsen 1%
7 RED BAR-Ole Johan Östre 3%
10 TUILERIES-Eirik Höitomt 2%

5 FAIRYMAN-Marcus Hultman 2%
12 DELAMAIN-Nils Olav Holm 1%

 

V75-4, AUTO 1609

9 HARLEY D.E.-Frode Hamre 14%

Harley D.E. fick bestämma i tät senast och gav sig, men han var inte att känna igen. Nu har han varit ifrån lite och är han tillbaks till vad han visade i starten innan, när han vann överlägset på 1.12.5/1609a, då är han gjuten i striden. Dessutom är det Norges bästa tränare - överlägset - Frode Hamre, som tränar.

-Harley D.E. underpresterade senast då han hämmades av en hovspricka. Han är frisk nu men bakspåret gör det hela chansartat. Han är dock bra nog för att vinna med klaff säger Frode.
7 NOBLE DANCER-Marcus Hultman 4%

Synd på läget, men lopp i kroppen nu

4 HUMBLE HILL-Adrian Solberg Akselsen 8%

Frode Hamre tränar dessutom Humble Hill som gör jätteintressant debut på norsk mark och i Frodes regi. Han har varit ute i årgångsloppen och visat att han duger, nere i Holland, och visat bra fart. Hästarna brukar leverera direkt när Frode plockar ut dem.

-Humble Hill har bra kapacitet. Men det är en stor tung typ som förmodligen behöver det här loppet i kroppen för att komma i form. Han ska likväl betraktas som outsider.  

3 IMPRESSION-Tom Erik Solberg 8%

Impression imponerade så smått med raka segrar för några lopp sedan, men de två senaste starterna visar lite formtapp. Han är vass på speed när han får ett rygglopp, gärna att han får sitta still till upploppet. Är formen åter - se upp!

1 AMBITIOUS VOYAGER-Herman R Tvedt 19%

Ambition Voyager höll knappt men säkert undan i spets senast. Han är kvick ur startgroparna och jag tror inte att Herman Tvedt vill släppa ifrån sig spets om man kommer dit. Man kan lura sig på att han vinner knappt, men han gör det han ska och inte mer än vad som behövs.
12 FAUST BOKO-Magnus Teien Gundersen 10%

Faust Boko kördes till tät efter cirka 500 meter senast, sen blev det spel mot ett mål. Spår 12 är inte det bästa, men kommer man bara någorlunda in i matchen är svenskfödde Faust Boko sylvass med sin speed.
5 O.M. CORPENTINO-Ole Christian Kjenner 2%
10 MIKKEL H.R.-Erlend Rennesvik 19%

Mikkel H.R. är en stark herre som alltid håller farten hela vägen. Det känns egentligen inte som att kort distans är optimalt, men det troliga är att det blir lite fart på loppet och då gör kort distans ingenting.
6 DEEPAK AM-Peter Strömberg 1%

11 GRACELAND E.P.-Arild Berås 2%
2 JUST LIKE MESSI-Kai Johansen 14%
8 GENTLE DESIGN-Dag Sveinung Dalen 1%

 

V75-5, AUTO 1609

6 ODD HERAKLES-Adrian Solberg Akselsen 68%

Odd Herakles har sprungit in över en miljon i år redan och det är riktigt starkt av ett kallblod, dessutom har han startat mot de bästa i världen, hela året. Senast fick han ge sig mot Månprinsen A.M. på Åby och denne är inte med i dag. Odd Herakles är i mina ögon ett av världens bästa kallblod över kort distans och sitter i ledning innan 200 meter har avverkats och sen är det defilering. Spikas på allt!

7 KLEPPE SLAUREN-Kjetil Djöseland 12%

Kleppe Slauren avslutade bra senast till en tredjeplats, det var i samma lopp som Odd Herakles var tvåa i, bakom Månprinsen. Han levererar ständigt bra avslutningar och är inte så mycket sämre än favoriten, men över kort distans håller jag Odd Herakles som bättre, men häxar det för Odd, så visst.

8 ULSRUD TEA-Svein Ove Wassberg 4%

Ulsrud Tea är ju en härlig 11 års-märr som alltid spurtar bra, i alla sammanhang. Hon har i år sprungit in över 770 000 kronor och har då under sju raka säsonger sprungit in mellan 515 000 och 977 500 kronor per år. Synd på spår 8.
1 INGBEST-Tom Erik Solberg 4%

Ingbest har ett bra läge. Ingbest hamnade i dödens senast på Klosterskogen och vann ändå ganska så enkelt via 1.18 sista 500 och det är inte dåligt. Han kan öppna ganska så bra, men jag tror aldrig att han kan svara ut 3 Särpefanten, som är pilsnabb iväg, eller Odd Herakles. Han är bara 6 år och kommer nog att tillhöra världseliten inom kort.
- Hästen vann lätt från dödspositionen i Drammen och verkade fin i fredagens jobb. Barfota senast, nu blir det skor på. Han kommer troligen att bli överflyglad av 3 Särpefanten, och det gör det chansartat. Han är platsaktuell och även värd ett streck på V75-kupongen säger Frode Hamre.
3 SÄRPEFANTEN-Ole Johan Östre 1%
2 HELLIN FAXEN-Olav Mikkelborg 5%

4 ÅDNE ODIN-Hans Christian Holm 1%

9 ÅSRUD VILJA-Kristian Malmin 2%

10 BRISKEBY RAUEN-Erlend Rennesvik 3%

Struken: 5 Storm Odd

 

V75-6, AUTO 2140, Stolopp

3 IN HÅLERYD-Per Oleg Midtfjeld 32%

Lite tufft inne men inte slagen för det. Får tipsnicken. 

5 XANTHIS AMAZING-Peter Strömberg 8%

Mycket bra näst senast, i striden igen om samma form nu
9 ALWAYS SO EASY-Eirik Höitomt 23%

Always So Easy fick en tuff inledning till spets senast och höll starkt till 50 meter före mål och fick ge sig mot den som liftat med i rygg, vilket var 4 Chellas Girl

6 GLOBAL TALK-Hans Jörgen Eggen 7%

Lätt seger 10/8, en av många luringar.
11 ETNA B.R.-Dag Sveinung Dalen 3%

Van ganska tuffa gäng, passas trots spåret

4 CHELLAS GIRL-Marius Höitomt 5%

Hon ska inte be om ursäkt för sin seger senast, men behöver nog en liknande smörresa igen för att ta i för fullt.

12 LADY LANE-Lars Anvar Kolle 4%

Lady Lane rankar jag som bästa hästen i fältet men har fått bricka 12, vilket såklart gör att uppgiften kan bli tuff. Näst senat spurtade hon sylvasst och hann precis dit på linjen. Senast spurtade hon nog lika bra i skymundan fast det bara räckte till en femteplats. Minsta stäm på vägen så kommer hennes spurt att bita bra.

10 MERLES SIMONE-Olav Mikkelborg 5%

Merles Simone är lite svår att räkna på då hon är lite upp och ner i sina prestationer. Är hon som senast, då vinner hon inte. Gör hon om insatsen från starten innan, ja, då kan hon spurta ner alla.

7 SOUTHWIND GIZZEL-Erlend Rennesvik 1%

1 CHARISMA K.W.-Åsbjörn Tengsareid 3%

Charisma K.W. fick dödens senast en bit och det gillades ej av henne. Hon är snabb ut och är den troliga ledaren i loppet. Skulle hon få bestämma en bit kan hon rinna undan.

8 COME VACATION-Pål Buer 6%

2 UENDY Z.S.-Kristian Malmin 2%

 

V75-7, AUTO 1609

3 B.B.S. SUGARLIGHT-Vidar Hop 28%

B.B.S.Sugarlight möter äntligen ett lite enklare motstånd. De senaste fyra starterna har vinnarna hetat följande: Diamanten, Day Or Night In, Be Mine De Houelle (monté-eliten Solvalla) och Nadal Broline. Det var ett tag sen han var som allra bäst och jag vet att man inte kan leva på gamla meriter, men nu går han ner i klass rejält och Vidar Hop vilar nog inte på hanen utan siktar på tät och känner han att han rår på sina motståndare blir han kanske kaxig igen och han måste räknas.

7 DONATOMITE-Frode Hamre 18%

Donatomite har även han stångats i tuffa gäng i år, näst senast var han ute i Årjängs Stora och mötte Propulsion, Nadal Broline bland andra. Han är bara 6 år och är fortfarande under utveckling. Spår 7 känns inte som det bästa, men om Frode hittar en bra position har han styrkan och hårdheten över upploppet att ta sig först över mållinjen. Donatomite vinner ofta, sju segrar i fjol och fyra förstaplatser på nio starter i år. 
- Donatomite fick ett tufft lopp senast och blev trött. Han hade inte sin bästa dag heller. Han trivs med hög fart hela vägen, och det kommer att bli en offensiv satsning. Kort distans är ett plus och han är en av flera som kan vinna det här öppna loppet, säger Frode Hamre till Equus.
1 FLORIS BALDWIN-Kristian Malmin 9%

Floris Baldwin är kvick ut och har även han varit ute i tuffa sällskap, senast vann Waffle Cone och Floris höll bra till en fjärdeplats efter att ha fått gå i dödens en bit. Egentligen ska han vara chanslös här med endast 700 000 kronor på kontot, men det känner han inte till verkar det som och är fortsatt på väg upp. Han har visat att han har farten för att duga.
6 PATRICIA HASTRUP-Åsbjörn Tengsareid 2%

Hoppas på tempo och rätt ryggar, platschans då
2 PHOTO LAVEC-Tom Erik Solberg 14%

Bra senast, ska kunna vara långt framme igen
4 DEEP SEA DREAM-Lars Anvar Kolle 2%
9 DANCELLI-Olav Mikkelborg 8%
8 RADIEUX-Svein Ove Wassberg 13%

Radieux verkar ha tänt till lite i sin nya regi, i sitt nya land, men lite upp till bevis nu och tyvärr har han fått spår 8.

5 FLASHING BOKO-Hans Christian Holm 5%

10 PHOTO VA BENE-Marius Höitomt 1%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-2-3-4-5-7-8-9-10-11 (6-12)

2) 1-5-9-10-13 (11-4)

3) 1-2-3-4-6-9 (8-7)

4) 1-3-7-9 (12-5)

5) 6 ODD HERAKLES (7-8)

6) 3 In Håleryd/5 Xantis Amazing (9-6)

7) 3 B.B.S. SUGARLIGHT (1-6)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 11 Laser Tile i avd.1 så blir kostnaden endast 120:-

Extra V75 Onsdag 22 Augusti JÄGERSRO-DERBYKVALEN

V75-1, AUTO 2640, 4-åringar Derby-kval

1 VILLIAM-Jorma Kontio 52%

Villiam vann sex av sju lopp i fjol och bland annat det tyngsta loppet Kriteriet och får väl ses som den stora kungen bland 4-åringarna så här långt. Nu lämnar senaste insatsen lite frågetecken då han inte fick det att fungera med travet och han galopperade bort sina chanser som storfavorit. Nu har han förlorat båda sina starter i år då han trots fina 11,7aM i årsdebuten i juni "bara" blev trea bakom vinnande Perfect Spirit och Volnik Du Kras. Nu låter det dock uppåt på tränare Nurmos som tycker spår ett är bra då han är startsnabb. Det finns mycket som talar för spets och slut här och kanske han inte blir så stor favorit som han borde med tanke på senaste loppet?

10 STAR COSTASHORTA-Peter Untersteiner 15%

Har hittat en rejäl formtopp och kommer med tre raka segrar. Tuffare emot nu och ett bakspår som inte gör saken lättare. På visad form får han ändå ses som första motbud. Segrarna på slutet har tagits från spets men han har även gjort bra lopp bakifrån.

3 MALORY-Peter Ingves 8%

Har också visat mycket fin form i sina senaste starter och trots 11 sista 800 senast kunde han inte rå på Zidane Grif utan fick nöja sig med en meriterande andraplats före Spartak Face på Jägersro. Vann starten innan på samma bana och från ett fint utgångsläge är det en som hugger om favoriten inte har sin bästa dag.
4 YOUNG DA VICI-Per Lennartsson 3%

Det är en stark rackare som inte har något emot längre distanser. Näst senast vann han på stayerdistans på Visby. Han lever på styrkan men öppnar inte speciellt rappt, så han får hoppas på att det blir lite fart på tillställningen för att komma in i matchen.
5 LEADER BRODDE-Mattias Djuse 5%

2 SPEEDY FACE-Lutfi Kolgjini 2%
6 GLOBAL UN POCO-Erik Adielsson 5%

8 SPICKLEBACK FACE-Robert Bergh 2%
9 ONTRACK HE´S BLACK-Örjan Kihlström 5%
7 HIERRO BOKO-Christoffer Eriksson 1%
12 HE´S MARVELOUS-Björn Goop 3%

11 SETHMIKAEL BLANCHE-Mats Ulriksson 0%

 

V75-2, AUTO 2640, 4-åringar Derbykval

11 COIN PERDU-Erik Adielsson 29%

Coin Perdu har faktiskt sprungit in mer pengar än Villiam har gjort så här långt och han har nu fått ett lopp i kroppen efter ett lite längre uppehåll. Han var tvåa i Kriteriet bakom Villiam, men vann sex av nio lopp under året. Han var inte speciellt hårt jobbad inför årsdebuten och kommer att gå framåt rejält med den genomköraren. Läget gör dock att det lätt kan strula och han känns inte lika "säker" som Villiam så jag provar med att gardera här, även om det är en klar första häst i loppet. Blir troligen ett offensivt upplägg med sikte mot täten om han känns bra. Har vunnit tre av fyra starter med jänkarvagn.
5 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 12%

Var inte som bäst senast då han var ganska betrodd mot bra hästar på V75. Han hade problem med urineringen då, men känns bättre igen och dessutom går man tillbaka till helstängt huvudlag igen. Ett fint utgångsläge och han är med och slåss om de främre placeringarna.

7 MARTIN DE BOS-Ulf Ohlsson 16%

Maharajah-sonen avslutade bra till andraplatsen bakom Adiago Trot senast på V75 trots bricka 12 bakom bilen. Han har varit struken för sårskada efter det men det ska inte behöva vara något negativt. Har vunnit två av fyra i år och som vanligt har Petri Puros hästar hög segerprocent. Kan vinna loppet.

8 OUTPUT PRESSURE-Örjan Kihlström 11%

Var inte lika vass senast som han varit tidigare i år och Tarzan tror att det var banan som inte passade, tillsammans med ett nyligen utfört foderbyte som ofta sätter ner kapaciteten i hästarna ett par veckor. Nu blev dessutom inte läget det man önskade så det måste klaffa för att han ska kunna sätta nosen först. Örjan brukar dock dyka upp i penningstinna lopp så han ska inte sågas helt.

9 INDY LANE-Jorma Kontio 13%

6 ELDORADO B.-Torbjörn Jansson 6%
3 MELLBY FIRE-Björn Goop 3%
4 CASTERLY ROCK-Christoffer Eriksson 2%
10 LASS REVENUE-Mattias Djuse 2%

12 FRITJOF-Johan Untersteiner 2%

2 STARO LEONARDO-Joakim Lövgren 1%

1 PROSPEROUS-Per Lennartsson 3%

 

V75-3, AUTO 2640, 4-åringar Derbykval

2 VERY KRONOS-Erik Adielsson 60%

Han är inte långt efter Villiam eller Coin Perdu i klass, och kanske kan närma sig ytterligare i årets Derby? Han vann fem av åtta lopp i fjol och har i år följt upp det med fem segrar på sex starter och endast en galopp har förstött den prickfria raden. Från ett fint utgångsläge är det den givna favoriten och han blir nog en av de större favoriterna i omgången. Kan vara en överlägsen spik, men jag dubblar med en outsider.

6 CHIANTI-Björn Goop 9%

Satt fast med sparade krafter senast men hade två raka segrar innan dess så formkurvan pekar åt rätt håll. Är snabb ut och kan vara den som är först ut när startrusningen lagt sig. Sedan är det väl troligt att man släpper till den stora favoriten och man liftar med där bakom över den långa distansen. Med lucka till slut så vet man aldrig hur det kan sluta. 
1 CHAPUY-Åke Lindblom 1%

Chapuy är också startsnabb och kan kanske hålla ut övriga i väntan på att favoriten kommer stormande. Då är det han som är luringen i vassen och till 1% känns det ganska spännande, men han fick inte plats på mitt system till slut. Endast en seger på två år men har bäst rekord av samtliga i fältet på 11,9aM. Jätteskräll.
12 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 13%

Har återigen otur med utgångsläget. Hann inte fram från spår 11 senast på en kladdig bana på V75, och här måste han få hjälp av överpace för att ha en rimlig chans att segerstrida. Verkar annars på gång. 

8 DA PEPPERBOY-Christoffer Eriksson 3%
7 BREIDABLIKS COGNAC-Conrad Lugauer 3%
5 THE BUCKET LIST F.-Tobias O Eriksson 2%
3 RANDEMAR R.D.-Peter Untersteiner 5%

9 VINCENT CHASE-Kevin Oscarsson 0%
10 DIGITAL PERFORMER-Ulf Ohlsson 1%

4 ILLUMINATI-Joakim Lövgren 1%

11 S.G.CHARPENTIER-Jorma Kontio 2%

 

V75-4, AUTO 2140, 4-åriga Ston, Derbykval

5 ROSE MARY-André Eklundh 25%

Ströks inför stochampionatsfinalen senast, men det var inte så allvarligt som man hade befarat. Hon har fått stå över några jobb men har nu tränats igång i ett par veckor. Hon är snabb från start och min spetsfavorit. Då är det hästen att slå och vid dokumenterad toppform kunde det varit en chansspik men det finns viss risk att det fattas lite form och jag plockar därför med  en kvartett till på systemet.
4 ODESSA CELEBER-Örjan Kihlström 25%

Odessa Celeber hade spelarna tröttnat lite på inför senaste loppet, då hon släpptes upp till över 30 gånger pengarna. Hon hade innan dess haft en hel del oflyt i loppen, men fick nu till det, och kunde spurta till säker vinst före megafavoriten Virginia Grif. Hon är snabb från start och har vunnit från spets, så det är inte otänkbart att Örjan väljer att köra där om man kommer dit.
11 GLOBAL UPPER STYLE-Peter Untersteiner 18%

Hade otur i spårlottningen men är så pass kapabel själv att hon ändå kan reda ut detta utan strul. Vann enkelt från dödens i ett stochampionatsförsök och blev trea i finalen. Hon tål att göra lite grovjobb på egen hand och är en av flera som kan vinna detta.
3 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 9%

Visade hög kapacitet näst senast vid seger via 09 sista 800 från femte ytter. Senast valde man att köra med skor från ett dåligt utgångsläge och nu rycker man skorna igen. Från ett fint utgångsläge kan hon plocka ner många över upploppet och som singelprocentare känns hon given på kupongen.
9 TAHITI JOURNEY-Jorma Kontio 11%

1 SWAROWSKI BROLINE-Johan Untersteiner 2%
10 DEVS DAFFODIL-Joakim Lövgren 3%

2 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 2%

6 ANNE ROYAL-Carl Johan Jepson 1%

8 SUNWAPTA GOJ-Oskar J Andersson 2%
7 NEON BRODDA-Mikael J Andersson 1%

 

V75-5, AUTO 2640, 4-åringar Derbykval

12 LUCIFER LANE-Johan A Nilsson 14%

Är med i de stora sammanhangen hela tiden och har sprungit in klart mest i det här fältet. Fick det sämsta utgångsläget och var inte som bäst senast. Han provade då att vrida ut via open stretch men det hände liksom ingenting. Innerspåret var lite lurigt den dagen och man får hoppas att det var det som spökade. Han får tipset på sin fina grundkapacitet men garderas snabbt med ett helt gäng. 
2 VÄSTERBO POKERFACE-Jorma Kontio 34%

Är Nurmos vapen i det här loppet. Har hunnit med tre starter i år som slutat med två segrar och en andraplats senast på V75 bakom B.B.S.Jhonny. Han är orutinerad i dessa sammanhang och får ses som en runner up mot de mer härdade kullkamraterna. Kunnandet ser det i alla fall inte ut att vara något fel på och från ett perfekt läge får han ses som första motbud.
5 GLOBAL UNLIMITED-Kim Moberg 12%

Sprang nytt rekord senast på fina 10,9aK som trea bakom Man At Work och Fortune Teller på Rättvik. Har en del fart i kroppen men har bara en seger på åtta försök i år. Gick barfota runt om senast, men kanske måste gå med skor bak nu. Outsider från ett fint utgångsläge.

7 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 5%

Avslutade bra på V75 senast som trea bakom Doctor Doxey Zenz och Vischio Holz. Han är bra nog att dyka upp där framme om det löser sig från det något dåliga utgångsläget. Fem segrar på tolv starter och Reijo Liljendahl tycker det här är hans bästa Derbychans.
6 ADIAGO TROT-Christoffer Eriksson 14%
10 BORN UNICORN-Per Lennartsson 3%
11 SILENT HILL-Peter Untersteiner 2%
8 SON OF GOD-Örjan Kihlström 8%
3 M.T.MALKIN-Göran Wester 1%

1 BO C.-Kim Eriksson 3%
4 DREAM NIGHT PALEMA-Mikael J Andersson 3%
9 MR DEAUVILLE-Mattias Djuse 1%

 

V75-6, AUTO 2640, 4-åringar, Derbykval

3 ALCOY-Peter Untersteiner 42%

Var fyra i Kriteriet ifjol. Chockade i comebacken på svensk mark senast då han vann på 12,2 över full distans till oddset 47,72, före Perfect Spirit och Velvet Gio. Har varit till Frankrike och provat sina krafter mot bra hästar och har därför en lite stukad rad. Med rätt ryggar spurtar han ner de flesta igen, eller körs han mer offensivt den här gången?

4 EELIS-Jorma Kontio 4%

Är stark och gynnad av distansen. Ingen seger på fem försök i år så här långt och han är inte helt stabil på benen. Han har inte haft samma framgångar i år som ifjol, men han har ändå gått bra i flera av årsstarterna. Senast avslutade han bra som trea bakom Doctor Doxey Zenz och Staro Kickback på V75. Han är ganska kvick ut och bör få en fin position. Siktar mot en final.

7 SHORT IN CASH-Kenneth Haugstad 16%

Är det ganska mycket skrik om på flera håll just nu. Var tvåa bakom Output Pressure men före Coin Perdu senast och han kan avsluta väldigt rappt med rätt resa. Näst senast reparerade han en tidig galopp på bästa sätt och gången efter avslutade han mycket vasst, efter att ha gått med i ryggar under slutrundan.

8 TRANSCENDENCE-Robert Bergh 7%

Är inte alls att lita på men är kapabel när han lämnar galoppskorna i stallet. Har hoppat bort mycket pengar men har ändå nästan tjänat 900.000:- så här långt. Maharajah-sonen är stark och kan dyka upp på målfotot utan felsteg.
9 GEAR EXTENSION-Örjan Kihlström 3%
12 ROOFPARTY-Kevin Oscarsson 8%
2 MELLBY FANTOM-Ulf Ohlsson 2%
11 CARGO DOOR-Thomas Uhrberg 2%
1 EURYTHMIC SISU-Björn Goop 4%
5 CAPITOL HILL-Erik Adielsson 9%
10 THE REAL STAR-Carl Johan Jepson 3%

6 ELWAY AM-André Eklundh 1%

 

V75-7, AUTO 2640, 4-åringar, Derbykval

10 WHO´S WHO-Örjan Kihlström 36%

Who´s Who kördes minst sagt passivt i comebacken, och detta med att köra för bästa placering är det lite si och så med ibland. Naturligtvis var man bara intresserad av att ge hästen en genomkörare inför stundande derbykval, och där är vi nu. Jag räknar med ett helt annat upplägg den här gången och då måste han förstås ha bra chans, trots bakspåret.
5 HARRINGTON-Jorma Kontio 15%

Harrington har fått två lopp i kroppen och har gjort det bra bägge gångerna. Är mest stark men visade senast att han även har viss fart i kroppen då han gick nytt rekord på 12,7 över kort distans som tvåa bakom Allowable. Bra utgångsläge men inget spetsbud från start.

4 YANKEE BOY-Kim Eriksson 4%

Kan öppna snabbt och får ses som tidiga spetsfavorit. Därifrån kan han leda loppet länge och om man glömmer bort denna 4%-are där framme kan det bli skräll. Han har dragits med usla spår en tid och jag kan tänka mig att kretsen kring hästen drog en lättnadens suck när han fick ett bra läge i detta viktiga sammanhang. Han ska heller inte underskattas, för han har verkligen gjort vad han kunnat från de bökiga positionerna, och senast fastnade han med en hel del sparat
6 M.T.MIGHTY WINNER-Peter Untersteiner 6%

Kommer från seger och gör sällan ett dåligt lopp. Tuffare emot nu och han får ses som ett platsbud i första hand. Öppnar hyggligt. 

3 PEKADILLY-Steen Juul 13%

8 VAN KRONOS-Erik Adielsson 3%
7 AVENTADOR S.F.-Björn Goop 5%
9 CALLE CROWN-Christoffer Eriksson 12%
11 EINSTEIN SISU-Tomi Haapio 2%
12 ESPRIT SISU-Ulf Ohlsson 2%
1 MY DREAM ART-Jörgen Westholm 1%

2 INERTIAL-Jörgen Sjunnesson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1 VILLIAM (10-3)

2) 3-4-5-6-7-8-9-11 (10-12)

3) 2 Very Kronos/6 Chianti (1-12)

4) 3-4-5-9-11 (1-10)

5) 1-2-3-5-6-7-8-10-11-12 (4-9)

6) 3 ALCOY (4-7)

7) 4-5-10 (6-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 12 Lucifer Lane i avd.5 så blir kostnaden endast 120:-

V75 Lördag 18 Augusti GÄVLE

V75-1, AUTO 2140, Brons

5 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 14%

Linda’s Girl gjorde det jättebra senast. Det är inte lätt med två tillägg när det går så fort där framme, men hon fick i alla fall en bra tid med sig hem. Hästen vill inte gå i ryggar för då tröttnar hon, så det var bra med framspår. Nu slipper hon ha så många framför sig. Hon gick bra innan jänkarvagnen, men visst har den gett effekt. Stoet har platsproblem och på den fronten underlättar den. Stallet är uppåt. Formen känns jättebra. Det kan eventuellt bli barfota fram. Får tipset.
7 SIGN ME UP TOO-Emilia Leo 23%

Sign Me Up Too var helt godkänd när han tog klivet från lägsta klassen till Brons. Lite sliten efter det loppet men på väg uppåt igen och skulle han nå ledningen tidigt kan det räcka långt

1 MR GOLDEN QUICK-Mika Forss 30%

Umeåtränaren Mika Haapakangas har fått fram en fin reklamhäst i Mr Golden Quick, som imponerade stort vid försök- och finalseger i Klass I i juni. Hästen är mycket spurtstark, men mycket talar för att han blir över från sitt innerspår bakom bilen, vilket kan sätta käppar i hjulen för favoriten? Han avslutade med en 1.10-runda när han vann Klass I-finalen på Färjestad och lekte med bra hästar.

10 MR CREATION-Björn Goop 6%

Mr Creation får Björn Goop upp i vagnen och det är intressant vilken effekt det ger på hästen. Bakspår är visserligen ett minus, men skulle Goop hitta rätt ryggar så ska man inte räkna bort honom.

12 BARON D´INVERNE-Joakim Eskilsson 3%

9 MELLBY DEMON-Jorma Kontio 2%

Mellby Demon jagar första V75-segern i 15:e försöket. Han passar bäst på hösten och vintern och fick en liten tävlingspaus. Han var lite ringrostig i comebacken och ska gå framåt en del med loppet. Hästen tränar normalt inför det här och läget är okej, även om det i princip innebär tilllägg. Det är ingen häst som bara rundar fält utan det vill till att kusken serverar en fin resa. Hästen tävlar precis som senast med jänkarvagn och barfota runt om.

3 COMTE DU POMMEAU-Peter G Norman 1%
8 TAFFY-Carl Johan Jepson 1%

2 MELLBY EMERALDS-Ulf Ohlsson 7%
6 SUGAR DADDY-Kaj Widell 11%

4 MELLBY BRUNELLO-Ove A Lindqvist 1%

11 INDIAN FOUR-Olle Alsén 0%

 

V75-2, AUTO 1640, E3-Final

3 BETTING GANGSTER-Carl Johan Jepson 45%

Betting Gangster är en son till Viola Silas som ser ut att ha förutsättningar att vandra en bit i mammans fotspår. Han hade den sämsta segertiden i försöket men har redan hunnit med att vinna på 1.11,6 och kan säkert en 1.10-tid om det krävs för vinst.

2 FILUR SISU-Jorma Kontio 6%

Ser jättefin ut för dagen och han kan få ett bra lopp i rygg på ledande Devil Sound och med lucka till slut så kan han överraska. Han gjorde sin plikt i försöket kan man väl säga. Han är kvick ut, men Anders häst är minst lika snabb invändigt så det får bli ryggresa den här gången. Faktum är att han är bättre i ryggar då han är lite trög i ledningen. Att det var hans första seger i den senaste starten beror helt enkelt på att han varit ute mot väldigt hårda hästar hela karriären och då är det inte lätt alla gånger. Täta starter ser inte Per Nordström som något negativt och man fortsätter med blinkers, jänkarvagn och barfota runt om.

1 DEVIL SOUND-Anders Zackrisson 20%

Kalmartränaren Anders Zackrisson, 38, har varit proffstränare i fyra år. På lördag kan den treårige Maharajah-sonen, Devil Sound hjälpa honom att inbringa karriärens största bragd. Det då ekipaget ställer upp i den korta E3-finalen på lördag för hingstar och valacker. I uttagningsloppet blev det seger och det betydde mycket. 

– Jag hade byggt upp väldiga förväntningar på mig själv inför uttagningsloppet så det var en lättnad och jag var lite rörd faktiskt. Det var en jäkla prestation, säger han. 

– Det här är den bästa hästen jag någonsin har haft. Det har alltid varit en fin häst. Det är lite som skiljer en bra häst och bra häst som har det där lilla extra. Det märker man när man börjar tävla, säger han. 

Han minns en särskilt en situation då han förstod att hästen var speciell. 

– När jag körde ett provlopp tidigt i hans karriär så kom de äldre hästarna bakifrån och skulle köra förbi mig. Jag satt ju bara där med en liten tvååring. Men då släppte jag efter tömmarna och då vann han på 1.18/2100 meter. Då kändes det som något extra.

En förkylning hindrade ekipaget från att delta i  korta E3. 

– Från början hade jag tänkt stå över långa E3 men nu när vi blev tvungna att styrka inför den korta så tänkte jag att vi kör. Jag tycker att hästarna mår bra av att tävla. 

Som alla andra med lovande treåringar i stallet, drömmer han också om en start i Svenskt Travkriterium. 

– Det är Kriteriet som är nästa stora uppgift om allt faller väl ut. Men man ska inte underskatta E3 heller. Men det är klart att Kriteriet och Derbyt är det främsta unghästloppen. 

– Jag tycker att det är en jättefin häst som utvecklas hela tiden. Det är en sådan häst som gör att man kan drömma stort. 

På lördag har han valt spår ett med sin unghästtalang – och han har tänkt ut scenariot väl. 

– Lyckas jag inte hålla spår ett så hade jag aldrig lyckats komma till ledningen heller. Nu är det dem ska ta en längd på mig i stället för tvärtom. Håller jag inte ledningen så är jag ändå där jag ska vara på innerspår för att kunna vinna loppet med lite tur sen, säger han och fortsätter: 

 – Jag kör där en bra bit där i alla fall sen får man se vad som händer i loppet. Men planen är att köra i ledningen så länge lampan lyser. 

Resan mot Gävle bär av tidigt lördag morgon. 

– Först tänkte jag åka dagen innan men man vet inte hur de tar övernattningen så då väljer jag att köra tidigt på morgonen. Det har funkat tidigare när vi rest långt. Sova får jag göra en annan dag, avslutar han.

6 FORTUNE MEARAS-Ulf Ohlsson 11%

Fortune Mearas svarade för en stark insats i sitt försök när han gick i dödens. Rycktussar för första gången kommer att ge en mer skärpt Fortune Mearas den här gången.

5 ÖNAS NOUGAT-Per Nordström 3%
12 FLIGHT DYNAMICS-Örjan Kihlström 4%

4 BARITONE ARTIST-Markus B Svedberg 2%

11 EVEN´S COOL BOY-Robert Dunder 5%

10 DATS SO COOL-Per Lennartsson 1%
9 NINEPOINTS YANKEE-Jörgen Westholm 2%

7 JAGUAR DREAM-Claes Sjöström 1%

8 FUNKY-Björn Goop 1%

 

V75-3, AUTO 2640, Guld

9 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 6%

Blir det hårt tempo så gynnar det Order to Fly som skrällt förut i högsta klassen och formen verkar vara helt okej för dagen. Barfota runt om på Order To Fly är också värt att nämna.

4 VOLSTEAD-Örjan Kihlström 20%

Volstead är en kanonhäst helt klart. Men 2 640 meter känns inte riktigt som hans likör och han ska inte övervärderas även om hanhar vunnit två av tre starter över distansen i Sverige. Bör ändå räknas tidigt i en lite sämre Gulddivsion.

6 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 18%

Globalsatisfaction kommer till start med två raka segrar i försök och och final i Silver när han nu tar sig an den högsta klassen för första gången. Han gjorde ett starkt lopp på Åby och får gå ut igen. Hästen hade fått ta det ganska lugnt inför Åbystarten och Nurmos tycker inte att sju dagar är särskilt tätt. Hästen går över alla distanser och vinner man en silverfinal från dödens borde man inte göra bort sig i en normal gulddivision. Globalsatisfaction har alltid varit bra, men har inte gjort så många starter än och har mer utveckling kvar i sig.

2 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 19%

On Track Piraten får knappt godkänt för insatsen i Sommartravets final där han stod med dubbla tillägg. Nu fick han ett perfekt läge och han lär få en resa i den främre träffen. Han är kanske allra vassast med lopp på rulle numera och det kanske är läge att ta rygg på Monark Newmen eller Volstead?

7 MINDYOURVALUE W.F.-Björn Goop 12%

Var ute mot Propulsion och Readly Express senast och man kan ju inte säga att det här loppet är lika tufft.

1 MONARK NEWMEN-Fredrik Persson 22%

Monark Newmen tillhör kulltoppen bland femåringarna, men fick ändå inte plats i Jubileumspokalen på Solvalla. Han blir troligen över från start, men har god tid att hitta spurtutrymme över den dryga distansen. Han gör en spännande debut i Gulddivisionen. Han har löpt jämnt med flera topphästar och blir inte spåret en fälla så kommer han att göra sig gällande. Tränaren tror dessutom att man kan hålla upp spets. Han är obesegrad efter fem försök från ledningen. En av flera med chans i ett öppet guldlopp.

3 WEST WING-Torbjörn Jansson 1%

5 SPEED DELICIOUS-Nicklas Westerholm 1%

8 MIND YOUR FACE-Erik Adielsson 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Klass II

1 HUGO GUSTIVAR BOKO-Jorma Kontio 57%

Hästen var betrodd från ett dåligt läge på kort distans senast i V75 och visade väldigt bra fart efter galopp. Nu börjar man från ett trivsamt innerspår och Jorma Kontio sitter sällan fast när han har någonting att åka med. Det här känns som en stark vinnare!

2 VALOUR KRONOS-Erik Adielsson 8%

Valour Kronos har god kapacitet men formen är lite svårbedömd. Löper han upp till sitt kunnande blir det en framskjuten placering
4 DORNOCH AM-Örjan Kihlström 12%

Dornoch Am har tidigare spetsat i de flesta av sina starter, men fjärdespår är lite snävt. Det har alltid varit en lovande travare men det är först i sommar som han kommit igång på allvar. I V75-starten i Kalmar var innerspåret gyttjigt och det var flera som föll från ledningen. I försöks- och finalloppet senast var det första gången han anföll bakifrån och i försöket blev han lite brydd innan han tog sig samman och toppspurtade. I finalen tog ledaren upp häftigt i sista sväng och man fick upp farten sent. Man testade rycktussar på honom då, men hann inte dra dem förrän 75 meter kvar och fick inget riktigt kvitto. Hästen har behövt bakskorna för att behålla stabiliteten, men fungerade fint barfota runt om senast och så fortsätter man. Örjan får lägga upp taktiken, men hästen är snabb iväg och borde kliva iväg felfritt.
7 M.T.MACHIAVELLI-Jörgen Westholm 10%

M.T. Machiavelli fick tuff inledning senast men var trots det lite blek. Han kan bättre. Han har gjort sju starter som valack och har därefter haft en fin utvecklingskurva. Löper han lika duktigt som vid segerloppen före senast kan det räcka till vinst.

6 KAPISH G.L.-Oskar Kylin Blom 2%

5 M.T.LIKEABLE-Johan Brandel 2%
12 ALISS WADD-Tomas Pettersson 1%

11 ISSIAH-Joakim Sternsjö 3%

Amatörtränare Joakim Sjernsjö är en doldis i de här sammanhangen, men jag gillade vad jag såg av Issiahs senaste seger utvändigt ledaren, och här har vi ett prisvärt skrällbud vid gardering.
10 GOLIATH BOKO-Fredrik Persson 1%
3 B.B.S.CANYANKEE-Jenny A Björk 2%

B.B.S. Canyankee galopperade med sparade krafter in på upploppet i ett V75-lopp som B.B.S.Jhonny vann i Bollnäs. Han avslutade bra i vida spår senast och kan ta en framskjuten placering. Han ska tävla med halvstängt huvudlag, det vill säga samma som han hade när han galopperade med sparat i V75 i Bollnäs.
9 MISKOS CAPREA-Kevin Oscarsson 0%

8 LOUIS JADOT-Daniel Berglund 1%

 

V75-5, AUTO 2640, Klass I

5 EXCLAMATION MARK-Ulf Ohlsson 35%

Exclamation Mark vann mycket enkelt på bra tid från ledningen senast. Formen är på topp men det kan bli svettigt att ta en längd på 1 Ural den första biten. Hästen är uppfödd i USA, men verkar leva mer på styrkan och den dryga sträckan på lördag känns bara som ett plus. Det är inte alltid så lätt att leda ett långlopp från start till mål, men så bra som han såg ut senast är det faktiskt ingen omöjlighet.

4 MISTER NIKY-Björn Goop 24%

Mister Niky har hög segerprocent felfri och den långa distansen är en fördel. Om det blir tempo på loppet ökar chanserna till framskjuten placering. Eventuellt barfota bak och jänkarvagnsdebut på Mister Niky. Han har gjort åtta lopp i ledningen och vunnit sju. Han är ingen raket från början, men heller inte långsam
11 PIKACHU FACE-Torbjörn Jansson 2%

Pikachu Face gick ganska bra senast även om tränaren baissade lite innan. Han hade haft ett höbyte inför och var dessutom lite öm i hovarna. Med tanke på det borde han vara bättre den här gången och den långa distansen har han verkligen inget emot.

1 URAL-Jorma Kontio 23%

Ural har spetsat från innerspåret förut och han såg riktigt läcker ut i genrepet för detta lopp. Formen är fortsatt uppåt och känslan är att han blir svår att nå om han håller upp ledningen. Ural gjorde två starter i Frankrike utan att få med sig något. Han gjorde comeback efter ett halvårs frånvaro i helgen men någon ringrost märktes inte. Han vann överlägset efter snabb start (voltstart) till spets. Ural är snabb bakom bilen och har tidigare försvarat innerspåret

6 RORRI BRIS-Kevin Oscarsson 2%

7 ARCTIC LOVER-Hannu Pekka Korpi 1%
2 FARMER JACK-Fredrik Persson 6%

10 DIABLE D´INVERNE-Kaj Widell 1%

Visbygäst som tävlar på en jämn nivå, men som är ute på djupt vatten här. Lär smygas.

9 SAMBUCO-Per Lennartsson 2%

Sambuco vinner inte ofta och måste ha det serverat, men han har nog aldrig varit bättre än och jänkarvagnen har varit ett klart plus. Pass upp!
12 MINNESTADS ECUADOR-Micael Stjernström 4%

Minnestads Ecuador var ute i samma lopp som Exclamation Mark vann i Rättvik. Då, liksom nu, har han bakspår. Spurten var av prima märke och med lite klaff på vägen tar Minnestads Ecuador ned många till slut.

3 HIGHWAY PATROLMAN-Daniel Selin 1%
8 MISS GOLDEN QUICK-Mika Forss 1%

 

V75-6, AUTO 1640, E3-Final Ston

1 ZARA KRONOS-Joakim Lövgren 35%

Lördagens E3-finaler är de korta upplagorna över 1 640 meter. Zara Kronos vann sitt uttagningslopp enkelt sedan hon kommit till ledningen efter 300 meter. Hon skrällvann den långa E3-upplagan i juni och övertygade från ledningen i sitt försök. Men treåriga ston kan vara oberäkneliga och det har inte blivit favoritseger i loppet på åtta år.
- Hon var klockren tycker jag och såg finare ut än någonsin tidigare. Allt är bra efter det också. Hon gick sista snabbjobbet i tisdags och hon har aldrig varit smidigare. Man börjar nästan bli nervös redan eftersom allt känns så jäkla bra, säger Jonas Oscarsson och skrattar.
Det är första gången som hans passhäst har innerspår bakom startbilens vingar men det är inget som oroar honom.
- Hon är så jäkla klok hästen plus att hon är startsnabb. Jocke har aldrig riktigt tryckt av henne från start tidigare men det får han väl göra nu och då tror jag att hon spetsar. Det är väl Indiana Boko emot i startrusningen vad jag har sett hittills men jag tror som sagt på ledningen för vår del.
Ett par intressanta utrustningsändringar kan också tala till Zara Kronos fördel.
- Hon blir utrustad med rycktussar för första gången. Vi har provat det i träningen för att kolla att hon inte blev rädd för dem och det var inga problem. Så fort vi drog dem fällde hon fram öronen och tyckte att det var kul. 
- Sedan är det nästan spikat att det blir barfota bak som i förra E3-finalen och det blir nog vanlig vagn istället för jänkarvagn den här gången. Jocke tror att hon kan öppna lite snabbare från innerspåret med vanlig vagn.
- Om hon håller upp ledningen och första varvet går på 1.12 eller långsammare har jag svårt att se någon gå förbi henne.

2 ALEPPO PINE-Kenneth Haugstad 18%

- Jocke har en jättefin häst och det blir svårt att ta en längd på den i starten, men Aleppo Pine är rätt så snabb ut när man trycker av henne och vi har ett perfekt läge. Vi är där vi ska vara i andraspår och jag måste vara optimist, säger Kenneth Haugstad som kvalade in tre ston till finalen åt sin arbetsgivare Roger Walmann.
- Aleppo Pine var jättefin i uttagningen. Hon fick göra grovjobbet själv i tredjespår och drog lasset sista 800 meterna. Trots det vann hon bekvämt på ett mycket bra sätt.
Det treåriga toppstoet har vunnit sex av åtta lopp så här långt. I E3-finalen i juni galopperade hon bort sig som favorit men efter det ståtar hon med två raka segrar.
- Det var fel att rycka skorna till förra E3-finalen. Att rycka skorna var i sig inte fel men banan var väldigt stum så just den dagen var det fel. Den här gången blir det skor. Vi kör exakt som vi gjorde i försöket.

- Med en häst som bara har förlorat två gånger är man optimist och jag blev inte mindre optimistisk efter försöket. Jag tror att hon kan springa en bra bit fortare än senast och är hon lika bra som då är vi bland de tre främsta. Sedan handlar det om treåringar och de är lite ”från dag till dag”, men jag har en bra häst.
3 STARO MIAMI-Mika Forss 18%

Staro Miami imponerade vid segern i försöket senast och om det strular för Zara Kronos från start så är det här ett spännande motbud.
6 ARIA-Örjan Kihlström 6%

Aria, kan överraska.
Det gjorde hon i uttagningen när hon från ett ”omöjlig” tolftespår levererade en mycket vass spurt och knep andraplatsen.
- Vi har väntat lite på henne och hon har blivit bättre och bättre. Hon är riktigt vass på speed och gick väldigt fort till slut senast, säger Haugstad och fortsätter:
- Allt verkar bra i träningen efter det och hon kommer till loppet med jättefin form. Vi valde framspår eftersom hon är väldigt startsnabb och jag tror att hon kommer få ett fint lopp. Hon kan komma före Aleppo Pine från start för hon är väldigt snabb.

5 INDIANA BOKO-Jorma Kontio 12%

Indiana Boko har visat väldigt bra startsnabbhet och kan ställa till det för tipsettan från början. Hon har bara gjort fyra starter, men hennes utvecklingskurva är brant och positiv. I kvalet skyggade hon till och tappade stilen i sista sväng. Kanske tappade hon segern där.
4 FRAGOLINI AM-Ulf Ohlsson 3%

7 NO MATTER-Erik Adielsson 2%
10 RACING BRODDA-Mattias Djuse 2%
9 LUCA AXE-Kaj Widell 2%
8 FLASH AM-Torbjörn Jansson 2%

Trots att Aleppo Pine galopperade bort sig i den långa E3-finalen var det nära att segern gick till stall Walmann genom Flash Am som gjorde en heroisk insats som tvåa. Men hästen har inte presterat på samma nivå efter det. Hon gick senast vidare från uttagningsloppet som fyra.
- Hon har gått med skor båda gångerna efter förra E3-finalen och de sämre insatserna kan ha berott på det. Nu ska hon gå barfota runt om igen och det tror jag kommer göra henne mycket vassare. Kapacitetsmässigt vet vi att hon är bra men hon är lite svårbedömd och spår åtta drar ner chanserna. Därifrån blir det väldigt svårt, säger Kenneth Haugstad
11 LOSER ON LOSER-Björn Goop 1%

12 GLOBAL WILD CARD-Per Lennartsson 0%

 

V75-7, AUTO 1640, Silver

5 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 29%

Urban Kronos har imponerat hela säsongen och övertygade stort när han senast mosade konkurrenterna från positionen utvändigt om ledaren. Urban Kronos kan vara med och kriga om ledningen och skulle han lyckas komma dit stiger chanserna att vinna. Men det blir tuffare och tuffare motstånd för honom och det är inte mycket som får gå fel om han ska vinna på nytt.
- Han har varit fantastiskt och blivit bättre och bättre med loppen. Senast gjorde han ett grymt lopp! Jag trodde inte att han kunde vinna det loppet från dödens men det gjorde han och han kändes helt perfekt i senaste jobbet. Den här gången blir det barfota runt om och även om det är debut i silverdivisionen ska de vara bra för att slå honom om han är lika bra som senast, säger Haugstad.
3 MAGNIFIK BRODDE-Mika Forss 13%

Magnifik Brodde var stor i nederlaget senast och formen är på topp. Han är redo för en vass prestation och ska inte vara helt borta. Senast var han med i en tuff öppning innan han nådde ledningen, men höll trots det starkt till andraplatsen bakom Eder Bob.

2 ERIK STING-Carl Johan Jepson 17%

Erik Sting sitter i andraspår direkt och det lär bli körning från flera håll och kanter. Han har vunnit på 1.09,9 över distansen förut och känslan är att Erik Sting ska ha chans den här gången. Hästen fick ta igen sig efter Färjestadsloppet och återkom senast efter litet uppehåll. Nurmos tyckte att han var jättebra då och borde gå framåt med lite tätare starter. Erik Sting har inte gjort så många starter än och det finns fortsatt utveckling, men Nurmos skulle gärna se att han får några lugnare lopp framöver.
4 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 4%

Ajlexes Cubano fick ett bra spår för första gången på länge och det är bara för kusken att ladda iväg från start. Senast tycker jag att han blev lite seg den sista biten, men han kämpade på bra utan att kunna hänga med M.T.Joinville den sista biten. Han har varit väldigt pigg efter det loppet och det finns ingenting som tyder på att formen ska vara sämre nu. Det är bra hästar emot, men från ledningen eller rygg på ledaren tror jag att han är med och gör upp om det. Bortglömd.
1 ANGLE OF ATTACK-Björn Goop 20%

Angle of Attack brukar trivas i spets, men han var inget extra senast och han brukar vara snabbast med spår lite längre ut. Han är ändå min spetsfavorit med hjälp av innerspåret här.

9 MR LINDY-Erik Adielsson 5%

6 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 2%
11 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 4%

Antonio Tabac var okörd över mål i den senaste starten. Nu är distansen mer passande och trots bakspåret är det inte helt omöjligt att skimmeln flyger förbi samtliga över upploppet.

12 DISCO VOLANTE-Ulf Ohlsson 4%

Hästen är tveklöst en av de bästa i fältet och skulle det gå våldsamt fort i täten första biten kan han komma in i matchen trots det förhatliga tolftespåret.
10 TEST DRIVE-Jorma Kontio 1%

8 JEEPSTER-Kaj Widell 1%

7 SUPER ZANTOS-Jan Olov Åberg

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-5-7-10

2) 2 Filur Sisu/3 Betting Gangster (1-6)

3) 1-2-4-6-7-9 (3-5)

4) 1 HUGO GUSTIVAR BOKO (2-4)

5) 1-2-4-5-6-7-9-10-11-12 (3-8)

6) 1 ZARA KRONOS (2-3)

7) 1-2-3-4-5 (9-6)

2400 rader/1200:-

Om du även spikar 5 Exlamation Mark i avd.5 så blir kostnaden endast 120:-

V75 Lördag 11 Augusti ÅBY

V75-1, AUTO 2140, Klass I

2 COBOURG HANOVER-Erik Adielsson 27%

Segerstaplaren från Östersund drog ett perfekt andraspår och det ska vara bra spetschans tillsammans med Erik Adielsson. Man lär leda loppet väldigt länge. Han kommer med sju raka segrar i bagaget. Från ett perfekt andraspår blir det troligen spets igen och även om motståndet är helvasst lutar det åt ledning runt om.

1 ROHERYN-Jorma Kontio 13%

Roheryn stod för en urtapper insats senast när man var inblandade i körningen från start, men fick till slut nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Slog klorna i denne tidigt och lyckades sedan stå emot de smygkörda hästarna över Axevallas långa upplopp. Nu är läget perfekt och hon är snabb ur startblocken. Väljer man att släppa finns open stretch att nyttja. Det var ett tag sedan hon vann över medeldistans, men formen är rikitgt bra här och hon blir första motbud.

3 VISCHIO HOLZ-Björn Goop 18%

Vischio Holz tog över ledningen efter att man kört på safety från start. Travade inte helt klockrent, men har styrkan som sitt främsta vapen och såg inte bottnad ut i mål. Björn Goop hoppar upp för första gången och blir värd att passa från ett fint läge. Blir troligtvis bakskor på denna gång, enligt de tidiga rapporterna.
8 GENTO-Patrcik De Haan 6%

Gento stod inte att känna igen senast, men var grymt bra innan dess. Hade han bara en dålig dag på jobbet senast kan han slå till, trots ett åttondespår.

4 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 11%
12 YANKEE BOY-Kim Eriksson 2%
5 OUTPUT PRESSURE-Per Lennartsson 12%

Output Pressure har sett härligt tankad ut en längre tid och det var inte mer än rätt att han fick vinna ett lopp igen. Det kan vara proppen ur för hans del och Per Lennartsson kan vara kusken som inleder V75-omgången.
9 SMEVIKENS CRUISER-Veijo Heiskanen 4%
7 ZELOV-Kenneth Haugstad 3%
10 DONNERS AM-Per Linderoth 2%
11 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 2%
6 STARO KICKBACK-Mikael Å Linderoth 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass II

9 HARVEY-Johan Untersteiner 5%

Han har tävlat på V75 nu på sistone och gjort det bra. Näst senast satt han fast med krafter kvar. Hästen är startsnabb och är missgynnad av bakspår. Dock behöver det inte vara fel med bakspår i en V75-final. Han gick i vanlig vagn senast och hur det blir med vagnen den här gången bestäms närmare start. Annars inga ändringar. Kapabel häst som inte fått ut hela sitt register ännu.

2 OTTENS DIBABA-Magnus Jakobsson 4%

Ottens Dibaba har inte varit som bäst i jobben efter senaste loppet. Man hade helst gett henne ett lopp mellan försök och final, men istället har hon fått stå över något jobb. Hon gick ett 1.19-jobb nu senast och kändes bättre då, men det är lite svårbedömt med formen. Hon är riktigt startsnabb, så man kör nog en bit från start och ser hur det utvecklar sig. Det blir samma utrustning med barfota runt om och öppet huvudlag. Hon springer och kränger en del i loppen, så det är nog inte aktuellt med något vagnbyte
4 WAIKIKI SILVIO-Kenneth Haugstad 13%

Waikiki Silvio, som har ett betydligt bättre läge den här gången. Han gick med amerikansk sulky senast och tuggade ner Karl Sjöhammar i de sista stegen från dödens. Han var stark och rejäl när han vann ett försök från bakspår. Han är inget spjut från början men verkar vara under utveckling.

3 KARL SJÖHAMMAR-Christoffer Eriksson 16%

Karl Sjöhammar är en bra häst som inte alltid funkar helt aktionsmässigt, men senaste insatsen var bra trots att man fick målfototorsk mot Waikiki Silvio. Han kan bättre och det är fullt möjligt att han leder runt om.

6 B.B.S.JHONNY-Örjan Kihlström 16%

B.B.S.´s Jhonny kördes med silkesvantar senast och lyckas Örjan med samma upplägg denna gång kan han vara först över linjen igen. Han fick ett fint lopp i rygg på Västerbo Pokerface i ett V75-lopp på Bollnäs, där man fick lifta med och spela ut speeden över upploppet och de sista 50 metrarna hade man kopplat greppet. Körs av samme Kihlström, men har spår en bit ut på vingen och det kan bli tufft att komma till.

1 MELLBY FANTOM-Ulf Ohlsson 9%

Mellby Fantom hade spår 12 i samma lopp som två ovannämnda och gick med i draget på Waikiki Silvio och spurtade okej till tredjeplatsen.

8 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 7%

Tim Frontline har förvandlats från en ganska oansenlig travare till en killer i sin nya regi. Han kan bli bortglömd från det här usla läget, men körs det lite och han får bra ryggar kan det gå.
12 FERRY BOKO-Björn Goop 2%

5 LOGO LIGHT-Robert Bergh 2%
11 LUXURY BRODDE-Oskar J Andersson 1%
7 BEAR HOPE-Erik Adielsson 23%

10 ADRIAGO TROT-Per Lennartsson 1%

 

V75-3, AUTO 2140, 4-åringar

3 PERFECT SPIRIT-Örjan Kihlström 76%

Perfect Spirit är en kanon, vilket fem segrar och ett andrapris för Redén stryker under. Av dessa fem segrar märks bl a vinst i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren och det känns givet att han är favorit här. Väl stor dock.

9 GIVEITGASANDGO-Erik Adielsson 7%

Giveitgasandgo som var ute och kände på den äldre eliten i Hugo Åbergs senast. Hade ingenting med utgången att göra, men höll farten på ett okej sätt. När man går från den äldre eliten till att möta sina jämnåriga, räknas man tidigt för mig och trots bakspåret måste jag testa med honom mot Perfect Spirit. Startryggen är bra och kommer han till lite från start är han ett roligt streck.
2 LUCIFER LANE-Johan A Nilsson 9%

Lucifer Lane är också en kapabel individ, som inte var mil bakom Perfect Spirit i Sprintermästaren. Vilken härlig häst det här är, som i princip alltid gör ett gott dagsverke. Man säger man att man siktar mot derbykvalen, men man har inte gått ut med någon taktik.

4 KING ON THE HILL-Hans G Eriksson 2%

King On The Hill startar lite tätare nu och det blir spännande. Såg lite seg ut senast, men var ute i ett stenhårt gäng och behövde nog loppet i kroppen.

1 TRANSCENDENCE-Robert Bergh 1%
5 BORN UNICORN-Per Lennartsson 0%
8 VELVET GIO-Torbjörn Jansson 2%

6 ENTERPRISE-Björn Goop 3%

7 ALCOY-Peter Untersteiner 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Diamantstoet

3 KINDY CANE-Veijo Heiskanen 37%

Kindy Cane radar vinster och kan på det bli favorit i loppet. Det är i så fall inget att säga om - speciellt inte från ett perfekt spår. Kindy Cane tog hand om spets senast och vann på ett fint sätt, men möter lite bättre motstånd nu. Har i alla fall dragit ett bra spår och kan öppna skapligt.
11 ABSOLUT GEHÖR-Peter Untersteiner 9%

Absolut Gehör har gjort två fina insatser på slutet och var målfotoslagen av Must Have senast på Eskilstuna. Har dessutom haft tråkiga lägen på slutet. Läget är inte bättre den här gången, men hon är bra för ett sådant här lopp och bör passas då hon har en riktigt vass speed. Nu blir det förmodligen vanlig vagn med tanke på att det är voltstart.

7 HAVANNA BOKO-Mattias Djuse 9%

Havana Boko prickade bra från 20 meters tillägg senast, forcerades fram till tät och efter ett tufft första varv var hon trött i sista sväng. Kämpade tappert och var så när att hålla till tredjeplatsen. Fick nöja sig med fjärdepriset, men insatsen var riktigt bra och hon kan öppna snabbt från sitt springspår.

15 RYSSEBO LA REINE-Kaj Widell 4%

Stentuff häst. Riskerar att hamna pyrt till från det dåliga utgångsläget, men löser det sig kan det vara skrällen.
5 B.MARIE IN HEAVEN-Örjan Kihlström 7%
6 CHEERFUL RIVNER-Peter Ingves 12%

Cheerful Rivner blev hängandes från start i ett lopp Kindy Cane kom att vinna från ledningen, men gjorde det riktigt bra. Fick avancera fram utvändigt för att sedan bli avlöst, men spurtade ändå fint över upploppet och känslan är att voltstart passar bättre. Springspår här gör det intressant om man kan komma till från start.
8 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 4%

10 AMBON DEGATO-Johan Untersteiner 6%

Ambon Degato sprang på tvären i kurvorna i ett stochampionatskval och hoppade under slutvarvet i en sväng. Rankas ner.

14 ELITA MEMPHIS-Björn Goop 4%

Elita Memphis har varit tränarkörd på slutet och spurtat fint till slut i flera starter. Nu hoppar Björn Goop upp - intressant!
13 BIGARRÅ-Henna Halme 0%
1 VERA SPIRO-Erik Adielsson 6%

Vera Spiro har också ett kanonläge, inte minst då det rör sig om en open stretch-bana. Hon har förvisso bara vunnit ett lopp, men såg stark ut vid galoppen i StoChampionatet och med Erik i vagnen känns hon lite intressant.

2 EASY PACE-Jorma Kontio 1%

9 ANNE ROYAL-Ulf Ohlsson 1%

12 SUITED BROLINE-Robert Skoglund 0%
4 ALMOSTUNREAL-Christoffer Eriksson 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

2 DON´T MIND ME-Örjan Kihlström 25%

Don't Mind Me har dragit ett bra läge och gick skapligt med i draget senast på Årjäng i ett lopp som gick fort till slut (Han Herred vann). Kommer att få en fin resa, men möter några riktigt bra hästar.
9 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 27%

Globalsatisfaction fick vinna senast och tuggade ner Handsome Brad i de sista stegen i ett sprinterlopp i Halmstad. Läget är bra för honom då han inte är någon raket ut ifrån start, men desto tuffare till slut. Jag gillar hästen skarpt, han tål att göra en del jobb själv
3 LINUS BOY-Björn Goop 18%

Linus Boy fick en seger senast, lite för ”lång och trogen tjänst”, då han tävlat starkt på V75 länge utan att få vinna. Med Björn och läget på sin sida kan en ny etta komma direkt
1 ZOKO LANE-Thomas Uhrberg 4%

Skrällde i premiären med det norska huvudlaget senast. Har det viskats om länge inför den segern. Proppen ur?
5 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 3%
4 SIR Q.C.-Jorma Kontio 12%

Sir Q.C. är väldigt stark och såg ut att ha en del kvar över mål senast i Bollnäs. Hästen är allround och gör sällan ett dåligt lopp. Jorma har kört en gång tidigare, vilket resulterade i seger. Distansen kanske är för kort nu?
6 OTHELLO VICTORY-Peter Ingves 1%

8 TRINITY LUX-Kevin Oscarsson 1%

7 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 5%

Baron Gift var inte toklångt efter topphästarna Cyber Lane, Generaal Bianco och Love Matters senast. Ingen av dem är med i det här loppet.

11 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 2%

12 SOBEL CONWAY-Johan Untersteiner 0%

10 NOBEL AMOK-Robert Bergh 2%

Nobel Amok höll bra från ledningen senast och fick ge sig mot Zoko Lane. Nu är det andra förutsättningar och det blir intressant att se honom bakifrån

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

5 VICTORY KÅSGÅRD-Flemming Jensen 23%

Victory Kåsgård fick upp farten ordentligt kort efter start från snävt spår och forcerades till täten. Arraw Hoss hade inget svar och Flemming vann busenkelt med bra fart över mål och har här ett bra utgångsläge. Är inte i behov av spets då han duger bra med rygglopp också. 

2 UPPOHOPPA-Pasi Aikio 17%

Uppohoppa har två raka segrar och uppgiften senast såg nästan omöjlig ut, men han lyckades sätta nosen först trots en jobbig resa långt nerifrån kön. Är tränarkörd den här gången, men Pasi Aiko känner hästen väl och kvalade själv in honom till Derbyt i fjol.
11 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 16%

Han såg inte som bäst ut i Eskilstuna senast, men bet ihop och tog hand om segern. Hästen är en riktig vinnartyp som klarar tuffa upplägg. Nu är man lite utelämnad från det här läget, men det rör sig om en väldigt härlig häst. Blir det barfota runt om är han mycket tidig.

10 TE QUIERO GRIF-Veijo Heiskanen 5%

Har formen på topp, spurtar till sig en bra slant igen och en av de som kan vinna med rätt lopp.
6 ARAW HOSS-Björn Goop 13%

3 BARBARA L.HANOVER-Ulf Ohlsson 3%
7 MASTERGLIDE-Peter Untersteiner 3%
9 FLASH HAMMERING-Oskar J Andersson 12%

Flash Hammering är också en hårding som skulle gilla om det går undan. Den här är på väg upp på karriärstegen med stormsteg.
8 MONFALCONE-Tom Horpestad 1%

1 ORDER BY HEAVEN-Lars D Carlson 3%

Order By Heaven är en tuff märr som fick gå först i tredjespår senast i ett lopp Dom Perignon vann. Garanterad en fin resa här, men kan inte försvara sitt innerspår och riskerar att bli över från start. Med lite klaff kan hon vara en storskräll. 
4 LOUIE BRODDE-Erik Adielsson 2%
12 AILERON-Robert Bergh 0%

 

V75-7, AUTO 3140, Åbys Stora Pris

4 READLY EXPRESS-Jorma Kontio 44%

Readly Express fanns det lite frågetecken kring inför comebacken, men det frågetecknet byttes ut mot ett stort utropstecken och vilken insats han stod för i Östersund. Han imponerar bara mer och mer och otroligt nog känns det inte som att vi har fått se honom bottnad än. Distansen funkar bra för honom, han gick 11,2 i Prix d'Amerique (voltstart) och känslan är att vi får se ett nytt världsrekord över lång distans på lördag, då Mellby Vikings 13,3 ligger i farozonen.
1 PROPULSION-Örjan Kihlström 35%

Propulsion fick plocka fram hela registret i Åbergs och stod för ett monsterlopp då. Han är lite förlorare i spårlottningen, då jag tror det blir svårt för honom att svara ut Muscle Hustle från start.

5 PLATON FACE-Adrian Kolgjini 8%

Platon Face håller på att bli en elithäst och hade lekstuga på Axevalla senast mot bra motstånd. Han älskar distansen och är en rolig outsider men det känns långsökt att han ska plocka ner Readly Express.
9 SORBET-Johan Untersteiner 2%

Sorbet har varit bra varenda gång i år och ett smyglopp i draget passar nog honom bra den här gången. Han har goda chanser att slå sig in som trea bakom de två kanonerna.
6 RAJESH FACE-Lutfi Kolgjini 5%

Rajesh Face var otroligt bra i Åbergs trots galopp och strul med ett framförvarande ekipage under slutvarvet. Spurten var av bästa märke och han håller på att växa in i den äldre eliten.
8 COQUIN BEBE-Peter Ingves 0%
2 RECKLESS-Björn Goop 2%
3 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 1%

7 ZENIT BRICK-Mika Forss 2%
10 MINDYOURVALUE W.F.-Christoffer Eriksson 1%

SYSTEMFÖRSLAGET:
1) 1-2-3-4-5-8-9-12 (7-10)

2) 1-2-3-4-5-6-8-9-11-12 (7-10)

3) 3 Perfect Spirit/9 Givetitgasandgo (2-4)

4) 3-5-7-11-15 (6-8)

5) 2-3-9 (1-5)

6) 5 VICTORY KÅSGÅRD (2-11)

7) 4 READLY EXPRESS (1-5)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Couburg Hanover i avd.1 så blir kostnaden endast 150:-

V86 onsdag 8 Augusti, BODEN

V86-1, AUTO 2140, 4-åringar

9 MASTER BLASTER-Ove A Lindqvist 52%

Master Blaster har bara förlorat en gång på sina fem starter, och då galopperade han. Senast var han ruskigt imponerande, när han från dödens över lång distans bara gick undan på spänstiga ben till en överlägsen seger. Ove A är ingen blyg viol och det blir troligen ett tidigt avancemang och då blir han förstås ytterst jobbig att freda sig mot. Master Blaster har vunnit tre av de fyra lopp han gått på Boden. Samma statistik gäller med Ove A Lindqvist i sulkyn.

4 PINEWOOD MAN-John Östman 4%

Pinewood Man är fartfylld och debuterar i ny regi. Han körs av John Östman för första gången. Hästen har visat kapacitet som står sig väl i det här sällskapet och han går ner i klass gentemot vad han mött tidigare. Fuxen är dessutom väldigt snabb bakom bilen och mycket talar för att han sitter i ledningen i ett tidigt skede.

5 MYCRAZYDREAM-Krister Söderholm 11%

Mycrazydream övertygade vid vinsterna, men gjorde senast bort sig med galopp i loppets slutskede. Framspår i autostart är inte det bästa för honom då han är lite nervig, men Krister har fungerat fint tillsammans med hästen. Utmanar felfri.

3 VEER-Tapio Kalaja 12%

Veer är inte alls tokig och var fin vid vinsten senast. Skulle favoriten göra bort sig eller ha en dålig dag är hon en aspirant på segern.

1 CATCH THE GAME-Ulf Ohlsson 7%

Catch the Game har innerspår bakom bilen för första gången. Har haft andra öppna spår i tre lopp och ”som bäst” övertagit spetsen efter 550 (spår 5). Catch The Game blir bättre och bättre och ska räknas ganska tidigt bakom favoriten.
11 MR SÅNNA-Hanna Olofsson 2%

Mr Sånna är stark och rejäl och har kapacitet att vara med och tävla på lördagar (V75). Dåligt utgångsläge här gör att han rankas ner en bit.

12 IL VERO ALFREDO-Per Gustafsson 2%

7 SPECIAL MAJOR-Santtu Raitala 4%

2 LASTING SPELL-Jaako Alamäki 2%

10 VARIETY SHOW-Robert Dunder 1%

6 JUDGETROUBLE-Jorma Särkiniva 1%

8 TYRA I.H.-Mika Forss 1%

 

V86-2, VOLT 2640

9 DON DRAPER-Petter Lundberg 28%

Don Draper har varit bra och vunnit två raka punkt 21-lopp. Nu är det hårdare motstånd och voltstart. Men han är kvick ut och brukar vara i kapp de rätt fort så 20 meter tillägg är ingen fara. Normalt sett ska han ha en vettig chans om han får rätt lopp. Han går som vanligt med skor.

5 OVICII-Antero Heinonen 17%

Ovicii var senast chanslös mot Master Blaster, men vass vid vinsterna innan. Ovicii är i riktigt bra form och ska nog kunna segerstrida om han kommer iväg från femtespåret. Han har gjort tre starter i en jänkarvagnsmodell och varit klart förbättrad. Det snäva spåret är så klart ett frågetecken.
7 HERRERA BOKO-Janne Soronen 14%

Rutinerad finsk 4-åring som vunnit en hel del mot enklare sällskap. Vunnit två av sju med Soronen bakom spakarna. Var inte som bäst senast över ovan stayerdistans. Outsider här.

2 FALCON W.F.-Robert Bergh 17%

Falcon W.F. har två segrar på sju försök över distansen. Täta starter nu kan vara både plus o minus.
3 TRANQUILLO-Hanna Olofsson 6%

Debuterade över distansen senast som sexa bakom vinnande Master Blaster. Såg lite trög ut och måste höja sig för att segerstrida.

10 JETLINE-Nils Westerberg 7%

Jetline är lite underskattad, men är stark och gynnad av den långa distansen.
15 B.W.L.TIMEKEEPER-Ulf Ohlsson 3%

4 APHEX A.F.-Mika Forss 1%

12 SAMUEL SISU-Tomi Haapio 2%

8 DANIEL NEWPORT-Jarmo Saarela 1%

11 KASPER SÅNNA-Jenny Engfors 1%

13 QUICK TÖLL-Krister Söderholm 1%

1 MR CASCADE-Petteri Joki 0%

Mr Cascade har innerspår i voltstart för första gången i Sverige. Har haft andra öppna spår i tre lopp och tagit ledningen en gång (spår 5). Vann den gången.
6 CHAN CHA NA-Leif Eriksson 1%

14 TOMMASI-Ove A Lindqvist 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Diamantstoet

5 GLOBAL ULTIMATE-Kaj Widell 51%

Global Ultimate får Kaj Widell i sulkyn för första gången och trots att segrarna uteblivit på slutet får han tipset i ett ganska svårlöst lopp, där det kan löna sig att strecka på rejält. Han har gått starkt lite i skymundan på slutet, utan att få vinna. Senast hade han bara Master Blaster och U.Boat före sig i mål efter att ha fått gå i dödens en stor del av slutvarvet. Gången innan avslutade han vasst som femma efter en del trafikproblem.Global Ultimate ska ”väckas” i en bilprovstart och dessutom väntar lättning i balansen. Den välförtjänta vinsten kan komma nu.

7 MIA SÅNNA-Rikard N Skoglund 15%

Mia Sånna spurtvann senast från andra utvändigt och gjorde sitt bästa lopp på länge. Håller formen i sig duger hon gott här. Hittar hon ner i slagläge kan hon vinna igen.

2 FORZA STING-Jaakko Alamäki 5%

Forza Sting gick bra efter startgalopp senast. Felfri är hon med och strider om förstaplatsen. Hög kapacitet men väldigt osäker.

3 VÄSTERBO DAIQUIRI-Ulf Ohlsson 7%

Västerbo Daiquiri möter äldre hästar men är inte helt oäven. Hon har skaffat sig rätt hårdhet och hon gick bra efter att haft en hel del otur senast. Jag tror hon kan öppna ganska snabbt och det blir barfota bak igen.

11 TEQUILA ARETTE-Tapio Kalaja 6%

Tequila Arette känns lite svårbedömd för dagen efter att inte ha tjänat några pengar alls i årets två starter. Hon har tidigare visat att hon räcker bra i ett sånt här lopp. Tequila Arette tränades förra året av Nicklas Westerholm och vann bland annat från ledningen på 1.15,8a/2140 meter i juni. I det slagna fältet fanns Bear Abiba

12 FRÖKEN STING-Mika Forss 5%

Fröken Sting har klart bättre form än raden. Senast var hon ute på V75 och orkade inte riktigt efter startgalopp och en del jobb under slutvarvet. Gången innan galopperade hon i spets med till synes mycket krafter i behåll och gången innan höll hon starkt som tvåa i dödens. Med flyt från detta tråkiga läge kan hon städa av många kuponger.

1 CELESTE BRODDA-Christian Månsson 2%

Celeste Brodda har haft innerspår bakom bilen i ett lopp. Hamnade då i andra ytter efter en bit. Har aldrig vunnit lopp, men har varit på plats i nästan hälften av starterna. Hon har varit ute mot tuffare hästar än vad hon möter på onsdag och Celeste Brodda ska inte räknas bort

13 LISAS KARAMELL-Ove A Lindqvist 5%

10 GLORIA LEEJS-Hanna Olofsson 1%

14 BORUPS NICE-Mauri Jaara 1%

15 BELLA THE BOMBER-Santtu Raitala 1%

6 ODETTE BRODDA-Petteri Joki 1%

4 PLACE YOUR BETS-Jorma Särkiniva 1%

8 ZELDA GOWAN-Rune Granqvist 0%

9 GLOBAL TAIL-Niko Jokela 1%

 

V86-4, AUTO 1640

2 HESIOD-Ulf Ohlsson 37%

Hesiod är en kämpe av rang och när han nu fått ett perfekt läge är han ett givet tips av duon som sticker ut. Senast var han ute i ett riktigt getingbo, där vinnaren hette Zack´s Zoomer. Gången innan spetsade han från just andraspåret och vann säkert före Hard Times. Han tar kanske inte ledningen av egen kraft, men kan mycket väl få överta den i ett tidigt skede.

6 MR GOLDEN QUICK-Santtu Raitala 26%

Mr Golden Q. vann Klass I-finalen på Färjestad före Minnestads El Paso och Dom Perignon. Efter det har formen underhållits på hemmaplan, men nu är det alltså dags för ett gästspel i Sverige igen. Mr Golden Quick är riktigt spurtstark och sitter han någorlunda vettigt till inför spurten får övriga hålla i hattarna.

9 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 4%

Mellby Dealer hade lite krafter kvar i en stentuff V75-final på Färjestad näst senast. Och i ett sådant här lopp ska han duga bra. Det är förmodligen Roger Nilssons bästa chans på V86

3 WASA WARRIOR-Ove A Lindqvist 2%

Har viss fart i kroppen och har deltagit på V75 där han bland annat satt fast vid senaste försöket i juni. Har vunnit ett kortlopp efter det men har två nollor i raden nu trots hållbara tider. Skrällbud från fint utgångsläge.

11 COMEWITHAFLASH-Mika Forss 11%

Comewithaflash vinner ofta och sänker många om det klaffar under vägen

4 ANAHEIM KEMP-Mauri Jaara 11%

Anaheim Kemp är ett bud om man har råd att plocka med några fler. Han tävlar på en hög nivå för närvarande.

1 PHARAON FACE-Petteri Joki 4%

Pharaon Face har haft innerspår bakom bilen i fem lopp i Sverige och tagit ledningen vid fyra tillfällen.

8 ANDOVER STREAMLINE-Hanna Olofsson 1%

12 VALLEY STREAMLINE-Rikard N Skoglund 1%

5 DESUPER FILIUS-Nils Westerberg 1%

7 FRENCH TARGET-Petter Lundberg 1%

10 VICTORY STREAMLINE-Kaj Widell 1%

 

V86-5, VOLT 2140, 3-åringar

1 CROWN PRINCE W.W.-Rikard N Skoglund 67%

Crown Prince W.W. har gjort bort sig i hälften av sina sex starter, och vunnit övriga lopp. Han är alltså obesegrad felfri och hur det går ikväll beror förstås mycket på om han sköter sig eller inte. Crown Prince har innerspår i voltstart för första gången. Har haft andra öppna spår i två lopp och galopperat tidigt båda gångerna. Vann dock enda gången han gick i ledningen.

6 IMMA HANOVER-Ulf Ohlsson 12%

Imma Hanover har två galopper i rad bakom sig och måste sköta sig för att slippa kval. Senast hamnade hon i maskin när det blev en incident under slutvarvet och kom bort helt. Galoppen på upploppet såg mest ut att vara för att hon tappade sugen.

8 PROUD L.A.-Kaj Widell 2%

Proud L.A. vann överlägset näst senast, men galopperade bort sig gången efter. Kaj upp nu för första gången och ekipaget räknas tidigt

9 ABRYSTIR-Roger Nilsson 1%

Abrystir är en jättefin märr som tyvärr varit sjuk. Senast blev det galopp i en trång situation, bara att glömma. Känns bra nu och Roger Nilsson tror hon är på väg tillbaka till sitt rätta jag. Är inte sämre än någon annan i det här loppet och han är lite inne på att köra barfota runt om denna gång!

3 AL´S RAGING ACE-Hanna Olofsson 9%

Al´s Raging Ace har tjänat pengar varje gång, men ännu aldrig vunnit. Dags nu?

7 ZOOROPA-Robert Dunder 5%

5 LET IT HAPPEN W.W.-Leif Eriksson 2%
10 KLAMMER-Krister Söderholm 2%

Klammer har vunnit två av de tre lopp Krister Söderholm hållit i tömmarna men står tufft till med 20 meters tillägg.

4 WEASEL W.F.-Ove A Lindqvist 1%

2 KEJSARE ZON-Petteri Joki 1%

 

V86-6, AUTO 2140

4 GLENN CASHMAN-Sandra Eriksson 25%

Glenn Cashman har varit lite ojämn i prestationerna. Senast var han bökig. Han är kapabel och vi får hoppas att han går så optimalt som möjligt. Spår 4 är ett kanonläge och medeldistans är inga problem, han har vunnit över det några gånger. Förhoppningsvis går han barfota runt om, det beror på hur hovarna ser ut. Det är den häst som var inblandad i Sandra Erikssons olyckshändelse för ett tag sedan. Duon har dock repat mod och bl a vunnit ett lopp efter den incidenten. Glenn Cashman har vunnit tre av de fem lopp han gjort på Boden. Har vunnit fyra av de sju gånger han gått i ledningen.

9 U.BOAT-John Östman 6%

U.Boat är en tuffing som är härdad i tuffa gäng. Han kan vinna på egen kraft. Han har varit bra i varenda start i år. Han var tvåa i ”mini-comebacken” mot Master Blaster senast. Utan strul är han med på fotot. Har fått stryk av Esprit Sisu och Master Blaster i två av de fyra senaste starterna. Det har även blivit en seger och femtepris i V75.

3 FAITH IN LIFE-Marko Hakkarainen 17%

Faith in Life har hög segerprocent och skulle ledningen nås blir han extra farlig. Han är kapabel att segerstrida och har två lopp innanför västen efter vila.

2 CHINTANA BANANAS-Antero Heinonen 16%

Chintana Bananas gick en bra tid senast. Han är vass på speed om han får ett bra lopp. Sexåriga märren har jobbat ihop till en vinst och förtjänar att ta årets andra seger. Hon har bara gjort fina insatser på sistone och det lyser form om henne. Det är ingen raket den första biten, men hon är i rätt läge direkt och har ibland kunnat göra lite jobb under vägen.

5 SULAIMAN O.K.-Hanna Olofsson 15%

11 ZELL MEMENTO-Rikard N Skoglund 7%

Zell Memento kördes senast av Rikard N Skoglund för första gången. Det kunde inte gått bättre

7 OWEN BROLINE-Jarmo Saarela 7%

6 UBERTA JET-Janne Soronen 1%

10 ESTELLE WEB-Petri Airaksinen 2%
1 AIDA BRICK-Jaakko Alamäki 1%

Aida Brick har haft innerspår bakom bilen i sex lopp och öppnat trögt varje gång (en startgalopp). Har dock vunnit de tre gånger hon gått i ledningen.

8 SEACHOCOLATE-Micael Melander 1%

12 KENNET SISU-Petteri Joki 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Klass I

2 LOKE SURVIVE-Robert Bergh 37%

Loke Survive galopperade direkt i starten (volt) senast. Bilstart passar bättre och spåret blev bästa tänkbara. Utgångsläget är intressant och Robert Berghs häst är näst intill garanterad en fin resa. Hästen kan öppna vettigt bakom bilen. Utan strul under vägen kommer han att vara med och göra upp om segern.

1 MELLBY ESS-Petter Lundberg 2%

Mellby Ess är ganska startsnabb så man borde kunna få en bra position från innerspåret. Petter tror att han kör i ledningen om han får den. Han kommer gå barfota runt om igen och med open eye-huvudlag. Han borde duga ganska långt från ledningen här.

10 SANGRITA ÅS-Rikard N Skoglund 1%

Kommer från seger efter fin resa senast. Har bra startryggar  och med en liknande resa som senast kan hon skrälla till här.

3 FROM THE MINE-Micael Melander 8%

From The Mine utmanar om spets, och om hästen tävlar barfota runt om för första gången är han högintressant. 

4 RALLY FUNNY-Kaj Widell 24%

Rally Funny höll bra från spets senast. Ledningen igen eller är hon bättre bakifrån? Hon tog ledningen trots spår sju senast och varvade på 1.12! Hon gav sig motvilligt och ska räknas med chans.

5 GLOBAL SOLIDARITY-Marko Hakkarainen 15%

Global Solidarity ser riktigt formstark ut för dagen och imponerade vid segern senast. Det ser ut att kunna bli lite körning från start och blir tempot högt biter Global Solidaritys spurt väldigt bra. Loppet är ganska jämnt på förhand och med tanke på att det troligen blir en del rundspel kan man kanske få ett skapligt odds på honom.

6 ZORRO SWING-Jens Eriksson 4%

11 MISS GOLDEN QUICK-Santtu Raitala 1%

Miss Golden Quick var sämre senast. Nu är läget iskallt och man måste ligga lågt.

7 CARISMA SISU-Ulf Ohlsson 5%

8 DUSKTODAWN SISU-Ulf Ohlsson 5%

12 GOLD NARVA-Niko Jokela 0%

Struken: 9 Tommaso America

 

V86-8, AUTO 2140

5 MAGNIFIK BRODDE-Mika Forss 44%

Magnifik Brodde vet vad detta går ut på. Hela 20 vinster och bara hälften så många andraplatser indikerar att den här sjuåringen har löpskalle. När han nu har bevisad form, toppkusk och ett läge som bör innebära ledningen, tror jag att chansen är god.

4 SUPER ARIEL-Micael Melander 15%

Super Ariel hade en svår uppgift i den senaste starten, men gjorde det godkänt som trea. Hon är härdad i tuffa sällskap och i normal form är hon med i striden. Sprang in en och en halv miljon kronor under fjolåret och vann lopp på fransk mark och tog hem Sto-SM. Den här säsongen har inte varit lika framgångsrik och på onsdag gör hon blott årets fjärde start.

6 EDER BOB-Ulf Ohsson 12%

Eder Bob har också fin form, men var klart slagen av Magnifik Brodde när de möttes för tre starter sedan. Han avslutar oftast loppen bra. Näst senast visade klockan 1.11 sista rundan. Han spurtade till snygg seger senast och gynnas om tempot blir högt.

10 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 21%

Angle Of Attack hade tippats om han hade haft spetsläge. Merparten av segrarna är tagna från ledningen. Och näst senast vann han ett V75-lopp från spets. Han har även ett par vinster bakifrån men kan tappa värdefull mark inledningsvis.

7 RAZ MACKENZIE-Roger Nilsson 2%

Raz Mackenzie var sjuk när det var V75 på Boden i juni. Har varit frisk en tid nu och tränar fint. Roger Nilsson gav honom en riktig urblåsare efter 14,4/2600 meter nyligen och formen bör vara på gång. Inte helt borta, men normalt behöver han ett lopp i kroppen.

2 VIC DE LUXE-Santtu Raitala 3%

Vic de Luxe har tjänat snabba pengar de senaste månaderna. Han hade en enorm formtopp i vintras och var framgångsrik i V75. Stoltserade med tre raka V75-segrar i vintras och besegrade bland andra Qahar Q.C. på Solvalla i februari. Formen är dock inte lika bra nu. Platsbud på läget.

1 VÄSTERBO FANTAST-Hanna Olofsson 1%

9 ELIT HÅLERYD-Rikard N Skoglund 1%

8 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 9 MASTERBLASTER (4-5)

2) 2-5-7-9 (3-10)

3) 1-2-3-5-7-11-12-13 (10-14)

4) 2 HESIOD (6-9)

5) 1-3-6-8-9 (7-5)

6) 2-4-5-9-11 (7-6)

7) 1-2-3-4-6-10 (11-7)

8) 5 MAGNIFIK BRODDE (4-6)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Loke Survive i avd.7 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 4 Augusti RÄTTVIK

V75-1, AUTO 2140, Silver

10 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 31%

M.T.Joinville blir ibland för laddad bakom bilen och kan då inte hålla ordning på sina ben. Så var fallet senast, men upphämtningen var bra och bakspår denna gång kan vara ett plus då chansen till felfri avgång ökar. Jag tror att Jorma Kontio är offensiv med sin häst som är riktigt bra. Kan vinna från dödens om han har sin dag.

8 ERIK STING-Carl Johan Jepson 25%

Erik Sting hade druckit dåligt inför loppet senast och var inte på topp. Trivs ihop med kusken som säkerligen laddar framåt direkt. Trots att inledningen kan bli tuff så är hästen så pass bra att han klarar det om han tävlar på sin högstanivå.

11 MONI TO SPARE-Kenneth Haugstad 12%

Moni to Spare har inte fått till det i de senaste starterna men har avslutat bra från svåra lägen. Med ett bra löpningsförlopp kan han blanda sig i segerstriden.
12 LINUS BOY-Kim Eriksson 12%

Linus Boy avslutade bra i skymundan senast men har rejäl otur i spårlottningarna. Med tempo kan han komma in i matchen.
9 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 6%
4 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 1%
5 M.T.INSIDER-Olle Alsén 4%
6 FINAL OAK-Claes Sjöström 1%
3 BLUE STAR CHAMPION-Torbjörn Jansson 1%
2 FINISH FUTURE-Troels Andersen 5%

Nioåringen inledde året med två raka men därefter har det blivit varierande resultat. På lördag har ekipaget lottats ett andraspår i silverdivisionen.
- Min andra häst har bättre chanser att vinna sitt lopp men jag tror att Finish Future har hygglig chans att tjäna fina pengar. Han har fått bra spår och går bäst i ledningen, när jag har testat honom där har han varit väldigt fin. Realistiskt hoppas jag att han kan vara trea eller fyra. Han går som han brukar, öppet huvudlag, vanlig vagn och bakskor, säger Troels Andersen.
1 ELLIEANN-Sofia Frilén 1%
7 MR PERFECT-Jim Oscarsson 0%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass I

4 ELDORADO B.-Hans Owe Sundberg 18%

Eldorado B. är väldigt startsnabb och effektiv i ledningen. Hans-Owe Sundberg siktar på spetspositionen och når han den kan det vara spets och slut. Han kvalade in till Kungapokalen och har redan visat att han tillhör de bättre i årgången

5 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 20%

Milliondollarrhyme är kanske den med högst kunnande även han ibland inte riktigt levererar. Senast sprang han in på innerplan lite kort på upploppet och slutade tvåa. Fredrik B Larsson är påtagligt nöjd med hästen i jobben och denna toppstammade individ är så pass bra att han kan vinna även om löpningen skulle bli tung. Norskt huvudlag istället för helstängt denna gång, allt för att han ska hålla sig lugn i inledningen av loppet.

3 ROYALDOODLE-Nicklas Westerholm 3%

Royaldoodle har varit riktigt fin i de senaste starterna och verkar vara inne i en bra period. Stallet hoppas att han kan fortsätta så och han är rätt så bra från start. Förhoppningsvis kan han få bra position och man tycker han ska räcka en bit i den här klassen och är stall Berghs bästa chans i omgången enligt Preben Sövik.

2 EXCLAMATION MARK-Ulf Ohlsson 21%

Exclamation Mark är startsnabb och Reijo Liljendahl snackar gott om sin häst. Han har fått spår invändigt om spetshotet Eldorado B. och därmed en knapp fördel. Hästen är hittills obesegrad från ledningen ska tilläggas.
9 PIKACHU FACE-Kim Eriksson 8%

Det kan bli hård körning om ledningen i loppet. Och det kan göra så att formstarke Pikachu Face kan komma in i matchen.
10 MINNESTADS ECUADOR-Micael Stjernström 4%

11 AVENTADOR S.F.-Jorma Kontio 14%
7 KÖVRAS SO FAR-Ulf Eriksson 1%

6 QUICK CROWN-Carl Johan Jepson 6%

1 ONTRACK HE´S BLACK-Hans R Strömberg 4%

OnTrack He’s Black har hemmaplan och fina förutsättningar. Startsnabb, bra smygläge och blir bortglömd.
8 XANTHIS BUSINESS-Leif Witasp 1%

12 TAHITI JOURNEY-Ville Karhulahti 1%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

4 CANARI MATCH-Christoffer Eriksson 58%

Canari Match drog direkt till ledningen senast och vann sedan säkert på ett fint sätt. Han kan komma till ledningen även denna gång, men det finns risk att det kostar mer än senast och då är jag inte helt säker på att han löser uppgiften. Hästen är dock i absolut toppform och ett givet förstastreck.

7 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 11%

Charrua Forlan hängde med bra bakom nyss nämnda häst senast. Kusken ska ladda från start, det är risk för positionen utvändigt om ledaren men han gör sällan ett dåligt lopp och är aktuell direkt vid gardering.

6 QUEER FISH-Kaj Widell 13%

Queer Fish hade mycket krafter kvar senast enligt tränaren även om det inte syntes från sidan. Även här blir det laddning framåt, inledningen kan bli tuff men har hästen en riktigt bra dag är han duktig på att hålla hög fart länge över denna distans. Han kördes barfota runt om senast, vilket gjorde att han inte öppnade så kvickt som man hoppas, därför blir det skor den här gången för att han bättre ska kunna utmana från start.
3 COOL KEEPER-Leif Witasp 2%

Cool Keeper blev fyra i samma lopp som Caid Griff och Charrua Forlan i Eskilstuna. Han såg mycket fin ut före tävlingarna i lördags och har ett betydligt bättre utgångsläge den här gången. Cool Keeper är kvick från början och har god spetschans. Han får en fin resa i främre träffen och tar framskjuten placering. Hemmaplan brukar vara ett plus.

10 CAID GRIFF-Per Linderoth 10%

Han har gått bra bakifrån tidigare så läget är inte helt omöjligt. Det ser ut att bli en rejäl startrusning vilket skulle gynna fransosen. Han gick i passgång den sista biten in mot mål senast men det tar jag inte så hårt på. Allt väl i träningen meddelar man från stallet och hästen är spelvärd tycker jag till cirka tio procent.
1 RE DOC-Nicklas Westerholm 2%

5 UNIQUE JUNI-Carl Johan Jepson 2%
2 PYTHAGORAS FACE-Kenneth Haugstad 0%
9 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 0%

8 FRENCH LAUNDRY-Ulf Eriksson 0%

 

V75-4, VOLT 1640, Kallblod

7 ÅDNE ODIN-Carl Johan Jepson 33%

Hästen vann i bra stil senast efter en rejäl slutsväng och kommer med fin form. Dessutom är hästen och kusk väldigt startsnabba och från ett passande utgångsläge tror jag att man tar hand om taktpinnen och över den korta distansen är chansen god.
6 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 16%

Art Nökkve har två segrar på åtta försök på kort distans. Håkan Skoglund rädd att distansen är i kortaste laget samt att inledningen blir tuff men hästen är fin och gör inte bort sig.

2 ELDVIN-Jörgen Westholm 12%

Eldvin har aldrig vunnit V75-lopp på över 20 försök men någon gång måste det vara dags för han är i riktigt bra slag just nu. Jörgen Westholm är optimistisk och tycker det är stallets bästa chans. Ska med vid gardering.
4 VALLE MATTIS-Jorma Kontio 13%

Valle Mattis har vunnit fem av nio lopp i Heidi Moens regi och höll tappert efter en tung löpning senast. Även han ska med vid gardering. 
1 PAVE FAKS-Ulf Ohlsson 12%

Pave Faks har imponerat i Sverige förut och ska lättas i balansen till denna start. Distans och läge kanske inte är några plus men rent kapacitetsmässigt räds hästen ingen.

14 FLEX-Paw Mahony 2%

8 LYKKJE BORKA-Kajsa Frick 3%
5 GANDOLF-Odd Arne Sagholen 1%
3 FINNSKOG FOKUS-Torbjörn Jansson 5%

Torbjörn Jansson är vass på kallblod och den här gamlingen besegrade nyligen tipsettan då det möttes i Årjäng. Varningen är därmed utfärdad!
12 TITAN TABAC-Wiktor Kylin Blom 1%

13 MINO-Elias Strandberg 0%
11 JUNIFAKS-Rikard N Skoglund 1%

15 PAVE LOMA-Ulf Eriksson 0%
10 VASSBÖ FAKSE-Per Linderoth 0%
9 BRO VIKING-Fredrik Fransson 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Brons

3 HIGHSPIRIT-Troels Andersen 50%

Troels Andersen har höga 21 i segerprocent. En av de som bidragit är tioåriga Highspirit som tagit sex segrar på sju starter. Men årets tre första triumfer kom under sejouren hos Flemming Jensen i Danmark. 
- Hästen trivs inte så bra med den här vintern och hakar i skorna så då fick han gå till Flemming för att träna och tävla utan hakar och på snällare banor. Han gick jättebra där och kom hem i väldigt bra skick, berättar Troels Andersen.
Efter en plump i protokollet där hästen dels hade bakspår och dels blev för pigg har Highspirit nu tre raka tillsammans med sin tränare. 
- Han har gjort det bra, tycker jag. Han känns pigg och fin och har haft bra uppgifter och bra spår i princip varje gång. Allt har klaffat så det är bara att vara glad så länge det håller i sig.

Förra året spetsvann Highspirit och Troels Andersen ett klass I-försök när Rättvikstravet arrangerade V75-tävlingar i början av augusti. I år startar de i klassen över, bronsdivisionen, som avgörs över 1640 meter – vilket också är den enda distans som Highspirit startat över i år. Utgångsläget på lördag är tredjespår. 
- Han känns bättre i år jämfört med i fjol och det här är ett lopp som vi har sett ut tidigare och siktat mot. Han har haft lämpliga uppgifter i år med sprinterdistans så skulle man trycka av honom har han en rejäl tid i kroppen. Jag tror det kommer krävas en 10-tid för att vinna loppet och jag hoppas att han ska räcka till seger, resonerar tränaren tillika kusken som även aviserar balans- och utrustningsändringar.
- Han gick med skor bak senast eftersom jag ville spara fötterna till på lördag då han ska gå barfota runt om. Sedan blir det rycktussar som Flemming har provat tidigare, det blir en extra växel, och en smalare vagn som han gick med förra året.

12 MAN AT WORK-Jorma Kontio 16%

Man at Work är mycket kapabel och imponerade då han via fjärdespår runt sista sväng senast kunde spurta till seger. Han gjorde bort sig i debuten som hårt betrodd för Timo Nurmos. Han gjorde comeback senast och vann på en strålande tid. Man At Work kommer att vinna V75-lopp framöver. Återigen ett svårt utgångsläge, men han får inte nonchaleras.

2 KNIFETOWN WINNER-Ulf Eriksson 14%

Knifetown Winner kommer från ett stall som är på väg uppåt i form efter en svacka och hästen har lopp i kroppen efter frånvaro. Får troligen rygg på ledaren och har kapacitet att vinna om travet stämmer för honom hela vägen vilket det alltid inte gör.
7 OCEANIC CLEARENCE-Ulf Ohlsson 2%

Oceanic Clearence är allting bra med för dagen. Hon har jättebra form, men läget blev lite väl långt ut och hon är bara ganska snabb den första biten. Stall Melander hoppas att hon kommer ner i en vettig position och hon är beroende av högt tempo när det är kort distans. Med klaff kan hon vara en platsskräll. Can’t see back, jänkarvagn och barfota fram
10 BARON D´INVERNE-Joakim Eskilsson 2%
11 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 8%

Flash Hammering har varit struken men ska inte ha tappat något i form. Däremot är läge och distans inga plusfaktorer. 

5 PERSOS SMOKIE-Nicklas Westerholm 2%
6 BROTHERS IN AM-Jennifer Tillman 1%

4 LARGO-Hans Owe Sundberg 3%

1 ADAMS PACE-Christoffer Eriksson 1%
8 POINTILLIST-Jim Oscarsson 0%
9 MELLBY BRUNELLO-Kaj Widell 0%

 

V75-6, AUTO 1640, Klass II

12 HUGO GUSTIVAR BOKO-Jorma Kontio 11%

Hugo Gustivar Boko är en snackhäst som utvecklas för varje start. Det var tänkt barfota runt om senast, så blev det inte, men nu ska man troligen köra med den balansen även om man aldrig kan vara säker då Timo Nurmos ofta ändrar sig i sista sekund. Bekymmersamt utgångsläge men hästen är riktigt bra för denna låga klass. Det ryktas även om jänkarvagna för första gången vilket gjorde att han fick bli tipsetta. Det kan vara värt att kolla upp utrustningen innan V75-starten om möjligt.

4 QUITE RIGHT-Carl Johan Jepson 32%

Quite Right har tre raka segrar hos Björn Goop och gick undan på ett bra sätt i jänkarvagnen senast. Ska räknas igen, men motståndet nu är tuffare. Hästen spetsade i en tuff 1.10-öppning senast och med tanke på läge och kusk får han gälla som hetaste spetskandidaten i Klass II-försöket.

1 CLAUDE DEBUSSY-Mikael J Andersson 17%

Claude Debussy har alltid varit en fin häst men han har tänt till i sin nya regi och har ett passande lopp framför sig. Femåringen kan öppna bra från start och skulle han nå ledningen ska det till en bra häst för att besegra honom. Mikael J Andersson åker till Rättvik för att köra en häst så räkna med en laddad kusk som vill leda från start till mål.
10 M.T.MACHIAVELLI-Jörgen Westholm 11%

M.T.Machiavelli har gjort det väldigt bra på sistone och löser det sig är han med i segerdiskussionen. Han har höjt sig allteftersom och kommer nu med tre raka segrar.

9 HARRINGTON-Ulf Ohlsson 16%

Harrington gjorde comeback efter halsbekymmer senast och vann direkt i comebacken. Debut nu över kort distans vilket jag inte tror är någon fördel och han kräver hårt tempo under första varvet om han ska komma in i matchen.

7 ONE TWO BEAT-Hans Owe Sundberg 5%

Hans-Owe Sundbergs häst är van att möta tufft motstånd och han kan springa fort över distansen om han kommer till från sjundespåret bakom bilen.

3 FAIRYMAN-Marcus Hultman 2%
11 ALLOWABLE-Johan Brandel 0%
5 B.B.S.DAY DREAM-Oskar Kylin Blom 3%

6 SOUVENIR D´INVERNE-Kim Eriksson 1%
8 MY GIFTED MY-Tomas Pettersson 1%

Struken: 2 Notation

 

V75-7, VOLT 2640, Sommartravets Final

6 VOLOCITY DE VIE-Jorma Kontio 40%

Volocity de Vie startar med bra segerchans. Han vann lekande lätt i Halmstad och ser nu fin ut i travet igen vilket han alltid inte gjort. Skulle Jorma Kontio vara offensiv finns chans att han kan sitta i ledningen inom ett varv och då blir hästen svårstoppad. Han är dock så pass bra att han vinna med de flesta upplägg.

3 BICC´S LAMBORGHINI-Ulf Ohlsson 6%

Bicc’s Lamborghini fungerade inte senast, men är åtgärdad efter. Han är snabb ut och bör hamna bra till. Ulf känner honom väl och får bestämma taktiken. Han är bra i ordning inför detta och vann näst senast på distansen på 14,4. Är nog bäst på startvolten och ska passas här.

15 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 18%

On Track Piraten var sämre än väntat senast. Han borde varit tvåa. Han fick nog inte rätta fästet utan skor och slog i vagnen från start. Därför kör man med skor den här gången. Annars känns han fin i träningen och vid normal standard kan han matcha dessa, även om det är tufft att stå med 40 meters tillägg. Strömberg kommer inte att ge sig av tidigt i loppet, utan hoppas på de rätta ryggarna under slutvarvet. Väldigt svårbedömd här men duger om han är på topp.
7 GANDHI BOKO-Christoffer Eriksson 12%

Gandhi Boko fick ge sig mot en smygkörd Te Quiero Grif senast men fullföljde väldigt starkt som tvåa. Han står verkligen på tur för en seger och är ett måste på kupongen.

14 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 2%

Var favorit i lördags men den här gången får han slå ur underläge. Vilket kanske passar honom bättre? Chanslös är han definitvt inte.
12 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 1%

13 PARTIZAN FACE-Carl Johan Jepson 3%

5 COPIMADE-Oskar J Andersson 1%
11 RAFIKI FRI-Anna Isabelle Karlsson 3%
8 LOUIE BRODDE-Kim Moberg 1%
1 DIGGERMAN-Oskar Kylin Blom 1%
9 TOTAL DARKNESS-Petter Karlsson 0%
4 IL DIABLO-Nicklas Westerholm 1%

10 JUST WAIT AND SEE-Per Linderoth 10%

2 BUSY DOIN´NOTHING-Jimmy Dahlman 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 10 M.T.JOINVILLE (8-11)

2) 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11 (8-12)

3) 1-3-4-6-7-10 (5-2)

4) 1-2-4-6-7 (14-8)

5) 3 HIGHSPIRIT (12-2)

6) 12 HUGO GUSTIVAR BOKO (4-1)

7) 3-5-6-7-12-13-14-15 (11-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Canari Match i avd.3, så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 1 Augusti MANTORP

V86-1, AUTO 2640, Spårtrappa

8 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 26%

Fötterna sparas på Pasi Aikios nyblivne V75-vinnare Uppohoppa. Han har gjort flera bra lopp med skor men det är ändå ett minus. Dessutom är spåret inte bra. Han tippas trots detta, men garderas. Han var mycket rejäl vid segern i V75 senast.

7 DREAMBOY AS-Björn Goop 17%

Dreamboy As gjorde det bra som trea senast och ska tidigt med på lappen. Han gav formbesked senast då han utmanade Uppohoppa, men fick se sig besegrad som trea i mål. Kan få revansch nu när favoriten ska gå med skor.

11 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 4%

Great King Wine känns som en ständig outsider. Han var tvåa i V75 senast. Plockar ned många i spurten. Uppträder något ojämnt men tar en hel del segrar och ska räknas ganska tidigt här. Skrällbud. 

2 GLOBAL SIGNATURE-Joakim Wallin 4%

Har hög grundkapacitet. Är inte helt avsågad här från ett fint utgångsläge. Tog årets första seger senast och visade att formen är på gång. Ännu ett skrällbud.
5 EXTRA FUDGE-Jorma Kontio 20%

Extra Fudge har speciell stil, men är stark och ärlig. Han var en bit efter Uppohoppa senast men har bättre läge nu
1 LASS REVENUE-Mattias Djuse 14%

Har ett par lopp i kroppen efter långt uppehåll. Han spurtade mycket vasst som trea senast och kan få loppet.
6 STALL WARNING-Kim Eriksson 1%

10 ABOVE ALL-Carl Johan Jepson 3%
3 POR NIE ROCK-Peter Ingves 3%
4 COUNTERFEIGHTR-Markus Niklasson 2%
12 ALDO STAR-Erik Adielsson 2%
9 ZEUS KARSK-Peter G Norman 3%

 

V86-2, AUTO 2140, 4-åringar 

1 CHIANTI-Björn Goop 11%

Chianti har hittat toppformen och är startsnabb och lättplacerad. Han lyckades fronta senast med samma spår och kommer med två raka vinster i bagaget. Senast vann han på nya rekordet 12,3 över full distans och visade att han är på topp. Spelvärd tipsetta.

7 COIN PERDU-Erik Adielsson 62%

Coin Perdu vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring och var obesegrad när han tog sin nionde raka och vann E3-finalen i fjol sommar. Supertalangen var sedan tvåa i Kriteriet bakom Villiam efter en vass spurt och han avslutade säsongen med att vinna E3-revanschen den 28 november på Solvalla. Hittills har det blivit elva segrar och en andraplats på 14 starter och 5,1 miljoner kronor intjänat. Men nu har hästen inte startat på åtta månader när det är dags för comeback på onsdag. 
- Vi hade siktat in oss på att vara med i Kungapokalen i våras men fick ett litet bakslag inför kvalen. Han var inte helt fräsch då och därför valde vi att sikta mot Derbyt och Breeders Crown i höst istället. Det var aldrig aktuellt med Sprintermästaren och det var heller inte intressant att gå ut i några vanliga lopp med 100 000 kronor i förstapris i. Så vi valde att lägga om matchningen och gå för Derbyt istället, säger Svante Båth.

Coin Perdu har spår sju bakom bilen. Han körs av Erik Adielsson och blir favorit i loppet. Men tränare Båth baissar chanserna rejält för topphästen.
- Han har tränat bra och kändes fin i ett rundbanejobb efter 1.18 över 1600 meter på Solvalla nyligen. Det var jämn fart hela vägen och det snabbaste han har gått. Jag vill poängtera att han behöver det här loppet i kroppen och jag skulle uppskatta att formen är runt 70 procent. Det viktigaste för oss är att han är bland de sex främsta och får ett lopp innanför västen.
- Jag har inga krav på att han ska vinna loppet och vinner vi loppet vill jag att vi gör det på vårt sätt. Och det ska i så fall vara på ett snällt sätt. Det här är absolut inte det viktigaste loppet för hästen. Det är tre veckor till derbykvalen och jag hoppas att det blir perfekt för honom och att han går framåt med 20 meter med det här loppet i sig.
- Det är en topphäst och jag har såklart varit jättenöjd med honom i de lopp han har gjort och hans adelsmärke är att han alltid har skött sig bra och gjort loppen på rätt sätt, säger Båth. 

- Det blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

11 INDY LANE-Jorma Kontio 6%

Jättefin i årets starter. Sparar speeden länge. Sex segrar på åtta starter och har aldrig missat pallen. 6% är alldeles för lite på en så vinstrik häst, även om spåret ställer till det. Skrällbud.

9 BREIDABLIKS COGNAC-Conrad Lugauer 4%

Breidabliks Cognac gör starka insatser hela tiden och skulle från sitt bakspår profitera på ett högt tempo. Jättefin häst under utveckling.

5 LEADER BRODDE-Mattias Djuse 3%

6 DIGITAL PERFORMANCE-Ulf Ohlsson 1%

4 OUTPUT PRESSURE-Örjan Kihlström 7%
10 SHORT IN CASH-Johnny Takter 1%

Är en talang med bra styrka som skulle kunna vara en jätteöverraskning. Motståndarna har mer rutin och bättre CV men denna häst är kraftigt på gång och jag blir inte helt förvånad om han skräller. Lättades i balansen inför senaste starten. Han felade efter 100 meter men svarade för sylvass upphämtning. Petri Puros häst har både styrka och speed. Felfri tar han en framskjuten placering.

8 ADRIAGO TROT-Johan Untersteiner 2%

12 GEAR EXTENSION-Kaj Widell 1%

3 CHAPUY-Åke Lindblrom 0%

2 BORN UNICORN-Kevin Oscarsson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Diamantstoet, Spårtrappa

6 PRINCESS S.W.-Peter Untersteiner 73%

Princess S.W. kommer garanterat att klättra i klasserna om hon får vara frisk. Fyra segrar och en andraplats på sina fem starter är imponerande. Princess S.W. sitter nog i ledningen efter 500 meter och kan då bli svårslagen. Given tipsetta och en möjlig spik.

8 RYSSEBO LA REINE-Kaj Widell 8%

Har mycket fin styrka och härlig inställning till sitt jobb. Förutsättningarna är besvärliga med dåligt startspår, men jag skulle tro att Kaj Widell väljer att vara offensiv direkt och med minsta flax så får detta ekipage besöka vinnarcirkeln.
2 COSMORITA-Torbjörn Jansson 3%

Kommer från formstall men gjorde bort sig med galopp senast. Vid gardering är det ett skrällbud att tänka på från ett fint utgångsläge. Tävlade utan skor vid segern näst senast, men det verkar bli skor den här gången.
14 IZZY-Jorma Kontio 5%

Visade bra form senast som tvåa på fina 12,8. Rundar många men inte alla? Jagar årets första seger. Vann åtta av elva lopp i fjol men har inte varit lika framgångsrik i år.

15 ALANDIAS DA VICI-Björn Goop 1%

12 MELODY MARKE-Carl Johan Jepson 2%
5 KLARA HÅLERYD-Johan Untersteiner 5%
10 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 1%
13 HOT CHOCOLATE-Erik Adielsson 2%

Har fått två lopp i kroppen och närmar sig toppformen. Ibland kommer man igenom bra från spår 13 och Hot Chocolate är inte helt borta.
9 CELINE K.S.-Troels Andersen 0%

11 RIDGEHEAD KWANNON-Jarno Koskela 0%
7 VICTORIA KNICK-Fredrik Persson 0%
4 INFINITY-Lars Åke Söderholm 1%

3 GOLDEN INDRA-Stefan Söderkvist 0%

1 RIANNA TROT-Roger Pettersson 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 5-åringar

3 CYBER LANE-Johan Untersteiner 60%

Fjolårets kung bland fyraåringarna visade sin rätta klass senast. Han dök till ledningen och joggade undan på lätta ben på finfina 1.11,6/2 140 meter auto. Cyber Lane var stinglös i Oslo Grand Prix. Han var trea utan att vara på topp i Karlstad. Senast dundrade han till ledningen och gick enkelt i från med krafter sparade. Det är inte många hästar i världen som tar en längd på Cyber Lane inledningsvis och det ser ut att vara spets och slut igen.

5 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 21%

Love Matters har gjort allt rätt på sistone. Han fick spår utvändigt Cyber Lane och borde därför få svårt att utmana om segern.

6 MUSCLE HUSTLE-Kim Eriksson 7%

Muscle Hustle är mycket startsnabb men var chanslös att ta en längd på Cyber Lane senast. Han fick sämsta spåret och det drar ned förhoppningarna rejält
1 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 2%

Han gick bra sist men fick ett tufft lopp. Nu har han fått ett bra spår den här gången men det är samtidigt tuffa motståndare.

4 GENERAAL BIANCO-Peter Untersteiner 8%

Generaal Bianco är mycket speedig och gynnas om det blir tufft tempo på loppet
2 SLIDING HOME-Jennifer Tillman 2%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åriga ston

5 CONRADS RÖDLUVA-Örjan Kihlström 13%

Är en stor talang som jag fattade tycke för redan som ettåring på auktion då Daniel Redén köpte stoet och hon har imponerat stort. Det finns tuffa konkurrenter, men detta är något extra till travhäst och jag väljer att spika. Snackhästen  gör blott sin fjärde start. Hon visade 1.10,5 sista 800 senast och fungerade fint med lättare balans.

1 ADORABLE LADY-Pasi Aikio 2%

Adorable Lady fungerade betydligt bättre utan framskor och kommer att tävla likadant igen.
7 MUSIQUE D´INVERNE-Erik Adielsson 67%

Musique D´Invernes första förlust (galopp) kom sist och jag spikar emot den stora favoriten.

10 VALETTA-Björn Goop 2%

Inlett karriären bra, 1-3-4. Vid gardering bör Lill-Goop med på lappen.
11 LOVELY TOOMA-Kaj Widell 2%
6 FAIRYTAIL MEARAS-Peter Untersteiner 4%
8 DANCINGQUEENDIABLO-Johan Untersteiner 1%

3 AU PAIR GIRL-Kim Eriksson 1%

4 ACTIVATED-Carl Johan Jepson 6%

Fredrik Wallin låter nöjd med Activated i träningen. Taktiken är att prova från start och kommer man till ledningen är tanken att prova i den positionen. 

2 PIPPI ROC-Johnny Takter 2%
9 S.G.MALEFICENT-Kenneth Haugstad 1%

12 LIPSTICK TOOMA-Jevgeni Ivanov 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar

7 LEWIS ALE-Tuomas Korvenoja 24%

Kan vara Tuomas Korvenojas nya kanonhäst. Intrycket senast på Rättvik var bländande och tränaren hyllar sin häst gränslöst. Toppchans till fjärde raka vinsten.
5 THAT´S ART-Peter Untersteiner 22%

Svarade för mäktig spurt i finalen av E3 och är under stark utveckling. Han sköter jobben bra enligt stallet och den här gången kommer Peter Untersteiner vara aktiv inledningsvis. That´s Art vinglade till lite i samband med att rycktussarna (premiär) åkte ur öronen senast. Spurten var ändå femstjärnig och 1.11,5 sista rundan är starka papper
9 ALONE-Örjan Kihlström 4%

Alone gick nytt rekord senast som trea på 13,8 över full distans. Är på gång och Örjan har hittat formen igen.
8 ADDRESS BOOK-Johan Untersteiner 16%

Address Book har visat mycket lovande takter hittills med tre segrar på sex starter. Dåligt utgångsläge nu men kapacitet finns.

4 BASIL PELLINI-Ulf Ohlsson 17%

Basil Pellini har stor talang och kan öppna raskt om kusken önskar

- Basil Pellini är en rätt så bra häst som jag väl egentligen borde ha tagit ut i ett vanligt lopp men jag tycker det finns bra kunnande i hästen och vill prova här. Jag tror det blir bra till hösten och även om jag inte har några vrålkrav till det här loppet så hoppas jag att han ska få vara med i Breeders Crown i höst. Han tog två raka innan det blev galopp in i första sväng senast. Nu ska vi byta till ett halvstängt huvudlag för att skärpa till honom för det kändes som att galoppen berodde på att han slappnade av litegrann säger Svante Båth.
3 PERSON OF INTEREST-Kevin Oscarsson 4%

11 MAGIC CASH-Jorma Kontio 2%

2 PEAK FEAR-Peter Ingves 2%
6 BARNEY GRANIT-Jörgen Westholm 1%

10 GARRETT MIX-Erik Adielsson 3%

Garret Mix är inte att lita på. Håller han sig i rätt gångart sänker han många under slutvarvet

1 S.G.FLYING DIAVAL-Kenneth Haugstad 3%
12 NEON HAGH-Fredrik Persson 1%

 

V86-7, AUTO 2140

7 SORBET-Örjan Kihlström 28%

Har gjort flera topplopp på sistone och var inte långt från att besegra stallkamraten – och Hugo Åbergs-deltagaren – Heavy Sound senast. Det har alltid varit en häst med gott rykte. Men tidigare i karriären var han mer en långdistansare och det kändes aldrig riktigt som att han fullt levde upp till förväntningarna på honom. I år har han blommat ut och nu har han också fått snabbhet i benen och han levererar 1.10-tider på löpande band. Sorbet är en av många topphästar hos Daniel Redén. Han ska ses med god chans trots tråkigt spår.

2 UZO JOSSELYN-Kim Eriksson 2%

Bra form och var inte tom i mål senast. Den franske 10-åringen gör den fjärde starten för året och vann i debuten i maj och har gått två raka 11-tider efter det över kort distans utan att räcka till mot hårt motstånd. Verkar bli väldigt bortglömd här.

5 WHITEHOUSE EXPRESS-Björn Goop 19%

Whitehouse Express har lopp i kroppen och kan öppna raskt den första biten. Han borde få svårt mot stallkamraten Sorbet men kan besegra de övriga.

9 JONESY-Tuomas Korvenoja 16%

Den finske 8-åringe inledde året med två raka segrar men på slutet har vinsterna uteblivit trots att han varit hårt betrodd hela tiden. Formtapp?

3 CARABINIERI-Peter Untersteiner 13%

Carabinieri är rejält tränad inför comebacken. Han är mycket spurtstark och trivs med att smyga med och spara speeden fram till upploppet

8 BUZZ MEARAS-Erik Adielsson 3%

Är mycket bättre än vad raden antyder. Han tävlade i jänkarvagn för första gången på länge senast (jänkarvagn får inte användas i Frankrike) och det blir troligen ”bike” igen. Buzz Mearas gjorde bort sig med galopp direkt senast. Han fick tråkigt spår igen och är nog allra effektivast över kort distans
6 HARRY HAYTHROW-Johan Untersteiner 14%

4 EXPLOSIVE DE VIE-Kevin Oscarsson 2%
1 DREAMS TAKE TIME-Jan Henriksson 2%
10 GREENLEAF SLIM-Oskar J Andersson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åriga ston

2 GLORIA WEB-Jorma Kontio 22%

Var både jag och Jorma Kontio imponerade över senast och trots en tung resa avgjorde hon på ett mycket trivsamt sätt. Perfekta förutsättningar nu och hon får tipset. Gloria Web har två lopp i kroppen och gjorde ett väldigt bra lopp senast och tar ned många i spurten

10 CANDY LA MARC-Johan Untersteiner 19%

Candy La Marc glänste i årsdebuten. Attacken sattes in sent och då lämnade hon motståndet på enkla ben. Med loppet i kroppen är formen framflyttad
3 MILY-Peter Untersteiner 5%

Skrällde i försöket till Stochampionatet och var fyra i finalen. Då tävlade hon barfota. Nu blir det skor på hovarna. Mily är vass på speed och sänkte Dibaba näst senast. Hon blir att räkna med igen

6 MELLBY FASHION-Jörgen Westholm 2%

Jättefin häst. Fick ge sig mot smygkörd konkurrent sist och har två raka andraplatser i bagaget nu. En av flera skrällbud i loppet.

8 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 6%
9 CAVIDENDRON-Carl Johan Jepson 5%

11 VIOLET BI-Jim Oscarsson 17%
12 HOSSIANA BOKO-Oskar J Andersson 2%

1 WILLOW PRIDE-Peter Ingves 3%
7 BARONESS IMA-Claes Sjöström 1%

5 WILD LOVE-Kevin Oscarsson 16%

4 VIRUNGA-Erik Adielsson 2%

- Virunga har det krånglat mycket för i år och hon har varit sjuk och bara gjort två starter. Hon har gått ett tuffare rundbanejobb inför det här och det blir lite av ett test om vi ska spänna bågen till Derbystoet lite senare. Jag är helnöjd om hon är bland de sex främsta, säger Svante Båth.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-5-7-8-11 (1-6)

2) 1-4-5-6-7-9-10-11 (8-12)

3) 2-5-6-8-9-10-12-13-14-15 (11-7)

4) 3 CYBER LANE (5-6)

5) 5 CONRADS RÖDLUVA (1-7)

6) 5 That´s Art/7 Lewis Ale (9-8)

7) 7 SORBET (2-5)

8) 2-3-6-8-9-10 (11-12)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Princess S.W. i avd.3, så blir kostnaden endast 120:-

V75 Tisdag 31 Juli JÄGERSRO

V75-1, AUTO 1609, Stolopp

8 WAFFLE CONE-Ulf Ohlsson 12%

Waffle Cone fick senast utdelning på formen och trivs över distansen. Hon fick sämsta tänkbara spår och riskerar att hamna illa till. Har nog aldrig varit bättre och är riktigt startsnabb. Svårt att veta taktiken från det dåliga utgångsläget, men en outsider som jag väljer att tippa först på den fina formen.

9 TRENDY O.K.-Björn Goop 24%

Trendy O.K är en häst som vi känner till från Sweden Cup i fjol då hon var på linje i försöket med Volstead och Buzz Mearas. Nu har hon tävlat i både Jämtlands stora Pris och Ulf Thoresens och gjort det mycket bra, var trea i Östersund bakom Readly Express och Diamanten och fick se sig besegrad av samme Diamanten i Jarlsberg senast. Nu möter hon bara ston och måste räknas tidigt trots bakspåret. Hon har startrygg på startsnabba Darling Mearas så det bör lösa sig bra härifrån. 

2 DARLING MEARAS-Stefan Persson 31%

Darling Mearas har två raka och på vilket sätt hon tagit dessa segrar. Stefan Persson har ryckt skorna på henne fyra gånger och har tre segrar och ett andrapris ( andrapriset är från stochampionatet som Ultra Bright vann). Darling Mearas är en riktigt läcker travare som har formen på topp och är given på kupongen från ett bra utgångsläge.

5 IN TOTO SUND-Örjan Kihlström 17%

In toto Sund är en klassig märr som är jämn och gjorde ett fint lopp på kalmar bakom Darling Mearas men hoppade senast i Halmstad och lite osäkert vart formen står.
7 MAORI TIME-Erik Adielsson 5%

Maori Time har varit ute i öppen klass mot elithästar i sina 3 starter här i Sverige, dras hela tiden med dåliga lägen, likaså denna gången men klart intressant att se vad hon kan åstadkomma nu när hon möter enbart ston. 

1 INDOOR VOICES-Kenneth Haugstad 4%

4 UNCERTAIN AGE-Christoffer Eriksson 2%
6 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 4%

3 RED RIVER BROLINE-Carl Johan Jepson 1%

 

V75-2, AUTO 1609, 3-åringar

2 ZELIG KRONOS-Wilhelm Paal 39%

Italienske Zelig Kronos imponerade senast. Efter en lugn start blev man hängandes i 3:e spår länge innan man tillslut fick gå ner och vila lite i andra par ytter. Sen in mot upploppet så vreds han ut igen och kopplade enkelt greppet och Wilhelm Paal pratade sig mycket varm om hästen efter loppet, det är en väldigt effektiv travare som ser ut att ha mycket enkelt för sig. Tilläggas är att när Björn Goop körde honom i Sverige-debuten så var hästen spänd bakom bilen och hoppade och han har slagit i vagnen i två raka starter nu men senast fixade han det utan galopp. Jag räknar med att man hittar en mer passande sulky denna gång och spikar.

9 ZAHRA MIL-Örjan Kihlström 8%

Zahra Mil fullföljde bra efter köresa i andraspår senast. Härifrån får hon fin smygresa igen och då är hon skrällduglig.
4 HOLY WATER-Christoffer Eriksson 13%

Holy Water gick som skjuten ur en kanon över upploppet senast i samma lopp som Zelig kronos vann, mycket fint intryck.Noterbart är att han var grymt fin i torsdagens finslipande jobb!

1 GLOBAL WILDLIFE-Björn Goop 5%

Global Wildlife tappade från tredje utvändigt senast och var klart sämre än innan. Näst senast fullföljde han bra i skymundan och är han tillbaka på den nivån så är han skrällduglig. Läget är perfekt och även om det kanske inte blir någon ledning så ska han ses med viss chans.

5 ZEUS BI-Erik Adielsson 8%
10 ZIPPER KRONOS-Alessandro Gocciadoro 6%

Zipper Kronos är också en Italienare och har mött Zelig Kronos i Italien. I starten från den 8 juni blev man stort slagen av Zelig kronos över kort distans. Zipper Kronos verkar vara en stark häst och verkar trivas fint över längre distans. 

3 INNOVATION LOVE-Robin Bakker 16%

Innovation Love har gjort två riktigt fina prestationer på Wolvega på slutet. Hästen har öppnat bra bakom bilen och sprungit och klippt med öronen framme i ledningen och gått undan säkert till slut med vad som tillsynes verkar vara en hel del sparade krafter. Hästen verkar komplett startsnabb ligger inte på något nämnvärt i loppen och när han får marschorder biter han tag i grejorna. Ett mycket härligt intryck på en fin 3 åring.

6 ROTHSCHILD-Joakim Lövgren 2%

7 TARTAURUS FACE-Lutfi Kolgjini 1%

8 INTAKE-Jörgen S Eriksson 1%

 

V75-3, AUTO 1609, 4-åringar

7 CALLE CROWN-Christoffer Eriksson 36%

Calle Crown var fin i försöket till sprintermästaren och slog Perfect spirit då men läget kunde vara bättre här. Får ändå tipsnicken till slut.

6 ENTERPRISE-Björn Goop 16%

Enterprise var trea i Hambletonian förra året. Finns sedan en tid tillbaka i regi Stefan Melander där han nyligen vann ett försök till Sprintermästaren varpå det slutade med en fjärdeplats i finalen. Senast var han sämre, men kanske att distansen var i längsta laget. Att det nu är 1609 meter ses därmed som en fördel!

1 SEVEN AND SEVEN-Erik Adielsson 20%

Seven and Seven vet vi inte så mycket om men Frode Hamre brukar inte starta i Sverige om han inte har häst nog för det. På intrycken från tvååringssässongen verkar det handla om en väldigt fin häst. Seven and Seven vann bland annat William Wellwood memorial under tvåårings-sässongen och slog bland annat What the hill, International Moni, King on the Hill och Victor Gio som vi känner igen ifrån Hambletonian ifjol.

5 VON WISE AS-Pietro Gubellini 6%

Von Wise As har gjort det jämnt och bra varje gång på svensk mark utan att få vinna. Senast sköt hästen till fint sista biten efter invändig resa. Han har inte visat något första biten som gör honom till ett aktuellt spetsbud, men hästen verkar tuff och vid lite överpace plockar han ner många till slut.

3 KING ON THE HILL-Hans G Eriksson 12%

King on the hill har imponerat i sina 2 första starter på europeisk mark, spurten bakom Giveitgasandgo under elitloppshelgen sitter fortfarande kvar på näthinnan och det känns som att hästen har en mycket ljus framtid tillmötes. Det som är värt att tänka på är att det är ganska långt mellan starterna och det finns en del andra hästar i fältet som startar lite mer kontinuerligt. Men att det handlar om en väldigt bra häst är det ingen tvekan om denna halvbror till The Bank.
2 RUBIO-Örjan Kihlström 6%

8 ETHIEN DU VIVIER-Ulf Ohlsson 2%

4 SPEEDY FACE-Lutfik Kolgjini 2%

 

V75-4, AUTO 1609

3 RACING MANGE-Joakim Lövgren 15%

Racing Mange avslutade riktigt bra i finalen senast som Don't Mind me fick fuska bort en del utav. Avslutningen var bra och nu är det hemmaplan. Har svarat för två raka toppinsatser och visade 1.07,6 sista 600 i senaste starten. Det är bara en tidsfråga innan han vinner.

2 TANTALIO-Björn Goop 8%

Tantalio har visat startsnabbhet i italien och dessutom tävlat en del på vincennes tidigare i karriären. Känns svårbedömd mot det här motståndet men Goop upp på en utländsk häst brukar fungera väl.

5 JUSTICE ÅS-Peter Untersteiner 16%

Justice Ås såg inte som bäst ut över upploppet senast och kanske behöver fler lopp i kroppen? 5-åringen har vunnit tre av sina åtta lopp sedan fjolåret och är tillsammans med Coktail Fortuna de som sprungit in över 2 miljoner.

7 COKTAIL FORTUNA-Christoffer Eriksson 33%

Cocktail Fortuna är en ruggigt läcker travare som ger mig lite Commander Crowe vibbar utseendemässigt. Går från klarhet till klarhet och måste räknas här trots spåret men värt att notera är att Trinity Lux klättrade i rygg på honom under finalen på elitloppshelgen och läget den här gången gör det intressant att gå emot favoriten.

9 MICHELANGELO ÅS-Örjan Kihlström 4%
1 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 12%

Trinity Lux fick ett fint lopp senast på Axevalla och det blir en ganska tät start här nu dessutom ett perfekt läge med spår 1 bakom bilen. Öpnnar bra och det finns valmöjligheter här då det finns fina hästar att släppa till. 

4 BRAVO NAVARONE-Lutfi Kolgjini 7%

6 KING CITY-Kenneth Haugstad 2%

10 BREIDABLIKS NUBBE-Marc Elias 3%

Breidabliks Nubbe är högkapabel men gör comeback mot stenhårt motstånd och dessutom från bakspår. Rankas därför ner.

8 DUPREE-Peter Ingves 1%

 

V75-5, AUTO 1609

11 GINA SCHERMER-Rick Ebbinge 24%

Gina Schermer är en ruggig märr som har skyhög kapacitet. Tyvärr har hon fått bakspår här och jag törs inte spika på grund av det men skulle det bli överpace och man kommer igenom från start så är hon troligen bara bäst. Har bara missat pallen en gång sedan 2017 och har nio vinster på fjorton starter.  

3 VEIO-Pietro Gubbellini 8%

Veio Spetsade ifrån 7:e spår senast bakom bilen och ser ut att kunna öppna bra. En viktigt detalj på Jägersro som är känd som en spetsbana. Drog i ett hårt tempo och fick stryk av rygg ledaren med en halv längd och gick ett fint lopp. Räknas tidigt här och dessutom Pippo i vagnen. Jag dubblar till 8%.

2 GLOBAL TAKEOVER-Örjan Kihlström 23%

Global Takeover fick gå först i tredje spår i ett lopp Victory Kåsgård vann senast på V75 under Axevalla helgen. Han går med murphy vänster och är klart gynnad av att gå på innerspåret. Bra startspår och Örjan upp känns spännande. Varit chanslös att ta en längd på 1 New Muscle Ås i de två senaste försöken. Senast fick Global Takeover överta ledningen och segern blev enkel. Den här gången är det inte säkert att New Muscle Ås körs i ryggar och då blir det tufft.
6 GLENN BOKO-Björn Goop 17%

Glenn Boko känns aningen överspelad här. Han har torskat spårlottningen och var inte bättre än 4:a i ett lopp Baron d´ inverne vann senast lär få svårt att komma till från spår 6.

9 UNA BLESSED-Wilhelm Paal 1%

Smyger med. Har hög kapacitet inombords.
7 UCCELLO JET-Christoffer Eriksson 6%

Uccello Jet har kapacitet att gå upp i högsta klassen. Men han strular ofta till det och går inte att lita på.

10 FERRARI RIVER-Conrad Lugauer 11%

Ferarri river är också kapabel men bakspåret drar ner förhopnningarna.

8 KUNG EDWARD-Erik Adielsson 2%
5 CANTONA AMERICA-Johan Untersteiner 4%
4 LIGHTNING PHOTO-Johnny Takter 2%

1 NEW MUSCLE ÅS-Joakim Lövgren 2%

Startsnabb spetsfavorit. Släpp eller inte?
12 WONDERBOY-Thomas Uhrberg 1%

 

V75-6, AUTO 1609, Hugo Åbergs Memorial

4 PROPULSION-Örjan Kihlström 69%

Propulsion är en världsstjärna som sällan gör en dålig prestation. Det är en fantastisk travare som ska försvara sin seger från ifjol och i år finns ingen Ringostarr treb eller Twister Bi med i startfältet. Om bara Örjan kör till i tid, så bör det bli en ganska enkel seger från dödens, som i Örjans värld kanske blir med en hals?

2 DIAMANTEN-Erik Adielsson 11%

Diamanten var tvåa bakom Readly Express i Östersund. Därefter har det blivit två raka segrar. Han ser mycket fin ut för dagen och får en fin resa i främre träffen. Skulle nåt hända med storfavoriten är han först att reagera.
9 HEAVY SOUND-Kenneth Haugstad 7%

Heavy sound har två mycket fina startryggar och kan han hålla upp ryggen på Dante Boko kan han få rygg ledaren i bästa fall och som vi alla vet har han en ruggig speed sista 500 och är ett hett triobud.

1 DANTE BOKO-Christoffer Eriksson 3%

Dante Boko visade toppform senast och är väldigt startsnabb. Frågan är vad kusken gör? Kör han i spets eller släpper han till nån, vem? Kan bli körning på flera händer här, vilket gynnar favoriten.
7 GIVEITGASANDGO-Ulf Ohlsson 3%
6 PASTORE BOB-Johan Untersteiner 1%

Om Pastore Bob laddas för fullt från start då det är vinklad vinge på Jägersro så det finns en möjlighet att han kan komma längst fram i spetsstriden men det är ändå fördel för de inre spåren då de har extra anlopp med tanke på att det är 1609 m.

10 SHADOW GAR-Pietro Gubellini 1%

3 VOLSTEAD-Johnny Takter 2%

5 RAJESH FACE-Lutfi Kolgjini 4%
8 UP AND QUICK-Björn Goop 1%

 

V75-7, AUTO 1609

3 SHOTPROOF-Björn Goop 17%

Shotproof gick bra i ett kortlopp på örebro senast när Whisky Akema drog i högt tempo i ledningen men lyckades precis hinna undan före en vasst avslutande Shootproof. Han får nu denna gången Björn Goop i vagnen från ett bra läge, vilket kan vara skillnad på en andraplats eller seger och han måste räknas tidigt.

1 OTHELLO VICTORY-Peter Untersteiner 24%

Othello victory avslutade bra i ett V75 lopp som Global satisfaction vann och har dragit bästa läget här. Kan öppna och är given i striden utan strul. Det är stor fördel på att ha spår ett över 1 609 meter mot över 1 640 meter. Othello Victory utrustas med helstängt huvudlag till den här starten och det borde förbättra startsnabbheten.

5 HAN HERRED-Ville Karhulahti 12%

Han Herred vann silver senast och slog Baron Gift, är allra bäst med ryggresa in i det längsta och spåret är inte optimalt.

6 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 23%

Urban Kronos slog ihop och galopperade kort efter start på Axevalla. Från spår längre ut på vingen bör det gå bättre och han är normalt väldigt startsnabb. Skulle han lyckas köra sig till spets kan han bli svår att rå på.
8 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 10%

Kommer att laddas trots spåret och det kan gå undan från start. Öppet lopp.
7 DRAGSTER-Roger Malmqvist 2%

11 MR LINDY-Peter Ingves 3%
9 BROADWAY APPOLO-Johan Untersteiner 3%

12 RAJAH PRESS-Christoffer Eriksson 1%

Rajah Press var odentligt uppanmäld senast och gjorde det riktigt bra mot tuffa hästar och räckte till 3e platsen bakom Poet Broline och Probo O.P. sämsta läget här men kan vara en storskräll om det blir tokkörning, vilket det finns lite antydningar till när man läser startlistan.
10 R.G.`S THUNDERBOLT-Johnny Takter 1%

4 LET IT HAPPEN-Wilhelm Paal 2%
2 AMAZING DYNAMITE-Ken Ecce 2%

Amazing Dynamite är en mycket startsnabb häst som har gott kunnande i grunden men har lite tveksam form.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-5-8-9 (7-1)

2) 2 ZELIG KRONOS (9-4)

3) 1-3-5-6-7 (2-8)

4) 1-2-3-5-7-9 (4-6)

5) 3 Veio/11 Gina Schermer (2-6)

6) 4 PROPULSION (2-9)

7) 1-3-5-6-7-8-9-10-11-12 (4-2)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Shotproof i avd.7, så blir kostnaden endast 120:-

V75 Lördag 28 Juli BOLLNÄS

V75-1, VOLT 2140, Klass I

3 LOKE SURVIVE-Nicklas Westerholm 16%

Har tre raka och senast satt han fast så han har varit riktigt bra. Jag tyckte tidigare att han inte var någon V75-häst men efter de senaste insatserna har jag omvärderat honom. Spår tre är bra, han öppnar hyggligt utan att vara någon blixt

9 WELLINO AVENUE-Magnus Jakobsson 20%

Talangfull är även Wellino Avenue, men skadebekymmer har stoppat upp framfarten på tävlingsbanan. Nu har han två lopp i kroppen och även om han tagit sina flesta vinster i ledningen visade han i fjolårets sista start, som var ett V75-lopp, att han kan vinna bakifrån.

8 EELIS-Jorma Kontio 11%

Eelis gav Olle Rols en match till linjen i sin sista start i fjol. I år har han haft förfärligt svårt att få till det men skulle han sköta sig finns fart för seger.

6 SUCH A KNIGHT-Anders Eriksson 3%

Such A Knight är snabb ut i voltstart och trivs även bra i ledningen. Det blir barfota runt om igen, bara hovarna tillåter. Skrällbud.

4 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 12%

Doctor Doxey Zenz har imponerat stort i lite enklare sammanhang på sistone. Hästen är inte sämre än någon annan här och utan strul slåss han om segern. Han klarade spår fyra i voltstart fint senast och satt i spets efter 500, som öppnades på relativt långsamma 1.18,5. Hästen har även klivit iväg stabilt från spår fyra vid samtliga tre tillfällen han tidigare haft samma spår.

12 DONNERS AM-Per Linderoth 4%

10 DIGGERMAN-Oskar Kylin Blom 1%

11 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 15%

Evazan Am visade ifjol, som treåring, att han har talang och styrka för att klättra långt upp i klasserna. Han har blivit stadigt bättre för varje lopp han fått i kroppen under året och trots det svåra läget ska han ha chans igen.

5 ESPRIT SISU-Örjan Kihlström 12%

Esprit Sisu var ju gott gåendes innan galoppen senast och visade form. Visst är spåret knepigt, men skulle han sköta sig tror jag att han blir segerfarlig

1 STARO KICKBACK-Ulf Eriksson 4%

2 THEBIGRED AS-Olle Alsén 1%

7 LUGNETS SARDONYX-Magnus Nilsson 1%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

7 BLUE LINE D.K.-Oskar J Andersson 13%

Blue Line D.K. är uppåt i form och trivs i ledningen. Skulle hon komma dit stiger hennes segerchanser och därför rankas hon högst.

11 MILLIE MILLIONAIRE-Ulf Ohlsson 44%

Millie Millionaire är väldigt bra för klassen och jag räknar med att hon är så pass rejäl att hon kliver runt nmånga konkurrenter trots tillägg. Mille Millionaire är obesegrad med Ulf Ohlsson efter en start tillsammans. Det pratas om skoryck. Millie Millionaire har gjort det mesta rätt. Hon körs nu av Ulf Ohlsson. Inget ont om Brage Hansen som brukar köra sin häst men Ohlsson har en helt annan auktoritet i loppen och det betyder väldigt mycket i V75-sammanhang.

2 SELMA TÖLL-Oskar Kylin Blom 3%

Selma Töll såg klart positiv ut i Eskilstuna då hon tävlade med jänkarvagn för första gången. Dessutom såg hon ut att trivas med formkusken Oskar Kylin Blom. Från ett passande spår kan det bli revansch efter diskvalifikationen senast.
13 CHAPTER REVIEW-Örjan Kihlström 9%

Chapter Review har nu en start i kroppen. Hon är svårbedömd men en amerikanska från Daniel Redéns formstall törs man inte lämna utanför kupongen. Det är en fin travare. Hon var bara lugnt tränad inför debuten och gjorde ett helt okej lopp och Örjan var nöjd och hon ska gå framåt med loppet. Hon är svår att sätta in och det är ingen Delicious eller Double Exposure, men hon ska kunna hävda sig bra här. Voltstart ska inte vara något problem och det blir en vanlig vagn

12 QUITE NICE-Per Lennartsson 13%

Quite Nice har varit på plats i tretton starter av femton och det är starka papper. Men hon har bara två segrar och det tänder en liten varningslampa

9 EASY CREATION-Ulf Eriksson 4%
6 AVANTIS RED WITCH-Tomas Pettersson 3%
1 ULTIMATE GOAL-Per Linderoth 4%

5 CORONA BRICK-Erik Holm 3%

Corona Brick  var fin senast och den gjorde ett grymt bra lopp som tvåa. Kommer hon bara iväg hyfsat från start är det ett givet bud. Visade härlig form senast. Ställer inte det snäva femtespåret till det för henne kan hon mycket väl vara vinnaren i ett öppet stolopp.

14 ELITA MEMPHIS-Joakim Eskilsson 1%

15 PASTELL TILLY-Peter G Norman 1%

10 ZANGONE-Kaj Widell 1%

3 FRÖKEN STING-Rikard N Skoglund 0%

8 OMAHA ZENZ-Mathias Andersson 0%

4 FIRE ON FIRE-Emelie Mårtensson 0%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

3 CANARI MATCH-Örjan Kihlström 38%

Canari Match har fyra segrar på 13 starter i Daniel Redéns regi, efter att ha haft svårt vinna i tidigare fransk träning med bara en vinst på 38 försök. Han får tipset, men det känns jämnt inbördes mellan de bästa. Han ses som en av flera med chans. Canari Match var tvåa bakom Queer Fish i senaste starten. Han har öppnat snabbt från start de gånger han laddats iväg och mycket kommer att avgöras inledningsvis

5 IN VAIN SUND-Daniel Redén 18%

In Vain Sund har två lopp i kroppen och sänker många med sin tunga spurt. Han höll ihop travet på ett bra sätt senast och det var glädjande och han bör gå framåt med de senaste loppen i kroppen. Det lutar åt barfota igen och det skiljer inte mycket mellan Redéns två hästar i loppet.

1 QUEER FISH-Kaj Widell 24%

Om Queer Fish lyckas hålla upp spets sitter Kaj Widell med trumf på hand. Det är ingen spetsgaranti från innerspåret, men lita på att Kaj Widell kommer att göra vad som går för att nå ledningen bakom Queer Fish. Och lyckas man är mycket vunnet.

2 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 6%

Nappa Scar har mött tuffare motstånd än detta i sommar. Läget är intressant och han går alltid bra till slut.

12 BEAU MEC-Ulf Ohlsson 4%

4 SPITCAM JUBB-Petter Karlsson 6%

Spitcam Jubb var inte långt efter Queer Fish senast. Han är snabb från start och om han kommer till ledningen säljer han sig dyrt.

8 COOL KEEPER-Leif Witasp 1%

7 FRENCH LAUNDRY-Ulf Eriksson 0%

10 ALLABALLAKAITOZ-Jorma Kontio 1%

9 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 0%
11 LET´S DANCE D.E.-Klaus Kern 0%

6 WEST WING-Anna Isabelle Karlsson 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

12 B.W.STURE-Örjan Kihlström 37%

B.W.Sture har bra kapacitet och duger gott i dessa sammanhang. Hästen kommer med full form efter två fina insatser utan att få vinna. Uppgiften ser passande ut och han ska ses med vettig segerchans. Besegrade bland annat Fender då han vann på V75 i Östersund i början av juni med Örjan Kihlström. Jan-Olov Persson har säkert sneglat mot det här loppet och trots tillägget ger jag honom goda chanser att vinna.

4 NORDBY FRÖY-Jan Roar Mjölneröd 17%

Nordby Fröy är snabb i benen och skulle han fixa starten så kan han trampa iväg bra. Blir det så att hingsten får överta ledningen är mycket vunnet. Då kan det bli tufft för B.W.Sture att lösa uppgiften.

9 FENDER-Rikard N Skoglund 18%

Fender har jag lite feeling för och han står dessutom på tur för en seger. Jag vet att han haft halsproblem efter det förra loppet, men han skulle inte gå ut här om han inte var i ordning.

11 GRANETTA-Jimmy Jonsson 11%

Granetta drar på sig en del spel efter den imponerande vinsten senast. Dock är det sämre förutsättningar denna gång och möter hårdare motstånd. Hon behöver mycket klaff om det ska bli andra raka segern.

10 LEX PEIDEI-Per Linderoth 2%

14 BJÖRS FREJ-Ulf Ohlsson 1%

7 KLACK VILJA-Oskar J Andersson 8%

Klack Vilja slutade tvåa i Sto-SM senast bakom Mofaksan och står vettigt inne i loppet. Med en bra resa kan hon absolut skrälla på lördag.
2 HIBOKONGEN-Ulf Eriksson 1%

1 NÄRBYFLICKAN-Robert Skoglund 2%
6 IDUN-Micael Melander 1%

13 TORWALL-Jan Olov Åberg 1%

5 KARLÄNGS LILL-Jessika Sidbäck 0%

8 LOME LYKT-Kaj Widell 0%

3 JÄRVSÖ ELVIZ-Olle Alsén 0%

 

V75-5, AUTO 2640, Klass II

3 HARVEY-Magnus Jakobsson 35%

Fick inte chansen senast men såg fin ut. Formen är bra och jag hoppas på ett mer offensivt upplägg den här veckan. Harvey kan sitta i spets efter ett halvvarv och då är han hästen att slå. Harvey svarade för ett kanonlopp som tvåa i Halmstad och är under stark utveckling.

12 VÄSTERBO POKERFACE-Jorma Kontio 26%

Timo Nurmos Västerbo Pokerface har övertygat vid segrarna och han kommer nog att gå en bit upp i klasserna om han får vara frisk och skadefri. Västerbo Pokerface är rejäl och den långa distansen är ingen nackdel. Det lär bli en del spår på vägen men Västerbo Pokerface är given i A-gruppen ändå.

4 B.B.S.JHONNY-Örjan Kihlström 19%

B.B.S.Jhonny flög lågt över Bollnäs upplopp i den senaste starten och hann så när ifatt Messiah. Hästen var inte vässad inför den uppgiften och har normalt sett gått framåt formmässigt. Med de rätta ryggarna blir han svår att stå emot.

9 GARMIN B.J.-Erik Lindegren 4%

Har ett passande läge då han ska gå i andraspår så länge som möjligt. Med rätt tempo och ryggar kan Erik Lindegren överraska många V75-spelare i Klass II-försöket.

10 ON STAGE INDIKA-Tobias J Gustafsson 2%

On Stage Indika som sällan är påpassad av spelarkollektivet. Hästen gjorde debut på V75 senast och var då god fyra efter en knölig resa. Bakspåret är en fördel då han går bäst i ryggar och med den rätta resan kan det vara hans tur.

8 MAGNOLIA BOY-Fredrik B Larsson 1%

5 GOGO DI QUATTRO-Mattias Djuse 7%

2 B.B.S.CANYANKEE-Jenny A Björk 1%

B.B.S.Canyankee galopperade bort en framskjuten placering i V75 på Färjestad i mars. Kanske var det rent av segern som rök. Han stumnade den sista biten senast men mådde kanske bra av den genomköraren. Han är inte helt borta från perfekt läge.

1 TEXAS ELITE-Johan Brandel 1%

6 AZRAEL-Thomas Lönn 1%

11 MY GIFTED MY-Jenni H Åsberg 0%

struken: 7 Putinthepower

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

6 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 51%

Västerbo Groisbois är jämn och säker och har gjort många bra insatser i V75. Han är mycket startsnabb och det är inte omöjligt att han kommer till ledningen trots spår en bit ut. Får han bara bestämma en bit blir han svårslagen. Hästen hade varit ifrån en dryg månad inför förra loppet och ska ha gått framåt till detta. Och med tanke på spårlottningen känns han som ett glödhett segerbud.

5 MASTERGLIDE-Magnus Jakobsson 5%

Peter Untersteiner var nöjd med Masterglide inför den senaste starten och det visade sig han ha all anledning att vara. Hästen gick starkt i skymundan och då han fått hyfsat utgångsläge känns uppgiften intressant. Med Magnus Jakobsson vann hästen från spets då Åby körde V75-tävlingar i oktober månad, men då handlade det om klass I.

9 LOUIE BRODDE-Örjan Kihlström 7%

Louie Brodde gör det bra i stort sett varje gång, men har inte vunnit på ett tag nu. Örjan Kihlström kör för första gången och spår nio känns optimalt.

12 SING ME UP TOO-Emilila Leo 14%

Sign Me Up Too har radat upp segrar i år för Emilia Leo och vann på en mycket fin tid i finalerna senast. Även om femåringen går upp i klass ska han tas på allvar och han vann från ett liknande utgångsläge näst senast.

2 BARBARA L HANOVER-Ulf Ohlsson 6%

10 WELL DONE LA MARC-Ulf Eriksson 3%

11 NOW OR NEVER FLAIR-Mattias Djuse 4%

Har fått ett lopp i kroppen i ny regi och är riktigt bra i grunden. Med bra ryggar blir vi inte förvånade om han sänker hela gänget till slut.

1 MÅRTEN MARJE-Paw Mahony 1%
3 WOLLAFUR-Jorma Kontio 1%

7 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 1%

4 FAME BOKO-Per Lennartsson 5%

8 SPECIAL OFFER-Anders Eriksson 0%

 

V75-7, AUTO 2640, Silver

8 SIR Q.C.-Ulf Ohlsson 27%

Sir Q.C. mötte bland annat Love Matters senast i Eskilstuna och fullföljde bra i skymundan även om slutplaceringen blev blygsam. Han gynnas av den långa distansen och löser det sig från åttondespåret är han ett allvarligt segerbud.

12 LINUS BOY-Örjan Kihlström 20%

Linus Boy har rätt så bra form och han var ute i ett lite hårdare lopp senast på Axevalla där han galopperade i sista sväng. Linus Boy tål den långa distansen och ska kunna runda de flesta här och är ett givet streck på kupongen

9 BOTTNAS COMMANDEUR-Kaj Widell 7%

Bottnas Commandeur har nog lite bättre form än vad man kan tro när man tittar på programraden. Han vann trots galopp på V75 i fjol den här årstiden och kan vara en rysare med Kaj Widell.
1 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 21%

Antonio Tabac har varit jättebra på sistone och är ett givet streck. Han kan öppna bra från start och blir svårslagen om han håller upp ledningen

6 SOBEL CONWAY-Magnus Jakobsson 13%

7 PICASSO-Troels Andersen 2%

11 SERIOUS TRY-Daniel Wäjersten 1%

2 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 2%

5 MELLBY BRUNELLO-Per Linderoth 0%

10 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 0%

4 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 4%

3 CARELIN-Per Lennartsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-4-5-6-8-9-10-11-12 (2-7)

2) 2-7-11-13 (9-12)

3) 3 CANARI MATCH (5-2)

4) 4-9-12 (11-10)

5) 3 HARVEY (12-4)

6) 5-6-9-12 (2-10)

7) 1-6-8-9-12 (10-11)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Västerbo Grosbois i avd. 6 så blir kostnaden endast 300:-