V75 Lördag 11 Augusti ÅBY

V75-1, AUTO 2140, Klass I

2 COBOURG HANOVER-Erik Adielsson 27%

Segerstaplaren från Östersund drog ett perfekt andraspår och det ska vara bra spetschans tillsammans med Erik Adielsson. Man lär leda loppet väldigt länge. Han kommer med sju raka segrar i bagaget. Från ett perfekt andraspår blir det troligen spets igen och även om motståndet är helvasst lutar det åt ledning runt om.

1 ROHERYN-Jorma Kontio 13%

Roheryn stod för en urtapper insats senast när man var inblandade i körningen från start, men fick till slut nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Slog klorna i denne tidigt och lyckades sedan stå emot de smygkörda hästarna över Axevallas långa upplopp. Nu är läget perfekt och hon är snabb ur startblocken. Väljer man att släppa finns open stretch att nyttja. Det var ett tag sedan hon vann över medeldistans, men formen är rikitgt bra här och hon blir första motbud.

3 VISCHIO HOLZ-Björn Goop 18%

Vischio Holz tog över ledningen efter att man kört på safety från start. Travade inte helt klockrent, men har styrkan som sitt främsta vapen och såg inte bottnad ut i mål. Björn Goop hoppar upp för första gången och blir värd att passa från ett fint läge. Blir troligtvis bakskor på denna gång, enligt de tidiga rapporterna.
8 GENTO-Patrcik De Haan 6%

Gento stod inte att känna igen senast, men var grymt bra innan dess. Hade han bara en dålig dag på jobbet senast kan han slå till, trots ett åttondespår.

4 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 11%
12 YANKEE BOY-Kim Eriksson 2%
5 OUTPUT PRESSURE-Per Lennartsson 12%

Output Pressure har sett härligt tankad ut en längre tid och det var inte mer än rätt att han fick vinna ett lopp igen. Det kan vara proppen ur för hans del och Per Lennartsson kan vara kusken som inleder V75-omgången.
9 SMEVIKENS CRUISER-Veijo Heiskanen 4%
7 ZELOV-Kenneth Haugstad 3%
10 DONNERS AM-Per Linderoth 2%
11 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 2%
6 STARO KICKBACK-Mikael Å Linderoth 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass II

9 HARVEY-Johan Untersteiner 5%

Han har tävlat på V75 nu på sistone och gjort det bra. Näst senast satt han fast med krafter kvar. Hästen är startsnabb och är missgynnad av bakspår. Dock behöver det inte vara fel med bakspår i en V75-final. Han gick i vanlig vagn senast och hur det blir med vagnen den här gången bestäms närmare start. Annars inga ändringar. Kapabel häst som inte fått ut hela sitt register ännu.

2 OTTENS DIBABA-Magnus Jakobsson 4%

Ottens Dibaba har inte varit som bäst i jobben efter senaste loppet. Man hade helst gett henne ett lopp mellan försök och final, men istället har hon fått stå över något jobb. Hon gick ett 1.19-jobb nu senast och kändes bättre då, men det är lite svårbedömt med formen. Hon är riktigt startsnabb, så man kör nog en bit från start och ser hur det utvecklar sig. Det blir samma utrustning med barfota runt om och öppet huvudlag. Hon springer och kränger en del i loppen, så det är nog inte aktuellt med något vagnbyte
4 WAIKIKI SILVIO-Kenneth Haugstad 13%

Waikiki Silvio, som har ett betydligt bättre läge den här gången. Han gick med amerikansk sulky senast och tuggade ner Karl Sjöhammar i de sista stegen från dödens. Han var stark och rejäl när han vann ett försök från bakspår. Han är inget spjut från början men verkar vara under utveckling.

3 KARL SJÖHAMMAR-Christoffer Eriksson 16%

Karl Sjöhammar är en bra häst som inte alltid funkar helt aktionsmässigt, men senaste insatsen var bra trots att man fick målfototorsk mot Waikiki Silvio. Han kan bättre och det är fullt möjligt att han leder runt om.

6 B.B.S.JHONNY-Örjan Kihlström 16%

B.B.S.´s Jhonny kördes med silkesvantar senast och lyckas Örjan med samma upplägg denna gång kan han vara först över linjen igen. Han fick ett fint lopp i rygg på Västerbo Pokerface i ett V75-lopp på Bollnäs, där man fick lifta med och spela ut speeden över upploppet och de sista 50 metrarna hade man kopplat greppet. Körs av samme Kihlström, men har spår en bit ut på vingen och det kan bli tufft att komma till.

1 MELLBY FANTOM-Ulf Ohlsson 9%

Mellby Fantom hade spår 12 i samma lopp som två ovannämnda och gick med i draget på Waikiki Silvio och spurtade okej till tredjeplatsen.

8 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 7%

Tim Frontline har förvandlats från en ganska oansenlig travare till en killer i sin nya regi. Han kan bli bortglömd från det här usla läget, men körs det lite och han får bra ryggar kan det gå.
12 FERRY BOKO-Björn Goop 2%

5 LOGO LIGHT-Robert Bergh 2%
11 LUXURY BRODDE-Oskar J Andersson 1%
7 BEAR HOPE-Erik Adielsson 23%

10 ADRIAGO TROT-Per Lennartsson 1%

 

V75-3, AUTO 2140, 4-åringar

3 PERFECT SPIRIT-Örjan Kihlström 76%

Perfect Spirit är en kanon, vilket fem segrar och ett andrapris för Redén stryker under. Av dessa fem segrar märks bl a vinst i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren och det känns givet att han är favorit här. Väl stor dock.

9 GIVEITGASANDGO-Erik Adielsson 7%

Giveitgasandgo som var ute och kände på den äldre eliten i Hugo Åbergs senast. Hade ingenting med utgången att göra, men höll farten på ett okej sätt. När man går från den äldre eliten till att möta sina jämnåriga, räknas man tidigt för mig och trots bakspåret måste jag testa med honom mot Perfect Spirit. Startryggen är bra och kommer han till lite från start är han ett roligt streck.
2 LUCIFER LANE-Johan A Nilsson 9%

Lucifer Lane är också en kapabel individ, som inte var mil bakom Perfect Spirit i Sprintermästaren. Vilken härlig häst det här är, som i princip alltid gör ett gott dagsverke. Man säger man att man siktar mot derbykvalen, men man har inte gått ut med någon taktik.

4 KING ON THE HILL-Hans G Eriksson 2%

King On The Hill startar lite tätare nu och det blir spännande. Såg lite seg ut senast, men var ute i ett stenhårt gäng och behövde nog loppet i kroppen.

1 TRANSCENDENCE-Robert Bergh 1%
5 BORN UNICORN-Per Lennartsson 0%
8 VELVET GIO-Torbjörn Jansson 2%

6 ENTERPRISE-Björn Goop 3%

7 ALCOY-Peter Untersteiner 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Diamantstoet

3 KINDY CANE-Veijo Heiskanen 37%

Kindy Cane radar vinster och kan på det bli favorit i loppet. Det är i så fall inget att säga om - speciellt inte från ett perfekt spår. Kindy Cane tog hand om spets senast och vann på ett fint sätt, men möter lite bättre motstånd nu. Har i alla fall dragit ett bra spår och kan öppna skapligt.
11 ABSOLUT GEHÖR-Peter Untersteiner 9%

Absolut Gehör har gjort två fina insatser på slutet och var målfotoslagen av Must Have senast på Eskilstuna. Har dessutom haft tråkiga lägen på slutet. Läget är inte bättre den här gången, men hon är bra för ett sådant här lopp och bör passas då hon har en riktigt vass speed. Nu blir det förmodligen vanlig vagn med tanke på att det är voltstart.

7 HAVANNA BOKO-Mattias Djuse 9%

Havana Boko prickade bra från 20 meters tillägg senast, forcerades fram till tät och efter ett tufft första varv var hon trött i sista sväng. Kämpade tappert och var så när att hålla till tredjeplatsen. Fick nöja sig med fjärdepriset, men insatsen var riktigt bra och hon kan öppna snabbt från sitt springspår.

15 RYSSEBO LA REINE-Kaj Widell 4%

Stentuff häst. Riskerar att hamna pyrt till från det dåliga utgångsläget, men löser det sig kan det vara skrällen.
5 B.MARIE IN HEAVEN-Örjan Kihlström 7%
6 CHEERFUL RIVNER-Peter Ingves 12%

Cheerful Rivner blev hängandes från start i ett lopp Kindy Cane kom att vinna från ledningen, men gjorde det riktigt bra. Fick avancera fram utvändigt för att sedan bli avlöst, men spurtade ändå fint över upploppet och känslan är att voltstart passar bättre. Springspår här gör det intressant om man kan komma till från start.
8 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 4%

10 AMBON DEGATO-Johan Untersteiner 6%

Ambon Degato sprang på tvären i kurvorna i ett stochampionatskval och hoppade under slutvarvet i en sväng. Rankas ner.

14 ELITA MEMPHIS-Björn Goop 4%

Elita Memphis har varit tränarkörd på slutet och spurtat fint till slut i flera starter. Nu hoppar Björn Goop upp - intressant!
13 BIGARRÅ-Henna Halme 0%
1 VERA SPIRO-Erik Adielsson 6%

Vera Spiro har också ett kanonläge, inte minst då det rör sig om en open stretch-bana. Hon har förvisso bara vunnit ett lopp, men såg stark ut vid galoppen i StoChampionatet och med Erik i vagnen känns hon lite intressant.

2 EASY PACE-Jorma Kontio 1%

9 ANNE ROYAL-Ulf Ohlsson 1%

12 SUITED BROLINE-Robert Skoglund 0%
4 ALMOSTUNREAL-Christoffer Eriksson 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

2 DON´T MIND ME-Örjan Kihlström 25%

Don't Mind Me har dragit ett bra läge och gick skapligt med i draget senast på Årjäng i ett lopp som gick fort till slut (Han Herred vann). Kommer att få en fin resa, men möter några riktigt bra hästar.
9 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 27%

Globalsatisfaction fick vinna senast och tuggade ner Handsome Brad i de sista stegen i ett sprinterlopp i Halmstad. Läget är bra för honom då han inte är någon raket ut ifrån start, men desto tuffare till slut. Jag gillar hästen skarpt, han tål att göra en del jobb själv
3 LINUS BOY-Björn Goop 18%

Linus Boy fick en seger senast, lite för ”lång och trogen tjänst”, då han tävlat starkt på V75 länge utan att få vinna. Med Björn och läget på sin sida kan en ny etta komma direkt
1 ZOKO LANE-Thomas Uhrberg 4%

Skrällde i premiären med det norska huvudlaget senast. Har det viskats om länge inför den segern. Proppen ur?
5 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 3%
4 SIR Q.C.-Jorma Kontio 12%

Sir Q.C. är väldigt stark och såg ut att ha en del kvar över mål senast i Bollnäs. Hästen är allround och gör sällan ett dåligt lopp. Jorma har kört en gång tidigare, vilket resulterade i seger. Distansen kanske är för kort nu?
6 OTHELLO VICTORY-Peter Ingves 1%

8 TRINITY LUX-Kevin Oscarsson 1%

7 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 5%

Baron Gift var inte toklångt efter topphästarna Cyber Lane, Generaal Bianco och Love Matters senast. Ingen av dem är med i det här loppet.

11 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 2%

12 SOBEL CONWAY-Johan Untersteiner 0%

10 NOBEL AMOK-Robert Bergh 2%

Nobel Amok höll bra från ledningen senast och fick ge sig mot Zoko Lane. Nu är det andra förutsättningar och det blir intressant att se honom bakifrån

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

5 VICTORY KÅSGÅRD-Flemming Jensen 23%

Victory Kåsgård fick upp farten ordentligt kort efter start från snävt spår och forcerades till täten. Arraw Hoss hade inget svar och Flemming vann busenkelt med bra fart över mål och har här ett bra utgångsläge. Är inte i behov av spets då han duger bra med rygglopp också. 

2 UPPOHOPPA-Pasi Aikio 17%

Uppohoppa har två raka segrar och uppgiften senast såg nästan omöjlig ut, men han lyckades sätta nosen först trots en jobbig resa långt nerifrån kön. Är tränarkörd den här gången, men Pasi Aiko känner hästen väl och kvalade själv in honom till Derbyt i fjol.
11 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 16%

Han såg inte som bäst ut i Eskilstuna senast, men bet ihop och tog hand om segern. Hästen är en riktig vinnartyp som klarar tuffa upplägg. Nu är man lite utelämnad från det här läget, men det rör sig om en väldigt härlig häst. Blir det barfota runt om är han mycket tidig.

10 TE QUIERO GRIF-Veijo Heiskanen 5%

Har formen på topp, spurtar till sig en bra slant igen och en av de som kan vinna med rätt lopp.
6 ARAW HOSS-Björn Goop 13%

3 BARBARA L.HANOVER-Ulf Ohlsson 3%
7 MASTERGLIDE-Peter Untersteiner 3%
9 FLASH HAMMERING-Oskar J Andersson 12%

Flash Hammering är också en hårding som skulle gilla om det går undan. Den här är på väg upp på karriärstegen med stormsteg.
8 MONFALCONE-Tom Horpestad 1%

1 ORDER BY HEAVEN-Lars D Carlson 3%

Order By Heaven är en tuff märr som fick gå först i tredjespår senast i ett lopp Dom Perignon vann. Garanterad en fin resa här, men kan inte försvara sitt innerspår och riskerar att bli över från start. Med lite klaff kan hon vara en storskräll. 
4 LOUIE BRODDE-Erik Adielsson 2%
12 AILERON-Robert Bergh 0%

 

V75-7, AUTO 3140, Åbys Stora Pris

4 READLY EXPRESS-Jorma Kontio 44%

Readly Express fanns det lite frågetecken kring inför comebacken, men det frågetecknet byttes ut mot ett stort utropstecken och vilken insats han stod för i Östersund. Han imponerar bara mer och mer och otroligt nog känns det inte som att vi har fått se honom bottnad än. Distansen funkar bra för honom, han gick 11,2 i Prix d'Amerique (voltstart) och känslan är att vi får se ett nytt världsrekord över lång distans på lördag, då Mellby Vikings 13,3 ligger i farozonen.
1 PROPULSION-Örjan Kihlström 35%

Propulsion fick plocka fram hela registret i Åbergs och stod för ett monsterlopp då. Han är lite förlorare i spårlottningen, då jag tror det blir svårt för honom att svara ut Muscle Hustle från start.

5 PLATON FACE-Adrian Kolgjini 8%

Platon Face håller på att bli en elithäst och hade lekstuga på Axevalla senast mot bra motstånd. Han älskar distansen och är en rolig outsider men det känns långsökt att han ska plocka ner Readly Express.
9 SORBET-Johan Untersteiner 2%

Sorbet har varit bra varenda gång i år och ett smyglopp i draget passar nog honom bra den här gången. Han har goda chanser att slå sig in som trea bakom de två kanonerna.
6 RAJESH FACE-Lutfi Kolgjini 5%

Rajesh Face var otroligt bra i Åbergs trots galopp och strul med ett framförvarande ekipage under slutvarvet. Spurten var av bästa märke och han håller på att växa in i den äldre eliten.
8 COQUIN BEBE-Peter Ingves 0%
2 RECKLESS-Björn Goop 2%
3 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 1%

7 ZENIT BRICK-Mika Forss 2%
10 MINDYOURVALUE W.F.-Christoffer Eriksson 1%

SYSTEMFÖRSLAGET:
1) 1-2-3-4-5-8-9-12 (7-10)

2) 1-2-3-4-5-6-8-9-11-12 (7-10)

3) 3 Perfect Spirit/9 Givetitgasandgo (2-4)

4) 3-5-7-11-15 (6-8)

5) 2-3-9 (1-5)

6) 5 VICTORY KÅSGÅRD (2-11)

7) 4 READLY EXPRESS (1-5)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Couburg Hanover i avd.1 så blir kostnaden endast 150:-

V86 onsdag 8 Augusti, BODEN

V86-1, AUTO 2140, 4-åringar

9 MASTER BLASTER-Ove A Lindqvist 52%

Master Blaster har bara förlorat en gång på sina fem starter, och då galopperade han. Senast var han ruskigt imponerande, när han från dödens över lång distans bara gick undan på spänstiga ben till en överlägsen seger. Ove A är ingen blyg viol och det blir troligen ett tidigt avancemang och då blir han förstås ytterst jobbig att freda sig mot. Master Blaster har vunnit tre av de fyra lopp han gått på Boden. Samma statistik gäller med Ove A Lindqvist i sulkyn.

4 PINEWOOD MAN-John Östman 4%

Pinewood Man är fartfylld och debuterar i ny regi. Han körs av John Östman för första gången. Hästen har visat kapacitet som står sig väl i det här sällskapet och han går ner i klass gentemot vad han mött tidigare. Fuxen är dessutom väldigt snabb bakom bilen och mycket talar för att han sitter i ledningen i ett tidigt skede.

5 MYCRAZYDREAM-Krister Söderholm 11%

Mycrazydream övertygade vid vinsterna, men gjorde senast bort sig med galopp i loppets slutskede. Framspår i autostart är inte det bästa för honom då han är lite nervig, men Krister har fungerat fint tillsammans med hästen. Utmanar felfri.

3 VEER-Tapio Kalaja 12%

Veer är inte alls tokig och var fin vid vinsten senast. Skulle favoriten göra bort sig eller ha en dålig dag är hon en aspirant på segern.

1 CATCH THE GAME-Ulf Ohlsson 7%

Catch the Game har innerspår bakom bilen för första gången. Har haft andra öppna spår i tre lopp och ”som bäst” övertagit spetsen efter 550 (spår 5). Catch The Game blir bättre och bättre och ska räknas ganska tidigt bakom favoriten.
11 MR SÅNNA-Hanna Olofsson 2%

Mr Sånna är stark och rejäl och har kapacitet att vara med och tävla på lördagar (V75). Dåligt utgångsläge här gör att han rankas ner en bit.

12 IL VERO ALFREDO-Per Gustafsson 2%

7 SPECIAL MAJOR-Santtu Raitala 4%

2 LASTING SPELL-Jaako Alamäki 2%

10 VARIETY SHOW-Robert Dunder 1%

6 JUDGETROUBLE-Jorma Särkiniva 1%

8 TYRA I.H.-Mika Forss 1%

 

V86-2, VOLT 2640

9 DON DRAPER-Petter Lundberg 28%

Don Draper har varit bra och vunnit två raka punkt 21-lopp. Nu är det hårdare motstånd och voltstart. Men han är kvick ut och brukar vara i kapp de rätt fort så 20 meter tillägg är ingen fara. Normalt sett ska han ha en vettig chans om han får rätt lopp. Han går som vanligt med skor.

5 OVICII-Antero Heinonen 17%

Ovicii var senast chanslös mot Master Blaster, men vass vid vinsterna innan. Ovicii är i riktigt bra form och ska nog kunna segerstrida om han kommer iväg från femtespåret. Han har gjort tre starter i en jänkarvagnsmodell och varit klart förbättrad. Det snäva spåret är så klart ett frågetecken.
7 HERRERA BOKO-Janne Soronen 14%

Rutinerad finsk 4-åring som vunnit en hel del mot enklare sällskap. Vunnit två av sju med Soronen bakom spakarna. Var inte som bäst senast över ovan stayerdistans. Outsider här.

2 FALCON W.F.-Robert Bergh 17%

Falcon W.F. har två segrar på sju försök över distansen. Täta starter nu kan vara både plus o minus.
3 TRANQUILLO-Hanna Olofsson 6%

Debuterade över distansen senast som sexa bakom vinnande Master Blaster. Såg lite trög ut och måste höja sig för att segerstrida.

10 JETLINE-Nils Westerberg 7%

Jetline är lite underskattad, men är stark och gynnad av den långa distansen.
15 B.W.L.TIMEKEEPER-Ulf Ohlsson 3%

4 APHEX A.F.-Mika Forss 1%

12 SAMUEL SISU-Tomi Haapio 2%

8 DANIEL NEWPORT-Jarmo Saarela 1%

11 KASPER SÅNNA-Jenny Engfors 1%

13 QUICK TÖLL-Krister Söderholm 1%

1 MR CASCADE-Petteri Joki 0%

Mr Cascade har innerspår i voltstart för första gången i Sverige. Har haft andra öppna spår i tre lopp och tagit ledningen en gång (spår 5). Vann den gången.
6 CHAN CHA NA-Leif Eriksson 1%

14 TOMMASI-Ove A Lindqvist 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Diamantstoet

5 GLOBAL ULTIMATE-Kaj Widell 51%

Global Ultimate får Kaj Widell i sulkyn för första gången och trots att segrarna uteblivit på slutet får han tipset i ett ganska svårlöst lopp, där det kan löna sig att strecka på rejält. Han har gått starkt lite i skymundan på slutet, utan att få vinna. Senast hade han bara Master Blaster och U.Boat före sig i mål efter att ha fått gå i dödens en stor del av slutvarvet. Gången innan avslutade han vasst som femma efter en del trafikproblem.Global Ultimate ska ”väckas” i en bilprovstart och dessutom väntar lättning i balansen. Den välförtjänta vinsten kan komma nu.

7 MIA SÅNNA-Rikard N Skoglund 15%

Mia Sånna spurtvann senast från andra utvändigt och gjorde sitt bästa lopp på länge. Håller formen i sig duger hon gott här. Hittar hon ner i slagläge kan hon vinna igen.

2 FORZA STING-Jaakko Alamäki 5%

Forza Sting gick bra efter startgalopp senast. Felfri är hon med och strider om förstaplatsen. Hög kapacitet men väldigt osäker.

3 VÄSTERBO DAIQUIRI-Ulf Ohlsson 7%

Västerbo Daiquiri möter äldre hästar men är inte helt oäven. Hon har skaffat sig rätt hårdhet och hon gick bra efter att haft en hel del otur senast. Jag tror hon kan öppna ganska snabbt och det blir barfota bak igen.

11 TEQUILA ARETTE-Tapio Kalaja 6%

Tequila Arette känns lite svårbedömd för dagen efter att inte ha tjänat några pengar alls i årets två starter. Hon har tidigare visat att hon räcker bra i ett sånt här lopp. Tequila Arette tränades förra året av Nicklas Westerholm och vann bland annat från ledningen på 1.15,8a/2140 meter i juni. I det slagna fältet fanns Bear Abiba

12 FRÖKEN STING-Mika Forss 5%

Fröken Sting har klart bättre form än raden. Senast var hon ute på V75 och orkade inte riktigt efter startgalopp och en del jobb under slutvarvet. Gången innan galopperade hon i spets med till synes mycket krafter i behåll och gången innan höll hon starkt som tvåa i dödens. Med flyt från detta tråkiga läge kan hon städa av många kuponger.

1 CELESTE BRODDA-Christian Månsson 2%

Celeste Brodda har haft innerspår bakom bilen i ett lopp. Hamnade då i andra ytter efter en bit. Har aldrig vunnit lopp, men har varit på plats i nästan hälften av starterna. Hon har varit ute mot tuffare hästar än vad hon möter på onsdag och Celeste Brodda ska inte räknas bort

13 LISAS KARAMELL-Ove A Lindqvist 5%

10 GLORIA LEEJS-Hanna Olofsson 1%

14 BORUPS NICE-Mauri Jaara 1%

15 BELLA THE BOMBER-Santtu Raitala 1%

6 ODETTE BRODDA-Petteri Joki 1%

4 PLACE YOUR BETS-Jorma Särkiniva 1%

8 ZELDA GOWAN-Rune Granqvist 0%

9 GLOBAL TAIL-Niko Jokela 1%

 

V86-4, AUTO 1640

2 HESIOD-Ulf Ohlsson 37%

Hesiod är en kämpe av rang och när han nu fått ett perfekt läge är han ett givet tips av duon som sticker ut. Senast var han ute i ett riktigt getingbo, där vinnaren hette Zack´s Zoomer. Gången innan spetsade han från just andraspåret och vann säkert före Hard Times. Han tar kanske inte ledningen av egen kraft, men kan mycket väl få överta den i ett tidigt skede.

6 MR GOLDEN QUICK-Santtu Raitala 26%

Mr Golden Q. vann Klass I-finalen på Färjestad före Minnestads El Paso och Dom Perignon. Efter det har formen underhållits på hemmaplan, men nu är det alltså dags för ett gästspel i Sverige igen. Mr Golden Quick är riktigt spurtstark och sitter han någorlunda vettigt till inför spurten får övriga hålla i hattarna.

9 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 4%

Mellby Dealer hade lite krafter kvar i en stentuff V75-final på Färjestad näst senast. Och i ett sådant här lopp ska han duga bra. Det är förmodligen Roger Nilssons bästa chans på V86

3 WASA WARRIOR-Ove A Lindqvist 2%

Har viss fart i kroppen och har deltagit på V75 där han bland annat satt fast vid senaste försöket i juni. Har vunnit ett kortlopp efter det men har två nollor i raden nu trots hållbara tider. Skrällbud från fint utgångsläge.

11 COMEWITHAFLASH-Mika Forss 11%

Comewithaflash vinner ofta och sänker många om det klaffar under vägen

4 ANAHEIM KEMP-Mauri Jaara 11%

Anaheim Kemp är ett bud om man har råd att plocka med några fler. Han tävlar på en hög nivå för närvarande.

1 PHARAON FACE-Petteri Joki 4%

Pharaon Face har haft innerspår bakom bilen i fem lopp i Sverige och tagit ledningen vid fyra tillfällen.

8 ANDOVER STREAMLINE-Hanna Olofsson 1%

12 VALLEY STREAMLINE-Rikard N Skoglund 1%

5 DESUPER FILIUS-Nils Westerberg 1%

7 FRENCH TARGET-Petter Lundberg 1%

10 VICTORY STREAMLINE-Kaj Widell 1%

 

V86-5, VOLT 2140, 3-åringar

1 CROWN PRINCE W.W.-Rikard N Skoglund 67%

Crown Prince W.W. har gjort bort sig i hälften av sina sex starter, och vunnit övriga lopp. Han är alltså obesegrad felfri och hur det går ikväll beror förstås mycket på om han sköter sig eller inte. Crown Prince har innerspår i voltstart för första gången. Har haft andra öppna spår i två lopp och galopperat tidigt båda gångerna. Vann dock enda gången han gick i ledningen.

6 IMMA HANOVER-Ulf Ohlsson 12%

Imma Hanover har två galopper i rad bakom sig och måste sköta sig för att slippa kval. Senast hamnade hon i maskin när det blev en incident under slutvarvet och kom bort helt. Galoppen på upploppet såg mest ut att vara för att hon tappade sugen.

8 PROUD L.A.-Kaj Widell 2%

Proud L.A. vann överlägset näst senast, men galopperade bort sig gången efter. Kaj upp nu för första gången och ekipaget räknas tidigt

9 ABRYSTIR-Roger Nilsson 1%

Abrystir är en jättefin märr som tyvärr varit sjuk. Senast blev det galopp i en trång situation, bara att glömma. Känns bra nu och Roger Nilsson tror hon är på väg tillbaka till sitt rätta jag. Är inte sämre än någon annan i det här loppet och han är lite inne på att köra barfota runt om denna gång!

3 AL´S RAGING ACE-Hanna Olofsson 9%

Al´s Raging Ace har tjänat pengar varje gång, men ännu aldrig vunnit. Dags nu?

7 ZOOROPA-Robert Dunder 5%

5 LET IT HAPPEN W.W.-Leif Eriksson 2%
10 KLAMMER-Krister Söderholm 2%

Klammer har vunnit två av de tre lopp Krister Söderholm hållit i tömmarna men står tufft till med 20 meters tillägg.

4 WEASEL W.F.-Ove A Lindqvist 1%

2 KEJSARE ZON-Petteri Joki 1%

 

V86-6, AUTO 2140

4 GLENN CASHMAN-Sandra Eriksson 25%

Glenn Cashman har varit lite ojämn i prestationerna. Senast var han bökig. Han är kapabel och vi får hoppas att han går så optimalt som möjligt. Spår 4 är ett kanonläge och medeldistans är inga problem, han har vunnit över det några gånger. Förhoppningsvis går han barfota runt om, det beror på hur hovarna ser ut. Det är den häst som var inblandad i Sandra Erikssons olyckshändelse för ett tag sedan. Duon har dock repat mod och bl a vunnit ett lopp efter den incidenten. Glenn Cashman har vunnit tre av de fem lopp han gjort på Boden. Har vunnit fyra av de sju gånger han gått i ledningen.

9 U.BOAT-John Östman 6%

U.Boat är en tuffing som är härdad i tuffa gäng. Han kan vinna på egen kraft. Han har varit bra i varenda start i år. Han var tvåa i ”mini-comebacken” mot Master Blaster senast. Utan strul är han med på fotot. Har fått stryk av Esprit Sisu och Master Blaster i två av de fyra senaste starterna. Det har även blivit en seger och femtepris i V75.

3 FAITH IN LIFE-Marko Hakkarainen 17%

Faith in Life har hög segerprocent och skulle ledningen nås blir han extra farlig. Han är kapabel att segerstrida och har två lopp innanför västen efter vila.

2 CHINTANA BANANAS-Antero Heinonen 16%

Chintana Bananas gick en bra tid senast. Han är vass på speed om han får ett bra lopp. Sexåriga märren har jobbat ihop till en vinst och förtjänar att ta årets andra seger. Hon har bara gjort fina insatser på sistone och det lyser form om henne. Det är ingen raket den första biten, men hon är i rätt läge direkt och har ibland kunnat göra lite jobb under vägen.

5 SULAIMAN O.K.-Hanna Olofsson 15%

11 ZELL MEMENTO-Rikard N Skoglund 7%

Zell Memento kördes senast av Rikard N Skoglund för första gången. Det kunde inte gått bättre

7 OWEN BROLINE-Jarmo Saarela 7%

6 UBERTA JET-Janne Soronen 1%

10 ESTELLE WEB-Petri Airaksinen 2%
1 AIDA BRICK-Jaakko Alamäki 1%

Aida Brick har haft innerspår bakom bilen i sex lopp och öppnat trögt varje gång (en startgalopp). Har dock vunnit de tre gånger hon gått i ledningen.

8 SEACHOCOLATE-Micael Melander 1%

12 KENNET SISU-Petteri Joki 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Klass I

2 LOKE SURVIVE-Robert Bergh 37%

Loke Survive galopperade direkt i starten (volt) senast. Bilstart passar bättre och spåret blev bästa tänkbara. Utgångsläget är intressant och Robert Berghs häst är näst intill garanterad en fin resa. Hästen kan öppna vettigt bakom bilen. Utan strul under vägen kommer han att vara med och göra upp om segern.

1 MELLBY ESS-Petter Lundberg 2%

Mellby Ess är ganska startsnabb så man borde kunna få en bra position från innerspåret. Petter tror att han kör i ledningen om han får den. Han kommer gå barfota runt om igen och med open eye-huvudlag. Han borde duga ganska långt från ledningen här.

10 SANGRITA ÅS-Rikard N Skoglund 1%

Kommer från seger efter fin resa senast. Har bra startryggar  och med en liknande resa som senast kan hon skrälla till här.

3 FROM THE MINE-Micael Melander 8%

From The Mine utmanar om spets, och om hästen tävlar barfota runt om för första gången är han högintressant. 

4 RALLY FUNNY-Kaj Widell 24%

Rally Funny höll bra från spets senast. Ledningen igen eller är hon bättre bakifrån? Hon tog ledningen trots spår sju senast och varvade på 1.12! Hon gav sig motvilligt och ska räknas med chans.

5 GLOBAL SOLIDARITY-Marko Hakkarainen 15%

Global Solidarity ser riktigt formstark ut för dagen och imponerade vid segern senast. Det ser ut att kunna bli lite körning från start och blir tempot högt biter Global Solidaritys spurt väldigt bra. Loppet är ganska jämnt på förhand och med tanke på att det troligen blir en del rundspel kan man kanske få ett skapligt odds på honom.

6 ZORRO SWING-Jens Eriksson 4%

11 MISS GOLDEN QUICK-Santtu Raitala 1%

Miss Golden Quick var sämre senast. Nu är läget iskallt och man måste ligga lågt.

7 CARISMA SISU-Ulf Ohlsson 5%

8 DUSKTODAWN SISU-Ulf Ohlsson 5%

12 GOLD NARVA-Niko Jokela 0%

Struken: 9 Tommaso America

 

V86-8, AUTO 2140

5 MAGNIFIK BRODDE-Mika Forss 44%

Magnifik Brodde vet vad detta går ut på. Hela 20 vinster och bara hälften så många andraplatser indikerar att den här sjuåringen har löpskalle. När han nu har bevisad form, toppkusk och ett läge som bör innebära ledningen, tror jag att chansen är god.

4 SUPER ARIEL-Micael Melander 15%

Super Ariel hade en svår uppgift i den senaste starten, men gjorde det godkänt som trea. Hon är härdad i tuffa sällskap och i normal form är hon med i striden. Sprang in en och en halv miljon kronor under fjolåret och vann lopp på fransk mark och tog hem Sto-SM. Den här säsongen har inte varit lika framgångsrik och på onsdag gör hon blott årets fjärde start.

6 EDER BOB-Ulf Ohsson 12%

Eder Bob har också fin form, men var klart slagen av Magnifik Brodde när de möttes för tre starter sedan. Han avslutar oftast loppen bra. Näst senast visade klockan 1.11 sista rundan. Han spurtade till snygg seger senast och gynnas om tempot blir högt.

10 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 21%

Angle Of Attack hade tippats om han hade haft spetsläge. Merparten av segrarna är tagna från ledningen. Och näst senast vann han ett V75-lopp från spets. Han har även ett par vinster bakifrån men kan tappa värdefull mark inledningsvis.

7 RAZ MACKENZIE-Roger Nilsson 2%

Raz Mackenzie var sjuk när det var V75 på Boden i juni. Har varit frisk en tid nu och tränar fint. Roger Nilsson gav honom en riktig urblåsare efter 14,4/2600 meter nyligen och formen bör vara på gång. Inte helt borta, men normalt behöver han ett lopp i kroppen.

2 VIC DE LUXE-Santtu Raitala 3%

Vic de Luxe har tjänat snabba pengar de senaste månaderna. Han hade en enorm formtopp i vintras och var framgångsrik i V75. Stoltserade med tre raka V75-segrar i vintras och besegrade bland andra Qahar Q.C. på Solvalla i februari. Formen är dock inte lika bra nu. Platsbud på läget.

1 VÄSTERBO FANTAST-Hanna Olofsson 1%

9 ELIT HÅLERYD-Rikard N Skoglund 1%

8 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 9 MASTERBLASTER (4-5)

2) 2-5-7-9 (3-10)

3) 1-2-3-5-7-11-12-13 (10-14)

4) 2 HESIOD (6-9)

5) 1-3-6-8-9 (7-5)

6) 2-4-5-9-11 (7-6)

7) 1-2-3-4-6-10 (11-7)

8) 5 MAGNIFIK BRODDE (4-6)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Loke Survive i avd.7 så blir kostnaden endast 200:-

V75 Lördag 4 Augusti RÄTTVIK

V75-1, AUTO 2140, Silver

10 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 31%

M.T.Joinville blir ibland för laddad bakom bilen och kan då inte hålla ordning på sina ben. Så var fallet senast, men upphämtningen var bra och bakspår denna gång kan vara ett plus då chansen till felfri avgång ökar. Jag tror att Jorma Kontio är offensiv med sin häst som är riktigt bra. Kan vinna från dödens om han har sin dag.

8 ERIK STING-Carl Johan Jepson 25%

Erik Sting hade druckit dåligt inför loppet senast och var inte på topp. Trivs ihop med kusken som säkerligen laddar framåt direkt. Trots att inledningen kan bli tuff så är hästen så pass bra att han klarar det om han tävlar på sin högstanivå.

11 MONI TO SPARE-Kenneth Haugstad 12%

Moni to Spare har inte fått till det i de senaste starterna men har avslutat bra från svåra lägen. Med ett bra löpningsförlopp kan han blanda sig i segerstriden.
12 LINUS BOY-Kim Eriksson 12%

Linus Boy avslutade bra i skymundan senast men har rejäl otur i spårlottningarna. Med tempo kan han komma in i matchen.
9 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 6%
4 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 1%
5 M.T.INSIDER-Olle Alsén 4%
6 FINAL OAK-Claes Sjöström 1%
3 BLUE STAR CHAMPION-Torbjörn Jansson 1%
2 FINISH FUTURE-Troels Andersen 5%

Nioåringen inledde året med två raka men därefter har det blivit varierande resultat. På lördag har ekipaget lottats ett andraspår i silverdivisionen.
- Min andra häst har bättre chanser att vinna sitt lopp men jag tror att Finish Future har hygglig chans att tjäna fina pengar. Han har fått bra spår och går bäst i ledningen, när jag har testat honom där har han varit väldigt fin. Realistiskt hoppas jag att han kan vara trea eller fyra. Han går som han brukar, öppet huvudlag, vanlig vagn och bakskor, säger Troels Andersen.
1 ELLIEANN-Sofia Frilén 1%
7 MR PERFECT-Jim Oscarsson 0%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass I

4 ELDORADO B.-Hans Owe Sundberg 18%

Eldorado B. är väldigt startsnabb och effektiv i ledningen. Hans-Owe Sundberg siktar på spetspositionen och når han den kan det vara spets och slut. Han kvalade in till Kungapokalen och har redan visat att han tillhör de bättre i årgången

5 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 20%

Milliondollarrhyme är kanske den med högst kunnande även han ibland inte riktigt levererar. Senast sprang han in på innerplan lite kort på upploppet och slutade tvåa. Fredrik B Larsson är påtagligt nöjd med hästen i jobben och denna toppstammade individ är så pass bra att han kan vinna även om löpningen skulle bli tung. Norskt huvudlag istället för helstängt denna gång, allt för att han ska hålla sig lugn i inledningen av loppet.

3 ROYALDOODLE-Nicklas Westerholm 3%

Royaldoodle har varit riktigt fin i de senaste starterna och verkar vara inne i en bra period. Stallet hoppas att han kan fortsätta så och han är rätt så bra från start. Förhoppningsvis kan han få bra position och man tycker han ska räcka en bit i den här klassen och är stall Berghs bästa chans i omgången enligt Preben Sövik.

2 EXCLAMATION MARK-Ulf Ohlsson 21%

Exclamation Mark är startsnabb och Reijo Liljendahl snackar gott om sin häst. Han har fått spår invändigt om spetshotet Eldorado B. och därmed en knapp fördel. Hästen är hittills obesegrad från ledningen ska tilläggas.
9 PIKACHU FACE-Kim Eriksson 8%

Det kan bli hård körning om ledningen i loppet. Och det kan göra så att formstarke Pikachu Face kan komma in i matchen.
10 MINNESTADS ECUADOR-Micael Stjernström 4%

11 AVENTADOR S.F.-Jorma Kontio 14%
7 KÖVRAS SO FAR-Ulf Eriksson 1%

6 QUICK CROWN-Carl Johan Jepson 6%

1 ONTRACK HE´S BLACK-Hans R Strömberg 4%

OnTrack He’s Black har hemmaplan och fina förutsättningar. Startsnabb, bra smygläge och blir bortglömd.
8 XANTHIS BUSINESS-Leif Witasp 1%

12 TAHITI JOURNEY-Ville Karhulahti 1%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

4 CANARI MATCH-Christoffer Eriksson 58%

Canari Match drog direkt till ledningen senast och vann sedan säkert på ett fint sätt. Han kan komma till ledningen även denna gång, men det finns risk att det kostar mer än senast och då är jag inte helt säker på att han löser uppgiften. Hästen är dock i absolut toppform och ett givet förstastreck.

7 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 11%

Charrua Forlan hängde med bra bakom nyss nämnda häst senast. Kusken ska ladda från start, det är risk för positionen utvändigt om ledaren men han gör sällan ett dåligt lopp och är aktuell direkt vid gardering.

6 QUEER FISH-Kaj Widell 13%

Queer Fish hade mycket krafter kvar senast enligt tränaren även om det inte syntes från sidan. Även här blir det laddning framåt, inledningen kan bli tuff men har hästen en riktigt bra dag är han duktig på att hålla hög fart länge över denna distans. Han kördes barfota runt om senast, vilket gjorde att han inte öppnade så kvickt som man hoppas, därför blir det skor den här gången för att han bättre ska kunna utmana från start.
3 COOL KEEPER-Leif Witasp 2%

Cool Keeper blev fyra i samma lopp som Caid Griff och Charrua Forlan i Eskilstuna. Han såg mycket fin ut före tävlingarna i lördags och har ett betydligt bättre utgångsläge den här gången. Cool Keeper är kvick från början och har god spetschans. Han får en fin resa i främre träffen och tar framskjuten placering. Hemmaplan brukar vara ett plus.

10 CAID GRIFF-Per Linderoth 10%

Han har gått bra bakifrån tidigare så läget är inte helt omöjligt. Det ser ut att bli en rejäl startrusning vilket skulle gynna fransosen. Han gick i passgång den sista biten in mot mål senast men det tar jag inte så hårt på. Allt väl i träningen meddelar man från stallet och hästen är spelvärd tycker jag till cirka tio procent.
1 RE DOC-Nicklas Westerholm 2%

5 UNIQUE JUNI-Carl Johan Jepson 2%
2 PYTHAGORAS FACE-Kenneth Haugstad 0%
9 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 0%

8 FRENCH LAUNDRY-Ulf Eriksson 0%

 

V75-4, VOLT 1640, Kallblod

7 ÅDNE ODIN-Carl Johan Jepson 33%

Hästen vann i bra stil senast efter en rejäl slutsväng och kommer med fin form. Dessutom är hästen och kusk väldigt startsnabba och från ett passande utgångsläge tror jag att man tar hand om taktpinnen och över den korta distansen är chansen god.
6 ART NÖKKVE-Håkan Skoglund 16%

Art Nökkve har två segrar på åtta försök på kort distans. Håkan Skoglund rädd att distansen är i kortaste laget samt att inledningen blir tuff men hästen är fin och gör inte bort sig.

2 ELDVIN-Jörgen Westholm 12%

Eldvin har aldrig vunnit V75-lopp på över 20 försök men någon gång måste det vara dags för han är i riktigt bra slag just nu. Jörgen Westholm är optimistisk och tycker det är stallets bästa chans. Ska med vid gardering.
4 VALLE MATTIS-Jorma Kontio 13%

Valle Mattis har vunnit fem av nio lopp i Heidi Moens regi och höll tappert efter en tung löpning senast. Även han ska med vid gardering. 
1 PAVE FAKS-Ulf Ohlsson 12%

Pave Faks har imponerat i Sverige förut och ska lättas i balansen till denna start. Distans och läge kanske inte är några plus men rent kapacitetsmässigt räds hästen ingen.

14 FLEX-Paw Mahony 2%

8 LYKKJE BORKA-Kajsa Frick 3%
5 GANDOLF-Odd Arne Sagholen 1%
3 FINNSKOG FOKUS-Torbjörn Jansson 5%

Torbjörn Jansson är vass på kallblod och den här gamlingen besegrade nyligen tipsettan då det möttes i Årjäng. Varningen är därmed utfärdad!
12 TITAN TABAC-Wiktor Kylin Blom 1%

13 MINO-Elias Strandberg 0%
11 JUNIFAKS-Rikard N Skoglund 1%

15 PAVE LOMA-Ulf Eriksson 0%
10 VASSBÖ FAKSE-Per Linderoth 0%
9 BRO VIKING-Fredrik Fransson 1%

 

V75-5, AUTO 1640, Brons

3 HIGHSPIRIT-Troels Andersen 50%

Troels Andersen har höga 21 i segerprocent. En av de som bidragit är tioåriga Highspirit som tagit sex segrar på sju starter. Men årets tre första triumfer kom under sejouren hos Flemming Jensen i Danmark. 
- Hästen trivs inte så bra med den här vintern och hakar i skorna så då fick han gå till Flemming för att träna och tävla utan hakar och på snällare banor. Han gick jättebra där och kom hem i väldigt bra skick, berättar Troels Andersen.
Efter en plump i protokollet där hästen dels hade bakspår och dels blev för pigg har Highspirit nu tre raka tillsammans med sin tränare. 
- Han har gjort det bra, tycker jag. Han känns pigg och fin och har haft bra uppgifter och bra spår i princip varje gång. Allt har klaffat så det är bara att vara glad så länge det håller i sig.

Förra året spetsvann Highspirit och Troels Andersen ett klass I-försök när Rättvikstravet arrangerade V75-tävlingar i början av augusti. I år startar de i klassen över, bronsdivisionen, som avgörs över 1640 meter – vilket också är den enda distans som Highspirit startat över i år. Utgångsläget på lördag är tredjespår. 
- Han känns bättre i år jämfört med i fjol och det här är ett lopp som vi har sett ut tidigare och siktat mot. Han har haft lämpliga uppgifter i år med sprinterdistans så skulle man trycka av honom har han en rejäl tid i kroppen. Jag tror det kommer krävas en 10-tid för att vinna loppet och jag hoppas att han ska räcka till seger, resonerar tränaren tillika kusken som även aviserar balans- och utrustningsändringar.
- Han gick med skor bak senast eftersom jag ville spara fötterna till på lördag då han ska gå barfota runt om. Sedan blir det rycktussar som Flemming har provat tidigare, det blir en extra växel, och en smalare vagn som han gick med förra året.

12 MAN AT WORK-Jorma Kontio 16%

Man at Work är mycket kapabel och imponerade då han via fjärdespår runt sista sväng senast kunde spurta till seger. Han gjorde bort sig i debuten som hårt betrodd för Timo Nurmos. Han gjorde comeback senast och vann på en strålande tid. Man At Work kommer att vinna V75-lopp framöver. Återigen ett svårt utgångsläge, men han får inte nonchaleras.

2 KNIFETOWN WINNER-Ulf Eriksson 14%

Knifetown Winner kommer från ett stall som är på väg uppåt i form efter en svacka och hästen har lopp i kroppen efter frånvaro. Får troligen rygg på ledaren och har kapacitet att vinna om travet stämmer för honom hela vägen vilket det alltid inte gör.
7 OCEANIC CLEARENCE-Ulf Ohlsson 2%

Oceanic Clearence är allting bra med för dagen. Hon har jättebra form, men läget blev lite väl långt ut och hon är bara ganska snabb den första biten. Stall Melander hoppas att hon kommer ner i en vettig position och hon är beroende av högt tempo när det är kort distans. Med klaff kan hon vara en platsskräll. Can’t see back, jänkarvagn och barfota fram
10 BARON D´INVERNE-Joakim Eskilsson 2%
11 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 8%

Flash Hammering har varit struken men ska inte ha tappat något i form. Däremot är läge och distans inga plusfaktorer. 

5 PERSOS SMOKIE-Nicklas Westerholm 2%
6 BROTHERS IN AM-Jennifer Tillman 1%

4 LARGO-Hans Owe Sundberg 3%

1 ADAMS PACE-Christoffer Eriksson 1%
8 POINTILLIST-Jim Oscarsson 0%
9 MELLBY BRUNELLO-Kaj Widell 0%

 

V75-6, AUTO 1640, Klass II

12 HUGO GUSTIVAR BOKO-Jorma Kontio 11%

Hugo Gustivar Boko är en snackhäst som utvecklas för varje start. Det var tänkt barfota runt om senast, så blev det inte, men nu ska man troligen köra med den balansen även om man aldrig kan vara säker då Timo Nurmos ofta ändrar sig i sista sekund. Bekymmersamt utgångsläge men hästen är riktigt bra för denna låga klass. Det ryktas även om jänkarvagna för första gången vilket gjorde att han fick bli tipsetta. Det kan vara värt att kolla upp utrustningen innan V75-starten om möjligt.

4 QUITE RIGHT-Carl Johan Jepson 32%

Quite Right har tre raka segrar hos Björn Goop och gick undan på ett bra sätt i jänkarvagnen senast. Ska räknas igen, men motståndet nu är tuffare. Hästen spetsade i en tuff 1.10-öppning senast och med tanke på läge och kusk får han gälla som hetaste spetskandidaten i Klass II-försöket.

1 CLAUDE DEBUSSY-Mikael J Andersson 17%

Claude Debussy har alltid varit en fin häst men han har tänt till i sin nya regi och har ett passande lopp framför sig. Femåringen kan öppna bra från start och skulle han nå ledningen ska det till en bra häst för att besegra honom. Mikael J Andersson åker till Rättvik för att köra en häst så räkna med en laddad kusk som vill leda från start till mål.
10 M.T.MACHIAVELLI-Jörgen Westholm 11%

M.T.Machiavelli har gjort det väldigt bra på sistone och löser det sig är han med i segerdiskussionen. Han har höjt sig allteftersom och kommer nu med tre raka segrar.

9 HARRINGTON-Ulf Ohlsson 16%

Harrington gjorde comeback efter halsbekymmer senast och vann direkt i comebacken. Debut nu över kort distans vilket jag inte tror är någon fördel och han kräver hårt tempo under första varvet om han ska komma in i matchen.

7 ONE TWO BEAT-Hans Owe Sundberg 5%

Hans-Owe Sundbergs häst är van att möta tufft motstånd och han kan springa fort över distansen om han kommer till från sjundespåret bakom bilen.

3 FAIRYMAN-Marcus Hultman 2%
11 ALLOWABLE-Johan Brandel 0%
5 B.B.S.DAY DREAM-Oskar Kylin Blom 3%

6 SOUVENIR D´INVERNE-Kim Eriksson 1%
8 MY GIFTED MY-Tomas Pettersson 1%

Struken: 2 Notation

 

V75-7, VOLT 2640, Sommartravets Final

6 VOLOCITY DE VIE-Jorma Kontio 40%

Volocity de Vie startar med bra segerchans. Han vann lekande lätt i Halmstad och ser nu fin ut i travet igen vilket han alltid inte gjort. Skulle Jorma Kontio vara offensiv finns chans att han kan sitta i ledningen inom ett varv och då blir hästen svårstoppad. Han är dock så pass bra att han vinna med de flesta upplägg.

3 BICC´S LAMBORGHINI-Ulf Ohlsson 6%

Bicc’s Lamborghini fungerade inte senast, men är åtgärdad efter. Han är snabb ut och bör hamna bra till. Ulf känner honom väl och får bestämma taktiken. Han är bra i ordning inför detta och vann näst senast på distansen på 14,4. Är nog bäst på startvolten och ska passas här.

15 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 18%

On Track Piraten var sämre än väntat senast. Han borde varit tvåa. Han fick nog inte rätta fästet utan skor och slog i vagnen från start. Därför kör man med skor den här gången. Annars känns han fin i träningen och vid normal standard kan han matcha dessa, även om det är tufft att stå med 40 meters tillägg. Strömberg kommer inte att ge sig av tidigt i loppet, utan hoppas på de rätta ryggarna under slutvarvet. Väldigt svårbedömd här men duger om han är på topp.
7 GANDHI BOKO-Christoffer Eriksson 12%

Gandhi Boko fick ge sig mot en smygkörd Te Quiero Grif senast men fullföljde väldigt starkt som tvåa. Han står verkligen på tur för en seger och är ett måste på kupongen.

14 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 2%

Var favorit i lördags men den här gången får han slå ur underläge. Vilket kanske passar honom bättre? Chanslös är han definitvt inte.
12 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 1%

13 PARTIZAN FACE-Carl Johan Jepson 3%

5 COPIMADE-Oskar J Andersson 1%
11 RAFIKI FRI-Anna Isabelle Karlsson 3%
8 LOUIE BRODDE-Kim Moberg 1%
1 DIGGERMAN-Oskar Kylin Blom 1%
9 TOTAL DARKNESS-Petter Karlsson 0%
4 IL DIABLO-Nicklas Westerholm 1%

10 JUST WAIT AND SEE-Per Linderoth 10%

2 BUSY DOIN´NOTHING-Jimmy Dahlman 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 10 M.T.JOINVILLE (8-11)

2) 1-2-3-4-5-6-7-9-10-11 (8-12)

3) 1-3-4-6-7-10 (5-2)

4) 1-2-4-6-7 (14-8)

5) 3 HIGHSPIRIT (12-2)

6) 12 HUGO GUSTIVAR BOKO (4-1)

7) 3-5-6-7-12-13-14-15 (11-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Canari Match i avd.3, så blir kostnaden endast 200:-

V86 Onsdag 1 Augusti MANTORP

V86-1, AUTO 2640, Spårtrappa

8 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 26%

Fötterna sparas på Pasi Aikios nyblivne V75-vinnare Uppohoppa. Han har gjort flera bra lopp med skor men det är ändå ett minus. Dessutom är spåret inte bra. Han tippas trots detta, men garderas. Han var mycket rejäl vid segern i V75 senast.

7 DREAMBOY AS-Björn Goop 17%

Dreamboy As gjorde det bra som trea senast och ska tidigt med på lappen. Han gav formbesked senast då han utmanade Uppohoppa, men fick se sig besegrad som trea i mål. Kan få revansch nu när favoriten ska gå med skor.

11 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 4%

Great King Wine känns som en ständig outsider. Han var tvåa i V75 senast. Plockar ned många i spurten. Uppträder något ojämnt men tar en hel del segrar och ska räknas ganska tidigt här. Skrällbud. 

2 GLOBAL SIGNATURE-Joakim Wallin 4%

Har hög grundkapacitet. Är inte helt avsågad här från ett fint utgångsläge. Tog årets första seger senast och visade att formen är på gång. Ännu ett skrällbud.
5 EXTRA FUDGE-Jorma Kontio 20%

Extra Fudge har speciell stil, men är stark och ärlig. Han var en bit efter Uppohoppa senast men har bättre läge nu
1 LASS REVENUE-Mattias Djuse 14%

Har ett par lopp i kroppen efter långt uppehåll. Han spurtade mycket vasst som trea senast och kan få loppet.
6 STALL WARNING-Kim Eriksson 1%

10 ABOVE ALL-Carl Johan Jepson 3%
3 POR NIE ROCK-Peter Ingves 3%
4 COUNTERFEIGHTR-Markus Niklasson 2%
12 ALDO STAR-Erik Adielsson 2%
9 ZEUS KARSK-Peter G Norman 3%

 

V86-2, AUTO 2140, 4-åringar 

1 CHIANTI-Björn Goop 11%

Chianti har hittat toppformen och är startsnabb och lättplacerad. Han lyckades fronta senast med samma spår och kommer med två raka vinster i bagaget. Senast vann han på nya rekordet 12,3 över full distans och visade att han är på topp. Spelvärd tipsetta.

7 COIN PERDU-Erik Adielsson 62%

Coin Perdu vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring och var obesegrad när han tog sin nionde raka och vann E3-finalen i fjol sommar. Supertalangen var sedan tvåa i Kriteriet bakom Villiam efter en vass spurt och han avslutade säsongen med att vinna E3-revanschen den 28 november på Solvalla. Hittills har det blivit elva segrar och en andraplats på 14 starter och 5,1 miljoner kronor intjänat. Men nu har hästen inte startat på åtta månader när det är dags för comeback på onsdag. 
- Vi hade siktat in oss på att vara med i Kungapokalen i våras men fick ett litet bakslag inför kvalen. Han var inte helt fräsch då och därför valde vi att sikta mot Derbyt och Breeders Crown i höst istället. Det var aldrig aktuellt med Sprintermästaren och det var heller inte intressant att gå ut i några vanliga lopp med 100 000 kronor i förstapris i. Så vi valde att lägga om matchningen och gå för Derbyt istället, säger Svante Båth.

Coin Perdu har spår sju bakom bilen. Han körs av Erik Adielsson och blir favorit i loppet. Men tränare Båth baissar chanserna rejält för topphästen.
- Han har tränat bra och kändes fin i ett rundbanejobb efter 1.18 över 1600 meter på Solvalla nyligen. Det var jämn fart hela vägen och det snabbaste han har gått. Jag vill poängtera att han behöver det här loppet i kroppen och jag skulle uppskatta att formen är runt 70 procent. Det viktigaste för oss är att han är bland de sex främsta och får ett lopp innanför västen.
- Jag har inga krav på att han ska vinna loppet och vinner vi loppet vill jag att vi gör det på vårt sätt. Och det ska i så fall vara på ett snällt sätt. Det här är absolut inte det viktigaste loppet för hästen. Det är tre veckor till derbykvalen och jag hoppas att det blir perfekt för honom och att han går framåt med 20 meter med det här loppet i sig.
- Det är en topphäst och jag har såklart varit jättenöjd med honom i de lopp han har gjort och hans adelsmärke är att han alltid har skött sig bra och gjort loppen på rätt sätt, säger Båth. 

- Det blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

11 INDY LANE-Jorma Kontio 6%

Jättefin i årets starter. Sparar speeden länge. Sex segrar på åtta starter och har aldrig missat pallen. 6% är alldeles för lite på en så vinstrik häst, även om spåret ställer till det. Skrällbud.

9 BREIDABLIKS COGNAC-Conrad Lugauer 4%

Breidabliks Cognac gör starka insatser hela tiden och skulle från sitt bakspår profitera på ett högt tempo. Jättefin häst under utveckling.

5 LEADER BRODDE-Mattias Djuse 3%

6 DIGITAL PERFORMANCE-Ulf Ohlsson 1%

4 OUTPUT PRESSURE-Örjan Kihlström 7%
10 SHORT IN CASH-Johnny Takter 1%

Är en talang med bra styrka som skulle kunna vara en jätteöverraskning. Motståndarna har mer rutin och bättre CV men denna häst är kraftigt på gång och jag blir inte helt förvånad om han skräller. Lättades i balansen inför senaste starten. Han felade efter 100 meter men svarade för sylvass upphämtning. Petri Puros häst har både styrka och speed. Felfri tar han en framskjuten placering.

8 ADRIAGO TROT-Johan Untersteiner 2%

12 GEAR EXTENSION-Kaj Widell 1%

3 CHAPUY-Åke Lindblrom 0%

2 BORN UNICORN-Kevin Oscarsson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Diamantstoet, Spårtrappa

6 PRINCESS S.W.-Peter Untersteiner 73%

Princess S.W. kommer garanterat att klättra i klasserna om hon får vara frisk. Fyra segrar och en andraplats på sina fem starter är imponerande. Princess S.W. sitter nog i ledningen efter 500 meter och kan då bli svårslagen. Given tipsetta och en möjlig spik.

8 RYSSEBO LA REINE-Kaj Widell 8%

Har mycket fin styrka och härlig inställning till sitt jobb. Förutsättningarna är besvärliga med dåligt startspår, men jag skulle tro att Kaj Widell väljer att vara offensiv direkt och med minsta flax så får detta ekipage besöka vinnarcirkeln.
2 COSMORITA-Torbjörn Jansson 3%

Kommer från formstall men gjorde bort sig med galopp senast. Vid gardering är det ett skrällbud att tänka på från ett fint utgångsläge. Tävlade utan skor vid segern näst senast, men det verkar bli skor den här gången.
14 IZZY-Jorma Kontio 5%

Visade bra form senast som tvåa på fina 12,8. Rundar många men inte alla? Jagar årets första seger. Vann åtta av elva lopp i fjol men har inte varit lika framgångsrik i år.

15 ALANDIAS DA VICI-Björn Goop 1%

12 MELODY MARKE-Carl Johan Jepson 2%
5 KLARA HÅLERYD-Johan Untersteiner 5%
10 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 1%
13 HOT CHOCOLATE-Erik Adielsson 2%

Har fått två lopp i kroppen och närmar sig toppformen. Ibland kommer man igenom bra från spår 13 och Hot Chocolate är inte helt borta.
9 CELINE K.S.-Troels Andersen 0%

11 RIDGEHEAD KWANNON-Jarno Koskela 0%
7 VICTORIA KNICK-Fredrik Persson 0%
4 INFINITY-Lars Åke Söderholm 1%

3 GOLDEN INDRA-Stefan Söderkvist 0%

1 RIANNA TROT-Roger Pettersson 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 5-åringar

3 CYBER LANE-Johan Untersteiner 60%

Fjolårets kung bland fyraåringarna visade sin rätta klass senast. Han dök till ledningen och joggade undan på lätta ben på finfina 1.11,6/2 140 meter auto. Cyber Lane var stinglös i Oslo Grand Prix. Han var trea utan att vara på topp i Karlstad. Senast dundrade han till ledningen och gick enkelt i från med krafter sparade. Det är inte många hästar i världen som tar en längd på Cyber Lane inledningsvis och det ser ut att vara spets och slut igen.

5 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 21%

Love Matters har gjort allt rätt på sistone. Han fick spår utvändigt Cyber Lane och borde därför få svårt att utmana om segern.

6 MUSCLE HUSTLE-Kim Eriksson 7%

Muscle Hustle är mycket startsnabb men var chanslös att ta en längd på Cyber Lane senast. Han fick sämsta spåret och det drar ned förhoppningarna rejält
1 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 2%

Han gick bra sist men fick ett tufft lopp. Nu har han fått ett bra spår den här gången men det är samtidigt tuffa motståndare.

4 GENERAAL BIANCO-Peter Untersteiner 8%

Generaal Bianco är mycket speedig och gynnas om det blir tufft tempo på loppet
2 SLIDING HOME-Jennifer Tillman 2%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åriga ston

5 CONRADS RÖDLUVA-Örjan Kihlström 13%

Är en stor talang som jag fattade tycke för redan som ettåring på auktion då Daniel Redén köpte stoet och hon har imponerat stort. Det finns tuffa konkurrenter, men detta är något extra till travhäst och jag väljer att spika. Snackhästen  gör blott sin fjärde start. Hon visade 1.10,5 sista 800 senast och fungerade fint med lättare balans.

1 ADORABLE LADY-Pasi Aikio 2%

Adorable Lady fungerade betydligt bättre utan framskor och kommer att tävla likadant igen.
7 MUSIQUE D´INVERNE-Erik Adielsson 67%

Musique D´Invernes första förlust (galopp) kom sist och jag spikar emot den stora favoriten.

10 VALETTA-Björn Goop 2%

Inlett karriären bra, 1-3-4. Vid gardering bör Lill-Goop med på lappen.
11 LOVELY TOOMA-Kaj Widell 2%
6 FAIRYTAIL MEARAS-Peter Untersteiner 4%
8 DANCINGQUEENDIABLO-Johan Untersteiner 1%

3 AU PAIR GIRL-Kim Eriksson 1%

4 ACTIVATED-Carl Johan Jepson 6%

Fredrik Wallin låter nöjd med Activated i träningen. Taktiken är att prova från start och kommer man till ledningen är tanken att prova i den positionen. 

2 PIPPI ROC-Johnny Takter 2%
9 S.G.MALEFICENT-Kenneth Haugstad 1%

12 LIPSTICK TOOMA-Jevgeni Ivanov 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar

7 LEWIS ALE-Tuomas Korvenoja 24%

Kan vara Tuomas Korvenojas nya kanonhäst. Intrycket senast på Rättvik var bländande och tränaren hyllar sin häst gränslöst. Toppchans till fjärde raka vinsten.
5 THAT´S ART-Peter Untersteiner 22%

Svarade för mäktig spurt i finalen av E3 och är under stark utveckling. Han sköter jobben bra enligt stallet och den här gången kommer Peter Untersteiner vara aktiv inledningsvis. That´s Art vinglade till lite i samband med att rycktussarna (premiär) åkte ur öronen senast. Spurten var ändå femstjärnig och 1.11,5 sista rundan är starka papper
9 ALONE-Örjan Kihlström 4%

Alone gick nytt rekord senast som trea på 13,8 över full distans. Är på gång och Örjan har hittat formen igen.
8 ADDRESS BOOK-Johan Untersteiner 16%

Address Book har visat mycket lovande takter hittills med tre segrar på sex starter. Dåligt utgångsläge nu men kapacitet finns.

4 BASIL PELLINI-Ulf Ohlsson 17%

Basil Pellini har stor talang och kan öppna raskt om kusken önskar

- Basil Pellini är en rätt så bra häst som jag väl egentligen borde ha tagit ut i ett vanligt lopp men jag tycker det finns bra kunnande i hästen och vill prova här. Jag tror det blir bra till hösten och även om jag inte har några vrålkrav till det här loppet så hoppas jag att han ska få vara med i Breeders Crown i höst. Han tog två raka innan det blev galopp in i första sväng senast. Nu ska vi byta till ett halvstängt huvudlag för att skärpa till honom för det kändes som att galoppen berodde på att han slappnade av litegrann säger Svante Båth.
3 PERSON OF INTEREST-Kevin Oscarsson 4%

11 MAGIC CASH-Jorma Kontio 2%

2 PEAK FEAR-Peter Ingves 2%
6 BARNEY GRANIT-Jörgen Westholm 1%

10 GARRETT MIX-Erik Adielsson 3%

Garret Mix är inte att lita på. Håller han sig i rätt gångart sänker han många under slutvarvet

1 S.G.FLYING DIAVAL-Kenneth Haugstad 3%
12 NEON HAGH-Fredrik Persson 1%

 

V86-7, AUTO 2140

7 SORBET-Örjan Kihlström 28%

Har gjort flera topplopp på sistone och var inte långt från att besegra stallkamraten – och Hugo Åbergs-deltagaren – Heavy Sound senast. Det har alltid varit en häst med gott rykte. Men tidigare i karriären var han mer en långdistansare och det kändes aldrig riktigt som att han fullt levde upp till förväntningarna på honom. I år har han blommat ut och nu har han också fått snabbhet i benen och han levererar 1.10-tider på löpande band. Sorbet är en av många topphästar hos Daniel Redén. Han ska ses med god chans trots tråkigt spår.

2 UZO JOSSELYN-Kim Eriksson 2%

Bra form och var inte tom i mål senast. Den franske 10-åringen gör den fjärde starten för året och vann i debuten i maj och har gått två raka 11-tider efter det över kort distans utan att räcka till mot hårt motstånd. Verkar bli väldigt bortglömd här.

5 WHITEHOUSE EXPRESS-Björn Goop 19%

Whitehouse Express har lopp i kroppen och kan öppna raskt den första biten. Han borde få svårt mot stallkamraten Sorbet men kan besegra de övriga.

9 JONESY-Tuomas Korvenoja 16%

Den finske 8-åringe inledde året med två raka segrar men på slutet har vinsterna uteblivit trots att han varit hårt betrodd hela tiden. Formtapp?

3 CARABINIERI-Peter Untersteiner 13%

Carabinieri är rejält tränad inför comebacken. Han är mycket spurtstark och trivs med att smyga med och spara speeden fram till upploppet

8 BUZZ MEARAS-Erik Adielsson 3%

Är mycket bättre än vad raden antyder. Han tävlade i jänkarvagn för första gången på länge senast (jänkarvagn får inte användas i Frankrike) och det blir troligen ”bike” igen. Buzz Mearas gjorde bort sig med galopp direkt senast. Han fick tråkigt spår igen och är nog allra effektivast över kort distans
6 HARRY HAYTHROW-Johan Untersteiner 14%

4 EXPLOSIVE DE VIE-Kevin Oscarsson 2%
1 DREAMS TAKE TIME-Jan Henriksson 2%
10 GREENLEAF SLIM-Oskar J Andersson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åriga ston

2 GLORIA WEB-Jorma Kontio 22%

Var både jag och Jorma Kontio imponerade över senast och trots en tung resa avgjorde hon på ett mycket trivsamt sätt. Perfekta förutsättningar nu och hon får tipset. Gloria Web har två lopp i kroppen och gjorde ett väldigt bra lopp senast och tar ned många i spurten

10 CANDY LA MARC-Johan Untersteiner 19%

Candy La Marc glänste i årsdebuten. Attacken sattes in sent och då lämnade hon motståndet på enkla ben. Med loppet i kroppen är formen framflyttad
3 MILY-Peter Untersteiner 5%

Skrällde i försöket till Stochampionatet och var fyra i finalen. Då tävlade hon barfota. Nu blir det skor på hovarna. Mily är vass på speed och sänkte Dibaba näst senast. Hon blir att räkna med igen

6 MELLBY FASHION-Jörgen Westholm 2%

Jättefin häst. Fick ge sig mot smygkörd konkurrent sist och har två raka andraplatser i bagaget nu. En av flera skrällbud i loppet.

8 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 6%
9 CAVIDENDRON-Carl Johan Jepson 5%

11 VIOLET BI-Jim Oscarsson 17%
12 HOSSIANA BOKO-Oskar J Andersson 2%

1 WILLOW PRIDE-Peter Ingves 3%
7 BARONESS IMA-Claes Sjöström 1%

5 WILD LOVE-Kevin Oscarsson 16%

4 VIRUNGA-Erik Adielsson 2%

- Virunga har det krånglat mycket för i år och hon har varit sjuk och bara gjort två starter. Hon har gått ett tuffare rundbanejobb inför det här och det blir lite av ett test om vi ska spänna bågen till Derbystoet lite senare. Jag är helnöjd om hon är bland de sex främsta, säger Svante Båth.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-5-7-8-11 (1-6)

2) 1-4-5-6-7-9-10-11 (8-12)

3) 2-5-6-8-9-10-12-13-14-15 (11-7)

4) 3 CYBER LANE (5-6)

5) 5 CONRADS RÖDLUVA (1-7)

6) 5 That´s Art/7 Lewis Ale (9-8)

7) 7 SORBET (2-5)

8) 2-3-6-8-9-10 (11-12)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Princess S.W. i avd.3, så blir kostnaden endast 120:-

V75 Tisdag 31 Juli JÄGERSRO

V75-1, AUTO 1609, Stolopp

8 WAFFLE CONE-Ulf Ohlsson 12%

Waffle Cone fick senast utdelning på formen och trivs över distansen. Hon fick sämsta tänkbara spår och riskerar att hamna illa till. Har nog aldrig varit bättre och är riktigt startsnabb. Svårt att veta taktiken från det dåliga utgångsläget, men en outsider som jag väljer att tippa först på den fina formen.

9 TRENDY O.K.-Björn Goop 24%

Trendy O.K är en häst som vi känner till från Sweden Cup i fjol då hon var på linje i försöket med Volstead och Buzz Mearas. Nu har hon tävlat i både Jämtlands stora Pris och Ulf Thoresens och gjort det mycket bra, var trea i Östersund bakom Readly Express och Diamanten och fick se sig besegrad av samme Diamanten i Jarlsberg senast. Nu möter hon bara ston och måste räknas tidigt trots bakspåret. Hon har startrygg på startsnabba Darling Mearas så det bör lösa sig bra härifrån. 

2 DARLING MEARAS-Stefan Persson 31%

Darling Mearas har två raka och på vilket sätt hon tagit dessa segrar. Stefan Persson har ryckt skorna på henne fyra gånger och har tre segrar och ett andrapris ( andrapriset är från stochampionatet som Ultra Bright vann). Darling Mearas är en riktigt läcker travare som har formen på topp och är given på kupongen från ett bra utgångsläge.

5 IN TOTO SUND-Örjan Kihlström 17%

In toto Sund är en klassig märr som är jämn och gjorde ett fint lopp på kalmar bakom Darling Mearas men hoppade senast i Halmstad och lite osäkert vart formen står.
7 MAORI TIME-Erik Adielsson 5%

Maori Time har varit ute i öppen klass mot elithästar i sina 3 starter här i Sverige, dras hela tiden med dåliga lägen, likaså denna gången men klart intressant att se vad hon kan åstadkomma nu när hon möter enbart ston. 

1 INDOOR VOICES-Kenneth Haugstad 4%

4 UNCERTAIN AGE-Christoffer Eriksson 2%
6 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 4%

3 RED RIVER BROLINE-Carl Johan Jepson 1%

 

V75-2, AUTO 1609, 3-åringar

2 ZELIG KRONOS-Wilhelm Paal 39%

Italienske Zelig Kronos imponerade senast. Efter en lugn start blev man hängandes i 3:e spår länge innan man tillslut fick gå ner och vila lite i andra par ytter. Sen in mot upploppet så vreds han ut igen och kopplade enkelt greppet och Wilhelm Paal pratade sig mycket varm om hästen efter loppet, det är en väldigt effektiv travare som ser ut att ha mycket enkelt för sig. Tilläggas är att när Björn Goop körde honom i Sverige-debuten så var hästen spänd bakom bilen och hoppade och han har slagit i vagnen i två raka starter nu men senast fixade han det utan galopp. Jag räknar med att man hittar en mer passande sulky denna gång och spikar.

9 ZAHRA MIL-Örjan Kihlström 8%

Zahra Mil fullföljde bra efter köresa i andraspår senast. Härifrån får hon fin smygresa igen och då är hon skrällduglig.
4 HOLY WATER-Christoffer Eriksson 13%

Holy Water gick som skjuten ur en kanon över upploppet senast i samma lopp som Zelig kronos vann, mycket fint intryck.Noterbart är att han var grymt fin i torsdagens finslipande jobb!

1 GLOBAL WILDLIFE-Björn Goop 5%

Global Wildlife tappade från tredje utvändigt senast och var klart sämre än innan. Näst senast fullföljde han bra i skymundan och är han tillbaka på den nivån så är han skrällduglig. Läget är perfekt och även om det kanske inte blir någon ledning så ska han ses med viss chans.

5 ZEUS BI-Erik Adielsson 8%
10 ZIPPER KRONOS-Alessandro Gocciadoro 6%

Zipper Kronos är också en Italienare och har mött Zelig Kronos i Italien. I starten från den 8 juni blev man stort slagen av Zelig kronos över kort distans. Zipper Kronos verkar vara en stark häst och verkar trivas fint över längre distans. 

3 INNOVATION LOVE-Robin Bakker 16%

Innovation Love har gjort två riktigt fina prestationer på Wolvega på slutet. Hästen har öppnat bra bakom bilen och sprungit och klippt med öronen framme i ledningen och gått undan säkert till slut med vad som tillsynes verkar vara en hel del sparade krafter. Hästen verkar komplett startsnabb ligger inte på något nämnvärt i loppen och när han får marschorder biter han tag i grejorna. Ett mycket härligt intryck på en fin 3 åring.

6 ROTHSCHILD-Joakim Lövgren 2%

7 TARTAURUS FACE-Lutfi Kolgjini 1%

8 INTAKE-Jörgen S Eriksson 1%

 

V75-3, AUTO 1609, 4-åringar

7 CALLE CROWN-Christoffer Eriksson 36%

Calle Crown var fin i försöket till sprintermästaren och slog Perfect spirit då men läget kunde vara bättre här. Får ändå tipsnicken till slut.

6 ENTERPRISE-Björn Goop 16%

Enterprise var trea i Hambletonian förra året. Finns sedan en tid tillbaka i regi Stefan Melander där han nyligen vann ett försök till Sprintermästaren varpå det slutade med en fjärdeplats i finalen. Senast var han sämre, men kanske att distansen var i längsta laget. Att det nu är 1609 meter ses därmed som en fördel!

1 SEVEN AND SEVEN-Erik Adielsson 20%

Seven and Seven vet vi inte så mycket om men Frode Hamre brukar inte starta i Sverige om han inte har häst nog för det. På intrycken från tvååringssässongen verkar det handla om en väldigt fin häst. Seven and Seven vann bland annat William Wellwood memorial under tvåårings-sässongen och slog bland annat What the hill, International Moni, King on the Hill och Victor Gio som vi känner igen ifrån Hambletonian ifjol.

5 VON WISE AS-Pietro Gubellini 6%

Von Wise As har gjort det jämnt och bra varje gång på svensk mark utan att få vinna. Senast sköt hästen till fint sista biten efter invändig resa. Han har inte visat något första biten som gör honom till ett aktuellt spetsbud, men hästen verkar tuff och vid lite överpace plockar han ner många till slut.

3 KING ON THE HILL-Hans G Eriksson 12%

King on the hill har imponerat i sina 2 första starter på europeisk mark, spurten bakom Giveitgasandgo under elitloppshelgen sitter fortfarande kvar på näthinnan och det känns som att hästen har en mycket ljus framtid tillmötes. Det som är värt att tänka på är att det är ganska långt mellan starterna och det finns en del andra hästar i fältet som startar lite mer kontinuerligt. Men att det handlar om en väldigt bra häst är det ingen tvekan om denna halvbror till The Bank.
2 RUBIO-Örjan Kihlström 6%

8 ETHIEN DU VIVIER-Ulf Ohlsson 2%

4 SPEEDY FACE-Lutfik Kolgjini 2%

 

V75-4, AUTO 1609

3 RACING MANGE-Joakim Lövgren 15%

Racing Mange avslutade riktigt bra i finalen senast som Don't Mind me fick fuska bort en del utav. Avslutningen var bra och nu är det hemmaplan. Har svarat för två raka toppinsatser och visade 1.07,6 sista 600 i senaste starten. Det är bara en tidsfråga innan han vinner.

2 TANTALIO-Björn Goop 8%

Tantalio har visat startsnabbhet i italien och dessutom tävlat en del på vincennes tidigare i karriären. Känns svårbedömd mot det här motståndet men Goop upp på en utländsk häst brukar fungera väl.

5 JUSTICE ÅS-Peter Untersteiner 16%

Justice Ås såg inte som bäst ut över upploppet senast och kanske behöver fler lopp i kroppen? 5-åringen har vunnit tre av sina åtta lopp sedan fjolåret och är tillsammans med Coktail Fortuna de som sprungit in över 2 miljoner.

7 COKTAIL FORTUNA-Christoffer Eriksson 33%

Cocktail Fortuna är en ruggigt läcker travare som ger mig lite Commander Crowe vibbar utseendemässigt. Går från klarhet till klarhet och måste räknas här trots spåret men värt att notera är att Trinity Lux klättrade i rygg på honom under finalen på elitloppshelgen och läget den här gången gör det intressant att gå emot favoriten.

9 MICHELANGELO ÅS-Örjan Kihlström 4%
1 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 12%

Trinity Lux fick ett fint lopp senast på Axevalla och det blir en ganska tät start här nu dessutom ett perfekt läge med spår 1 bakom bilen. Öpnnar bra och det finns valmöjligheter här då det finns fina hästar att släppa till. 

4 BRAVO NAVARONE-Lutfi Kolgjini 7%

6 KING CITY-Kenneth Haugstad 2%

10 BREIDABLIKS NUBBE-Marc Elias 3%

Breidabliks Nubbe är högkapabel men gör comeback mot stenhårt motstånd och dessutom från bakspår. Rankas därför ner.

8 DUPREE-Peter Ingves 1%

 

V75-5, AUTO 1609

11 GINA SCHERMER-Rick Ebbinge 24%

Gina Schermer är en ruggig märr som har skyhög kapacitet. Tyvärr har hon fått bakspår här och jag törs inte spika på grund av det men skulle det bli överpace och man kommer igenom från start så är hon troligen bara bäst. Har bara missat pallen en gång sedan 2017 och har nio vinster på fjorton starter.  

3 VEIO-Pietro Gubbellini 8%

Veio Spetsade ifrån 7:e spår senast bakom bilen och ser ut att kunna öppna bra. En viktigt detalj på Jägersro som är känd som en spetsbana. Drog i ett hårt tempo och fick stryk av rygg ledaren med en halv längd och gick ett fint lopp. Räknas tidigt här och dessutom Pippo i vagnen. Jag dubblar till 8%.

2 GLOBAL TAKEOVER-Örjan Kihlström 23%

Global Takeover fick gå först i tredje spår i ett lopp Victory Kåsgård vann senast på V75 under Axevalla helgen. Han går med murphy vänster och är klart gynnad av att gå på innerspåret. Bra startspår och Örjan upp känns spännande. Varit chanslös att ta en längd på 1 New Muscle Ås i de två senaste försöken. Senast fick Global Takeover överta ledningen och segern blev enkel. Den här gången är det inte säkert att New Muscle Ås körs i ryggar och då blir det tufft.
6 GLENN BOKO-Björn Goop 17%

Glenn Boko känns aningen överspelad här. Han har torskat spårlottningen och var inte bättre än 4:a i ett lopp Baron d´ inverne vann senast lär få svårt att komma till från spår 6.

9 UNA BLESSED-Wilhelm Paal 1%

Smyger med. Har hög kapacitet inombords.
7 UCCELLO JET-Christoffer Eriksson 6%

Uccello Jet har kapacitet att gå upp i högsta klassen. Men han strular ofta till det och går inte att lita på.

10 FERRARI RIVER-Conrad Lugauer 11%

Ferarri river är också kapabel men bakspåret drar ner förhopnningarna.

8 KUNG EDWARD-Erik Adielsson 2%
5 CANTONA AMERICA-Johan Untersteiner 4%
4 LIGHTNING PHOTO-Johnny Takter 2%

1 NEW MUSCLE ÅS-Joakim Lövgren 2%

Startsnabb spetsfavorit. Släpp eller inte?
12 WONDERBOY-Thomas Uhrberg 1%

 

V75-6, AUTO 1609, Hugo Åbergs Memorial

4 PROPULSION-Örjan Kihlström 69%

Propulsion är en världsstjärna som sällan gör en dålig prestation. Det är en fantastisk travare som ska försvara sin seger från ifjol och i år finns ingen Ringostarr treb eller Twister Bi med i startfältet. Om bara Örjan kör till i tid, så bör det bli en ganska enkel seger från dödens, som i Örjans värld kanske blir med en hals?

2 DIAMANTEN-Erik Adielsson 11%

Diamanten var tvåa bakom Readly Express i Östersund. Därefter har det blivit två raka segrar. Han ser mycket fin ut för dagen och får en fin resa i främre träffen. Skulle nåt hända med storfavoriten är han först att reagera.
9 HEAVY SOUND-Kenneth Haugstad 7%

Heavy sound har två mycket fina startryggar och kan han hålla upp ryggen på Dante Boko kan han få rygg ledaren i bästa fall och som vi alla vet har han en ruggig speed sista 500 och är ett hett triobud.

1 DANTE BOKO-Christoffer Eriksson 3%

Dante Boko visade toppform senast och är väldigt startsnabb. Frågan är vad kusken gör? Kör han i spets eller släpper han till nån, vem? Kan bli körning på flera händer här, vilket gynnar favoriten.
7 GIVEITGASANDGO-Ulf Ohlsson 3%
6 PASTORE BOB-Johan Untersteiner 1%

Om Pastore Bob laddas för fullt från start då det är vinklad vinge på Jägersro så det finns en möjlighet att han kan komma längst fram i spetsstriden men det är ändå fördel för de inre spåren då de har extra anlopp med tanke på att det är 1609 m.

10 SHADOW GAR-Pietro Gubellini 1%

3 VOLSTEAD-Johnny Takter 2%

5 RAJESH FACE-Lutfi Kolgjini 4%
8 UP AND QUICK-Björn Goop 1%

 

V75-7, AUTO 1609

3 SHOTPROOF-Björn Goop 17%

Shotproof gick bra i ett kortlopp på örebro senast när Whisky Akema drog i högt tempo i ledningen men lyckades precis hinna undan före en vasst avslutande Shootproof. Han får nu denna gången Björn Goop i vagnen från ett bra läge, vilket kan vara skillnad på en andraplats eller seger och han måste räknas tidigt.

1 OTHELLO VICTORY-Peter Untersteiner 24%

Othello victory avslutade bra i ett V75 lopp som Global satisfaction vann och har dragit bästa läget här. Kan öppna och är given i striden utan strul. Det är stor fördel på att ha spår ett över 1 609 meter mot över 1 640 meter. Othello Victory utrustas med helstängt huvudlag till den här starten och det borde förbättra startsnabbheten.

5 HAN HERRED-Ville Karhulahti 12%

Han Herred vann silver senast och slog Baron Gift, är allra bäst med ryggresa in i det längsta och spåret är inte optimalt.

6 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 23%

Urban Kronos slog ihop och galopperade kort efter start på Axevalla. Från spår längre ut på vingen bör det gå bättre och han är normalt väldigt startsnabb. Skulle han lyckas köra sig till spets kan han bli svår att rå på.
8 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 10%

Kommer att laddas trots spåret och det kan gå undan från start. Öppet lopp.
7 DRAGSTER-Roger Malmqvist 2%

11 MR LINDY-Peter Ingves 3%
9 BROADWAY APPOLO-Johan Untersteiner 3%

12 RAJAH PRESS-Christoffer Eriksson 1%

Rajah Press var odentligt uppanmäld senast och gjorde det riktigt bra mot tuffa hästar och räckte till 3e platsen bakom Poet Broline och Probo O.P. sämsta läget här men kan vara en storskräll om det blir tokkörning, vilket det finns lite antydningar till när man läser startlistan.
10 R.G.`S THUNDERBOLT-Johnny Takter 1%

4 LET IT HAPPEN-Wilhelm Paal 2%
2 AMAZING DYNAMITE-Ken Ecce 2%

Amazing Dynamite är en mycket startsnabb häst som har gott kunnande i grunden men har lite tveksam form.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-5-8-9 (7-1)

2) 2 ZELIG KRONOS (9-4)

3) 1-3-5-6-7 (2-8)

4) 1-2-3-5-7-9 (4-6)

5) 3 Veio/11 Gina Schermer (2-6)

6) 4 PROPULSION (2-9)

7) 1-3-5-6-7-8-9-10-11-12 (4-2)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Shotproof i avd.7, så blir kostnaden endast 120:-

V75 Lördag 28 Juli BOLLNÄS

V75-1, VOLT 2140, Klass I

3 LOKE SURVIVE-Nicklas Westerholm 16%

Har tre raka och senast satt han fast så han har varit riktigt bra. Jag tyckte tidigare att han inte var någon V75-häst men efter de senaste insatserna har jag omvärderat honom. Spår tre är bra, han öppnar hyggligt utan att vara någon blixt

9 WELLINO AVENUE-Magnus Jakobsson 20%

Talangfull är även Wellino Avenue, men skadebekymmer har stoppat upp framfarten på tävlingsbanan. Nu har han två lopp i kroppen och även om han tagit sina flesta vinster i ledningen visade han i fjolårets sista start, som var ett V75-lopp, att han kan vinna bakifrån.

8 EELIS-Jorma Kontio 11%

Eelis gav Olle Rols en match till linjen i sin sista start i fjol. I år har han haft förfärligt svårt att få till det men skulle han sköta sig finns fart för seger.

6 SUCH A KNIGHT-Anders Eriksson 3%

Such A Knight är snabb ut i voltstart och trivs även bra i ledningen. Det blir barfota runt om igen, bara hovarna tillåter. Skrällbud.

4 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 12%

Doctor Doxey Zenz har imponerat stort i lite enklare sammanhang på sistone. Hästen är inte sämre än någon annan här och utan strul slåss han om segern. Han klarade spår fyra i voltstart fint senast och satt i spets efter 500, som öppnades på relativt långsamma 1.18,5. Hästen har även klivit iväg stabilt från spår fyra vid samtliga tre tillfällen han tidigare haft samma spår.

12 DONNERS AM-Per Linderoth 4%

10 DIGGERMAN-Oskar Kylin Blom 1%

11 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 15%

Evazan Am visade ifjol, som treåring, att han har talang och styrka för att klättra långt upp i klasserna. Han har blivit stadigt bättre för varje lopp han fått i kroppen under året och trots det svåra läget ska han ha chans igen.

5 ESPRIT SISU-Örjan Kihlström 12%

Esprit Sisu var ju gott gåendes innan galoppen senast och visade form. Visst är spåret knepigt, men skulle han sköta sig tror jag att han blir segerfarlig

1 STARO KICKBACK-Ulf Eriksson 4%

2 THEBIGRED AS-Olle Alsén 1%

7 LUGNETS SARDONYX-Magnus Nilsson 1%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

7 BLUE LINE D.K.-Oskar J Andersson 13%

Blue Line D.K. är uppåt i form och trivs i ledningen. Skulle hon komma dit stiger hennes segerchanser och därför rankas hon högst.

11 MILLIE MILLIONAIRE-Ulf Ohlsson 44%

Millie Millionaire är väldigt bra för klassen och jag räknar med att hon är så pass rejäl att hon kliver runt nmånga konkurrenter trots tillägg. Mille Millionaire är obesegrad med Ulf Ohlsson efter en start tillsammans. Det pratas om skoryck. Millie Millionaire har gjort det mesta rätt. Hon körs nu av Ulf Ohlsson. Inget ont om Brage Hansen som brukar köra sin häst men Ohlsson har en helt annan auktoritet i loppen och det betyder väldigt mycket i V75-sammanhang.

2 SELMA TÖLL-Oskar Kylin Blom 3%

Selma Töll såg klart positiv ut i Eskilstuna då hon tävlade med jänkarvagn för första gången. Dessutom såg hon ut att trivas med formkusken Oskar Kylin Blom. Från ett passande spår kan det bli revansch efter diskvalifikationen senast.
13 CHAPTER REVIEW-Örjan Kihlström 9%

Chapter Review har nu en start i kroppen. Hon är svårbedömd men en amerikanska från Daniel Redéns formstall törs man inte lämna utanför kupongen. Det är en fin travare. Hon var bara lugnt tränad inför debuten och gjorde ett helt okej lopp och Örjan var nöjd och hon ska gå framåt med loppet. Hon är svår att sätta in och det är ingen Delicious eller Double Exposure, men hon ska kunna hävda sig bra här. Voltstart ska inte vara något problem och det blir en vanlig vagn

12 QUITE NICE-Per Lennartsson 13%

Quite Nice har varit på plats i tretton starter av femton och det är starka papper. Men hon har bara två segrar och det tänder en liten varningslampa

9 EASY CREATION-Ulf Eriksson 4%
6 AVANTIS RED WITCH-Tomas Pettersson 3%
1 ULTIMATE GOAL-Per Linderoth 4%

5 CORONA BRICK-Erik Holm 3%

Corona Brick  var fin senast och den gjorde ett grymt bra lopp som tvåa. Kommer hon bara iväg hyfsat från start är det ett givet bud. Visade härlig form senast. Ställer inte det snäva femtespåret till det för henne kan hon mycket väl vara vinnaren i ett öppet stolopp.

14 ELITA MEMPHIS-Joakim Eskilsson 1%

15 PASTELL TILLY-Peter G Norman 1%

10 ZANGONE-Kaj Widell 1%

3 FRÖKEN STING-Rikard N Skoglund 0%

8 OMAHA ZENZ-Mathias Andersson 0%

4 FIRE ON FIRE-Emelie Mårtensson 0%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

3 CANARI MATCH-Örjan Kihlström 38%

Canari Match har fyra segrar på 13 starter i Daniel Redéns regi, efter att ha haft svårt vinna i tidigare fransk träning med bara en vinst på 38 försök. Han får tipset, men det känns jämnt inbördes mellan de bästa. Han ses som en av flera med chans. Canari Match var tvåa bakom Queer Fish i senaste starten. Han har öppnat snabbt från start de gånger han laddats iväg och mycket kommer att avgöras inledningsvis

5 IN VAIN SUND-Daniel Redén 18%

In Vain Sund har två lopp i kroppen och sänker många med sin tunga spurt. Han höll ihop travet på ett bra sätt senast och det var glädjande och han bör gå framåt med de senaste loppen i kroppen. Det lutar åt barfota igen och det skiljer inte mycket mellan Redéns två hästar i loppet.

1 QUEER FISH-Kaj Widell 24%

Om Queer Fish lyckas hålla upp spets sitter Kaj Widell med trumf på hand. Det är ingen spetsgaranti från innerspåret, men lita på att Kaj Widell kommer att göra vad som går för att nå ledningen bakom Queer Fish. Och lyckas man är mycket vunnet.

2 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 6%

Nappa Scar har mött tuffare motstånd än detta i sommar. Läget är intressant och han går alltid bra till slut.

12 BEAU MEC-Ulf Ohlsson 4%

4 SPITCAM JUBB-Petter Karlsson 6%

Spitcam Jubb var inte långt efter Queer Fish senast. Han är snabb från start och om han kommer till ledningen säljer han sig dyrt.

8 COOL KEEPER-Leif Witasp 1%

7 FRENCH LAUNDRY-Ulf Eriksson 0%

10 ALLABALLAKAITOZ-Jorma Kontio 1%

9 FRANCAIS DU GULL-Erik Lindegren 0%
11 LET´S DANCE D.E.-Klaus Kern 0%

6 WEST WING-Anna Isabelle Karlsson 0%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

12 B.W.STURE-Örjan Kihlström 37%

B.W.Sture har bra kapacitet och duger gott i dessa sammanhang. Hästen kommer med full form efter två fina insatser utan att få vinna. Uppgiften ser passande ut och han ska ses med vettig segerchans. Besegrade bland annat Fender då han vann på V75 i Östersund i början av juni med Örjan Kihlström. Jan-Olov Persson har säkert sneglat mot det här loppet och trots tillägget ger jag honom goda chanser att vinna.

4 NORDBY FRÖY-Jan Roar Mjölneröd 17%

Nordby Fröy är snabb i benen och skulle han fixa starten så kan han trampa iväg bra. Blir det så att hingsten får överta ledningen är mycket vunnet. Då kan det bli tufft för B.W.Sture att lösa uppgiften.

9 FENDER-Rikard N Skoglund 18%

Fender har jag lite feeling för och han står dessutom på tur för en seger. Jag vet att han haft halsproblem efter det förra loppet, men han skulle inte gå ut här om han inte var i ordning.

11 GRANETTA-Jimmy Jonsson 11%

Granetta drar på sig en del spel efter den imponerande vinsten senast. Dock är det sämre förutsättningar denna gång och möter hårdare motstånd. Hon behöver mycket klaff om det ska bli andra raka segern.

10 LEX PEIDEI-Per Linderoth 2%

14 BJÖRS FREJ-Ulf Ohlsson 1%

7 KLACK VILJA-Oskar J Andersson 8%

Klack Vilja slutade tvåa i Sto-SM senast bakom Mofaksan och står vettigt inne i loppet. Med en bra resa kan hon absolut skrälla på lördag.
2 HIBOKONGEN-Ulf Eriksson 1%

1 NÄRBYFLICKAN-Robert Skoglund 2%
6 IDUN-Micael Melander 1%

13 TORWALL-Jan Olov Åberg 1%

5 KARLÄNGS LILL-Jessika Sidbäck 0%

8 LOME LYKT-Kaj Widell 0%

3 JÄRVSÖ ELVIZ-Olle Alsén 0%

 

V75-5, AUTO 2640, Klass II

3 HARVEY-Magnus Jakobsson 35%

Fick inte chansen senast men såg fin ut. Formen är bra och jag hoppas på ett mer offensivt upplägg den här veckan. Harvey kan sitta i spets efter ett halvvarv och då är han hästen att slå. Harvey svarade för ett kanonlopp som tvåa i Halmstad och är under stark utveckling.

12 VÄSTERBO POKERFACE-Jorma Kontio 26%

Timo Nurmos Västerbo Pokerface har övertygat vid segrarna och han kommer nog att gå en bit upp i klasserna om han får vara frisk och skadefri. Västerbo Pokerface är rejäl och den långa distansen är ingen nackdel. Det lär bli en del spår på vägen men Västerbo Pokerface är given i A-gruppen ändå.

4 B.B.S.JHONNY-Örjan Kihlström 19%

B.B.S.Jhonny flög lågt över Bollnäs upplopp i den senaste starten och hann så när ifatt Messiah. Hästen var inte vässad inför den uppgiften och har normalt sett gått framåt formmässigt. Med de rätta ryggarna blir han svår att stå emot.

9 GARMIN B.J.-Erik Lindegren 4%

Har ett passande läge då han ska gå i andraspår så länge som möjligt. Med rätt tempo och ryggar kan Erik Lindegren överraska många V75-spelare i Klass II-försöket.

10 ON STAGE INDIKA-Tobias J Gustafsson 2%

On Stage Indika som sällan är påpassad av spelarkollektivet. Hästen gjorde debut på V75 senast och var då god fyra efter en knölig resa. Bakspåret är en fördel då han går bäst i ryggar och med den rätta resan kan det vara hans tur.

8 MAGNOLIA BOY-Fredrik B Larsson 1%

5 GOGO DI QUATTRO-Mattias Djuse 7%

2 B.B.S.CANYANKEE-Jenny A Björk 1%

B.B.S.Canyankee galopperade bort en framskjuten placering i V75 på Färjestad i mars. Kanske var det rent av segern som rök. Han stumnade den sista biten senast men mådde kanske bra av den genomköraren. Han är inte helt borta från perfekt läge.

1 TEXAS ELITE-Johan Brandel 1%

6 AZRAEL-Thomas Lönn 1%

11 MY GIFTED MY-Jenni H Åsberg 0%

struken: 7 Putinthepower

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

6 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 51%

Västerbo Groisbois är jämn och säker och har gjort många bra insatser i V75. Han är mycket startsnabb och det är inte omöjligt att han kommer till ledningen trots spår en bit ut. Får han bara bestämma en bit blir han svårslagen. Hästen hade varit ifrån en dryg månad inför förra loppet och ska ha gått framåt till detta. Och med tanke på spårlottningen känns han som ett glödhett segerbud.

5 MASTERGLIDE-Magnus Jakobsson 5%

Peter Untersteiner var nöjd med Masterglide inför den senaste starten och det visade sig han ha all anledning att vara. Hästen gick starkt i skymundan och då han fått hyfsat utgångsläge känns uppgiften intressant. Med Magnus Jakobsson vann hästen från spets då Åby körde V75-tävlingar i oktober månad, men då handlade det om klass I.

9 LOUIE BRODDE-Örjan Kihlström 7%

Louie Brodde gör det bra i stort sett varje gång, men har inte vunnit på ett tag nu. Örjan Kihlström kör för första gången och spår nio känns optimalt.

12 SING ME UP TOO-Emilila Leo 14%

Sign Me Up Too har radat upp segrar i år för Emilia Leo och vann på en mycket fin tid i finalerna senast. Även om femåringen går upp i klass ska han tas på allvar och han vann från ett liknande utgångsläge näst senast.

2 BARBARA L HANOVER-Ulf Ohlsson 6%

10 WELL DONE LA MARC-Ulf Eriksson 3%

11 NOW OR NEVER FLAIR-Mattias Djuse 4%

Har fått ett lopp i kroppen i ny regi och är riktigt bra i grunden. Med bra ryggar blir vi inte förvånade om han sänker hela gänget till slut.

1 MÅRTEN MARJE-Paw Mahony 1%
3 WOLLAFUR-Jorma Kontio 1%

7 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 1%

4 FAME BOKO-Per Lennartsson 5%

8 SPECIAL OFFER-Anders Eriksson 0%

 

V75-7, AUTO 2640, Silver

8 SIR Q.C.-Ulf Ohlsson 27%

Sir Q.C. mötte bland annat Love Matters senast i Eskilstuna och fullföljde bra i skymundan även om slutplaceringen blev blygsam. Han gynnas av den långa distansen och löser det sig från åttondespåret är han ett allvarligt segerbud.

12 LINUS BOY-Örjan Kihlström 20%

Linus Boy har rätt så bra form och han var ute i ett lite hårdare lopp senast på Axevalla där han galopperade i sista sväng. Linus Boy tål den långa distansen och ska kunna runda de flesta här och är ett givet streck på kupongen

9 BOTTNAS COMMANDEUR-Kaj Widell 7%

Bottnas Commandeur har nog lite bättre form än vad man kan tro när man tittar på programraden. Han vann trots galopp på V75 i fjol den här årstiden och kan vara en rysare med Kaj Widell.
1 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 21%

Antonio Tabac har varit jättebra på sistone och är ett givet streck. Han kan öppna bra från start och blir svårslagen om han håller upp ledningen

6 SOBEL CONWAY-Magnus Jakobsson 13%

7 PICASSO-Troels Andersen 2%

11 SERIOUS TRY-Daniel Wäjersten 1%

2 DONATELLA CENTER-Micael Lindblom 2%

5 MELLBY BRUNELLO-Per Linderoth 0%

10 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 0%

4 SUPER ZANTOS-Ante Lisell 4%

3 CARELIN-Per Lennartsson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-3-4-5-6-8-9-10-11-12 (2-7)

2) 2-7-11-13 (9-12)

3) 3 CANARI MATCH (5-2)

4) 4-9-12 (11-10)

5) 3 HARVEY (12-4)

6) 5-6-9-12 (2-10)

7) 1-6-8-9-12 (10-11)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Västerbo Grosbois i avd. 6 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 25 Juli, Östersund

V86-1, VOLT 3140

7 TESIO-Robert Bergh 53%

Robert Berghs Tesio har massor inombords och har varit ute i tuffa långlopp på sistone. Han höll strålande från ledningen efter ursinnigt tempo i Harper Hanovers långlopp. Han möter ett gäng som han normalt sett lägger på rygg. Med tanke på den uppgift som nu presenteras för  Tesio ska han ha toppchans. Trots en paus efter Harpers möter han inget sådant motstånd nu. Även om formen inte är helt på topp ska han bara krossa dem nu.

11 RADJAH D´INVERNE-Oskar J Andersson 13%

Radjah d’Inverne kan vara lite osäker i voltstart då han kan bli lite ivrig de första stegen. Håller han sig på benen och tar tag i grejerna är han däremot snabb ut. Formen är bra och med de rätta ryggarna under vägen så har han kapacitet för en framskjuten placering. Han har ju mött väldigt hårda hästar på slutet. Vanlig vagn, och barfota runt om. Tidig vid gardering.

6 PHOTOTOY-Jörgen Westholm 16%

Phototoy är i bra form och har kapacitet att ta framskjuten placering. Stallkamrat med Radjah D´Inverne och Jörgens val. Det är en skötsam sort som borde kunna trampa iväg felfritt från det här utgångsläget. Gör han det är han ganska vettig från start och normalt sett bör det innebära ett vettigt slagläge. Hästen är stark, vilket han visade prov på senast när han var riktigt duktig. Han har fått ett par lopp i sig nu och han går bara framåt för varje start. Med tanke på styrkan han visade upp senast känns det rätt så spännande.

1 TEXAS KILLER ZENZ-Mathias Andersson 3%

Texas Killer Zens har visat prima takter på sistone och har inget emot lång distans. Form finns för att ta en plats. Han har ett bra läge och håller troligen ledningen genom första sväng. Sannolikt att han släpper om någon betrodd provar tidigt, men ett fint lopp bör det bli och skrällchansen finns där om favoriten är sjuk.

10 IPPON FUTURA-Martin P Djuse 2%

12 ELLIEANN-Sofia Frilén 5%
13 CHOCOLATE GOLD-Ulf Ohlsson 2%

4 CLINOH OLYMPIC-Kenth Åkerlund 2%
8 TEMPURA-Peter Eriksson 1%

3 GOOGI-Mats E Djuse 1%

2 SUPER LUX-Hans Bergh 1%
9 LEONAS SANTO-Robert Skoglund 1%
5 PEAK ME B.-Henrik Svensson 1%

 

V86-2, VOLT 2640, Kallblod

6 JÄRVSÖODIN-Ulf Ohlsson 42%

Järvsöodin gör alltid bra lopp och har visat bra form på sistone. Han är ett givet bud, men det är inte helt enkelt att plocka in 20 meter på exempelvis stallkamraten Björlifanner.  Järvsöodin, som trivs bra på distansen och får Ulf Ohlsson i sulkyn har vunnit 14 av sina 25 felfria lopp och löser det sig bara från start, där han kan vara osäker, ser det lovande ut.

7 SPYDO Ö.K.-Öystein Tjomsland 6%

Han var väldigt bra när han gick montéloppet sist. Han har  visat så pass bra form att han ska kunna vara med där framme. Hästen har gjort bra lopp en längre tid och satt bland annat fast gången före med hel del krafter kvar. Innan dess gick han 1.23-tid ute i V75 och även den insatsen var klart bra. Hästen är på gång nu och det känns i träningen som att han börjar komma i riktigt bra form. Tanken är att köra barfota runt om nu när det är sulky
10 MINELLI-Örjan Kihlström 8%

Minelli har inte direkt haft tur med löpningsförloppen på sistone. Det har blivit vida spår och hästar i vägen mest varje gång, så man har fått dålig utdelning så här långt på hennes fina form. Örjan körde henne näst senast på Hagmyren och var riktigt nöjd med henne. Trots att hon låg på längs vägen avslutade hon bra då. Senast blev det tyvärr fel ryggar. Hon är en travmaskin, men kan bli lite hetsig om man trycker av från start. Med en kusk som kan hålla henne lugn och förhoppningsvis få en bra resa i ryggar, då hon inte gillar grovjobb så kan det vara en outsider. Inga ändringar i balansen.

2 BJÖRLIFANNER-Ulf Eriksson 18%

Gillar den långa distansen och kommer förmodligen tidigt till ledningen. I spets kan han dra musten ur konkurrenterna. Björlifanner har vunnit hälften av årets starter och står bra inne i loppet. Han har bra styrka och Ulf Eriksson kommer att köra efter klockan  väl i ledningen och Björlifanner kan bli svårfångad.

9 FYLKING-Ove A Lindqvist 11%

Har höjt sig på sistone och verkligen hittat formen. Med klaff på loppet tar han ned många till slut.

11 MJÖLNER TORE-Jan Roar Mjölneröd 5%

Mjölner Tore är kapabel men har svårt utgångsläge.

12 QVARTING-Lars Ångström 4%

4 MAGNUMS SEBASTIAN-Noralf Braekken 2%
8 PLIGGFAKSEN-Hans Brunlöf 2%

1 TODD TABAC-Kajsa Frick 1%
5 KARLÄNGS FILIP-Ulf Sjöberg 1%
3 ELDODIN-Jimmy H Andersson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Derbystoet

3 NESS TJO EDEL-Tom Erik Solberg 23%

Ness Tjo Edel kommer från Norge. Var enastående i försöket senast och kommer ge favoriten en match. Frode Hamre är hoppfull. Brukar ha täckning då. Ness Tjo Eden är speedig och har fart att sänka alla.

2 STJÄRNBLOMSTER-Örjan Kihlström 40%

I Derbystoet väntar 450 000 kronor på vinnaren och Jan-Olov Persson selar ut Stjärnblomster som vann sitt försök i läcker stil tillsammans med Örjan Kihlström. Stjärnblomster gjorde allt jobb själv utvändigt ledaren sista varvet och det var en minst sagt en imponerande comeback efter åtta månaders tävlingsfrånvaro. 
- Hon gick jättebra i försöket. Jag hoppas att hon gått framåt ytterligare med det loppet säger JOP.

7 MJÖLNER TORINE-Jan Roar Mjölneröd 8%

Mjölner Torine var inte helt på topp senast. Hon hade problem med en hov som. Hon bör vara bättre denna gång och hon är en outsider. Det blir inga ändringar jämfört med senast

4 SKEIE STJERNA-Öystein Tjomsland 3%

Skeie Stjerna är mycket kvick från start och avslutade rejält som tvåa bakom Stjärnblomster senast. Debuterade på bästa sätt för Öystein Tjomsland senast då hon tog in på Stjärnblomster sista biten. Här kan det bli spets och revansch.

5 SILVER SPRINTA-Rikard N Skoglund 12%

1 ELDTEKSA-Ulf Ohlsson 4%

10 BRENNE BITTI-Jörgen Westholm 5%

11 KLACK NOVA-Oskar J Andersson 1%

9 MAI ODA-Ole Johan Östre 1%

6 SOHLBUSAN-Henrik Svensson 1%
12 ZICOLINA-Micael Melander 1%

8 B.W.MIMMI-Jan Ove Olsen 1%

 

V86-4, AUTO 1640

2 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 22%

So Gå Ikaros kan väldigt mycket i ljusa stunder. Spåret och distansen passar bra och han blir tveklöst att räkna med. Över kort distans och mitt i sommaren är reflexen att leta upp spetshästen. Här tippas So Gå Ikaros, trots att Greger Hägglund säger sig hellre se ett rygglopp. Zola Bokosexåringen har en rejäl slutrökare, vilket han inte minst visade senast han var i Östersund. Han blir svår att stå emot sista halvvarvet.

7 KÖVRAS SO FAR-Robert Bergh 20%

Rent motståndsmässigt blir Kövras So Far knappast skrämd. Däremot kan spåret ställa till det. Om inte Bergh chockar de andra och tar hand om initiativet direkt. Han har åtminstone häst för att köra offensivt. Han har bra kunnande och förmodligen högst kapacitet i fältet. Formen är dock tveksam och av den anledningen rankas han ned ett snäpp.
5 STRONG WILL-Ulf Eriksson 38%

Har övertygat stort på sistone. Insatsen i Hoting senast var makalöst bra. Strong Will kan öppna bra från start och visade senast att han tål att göra jobbet. Strong Will var en bit efter 2 So Gå Ikaros i början av juni, men fick ett svårt lopp den gången och kan få revansch nu.

1 ROBIN HOOD BI-Mikael Lindqvist 5%

Med tanke på att loppet är öppet skulle jag inte vilja sitta utan ett streck på Robin Hood Bi. Man ska komma ihåg att kretsen kring hästen väljer att göra en lång resa. Gör man knappast utan att tro på honom. Han kan öppna men spets är inget krav.

9 LUKAS BRIS-Ulf Ohlsson 2%

Han är i fin form för dagen och senast svarade han för en stark slutspurt. Det var synd med bakspåret eftersom han är startsnabb. Han kommer dock att gå med jänkarvagn nu när det är autostart vilket är ett plus. Skrällbud.

6 URCHIN-Jimmy H Andersson 6%

Urchin har varit ute i V75 i de senaste starterna och han är klart bättre än vad raden antyder. Han fick en genomkörare i kroppen senast och ska med på lappen.

3 L.J.´S ANDY HALL-Jomar Blekkan 4%

L.J.´s Andy Hall har vunnit två av sex starter i Sverige. Förutsättningarna passar bra och han kan ta en framskjuten placering men Jomar ligger lite lågt.

4 CASH´EM ONLINE-Ove A Lindqvist 2% 

8 TARPON-Stefan Edin 2% 

 

V86-5, AUTO 2140, Kallblod

6 MÅNPRINSEN A.M.-Gunnar Melander 68%

Publikfavoriten Månprinsen A.M. spurtade enormt (1.17 sista 800!) senast men kom inte i fatt Lome Brage. Insatsen var svettig och segerchansen är god. Det som talar för Månprinsen A.M. är att han slipper de absolut värsta och sedan är distansen ett plus. Så normalt sett ska Gunnar Melander få segerdefilera. Månprinsen A.M. är inte lika överlägsen som tidigare men tippas ändå.

8 ODIN TABAC-Jörgen Westholm 9%

Odin Tabac såg bra ut senast. Han dundrade till ledningen senast och vann säkert. Han laddas nog igen trots spåret och ska inte räknas bort helt om han har sin dag. 2140 meter missgynnar inte Odin Tabac, men gynnar Månprinsen A.M. och det är klart det blir tufft. Tanken är att köra barfota runt om, precis som senast

5 JÄRVSÖRAPPEN-Jomar Blekkan 4%

Järvsörappen vann det här loppet i fjol efter spets runt om. Om han sköter sig blir det framskjuten placering. Det handlar  inte så mycket om vilket typ av lopp som han får, det handlar snarare om att han ska vilja tävla för dagen. Han har ju som de flesta vet väldigt högt kunnande, men han är också humörbetonad. Formen känns vettig och om hästen känns bra laddar Jomar från start. Han är en ständig outsider.

12 INGBEST-Tom Erik Solberg 1%

Ingbest har gått ett snabbt kvallopp med Lars Anvar Kolle inför detta och han var tydligen väldigt fin då. Han är väldigt upp och ner i prestationerna och  han kan bättre än på slutet. Från det här läget blir det ändå tufft.

9 PYDIN-Ove A Lindqvist 4%

Har haft problem med halsen och formen kanske inte är på topp. Troligen blir det ett snällt upplägg här och kan då få svårt att vinna denna gång. Pydin är annars under kraftig utveckling och styrka har han så det räcker.

2 ART KJARVALD-Ulf Eriksson 1%

10 HELLIN FAXEN-Olav Mikkelborg 3%

3 FLEX-Paw Mahony 5%
11 HULTE MAGNUS-Oskar Kylin Blom 2%

7 TITAN TABAC-Martin P Djuse 1%

4 TRIPPA UNDAN-Magnus A Djuse 1%

1 SÄRPEFANTEN-Ole Johan Östre 1%

 

V86-6, AUTO 2140, Klass II

7 VALOUR KRONOS-Örjan Kihlström 23%

Valour Kronos galopperade troligen bort en silverpeng i V75 näst senast. Svante Båths häst har hög kapacitet och om han tävlar på toppen av sin kapacitet är segerchansen stor. Örjan Kihlström kör säkert bästa hästen men läget är besvärligt. Han har bra chans om han kommer till i loppet.
3 GLOBAL TRADEMARK-Daniel Wäjersten 18%

Hoppas på ledningen. Även om han inte är den vassaste kniven i lådan den första biten trivs hästen alldeles ypperligt längst fram och Wäjersten kommer lägga en del kraft för att ta sig dit. Lär kriga bra där i så fall.

1 LOGO LIGHT-Robert Bergh 21%

Logo Light har bra form och fint läge. Han har gått bra tider på sistone. Logo Light blir troligtvis över från start. Men skulle han hitta ut så är han stark och rejäl. Outsider.

8 LUXURY BRODDE-Oskar J Andersson 6%

Hon har lottats till ett uselt spår. Dock är hästen relativt kvick från start och det är inte omöjligt att spets hittats om det blir ett offensivt upplägg. Hästen har en hårdhet som många av konkurrenterna saknar och skulle det klaffa lite så måste segerchansen finnas där.

10 MAJOR VICI-Martin P Djuse 4%

2 BROXIMUS ZET-Tomas B Nilsson 18%

Har blivit fyra vinster på sju starter för  Broximus Zet och det är naturligtvis en stark inledning på karriären.

4 VARIETY SHOW-Robert Dunder 2%
9 ECCO HORNLINE-Sören Lennartsson 3%

Är rejäl och har hög segerprocent när han gått felfritt. Han är stark och gynnas av högt utgångtempo. Eventuellt åker skorna av för första gången.

12 LOUIS JADOT-Daniel Berglund 1%

11 GOBO´S MYSTERY-John Östman 2%

5 TAXI JANE-Tom Erik Solberg 1%

6 POWER BROLINE-Rikard N Skoglund 2%

 

V86-7, AUTO 2140, Kallblodsderbyt

3 TEKNO ELD-Ulf Ohlsson 73%

Han är ofta ganska lågmäld och försiktig inför de stora loppen, men inför årets derby kan inte ens Jan-Olov Persson mörka. Det hörs på honom att han tror på toppchans för troliga storfavoriten Tekno Eld. Den fyraåriga hingsten har vunnit sju av åtta lopp i år och såg även mycket bra ut i kvalet till derbyt som han vann efter tidigt ledning tillsammans med kusken Ulf Ohlsson.
- Han har sett väldigt fin ut och vunnit med krafter i behåll. Jag både tror och hoppas att det ska gå bra, säger Jan-Olov Persson.
- Jag har kört honom nu på förmiddagen och i dag var det bara 27-28 grader. Det ska bli varmare i morgon. Hästarna blir lite flåsig i värmen men det fungerar. Har man inte skugga i hagarna är det svalare för dem inne i stallen.

2 BOKLI RAPP-Geir Flåten 6%

Bokli Rapp är på rätt väg och sänker många till slut. Är troligen den tuffaste motståndaren från Norge, körd och tränad av Geir Flåten. Ekipaget imponerade stort i derbyuttagningen när man rundade till klar seger efter en försiktig styrning. Geir Flåten satt länge i rygg men lät sin snabba fyraåring öka farten på sista långsidan. I ett huj var ekipaget framme som trea i tredjespår och mitt på upploppet passerade man enkelt favoriten Valle Ask. Han har utvecklats väldigt i år och börjat ta i bättre i loppen. Han var fyra i kriteriet i fjol bakom Tekno Eld men då stannade Bokli Rapp upp på sista långsidan och tappade 20 meter. Han gick 1.22,5 sista varvet i uttagningen, utan att Geir körde för fullt. Det norska huvudlaget behövde han aldrig dra ner. Man har ännu aldrig laddat för fullt från start med Bokli Rapp men det kan vara dags nu. Han är mer mogen och fysiskt starkare och han gynnas också av att tävla med pisk, han blir mer fokuserad då. Dessutom fick man spåret innanför Tekno Eld vilket är en fördel förstås.Skrällbud vid gardering. 

9 BRENNE BANKER-Örjan Kihlström 7%
Fullt godkänd i kvalet bakom Bokli Rapp. Bra startryggar nu och har visat fin fart. Kan överraska med maxklaff.

1 PHILIP ESS-Öystein Tjomsland 2%

Philip Ess avslutade jättebra senast och har fått ett bra läge. Han ska kunna vara med och kämpa om en platschans där framme. Man kommer antagligen att köra med skor.

4 VALLE ASK-Tom Erik Solberg 6%

12 BJÖRLIFIX-Rikard N Skoglund 1%

5 HUGO BÄCK-Göran Antonsen 1%

10 DELSBOFAKS-Ulf Eriksson 1%

8 LENS GUTT-Ole Johan Östre 1%

6 PISTUS-Arve Sjoner 1%

7 ZITOR-Kaj Widell 1%

11 MYRSJÖS STALO-Micael Melander 1%

 

V86-8, AUTO 2140, Diamantstoet

6 FRIDA ZONETT-Robert Bergh 25%

Frida Zonett är i bra form och är given på lappen. Hon har gått 1.14-tider på sistone. Hon har ögonen på sig då hennes mamma är ingen mindre än Hilda Zonett. Hon är lite ojämn i prestationerna. Dock är det en häst med helt rätt inställning och är riktigt bra de dagar hon är på topp. Dödens har hon visat sig klara och man kan räkna med ett offensivt upplägg.

5 CRAIZY DAIZY-Ulf Ohlsson 15%

Har ett fint utgångsläge och kan öppna bra från start. Tveksamt om det bär ända till ledningen ändå. En av flera med chans i ett öppet lopp.

9 PERFECT ATTRACTION-Rikard N Skoglund 17%

Perfect Attraction har börjat karriären på bästa sätt. Märren visar upp en härlig uppfattning och hittills gjort allt rätt i sina nio starter i livet. På sju starter över distansen har hon tagit fem segrar. Hästen måste räknas tidigt här.
12 LAURA SÅNNA-Robert Dunder 15%

Har gått i mål med sparade krafter på sistone (norsken oryckt). Laura Sånna trivs dock klart bäst när hon är med i främre träffen direkt.

14 PAPILJOTTE-Per Linderoth 4%
15 SO GÅ KLEOPATRA-Claes Sjöström 4%

So Gå Kleopatra är speedig och sänker många med rätt lopp.

4 TEXAN ROSE-Ulf Eriksson 5%

Texan Rose var mycket bra senast.
8 SUITED BROLINE-Robert Skoglund 2%
13 MISS VICI-Henrik Svensson 3%

Gjorde bort sig med galopp senast. Annars har hon visat bra form och trots läget är hon inte avsågad i avslutningen.
11 GINGER LYNN-Kajsa Frick 2%

2 PRIESTESS-Jan Ove Olsen 4%

1 ANNIE OAKLEY ZENZ-Mathias Andersson 1%

10 IDAHO SUND-Martin P Djuse 2%

7 CARLOS TEXI-John Östman 1%

3 BE BOP A LOLA-Hans Bergh 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 7 TESIO (11-6)

2) 2-6-7-9-10-11 (12-4)

3) 2-3-4-7 (5-1)

4) 1-2-5-7-9 (6-3)

5) 6 MÅNPRINSEN A.M. (8-5)

6) 1-2-3-4-7-8-9-10 (11-5)

7) 3 TEKNO ELD (2-9)

8) 5-6-9-12-14 (15-4)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 7 Valour Kronor i avd.6 så blir kostnaden endast 150:-

V75 Lördag 21 juli AXEVALLA

V75-1, VOLT 2140, Brons

6 BÅLSTA PALEMA-Mikael J Andersson 33%

Bålsta Palema fick ett kanonläge. Han hade varit ifrån inför den senaste starten eftersom han var sjuk på Vaggeryd i starten före. Han behövde det loppet i kroppen senast. Pär Hedberg har en bra känsla den här gången. Även om han tycker att han blivit bättre även bakifrån är han som bäst när han får löpa ut utan ryggar då han är lite stänkrädd. En hemmahäst som säkert är på topp på lördag. Läget är spännande då kusken är vass från start. Från spets brukar han kämpa på starkt och det är hästen att slå.

1 ARAW HOSS-Björn Goop 34%

Araw Hoss har startat sparsamt de senaste åren. I en upphämtning senast i Mantorp visade han att han har fart som räcker för seger om han fungerar fullt ut. Han är väl inte så van vid voltstart, men han har ju fått ett jättebra spår, jag tror till och med att han kommer att öppna bra. Nu senast, i V75 i Mantorp, blev han för laddad bakom bilen och felade direkt. Det var synd, då Jorma Kontio var ruskigt nöjd med hur hästen kändes den dagen. Allt är bra i jobben efteråt och han duger absolut bra i sin klass

7 D´LAINA-Claes Sjöström 3%

Har gått bra på slutet och är en häst som får tävla sig i form under sommaren. Var tvåa på en fin tid senast och kan öppna bra så springspåret bör vara en fördel. Ett skrällbud.

9 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 6%

Global Takeover fick det kört på sitt vis i den senaste starten. Han är väldigt effektiv i ledningen och svarar på häst, men samtidigt har han gjort flera fina insatser bakifrån också så hoppet är inte borta. Han har väldigt fin form för dagen och han har vunnit V75 över distansen tidigare, så den fungerar lika väl som sprint. Voltstart är något ovant för honom, men från det här spåret ska det inte vara några konstigheter att komma iväg. Han är en av dem som kan vinna och man fortsätter med helstängt, jänkarvagn och skor

10 M.T.JAMES-Jorma Kontio 1%

2 SAMBUCA KNIGHT-Peter Untersteiner 5%

4 VICTORY KÅSGÅRD-Flemming Jensen 5%

3 IMPORTEDFRMDETROIT-Ulf Ohlsson 7%

Importedfrmdetroit fungerar bäst med voltstart. Han har fin form och skulle han nå ledningen kan han bli svårfångad
8 AILERON-Robert Bergh 4%

11 POINTILLIST-Jim Oscarsson 0%
12 DOKONJO-Mikael Å Linderoth 1%

5 TIGER WILLIAMS-Örjan Kihlström 2%

Tiger Williams får Örjan i jollen för första gången och kan vara loppets skräll, då det ju rör sig om en stark rackare.

 

V75-2, VOLT 2640, Lärlingar

3 GALANTE OLANDESE-Jimmy Dahlman 21%

Galante Olandese och Jimmy Dahlman har gjort det bra tillsammans. Skulle de nå ledningen i ett tidigt skede kan det räcka till seger och han får tipset. Holländskan har gått strålande i Sverige - något annat går inte att påstå. Hon blir med rätta hårt betrodd, men framspår i voltstart och lång distans är trots allt ett par osäkerhetsfaktorer
11 SUPER GRABBEN-Josefine Ivehag 12%

Super Grabben har haft en strålande säsong. För hans del avgörs mycket i startmomentet. Missgynnas av bakspåret då han är startsnabb men utan strul har han form nog för att blanda sig i striden.
12 GREAT KING WINE-Anders Eriksson 15%

Tävlade inte på topp senast men kommer att vara bättre nu. Är han tillbaka i form så är han inte så dum för klassen. Stark spurtare. Han hade en infektion i kroppen senast vilket var anledningen till den sämre prestationen. Han har repat sig och man har kört ett jobb med honom efter den starten, dessutom är två nya planerade under veckan så det oroar inte så mycket. När han kan utnyttja spåret är det bra, men det är lite fifty-fifty om han kommer iväg ordentligt. Han har mött tuffare motstånd än detta och har han en bra dag kommer han göra ett bra lopp. Senast testade man honom i en jänkarvagn, men med tanke på att det är voltstart nu blir det vanlig vagn, annars blir det barfota fram och en murphybländare som senast.
1 JOIE AU COEUR H.C.-William Ekberg 3%

Joie Au Coeur H.C. var dålig näst senast och trivdes inte alls på Kalmars bana, men senast var hon tillbaka till sitt rätta jag. Hon är härdad och tål tuffa upplägg så bara William får iväg henne får han köra därefter. Stallkamrat med Great King Wine.
7 RAFIKI FRI-Anna Isabelle Karlsson 12%

Körs av sin ordinarie kusk vilket kan vara gynnsamt i sådana här lärlingslopp. Han har svarat för fina avslutningar på sistone utan att få vinna men nu kan det vara dags. Känslan är att motståndet denna gång är enklare och jag tycker chansen är relativt god i ett öppet lopp.

10 COFFIE U.N.G.-Kim Moberg 4%

13 DIVA DEO-Linus Svensson 4%

Men ett bättre startspår hade nog hemmahästen, som höll tappert från dödens senast, fått tipset, men hon kan hamna lite byngligt till här.

14 RUSHMORE FACE-Oskar J Andersson 21%

Rushmore Face har stångats i toppsällskap hela sin karriär. Med mycket duktige Oskar J Andersson i sulkyn kan han avgöra detta trots det svåra utgångsläget. Outsider.
4 VÄSTERBOCHECKLIGHT-Sofie Ericsson 1%

15 ANGIE SIMONI-Felicia Molin 1%
8 BACAN DEGATO-Fredrik Berg 1%

9 BRILLIANCE-Ville Karhulahti 1%

Brilliance spurtade jättefint senast och hade hon fått luckan fem meter tidigare är hon tvåa. Och får hon luckan 50 meter tidigare tror jag att hon vinner. Hon flög fram när luckan kom och kusken sa precis samma sak. Nu står hästen hårt inne och möter hingstar och valacker men man startar mycket för att det är hemmaplan och att det inte fanns så många andra passande lopp. Formen är fin men spår fyra i volten är inte optimalt. Jag tror att hon fixar det för hon har blivit mycket smartare när hon har blivit äldre. Hon behöver mycket tur för att vinna men kan vara en platsskräll.

5 OBOY C.D.-Elias Strandberg 1%

6 DENNIS DE CASTELLA-Emilia Leo 2%

Struken: 2 Västerbo Cheers

 

V75-3, AUTO 2140, Klass II

5 HARVEY-Johan Untersteiner 23%

Harvey är snabb för den här klassen. Var lite tam näst senast men bra som tvåa i Halmstad då han provades barfota. Harvey kan bli tuff att stå emot över det långa upploppet – och ska räknas tidigt

2 KARL SJÖHAMMAR-Christoffer Eriksson 36%

Har varit lite omogen och galopperat bort mycket pengar, men han blir bättre och bättre. Kommer från säker ”stretchseger” och kan vara den tidiga ledaren här. Skulle han sedan sköta sig är det en viss segerchans, men jag spikar emot den här favoriten.

9 X.L.BYGG PALEMA-Mikael J Andersson 1%

X.L.Bygg Palema är väldigt kvick iväg, så det var synd att han för tredje gången i rad lottades till bakspår. Å andra sidan kunde det ha kostat lite för mycket att ladda för spets i ett jämnt och bra V75-lopp, han har ju trots allt bara tävlat i vanliga vardagslopp under året. Inte jättehet den här gången.
11 WAIKIKO SILVIO-Björn Goop 9%

Waikiki Silvio var jättefin senast och relativt obrukad över mål. Han är bra för klassen och håller fin form. Det enda man kan klaga på är utgångsläget, men hästen verkar fin i jobben och känslan är att han kommer göra ett bra lopp. Han inledde väldigt fint som treåring, men sedan ebbade det ut. Nu är han på gång igen och i nuvarande klass duger han väldigt fint.

1 SILENT HILL-Peter Untersteiner 16%

Silent Hill är inte speciellt kvick den första biten. Men rejäl och tuff om det löser sig

4 MORUGA-Adrian Kolgjini 4%
12 MELLBY FANTOM-Ulf Ohlsson 2%

Mellby Fantom är förstås normalt bortlottad, men blir det tempo kan det långa upploppet bjuda in honom till match, för formen finns

8 RAKET BRODDE-Erik Adielsson 3%
6 ISSIAH-Joakim Sternsjö 1%
10 FIGHTING GEHÖR-Mads H Nielsen 1%

7 THE MUFFIN MAN-Örjan Kihlström 3%

3 MADRONJO-Maxime Marais 1%

 

V75-4, VOLT 2140, 5-åriga ston

3 UNDER THE COUNTER-Oskar J Andersson 43%

Ett fint sto som verkligen svarat för starka lopp under året. Nu möter hon bara ston och det är en fördel. Står bra till på startvolten och det är inte alls omöjligt att kusken kan placera henne i spets tidigt. Inte lätt att plocka ned då men hon har vunnit från dödens förut. Sköter hon sig i starten räknar jag med god segerchans men senast hon provade voltstart blev det en stor startgalopp som följd.

7 UNA BLESSED-Wilhelm Paal 1%

Una Blessed har inte gått i voltstart på länge. Men i karriärens tidigare starter i volt så har hästen klivit i väg bra. Tajmar kusken starten så finns förutsättningar till en snabb start och får räknas som spetsfavorit. En ledare till 1% i ett öppet lopp är intressant.

10 LESPERANZA-Peter Ingves 3%

Lesperanza ser ut att bli märkligt bortglömd efter ett par fadäser. Ohotad V75-seger från spets i april, men andra förutsättningar nu. Spelare glömmer fort...

12 UNIQUE JUNI-Örjan Kihlström 14%

Unique Juni har flera gånger svarat för makalösa insatser uner året. Tillägg är inte roligt men med klaff på lopp sänker hon många av konkurrenterna.
8 STONEWASHD DIAMANT-Peter Untersteiner 8%

11 SOUTHWIND FEJI-Mikael J Andersson 16%

Southwind Feji är som bekant en fantastisk segermaskin med hela 17 fullträffar på 22 försök. Nu har hon dock tre förluster på raken i resultatraden, men senast var hon ute i ett mycket tufft gäng på Solvalla (Indoor Voices vann före Hevin Boko och Axevallastjärnan Anna Mix). Det var comeback för Southwind Feji, som rimligen har gått framåt en hel del med det loppet i kroppen och nu ska ha bra chans att kunna plocka ännu en V75-seger. Att loppet körs på hennes hemmaplan är bara ett plus och det kan gå vägen

1 MERIT-Johan Untersteiner 1%

13 DIZZY BROAD-Björn Goop 1%

14 MULLIGAN-Thomas Uhrberg 7%

6 TOUR KNIGHT-Erik Adielsson 1%

4 LADY ZAPPA-Ulf Ohlsson 1%
5 DEALWITHAKISS-Claes Sjöström 3%

Dealwithakiss gör comeback och har ett snävt femtespår. Klarar hon starten och hittar en vettig position kan hennes speed resultera i en framskjuten placering
2 DENCO´S MOON KILAB-Stefan Söderkvist 1%

9 BAHAMA MAMA ÅS-Christoffer Eriksson 0%

V75-5, AUTO 1640, Klass I

6 ROHERYN-Jorma Kontio 34%

Roheryn blev femma i ett V75-lopp i Kalmar senast och höll farten bra till det återstod 100 meter. Hon avslutade strålande i starten före och är ett tidigt bud. Hon var fantastiskt bra i sina två första starter för året i regi Timo Nurmos och var sedan hårt betrodd från bakspår vid V75 i Kalmar. Hon var kanske inte som allra bäst där, men allt är bara bra med hästen för dagen, som äntligen har framspår och kan öppna bra.

3 ESPRIT SISU-Erik Adielsson 14%

Espri Sisu är en bra sprinter och tippas tidigt från perfekt läge i ett streckkrävande lopp. Han gick i ledningen i hårt tempo i ett tufft lopp senast på Solvalla, men felade 300 kvar utan verka helt slagen i det skedet. Han blir farlig här.
1 UNHEARD OF-Stefan Söderkvist 1%

Unheard Of var det inget drag i senast och man vet inte vad det berodde på. Hon hade kanske en dålig dag för hon känns fin efteråt och provar igen. Spåret blev optimalt och hon går både i ledning och bakifrån. 1640 meter är hennes bästa gren och det kanske vore perfekt med ett rygglopp härifrån. Hovarna blev lite slitna senast så nu får hon ha tunna plastskor fram vilket är ett litet minus. 

9 SUPPORT KINDNESS-Johan Untersteiner 5%

Support Kindness är en bra sprinter som är väldigt snabb från start. Han har vunnit från ledningen på sistone, men är lika bra bakifrån. Får han gå i ryggar brukar han kunna avsluta snabbt. Han kommer som vanligt att tävla med järnskor fram, aluminiumskor bak, öppet huvudlag och jänkarvagn. Outsider.
2 VICHY GRIF-Kim Eriksson 12%

Kommer att gå framåt med lopp i kroppen och det är en spännande häst att passa. Sitter bra till i ett andraspår och kan mycket väl överraska många V75-spelare.
4 ODESSA CELEBER-Örjan Kihlström 11%

Odessa Celeber har inte haft den rätta turen på sistone. Hon vinner lopp när som helst. Odessa Celeber kom bort senast och var ursäktad. I jämna lopp brukar Örjan ha en förmåga att ha mest kvar till slut. Så även här?

5 GOMEZ-Björn Goop 18%

Gomez var seg i ett V75-lopp i Halmstad senast. Han har hög segerprocent och kan bättre än vad som visades senast. Dan Widegrens häst är ett tidigt bud
7 IL DIABLO-Robert Bergh 1%
8 ENJOY THE LIFE-Oskar J Andersson 1%
11 POPLAR BROLINE-Peter Untersteiner 1%
10 QUITE WISH-Christoffer Eriksson 0%

Quite Wish är härdad i V75 och gör det bra varje gång och tjänar fina pengar. Senast var han bara en tiondel från en plats bland de tre. Nu går han upp i klass men det fanns inget bra lopp i övrigt och därför får han starta på och försöka växa in i klassen. Det var synd med bakspåret eftersom han är startsnabb och man hade gärna sett honom i ledningen. Han är inte lika bra bakifrån och skulle bli förvånad om han vinner. Han får försöka plocka fina pengar. Det kommer en ny modell av en större jänkarvagn till stallet på lördag och troligen kommer han att få gå i en sådan i loppet.
12 YANKEE BOY-Ulf Ohlsson 2%

Yankee Boy ser ut att vara riktigt på tårna för dagen och med Ulf upp för första gången kan han möjligen skrälla, då det långa upploppet talar till hans fördel.

 

V75-6, AUTO 2140, Silver

3 NOBEL AMOK-Robert Bergh 16%

Nobel Amok är givetvis väldigt svår att bedöma med tanke på galopperna. Men inga fel är funna och Robert Bergh låter ändå ganska nöjd med sin springare. Det kan mycket väl bli spets härifrån och då kommer han inte bli lätt att slå. Om han travar... Jag väljer att chansspika.

1 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 32%

Urban Kronos gick undan på bra vis från spets senast. Roger Walmann-träningen har helt klart höjt sig på slutet och känns både bättre och modigare. Får ett fint lopp oavsett taktik och ska passas tidigt här.

12 HANDSOME BRAD-Ulf Ohlsson 18%

Handsome Brad gjorde en ruggig prestation senast. Det var fantastiskt att han orkade kämpa så. Stallet hade hoppats att han skulle få ledningen men Johan hade deklarerat rätt så tydligt att han skulle köra i ledningen och det fick man acceptera. Han har haft kanonform en längre tid och varit fantastiskt bra hela året. Han är inte sämre än någon annan i det här loppet och är inte rädd för motståndet men spår tolv mot så här bra hästar brukar innebära att det blir väldigt svårt att vinna. Man får hoppas på stenhårt tempo och överpace så att han kan komma in i matchen. Jag tror inte att Ulf kör fram i dödens med honom en gång till. Det går inte att köra så varje gång och får hoppas att de andra sätter upp tempot. Då är han absolut inte bort på något vis. Hästen är snart uppe i Gulddivisionen och han kommer att klara sig bra där också. Det blir optimalt allting, barfota runt om, jänkarvagn och troligen norskt huvudlag.

6 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 5%

Gör fina lopp hela tiden. Till lördagens start provar man troligen en ”riktig” jänkarvagn. Fungerar det i värmningen blir det så.

8 WHISKY AKEMA-Claes Svensson 2%
10 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 2%
11 LINUS BOY-Björn Goop 6%

9 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 13%
4 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 4%

Trinity Lux är en farlig utmanare om ledningen och skulle han komma dit är han bra.
2 MYSTERY LOVE-Peter G Norman 1%

5 ZOKO LANE-Thomas Uhrberg 1%
7 FINAL OAK-Claes Sjöström 0%

 

V75-7, AUTO 2640, Guld

3 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 12%

On Track Piraten åkte på ett tråkigt spår senast och med tanke på det får man vara nöjda med femteplatsen. Förutsättningarna ser bättre ut denna gång eftersom de har spår närmare sargen. Strömberg kommer testa framåt direkt så får vi se vad som händer. Distansen är hans bästa och jag tycker att han är en av de som ska räknas. Tidigare har han gått med norskt huvudlag, men nu på slutet har de kört med öppet och kommer göra så även på lördag. Barfota fram och svensk jänkarvagn som tidigare

10 DAY OR NIGHT IN-Johan Untersteiner 12%

Day or Night In svek senast då han torskade trots att han hade fått diktera som han ville framme i spets. Är han lika bra som näst senast blir han att räkna med. Har en bra spurt att ta till och kan fälla alla över upploppet om det blir stenhårt tempo
2 CALL ME KEEPER-Örjan Kihlström 46%

Call Me Keeper har en passande uppgift på papperet. Spåret är prima och distansen bra då han är stark. Hästen är behandlad sedan förra loppet och jobbar på fint hemma. Om han hittar tillbaka till toppformen blir han svårstoppad men det är en favorit som jag provar att fälla.

4 PLATON FACE-Adrian Kolgjini 6%

Platon Face gjorde det pliktskyldigt senast får man väl säga, även om det såklart var bra med tanke på att banan var tung. I Harpers näst senast var han ruggigt bra och det är så bra som han är. Målet nu är Åby Stora Pris och även om det blir första starten mot eliten nu så har han galopperat bort så pass mycket pengar i sin karriär att jag redan tycker att det är en elithäst. Inga ändringar - barfota fram, jänkarvagn och öppet huvudlag.
8 ZENIT BRICK-Björn Goop 13%

Zenit Brick har inte setts till på tävlingsbanan på ett tag nu, men räkna med att Timo Nurmos tränat på. Klaffar det under vägen kan Zenit segerstrida

1 ANNA MIX-Kim Eriksson 6%
9 WEST WING-Ulf Ohlsson 0%
5 SLIDE SO EASY-Flemming Jensen 3%
7 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 1%

11 GREENLEAF SLIM-Oskar J Andersson 0%

Struken: 6 Magiccarpetride US

Systemförslaget:

1) 1-6-7-9 (10-2)

2) 1-3-4-7-10-11-12-13-14-15 (8-9)

3) 5 HARVEY (2-9)

4) 3-7-10-12 (8-11)

5) 1-3-6 (9-2)

6) 3 NOBEL AMOK (1-12)

7) 2-3-4-8-10 (1-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Bålsta Palema i avd.1 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 18 juli ESKILSTUNA

V86-1, AUTO 2140

4 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 79%

Love Matters var fin senast då han gick undan på bra tid på Visby. Känns svårslagen på nytt och jag spikar igen. Han såg ruggigt bra ut då han bara bombade framåt på Skrubb i Visby förra onsdagen. Vinsten på 1.10,7a/2 120 skäms inte för sig. Det lutar åt något liknande scenario igen och att spekulera i förlust med de här förutsättningarna är bara till för chanstagare. Nej, Love Matters känns som omgångens bästa spikförslag
3 UBERTINO GRIF-Alessandro Gocciadoro 10%

Ubertino Grif gjorde första starten på våra breddgrader senast då han var tvåa bakom Coktail Fortuna i Jarlsberg. Han gick fram i dödens i andra kurvan och kämpade väl men då ledaren skärpte farten till 1.10,2 sista varvet fick han nöja sig med att bli tvåa. Italienaren gör säkert en liknande prestation igen och får gälla som andrahandsfavorit
6 SIR Q.C.-Ulf Ohlsson 5%

Sir Q.C. är mycket segerrik sista åren och har fina sex vinster detta år. Han hinner inte med riktigt på 2 140 mot de bästa så är han bland de tre har han gjort det bra återigen.
1 SLIDING HOME-Jennifer Tillman 2%

Sliding Home är på väg mot formen och han spurtade vasst senast som fyra bakom Day or Night In i Kalmars Gulddivision på midsommardagen. Han står intressant till med innerspår och får en smygare och kan förbättra placeringen något och slå sig in bland de tre
2 TEST DRIVE-Jorma Kontio 2%

Test Drive är på topp vilket fjärdeplatsen bakom vinnaren Muscle Hustle senast i Rättvik gav besked om. Han fullföljde fint på snabba 1.10 sista varvet. 

5 DUPREE-Per Lennartsson 2%

Dupree har ännu inte vunnit i Sverige. Inget hett bud nu heller

 

V86-2, AUTO 2140, Diamantstoet

13 ABSOLUT GEHÖR-Peter Untersteiner 37%

Absolut Gehör har gått bra en längre tid, hästen, och även om det är ett klurigt läge så kan det gå vägen. Har tre raka på Åby i stolopp med spårtrappa. Alla gångerna från besvärliga lägen och samma gäller för henne igen. Tipsetta men det finns frågetecken
1 SELMA TÖLL-Oskar Kylin Blom 13%

Har fått ett bra utgångsläge och trivs bra i spets där hon tagit sina fyra segrar. Ingen spetsgaranti men får en fin resa.

12 GLORIA BAND-Oskar J Andersson 16%

Gloria Band har funnit formen. Söker sig framåt och är av den starka sorten. Alltså chans på andra raka.

14 MUST HAVE-Pierre Nyström 3%

Fin sort på väg efter lite seg inledning av året. Outsider..

5 KIARA SÅNNA-Ulf Ohlsson 10%

Kiara Sånna är rask ut och får gälla som spetsfavorit

4 EMMYLOU LOVE-Nicklas Westerholm 6%

3 MERCI BRÅTEN-Paula Pettersson 4%
15 ELITA MEMPHIS-Joakim Eskilsson 3%

Elita Memphis bra i två starter i ny regi. Se upp!
11 MOON´S BLACK LADY-Terese T Rosén 2%

2 CELINE K.S.-Troels Andersen 3%
10 XANTHIS AMBER-Jörgen S Eriksson 1%
8 SIGEL DOC-Hans Owe Sundberg 1%
9 FOLLOW ME SISU-Mattias Djuse 1%

7 RIDGEHEAD KWANNON-Jarno Koskela 1%
6 VÄSTERBO BRAZILIA-Rebecca Dahlén 1%

 

V86-3, AUTO 2140, 3-åriga ston

5 FAIRYTAIL MEARAS-Peter Untersteiner 58%

Fairytail Mearas ser ut att ha bra spring i benen och det kan mycket väl vara lösningen i det här loppet. Jag provar att spika. Hon inledde karriären med två raka på fint sätt. Då hon senast startade var klassen betydligt högre och då hon hamnade tidigt utanpå storfavoriten Musique d’Inverne fick hon nöja sig med att bli femma. Hon sänkte till storfina 1.13,7a/2 140 och får stort plus för insatsen. Nu är motståndet inte av samma höga klass och vinstchans ses som god och hon kan ses som ett spikförslag.

1 MELLBY GLORIOUS-Björn Goop 19%

Mellby Glorious är obesegrad i två starter men det har bara krävts 1.17- tider. Det blir tuffare nu men Goops travare är av rätt sort och slåss långt framme igen

4 FLAIR DELICE-Erik Adielsson 8%

Flair Delice är inte så tokig hon heller och skall kunna vara långt framme. Händer det favoriterna något kan det vara hon som tar vid
2 TI PUNCH BROLINE-Örjan Kihlström 8%

Ti Punch Broline hamnade på vingel senast, men visade fina takter dessförinnan. Från ett fint läge är hon med i matchen.

9 UP NORTH-Torbjörn Jansson 2%

6 INTAKE-Jörgen S Eriksson 2%

7 ADORABLE LADY-Pasi Aikio 1%

3 XANTHIS DELICIOUS-Peter G Norman 1%
8 HONEYCRISP-Magdalena Ulriksson Siminski 1%

10 ALL CASH-Troels Andersen 0%

 

V86-4, AUTO 2140, Stolopp

12 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 22%

Linda’s Girl står längst bak men hon är också den med störst rutin och hon har bästa formen. Hon har haft mycket fin form en längre tid och senast var hon grymt duktig efter tufft upplägg. Det är dock något hon gillar, att få gå på i loppen, vilket behövs från det här läget. Positivt för hennes del nu när hon fick spår tolv var ändå att inte loppet blev fullsatt.

4 HEYLOW-Ulf Ohlsson 25%

Heylow har rätt bra styrka för klassen och i ett öppet lopp ska hon räknas tidigt. Hon var inte som bäst senast. Det var inget tryck i henne under vägen och hon tappade travet lite till slut. Stallet tror att det kan ha varit den långa resan som satte ner henne för hon var nervig hela tiden. Hon blev behandlad efter hemkomsten, men det var inga större problem. Hon känns bra i träningen, men möter allt tuffare hästar. Stoet har varit rätt bra matchad, men går upp lite i klass nu och möter tuffare hästar. Det finns fortfarande utveckling i henne och hon lever mest på styrkan ännu. Fortfarande saknas speeden, men med rätt tempo på loppet tror jag hon kan springa 1.13-tid full väg på fin bana. Någon form av lättning kan det nog bli nu. Antingen lite lättare framskor eller kanske att alla skor rycks, men det är inget som är bestämt ännu
2 ELEKTRA-Hans Owe Sundberg 3%

Elektra gick lite förbättrat senast från svårt utgångsläge och hon är lite på gång igen. Hon är kvick ut och lär få ett bra lopp härifrån i alla fall. Nu är det tuffa hästar emot, men på läget kan hon få fina pengar. Eventuellt blir det skor bak den här gången

10 PRETTY PERFECT-Nicklas Westerholm 2%

Vinner inte så ofta men har bra fart i kroppen och har gått bra innan en startgalopp förstörde chanserna senast. Blir nog borttappad på den insatsen. Skrällbud.
9 WINDY CINDY-Niclas Benzon 5%
6 ORKIDEE SKIFT-Svante Ericsson 6%

11 MELLBY EXOTIC-Örjan Kihlström 4%

1 ASTRODOME-Björn Goop 3%
5 JULA MENUETT-Torbjörn Jansson 1%
7 BEAR ABIBA-Stefan Olsson 12%

Bear Abiba är rätt snabb ut och fart finns.

3 XYLONA G.T.-Per Lennartsson 1%

Struken: 8 Stoneisle Ocean 

 

V86-5, AUTO 3140, Stayerlopp

2 JAGER OAKS-Per Lennartsson 20%

Serbiskfödde Jager Oaks visade direkt i Sverigedebuten att han skulle bli att räkna med i svensk konkurrens och har sedan dess sprungit in en halv miljon. Det är en häst som är väldigt speedig med smygresa. Hästen har tre segrar på sju försök på lång distans och hanterar den väl. Spåret är perfekt och får han en bra resa så blir han svår att stå emot.

3 GRAVITY FALLS-Örjan Kihlström 9%

Gravity Falls har hög kapacitet, men har strulat på sistone. Han kan mycket väl vinna lopp snart bara hästen sköter sig, men den här gången är det dessutom lite frågetecken kring distansen. Bara han går felfritt så tror jag i alla fall att han har form och kapacitet för att duga gott i klassen

6 LARGO-Hans Owe Sundberg 32%

Largo är en rejäl travare som nu kommer med efter en paus på sex veckor. Han har hittat ett lämpligt långlopp och läget talar för att han har chans att komma tidigt till spets. I den positionen ökar chansen ytterligare

9 DIGGER LORD-Ulf Ohlsson 15%

Digger Lord har blivit en ny häst sedan han kommit i träning hos Ulf Stenströmer. Axevallatränaren har visat upp hästen i toppskick i de senaste starterna och senast hade han varit tvåa på runt 1.15 blankt om han inte hade blivit diskad. Samma distans den här gången. Farlig att nonchalera.

1 PICASSO TILLY-Claes Svensson 3%
7 CARLOS MILO-Björn Goop 11%
11 GLOBAL TRADER-Jennifer Tillman 3%

4 ZEUS KARSK-Peter G Norman 2%

5 ADAMS PACE-Erik Adielsson 3%

8 INDIAN FOUR-Olle Alsén 1%

Struken: 10 Global Unspoked

 

V86-6, AUTO 1640

7 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 40%

Charrua Forlan är en riktigt fin snabbloppare som kommer i bästa form. Han fick överta ledningen lättvindigt senast och kanske får en svårare resa innan han hittar ledningen nu men hur det än blir så skall segerchansen vara god.

6 CAID GRIFF-Örjan Kihlström 18%

Caid Griff var femma i samma lopp som favoriten startade i senast. Hoppas på tempo i bra ryggar och chansen finns
8 BUZZ MEARAS-Erik Adielsson 3%

Buzz Mearas såldes söderut efter storsegrar hösten 2015. En bevikelse i Frankrike, men har kapacitet för bättre. Något förbättrad senast.

10 COOL KEEPER-Leif Witasp 1%

Har gått helt okej på slutet utan att få vinna. Missgynnas av bakspår men vid överpace kommer han in i matchen.

3 FOOD MONEY-Björn Goop 16%

Food Money kämpade starkt och var inte stort slagen som trea senast. Han är uppåt med två tätare starter på slutet och kommer för att slåss om segern

1 M.T.INSIDER-Olle Alsén 14%

9 ALLABALLAKAITOZ-Peter Untersteiner 2%
4 KING CITY-Ulf Ohlsson 4%

2 PYTHAGORAS FACE-Kenneth Haugstad 1%
5 FRENCH LAUNDRY-Per Lennartsson 1%

 

V86-7, AUTO 2640, Brons

3 FIGHTING BAX-Daniel Redén 16%

Stallet låter riktigt nöjda med Fighting Bax och insatsen senast bakom Volnik du Kras var av bästa märke. Hästen har tidigare visat att han trivs över längre distanser och blir farlig att nonchalera. Han gjorde ett av sina bättre lopp i karriären senast och det känns som att han vaknat till med den genomköraren i kroppen. Distansen ser jag bara som en fördel och hästen kommer att göra ett bra lopp igen. Han duger normalt sett bra i klassen och han tippas.

5 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 46%

Dom Perignon är kapabel och var fin finaltrea senast. Hästen har stått för ett flertal starka insatser på V75 på sistone och bör hamna bra på det från bricka fem. Utan strul under vägen har fyraåringen en avslutning som biter riktigt bra.

1 NATIONAL PRINCE-Erik Adielsson 14%

National Prince har spetsläge och chansen ökar om han lyckas hålla upp ledningen. Han blev kvar i rygg på vinnaren senast och var bra den gången. Han rumplade till lite i början av upploppet och jag undrar om det var andraplatsen som rök dä?Stallet är relativt nöjd med hästen även om spår ett är som det är när det finns startsnabba konkurrenter utanpå. Det handlar om en riktigt bra häst i grund och botten och han är bättre än vad raden antyder
6 COMTE DU POMMEAU-Peter G Norman 1%

Comte Du Pommeau räckte inte till senast från ett dåligt läge. Det ser ut att vara tufft motstånd den här gången också

9 ORDER BY HEAVEN-Lars D Carlsson 8%

Order by Heaven visade sig från sitt bästa jag senast. Hon avslutade 1.08 sista 400 och såg ut som en riktig nästagångare
12 OCEANIC CLEARENCE-Per Lennartsson 2%
2 RADJAH D´INVERNE-Jörgen Westholm 2%
4 LOUIE BRODDE-Kim Moberg 5%

8 D.D´S PERSEVERANCE-Jorma Kontio 2%
10 BARBARA L.HANOVER-Ulf Ohlsson 3%
11 TAFFY-Björn Goop 1%

7 TORONTO LOVE-Torbjörn Jansson 1%

 

V86-8, AUTO 2640, 4-åringar

9 VILLIAM-Jorma Kontio 35%

Villiam behövde genomköraren senast. Trea på 1.11,7a/2 140 i en comeback efter drygt åtta månaders tävlingspaus är inte illa. Allt talar för att han är klart bättre nu och att distansen ökas på ett halvvarv är bara ett plus för honom. Han kommer att bli svårslagen och är en möjlig spik.

1 VOLNIK DU KRAS-Alessandro Goccidoro 25%

Italienaren Volnik du Kras är också av extra bra sort. Han har vunnit sina tre starter i Sverige och kommer att vara med i tätstriden igen. Spår ett är sannolikt ingen fördel för honom och det kan bli positionsproblem. Det har man inte råd med om man skall hinna utmana Villiam som blir tipsettan
3 VERY KRONOS-Erik Adielsson 23%

Very Kronos har mycket hög kapacitet. I ett felfritt lopp ses han alltid med vinstchans

7 SUPER WAR HORSE-Björn Goop 9%

Super War Horse som gjorde riktigt bra prestationer i Spintermästaren och även i Genrepet dit då han vann med Björn Goop.
2 ONTRACK HE´S BLACK-Hans R Strömberg 1%

6 CUBA LIBRE ICE-Peter Untersteiner 2%

5 BORN UNICORN-Per Lennartsson 2%
8 DIGITAL PERFORMER-Örjan Kihlström 2%

4 ELDORADO B.-Hans Owe Sundberg 1%

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 4 LOVE MATTERS (3-6)

2) 1-2-3-4-5-11-12-13-14-15 (10-8)

3) 1 Mellby Glorious/5 Fairytail Mearas (4-2)

4) 1-2-4-6-9-10-11-12 (5-7)

5) 1-2-3-6-9 (7-11)

6) 7 CHARRUA FORLAN (6-8)

7) 3 Fighting Bax/5 Dom Perignon (1-6)

8) 1-3-9 (7-2)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 9 Villiam i avd.8 så blir kostnaden endast 400:-

V75 Lördag 14 Juli ÅRJÄNG

V75-1, AUTO 2640, Brons

4 JAQUES NOIR-Ulf Ohlsson 19%

Jaques Noir borde bli svårtuggad om han hittar till tät. Näst senast gick han i mål med krafter kvar och sist vann han enkelt via 10 sista 800. Femåringen verkar trivas med Ohlsson och från spets brukar han försvara sig bra. Spetschansen är nog också god då det inte finns någon raket med bakom bilen och från tät är det hästen att slå. Givet tips men jag vågar inte gå helt på honom då han inte är helt stabil. Blir spik enbart på lilla systemet.

5 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 26%

Uppohoppa kvalade in till Derbyt i fjol. Efter en försiktig inledning på säsongen är formen på väg uppåt och känslan är att femåringen har sitt bästa framför sig. Bra utgångsläge och distansen är nog en fördel.

1 MONFALCONE-Tom Horpestad 12%

Senast fick han lägga speeden lite tidigt och  tycker att han höll klart godkänt. I V75 har han gått som allra bäst i ryggar och därför är Horpestad ganska nöjd med läget. Hästen var trea i det här bronsloppet ifjol, men han tycker att han är i bättre slag i år. Man kör barfota runt om igen och är jag sugen på att testa norskt huvudlag på honom för första gången. Om det löser sig kan han vara med och slåss om segern. Årjängsstravets största V75-chans för hemmavinst för dagen?
8 EXTRA FUDGE-Jorma Kontio 8%

Spåret sätter ner chanserna och han behöver komma ner i vettigt slagläge härifrån. Hästen fungerade inte på banan senast och var inte tom i mål. Den långa distansen är en fördel för honom men räknas med platschans i första hand pga läget.
2 MERLES SIMONE-Olav Mikkelborg 1%
9 DREAMBOY AS-Björn Goop 10%

Dreamboy As gick helt okej senast och det visades sig att man hade punktering i loppet. Gången före avgjorde Dreamboy As knappt den tunga vägen och hästen blir allt bättre. Utgångsläget behöver inte vara fel och med dom rätta ryggarna fäller han många till slut. Barfota runt om och jänkarvagn den här gången är sånt som vi spelare dreglar över och han kanske borde rankas upp på den infon?
12 MASTERGLIDE-Peter Untersteiner 3%

Masterglide som ska tävla barfota runt om för första gången på länge. Det är ett klart plus men jag rankar ner honom då han varit bäst i den främre träffen tidigare 

3 RITMO DI POGGIO-Magnus Jakobsson 1%

6 SUPER PHOTO BOOD-Kim Eriksson 1%
10 COPIMADE-Per Lennartsson 1%

7 TIPTOE-Carl Johan Jepson 1%

Struken: 11 Flash Hammering

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

6 MELLBY EUPHORIA-Jorma Kontio 22%

Mellby Euphoria är en jättefin häst som jag gillar skarpt. Hon är både snabb och travsäker och jag tycker hon har det som krävs för att bli en topphäst. Utgångsläget passar fint och jag måste tro på henne

2 CAVIDENDRON-Carl Johan Jepson 16%

Cavidendron är en tuffing som dessutom kommer från ett stall i toppform. Hästen är under utveckling och kan öppna snabbt. Hon gör inte alls bort sig i den här omgivningen.

12 VALENTINA WIND-Kim Eriksson 10%

Valentina Wind testar det svenska voltstartsystemet för första gången och det är förstås lite svårbedömt. Bortsett från det omgärdas hon enbart av utropstecken och hon har gjort det bra i betydligt tuffare sällskap.
13 FAME BOKO-Per Lennartsson 18%

Fame Boko har varit klart bra i sina två Sverigestarter. Utgångsläget kan både bli bra och dåligt men hittar Lennartsson en vettig position fäller ekipaget många under slutrundan.

15 XANTHIS AMAZING-Peter Strömberg 0%
1 HAPPY STEEL-Peter Untersteiner 20%

Happy Steel gjorde comeback senast efter frånvaro och tongångarna inför det loppet var positiva. Hästen infriade förväntningarna och vann enkelt via 10 sista 800 med krafter kvar. Viss chans till spets och slut då PU låter ganska uppåt.
7 ANGIE SIMONI-Bo Falsig 2%
8 YIPPIE CHIC-Mikael J Andersson 1%
4 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 1%

5 FANCY NANCY-Erik Adielsson 3%
14 AISHA SIMONI-Örjan Kihlström 3%
9 MA RUNNING-Daniel Olsson 0%

10 BRAVIVIVICIMO-Kaj Widell 1%
3 JUDYS SUNRISE-Ulf Eriksson 1%
11 MISS ÅSLANDA-Tom Horpestad 1%

 

V75-3, VOLT 2140, Kallblod

15 MOFAKSAN-Mikael Olsson 10%

Mofaksan vann Svensk Mästerskap för ston senast och är därmed Sveriges bästa kallblodssto för dagen. Hon startar från ett jobbigt utgångsläge med dubbla tillägg. På en snabb sommarbana blir det svårt att hämta in längder, men hon kommer med formen på topp. Blir det optimalt kört så är hon inte borta. 10% är acceptabelt.
2 SILKESPIKA-Olav Mikkelborg 2%

Silkespika galopperade i täten senast i sista sväng. Det kändes som man hade vunnit loppet utan galoppen, men hon kan vara lite osäker. Felfri tror jag hon kan runt 1.25 på distansen så får vi se hur långt det räcker. Spåret i sig ska inte vara några problem. Det blir skor vanlig vagn och öppet huvudlag som vanligt. Skrällbud.
4 STUMNE LUNA-Carl Johan Jepson 5%

Hade fått lite långt mellan starterna senast så han får klart godkänt för tredjeplatsen. Två raka segrar innan dess så formen är fin. Har fart i kroppen som räcker en bit. Skrällbud.

13 NORDBY FRÖY-Jan Roar Mjölneröd 34%

Nordby Fröy blir favorit och kan vinna om han sköter sig. Kom tillbaka starkt i skymundan på Hagmyren och visade upp god fart för klassen då. Är normalt sett travsäker och borde bli tung att stå emot men det skräller ofta bland kallbloden och jag rankar ner och hoppas på skräll.

1 VERTIGO KNEKTEN-Björn Goop 21%

Vertigo Knekten har varit mycket bra på slutet. Fick även ett fint läge och han kan vara starkast om det löser sig under vägen. Spår ett kan vara både bra och dåligt i hans fall.
8 ALM NAGANO-Kristian Lindberg 1%

14 TRIPPA UNDAN-Magnus A Djuse 1%

9 U.R.FAXE-Ulf Ohlsson 14%
11 VESLE MAIA-Bård Humborstad 1%

12 GRANETTA-Jimmy Jonsson 2%

Granetta gör ständigt fina insatser. Hittar Jimmy Jonsson rätt väg tror jag ekipaget blir svåra att stå emot och att hon är spelad till ett par procent känns i alla fall fel.
10 GULI RUBIN-Jörgen Westholm 0%
5 ÄNGSPILEN-Magnus Jakobsson 3%
3 VOLLANFAKS-Per Ludvig Nilsen 4%
7 LILL MICKE-Örjan Kihlström 1%
6 SKAFFER ELDEN-Kaj Widell 1%

 

V75-4, VOLT 2640, Klass II

8 BEAR HOPE-Björn Goop 34%

Bear Hope ”välgörenhetshästen” har verkligen varit duktig i tre starter efter paus. Senast blev han bara femma i finalerna men jag hade runt 08.5 sista 700 och insatsen var rejäl. Den långa distansen har han vunnit på tidigare och Goop brukar inte fastna i den här typen av lopp. Toppchans utan strul.
10 BICC´S LAMBORGHINI-Ulf Ohlsson 18%

Han kommer från en mersmakande insats. Hästen kördes då till ledningen efter 500 meter och vann med, till synes, krafter i behåll. Han kan gå från de flesta positioner och har inga problem med distansen, så Ulf Ohlsson kan köra efter hur loppet utspelar sig.
6 HERAKLES-Erik Adielsson 2%

Jämn o säker med 5 pallplaceringar på tio starter i år. Kuskförstärkt med Erik Adielsson från springspår nu kan vara extra intressant i ett öppet lopp. Kan öppna och har vunnit tre av sex lopp i ledningen. Skrällbud.
11 LUXURY BRODDE-Örjan Kihlström 9%

Luxury Brodde gick det lite för fort för senast och han galopperade. Den här gången blir det vanlig vagn och framskor på så han tävlar endast utan bakskor. Blir det högt tempo är han med långt fram till slut. Var slagen tvåa av 9 Magnolia Boy under Elitloppshelgen.

2 LUKSOM-Jörgen Westholm 6%
4 ON STAGE INDIKA-Tobias J Gustafsson 4%
9 MAGNOLIA BOY-Fredrik B Larsson 1%

12 TINDRA STAR-Niclas Benzon 4%
7 THE NOBLE ONE-Mikael J Andersson 2%
3 RALLY CARIN-Johan Brandel 0%
1 GOGO DI QUATTRO-Mattias Djuse 18%

5 ELSTAR RAPIDA-Carl Johan Jepson 2%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass I

1 WELLINO AVENUE-Magnus Jakobsson 46%

Favorit i den femte avdelningen är värmlandshästen Wellino Avenue som tränas av amatören Berne Gustafsson i Vålberg. Den sjuårige valacken har endast gjort 18 starter men vunnit i elva av dem. Anledningen till att hästen inte har startat mer är att han varit skadedrabbad i omgångar. 
- Det är ett gaffelband i ett framben som har krånglat på honom. Jag tror att han hade känning av det när han vann Unionstravet i fjol höstas för då var han inte bra trots segern. Han travade inte bra men vann ändå på en 1.10-tid. Det visar bara vilken väldigt hög kapacitet som hästen har, säger kusken Magnus Jakobsson.

Det har inte blivit någon kontinuitet i Wellino Avenues tävlande och han har gjort comeback tre gånger efter långa uppehåll. Senast var den 15 juni i Lindesberg då han vann enkelt från ledningen.
- Han vann lätt men var lite loj och inte så där alert som han kan vara när han är på topp. Men hästen var heller inte så hårt jobbad inför comebacken och jag tror att han kommer att vara vassare med loppet i kroppen.
- Jag körde ett jobb med honom förra veckan hemma på gården. Det var ett jobb efter 1.20 på lättare balans och det kändes jättebra. Han kändes väldigt alert och snärtig i steget och det märktes att han hade gått framåt med loppet i sig.

- Jobbet var med aluminiumskor fram och barfota bak. Det var första gången och nu blir det första gången i lopp också. Tidigare har han alltid gått med järnskor och sulor fram och barfota bak. Hästen blev lite rappare i steget, säger Magnus Jakobsson.

Wellino Avenue startar från innerspår bakom bilen i V75-5 och Magnus Jakobsson har spikat sig själv i V75-Guidens tipstävling.
- Ja, jag gjorde det men visst är det lite chansartat med innerspåret. Nu kan jag inte riktigt alla de andra konkurrenterna men jag tror nog att han är så pass startsnabb att det finns skaplig chans att hålla ut dem. I så fall tror jag på bra chans och från spets blir han inte lätt att slå. Men han kan även vinna från andra positioner, även om ledningen är enklaste vägen. Det blir öppet huvudlag och vanlig vagn som vanligt. Hästen är så pass bred att han inte får plats i en jänkarvagn, säger Jakobsson.

2 OUTPUT PRESSURE-Per Lennartsson 11%

Han har fått två jobbiga löpningar på slutet och inte orkat, så jag vet inte om det berott på resorna eller att han tävlat med skor. Oavsett är läget bra och skulle han tävla barfota på nytt är hästen ett mycket tidigt streck.

8 BEATIFUL BACARDI-Örjan Kihlström 14%

Beautiful Bacardi har galopperat i två raka lopp, men det har inte berott på henne utan mest varit otur. Läget är iskallt, men hon känns fin enligt Tarzan. Hästen har hög kapacitet men distansen är nog ett litet minus. Det blir troligen samma balans som sist. En av flera med chans bakom min spik.

7 GEAR EXTENSION-Ulf Eriksson 1%

Har bra form men från spår sju kommer han att hamna risigt på det. Hästen hade krafter kvar i mål senast och från ett bra läge hadeTarzan trott att han skulle kunna vara med bland de tre, men nu blir det svårt. Han kommer att gå med öppet huvudlag och eventuellt också utan skor. 1% känns ändå lite lockande.

5 EELIS-Carl Johan Jepson 13%

Besitter hög kapacitet för denna klass och har nu ett lopp i kroppen vilket bör göra gott. Kan öppna bra vid laddning men galopperade senast så det är tveksamt om det blir full laddning. Räknas vid gardering.
3 DIGGERMAN-Ulf Ohlsson 2%
12 HOPE OF JOY-Micael Lindblom 0%
11 PRINCE TANIC-Niclas Benzon 0%
9 ZELOV-Åsbjörn Tengsareid 1%

6 M.T.MIGHTY WINNER-Peter Untersteiner 2%
4 ERWIN-Stefan Söderkvist 8%
10 REVENUE LAVEC-Lars Anvar Kolle 0%

 

V75-6, AUTO 2140, Silver

9 MAGIC GWIN-Kaj Widell 31%

Magic Gwin går mot ett fantastiskt år. På sex starter har det blivit fyra segrar och två andraplatser. Under elitloppshelgen tog femåringen sin hittills största triumf i karriären när han vann bronsdivisionsfinalen. 
- Det var jättestort. Jag kunde inte vara med eftersom jag var på Veterinärhögskolan med vårt föl men vi skyndade hem och hann precis se loppet på tv. När jag, min dotter och barnbarn hade sett och skrikit färdigt åkte champagneflaskan fram, berättar Mona Winkvist.
På lördag är det dags för V75 på Årjängstravet och Magic Gwin startar i silverdivisionen (V75-6). Som vanligt fattar Kaj Widell tömmarna men denna gång väntar bakspår för ekipaget som jagar tredje raka segern.
- Han är het i starten och förhoppningarna är att han inte kliver upp i vagn. Jag tror att Baron Gift är väldigt startsnabb och då kan Magic komma fram men han kan också få dödens (positionen utvändigt ledaren). Han kan inte utnyttja sin startsnabbhet från bakspår men jag hoppas att han gör ett bra lopp, resonerar Mona Winkvist och tillägger: 
- Det här är ett test för att se hur bra han är. Det finns en tanke på Jubileumspokalen men då måste han verkligen visa att han har där att göra.

10 DON´T MIND ME-Örjan Kihlström 14%

Don’t Mind Me blir bättre och bättre hela tiden. Han var fin från ledning senast, men nu är uppgiften klart svårare. Han avslutade i alla fall bra bakifrån näst senast och med överpace kommer han absolut vara med och slåss om segern.

5 HICKOTHEPOOH-Vidar Hop 3%

Hickothepooh är en bra häst för klassen och formen ska vara på topp. Han vann plättlätt senast på Momarken på en bra tid. Han är snabb ut utan att vara någon raket, men borde kunna hitta en bra position iallafall. Hästen går med skor runt om igen, han har inte hovar nog för att kunna gå barfota. Vanlig vagn och öppet huvudlag, körspö är en fördel den här gången för den norska gästen. Skrällbud.
7 SUPER STAR REAF-Alessandro Gocciadoro 3%

Varenne-dottern spurtade riktigt bra senast som tvåa bakom Magic Gwin. Spår lite väl långt ut men löser det sig kan italienskan bli en obehaglig överraskning för många.

12 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 5%

2 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 13%

1 BARKEVIOUS MINGO-Erik Adielsson 5%
11 BRAVO NAVARONE-Adrian Kolgjini 2%

4 HAN HERRED-Ville Karhulahti 1%

3 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 23%

6 VALOKAJA HINDÖ-Magnus Teien Gundersen 0%
8 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 1%

 

V75-7, AUTO 1640, Årjängs Stora Sprinterlopp

7 PROPULSION-Örjan Kihlström 74%

Daniel Redéns världsartist gör strålande lopp hela tiden. Kommer närmast från en rejäl insats i Boden och visade prov på bra inställning då han vann närmast före Makethemark, även om travet inte var helt med honom till slut. Är för ovanlighetens skull behandlad av veterinär efter det och jobbar nu på bra. Vid ett offensivt upplägg är det troligt att han får göra jobbet i dödens, men det tål han och motståndet är av sådan karaktär att han ska klara av det. Förra året raketspurtade Propulsion till knapp förlust i detta lopp. I år tror jag på revansch.

3 NADAL BROLINE-Ulf Ohlsson 7%

Nadal Broline var riktigt duktig i både försök och final av Elitloppet. Senast var han dock betydligt sämre men Reijo borde inte plocka ut sin ögonsten om han inte är nöjd med honom. Spår tre är bra och det skulle kunna bli en perfekt resa i draget.
9 VOLSTEAD-Björn Goop 2%

Volstead gick jättebra senast i Kalmar på en för honom opassande bana. Det var nog det bästa lopp han någonsin gjort på smetig bana så formen ska vara bra. Han går som han brukar, barfota fram, i jänkarvagn och med öppet huvudlag. En av utmanarna om han har sin dag och kommer till från bakspåret.
1 ARAZI BOKO-Alessandro Gocciadoro 10%

Arazi Boko blev lite överraskad av Propulsion mitt i loppet senast och kunde inte riktigt vara med i speedkörningen när Nadal Broline svarade dödens, vilket resulterade i att Jorma Kontio helt plötsligt satt bakom både denne och Propulsion inför slutvarvet. Arazi Boko fullföljde sedan väldigt starkt. Att det nu är kort distans gynnar Gocciadoros häst och från spets blir ekipaget svårfångat. Skulle Örjan köra passivt med Propulsion och backa från start för att köras i ryggar så är det toppchans för Gocciadoro att leda från start till mål.

5 IN VAIN SUND-Daniel Redén 1%

2 DONATOMITE-Frode Hamre 3%

10 MAORI TIME-Erik Adielsson 0%
6 DANTE BOKO-Adrian Kolgjini 1%

4 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 0%
Struken: 8 Pingus Vang

 

SYSTEMFÖRLAGET:

1) 1-2-4-5-8-9 (12-3)

2) 2-6-12-13 (15-1)

3) 1-2-4-8-9-11-12-13-14-15 (10-5)

4) 1-2-4-6-7-8-9-10-11-12 (5-8)

5) 1 WELLINO AVENUE (2-8)

6) 9 MAGIC GWIN (10-5)

7) 7 PROPULSION (3-9)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 4 Jaques Noir i avd.1 så blir kostanden endast 200:-