V75 Lördag 6 Oktober SKELLEFTEÅ

V75-1, AUTO 2140, Silver

6 EDER BOB-Claes Sjöström 7%

Eder Bob har löpt fantastiskt bra hela året. Han är en jämn och ärlig häst som alltid gör sitt bästa. Plumpen för tre starter sedan kom sig av att distansen kanske var lite väl lång, men efter det har han ju levererat lika bra som vanligt. Det finns viss vingelrisk från det här spåret. Jag hoppas han kan komma ner i ett hyggligt läge och hänga med i ett bra tempo - det trivs han som bäst med. Det blir ingen ändring i utrustningen. Rysare.

5 VERY KRONOS-Erik Adielsson 49%

Här har Svante Båth en mycket kapabel travare, men han är inte att lita på och gör bort sig emellanåt. Att han nu ska ut och resa kanske inte är någon fördel men spåret blev i alla fall passande och även motståndet. Det troliga är att Erik Adielsson tar en ”lagom” start för att sedan köra till och förhoppningsvis få överta täten. Nu behöver han nog inte spets för att vinna men det skulle underlätta. Vinst eller galopp är det troliga för Very Kronos. Fyraårige Very Kronos har galopperat fem gånger. Övriga elva lopp som han ställt upp i har han vunnit. Hur bra han är vet inte ens han tränare.
- Det är det som är det roliga, att inte veta hur hög potential han har. Men jag håller honom högt, det har jag aldrig gjort någon hemlighet av. Samtidigt vet jag vilken brokig väg det kan vara, säger Svante Båth.

Och brokig är precis vad Very Kronos väg är. Även om 11 segrar på 16 starter är varje travhästägares dröm har galopperna kommit i fel lopp och kostat enorma pengar. I fjol galopperade hingsten i kriteriefinalen, där han vi seger hade fått fyra miljoner kronor, och i augusti brände han chansen till en lika fet segercheck i Svenskt Travderby när han straffade ut sig redan i uttagningsloppet. Någon röd tråd mellan galopperna har inte Svante Båth hittat och kusken Erik Adielsson sa efter segern i senaste loppet att det i princip är omöjligt att veta hur hästen ska bete sig innan det är skarpt läge.
- Så är det ju. Det är något i det mentala, bekräftar Båth och sticker inte under stolen med att även hans rutinerade nerver är svåra att hålla i schack när Very Kronos är med bakom startbilen.
- Då är det väldigt jobbigt och värst är det nästan 100 meter innan starten går på något vänster.

Tre av de fem galopperna har kommit från spår två bakom startbilen. Men Very Kronos har även galopperat från spår fyra och sex. På lördag har han spår fem för första gången.
- Jag tror inte att spåren spelar någon större roll beträffande galopprisken, men naturligtvis går startbilsvingen långsammare desto längre ner man är så det sämsta för honom är nog spår längre in. Spår fem känns helt okej, säger Båth.
Om man letar vidare för att ändå försöka hitta den där röda tråden mellan galopperna kan man konstatera att fyra av dem kommit efter långa resor - till Skellefteå, Umeå, Boden och Malmö. Den teorin haltar emellertid den också.
- Vi har åkt till Halmstad och det gick bra. Han har inga problem med att resa. Tvärtom. Han äter och dricker jättebra när han är ute och reser. Den här gången kommer han åka på fredag och övernatta i Sundsvall.

Att försöka räkna ut om Very Kronos kommer att sköta sig eller inte när han på lördag startar som favorit i silverdivisionen är alltså ingen lätt uppgift. Svante Båth tycker att galopprisken får värderas utifrån hästens statistik och 5 galopper på 16 starter motsvarar 31 procents galopprisk. Eller 69 procents chans till felfri avgång och seger om man så vill. Hur som helst är det en vältrimmad häst som kommer till Skellefteås V75-tävlingar.
- Han mår bara bra och har tränat på som han ska. Jag är helt nöjd med honom och har inget att anmärka på, säger Svante Båth, som inte räds det tuffa motstånd som väntar.
- Det är tufft att gå ut i silverdivisionen men samtidigt håller jag honom högt. Det var inte så tokigt motstånd när han vann i Eskilstuna Fyraåringstest i somras, så nog har han varit ute i liknande konkurrens. Men det viktigaste är att han sköter sig, det är den bittra sanningen med den här herren.
7 RANCH NEWMAN-Tommi Kylliäinen 2%

Han vann ett V75-lopp senast i Finland efter att ha travat på innerspår och det är den typen av lopp han behöver. Av den anledningen var man inte speciellt nöjd med spåret, men har inte så mycket att välja på utan får ladda framåt för att söka position. Motståndet är nog värre på svenska V75. Han har tävlat barfota, med vanlig vagn och blinkers i Finland och han kommer att tävla så även nu
3 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 19%

Ströks för en mindre grej i samband med förra starten, men som det låter är det inte någon fara med formen. Cab Hornline verkar vara på gång igen och från ett fint spår är spetschansen fin. Och skulle det strula igen för favoriten Very Kronos så kommer Per Lennartssons häst att bli farlig.

1 LINUS BOY-Ulf Ohlsson 18%

Linus Boy är härdad i V75 och hittar han bara ut i banan så är han med i matchen.

9 VIC DE LUXE-Sandra Eriksson 1%

8 AUGUSTUS F.-Micael Melander 1%
10 VOULEZ VOUS-Susanne H Osterling 2%

4 SEMBS OURADOUR-Jorma Särkiniva 0%
12 HÖWINGS STAR-Samu Sundqvist 1%

11 FANTOCCINI-John Östman 0%
Struken: 2 Raja Ribb

 

V75-2, AUTO 2140, Klass I

10 GLOBAL UNDECIDED-Ulf Ohlsson 24%

Global Undecided är säkert bästa hästen i fältet, men det gäller att han travar och fungerar också. Så var inte fallet senast men han kommer säkert att vara bättre nu då Timo Nurmos tar ut fyraåringen igen. Klart att läget är lurigt men han tål att gå en rejäl repa i spåren. Borde ses med vettig chans och valet av tipsetta är givet

9 DREAMING BLUES-Tuomas Pakkanen 10%

Finska som verkligen visat toppform i sina senaste starter. Satt fast med rubbet senast. Bra startrygg och borde komma igenom fint från start. Med rätt ryggar under slutrundan så slutar hon långt framme.
2 ANTONIO AMERICA-Sandra Eriksson 21%

Det här är en spetsälskande travare som gillar att mata på i jämn fart. Nu har han läge för att nå täten och stallet meddelar maximal balans och utrustning. Slipper han offra alltför mycket krut i starten kan han mycket väl hålla undan. Sandra Eriksson är en kusk som firar fina framgångar och hon sitter upp bakom Antonio America som har gjort bra insatser i de tre senaste starterna, med två segrar och en tredjeplats. Detta trots att hästen har startat från dåliga utgångslägen varje gång.

-Antonio America var duktig vid segrarna, först blåste han till ledningen i Rättvik och sedan vann han bakifrån i Boden. Senast spurtade han också bra som trea från bakspår över kort distans. Men han hängde lite på en töm då och är åtgärdad efteråt. Nu känns hästen fin i jobben igen och klart bättre än han gjorde inför senaste starten, säger tränaren Petter Lundberg.
- Hästen kan vinna från alla positioner, även från dödens. När han kommer till ledningen springer han lite flyktigt i täten och bjuder aldrig in i de andra i matchen. De gånger han har förlorat i ledningen så har han blivit för ensam och slappnat av till slut, utan att vara trött.

Antonio America har visat att han är riktigt snabb ut bakom startbilen och nu är läget helt perfekt med spår två. Taktiken torde därmed vara given för hästen som är andrahandsfavorit på V75.
- Det ser ut som en väldigt bra chans. Jag tycker faktiskt att det är min bästa chans på V75 på väldigt länge. Det är bra läge och hästen går bäst i ledningen så Sandra får ladda vad som går. Jag vet att det finns startsnabba hästar på utsidan, bland annat Camilio, men de får vara riktigt snabba för att ta sig förbi. 
- Hästen står i Boden och har känts fin i träningen under veckan enligt Sandra. Skellefteå är grannbanan och det är bara 16 mils resväg dit. 
- Ja, nu maxar vi vad som går. Det blir barfota bak, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Petter Lundberg.

4 CORRODED-Per Lennartsson 20%

Corroded är stark och rejäl. Och dessutom i bra form. Klart att det kan vankas en tuff löpning den här gången men det tål han. Även den här hästen känns given att ha med i A-gruppen.

1 DENVER BRODDE-Claes Sjöström 2%

5 CAMILIO-Jan Norberg 12%

7 LENNOX LADAY-Roger Nilsson 1%

12 ELSA MEARAS-Per Linderoth 3%

6 O.M.ANNIE MARJE-Anders Wallin 2%

11 CEMONROC DE COEUR-Erik Adielsson 4%

3 KENNET SISU-Petteri Joki 1%

8 U.BOAT-John Östman 0%

 

V75-3, AUTO 1640, Kallblod

6 LOME BRAGE-Erik Adielsson 83%

Jan-Olov Perssons Lome Brage har en oerhört passande uppgift på lördag. Hästen är grymt snabb från start och tar alltid ledningen om kusken vill. Distansen är dessutom en fördel och det är en travare i form. Han satt fast i den senaste starten och kom tillbaka vasst då efter strul. Motståndet är synnerligen ojämnt den här gången och det är svårt att hitta en favorit med bättre chans. Händer inget konstigt så leder Lome Brage runt om.

3 INGBEST-Ulf Eriksson 6%

Ingbest nöter på rätt bra men det där lilla extra saknas är ändå känslan. Han gör en intressant start i ny regi. Läget är bättre än senast och han är tidig vid gardering. Senast togs han lugnt från start och gick sedan väldigt bra till slut.

7 MYR FAKSEN-Krister Söderholm 3%

Hästen har ingen toppform för dagen och jag tror att det blir svårt att vinna loppet. Kort distans är en fördel och han verkar i alla fall vara på ett gott humör hemma, vilket är bra då det rör sig om en humörhäst

11 PYDIN-Ove A Lindqvist 5%

Är tuffare tränad inför den här starten och lär vara förbättrad. Sämsta utgångsläget gör det svårare att vinna.

5 ADRIGO-Hanna Olofsson 1%

8 PIREUS-Mika Jauhola 0%

10 NORHEIM FAKSEN-Jan Ove Olsen 1%
9 KATLA KIRO-Ulf Ohlsson 1%
2 VESTPOL GLADIATOR-John Östman 1%

4 LOKE FAKS-Peter Wikström 1%
1 JÄRVSÖ RASMUS-Jens Eriksson 0%

V75-4, VOLT 2140, Stolopp

9 ROHERYN-Ulf Ohlsson 25%

Roheryn öppnade oerhört snabbt efter 30 meter senast och dök till ledningen. Hon såg mäktig ut och trots 20 meters tillägg kan hon tidigt sitta i spets. Är vass på speed, men tål också grovjobb. Kan vara en chansspik i loppet.

14 ELLIEANN-Sofia Frilén 17%

Ellieann kunde inte plocka in ett tillägg på Roheryn eller Fame Boko på Solänget men då sprang de på innerspår och Ellieann ute i spåren sista varvet. Med tanke på förutsättningarna nu, och hur bra det tuffa stoet var senast, så kan hon få revansch den här gången

8 ILE SAINT LOUIS-Erik Adielsson 17%

Ile Saint Louis är stallkamrat med Roheryn och gjorde ett kanonlopp som tvåa bakom Indoor Voices senast. Hon ska tidigt med på lappen vid gardering.
4 HERMINE BOKO-Ulf Eriksson 3%

Hon var lite för laddad senast och la bort krafter både innan och under loppet. Hon är lite omogen mentalt ännu för att stå emot de bästa på tillägg. När hon börjar förstå att hon ska tävla kommer hon bli riktigt bra för springa det kan hon. Platsbud i första hand.
13 GINNY WEASLEY-Jan Norberg 7%

Ginny Weasley fick äntligen vinna senast efter flera tappra insatser. Hon är van att vara ute mot tuffa hästar och ska räknas ganska tidigt trots 40 meters tillägg.

7 FAME BOKO-Per Lennartsson 17%

Fick inte chansen i senaste starten och det var en pigg häst som skar mållinjen. Det norska huvudlaget, som gett fin effekt i jobb, användes inte då men kanske kan komma till nytta nu.
3 SHE IS CECILIA-Tuomas Pakkanen 3%

10 COMEWITHAFLASH-Samu Sundqvist 2%
11 FUDGE ÅS-Claes Sjöström 1%

12 ORKIDE C.D.-Krister Söderholm 0%

15 OLYMPIA GOLD-Per Linderoth 1%
2 SELMA TÖLL-Tomas Pettersson 5%
6 TEXAN ROSE-Anders Wallin 1%
1 FEMINISTA AM-Rikard N Skoglund 2%

5 SWEET VIKTORIA-Victor Karlsson 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass II

8 PRINSEN ONE-Rikard N Skoglund 4%

Jag tycker att han har utvecklats under de senaste fyra starterna. Han har det lätt för sig och har höjt sig flera snäpp. Han är snabb från framspår bakom bilen, även från ett åttonde, så de får köra vad som går och se om han eventuellt kan ta ledningen. Nu blir det jänkarvagn och jag hoppas på spets och slut till en läcker procent.

2 NEW JOKER-Ove A Lindqvist 25%

New Joker spurtade bra som trea i ett V75-lopp bakom meriterade Emile Zola Sisu och All Star (duon var etta och tvåa i finalen på Solvalla i helgen) senast. Spåret blev bästa tänkbara. Han är favorit och har visat bra styrka i lite enklare sällskap, men när han mött tuffare gäng på slutet har han varit lite seg i loppen. Är formen vassare nu kan han säkert vinna, men risk att han får göra grovjobbet mot Major Vici vilket kan bli tufft. Också svårt att veta hur kuskformen har påverkats för Ove A efter hans svåra olycka tidigare i år.

3 ORDER BY BOX-Sofia Frilén 3%

Han håller bra form. Det gick fort till slut senast och då han är mer stark än speedig så kunde han inte ta något till slut. Han är under utveckling ock ska kunna hävda sig bra här. Blir det bara tempo så tror och hoppas jag att han är långt framme även om det är flera bra emot

4 MAJOR VICI-Ulf Ohlsson 17%

Den här fyraåringen ser ut att vara under bra utveckling för dagen och han har gjort tre bar insatser i V75 på slutet. Han var mycket tapper som trea efter ett blytungt lopp i spåren för tre starter sedan och senast såg han jättefin ut som fastlåst över mål efter en liten galopp kort efter start. Nu har Major Vici ett perfekt spår för första gången på länge och han är riktigt snabb första biten bakom bilen. Från spets ökar chansen.

1 SHIVER W.F.-Jan Norberg 3%

9 GLOBAL WELL OFF-Daniel Wäjersten 8%

Global Well Off är blott tre år men fart finns

10 LET´S GO ERNIE-Nahalie Blom 7%
12 M.T.MACHIAVELLI-Per Lennartsson 3%

5 UNCERTAIN WHEN-John Östman 4%
6 PINEWOOD MAN-Micael Melander 4%

Pinewood Man gör fjärde starten i Gabriella Laestanders regi. Första segern kom senast och Pinewood Man har kapacitet att klättra i klasserna
7 IL VERO ALFREDO-Per Gustafsson 1%

Struken: 11 Master Blaster

 

V75-6, VOLT 3140, Stayerlopp

6 SIR HENRY P.HILL-Rikard N Skoglund 19%

Sir Henry P.Hill kommer att leda väldigt länge. Han var riktigt bra när han vann på Solvalla för tre starter sedan och jättefin som tvåa efter sen lucka från rygg ledaren senast. Vasse Rikard Skoglund upp den här gången är plus och skulle han få gömma ett mellanvarv så blir han inte lätt att slå sedan. En tänkbar spik!

9 MR GOLDEN QUICK-Claes Sjöström 22%

Mr Golden Quick är väldigt bra. Hela tiden. Han har verkligen utvecklats och var ju fin så sent som i lördags vid spurtsegern. Nu är det en annan uppgift men löser det sig bara från innerspåret kan han visa sig vara bäst till slut. Igen

14 ON TRACK PIRATEN-Erik Adielsson 20%

On Track Piraten är härdad i hårda gäng i många år nu. Han trivs på hösten och fäller många om det klaffar lite men formen har inte varit på topp på ett tag nu. Måste vara förbättrad.

15 DIGITAL INK-Per Lennartsson 9%

Digital Ink är svårbedömd efter uppehåll, men Bergh låter rätt nöjd och nioåringen har 3 av 3 över 3000 meter och brukar gå bra efter uppehåll.
1 ONBOARD BROLINE-Kari Alapkkala 1%

11 BISON SPIRO-Anna Karin Rundqvist 4%
12 ANTONIO TROT-Ulf Ohlsson 17%

13 HAGENTOY-Per Linderoth 2%

10 EL MURO B.R.-John Östman 2%

5 ONLY EYES BROLINE-Petteri Joki 1%
4 GEORGE BIRDLAND-Tuomas Pakkanen 1%

3 ALFAS DIMITRI-Ulf Eriksson 1%
2 MISS GOLDEN QUICK-Sandra Eriksson 1%
7 BETEL AM-Billy Svedlund 0%
8 DOMINUM-Toni Granath 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

3 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 42%

Doctor Doxey Zenz har alltid visat prov på god fart men har de senaste månaderna höjt sig en hel del. Han kommer från starka V75-insatser och har inför detta gått ett rejält jobb för att vässa formen. Det bör vara god chans att ekipaget hittar till ledningen och i sådana fall ska det till en bra häst för att ta sig förbi. En solklar tipsetta o en möjlig spik.

10 RICOCONE-Tommi Kylliäinen 4%

Ricocone har radat upp fina insatser i Finland. Näst senast vann han en final på finska V75 med massor av sparade krafter, trots att han fick göra grovjobb och senast höll han riktigt starkt från dödens mot en riktigt bra häst. Med det han visat bör han duga riktigt fint här också. Offensive Kylliäinen kanske testar att gå före starke 12 Minnestads El Paso om tempot sänks och då kan ekipaget "få loppet", 4% är rejält i underkant, rankas upp i A-gruppen på det fina spelvärdet.

9 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 9%

Jag gillar tidigare V75-vinnaren Milliondollarrhyme som är tillbaka i fin form nu och han var duktig trea i ett derbykval näst senast. Senast avslutade han sylvasst efter ett smyglopp och slog klart bra hästar i ett Breeders´Crown-lopp. Får ett bra lopp i andraspår härifrån och om favoriten sätter fart på loppet lär fyraåringens spurt bita bra över upploppet.

12 MINNESTADS EL PASO-Rebecca Dahlén 11%

Minnestads el Paso är dock ingen bluff. Han har verkligen varit vass på slutet men det är klart att han måste vara grymt bra för att vinna med tanke på spårlottningen. Jag vågar ändå inte räkna bort honom helt och han streckas på stora systemet

2 HEADING REFERENCE-Håkan Skoglund 3%

Han vann lätt med en del krafter kvar i mål senast och då han känts fin efter det finns det ingen anledning att tro att han inte skulle göra ett bra lopp igen. Han är kanske ingen raket från början, men öppnar hyggligt och borde kunna få en bra position från det här spåret. Det är nog hårdare emot den här gången. Han går som senast barfota fram, i vanlig vagn och med helstängt huvudlag

11 ARAW HOSS-Ulf Ohlsson 7%
4 CELEBRITY LANE-Erik Adielsson 11%

1 WASA WARRIOR-Ulf Eriksson 10%

Står fint inne i klassen och smygläget är intressant. Visst är det tufft emot nu men klaffar det med lucka i tid är jag inte främmande för att han kan skrälla. Det finns form för seger.

5 TARABUSO JET-Janne Soronen 1%
7 DIGITAL ENGINE-Susanne H Osterling 1%
6 SALONG-Rikard N Skoglund 0%

8 NOCHEBUENA FACE-Sandra Eriksson 0%

 

Systemförslaget:

1) 1-3-5-6-7 (9-8)

2) 1-2-4-5-7-9-10-12 (6-11)

3) 6 LOME BRAGE (3-7)

4) 9 ROHERYN (14-8)

5) 2-3-8 (4-1)

6) 6 Sir Henry P.Hill/9 Mr Golden Quick (14-15)

7) 1-2-3-4-5-7-9-10-11-12 (6-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Doctor Doxey Zenz i avd.7 så blir kostnaden endast 120:-

V86 Onsdag 3 oktober Åby/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Åby

1 MASTERGLIDE-Peter Untersteiner 27%

Masterglide är riktigt snabb ut och trivs i front. Då motståndet överlag håller lite enklare klass än vad han är van vid kan han leda hela vägen. Masterglide spetsade i en 10-öppning senast och ska ha bra chans att hålla ledningen. Skulle han bli av med den finns open stretch, och totalt sett måste han ha bra chans. Bra chans, men ingen given spik.

-Jag är nöjd med Masterglide och kommer göra allt vad som går för att vi ska hålla upp innerspåret. Jag tycker att det är lättare att göra det på 1 640 meter än över medeldistans på Åby. Om vi håller upp ledningen är det en bra chans. Jag har respekt för flera av hästarna men tror mycket på min häst, säger Peter Untersteiner.

4 SUN ESTEREL-Flemming Jensen 12%

Svarade för en fin comeback senast som tvåa i Danmark efter drygt 3 månaders tävlingsuppehåll. Bör gå framåt rejält med den genomköraren och när Flemming nu åter styr kosan mot Sverige var han nog nöjd med hur han kändes. Från ett fint läge är det en bra chans bakom favoriten.

8 WINGAIT C.H.-Stefan Persson 14%

Är fartfylld men fick ett dåligt utgångsläge. Galopperade med greppet kopplat över upploppet trots dödens senast och såg bra ut fram till felstegen. Duger i klassen och räknas om det löser sig det minsta från läget.
9 NEW STAR POWER-Peter Ingves 2%

Har fått ett passande smygläge och bör få en fin resa. Kommer från seger och har dokumenterad form. Med lucka i rätt läge kan hon passera samtliga över upploppet.
5 BÅLSTA PALEMA-Mikael J Andersson 32%

Bålsta Palema borde nog ha vunnit från spets senast och verkar leta efter formen. 

2 TAFFY-Björn Goop 5%
11 DIZZY RIVER-Johan Untersteiner 2%
6 LINUS WIBB-Carl Johan Jepson 2%
3 PUCCY ITALIA-Henna Halme 3%
12 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 1%

7 ROYAL PRINCE-Niclas Stenquist 1%
10 DOKONJO-Mikael Å Linderoth 1%

 

V86-2, AUTO 2640, Solvalla

4 B.W.T.CAESAR-Tuomas Korvenoja 15%

B.W.T.Caesar har inte vunnit på ett tag, men kapacitet finns och när han har fått det bästa läget av de mest betrodda så kan denna fyraåring mycket väl vara vinnaren. Hästen verkar snabb för klassen och ska räknas tidigt. Tuomas Korvenoja brukar ha i ordning när han kommer till Sverige!

6 HARRINGTON-Rikard N Skoglund 24%

Harrington har rejält med hår på bröstet och är van tuffare motstånd än vad onsdagskvällen kan bjuda på. När distansen dessutom är perfekt så måste han rankas högt här. Rikard N Skoglund får chansen bakom Harrington och chansen finns att formkusken kan lotsa honom först över mållinjen. Han höll senast bra efter ett tungt lopp utvändigt utan rygg. Bra även som tvåa före det

10 PONTIAC S.W.-Ulf Ohlsson 3%

Pontiac S.W. sköt till bra efter invändig resa senast. Han kan en del i grunden och räknas om favoriterna sviker. Missgynnas något av bakspåret då han är normalt startsnabb men slipper samtidigt vara med i någon körning från början. Kommer in i matchen om favoriterna kör lite mot varandra.

1 MADRONJO-Maxime Marais 2%

Madronjo har haft innerspår bakom bilen i två lopp utan att lyckas hålla ledningen. Har gått helt okej mot tuffa kamrater på slutet och det är lite enklare emot den här gången. Kan få loppet härifrån och får ses med skrällpotential.

11 ECLIPSE BOKO-Anna Karin Rundqvist 1%

9 KENT´S LADDIE-Erik Adielsson 16%

Kent ́s Laddie var fin vid enkel spetsvinst i billigt sällskap senast. Värre uppgift nu. 

8 VINCENT CHASE-Kevin Oscarsson 1%

3 FINDUS M.-Kaj Widell 3%
2 PERFECT KING-Oskar J Andersson 2%
5 BALTO D´HUON-Troels Andersen 1%
12 U.BERGS SVANTE-Hans Owe Sundberg 1%

7 SENSEY C.H.-Andrei Vilkin 32%

Har tagit 25 segrar på 34 starter, vilket är ett häftigt facit. Dock har det varit i enklare gäng i Ryssland, och med låga prissummor och det ska bli spännande att se hur han hävdar sig i detta lopp.

 

V86-3, VOLT 2140, Åby

3 CAMPBELL SEABROOK-Robert Bergh 14%

Campbell Seabrook har ett bra läge och är tidig för mig. Höll godkänt från ledningen senast efter att ha fått tuff press. Travade dock inte som bäst och och fick startförbud för orent trav. Berghs val av tre startande i loppet. Två tredjeplatser som bäst hittills i år. Tippas men garderas snabbt.
11 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 21%

Tim Frontline har tänt till rejält i sin nya regi och gjort flera riktigt bra lopp. Det har inte riktigt gått hans väg på slutet, men mot ett överkomligt motstånd måste han räknas tidigt. De värsta motståndarna startar därframme. Han har visserligen galopperat i sina senaste två starter, men har ändå sett fortsatt formstark ut. Senast reparerade han rejält till femteplatsen och visade starka 13/2300 i upphämtningen. Sköter han sig har han bra chans att runda till vinst. Tim Frontline har vunnit hälften av de åtta lopp Stefan Persson kört.

1 ELDORADO MEARAS-Peter Untersteiner 31%

Eldorado Mearas tar troligen ledningen. Där gick han senast och att han fick stryk av Martin de Bos och Spickleback Face är inget att säga om. Enklare emot denna gång. Eldorado Mearas har haft innerspår i voltstart i ett lopp och tog då ledningen. Har vunnit ett av de två lopp han gått i ledningen. 

4 MAMBA-Joakim Lövgren 12%

Mamba står på tur för en vinst. Har radat upp andraplatser på slutet, men att han ska vara en så kallad ickevinnare vill jag inte påstå. Visst finns det tuffa konkurrenter emot, men med lite klaff på vägen kan det mycket väl vara dags för seger denna kväll. 
6 CAPTURE-Christoffer Eriksson 1%
10 CAFU BOKO-Jens Laursen 2%
12 DIGITAL YANKEE-Björn Goop 8%
13 ROYALDOODLE-Kim Eriksson 1%
5 ODETTE-Veijo Heiskanen 4%
7 YANKEE EAGLE-Mikael J Andersson 1%
8 CADILLAC DIMANCHE-Jan Henriksson 1%
2 IBRA SÅNNA-Carl Johan Jepson 3%

Ibra Sånna avslutade riktigt starkt som trea senast och får nu Jepson i vagnen, vilket gör honom till en spännande outsider i ett öppet lopp. Ibra Sånna körs av Carl Johan Jepson för första gången. Hästen har vunnit de tre lopp han gått i ledningen.

9 INSERT ECUS-Thomas Uhrberg 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åriga Ston, Solvalla

3 CACTUS-Jorma Kontio 38%

Cactus vet efter två starter inte hur det är att förlora, och det är bra chans att hon kommer att sväva i ovisshet även efter onsdagens start. Visserligen är det debut bakom bilen, men det troliga är att Jorma tar det relativt lugnt från start och sedan kliver fram och tar över ledningen. Det är ännu en i raden av ytterst lovande ynglingar hos Timo Nurmos. Hon har körts till front efter ungefär ett halvvarv vid bägge segrarna, och det är inte direkt osannolikt att så sker även denna gång. Trots sin orutin verkar hon förnuftig och detta gäng avskräcker inte. Två starter har givit två vinster och från ett perfekt läge är det nog mest galopp emot.

8 MY NEWT-Tuomas Korvenoja 15%

My Newt är en finsk gäst. Senast tog hon en knapp seger på Solvalla efter att ha gått med i anfall under slutvarvet och spurtat bra. Från ett bättre läge hade jag kunnat tänka mig att dubbla systemen med henne, men när hon nu drog en åtta i spårtombolan står jag över. 

5 LINE SELECT-Per Lennartsson 2%

Har gått i mål på två raka 15-tider som sexa och femma på Solvalla, och det är farter som duger långt i detta lopp. Bästa spåret dessutom gör att man ska tänka på henne om man garderar loppet. Skrällbud om favoriten sviker.

7 LIVINGCHIC-Jim Oscarsson 2%

Livingchic kom till Jim Oscarsson från Estland och har behövt tid för att komma igång. Man har kört snällt för att bygga upp henne och hon har blivit fast med krafter kvar några gånger. Senast var det läge att ladda för ledningen och hon kunde hålla undan till seger. Det är en häst som utvecklas hela tiden och han tror att hon ska hävda sig väl på Solvalla under vintern. Hon är naturligt startsnabb, men om det räcker för att köra om spets från spår sju är svårt att säga. Han vet heller inte om han är intresserad av det. Hon har varit fin i jobb efter förra loppet och ska vara ännu lite vassare den här gången. Man fortsätter med skor, stängt huvudlag och vanlig vagn. Utan att ha riktig koll på motståndet så hoppas han att hon ska vara långt framme.
12 DIGITAL CLASS-Örjan Kihlström 3%

10 INFINITE KNIGHT-Oskar J Andersson 10%

3 ELISE ANDOVER-Rikard N Skoglund 1%

6 FLAVIENNE LASCAUX-Ville Karhulahti 1%
9 SASSA WILL-Anders Eriksson 1%
4 FINAL LADY-Andrei Vilkin 26%

1 ZAMANTHA KNICK-Kaj Widell 2%

Zamantha Knick hade framspår bakom bilen för första gången senast. Var chanslös att utmana om ledningen från spår 3. 

11 ECLAIR RAZZ-Kenneth Haugstad 1%

 

V86-5, VOLT 3140,4-åringar,Stayerlopp,Åby

11 TRANSCENDENCE-Robert Bergh 12%

Trancendence lär vara en av landets starkaste fyraåringar och lär således inte fara illa av att testa ett trekilometerslopp för första gången. Håller han sig bara i skinnet hela vägen har han toppchans, och det kan vara en chansspik i omgången. Han vann sitt derbykval efter att ha blivit hängande i tredjespår och sedan gått fram i dödens. Trots det minst sagt jobbiga upplägget kämpade han sig till vinst i en tät duell och stod för en strålande insats. I finalen gick han också fram utvändigt ledaren, men nu var det alltför många bra emot, och han fick nöja sig med en femteplats. Enklare motstånd nu och distansen lär vara ett plus, även om han aldrig tidigare testat den.

3 MARTIN DE BOS-Christoffer Eriksson 10%

Martin de Bos kommer från en vattentät dödensseger, där han inte gav spelfavoriten Spickleback Face någon större chans. Han är en rejäl häst och har nu fått några lopp i kroppen. Den långa distansen är en fördel och Martin De Bos har styrkan som krävs för att vinna loppet

9 VINCENT AS-Carl Johan Jepson 8%

Vincent As står ensam på sin volt med 20 meters tillägg vilket underlättar för en felfri avgång. Vann ett långlopp näst senast på fin tid mot bra hästar och har visat att han duger bra här. Senast galopperade han bort sig mitt i loppet då han tappade travet men är normalt inte speciellt osäker. Tidig vid gardering.

2 KINDY CANE-Veijo Heiskanen 54%

Kindy Cane har vunnit fem av sina sju starter och det känns lite svårt att veta riktigt hur bra hon är. Hon har vunnit tre av de fyra lopp hon gjort på Åby och statistiken är densamma med Veijo Heiskanen i sulkyn. Hästen har vunnit de tre lopp hon gått i ledningen. En start över lång distans innebar seger. Det känns ändå som att hon är överspelad av de tidiga spelarna.

6 ILLUMINATI-Joakim Lövgren 3%
5 ARCTIC AGENT-Björn Goop 5%

Arctic Agent körs av Björn Goop för första gången. 

1 COBBYS OLIFANT-Thomas Uhrberg 1%

Cobbys Olifant har haft innerspår i voltstart i två lopp och fått rygg ledaren båda gångerna. 

7 CHABLIS D.K.-Steen Juul 1%

10 GLOBAL UNSPOKED-Oskar Svanberg 5%

4 JUDGE MEMPHIS-André Eklundh 1%

8 KISS ME TOOMA-Jevgeni Ivanov 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Solvalla

5 GEAR EXTENSION-Ulf Eriksson 1%

Var hårt betrodd i ett breddlopp senast men blev inte bättre än sjua i mål. Han är lovande men har inte riktigt levt upp till förväntningarna så här långt. Han har vunnit tre av de fem gånger han nått ledningen och trots att det var ett tag sedan han startade i voltstart kan Ulf Eriksson få iväg honom bra. Bortglömd den här gången, men måste vara bättre än senast då han visserligen gick med skor.

8 MR PERFECTION-Kevin Oscarsson 3%

Mr Perfection fick starta på tufft i våras och blev lite ur balans efter det, under sommaren var han ganska geistlöst. Efter flytten till nya gården har han fått helt omlagd träning och det verkar ha gett effekt. Han känns mer laddad nu och var riktigt positiv senast. Han har känts minst lika bra efter det loppet och ska förhoppningsvis vara ännu bättre nu. Läget är chansartat och hästen ska helst ha det lite serverat, men skulle det stämma med positionerna kanske han kan överraska. Man kör barfota som senast, däremot blir det vanlig vagn i och med att det är voltstart. 

12 ISLAND LIFE-Erik Adielsson 13%

Island Life börjar så smått närma sig den form han hade förra året, och senast såg han väldigt fin ut med sparade krafter i mål. Han har 14 segrar på sitt samvete, och efter en något anonym period verkar han åter vara kraftigt på gång. Erik upp är inte precis någon nackdel och motståndet han ställs mot är inte värre än att han kan runda det. 

11 FAUST HANOVER-Andrei Vilkin 27%

En amerikans häst som mest startat i Ryssland! Har inte räckt till hittills på svensk mark men var godkänd som sexa senast på Färjestad på 13,3 över full distans. Spår 4 i volt är väl inget önskeläge och han har tävlat mest bakom bilen på slutet. Känns överstreckad av de tidiga spelarna.
6 INVINCIBLE H.C.-Örjan Kihlström 21%

7 SIGEL DOC-Torbjörn Jansson 8%
4 LOTUS GIL-Erik Lindegren 1%
9 NOBEL AMOK-Per Lennartsson 17%

Nobel Amok är en hårding, som tävlar ojämnt. Han galopperar en hel del, men när han går felfritt duger han absolut till vinst i ett sånt här gäng. Per Lennartsson är en förträfflig lånekusk och ekipaget måste räknas. Hästen trivs på Solvalla där det blivit fyra segrar på sex starter.

1 NONTOXIC-Jorma Kontio 2%

Nontoxic har haft innerspår voltstart i ett lopp. Tog då ledningen och vann sedermera loppet. Har vunnit tre av de fyra lopp han gått i ledningen. 

10 MR PERFECT-Jim Oscarsson 2%

Mr Perfect har också mått gott av miljöombytet med omlagd träning och är klart på gång. Senast strulade det i loppet, han blev störd flera gånger och gick bra med tanke på det. Hästen har gjort sina bästa lopp med stängt huvudlag, men det ger bara effekt när han har riktig form och därför har han inte haft det på länge. Troligen blir det öppet den här gången också, men skulle hästen kännas riktigt på tårna i värmningen kanske man slänger på det helstängda - i så fall kan han vara en riktig rysare. Inga ändringar i övrigt.
3 DUST COLLECTOR-Mattias Djuse 1%

2 H.M.´S RACINGFILIP-Niclas Hammarström 2%
13 MYSTERY LOVE-Kaj Widell 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Diamantstoet, Spårtrappa, Åby

14 JULIA PELLINI-Carl Johan Jepson 3%

Julia Pellini är en av många vinnarkandidater i detta öppna diamantstoförsök. Hon fick göra mycket jobb på egen hand under slutvarvet senast och föll med flaggan i topp som tvåa bakom Dear Friend. Hon levererar nästan varje gång och får tipset på det. 

13 CURRENT AFFAIR-Björn Goop 2%

Har uppträtt förbättrat i de två senaste starterna när hon gått utan skor. Fyra på 13,6 först och senast var hon trea på 12,1 vilket bör räcka en bit även här. Björn Goop fick chansen senast och kör igen. Har ett intressant smygläge här och med rätt resa tror jag hon är kapabel nog att kunna skrälla.
7 STELLA NEWMEN-Flemming Jensen 15%

Har formen på topp och har gått riktigt bra på slutet över kort distans. Öppnar snabbt och kommer säkert att ladda trots utgångsläget. Är ofta med där framme men frågan är hur hon tacklar full distans om hon skulle få press på sig i ledningen. Hon känns given på kupongen i alla fall.

15 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 16%

Kash Brodda var klart slagen av tipsettan senast, men kan bättre än så. En av tre hästar i loppet från Untersteiners stall. Gör klart bra insatser hela tiden utan att riktigt få till det fullt ut. Behöver nog smygas i det längsta och får hon rätt lopp går ingen säker. En av tre Untersteinerhästar i loppet och Peters val.

9 RYSSEBO LA REINE-Peter Ingves 43%

8 SWISH LANE-Johan Untersteiner 7%
11 YIPPIE CHIC-Mikael J Andersson 1%

12 JULIA AF SOLNÄS-André Eklundh 2%

1 KEYCARD-Veijo Heiskanen 2%

5 HOT CHOCOLATE-Thomas Dalborg 3%

10 DEALWITHAKISS-Christoffer Eriksson 1%

Dealwithakiss galopperade som hårt betrodd i V75 senast. Bortglömd nu men inte helt borta felfri.

4 BARA MIN-Johnny Takter 1%
6 BRILLIANCE-Thomas Uhrberg 1%
2 JULA MENUETT-Kim Eriksson 1%
3 MAJETT-Karl Stolt 1%

 

V86-8, AUTO 1640, Solvalla

5 NONSTOP CHERI-Örjan Kihlström 53%

Nonstop Cheri går starkt för dagen, och när sexåringen nu får Örjan som följeslagare tycker jag att vinstchansen är så god att jag tippar honom etta. Han vann enkelt senast och även om segern blev en smula billig såg han riktigt fin ut. Det här är ju en klart kapabel herre som inte avskräcks av kvällens motstånd. Han är rejäl av sig och jag blir inte förvånade om Örjan tar en lugn dödens med honom och måttar in honom sista biten.

1 SLOPPY JOE-Kaj Widell 6%

Sloppy Joe har haft innerspår bakom bilen i fyra lopp utan att vara i närheten av att ta ledningen. Har dock vunnit de tre lopp han gått i ledningen. Körs av Kaj Widell för första gången. Har inte vunnit på länge nu men har bra fart för klassen och ett bättre utgångsläge än på länge. 

4 BORN UNICORN-Per Lennartsson 9%

Born Unicorn har förvisso bara en vinst på kontot i år, men han har ständigt ställts mot kulltopparna, och inte riktigt räckt till där. Det här är en klart överkomlig uppgift och han ska räknas tidigt. Han körs av säkre Per Lennartsson, som satt i sulkyn vid den hittills enda årssegern. Born Unicorn har vunnit fyra av de fem lopp han gått i ledningen.  

6 EMERALD BOKO-Erik Lindegren 3%

Har visat fin form på slutet mot tuffa hästar. Kan vara med och slåss om en fin placering även i detta gäng. Behöver hitta ner nånstans och riskerar hamna på vingel härifrån, men om det löser sig är han kapabel nog att överraska.

7 LARGO-Hans Owe Sundberg 15%

Largo avancerades senast fram utvändigt ledaren varifrån farten hölls klart godkänt. Viss risk för ett tungt lopp igen men även han ska räknas tidigt.
3 KASHMARY NIGHT-Kenneth Haugstad 1%
2 IN LINE TOOMA-Oskar Kylin Blom 5%

In Line Tooma gjorde inte så mycket väsen av sig senast, men från ledningen brukar han bita ifrån sig riktigt bra. Spetsläge och kort distans gör att han räknas om man garderar på lite till. 

9 MELLBY EMERALDS-Ulf Ohlsson 2%

12 ENGE LINCOLN-Torbjörn Jansson 1%
11 COFFIE U.N.G.-Erik Adielsson 2%
10 NEW STEEL-Claes Sjöström 1%
8 CHATMAN-Jorma Kontio 3%

 

Systemförslaget:

1) 1-4-8-9 (5-2)

2) 4 B.W.T.CAESAR/6 HARRINGTON (10-1)

3) 1-3-4-11 (6-10)

4) 3 CACTUS (8-5)

5) 11 TRANSCENDENCE (3-9)

6) 1-4-5-6-7-8-9-10-11-12 (3-2)

7) 7-9-13-14-15 (8-11)

8) 1-4-5 (6-7)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Masterglide i avd.1 så blir kostnaden 300:-

V86 Onsdag 26 sep Åby/Solvalla

V86-1, AUTO 3140, Stayerlopp, Åby

7 MICHELANGELO ÅS-Johan Untersteiner 23%

Michelangelo Ås har sex andraplatser men blott en seger i år på fjorton starter. Men det ska inte ses som ett tecken på att Michelangelo Ås moral är av svikande karaktär, utan som ett bevis på att Daniel Redéns travare tävlat mot väldigt tufft motstånd. Sett ur det perspektivet är det faktiskt starkt att han lyckats vara bland de två första i hälften av årets starter. Han är startsnabb men har flera startkanoner innanför sig så det troliga är att Örjan Kihlström tar en lugn start och söker en lämplig position i andraspår, särskilt som distansen är lång. Slipper bara Michelangelo Ås dödens så känns det väldigt troligt att han dyker upp i segerstriden igen.
3 VÄSTERBO EXACT-Thomas Uhrberg 38%

Västerbo Exact är snabb bakom bilen och vann direkt i comebacken. Borde inte vara sämre nu och med tanke på läget får han en fin resa. Han är kanske den i fältet som är mest gynnad av att loppet går över hela tre varv.

5 BREIDABLIKS NUBBE-Marc Elias 13%

Breidabliks Nubbe startar försiktigt men när han är i ordning så tävlar han på en väldigt hög nivå. Senast såg han fin ut och det såg inte slutsålt ut över mållinjen, även om han inte kunde ta sig förbi just Michelangelo Ås sista biten. Precis som för den förre är Breidabliks Nubbe kvick ut, men lär inte heller nå någon ledning. Det luktar viss dödensrisk och då är det så klart svårt att vinna oavsett distans.
4 MR LINDY-Veijo Heiskanen 15%

Mr Lindy tog en längd på 3 Västerbo Exact förra gången, och bör kunna göra det nu också och kan vara den som sitter i spets när krutröken skingrats. Han håller fin form och gör bra lopp varje gång. Det här blir första gången som han startar över lång distans, men bara han håller sig lugn så tror jag att han ska kunna hänga med de flesta hästar. 

6 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 5%
2 BULLYOUNG-Robert Bergh 3%
1 QUANTANAMERA-Henrik Rudqvist 2%
8 GO GREEN PELLINI-Peter Zadel 1%

 

V86-2, AUTO 1640, Solvalla 

1 CANARI MATCH-Örjan Kihlström 14%

Canari Match är den som kan utmana den stora favoriten om man nöjer sig med rygg på Redéns fransos. Denna springare öppnar bra från start och kan mycket väl spetsa initialt. Får en fin resa och det ska vara god chans att han slutar längst fram om inte Ringostarr bjuder upp till het kamp.

6 RINGOSTARR TREB-Torbjörn Jansson 72%

Fyra månader har förflutit sedan Jerry Riordan fick uppleva sin största stund på en travbana. Ringostarr Treb hade stått emot Propulsion och övriga deltagare i elitloppsfinalen och den 60-årige amerikanen fick vandra ner för Solvallas upplopp som vinnare av det finaste travlopp vi har i det här landet. I fjol sprang hans hästar in drygt 20 miljoner kronor vilket gav en nominering till titeln ”Årets tränare”. För att kunna toppa det i år krävs sannolikt seger i ”VM-loppet” International Trot på travbanan Yonkers i fosterlandet 13 oktober. Ett lopp som Riordan vann i fjol med Twister Bi, som numera lämnat stallet. Istället är det elitloppsvinnaren Ringostarr Treb som ska göra resan över Atlanten och slåss om förstapriset på drygt 4,5 miljoner kronor.

- Det blir spännande eftersom jag tror att förutsättningarna passar honom perfekt. Hästen trivs på små banor och är lätt att resa med, han är så otroligt intelligent. Dessutom tror jag att distansen 2011 meter gynnar honom på den typen av bana.Men först väntar en start på Solvalla, i V86-2 på onsdagen, där segerchecken är 40 000 kronor.
Då är det inte svårt att ana tränarens prioriteringar.
- Alla som spelar måste förstå att det viktigaste den här gången är att hästen får en nyttig genomkörare som gör att han går framåt i form. Det värsta scenario jag kan tänka mig är att han blir utsvarad i en 1.07-öppning och sedan får trava utvändigt om ledaren. Om valet står mellan att trava i dödens eller i rygg ledaren så hoppas jag att Torbjörn väljer det senare. Vi måste vara rädda om hästen. Wilhelm Paal är avstängd och då ville jag ha någon som kan hantera pressen av att köra en sådan här häst i en sådan situation. Jag vill inte träna honom utan överseende från hans veterinär Jonas Tornell så när han tog en månads semester i somras fick Ringostarr Treb också göra det, därför har det tagit tid.

- Jag har kört en mile (1 609 meter) på 1.16,5 med 1.12 sista 800. Hästen var fin och kändes bra i puls efteråt, mer än så vill jag inte pressa honom i träning. De tuffa loppen där nere utvecklade honom verkligen. Jag tror inte att han är i samma form nu, han känns inte lika explosiv, men förhoppningsvis ska det här loppet föra honom dit. Det blir det vanliga. Barfota runt om, amerikansk sulky och öppet huvudlag. 

- Jag sa redan i onsdags att han ska köra hästen som en tränare och inte som en catchdriver. Tror han att han kan komma till ledningen utan att det kostar för mycket får han givetvis ladda från start, men jag har inget emot om han skulle välja ett mer passivt upplägg.

- Det är förstås upp till var och en, men jag skulle inte göra det. Givetvis kan han vinna loppet om det blir kört på rätt sätt. Om han skulle komma till ledningen eller få en ryggresa i passande tempo. Men som jag läser loppet så tar Örjans häst (1 Canari Match) spets och springer en 1.10-tid. I sådana fall är det inte troligt att vi kan slå den. Jag hoppas att jag har fel, men det viktigaste för mig som tränare är att hästen får en positiv upplevelse inför resan till USA, säger Jerry Riordan.

5 MAORI TIME-Erik Adielsson 5%

Maori Time har haft förtvivlat svårt att få till det på svensk mark. Den forna elitloppsdeltagaren kom hit med goda vitsord och skulle hon få till det och visa lite av sin kapacitet ska hon kunna vara långt framme här.

4 EXPLOSIVE DE VIE-Kevin Oscarsson 4%

Explosive de Vie är på gång igen, men det här blev ett tufft lopp och han är kanske inget hett segerbud. Jim Oscarsson tror i alla fall på en fin insats från sin häst.
3 PYTHAGORAS FACE-Kenneth Haugstad 1%

Pythagoras Face var klart förbättrad senast, men vinner knappast det här loppet. 

7 KING CITY-Ulf Ohlsson 2%
2 SPITCAM JUBB-Jorma Kontio 2%

 

V86-3, AUTO 2140, Monté, Åby

2 RAPIDO-Siv Emelie Lövvold 32%

Rapido är en dansk montéstjärna som uteslutande startar under sadel. Han har tagit imponerande 22 segrar på 47 starter men på sju försök i Sverige har det inte blivit någon större framgång, trots att han startat som klar favorit flera gånger. Siv Emelie Lövvold är också en mycket duktig ryttarinna. Hästen har vunnit både i Norge och i Tyskland så långresa verka i sig inte vara något problem. Plockade ganska enkelt ner ledaren senast och såg stark ut. Formen är bra och det kan bli ledning runt om, även om tioåringen lär utmanas från början. Bra chans, men han står ganska hårt inne i loppet och han har som sagt inte vunnit i Sverige på sju försök. 

6 VIKING OLYMPIC-Iina Aho 18%

Viking Olympic är en synnerligen van montéhäst som här gör sin 27:e montéstart. Senast avslutade han rykande i underkant 1.10 sista 500 meterna och gick med full fart över mål. Han har varit med i segerstriderna varje gång på slutet och är säkert med och krigar nu igen.
1 TIPTOE-Sophia Olsson Jacobsen 9%

Tiptoe ståtade med tre raka segrar innan den senaste fjärdeplatsen. Han står alltid för bra insatser i monté och lär få ett fint lopp härifrån. Tiptoe har haft innerspår bakom bilen i fyra lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. Har vunnit två av de tre lopp han gått i ledningen. Trivs på Åby där det blivit tre segrar på tio starter.

8 WHISKY AKEMA-Sofia Adolfsson 22%

Har gått ett lugnt jobb för sadel inför sin montédebut. Mycket svårbedömt och det är antingen fågel eller fisk. Får bästa ryttarinnan på ryggen.
7 OFFSHORE MAN-Jenneifer L Oscarsson 9%

Offshore Man har bara testat monté en gång förut, och det var för nästan tre år sedan, och det hela ändade i galopp. Han är normalt blixtrande snabb ut och det brukar vara en användbar egenskap även i monté.

10 PATHOS O.M.-Christina A Hande 1%

Pathos O.M. ska inte glömmas. Senast fick han stryk av Tiptoe, men var mer spelad än denne. Gången innan vann han överlägset från ledningen. 

3 PILEVALLAS KRABAT-Malin Andersson 1%
5 NY DIAMONDINTHESKY-Roya Haghighat 1%

9 HE´S A DIFFACOLT-Tova Bengtsson 3%

4 VICTORIOUS STAR-Henriette Larsen 4%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

1 FREDDIE SILVÅKRA-Björn Goop 19%

Freddie Silvåkra har hela tiden presterat fint, men senast då han för första gången gick barfota, växte han minst en klass. Senast visade han finfin startsnabbhet och trots en tuff inledning i spåren i väldigt högt tempo så stack han bara undan till slut. Distansen är nu ett halvvarv längre men det är inte direkt någon nackdel för ”Freddie”.  Jag tror han kan spåra runt om och väljer att tippa honom före favoriten.  Freddie Silvåkra har haft innerspår bakom bilen i ett lopp. Fick då rygg ledaren. Vann den enda gång han gått i ledningen. 

5 CHARLOCK WIKING-Magnus Jakobsson 52%

Charlock Wiking har en imponerande rad, men har inte startat sedan i maj och kan behöva loppet. Han är dock ingen bluff utan en snabb häst för klassen som tränar bra! Charlock Wiking är obesegrad felfri och blir spännande att följa. Motståndet är dock inte alls dåligt och han måste vara bra för att vinna. Charlock Wiking har vunnit de två lopp han gått i ledningen. 

3 XANTHIS COKTAIL-Ulf Ohlsson 11%

Xanthis Coktail är rejäl, men lite osäker. Senast galopprade han i dödens på upploppet och hade varit sämst tvåa utan missödet. Gången innan kunde han vinna trots ett tungt slutvarv och slog då bl a loppets favorit Freddie Silvåkra. 

2 TWILIGHT SPEED-Oskar Kylin Blom 4%

Twilight Speed har vunnit tre av de fyra lopp han gått i ledningen. Körs av Oskar Kylin Blom för första gången. 

8 FARNESE BOKO-Jimmy Dahlman 1%

 

7 STONECAPES PECCA-Jarno Koskela 1%

Stonecapes Pecca fick öppna fort senast för ledningen och sedan tvingades jag släppa efter tryck. Han avslutade sedan bra. Efter det loppet fick han halsinfektion och det har tagit lite tid att få igång honom. Han har dock fått två skarpare jobb i kroppen inför detta, men det kan fattas lite i honom och han kanske behöver ett lopp i kroppen. Spåret är inte bra, men hästen är kvick ut om man laddar med honom, men som det ser ut är det snabba hästar invändigt också så det blir främst att försöka komma ner i vettig position och ge honom ett snällt lopp. Hästen har annars en hel del kapacitet i sig, men han behöver starta kontinuerligt. Inga ändringar är planerade.

6 STERN-Jim Oscarsson 5%

Stern spurtade starkt senast och kan skrälla igen. Efter att ha legat sist halvvarvet före mål susade han förbi gänget över upploppet och vann säkert, till ofattbara 28 gånger pengarna. Lite tuffare emot nu.

10 ARK BORN AS TWIN-Per Oleg Midtfjeld 2%

4 ELEGANT FROST-Linda Sedström 2%
9 PROTOTYPE HANOVER-Kevin Oscarsson 1%

12 HEARTBEAT-Kaj Widell 2%
11 POMEROLL AM-Kenneth Haugstad 1%

 

V86-5, VOLT 2140, 3-åringar, Åby

5 ZANZIBAR EFFE-Christoffer Eriksson 46%

Det är en väldigt fint stammad häst som är lillasyster till elitloppshästen Nesta Effe och flera andra bra hästar. Hon var sjuk hela fjolåret och är väldigt stor vilket gjort att hon blivit lite sen. Hon travar inte speciellt bra ännu, men utstrålar otrolig klass och kommer att bli bra med tiden. Senast drog man av framskorna vilket gav positiv effekt och hon kommer att gå likadant här. Hon tävlar med amerikansk sulky eftersom det är den största de har i stallet och den enda som passar henne. Trots det tror jag inte att femtespåret ska betyda någon större galopprisk förutsatt att hon tas lugnt första biten. Banan var väldigt snabb senast så tiden ser nog lite bättre ut än vad den var, men hon ska gå framåt för varje start och får tipset här.

1 FELIX AM-Adrian Kolgjini 4%

Felix Am kan komma till spets. Kommer han till ledningen körs han nog där, men skulle det bli en invändig resa nalkas det ju open stretch över upploppet så då får Felix Am chansen ändå. Felix Am har innerspår i främre volten för första gången. Har haft andra öppna spår i två lopp och ”som bäst” övertagit ledningen efter 450 (spår 3). Vann den gången. 

11 MELLBY GLADER-Robert Bergh 11%

Mellby Glader har bara en seger på tolv starter men har varit ute i tuffa gäng på sistone och går verkligen ner i klass den här gången.

6 MAJORS CORONA-Conny Gustafsson 10%

Majors Corona är inte alls tokig, men då han inte är så snabb från start föreligger en viss vingelrisk. Senast avslutade han bra som tvåa efter att ha fått fritt spelrum från tredje invändigt 350 kvar. 

7 ADDE S.H.-Johan Untersteiner 3%

Måste visa lite mer för att vinna men det låter bra från stallet och det blir laddning för spets. Även barfota runt om och den här ska man se upp för. Adde S.H. hette fram tills nyligen Adolf S.H., men har tvingats till namnändring då namnet väckt anstöt (man behöver inte allt för vild fantasi för att läsa ut de avslutande initialerna). Helt rätt att inte tillåta ett sådant namn, men hur funkar det med spelsäkerheten när hästens namn plötsligt ändras?

3 SPEEDY TILLY-Mikael J Andersson 2%

Speedy Tilly såg ut att ha krafter kvar senast.
8 GOGO HALL-Thomas Uhrberg 2%

Gogo Hall är en norsk gäst som agerat osäkert på slutet, men innan dess gått ganska jämnt. Han är förstås lite svår att sätta in här, men han borde räcka ganska långt. 

10 BACCHUS L.I.-Carl Johan Jepson 3%

4 NAMANGA HILL-Peter Ingves 14%

Namanga Hill kommer också från vinst, och vann då på ett rejält sätt efter en resa i dödens. Även han har ett svårt spår, men tar han sig iväg är han ett bud om segern. 

2 BEAKS MANELLO-Henrik Rudqvist 5%

9 PIM PIM JOLI-Henrik Johansson 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

6 PARK VIEW-Erik Adielsson 45%

Park View har gjort två starter för Frode Hamre och har vunnit båda loppen. Han såg finare ut senast jämfört med näst senast och utvecklingskurvan ser ut att gå i rätt riktning. Han är startsnabb och får säkert överta ledningen om han inte kommer dit direkt av egen maskin. Det finns intressanta motbud, men Park View känns som en naturlig förstahäst.

11 THOUGHT HANOVER-Kevin Oscarsson 16%

Thought Hanover är en annan amerikanskfödd hingst som visade styrka över lång distans senast. Han noterade svenskt rekord då, efter att ha slagit Alone knappt. Thought Hanover har bara missat pallen en gång på sju starter. 

10 VERSAILLES U.S.-Ulf Ohlsson 9%

Versailles U.S. gör sin blott sjunde start men har redan hunnit visa imponerande hårdhet och fart. Har fin fart för sin klass och känslan är att treåringen är under utveckling. Höll emot starkt i Umeå och med rätt ryggar och tempo kan det vara dags. Tål grovjobb.
5 AKING BAKASYON-Anders Eriksson 1%

Aking Bakasyon har varit väldigt jämn och säker under hela säsongen. Man har matchat honom ganska tufft och det är därför han inte har mer än en seger. Senast hade de vässat upp honom lite extra och körde med helstängt huvudlag för första gången. Han var fin då och känns lika bra inför det här loppet. Hästen är stabil från start och det går att köra på honom. Han ska kunna komma iväg ganska bra och han gör alltid sitt bästa, även om han skulle behöva göra grovjobb. Skrällbud vid gardering.

4 ARCTIC MICHELLE-Pekka Korpi 1%
1 BROTHERS N´ARMS-Örjan Kihlström 19%

En import som gör debut för Stefan Melander. Hästen är säkert inte vässad och kan behöva loppet är känslan. Brothers N’ Arms är undan ett av världens bästa föston, Gala Dream, som är mamma­ till bland andra Father Patrick och Pastor Stephen. Brothers N’ Arms är dock ostartad i Sverige och väldigt svår att taxera. Kapaciteten borde vara skyhög.

3 FEATHER SISU-Björn Goop 4%
9 FRUSKA AM-Kristian Lindberg 1%
8 MARIAH´S BABY K.V.-Jorma Kontio 1%
12 THUNDERPEDIA-Jim Oscarsson 1%

2 FOLLOW ME SISU-Mattias Djuse 1%

7 CARHU-Stefan Arvidsson 1%

 

V86-7, AUTO 2640, Åby

1 SUPER STEVE-Marc Elias 36%

Super Steve har gått riktigt starkt varje gång och är motiverad favorit. Distansen är dock ny, vilket inte gäller för de värsta motbuden. Conrad Lugauers treåring har inlett karriären mycket lovande och blir han inte fast på innerspåret har han bra vinstchans. Han har kommit till ledningen i ett tidigt skede i sina två senaste starter, som också resulterat i överlägsna segrar. Super Steve har innerspår bakom bilen för första gången. Har haft andra gynnsamma spår i fem lopp och ”som bäst” tagit ledningen efter 175 (spår 2). Vann den gången. Har vunnit de två starter han gjort på Åby. 

6 PEAKSTER-Peter Ingves 21%

Peakster var senast ute i ett långlopp i Danmark som vanns av Bandit Brick (stod förvisso på tillägg). Peakster kom då loss ganska sent och spurtade mycket bra tillslut långt efter vinnaren. Nu är det lång distans igen och motståndet är av en annan kaliber och Peakster slåss om segern.
12 HARVESTING TIME-Stefan Söderkvist 2%

Harvesting Time vann senast enkelt till 79 gånger från dåligt utgångsläge. Ännu sämre läge den här gången men nu finns dokumenterad form.
11 RANDEMAR R.D.-Johan Untersteiner 17%

Randemar R.D. galopperade i starten i derbykval senast. Hästar som kommer ut efter derbykval är alltid värda att bevaka och felfri är han tidig. Han har lite pengar på sig sett till kapaciteten och från bakspår bör han sköta sig. Hästen tål säkert att göra en hel del jobb på egen hand mot dessa.
7 QUICK RIGHT-Thomas Uhrberg 5%

9 STARO JUNIQUE-Carl Johan Jepson 5%
4 COCKTAIL ABB-André Eklundh 3%

Cocktail Abb har vunnit de tre lopp han gått i ledningen. 

5 HICKOMISSCHAMPAGNE-Mikael Å Linderoth 1%

2 YANKEE EAGLE-Christoffer Eriksson 1%
3 HARVEY BOKO-Kim Eriksson 2%
10 BORIS-Jeppe Juel 2%
8 EVAN WILLIAMS SISU-Bo Falsig 5%

 

V86-8, AUTO 2140, Solvalla

7 AUTO RELIGHT-Örjan Kihlström 12%

Auto Relight är i utmärkt form, för dagen och han är startsnabb. Får han överta täten? Trots spår en bit ut på vingen är det tänkbart att Örjan Kihlström kan placera sin springare i tät. Det är inte så många startraketer invändigt. Och hästen är rejält på gång nu. Han slog flera bra hästar från ledningen senast, men fick se sig besegrad av Magnus Jakobssons kapable Global Unprotected. Gången innan tog han hem ett trekilometerslopp från samma position. Han laddas och kan till och med få överta ledningen. Farlig oavsett resa. 

10 GLOBAL THUNDER-Anders Eriksson 2%

Kan vara skrällen när pengarna ska fördelas. Kommer från seger på en låg 13-tid och gick en 13-tid även på full distans i starten innan som trea. Helt borglömd på strecken i ett öppet lopp.
3 GINOTONIC-Jorma Kontio 18%

Jorma Kontio kör vanligtvis Hawk Cliff, men sitter nu upp bakom ett hett motbud istället. Ginotonic har också haft segertorka ett tag men krigar ofta om en tätplats ändå. Ginotonic saknar årsseger, men har oftast startat från svåra lägen och gjort det bra. 

2 HAWK CLIFF-Björn Goop 23%

Hawk Cliff har inte­ vunnit sedan oktober 2016 och det är inte så vanligt för en häst som förmodligen blir ganska så stor favorit på V86. Det handlar om en i grunden klassig valack med ett fint utgångsläge och att Björn Goop sitter upp i sulkyn för första gången känns intressant. Hawk Cliff har vunnit fem av de sex lopp han gått i ledningen. 

1 ENSEMBLE AM-Erik Adielsson 7%

Ensemble Am har haft innerspår bakom bilen i två lopp. Facit: Ledningen respektive startgalopp. 

12 LÖVDALA PRINCIPITO-Emilia Leo 14%

4 SIGEL DOC-Torbjörn Jansson 11%

8 RED WHITE N BLUE-Ulf Ohlsson 5%
11 DAVY JONES SISU-Tomi Haapio 2%

5 CIKORIA FRAZER-Tobias J Gustafsson 2%

Cikoria Frazer gick i mål med rubbet sparat senast och hon gav då ett formstarkt intryck.

9 KASHMARY NIGHT-Kenneth Haugstad 2%

6 SUPERIEUR-Rikard N Skoglund 2%

 

Systemförslaget:

1) 2-3-4-5-6-7 (1-8)

2) 1 Canari Match/6 Ringostarr Treb (5-4)

3) 1-2-6-7-8 (10-3)

4) 1 Freddie Silvåkra/5 Charlock Wiking (3-2)

5) 1-5-6-7-11 (3-8)

6) 6 PARK VIEW (11-10)

7) 2 SUPER STEVE (6-12)

8) 1-2-3-4-7-8-10-12 (11-5)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 7 Auto Relight i avd.8 så blir kostnaden endast 150:-

V86 onsdag 19 september Jägersro/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, fördel ston, Jägersro

3 COMANCHE MOON-Joakim Lövgren 54%

Comanche Moon var nära att vinna ett V75-lopp senast, efter spets och släpp och lucka till slut. Comanche Moon kan öppna rejält bakom bilen och det finns chans att han tidigt kommer att sitta i spets. Helst kanske han hade sett kort distans men femåringen fungerar även över medeldistans. Skulle han få ”trolla” bort ett par hundra meter är han i striden. Leder hela vägen? Väl stor favorit dock.

2 SPEEDY FOXY VICANE-Thomas Uhrberg 5%

Speedy Foxy Vicane har fått två lopp i kroppen efter lång frånvaro och har redan presterat väl. Hon är speedig som få och från ett perfekt läge lär hon få en fin resa i draget. Att fältet är litet är inget minus och övriga lär få kämpa för att hålla henne ifrån sig till slut. Det är en tuff dam som visat bra form på slutet. Någon startraket är det inte men hon är stark den sista biten.

5 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 16%

Trots att det bara var fem hästar med i loppet i Great King Wines senaste start lyckades han få långt fram tlll täten. Via en mycket vass avslutning där han plockade längder på topphästar som Disco Volante och Generaal Bianco visade han fortsatt toppform. Den här gången är det enklare emot, Great King Wine är ett vinstbud. Men då måste han komma iväg bättre från start än senast, för hamnar han sist igen är det inte så enkelt att hinna fram till seger, framförallt inte på Jägersro. 

7 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 7%

Har ingen rolig rad nu och har hamnat en bit ut bakom vingen. Det gör att han kan bli bortglömd men man ska veta att han har bra kunnande när det stämmer för honom. Rolig outsider. Han har fått en paus men är mycket tränad och rejält förberedd. Han har snart sprungit in en miljon kronor men har inte haft någon tur i de större loppen. Han är snabb från början men kommer knappast till spets. Tar man med några hästar ska man ta med Sobel Conway på kupongen.
6 R.G.´S THUNDERBOLT-Ola Samuelsson 1%
8 FALK ON HILL-Johnny Takter 13%

Falk on Hill gick bra i skymundan från dåligt läge senast. Han såg dock fortsatt fin ut. Precis som senast har han inte haft någon tur i spårlottningen men han är snabb från start och kan han komma iväg bra, samtidigt som han lyckas undvika dödens, ökar chanserna.

1 VICTORIOUS STAR-Conrad Lugauer 3%

Victorious Star har haft innerspår bakom bilen i sju lopp och tagit ledningen vid sex tillfällen. Är alltså mycket snabb ut. Har vunnit nio av de 14 lopp han gått i ledningen och nio av 25 starter på Jägersro. 

4 KUNG EDWARD-Roger Malmqvist 2%

Kung Edward har vunnit fyra av de sex lopp han gått i ledningen.

 

V86-2, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

4 MAGIC CASH-Jorma Kontio 30%

Magic Cash kommer att tjäna mycket pengar, bara han skippar galopperna. Han har bra fart för klassen. Vid segern näst senast travade han hela vägen och vann då mycket enkelt, via 12,8/1000. Det har endast blivit en seger på sju starter i karriären men han har visat fina fartresurser. Vid segerloppet näst senast gick han på i tredjespår från sjätte ytter redan 1200 kvar. Trots tredjespår resten av loppet vann han lätt via 1.12,8 sista varvet. Han har galopperat i fyra av sina sju lopp och så var även fallet senast, men kom tillbaka på väldigt bra sätt efter det. Bra chans felfri.

8 WINGMASTER-Oskar J Andersson 2%

Wingmaster blev sjuk efter förra loppet och struken en gång efter det. Den vilan verkar ha gjort honom gott för han känns bättre än någonsin i träningen. Han kändes väldigt stark i ett jobb i onsdags i förra veckan. Att han galopperat några gånger tidigare har man ingen riktig förklaring till mer än att han är omogen och inte riktigt förstått vad detta går ut på. Nu ska han få ett helstängt huvudlag på sig så han blir lite mer skärpt. Det kan vara en storskräll att tänka på om man garderar loppet.

9 UP NORTH-Adrian Kolgjini 16%

Återkommer efter sjukdom där han varit struken för halsinfektion efter senaste starten. Första gången med Adrian i vagnen. Intressant smygläge och hemmaplan. Kan behöva loppet.

2 EICAS-Stefan Melander 4%

Eicas väntar också på första segern. Näst senast hängde han med bra bakom Indi Boko. Han är inte så dum och senast hoppade han bakom hästar med sparat. Borde vara med i segerstriden.

3 GOT TO DASH-Ulf Ohlsson 17%

Outsider. Det verkar finnas en del kunnande i den här hästen.

1 PETUNIA-Mattias Djuse 2%

Petunia har gått bra varje gång, utan att få vinna. Från ett fint läge kan det vara dags. Petunia har haft framspår bakom bilen i ett lopp. Öppnade då rejält och hamnade utvändigt om ledaren. Petunia kanske kan hålla ledningen.

6 KENT´S LADDIE-Erik Adielsson 18%

Kent’s Laddie var med i ett lopp som gick i raketfart hela vägen senast, det blev lite för tufft. Han ser annars fin ut.

7 ASHRAM-Tony Wallin 2%

Ashram såg fin ut när hon avgjorde senast.

12 EVOQUE-Örjan Kihlström 4%

11 V.G.´S UNSTOPPABLE-Ulf Eriksson 3%

5 SRI LAKSMI-Beata Persson 1%

Sri Laksmi är den enda av framspårshästarna som gått i ledningen. Då blev det seger. 

10 IRISH BOKO-Dennis Spangenberg 1%

 

V86-3, AUTO 1640, fördel Ston, Jägersro

6 NOLIMITJIMMIT-Conrad Lugauer 16%

Nolimitjimmit nådde ledningen i ett tidigt skede senast och vann överlägset med sparade krafter. Intrycket var riktigt fint och det ser ut som att han har en skaplig chans att bli släppt till spets även denna gång och då är det hästen att slå. Han kommer troligen att bli favorit till slut, och det känns rätt med tanke på hur enkelt han vann senast. Öppnade fort då och kommer han till spets är det en toppchans. Inte heller slagen från ”dödens”.

3 GET READY ON TOUR-Peter Untersteiner 64%

Get Ready on Tour kom inte till senast från ett svårt läge, men gick fullt bra i skymundan som sexa. Segrarna har tagits i fin stil och från det här läget har han bra chans men känns väl överstreckad av de tidiga lirarna. Han har vunnit hälften av sina starter. På sistone har han varit seg. Peter Untersteiner lägger därför på ett helstängt huvudlag den här gången och om han kommer till spets vill han köra där. Get Ready On Tour har vunnit de tre lopp han gått i ledningen. 

5 LIVI LOVE-Jens A Hansen 7%

En dansk gäst som är ganska enkel i grunden, men hon kommer med toppform och bra utgångsläge. Med tanke på det rankar jag henne högt. Två segrar på de tre senaste starterna. Hon är startsnabb men körs helst i ryggar. Kan skrälla.

11 GLOBAL SECRECY-Johan Untersteiner 1%

Global Secrecy är Peter Untersteiners andrahäst i loppet och startar från ett tråkigt läge. Dessutom är inte raden den mest upphetsande. Sexåringen har dock bara gjort två lopp i sin nya regi och bör ha gått framåt rejält med dessa, då han innan dess varit ifrån tävlandet i ett och ett halvt år. Global Secrecy satt fast med sparade krafter senast och kändes fin.

8 MOHIKANER-Joakim Lövgren 4%

Mohikaner har vunnit tre av de fyra lopp han haft framspår bakom bilen i Sverige. Kommer ut i lopp som valack för första gången. Tränar bra och ska passas framöver från bättre spår.

10 BIG FARMER-Thomas Uhrberg 1%

Big Farmer rundar många trots ett bakspår. Han är kapabel. Kan nog rensa en hel del.

1 UPSIDE DOWN CAKE-Christoffer Eriksson 1%

Upside Down Cake har haft innerspår bakom bilen i ett lopp. Tog då ledningen, men släppte efter 200. 

2 FERRARI SILAS-Peter Ingves 1%

7 STARO JUNIQUE-Carl Johan Jepson 2%

4 COMPLETELY PERFECT-Ola Samuelsson 1%

9 NEMO ROLS-Stefan Persson 1%
12 CALLIPYGIAN-Tommy Karlstedt 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

4 LIFT TO DRAG-Örjan Kihlström 10%

Lift to Drag surrades det ordentligt om förra veckan - detta trots att han startade från spår åtta bakom bilen. Efter en stygg inledning i tredjespår landade han i dödens efter 750 meter och fullföljde sedan bra som fyra. Om inte det tuffa loppet har satt sina spår ska han räknas tidigt. 

2 JEPPAS SPUTNIK-Kaj Widell 22%

Jeppas Sputnik tar troligen hand om ledningen och kan stanna där hela vägen, om han skulle få bestämma. Segern togs från den positionen och han ser ut att trivas i spets. Är en spännande häst med framtiden för sig. Kommer från en sämre insats men eftersom han startar igen räknar jag med en normal prestation. Och från spets är det den som övriga ska slå

1 STARO MOJITO-Jorma Kontio 9%

Staro Mohito är ännu segerlös men har en vettig uppgift framför sig och kan räcka. Star Mojito har haft innerspår bakom bilen i ett lopp, då blev det startgalopp. Har haft andra öppna spår i fem lopp utan att visa startsnabbhet. Körs av Jorma Kontio för första gången. Debuterar i ny regi och hästen är van att tävla i ganska bra gäng. Från ett intressant läge ska han passas. Har varit lite av en snackhäst men efter tio starter utan seger för Roger Walmann  gör han nu debut i ny regi. På kort sikt kan det bli en kick för den här hästen att befinna sig i ett stall med färre hästar och därmed en mer stressfri (?) miljö.

7 INTAKE-Jörgen S Eriksson 2%

Intake fick sparat i mål senast och passas här. Är bättre än raden visar. Karriärens enda seger är tagen från spets. Fick ett planerat uppehåll efter storloppet näst senast och har nu ett lopp i kroppen efter det som bör flytta fram formen igen.
12 MOROTAI DEGATO-André Eklundh 7%

Morotai Degato kördes senast av André Eklundh för första gången - då blev det seger.

8 KASPER TROT-Björn Goop 43%

Kasper Trot kom till ledningen varvet kvar näst senast och vann enkelt. Gången efter spetsade han, men fick så småningom vinnarhålet. Därifrån sköt han till bra efter sen lucka. Tråkigt läge, men motståndet är överlag inte avskräckande. Men det här är en till favorit som jag försöker fälla.

6 TOURZO-Erik Adielsson 2%

Tourzo körs av Erik Adielsson för första gången och gör debut i ny regi. Jag har gillat det man sett av hästen och även om hon är svårbedömd den här gången tycker jag att hon är klart spännande. 

9 MOGGE HALL-Claes Sjöström 2%
10 BARNEY GRANIT-Oskar J Andersson 1%

Barney Granit missgynnas av bakspår men kunnandet är bra och motståndet enklare.

11 LATTE KÄLL-Peter G Norman 1%

5 APERFECTMATE-Jim Oscarsson 1%

3 JOKE RIBB-Adrian Kolgjini 1%

Joke Ribb har ännu aldrig vunnit men visat hygglig 
kapacitet.

 

V86-5, AUTO 1640, Fördel Ston, Jägersro

5 DONTBREAKTHEBANKÅS-Lutfi Kolgjini 34%

Talangen Dontbreakthebank Ås gav upp i comebacken men med tanke på det defensiva upplägget av kusken var det kanske uppenbart för kretsen kring hästen att han inte skulle vara som bäst. Jag gissar att man laddat för den här starten på hemmaplan istället? 

3 NORTON COMMANDER-Conrad Lugauer 30%

Norton Commander har vunnit sju av elva lopp och var omutlig när han struttade runt till enkel seger förra veckan. Från detta läge bör det vara en hygglig chans att ta en ny vinst, och jag räknar kallt med att han segerstrider hela vägen in i mål. Den korta distansen är väl ingen fördel men han är så pass tuff och fartfylld att han borde ha  bra chans att vinna ändå. Norton Commander har vunnit de tre lopp Conrad Lugauer kört hästen i Sverige. 

11 GALVANI BOKO-Peter Untersteiner 12%

Galvani Boko imponerade vid debutsegern för Peter Untersteiner och bör vara med i striden med ett vettigt lopp härifrån. Från ett bättre läge hade jag troligen gett honom tipsnicken.

9 STARO LEONARDO-Joakim Lövgren 2%

Staro Leonardo har inte vunnit i år, men är en klart grundkapabel häst som har styrkan som sitt främsta vapen. Därför är distansen i kortaste laget och han skulle behöva högt tempo för att komma till sin rätt. 

6 CASTERLY ROCK-Christoffer Eriksson 12%

4 COPACA BANANA-Stefan Persson 1%

Copaca Banana körs av Stefan Persson för första gången. 

12 WIDE GAME-Carl Johan Jepson 2%

Wide Game är en fin och bra häst i grunden. Framgångarna har dock uteblivit i år. På onsdag gör han andra starten i ny regi, känslan är att formen borde vara på uppgång. Sedan är det förstås svårt att begära seger från tolftespår.

2 M.T.LANCELOT-Thomas Uhrberg 1%

M.T.Lancelot har vunnit fyra av de sex gånger han gått i ledningen och fyra av nio starter på Jägersro. 

1 FIRSTLADY MICHELLE-Sören Boel 1%

En häst som är i bra form är Firstlady Michelle. Hon kan få loppet. Hon har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och fick då rygg ledaren. Har frontat en gång från spår 2. Har vunnit ett av de två lopp hon gått i ledningen 

7 GREEK F.BOKO-Steen Juul 3%

10 TROPHY GIRL-John Köhler 1%

8 RED RIVER BROLINE-Roger Malmqvist 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Solvalla

8 PACIFIC W.F.-Örjan Kihlström 16%

Pacific W.F. var fin vid segern senast och har känts bra i träningen efter det. Han borde räcka en bit här också och han går precis likadant som senast. Visar klart uppåtgående form och får Örjan i vagnen för första gången. Får tipset men garderas.

7 ELDORADO B.-Torbjörn Jansson 6%

Eldorado B. höll klart bra från ledningen senast i ett vasst fyraåringslopp som vanns av Milliondollarrhyme. Bakom sig hade han Selmer I.H., och han är som bekant ingen bluff. Han trivs kanske som allra bäst i ledningen, men är kapabel nog att duga även bakifrån. 

9 SURVIVAL KIT-Kaj Widell 2%

Har hög kapacitet och framförallt styrkan att göra något på egen hand men är väldigt osäker på benen och går inte att lita på. Felfri kan det vara skrällen i loppet.

3 READY TO FLEX-Jorma Kontio 7%

Ready To Flex är på gång nu. Det skulle vara klart spännande att se honom i ledningen. Han har gått i spets i ett lopp, då blev det seger. Har vunnit ett av de tre lopp Jorma Kontio suttit i sulkyn. 

6 MON ETOILE-Dennis Spangenberg 53%

Mon Etoile är kapabel för klassen och kan springa riktigt fort. Med lopp i kroppen räknar jag med en förbättrad insats och det kan mycket väl bli seger.

11 MELLBY EMERALDS-Ulf Ohlsson 2%

I ett vidöppet lopp kan det mycket väl vara dags för den här herren. Med en fin start sitter han bra på det och sedan finns det fart för att överraska

1 YAGANASHI-Veijo Heiskanen 2%

Yaganashi har haft innerspår i voltstart i ett lopp, då blev det galopp kort efter start. Har inte visat startsnabbhet från andra öppna spår. 

10 URCHIN-Jimmy H Andersson 5%

Urchin svepte fältet från kön senast och vann överlägset. Han hade visat form i flera starter innan dess, utan att få vinna och det var inte mer än rätt att det var hans tur nu. Är han lika bra igen har han chans. 

12 PASTELL TILLY-Peter G Norman 1%

2 PANAMERA-Daniel Olsson 1%

4 FANCY NANCY-Erik Adielsson 2%
13 DULCO DI QUATTRO-Björn Goop 2%

Dulco di Quattro har inte vunnit på några starter, men var fin vid vinsten och löser det sig från bakspåret på tillägg ska han räknas.

14 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 1%

5 MARJONS IVORY-Kevin Oscarsson 1%

Marjons Ivory körs av Kevin Oscarsson för första gången.

 

V86-7, AUTO 2640, Fördel Ston, Jägersro

9 VINCENT AS-Thomas Dalborg 18%

Vincent As rundade fältet från bakspår på tillägg senast och precis som hela Magnus Dahléns stall visar han en härlig form. Han vann i stark stil från ”dödens” inom V75 senast. Är han lika bra nu så är det klart att han kommer att slåss om segern.

10 PEAKADILLY-Steen Juul 26%

Peakadilly överraskade med att ta sig till finalen i Svenskt Travderby, där han galopperade utan chans drygt 300 kvar. Steen Juuls fyraåring är stark så det räcker och blir över i ett sånt här gäng, och jag räknar med ett offensivt upplägg. 

11 TROPICANA ÅS-Stefan Söderkvist 20%

Tropicana Ås är inte lika­ stark, däremot är hon mycket snabb en bit med ett lopp på väntan. Hon blev ambitiös senast i ledningen och slösade bort energi och tröttnade på upploppet. Bakspåret behöver inte vara tokigt då hon får en ryggresa härifrån och kan spara på krafterna. Kunnandet finns för att vinna.

1 GLOBAL TENDENCY-Peter Untersteiner 17%

Global Tendency har haft innerspår bakom bilen i två lopp och tagit ledningen båda gångerna. Har dock bara vunnit ett av de fem lopp han körts i ledningen. Hon behöver ett smyglopp vilket hon lär få härifrån. Hon går bra mest varje gång, men vinner inte ofta och det känns inte som någon jättehet segerchans. Distansen är dock inga problem då hon är fin att köra och det blir jänkarvagn den här gången. Outsider.

2 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 6%

Tim Frontline har gått starkt efter tränarbyte och är tidig om man garderar vidare. Han har inte haft marginalerna med sig på slutet men kunnandet finns där. Han sprang och sökte lite senast och det blev galopp 250 kvar. Han såg konditionsmässigt mycket stark ut i det läget. Får han aktionen att stämma fullt ut har han chans.

8 BATMAN GODIVA-Joakim Lövgren 4%

Batman Godiva är en härlig kämpe som kommer långt på sin inställning. Näst senast fick han inget enkelt lopp, men gick ändå undan till lätt seger. Då det var hans första lopp på tre månader trodde jag en del på honom senast, men fick inget svar på om han flyttats framåt formmässigt eller ej, då han galopperade kort efter start. Läget är förstås risigt, men kommer han inte alltför punschigt på det kan han nog räkna med lite tempohjälp av konkurrenterna, och då tror jag han slutar på fotot. Batman Godiva har vunnit fem av de tio starter han gjort på Jägersro. Från ledningen är statistiken tre av tre.

6 GLOBAL STRATEGY-Peter Ingves 2%

3 KENDRA SILVIO-Joel Uhrberg 1%
7 AISHA SIMONI-Carl Johan Jepson 4%
4 HAVBERGS VIKING-Christoffer Eriksson 2%

Havbergs Viking ser ut att ha bra spetschans. Måste nog få bestämma lite för att hålla­ ända hem, men det kan han få göra

5 ATTILA D.K.-Rene Kjaer 2%

 

V86-8, AUTO 1640, Stolopp, Solvalla

10 LOVE NO LIMIT-Veijo Heiskanen 20%

Love No Limit får tipset, framförallt efter­som hon med lite tur (och startsnabba ryggar) kan hamna betydligt bättre till än Mattie från start. På kort distans kan lägesgynnade hästar alltid hinna undan. Hon känns normal i träningen och ska hålla fin form. Om banan tillåter så kommer man köra barfota runt om den här gången, vilket är ett klart plus. Missgynnas av bakspåret då hon är startsnabb.

11 MATTIE-Jorma Kontio 31%

Mattie är under kraftig utveckling - en utveckling som skjutit fart sedan hon kom till Timo Nurmos. I regidebuten gick hon fint i skymundan i ett kval till Derbystoet och senast vände hon ut och in på ett liknande gäng som kvällens på ett överlägset sätt. Hon fick ingen lätt första uppgift hos Timo Nurmos, då hon direkt togs ut i ett kval till Derbystoet. Hon fullföljde väl som sexa i det heat som Mily vann före Candy la Marc och det gick helt enkelt inte att ta något från kön i en 09-avslutning. Senast visade hon att hon gått framåt med den genomköraren, då hon svepte till överlägsen vinst i ett gäng som var minst lika skarpt som detta. Med dessa två lopp i kroppen kan hon vara ännu bättre nu.

2 WINDY CINDY-Niclas Benzon 17%

Windy Cindy är ärlig och kan räcka en bit om hon kommer till spets utan att det kostar alltför mycket. Windy Cindy har vunnit åtta av de tio lopp hon gått i ledningenNiclas Benzon har spetsläge och över den korta distansen kan ekipaget bli svårfångat.

3 SENTENCE ÅS-Kaj Widell 6%

Sentence Ås har toppform och kan skrälla vid favoritfall. Hon är inte helt på topp ännu, men kommer mer och mer för varje start. Hästen har tränat på som vanligt efter senast och ser ut att må fortsatt bra för dagen. Det var helstängt och skor runt om senast, men det kan bli aktuellt med open eye-huvudlag och barfota runt om nu, men inget är bestämt just nu.

8 UNCHAINED FEELINGS-Örjan Kihlström 5%

1 ZOOM ZOOM-Ulf Ohlsson 5%

Zoom Zoom har haft innerspår bakom bilen i två lopp och fått rygg ledaren båda gångerna. Har vunnit ett av de två lopp hon gått i ledningen. Hon är farlig om hon visar uppåtform.

4 CARMENCITA MAJO-William Eriksson 12%

6 MOON´S BLACK LADY-Terese T Rosén 2%

5 ELVIRA GAMBLE-Troels Andersen 1%

9 UPBEAT MUSIC-Peter Eriksson 1%
7 PRINCESS TIME-Oskar J Andersson 1%

12 BRAVO QIRA-Karl Aikio 1%

V75 Lördag 15 september HAGMYREN

V75-1, VOLT 2140 Klass II

2 HUNGARIAN HOTWAX-Kaj Widell 16%

Hungarian Hotwax har övertygat vid segrarna och ser ut att vara mogen för att klättra i klasserna närmaste tiden. Mycket hänger på hur Kaj Widell klarar andraspåret och lyckas han till och med komma före favoriten blir det en tuff match för denne. Det verkar dock bli vanlig vagn nu när det är voltstart.

– Har gjort det jättebra på slutet, han har börjat fatta vad det går ut på. Han ser fin ut i jobben och allt är bra hemma. Han är travsäker och han borde klara spåret, men det kanske inte går att ladda så hårt. Han går med vanlig vagn nu, men så har han vunnit förut. Inget annat nytt och han räknas, säger Thomas Lönn

7 VÄSTERBO POKERFACE-Jorma Kontio 40%

Västerbo Pokerface har varit ett stort stallskrik två gånger i rad, men inte lyckas vinna. Näst senast fick han enbart stryk av en smygkörd häst men senast i ett Derbykval var han småseg och det är inte den snärtiga Pokerface just nu. Kommer han till ledningen är det givetvis en bra chans, då det är loppets bästa häst och han kliver ner i klass, men han är ingen blixt från start och det föreligger viss vingelrisk – i alla fall en tung inledning. Jag hoppas på favoritfall och tar en kvartett på lappen.

– Har fått två tuffa lopp på slutet och gjort det helt okej. Västerbo Pokerface känns fin i träningen och jag tror att han ska kunna öppna ganska snabbt från det här spåret även om det är ett tag sedan han var ute i voltstart. Han är en av de som ska streckas, men det är nog ingen man ska lämna ensam på kupongen, säger Andreas Lövdal i stallet
9 HECTOR BOKO-Dennis Spangenberg 18%

Hector Boko visade vid segern senast att han besitter kapacitet för att vinna men från bakspår i voltstart är risken stor att hästen kommer bort. Han har tränats i Sverige tidigare och har provat voltstart men galopprisken är stor. Felfri är han med och gör upp om det och det är farligt att räkna bort honom.

-Han gjorde det verkligen bra senast utvändigt ledaren och det verkar på hästen som han går framåt för varje vecka. Tidigare har han gärna gått över i passgång de sista hundra metrarna men på slutet har han hållit sig i trav även den sista biten vilket är glädjande. Nu blir det första gången med voltstart. Vi har försökt öva med honom här hemma men det blir så klart lite annat när det blir riktigt lopp och vi får hoppas han klarar det. Helst ser jag att han går barfota bak igen men jag får prata med Dennis på lördag och se hur vi gör. Han reser samma dag säger Thorsten Tietz.

10 M.T.MACHIAVELLI-Jörgen Westholm 4%

M.T.Machiavelli var inte som allra bäst senast, men har gjort många bra lopp innan dess och tränar bra. Jag tror även att han går framåt med det loppet, men läget var inte det bästa. Kommer han till kan han ändå räcka en bit. Han går barfota som vanligt och får chansen som min skräll i loppet. Westholms val av tre hästar i racet.

– Han har inte presterat som bäst på sistone, men varit bra innan det. Formen är på gång igen och han räcker i sammanhanget. Vi kör barfota och med en jänkarvagn, säger Jörgen

---------------------------------------------------------------

5 WIND KNIGHT-Oskar J Andersson 1%

Wind Knight är inte så dum i grunden och har sett fin ut i Westholms regi på slutet. Stor galopprisk från spår fem, men är nu körd av någon annan än ägaren bara för andra gången i karriären och får duktige Oskar J i väg sexåringen kanske man kan överraska.

– Har gjort bra insatser för oss, men han har galopperat från liknande lägen förut så spåret är ett minus. Sköter han sig och får en bra resa kan han vara bland de tre främsta. Det blir barfota och vanlig sulky, säger Jörgen Westholm.

6 ANDDONTSAYITSOVER-Kevin Oscarsson 2%

Anddontsayitsover vann från ledningen trots tufft tempo hela vägen senast och är favorit att ta täten igen där han är mycket bättre än bakifrån enligt Kevin Oscarsson. Kanske kan hålla hela vägen om de bästa kommer bort.

– Vann på ett jättebra sätt senast och vi är fortsatt nöjda med hästen. Han har ett perfekt läge, det vi hade önskat om vi fick välja, och kommer jag till spets provar jag nog där, han går klart bäst där. Kommer att gå med vanlig vagn nu, säger Kevin.
1 PEPPER BROLINE-Örjan Kihlström 7%

Pepper Broline är på väg uppåt i form efter långt uppehåll och har Kihlström i sulkyn och ett perfekt smygläge.

– Han håller fin form och han har gått bra i de två senaste loppen. Allt verkar fint hemma. Han har bra förutsättningar, men det är svårt att bedöma spetschansen. Jag överlåter det taktiska till kusken. Han kommer att gå som han har gjort tidigare, så inget nytt. Han gör säkert inte bort sig, säger Rikard Björling

11 PRINSEN ONE-Rikard N Skoglund 0%

– Prinsen One trivs bäst i främre träffen så vi ligger lågt från detta utgångsläge. Det blir barfota, jänkarvagn och första gången med rycktussar, säger Jörgen Westholm
3 MARACANAZO-Oskar Kylin Blom 8%

Maracanazo gjorde debut för allt mer framgångsrike Oskar Kylin Blom senast och gick bra som tvåa med lite krafter kvar. Spännande ändringar nu med barfota fram, rycktussar och kanske ett norskt huvudlag och ger det rätt effekt duger han nog bra i den här klassen.

– Han gick bra i debuten för mig som tvåa. Han var inte tempojobbad före och borde vara vassare nu. Jag körde med fast bomull senast, den här gången kör jag med rycktussar. Jag kommer även plocka av framskorna och det tror jag får positiv effekt, säger Oskar Kylin-Blom.

12 IT HAPPENED AGAIN-Göran Wester 1%

– Han är pigg och glad och allt är bra efter senast, men vi har ett dåligt läge och det är ett helt annat motstånd den här gången. Kan vi vara femma-sexa så är jag nöjd, säger Göran Wester.

8 YOU TO NEAT-Markus B Svedberg 1%

– Blev sjuk efter han vann så formen var inte på topp senast, han borde vara vassare nu. Jag är ganska nöjd med läget och öppnar ettan bra kan vi hamna bra på det. Västerbo Pokerface är bra men annars räknar jag med att vara långt framme, säger Markus B Svedberg

4 TITAN IGIRO-Ville Karhulahti 1%

-Han har gjort bra lopp på sistone men hade senast oturen att bli fast i en trött rygg och skar linjen med sparade krafter. Har bricka fyra men jag räknar med att han klarar spåret och det bör bli en bra position. Kommer han bara till i loppet så är jag inte främmande för att han kan vara trea-fyra. Han går med samma balans som senast men det kan nu bli en vanlig sulky säger Thomas Franck.

 

 

V75-2, VOLT 2640, Stolopp

2 AMANDA ROSE-Jorma Kontio 19%

Amanda Rose gör debut över distansen, men hon har varit stark och distansen bör inte vara några problem då hon har toppform. Hon har fin löpskalle och vill vara först i mål som statistiken visar. Voltstart är ett litet frågetecken, men jag tror att hon ska klara starten. Det blir lätta skor och vanlig sulky. Hon kan springa en bit under 1.15 och stallet har bra förväntningar. Hon reser bra och man anländer redan på fredag och övernattar hos Aleksi Kytölä.

-Jag var nöjd när hon var fyra i Rovaniemi för sex starter sedan då hon gick 13,2 sista varvet ute i spåren. Hon har sedan vunnit fem gånger i följd och varit bra varje gång. Hon är stark och snabb, har vunnit med rygglopp, utvändigt ledaren, i ledningen och har inga svaga sidor. Hon har haft krafter kvar i loppen över medeldistans och lång distans ska inte vara något problem. Det blir skor runt om och öppet huvudlag som vanligt och allt har varit bra i jobben. Hon övernattar i Umeå och reser vidare till Hagmyren på lördag och det är en häst som äter och dricker bra säger Pekka Vikuri.

1 SISTER MORPHINE-Kevin Oscarsson 2%

Sister Morphine håller jättebra form och är på väg uppåt. Hon hade lite problem med infektioner i somras och fick en paus. Hon känns nu jättefin och läget är perfekt. Hon ska ha rygglopp och rygg på ledaren vore perfekt. Det är bra hästar emot och jag ser henne som en outsider med högt spelvärde. Hon kommer att tävla med tunna aluminiumskor nu, vanlig vagn dessutom, sedan blir det halvstängt huvudlag som vanligt. Loppets skrällbud!

– Hon är i bra form och mötte fina hästar senast. Satt lite halvfast i den starten. Hon borde vara vassare med det loppet i kroppen men hon behöver ett rygglopp för att komma till sin rätt. Skulle precis allt stämma är det klart att hon kan duga. Går med lätta skor nu, säger Kevin Oscarsson.

8 DEALWITHAKISS-Carl Johan Jepson 13%

Dealwithakiss gör ofta starka lopp men får jobbiga resor. Nu kanske det äntligen kan vara dags för vinst igen från ett spännande läge? Hon har tidigare visat att hon duger i de här sammanhangen. Hon har fått några tuffa löpningar på sistone och formen är bättre än vad raden visar. Carl Johan Jepson har kört stoet med framgång tidigare och det är ingen omöjlighet att det blir en snabbstart och att man skaffar sig fint slagläge.

– Känns bra och jag har inget negativt att rapportera om. Hon har varit mycket ute i spåren och det kanske hon slipper den här gången. Det är debut över distansen men jag tror det ska gå bra. Inga ändringar, säger David Persson.

14 ELLIEANN-Sofia Frilén 10%

Ellieann går urstarkt hela tiden nu och täta starter ska inte vara någon fara. Med minsta lilla flax under vägen kan det vara hennes tur. Hon fick gå första i tredjespår sista 1200 i lördags och gjorde ett kanonlopp. Täta starter har gått bra tidigare och det blir jättelugn träning i veckan. Distansen är perfekt och med en bra rygg borde hon vara långt framme. Hon hade vanlig vagn senast, eventuellt blir det bike nu. Halvstängt norskt huvudlag och barfota fram som vanligt.

– Hon fick göra grovjobbet senast och fullföljde bra med tanke på löpningsförloppet. Jag tror att vi kan köra med jänkarvagn den här gången och lång distans passar henne bättre än medeldistans. Hon ska räknas, tycker Ingemar Söderberg

9 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 18%

Linda’s Girl är ojämn, men en riktig tuffing när hon har sin dag. Senast var hon bara seg, men hon trivs inte alls i ryggar och ska hon vinna det här måste nog kusken fram i dödens tidigt. Räknas om han lyckas med det och hästen har samma form som vid segrarna i somras.

– Hon var inte som bäst senast och hon blev helt enkelt på dåligt humör efter alla omstarter. Jag tror att formen är bra och helt borta ska hon inte vara, säger Oskar.

11 MA RUNNING-Oskar J Andersson 6%

– Hon krokade ihop i startögonblicket senast, det loppet är bara att glömma. Ma Running har visat fin form på sistone och det blir barfota och jänkarvagn igen, säger Jörgen Westholm.

13 CALAMARA´S GIRL-Örjan Kihlström 8%

Calamara’s Girl lär få smyga i det längsta med Kihlström och då är hon rätt vass på speed till slut

– Satt fast senast. Förhoppningsvis så är hon på väg att hitta toppformen nu och jag tycker den här uppgiften ser intressant ut. Får vi lite hjälp på vägen så slår vi många till slut. Vanlig vagn nu, säger Svante Båth

10 AMALIA CASH-Jörgen Westholm 14%

Jörgen Westholms häst har alltid visat hög kapacitet och trots läget kan hon vissla förbi samtliga i det här loppet. Amalia Cash hanterar distansen och det låter som om stallet har siktat på den här uppgiften. Kan mycket väl spurta till seger igen, hon är ju bra i grunden

– Hon gick starkt senast och gynnas av distansen samt om det blir högt tempo. Formen är fortsatt fin, hon kan mycket väl vara i segerstriden. Barfota och vanlig vagn, säger Jörgen.

6 SELMA TÖLL-Tomas Pettersson 5%

Stoet har fått ett vettigt läge och känslan är att hon är på gång. Det finns kunnande att skrälla om hon hamnar bra till från inre springspåret. Det är en skräll som kan bli svårfångad från ledningen. Hon trivs klart bäst där och även om lång distans kanske inte är något plus så brukar spets i stoloppen ofta vara riktigt bra grejer.

-Hon har riktigt bra form och är betydligt vassare än vad man kan läsa sig till. Hon trivs bäst i ledningen och har ett riktigt intressant spår. Kommer hon till spets utan att det kostar för mycket är hon ett rysarbud. Hon går barfota runt om igen säger Håkan Wallberg.

15 OLYMPIA GOLD-Per Linderoth 1%

– Hon har stått över lite och jag misstänker att det fattas lite till toppformen. Det blir ett snällt upplägg och sedan får vi ta vad som går. Barfota runt om är tanken, säger Per Linderoth

---------------------------------------------------------------------- 

12 GATHANIA-Ulf Ohlsson 1%

Jämn och nyttig men ingen riktig tiger i slutstriderna. Får det kämpigt att vinna

7 DAME DREAM-Markus B Svedberg 1%

– Har bra form just nu och har gått i mål med sparat tre gånger i rad. Hon är snabb första stegen så hon borde hamna bra på det. Inga ändringar, säger Markus B

5 TEQUILA GEL-Peter Eriksson 0%

– Har haft lite problem senaste loppen, det har inte blivit något bra med löpningarna men så kan det vara. Hon är stabil från det här spåret. Det kanske blir svårt att vinna men jag hoppas hon är med en bit fram. Vanlig vagn den här gången, säger Peter Eriksson.

3 ANNIE OAKLEY ZENZ-Mathias Andersson 0%

-Hon blev grovt störd i starten och det borde ha blivit omstart, sedan var den dagen förstörd. Hon var behandlad inför det och behövde loppet och kommer att vara bättre på lördag. Det är rätt distans och hon är matchad för det här, så får vi se hur långt det räcker. Hon går nog inte ut och bara vinner men vi hoppas på en okej slant. Nu blir det helstängt vilket hon går bäst med, i övrigt kör vi som senast säger Mathias Andersson.

4 BE BOP A LOLA-Rikard N Skoglund 0%

– Det är värre emot nu och hon får jaga pengar, säger Niklas Sköld.

 

 

V75-3, AUTO 1640, Klass I

5 URAL-Örjan Kihlström 38%

Ural är kapabel för klassen och borde kunna tjäna fina pengar framöver om han får hålla ihop och vara frisk. Svek som stor favorit näst senast men var tillbaka gången efter då han vann säkert från spets. Här finns det risk att han får göra jobbet men jag är inne på att han är så pass bra att han kan ro i land med uppgiften ändå. Spår 5 bakom bilen över kort distans har mycket fin statistik. Han har vunnit 7 av 9 när han körts i ledningen, men bara 2 av 12 från andra positioner.

– Näst senast han var ute så kvävde han sig, han fick inte luft när det gick så sakta i loppet. Han var fin senast då han fick bestämma farten i spets. Han gick jobb häromdagen och han var fin då. Han går på alla distanser och är snabb ut så han bör vara bland de tre, annars blir jag besviken. Inget nytt, säger Susanne Richter.

2 YANKEE BOY-Kim Eriksson 23%

Yankee Boy är en jättefin häst med skönt klipp i steget och han har rätt så goda chanser här. Senast galopperade han i det uttagningslopp till Derbyt som Who’s Who vann – och han var rätt så hårt spelad vilket säger en del om kunnandet. Håller han ut de övriga och hittar till ledningen är chansen god, men han är så pass bra att han kan vinna bakifrån också då speeden är sylvass. 

– Hästen är otroligt kapabel men fortfarande inte helt stabil och senast spände han sig bakom bilen. Planen är att köra offensivt utan att gå ”all in” från start. Han är naturligt startsnabb men vi kommer inte offra livet för att komma till ledningen. Jag har en häst i toppform som tävlar hela vägen och med ett bra lopp tror jag att han är med och krigar om segern, säger Stefan P Pettersson

3 THELMA DE GLATIGNE-Ulf Eriksson 10%

Om Yankee Boy kommer bort  i starten ligger vägen öppen för Thelma de Glatigne att nå till ledningen. Hon öppnade mycket bra senast men kunde inte följa med Laskari, vilket är förståeligt,  men var ändå godkänd och på läget kommer hon med på systemet. Senast pressades hon hårt via 09.5 första tusen och tvingades släppa, sedan orkade hon inte riktigt fullfölja. AK Rundqvist påpekar dock att hästen inte alls övernattade bra inför den starten, bland annat så drack hon dåligt. Visar hon bättring och får öppna 1.11 - 1.12 första varvet så kan hon bli svårslagen i spets, intressant på 10%.

-Hon har aldrig gått ett lopp som senast där det gick 09,5 på varvet. Hon gjorde det klart godkänt tycker jag och framförallt med tanke på att hon inte hade varit helt perfekt i förberedelserna. Vi hade starthäst dagen innan varför hon övernattade och hon hade inte fått i sig tillräckligt med vätska märkte vi. Nu räknar jag med en bättre prestation och hon går nog framåt av att hon fick gå sig ordentligt trött senast. Öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota fram som vanligt säger Anna-Karin Rundqvist.

1 EMERALD BOKO-Jenny A Björk 2%

Emerald Boko öppnar bättre än medel och får vinnarhålet eller tredje invändigt. Han avslutade mycket snabbt från kön senast mot bra hästar. Är alldeles för lite spelad.

– Han har toppform och läget är bra även om han kanske inte är något spetsbud. Men vi borde få ett bra lopp och även om det alltid är tufft på V75 så är han väl inte helt borta. Det blir barfota runt om igen, säger Jenny A Björk.

--------------------------------------------------------------

7 CORRODED-Jan Norberg 2%

-Har toppform men blev alldeles för laddad senast. Synd på spåret här. Vi kör barfota runt om, öppet huvudlag, svensk jänkarvagn och provar med huva nu säger Robert Bergh.

8 RADAGAST-Oskar J Andersson 2%

Garderar man loppet vidare tycker jag att Radagast är given att plocka med. Han har sett fantastiskt fin ut på slutet och sköt till vasst på en topptid som trea bakom Laskari senast. Tyvärr är läget helt iskallt nu, men skulle ekipaget ha tur och ramla ner i ett bra slagläge samtidigt som det blir tufft tempo i täten blir han nog svår att stå emot sista biten.

– Radagast har utvecklats och går fina tider varje gång, senast var han riktigt bra och det var det bästa lopp han gjort. Nu hade vi otur med spåret och i sådana här lopp där alla är så jämna krävs det tur på vägen om han ska kunna strida om segern. Om inte banan är dålig på lördag så kör vi med exakt samma utrustning som senast, säger Fredrik Tengstad.

6 JACK ZON-Per Linderoth 1%

– Formen ska vara bra med två lopp i kroppen och han kändes fin i ett lite enklare sällskap senast. Jack Zon är hygglig från start åtminstone och stämmer det kan jag sträcka mig till en platschans, säger Per Linderoth.

9 LAMINO-Ville Karhulahti 2%

Bakspår på kort distans förvisso. Men hästen gillar högt tempo och skulle öppningen bli lite för snabb för täthästarna finns chansen att överraska alla till slut.

– Jag var nöjd med honom efter ett uppehåll senast och han kan nog vara ännu vassare nu. Löser det sig kan han nog dyka upp bland de tre. Han går exakt som senast, säger Björn Röcklinger

11 IN LINE TOOMA-Oskar Kylin Blom 1%

-Han har fått en kortare tävlingspaus sedan senaste starten men han har tränat på bra hela tiden. Det känns som att formen är fortsatt fin men tyvärr har han fått ett väldigt svårt läge som drar ned förhoppningarna. Senast gick han med skor runt om men nu blir det barfota bak och vi kör med jänkarvagn säger Henrik Larsson.

12 RED WHITE N BLUE-Ulf Ohlsson 2%

– Hästen är inte så tokig och kort distans ska fungera bra. Men från det här läget tror jag inte att han är något för vinnarspelarna, säger Ulf

4 KULANI-Mathias Andersson 0%

-Det här är ett nyförvärv som jag köpte in för cirka en månast sedan. Hon har blivit åtgärdad sedan dess och kändes riktigt fin i ett provlopp i lördags där jag körde 10/300 till slut. Visst är hon svårbedömd men hon känns så fin så jag tror på en bra insats direkt och hon är väl den av mina två på V75 som kanske kan överraska. Vi kör med helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota fram.

 

10 MARVELOUS-Jorma Kontio 18%

 

 

 

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

3 HÖVDING JAROS-Örjan Kihlström 16%

Hövding Jaros har visat mycket bra form och kan få ett passande smyglopp av Örjan Kihlström. Han har läge för att få en spårsnål resa vilket passar fint. Han avgjorde säkert efter en vilsam resa näst senast och Örjan Kihlström bör passa perfekt på den norske sexåringen. Han  ska tävla barfota runt om och eventuellt i jänkarvagn likt segern näst senast. Norska kallblod brukar hävda sig mycket väl i svenskt sällskap. Han har väldigt fin form och gjorde ett starkt lopp som tvåa senast på Klosterskogen. 

– Hästen har gått jättebra på slutet och kommer med full form. Jag tror att Örjan passar bra på honom och jag hoppas att vi kan låna en jänkarvagn som han hade vid segern näst senast. Jag tycker att han ska streckas, säger Gunnar Kvärne.

2 T.B.´S TRÖLLGUTT-Erlend Rennesvik 8%

Har ingen seger i raden men har ändå visat skaplig form. Här ser det ut att kunna bli spets eller rygg på ledaren och i den positionen ska han inte räknas bort i ett ganska öppet lopp. Kusken Erlend Rennesvik visade hög kuskform på Bjerke i söndags. Han ser ut att trivas med att springa i front och kan öppna stabilt och snabbt. Lyckas man hitta till ledningen kan det nog räcka ganska långt förutsatt att travet stämmer.

– T.B.’s Tröllgutt är inte lita på men läget borde passa bra och han är i bra form. Loppet ser jämnt ut och på läget tycker jag inte att min ska vara helt borta, säger Anders Wolden Lundström

5 LYKKERUS-Rikard N Skoglund 6%

Lykkerus är ett fartfyllt men svårt kallblod som imponerade på mig för tre starter sedan. Då hade han kanske besegrat en av favoriterna här, 15 Bellfaks, utan ett snedsteg mitt på upploppet. Nu står han bättre placerad än den och många andra hästar och Rikard Lindh har siktat på denna uppgift. Dessutom hoppar Rikard N Skoglund upp i vagnen och då gäller det att vara med på noterna. Jag tror att ekipaget har rätt så bra chans till en låg procent.

– Han har varit ifrån tävlandet ett tag men kändes nyligen fin i ett skarpare provlopp. Han har otroligt bra kapacitet när han sköter sig och kan vara långt framme. Inga ändringar, säger Rikard Lindh

13 VILL SOLEN-Jorma Kontio 6%

Vill Solen var grym senast och kan avgöra loppet på styrka igen. Han  bör vara i samma form nu som vid segern i Bollnäs och har man bara lite flyt med positionerna i loppet från 40 meters tillägg har han fart att vara med och göra upp om det här också. Eventuellt kan det bli någon form av skoryck den här gången

-Han var lite snorig några dagar för ett tag sedan och det berodde nog på att vi fått in många unghästar i stallet. Men han verkade repa sig fort så jag tror inte det ska störa honom nu. Jag tror han kan vara långt framme men helst ser jag att han får lite draghjälp. Det kan bli barfota bak men det bestäms på lördag och vi reser samma dag säger Harald Kvåle.

15 BELLFAKS-Jan Olov Persson 15%

Bellfaks har fått två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll. Dessa två har varit i Jan-Olov Perssons nya regi, och hästen har hög kapacitet för klassen. Om han tävlar på normal standard ses han med chans att runda samtliga trots att Hagmyren sällan bjuder bakspårs hästar på segrar.

– Har inte startat på ett tag men känns bra i jobben. Bellfaks har hög grundkapacitet och jag tycker att han ska räknas trots läget, säger Wiktor Kylin-Blom i stallet.

-----------------------------------------------------------------

12 U.R.FAXE-Ulf Ohlsson 25%

U.R.Faxe har vunnit sju lopp i år och insatsen senast visade att toppformen sitter där ännu. Ulf Ohlsson kör i medvind  men här kan det bli långt fram och jag tror att ekipaget kan få svårt att lösa den här uppgiften.

1 FRÖYU PELLE-Gunnar Austevoll 11%

Fröyu Pelle tror jag håller upp ledningen mot 2 T.B.’s Tröllgutt och då kör nog Austevoll där så länge lampan lyser.

-Han har gått två fina löp på slutet. Näst senast satt han fastlåst och senast gick han starkt utvändigt ledaren på nytt rekord. Då gick han sig trött för första gången men han blev lite väl het efter att vi för första gången testat med att ta bort bomull och använt ryckhuva. Så till denna start blir det fast bomull och ryckhuva. Det är en otroligt ärlig häst som kan öppna bra och jag ser gärna att kusken kör i ledning så länge det går. Han åker på fredag men är bra att resa med säger Johnny Wilhelm Nilsen.

14 MYLLKÄRRS SUNE-Pierre Nyström 2%

Myllkärrs Sune har fart för att runda hela fältet om hans aktion skull flyta bättre till slut än vanligt

-Han hade varit ifrån inför senaste starten. Jag tyckte väl ändå att han bara var hygglig och inte som bäst. Nu står han lite byngligt till och det blir svårt att komma till härifrån. I första hand får vi inrikta oss på pengar. Det kommer högst sannolikt bli skor runt om den här gången säger Pierre Nyström.

6 SIPPSON-Torbjörn Jansson 1%

Chanslös mot Hövding Jaros senast. Inget hett bud trots att Jansson kör

8 SKAFFER ADRIAN-Ulf Eriksson 1%

– Han var bra senast och formen är fin. Men han står tuffare inne nu och jag är glad bara över att få vara med på V75 och är nöjd med pengar, säger Linn Hellström.

7 VERTIGO KNEKTEN-Per Linderoth 2%

– Han satt fast senast och hästen är i bra form. Det är ett par bra emot men det är väl enklare emot nu än förra gången. Spåret borde han klara. Jag hoppas vi kan köra barfota runt om igen, det verkar så. Kanske blir det en multicam-vagn nu, säger Ola Åsebö.

11 HÄGERN T.H.-Wiktor Kylin Blom 0%

– Han vinner inte så ofta men är travsäker och nyttig. Vi får smyga med och försöka tjäna en bra slant, säger Wiktor.

9 SILVER STJÄRNA-Peter Eriksson 3%

Silver Stjärna var kusken mycket optimistisk kring förra veckan, men då blev det stor galopp direkt. Bör kliva iväg från det här spåret och kan nog öppna snabbt om hon sköter sig. Dessutom kan det bli barfota runt om som hon har gått bra på vid två tidigare tillfällen.

– Hon blev ivrig efter omstarten och hoppade, det var ett olycksfall i arbetet. Barfota runt om den här gången och sedan helstängt huvudlag igen, det är sista starten så det finns inget att spara på. Klaffar det är hon inte borta, menar Peter

10 VESLE MAIA-Bård Humborstad 2%

Vesle Maia är fartfylld och var totalt överlägsen mot Fröyu Pelle (lika start) på Åmål i somras. Lurigt läge, men kanske kan skrälla ändå om det löser sig

– Har inte startat på ett tag men är uppfräschad. Kan göra en del jobb, men det är samtidigt tuffare emot nu än vid senaste segern, vi behöver maxflyt för att segerstrida, säger Bård Humborstad.

4 MINELLI-Carl Johan Jepson 1%

-Hon håller fin form för dagen. Hon har nu ett passande utgångsläge och ska kunna få ett lämpligt smyglopp. Med klaff på vägen skall hon kunna spurta till en fin penningplacering men längre sträcker sig inte förhoppningarna. Inga ändringar är inplanerade säger Anders Hafstad.

 

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

3 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 65%

Antonio Tabac har svarat för årets förvandlingsnummer 2018 och radar numera upp V75-segrarna. Oskar Kylin Blom har gjort ett fantastiskt jobb med hästen som visat prov på både styrka och snabbhet. Han har inte haft spårlottningarna på sin sida på sistone, men denna gång är förutsättningarna perfekta och jag tror att han är snabbast ut och tar hand om ledningen. Väl där är det en toppchans med tanke på hur grymt bra han varit och jag spikar. Spets och slut! 

– Antonio Tabac känns bättre och bättre efter varje start och har vuxit mentalt. Från början brukade han sig inte för fullt, men nu krigar han på ett annat sätt och den här uppgiften ser jättespännande ut. Jag behöver inte låsa mig vid någon taktik men det ser väl ut som att jag får chansen att köra i ledningen. Det blir inga ändringar till den här starten, säger Oskar Kylin Blom.

----------------------------------------------------------------

2 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 14%

M.T.Joinville är en kanonhäst som gör bra insatser hela tiden, men nu var det ett tag sedan han vann. Han är lika kapabel som spiken, men denna gång tror jag löpningen blir bättre för Antonio Tabac. Det är en tuffing och spåret blev bästa tänkbara för hans del. Han gynnas av högt tempo och kommer att plocka ned många till slut.

– M.T.Joinville är verkligen värd en seger nu och han har ett perfekt läge för hans del på lördag. Han kommer att gå med skor den här gången, han har känsliga hovar. Blir det rätt kört så tycker jag att han ska vara med och kämpa om det igen. Han jobbar på precis som han ska här hemma, säger Susanne Richter

8 MONI VIKING-Ulf Ohlsson 5%

Moni Viking måste med vid gardering. Har varit formidabel på sistone och trots ett svårt utgångsläge tas han med största respekt. Notera att detta är Ulf Ohlssons val i loppet, då han brukar köra 1 Sir Q.C. Han jagar årets första seger och har varit ute i tuffa gäng. Han gav sig motvilligt mot Handsome Brad senast efter ett lopp utvändigt ledaren. Spåret ställer till det och det är risk för vingel från bricka åtta.

– Han fullföljde jättebra bakom Handsome Brad senast som är en bra häst och min har verkligen toppform för dagen. Hade det inte varit för utgångsläget hade jag trott på en mycket bra chans, men det kan gå vägen ändå om det löser sig. Det lutar åt att jag inte ändrar på något i utrustningen, säger Jan Lyng.

4 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 2%

Han är nyttig och säker. Han fick ett bra läge igen och man provar såklart en bit från start. Skulle man mot förmodan komma till ledningen kör man gärna där, men det är inget måste. Han har visat att han duger mot de här hästarna men då måste favoriten ha en sämre dag.

– Jag släppte ledningen senast men vi fick inte chansen och det fanns segerkrafter kvar som det kändes. Det är inte omöjligt att jag kör i ledningen nu och någon gång borde det vara hans tur att få vinna på V75, säger Rauno Pöllänen

9 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 1%

Wilhelm Paal ger sig iväg på långresa med en enda häst med målet att ta sig till final på Solvalla. Han blev fast med krafter kvar senast och tränaren har en bra känsla med honom för dagen. Spåret blev bra då han gillar att gå bakifrån och man siktar på att vara topp tre så man förhoppningsvis kan ta sig vidare till finalen. Nu blir det förmodligen barfota runt om, i övrigt går han som vanligt med stängt huvudlag och vanlig vagn.

– Vi hamnade i en dålig rygg senast och hästen var ursäktad. Formen är det inget fel på och med bättre klaff tror jag att vi kan dyka upp på en topp-tre placering, säger Wilhelm Paal

11 LINUS BOY-Kim Eriksson 3%

– Hästen har ju väldig otur med spåren och det är egentligen omöjligt att vinna från sådana här lägen. Men han har lyckats med det förut och formen är fortsatt bra på honom. Skulle han ha den lilla tur som krävs är han inte helt borta. Det blir inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

1 SIR Q.C.-Ulf Eriksson 4%

Sir Q.C. övertog ledningen ganska tidigt från Antonio Tabac i Bollnäs och vann säkert. Då var det lång distans och Sir Q.C. kan inte vara med och köra om ledningen från spår ett. Om han ska vinna krävs en hel del tur under vägen

– Han har gått från lägsta klassen till Silverdivisionen i år och fortsätter att räknas. Från ett perfekt läge är han inte helt borta. Om banan tillåter funderar jag på att köra honom barfota runt om och troligen med ett öppet huvudlag, säger Stefan Melander

6 MELLBY DRAKE-Jan Norberg 3%

-Även han har formen på topp men har strulat till det för sig i ett par starter. Nu fick han ett svårt läge jämfört med de värsta motbuden. Jag provar lägga på mer vikt fram men fortsätter barfota bak, annars vanlig vagn och halvstängt huvudlag säger Robert Bergh.

7 FORECAST-Örjan Kihlström 1%

– Han har hittat formen och gjort bra insatser på sistone. Forecast känns som han ska i jobben men vinner inte särskilt ofta. Spåret kunde varit bättre. Han tävlar barfota fram igen och med jänkarvagn och stängt huvudlag, säger Kenneth Haugstad i stallet

5 SUPER ZANTOS-Tina Lisell 0%

-Han blev över i spåren från start senast och fick backas ner i kön. Sedan gick han bra till slut och som det känns här hemma håller han sin stabila form. Det får gärna bli jämn fart hela vägen, det trivs vår häst bra med. Läget är hyfsat och han tävlar vidare med skor runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn säger Ante Lisell.

10 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 0%

-Hästen ser fortsatt lika pigg och fin ut. Det är nog ingen tvekan om att formen sitter där. Han möter dock ett riktigt getingbo och har dessutom ett chansartat bakspår så om han kan vara fyra-femma så får man vara nöjd. Han gick med bakskor på Gävle senast men nu blir det barfota runt om säger Anders Jonsson.

12 VALEUR-Sandra Nordemo 0%

-Han är på väg uppåt i form och gjorde ett bra lopp som trea senast. Nu blev det tyvärr ett tråkigt läge och det går inte att ha för stora förhoppningar härifrån. Vi får hoppas att det löser sig efter vägen och att han då kan få med sig en hygglig slant. Skor runt om, norskt huvudlag och Customs variant av jänkarvagn säger PG Norman.

 

 

V75-6, AUTO 1640, Guld

2 VOLSTEAD-Örjan Kihlström 49%

Volstead är tillbaka i toppform och Stefan ”Tarzan” Melander hyllar sjuåringen i träningspassen då det lyser form om stjärnan. Han är oöm för positioner, men ledningen vore en klar fördel och det är den givna förstahästen. Han är även så pass stark att han kan vinna detta från dödens om han har sin dag. Han blev fast med gott om sparade krafter i Hugo Åbergs. Därefter vann han enkelt från ledningen över lång distans. Senast avgjorde han enkelt efter ett slutvarv i tredjespår. I Östersund var han kvickare från start än just Charrua Forlan, men tog sig inte till ledningen av egen kraft. Innerspåret i Hagmyren är inte lika fördelaktigt och jag är inne på att Volstead spetsar.

------------------------------------------------------------------

1 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 18%

Charrua Forlan är en underbar travare hos Hans Owe Sundberg. Han är oftast med i främre träffen och trivs när det blir bra ”tryck” i loppen. Från det här spåret blir det framskjuten placering. Det blir en spännande start och man kör så länge lampan lyser. Han gör förstås ett försök att hålla ut övriga och han har blivit mycket bättre från start med åren. De hade kunnat hålla ut Volstead senast de hade innerspår i Östersund, men han valde att släppa den gången eftersom det var medeldistans. Kan sätta käppar i hjulet för min spik!

5 BEAU MEC-Carl Johan Jepson 4%

Beau Mec var tapper utvändigt ledaren senast. Allt känns bra inför detta och han trivs med Jepson. Slipper han göra grovjobbet som senast kan han vara en obehaglig överraskning för övriga.

11 HEAVY SOUND-Kenneth Haugstad 17%

Heavy Sound var inte alls att känna igen på Jägersro, men fin igen senast. Då blev loppet dock för tufft och mjölksyran kom i sista sväng, vilket gjorde att han trots en bra prestation inte fick med sig något hem. Bekymmersamt utgångsläge, men att det är ett av loppets bästa hästar är jag säker på och det krävs på en bana med ett upplopp som mäter 161 meter. Jag rankar ner honom denna gång. En häst av Heavy Sounds kaliber är dock sällan chanslös.

4 WHITEHOUSE EXPRESS-Per Linderoth 1%

Whitehouse Express kan bättre än han visat på slutet och kanske hittar toppformen snart?

9 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 7%

Han fick inte chansen till slut senast då Volstead vann och hade nog blivit farlig med fritt fram 300 meter från mål. Perfekt läge nu med rygg på Volstead och även om han inte kan hålla den positionen så är han i andraspår där han ska vara. Behöver också hårt tempo på loppet, men farlig i så fall.

12 OASIS BI-Kim Eriksson 1%

Oasis Bi har en svårslagen meritlista. Överst står segern i italienska storloppet Lotterian 2016 och därefter kommer en uppsjö med topplaceringar i både svenska och internationella storlopp. Trea i det franska styrkeprovet Prix d’Amerique slår högt. Likaså andraplatserna i VM-loppet i USA, Sundsvall Open Trot, Oslo Grand Prix, Olympiatravet, Finlandia-Ajo och Trotting Masters-finalen. Vid fyra tillfällen har den tioårige hingsten sprungit in över en miljon kronor på ett bräde och totalt uppgår vinstkontot till 17,9 miljoner kronor.

Anledningen till att Oasis Bi inte har tävlat sedan januari är att han har jobbat som avelshingst. I mitten av juli kom han tillbaka till gården Björkhult mellan Linköping och Mjölby, där Stefan P Petterssons bedriver sin verksamhet tillsammans med sin sambo Martina Lundin.
- Han var lite småseg de första veckorna men allt eftersom har han kommit igång och nu känns han rapp och fin. Han är träningsvillig och känns precis som han har gjort tidigare. Det är ju inte heller så att han har varit borta i flera år utan han tränades för fullt fram till april, säger Pettersson.
Men ett par frågetecken finns inför lördagens comeback. Dels återstår att se om Oasis Bi fortfarande, efter flera år i världseliten, tycker om att tävla. Dels kan betäckningsarbete sätta sina spår, inte minst i bakbenen.
- Det sliter både på knän och längre ner i benen, framför allt i början när de inte är tränade för det. Men allt ser bra ut nu. Vi har gjort alla prover vi kan och även konsulterat människor som kan och som jag litar på och sedan har vi tränat på efter de råd vi fått och efter eget huvud.
Att Oasis Bi ska gå ut och vinna direkt i sin återkomst på tävlingsbanan är långsökt. Inte för att han inte matchar motståndet i gulddivisionen på Hagmyren, utan för att han lottades till ett nästan omöjligt tolftespår över sprinterdistans.
- Vi får ta det för vad det är. I träningen har vi kört 1.15 över 1 600 meter som snabbast och det viktigaste nu är att han går med i tempot och går med full fart till slut. Placeringen är så klart alltid viktig men den här gången är det viktigaste att han vill och kan hela vägen, säger Pettersson och tar en konstpaus innan han med ett leende tillägger:
- Men de där nästan 18 miljonerna har inte ramlat in av sig självt och med rätt lopp kan allt hända.

10 QUEER FISH-Kaj Widell 2%

3 KING CITY-Torbjörn Jansson 0%

6 UNIQUE JUNI-Rikard N Skoglund 0%

-Unique Juni känns allt bra med. Hon gick ett rejält banjobb i onsdags och kändes jättefin så förhoppningen är att hon ska göra ett bra lopp. Det är jättetufft emot så klart, men med lite flax kan hon kanske vara trea-fyra. Kusken får trycka av från start och chansa på att hitta ned i banan, det går inte att backa från det här läget. Det lutar åt att hon kommer tävla med skor fram och barfota bak, det är hennes bästa balans tror jag. Jag har haft vissa funderingar på norskt huvudlag, men sannolikt fortsätter vi med öppet då hon är så pigg ändå. Jänkarvagn som vanligt säger Hans R Strömberg.

8 FRANCAIS DU GULL-Ulf Eriksson 0%

7 WEST WING-Oskar J Andersson 0%

 

V75-7, AUTO 2640, Brons

10 TESIO-Jan Norberg 20%

Tesio gillar långa lopp och är alltid ett bud i klassen om han har en bra dag. Han har styrkan som sitt främsta vapen. Distansen är passande och att hästen har bakspår har inte så stor betydelse då det finns god tid att avancera framåt när tillfälle ges. Näst senast plockade hästen fram vinnarskallen när han vägrade ge sig på upploppet och vann knappt. Senast höll han bra efter tidig spets, men kunde inte stå emot två konkurrenter som hade mer speed i benen. Hästen har kapacitet för att sänka allt den hårda vägen men riskerar alltid att bli nerspeedad.

-Är stark men letar fortfarande efter den riktiga toppformen. Räknas naturligtvis på kapacitet. Jag återgår till barfota fram, vanlig vagn och öppet huvudlag säger Robert Bergh.

6 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 16%

Flash Hammering står fint inne på pengarna och ses med bra chans här. Han satt lite för långt bak senast men fullföljde godkänt i ett lopp där det gick ganska fort hela vägen. Han ska ha mått bra av två lopp i kroppen och är allround vad det gäller distanser. Främste utmanare, men det måste lösa sig hyfsat från start

– Han var lite sämre senast, vi tror det berodde på att han inte gillade banan. Hästen tränar bra och har ett okej startspår. Jag tror att han är med i segerstriden. Inga ändringar planerade, säger Jörgen Westholm

4 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 27%

Dom Perignon hade övertygat fram till Derbykvalet senast. Men den plumpen ska vi inte döma honom så hårt på. Nu har han ett bra läge och står lite bättre inne i loppet än senast. Han kan öppna snabbt och har ett perfekt läge och han är Walmanns bästa chans på lördag. Man har ännu inte bestämt balansen men eventuellt kan det kan bli barfota runt om, sedan går han med jänkarvagn som han gjorde senast. Från spets ökar chanserna.

– Vi hade förväntat oss mer av honom senast, men inga fel är funna och vi provar igen. Han tränar som vanligt och distansen ska inte vara något bekymmer. Det blir barfota runt om och inga nyheter i övrigt. Löper han upp till sitt bästa ska han räknas tidigt, säger Kenneth Haugstad i stallet

----------------------------------------------------------------------

1 LOOKING SUPERB-Jomar Blekkan 6%

Svarade för en fin avslutning senast i liknande konkurrens och står lite bättre till den här gången. Med ett smyglopp och lucka till slut kan det bli norsk seger i avslutningen. Han är ingen raket från start, men han får ett fint lopp härifrån hur som helst. Formen är väldigt bra för dagen. Det blir inga ändringar, utan han går som på Bergsåker, vanlig vagn och skor runt om

– Looking Superb visade ju senast att han duger fint i klassen och jag räknar med att han håller samma form till den här starten. Hästen kan öppna snabbt och vi borde få ett bra lopp härifrån. Med tanke på det är jag inte främmande för att vi kan vara med ganska långt framme igen. Jag tror inte att jag ändrar på något, säger Jomar

3 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 7%

startsnabbe Raja Ribb har varit fin i provlopp efter behandling och lär få ett bra lopp

– Det är en månad mellan starterna men Raja Ribb gick ett provlopp i lördags och var fin på 1.16,5 full väg. Kusken får ladda från start och hästen trivs i spets, men Tomas får lägga upp det som han önskar. Han kräver fäste bak, men det blir minst barfota fram. Jag tycker att han ska kunna vara bland de tre-fyra främsta, säger Kristofer Jansson

7 WASA WARRIOR-Ulf Eriksson 3%

Har haft bra form en tid men spår långt ute i banan nu och längre distans. Platschans i bästa fall?

9 ORDER BY HEAVEN-Lars D Carlsson 1%

5 BORN UNICORN-Kevin Oscarsson 4%

Born Unicorn tycker jag är en rätt bra fyraåring som inte fått full utdelning på sin kapacitet i år. Han gick ett bra upplopp som fyra i derbykval näst senast, men fungerade inte på Umåker senast. Skor runt om nu är nog inget plus, men han är lite spelad med en duktig skrällkusk och rankas upp lite. Stallet håller Born Unicorn ganska högt och dagsformen är lite bättre än vad resultatraden antyder. Han kan slå till!

– Han är betydligt bättre än raden men har bara strulat på slutet. Är inte helt att lita på men har definitivt chans om han sköter sig. Skor runt om och troligtvis öppet huvudlag, säger Stefan Melander

2 VOLOCITY DE VIE-Jorma Kontio 14%

Volocity de Vie blandar och ger rätt friskt med sina insatser och är nog en ojämn häst helt enkelt. Ibland blir han för het och ibland flyter inte travet som det ska. Skulle han ha en bra dag, vilket nog är möjligt efter en månads tävlingsuppehåll, så kan han nog duga från ett bra läge.

– Han är ute över sin favoritdistans och har ett bra läge. Men han var inte som bäst för dagen senast och det gör att man vill sätta ett litet frågetecken för formen. Normalt sett duger han bra i ett sådant här lopp och han känns fin i träningen, säger Andreas Lövdal i stallet

12 VICTOR RUDA-Daniel Wäjersten 1%

-Tyvärr så hoppade han bort segern senast. Han fick en liten tryckare i sista sväng vilket han inte klarade då banan var hård som cement. Vi får hoppas den är bättre nu på lördag. Han har gjort några riktigt bra lopp men från ett tråkigt utgångsläge är det en peng som gäller i första hand. Han gick barfota runt om senast men nu blir det skor fram i alla fall, i övrigt blir det inga ändringar säger Håkan Skoglund.

8 COAL TRADER-Micael Melander 1%

– Han gick klart bra senast och har jättebra form. Men vi hade nog behövt ett bättre läge för att kunna nå en framskjuten placering, säger Catarina Norqvist.

11 WESTLINE-Oskar J Andersson 0%

-Han tog några felsteg i starten senast och var chanslös i spetskörning för att sedan hamna fel till och galopperade även kort i sista sväng. Han kändes superfin i värmningen så jag ryckte skorna på honom vilket kan ha orsakat galoppen plus att han blev lite bortkörd. Jag har haft problem med blodvärdet på mina hästar ett tag och kommer att ta prov innan loppet. Härifrån får vi hoppas på bra tempo och han går med skor fram och eventuellt tåskor bak samt goggles så han tar i lite bättre säger Micael Broberg.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-7-9-10 (5-6)

2) 1-2-6-8-9-10-11-13-14-15 (12-7)

3) 1-2-3-5 (7-8)

4) 2-3-5-13-15 (1-14)

5) 3 ANTONIO TABAC (2-8)

6) 2 VOLSTEAD (1-5)

7) 4-6-10 (1-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Ural i avd.3 så blir kostnaden endast 300:-

V86 Onsdag 12 september Åby/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, Diamantstoet, Åby

3 TAHITI LADY-Vidar Hop 20%

Tahiti Lady kom till ledningen tidigt i ett tunt fält senast och vann överlägset. Betydligt tuffare emot nu, men skulle hon spetsa blir hon nog inte så lätt att slå. Är van att tävla i Norge och kan gynnas lite extra av att nu få köras med körspö.
12 STARDUST MELODY-Björn Goop 14%

Stardust Melody vann säkert från ledningen näst senast. Förra gången fick hon tuff press i ledningen och höll bra. Hon blir bättre och bättre för varje lopp hon får efter sitt tävlingsuppehåll. Efter senast ser hon fortsatt bra ut i träningen och vi har inget att klaga på. Hon duger bra i sin klass. Nu är det tufft motstånd då det är Diamantstoförsök, men hon är en av de som ska räknas
10 MELISSA MONTOYA-Joakim Lövgren 15%

Melissa Montoya utvecklas starkt med varje lopp i kroppen. Hon har en bra startrygg i Tahiti Lady och bör kunna komma igenom bra från start. Avslutade rätt bra senast som trea, viss chans.

13 A TASTE OF HONEY-Maria Törnqvist 3%

Inte så dum, kan vara en riktig jackpott-skräll. Har utvecklats med barfotabalansen. Höll farten bra som sexa bakom Vamp Kronos senast. Enklare emot den här gången.
7 SINCERELY FACE-Roger Malmqvist 2%

Sincerely Face är spetsfavorit i loppet och ifrån den positionen vann hästen på ett imponerande vis för tre starter sedan. Visserligen är det ett minus med medeldistans nu, men spetshästen ska man aldrig glömma bort i denna typen av lopp.

8 VEILED-Carl Johan Jepson 4%
11 CHEERFUL RIVNER-Peter Untersteiner 25%

Cheerful Rivner har två segerlösa lopp i rad, och det är första gången för hennes del. Det kan vara dags att återvända till vinnarspåret nu, men det finns några tuffa motståndare som lär vilja sätta käppar i hjulet för Peter Untersteiners lovande fyraåring. Hon ser ut att kunna klättra en bit i klasserna. Senast hade hon oflyt, så till vida att hon blev dragen bakåt halvvarvet före mål, och när hon väl tråcklat sig loss var det för sent. Hon avslutade i alla fall rappt i skymundan och såg lika fin ut som tidigare. Hon är känslig för infektioner men känns bra nu inför den här starten. Hon jobbar fint och ska räknas trots läget.
15 JE T´AIME LUCKY-Christoffer Eriksson 3%

Je t’Aime Lucky gjorde ett jättebra lopp som trea senast. Hon fick tråkigt läge men ska med vid större gardering. Bortvald av PU.
2 VIKTORIA NEO-Peter Ingves 2%
5 ODETTE-Veijo Heiskanen 8%

Odette debuterade senast för Veijo och gjorde det på ett bra sätt. Från andra utvändigt styrde kusken på 1200 kvar, och trots dödens sista varvet vann hon lätt

14 RIHANNA TROT-André Eklundh 1%

6 WORTH A LOT-Stefan Söderkvist 1%

9 MISKOS CAPREA-Kajsa Ljunghager 1%
1 CADDIE LORINE-Henna Halme 1%

Caddie Lorine har haft innerspår bakom bilen i två lopp och fått rygg ledaren vid båda tillfällena. Körs av Henna Halme för första gången

4 SHE´S CAVIAR H.H.-Preben Sövik 1%

 

V86-2, AUTO 2140, Lärlingar, Solvalla

3 KARISSA BO-Jimmy Dahlman 26%

Karissa Bo har gått bra på orten på slutet och motståndet är inte så mycket värre nu. Hon ser inte ut att vara någon jättestjärna, men har form och ett bra läge. Karissa Bo har vunnit två av de fyra lopp Jimmy Dahlman suttit i sulkyn
5 FARNESE BOKO-Elias Strandberg 20%

Farnese Boko laddades för hårt från start senast, därav galoppen. Spår fem passar bra för hästen som är mer stark än snabb. Jag tror han kommer göra ett bra lopp den här gången och ska räknas från ett fint utgångsläge.

7 MAXIMUS M.M.-Anders Eriksson 21%

Maximus M.M. är troligen bättre i grunden än tipsettan, men återkommer efter en liten paus och startar från ett bökigt spår. Det kan dock lösa sig bra om Anders Eriksson laddar, då det inte verkar finnas några startblixtar invändigt. Skulle Maximus M.M. hitta till spets ska han ses med toppchans
1 STERN-Alice Engström 1%

Stern har sett förbättrad ut i sin nya regi och motståndet han ställs mot håller inte någon toppklass. Läget blev fint och löser det sig ska han ses med en bra outsiderchans. Han känns lite småspännande från innern. Stern har haft innerspår bakom bilen i två lopp och inlett trögt båda gångerna. Körs av Alice Engström för första gången
6 PUKETORPS IKARUS-Malin Friman 5%

Puketorps Ikaruz kördes senast av Malin Friman för första gången, det kunde inte gått bättre
12 ANDTHEDANCEISOVER-Viktor F. Ideborn 10%

11 GLOBAL U.TURN-Viktor Lyck 5%

Global U.Turn är van tuffare gäng än detta, men agerar väldigt osäkert. Felfri segerstrider han säkert.
4 GEORGEBROWN ZON-Niclas Hammarström 1%

2 CLAY COMPOSITE-Fredrik Larsson 1%

9 NAUGHTY BOY-Emilia Leo 7%
8 SJÖSKOGS BALOO-Marcus Lilius 1%

10 CASH T.J.-Ida Riesterer 1%

 

V86-3, AUTO 2140, 4-åringar, Åby

6 DARLING HARBOUR-Jörgen Sjunnesson 18%

Darling Harbour gör bra lopp hela tiden och har varit hårt betrodd från svåra lägen på Solvalla. Nu möter hon en konkurrent med bra segerprocent och bör således kunna dela ut ett vettigt vinnarodds. Hon får chansen som tipsetta men blir knappast favorit. Darling Harbour har varit spelad till drygt dubbla pengarna i två solvallastarter på slutet. En vinst och ett andrapris har det blivit och hon ska absolut räknas med chans. Darling Harbour har vunnit de två lopp hon gått i ledningen

1 TOPSPIN-Björn Goop 64%

Topspin har vunnit tre av fyra lopp och är obesegrad felfri. Trots det tror jag att hon får göra rätt för havren, då detta lilla fält innehåller några värdiga konkurrenter. Hon har övertygat stort hittills. Enda plumpen kom när hon inte fixade att gå iväg felfritt från spår två i volt. Håller hon ledningen har hon toppchans, annars ”bara” bra chans. Topspin har innerspår bakom bilen för första gången. Har haft andra öppna spår i två lopp och tagit ledningen direkt vid ett tillfälle (spår 4). Har vunnit tre av tre med Björn Goop i sulkyn och två av två från ledningen

5 HIP HURRAY BOKO-Peter Ingves 8%

Hip Hurray Boko har varit bra på sistone och näst senast vann hon på riktigt rejält sätt. Hon känns bra efteråt och kan nog göra en lika bra prestation igen. Hennes akilleshäl är att hon är långsam ut, men det är ju positivt då att det är få hästar med i loppet.

3 YAGANASHI-Veijo Heiskanen 7%

Yaganashi tog senast sin första seger i Veijo Heiskanens regi efter att hon gjort ett par fina insatser före det. Utvecklingskurvan pekar uppåt och hon ska räknas även denna gång.
4 BELLE GODIVA-Jan Henriksson 1%
7 SARANDA FACE-Lutfi Kolgjini 1%
2 K.A.DACY-Jan E Johansson 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

4 JAS-Jorma Kontio 53%

Jas är en av två i fältet som har vunnit lopp och han bör ha bra chans. Han har gått bra i dåliga lopp och detta lopp är inte bättre. Skulle han ta sig till ledningen blir han ytterst svårslagen och han får ses som spetsfavorit. Han har varit klart positiv med can’t see back-huvudlag i de tre senaste starterna.

8 LIFT TO DRAG-Örjan Kihlström 16%

Bättre än raden, har fart i kroppen och ska verkligen inte glömmas bort. Lift to Drag är härdad i tuffa gäng men har inte visat något extra hittills. Lättare emot nu men det måste klaffa lite. 

3 LINE SELECT-Kaj Widell 2%

I ett mycket svårbedömt lopp ska man passa Line Select, om det blir barfota runt om igen. Hästen såg bra ut senast och avslutningen var fin. Kan mycket väl visa sig skrällduglig. Avslutade bra senast på ny balans, se upp!

11 COME TOGETHER-Erik Adielsson 8%

Han börjar förstå vad det hela handlar om nu. Han har ofta tråkiga utgångslägen och denna gång var inget undantag. Det blir till att köra på chans här. Eventuellt kan det bli barfota fram den här gången
2 BODY GEAR-Daniel Olsson 1%
9 DIGITAL SPEAKER-Ulf Ohlsson 3%
10 NETTAN SÅNNA-Kim Eriksson 4%
1 VAHÄNDE-Göran Wester 2%

Vahände har haft innerspår bakom bilen i ett lopp, fick då rygg ledaren. 

- Han har varit bra. Det är en storvuxen häst som det har tagit tid för. Helbrorsan (It Happend Again) är liten och rapp men den här är mer stor och stark, säger Wester om treåringen som varit tvåa två gånger men efter sex starter inte har vunnit lopp.

- Han har tagit senaste loppet bra. Vi körde honom i dag (måndag) och han var jättefin, säger Wester.
Han startar med Vahände från innerspår i ett på pappret vidöppet treåringslopp.
- Vi kunde inte ha ett bättre utgångsläge. Jag kommer inte köra livet ur honom för att hålla ledningen, är man amatör och får ledningen får man oftast inte sitta still, men tredje par invändigt eller rygg på ledaren kanske vore det bästa.

- Jag har inte kollat motståndet så jättemycket men hästen har fått några tuffa lopp i kroppen och blir bättre och bättre. Tanken är att ta av honom framskorna den här gången också och det kan vara intressant. Jag säger som jag brukar säga: spela mig på plats. Jag är alltid trea, säger Wester med ett skratt.

5 IRISH BOKO-Dennis Spangenberg 4%

7 LANDING GEAR-Ulf Eriksson 1%
6 WINNIE JOVALLEY-Torbjörn Jansson 4%

12 MON AMI LANE-Åke Lindblom 1%

 

V86-5, VOLT 3140, Stayerlopp, Åby

2 MARTIN DE BOS-Stefan Söderkvist 17%

Martin de Bos står bra placerad i loppet och är min tipsetta. Han kan placeras i spets i tidigt skede och kan då bli svår att fånga in. Petri Puro har många fina, starka hästar och detta är en av dessa. Martin de Bos provade på Derbykval senast men räckte inte helt. Mer spännande uppgift nu, mot spets tack

12 VICTORY KÅSGÅRD-Flemming Jensen 33%

Victory Kåsgård har hittat en härlig form och hans senaste två framträdanden i Sverige har slutat med övertygande segrar, mot ganska så skarpt motstånd. Han har både styrka och speed och jag blir inte förvånad om han är starkast till slut.  Även om loppet inte saknar bra hästar får man säga att uppgiften överlag är något enklare den här gången. Distansen har han inget emot och som han sett ut på slutet måste han ha toppchans. Victory Kåsgård har vunnit sex av de åtta starter han gjort på Åby. På lång distans är statistiken tre segrar på fyra starter i Sverige

4 MELLBY DIAMANT-Björn Goop 8%

Mellby Diamant vann överlägset senast - om än mot enkelt motstånd. Med två lopp i kroppen börjar han komma i form på allvar och han slutar långt framme
3 VENTO ORO-Peter Ingves 14%

Vento Oro vann ett långlopp från dödens senast och har inga problem att springa tre varv heller. Hittar Peter Ingves till spets kan han stanna där mycket länge. Vento Oro har vunnit två av de tre lopp Peter Ingves suttit i sulkyn
11 EXPLOSIVE MERLOT-Robert Bergh 6%
6 CANTONA MEARAS-Stefan Persson 6%

10 NONSTOP CHERI-Christoffer Eriksson 10%

9 OTHELLO FACE-Veijo Heiskanen 2%
1 VAGABOND VIK-Carl Johan Jepson 1%

Vagabond Vik har haft innerspår i voltstart i två lopp utan att vara i närheten av att ta ledningen
5 INVINCIBLE H.C.-Jörgen Sjunnesson 1%
7 ANGIE SIMONI-Bo Falsig 1%

8 FLO RIDA SEA-Jan Henriksson 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Solvalla

7 JAIRO-Örjan Kihlström 55%

Jairo är en riktig vinnartyp som har vuxit med uppgiften hela tiden, och som ännu ser ut att ha en del utveckling i sig. Joakim Lövgren har hittat en mycket passande uppgift åt honom på Solvalla, där han bör runda det lilla fält han möter utan prut. Att Örjan sitter upp denna gång ser jag inte som en minusfaktor. Han har vuxit in i eliten på ett bra sätt, vilket han bl a visade vid femteplatsen i Sweden Cup under elitloppshelgen. Nu har han fått pusta ett par månader, men det tror jag inte ska påverka honom negativt. Jocke brukar ha hästarna i bra ordning direkt och detta gäng tror jag att han springer runt till slut. Jairo har vunnit fyra av de sex starter han gjort på Solvalla. Har körts av Örjan kihlström en gång förut, då blev det seger

8 AL´S WINNERMEDE-Svante Ericsson 6%

Har bra kapacitet i grunden och försöker hitta tillbaka till storformen. Tre lopp i kroppen nu där det redan blivit en seger och han får ses som första motbud men lär inte bli speciellt betrodd.

10 QAHAR Q.C.-Ulf Ohlsson 21%

Qahar Q.C. är som bekant en riktig tuffing, men att han ska hänga med Jairo i svängarna tror jag inte - speciellt inte över medeldistans. Han vill ha längre distanser då han lever på sin enorma styrka.
1 SUPER PHOTO BOOD-Kim Eriksson 1%

Super Photo Bood har haft innerspår i voltstart i ett lopp och fick då rygg ledaren. Han blev ömfotad senast, därav galoppen och därför blir det det mest troligtvis skor nu, men det har ingen större betydelse. Läget kunde inte bli bättre och det kan mycket väl bli spets härifrån. Jätteskräll vid gardering.
2 TIGER WILLIAMS-Hans R Strömberg 1%

Tiger Williams har vunnit de tre lopp han gått i ledningen
4 GLOBAL TRUST-Jorma Kontio 13%

Global Trust har visat både kapacitet och osäkerhet. När han nu årsdebuterar från ett fjärdespår i volt räknar jag med ganska stor galopprisk. Skulle han ta sig iväg felfritt är han med och hugger därframme. Global Trust har vunnit de fem lopp han gått i ledningen. Har gott kunnande när han fungerar. Det blir intressant att se honom nu när han kommer ut som valack. Kan utmana Jairo om segern om han fungerar fullt ut.

5 ON THE DOT-Sten S Carlsson 1%
6 ACTION LAUNCHER-Olle Alsén 1%

3 THIS IS ALEX-Jimmy Dahlman 1%

9 VERMILLON-Marie Hafstad Eriksson 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Stolopp Åby

11 DEAR FRIEND-Christoffer Eriksson 24%

Dear Friend har hittat toppformen och kommer med tre raka. Hon är given om hon kommer till någorlunda härifrån vilket jag litar på och spikar henne. Var väldigt fin för dagen på Bergsåker senast och vann med mycket krafter kvar. Det finns inget som tyder på att hon ska vara sämre nu, Amanda som brukar köra jobben körde henne på sandbanan under fredagen och hon var fortsatt nöjd med henne. Spår elva var trist, men hon är lika vass när hon får lopp på rulle som att springa i ledningen. När hon inte riktigt presterat toppresultat är det när hon fått göra för mycket i spåren eller gått i dödens, men då har hon samtidigt mött väldigt bra hästar. Det är väl läget som inte är bra, annars är allt bra. Denna gång lär det bli jänkarvagn som hon brukar ha när det är bilstart
1 BIJOU BOURBON H.M.-Marc Elias 7%

Bijou Bourbon H.M. har haft innerspår bakom bilen i ett lopp, felade då innan bilen släppte fältet. Har ”som bäst” fått ledningen efter 200 från spår 3. Vann den gången och har vunnit två av de fyra lopp Marc Elias suttit i sulkyn. Hon var på väg mot avelsboxen när Lugauer fick chansen att leasa henne och började träna henne på sitt sätt, helt annorlunda jämfört med tidigare. Hon har tjänat 430 000 kronor på fyra starter och varit otrolig. Senast körde han tufft för att få ett test. Hon är väldigt stark och var inte trött i mål och det var nog den bästa prestationen för Conrad. Hästen var avslappnad och fin i senaste jobbet, precis som han ville. Härifrån blir det ledningen eller i värsta fall rygg ledaren och då är hon inte chanslös.
3 FIREWIRE-Niclas Stenquist 6%

Firewire har vunnit fyra av de fem lopp hon gått i ledningen. Hon har tagits lugnt när det var som varmast i somras. Hon känns smällfin i jobben och tränaren har inget emot om hon körs i ledningen. Siktar mot Sto-SM. Hon kan behöva loppet, men tränar starkt och kan streta emot länge från favoritpositionen ledningen. Ser ut att bli lite bortglömd på det tidiga spelet i alla fall. Man ska veta att den här damen är van att möta tuffa hästar. Ett bra läge bakom bilen och viss spetschans på det gör henne spelvärd vid gardering.

2 SWISH LANE-Stefan Söderkvist 30%

Swish Lane är ”PU”:s andrahäst i loppet och inte mycket sämre än den han kör själv. Med tanke på lägena är det nog ganska jämspelt dem emellan. Bortvald av PU. Swish Lane har vunnit tre av de fyra starter hon gjort på Åby. Körs av Stefan Söderkvist för första gången. Hon var sliten senast, men tränar bra och var fin i senaste snabbjobbet. Swish Lane är stark och spår två passar henne perfekt

6 SILVER ANNIE-Robert Andersson 2%

Silver Annie har vunnit fyra av de fem lopp hon gått i ledningen.
7 TWIN´S ZINDY-Peter Ingves 1%
8 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 20%

Kash Brodda är kanske bäst i gänget, men galopperar en del, och när hon nu återkommer efter en liten pust, och gör det från spår åtta, är hon ingen solid tipsetta och jag rankar ner henne en bit. Kash Brodda har vunnit fem av de sju starter hon gjort på Åby. Kash Brodda är en speedigare sort men från det här spåret kan man dock hamna en bra bit bak från början.

10 WILMA LEGGROWBACH-Mads H Nielsen 1%
4 JULIA PELLINI-Carl Johan Jepson 4%
5 CURRENT AFFAIR-Björn Goop 4%

Current Affair har vunnit de två lopp hon gått i ledningen
9 ANNABELLE DIMANCHE-Jörgen Sjunnesson 1%
12 SCHATZI FAYLINE-Veijo Heiskanen 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åringar, Solvalla

9 GLOBAL UNPROTECTED-Magnus Jakobsson 58%

Sedan en veterinär i höstas upptäckt att Global Unprotected  hade bekymmer med en armbåge har det lossnat på allvar för fyraåringen. Seger i årsdebuten följdes av ytterligare fem vinster innan han i sin senaste start galopperade bort sig som favorit i V75.
- Han var lite sliten och vi behandlade honom i knäna efter den starten. Men jag tyckte att han behövde ett break ändå för han hade tappat lite vikt med starterna. Nu är han pigg och fin så det ser bra ut tycker jag, säger Magnus Jakobsson.
Det har gått över två månader sedan Global Unprotected tävlade och han kastar sig rakt ut i hetluften. Det är superjackpot med 20 miljoner kronor i åttarättspotten och han går ut i den avslutande avdelningen där miljonfördelningen ska fastställas.
- Jag har kört ett 19-jobb med honom som snabbast. Han har inte toppform precis men ser fin ut och kommer säkert göra en skaplig prestation, säger Färjestadstränaren, som har till uppgift att lotsa iväg sin springare från spår nio bakom startbilen.
- Jag är jättenöjd med spåret. Jag hade nästan valt det före ett framspår för nu behöver vi inte vara med och ladda den första biten. Jag kommer att köra avvaktande men vi har en bra rygg från start (2 Leader Brodde) och får hoppas att det löser sig.
Global Unprotected ska tävla med skor på framhovarna och barfota bak, precis som vid tre av årets segrar, och även om Magnus Jakobsson vill hålla ner förväntningarna en smula är han inte främmande för att det blir ytterligare en etta i resultatraden.
- Hästen är jättebra och kan säkert vinna loppet, men jag ligger lite lågt ändå. Jag kommer liksom inte köra fram till dödens eller så utan det blir som sagt lite avvaktande. Jag tycker att han är en outsider.

5 HARRINGTON-Jorma Kontio 13%

Harrington föll som storfavorit senast, efter att inte ha lyckats plocka ner en klart bra Hungarian Hotwax. Gången innan fick han göra lite för mycket jobb i ett derbykval och var ursäktad. Det här är en bra häst som absolut måste räknas tidigt här

3 A PERFECTDREAM-Torbjörn Jansson 5%

Aperfectdream kördes till spets 1850 kvar senast och höll fullt godkänt till tredjeplatsen, även om jag kanske trodde att han skulle hålla undan. Här ser han ut att åter ha chansen att komma till front och då ska han förstås räknas. Han har vunnit tre av de fem starter han gått i ledningen.

10 LOGO LIGHT-Ulf Eriksson 3%

Logo Light var riktigt fin senast då han öppnade kanonbra. Han kommer säkert göra ett bra lopp igen, men han är inkvalad till V75-finalerna och körs kanske inte ihjäl den här gången med tanke på det
12 NEW DAWN-Dennis Spangenberg 4%
2 LEADER BRODDE-Mattias Djuse 6%

Leader Brodde har vunnit hälften av de sex starter han gjort på Solvalla. Leader Brodde är snabb från start och kan mycket väl anföra hela vägen

4 CHAPUY-Åke Lindblom 2%
6 AUTO RELIGHT-Örjan Kihlström 6%
8 CATCH THE GAME-Ulf Ohlsson 2%
7 EMPIRE GARBO-Erik Adielsson 2%
10 BUSY DOIN´NOTHING-Jimmy Dahlman 1%
1 PANAMERA-Daniel Olsson 1%

Panamera har haft innerspår bakom bilen i två lopp och hamnat i femte inner båda gångerna.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-3-5-7-8-10-11-12-13-15 (14-6)

2) 1-2-3-4-5-6-7-9-11-12 (8-10)

3) 1-3-5-6 (4-7)

4) 4 JAS (8-3)

5) 2 Martin De Bos/12 Victory Kåsgård (4-3)

6) 7 JAIRO (8-10)

7) 11 DEAR FRIEND (1-3)

8) 2-3-5-9-11-12 (4-6)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Darling Harbour i avd.3 så blir kostnaden endast 300:- 

V75 Lördag 8 September SOLÄNGET

V75-1, AUTO 2640, Klass I

4 DONNERS AM-Per Linderoth 16%

Donners Am kom aldrig riktigt till i en V75-final senast. Nu har han fått en fin uppgift då de tre värsta konkurrenterna har sämre spår. Den långa distansen är ett plus för honom och formen är helt okej för dagen. Han klarar sig i klassen och har börjat hävda sig någorlunda. Motståndet är kanske inte lika tufft den här gången och han kan nog duga en bit. Får tipset men garderas tidigt.

9 QUALITY TILLY-Örjan Kihlström 25%

Quality Tilly har verkligen toppform för dagen. Förutsättningarna passar och det här är nog hans stora chans att vinna V75. Han är i mycket bättre skick nu jämfört med då han var trea i V75-debuten i maj. Det är lite humör i hästen och han kan vara vass innan loppen, däremot upplever tränaren Oscar Bergund inte honom som osäker och vet inte historien om varför han hade så många galopper innan han kom i hans träning. Här har han skött sig varje gång och det hänger säkert ihop med att han haft bra kuskar. Hästen är hur stark som helst och var inte trött i mål senast trots en väldigt tuff resa. Däremot har han varit lite för osnabb för att vinna V75, men ska det ske är det nog på lördag med tanke på formen och passande distans. Läget är okej då han sitter i andraspår direkt. Det blir första gången Örjan kör honom och han får lägga upp det som han vill, men då det är en häst som ska gå i full fart hela vägen har tränaren absolut inget emot om han tar ett tidigt initiativ. Man fortsätter med samma utrustning och balans som i de fyra senaste starterna, tåskor bak, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Senast såg det ut att ta emot lite genom sista sväng men så fort de klev in på upploppet satte Quality Tilly klorna i ledaren och vann till slut enkelt. Det ser ut som en överkomlig uppgift och han måste streckas mycket tidigt.

10 ESPRIT SISU-Ulf Ohlsson 20%

Toppspurtade senast på Jägersro bakom vinnande Who’s Who och det var nog Esprit Sisus bästa insats i år. Håller han sig till rätt gångart är han ett allvarligt segerbud. Han står behagligt inne i klassen och räknas tidigt.
12 GLOBAL UNDECIDED-Ulf Eriksson 15%

Han var fin vid segern senast även om aktionen inte såg som bäst ut, men han är sådan i stilen och det får vi leva med. Jag tror att Global Undecided är gynnad av den långa distansen och trots ett tråkigt läge är han inte helt golvad. Jag tror inte det blir några ändringar på honom
11 PHOTOTOY-Per Lennartsson 2%

6 QAMARO C.D.-Hans R Strömberg 1%
3 MR DREAM COKTAIL-Rikard N Skoglund 9%
2 MAISON PLAGE-Olle Alsén 1%

8 HENNIG LIXARVE-Johan Wiman 5%
5 CHINTANA BANANAS-Antero Heinonen 1%

1 CEMONROC DE COEUR-Erik Adielsson 2%

7 TOUTRE-Kaj Widell 4%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

11 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 24%

Indoor Voices två senaste insatser över den aktuella distansen är av mycket hög klass. Får hon ett lika fint lopp som senast kommer hon troligen flygande till en ny seger sista biten. Hon spurtade strålande senast och hennes hårdhet gör henne till ett hett segerbud trots tillägg. Även om hon haft svårt att få till det på V75 tidigare är aktuell uppgift enklare än många gånger tidigare och det är värt att tänka på.

7 ROHERYN-Ulf Ohlsson 19%

Roheryn har tre vinster på sex starter i regi Timo Nurmos. Känslan är att hon är vassare på kort distans men hon är så pass grundkapabel att hon kan räcka till vinst också över 2 140 meter. Blev het i ledningen senast och det har hon inte råd med. Formen sitter där och känslan är att hon kommer iväg bra från springspåret och visst ska hon räknas. Barfota igen, men vanlig vagn när det är voltstart och med en stor häst.

9 UNDER THE COUNTER-Rikard N Skoglund 9%

Under The Counter tål att göra grovjobb på egen hand och kanske kan regibytet få henne att tända till ytterligare. Har varit hos Joakim Elfving i cirka tre veckor nu och får bedömas på tidigare meriter den här gången. Han har varit ute i ett snabbare jobb med henne i allafall och hon kändes väldigt fin då. Motståndet verkar lämpligt och det här är stallets bästa segerchans. Barfota runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag. Rikard N Skoglund har tagit ett par segrar med henne tidigare.

1 FAME BOKO-Per Lennartsson 32%

Fame Boko har gjort en rad starka insatser i V75. Nu har hon fått ett drömläge och kan leda runt om. Det krånglade lite i sista svängen senast men hon gick bra över upploppet och formen sitter där. Jag räknar med att Fame Boko öppnar bra från innerspåret och hon körs gärna i ledningen, men rygg ledaren är inte heller fel för hennes del. Barfota fram men Per Lennartsson vet ännu inte om det går att köra barfota bak.
6 MISS GOLDEN QUICK-Magnus A Djuse 1%
13 ELLIEANN-Sofa Frilén 4%

14 SUPER ARIEL-Micael Melander 3%

12 CARJA-Jessika Sidbäck 1%

15 GINNY WEASLEY-Ulf Eriksson 5%

Intrycket senast var bra och det här fartfyllda stoet är på väg mot rätta formen. Det är känt att Robert Berghs hästar går starkt för dagen och det här kan vara en kantboll på lördag.

4 GATHANIA-John Östman 0%

3 ORKIDE C.D.-Krister Söderholm 1%
2 BELLA ON TOUR-Mats E Djuse 2%
5 NEW FLAME-Per Linderoth 0%

8 SO GÅ IMPONERA-Peter Ingves 1%

10 SONATA ÅS-Claes Sjöström 0%

 

V75-3, AUTO 2140, Klass II

1 EMILE ZOLA SISU-Örjan Kihlström 60%

Emile Zola Sisu är orutinerad men uppträder rutinerat. Sex segrar på sju starter så här långt är starka papper i dagens jämna travsport. Perfekt läge den här gången, spets­chansen är bra. Det som kan fälla honom är om någon trots allt skulle vara snabbare och de andra sedan lyckas sy in honom på innerspåret. Om han öppnar som han gjorde den gången han hade innerspår bakom bilen är det utan tvekan väldigt svårt att ta en längd på honom.

7 ROOFPARTY-Jim Oscarsson 11%

Roofparty var ute i ett kval till Derbyt i den senaste starten. Är inte golvad. Han mötte bland andra Transcendence och Alcoy senast och svarade för en klart bra avslutning efter lite strul under vägen. Love You-avkomman har löpt väldigt fint från ledningen, men han visade senast att han även kan göra bra lopp bakifrån. Skulle den orutinerade tipsettan göra bort sig kan han hitta till spets och då kan han bli svårslagen.

2 NEW JOKER-Rikard N Skoglund 9%

New Joker har också visat prov på god segeraptit. Han var mycket bra näst senast och visar han upp samma takter på lördag borde femåringen vara med och göra upp om de främsta platserna. Han är allround, startsnabb, stark, tål att gå i spåren, går på alla distansen och underlag. Det blir första gången han ska starta med framspår bakom startbilen så han får vara med i en provstart bakom startbilen före tävlingarna. Ove körde honom i två provstarter inför näst senaste starten och det gick bra, men det var från bakspår, så nu får han testa det direkt bakom vingen.
5 MELLBY GUVERNÖREN-Per Linderoth 6%

Han kommer från en bra seger. Mellby Guvenören har kapacitet för att vara med där framme men man siktar på kval till Kriteriet med honom och det blir ett försiktigt upplägg den här gången. Han kommer att lättas i balansen, men går fortsatt med skor.

6 KAPISH G.L.-Ulf Ohlsson 3%

8 EINSTEIN SISU-Tomi Haapio 3%

4 VINCENT CHASE-Kevin Oscarsson 4%
11 NUESTRO AMOR-Antero Heinonen 2%
12 ALL STAR-Peter G Norman 1%

3 STEPPING BEAUTY-Micael Melander 1%

10 SHIVER W.F.-Jan Norberg 0%

9 JETLINE-Nils Westerberg 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

2 FINSETH YR-Per Linderoth 27%

Finseth Yr vann på bra sätt på Bergsåker senast. Fyra segrar på fem starter i år talar sitt tydliga språk och det är en häst under fortsatt utveckling. Han slog av på takten när han blev lite ensam senast, men han var inte trött och propparna satt kvar i öronen. Och han brukar svara när han blir utmanad. Finseth Yr är en väldigt bra häst under utveckling och han är stabil på benen. Nu ska man köra med ett norskt huvudlag för första gången och jag tror på bra chans

7 GULI TOR-Örjan Kihlström 18%

Det är en fantastiskt fin häst med massor av fart inombords. Gustav Andersson är en mycket skicklig amatörtränare och kallblodsuppfödare. Inget ont om honom som kusk heller, han har hög segerprocent varje år, men att Örjan Kihlström får chansen i sulkyn den här gången tycker jag är väldigt spännande. Nu står han dessutom vettigt inne i loppet.

13 KAKSEN N.O.-Tor Wollebaek 10%

Det här kallblodet vann trots galopp senast och imponerade så smått. Kaksen N.O. har fått ett klurigt läge nu, men fartmässigt står han sig väl i ett felfritt lopp. Han är väldigt speedig, men kan få långt fram till täthästarna från bakspår på tillägg. Löser det sig med bra ryggar fram till upploppet går ingen säker.
1 LUKAS RAUEN-Kaj Widell 13%

Lukas Rauen är snabb från början så från spår ett kan det bli fin resa. Han är stark och kommer man till ledningen så provar man där. Outsider från spets.
9 K.A.PRIOL-Ulf Eriksson 8%

K.A.Priol har varit bättre än någonsin i de senaste starterna. Han får en ny kusk den här gången och det kan också betyda en växel till. Kan inte räknas bort helt.

4 ÄNGSPILEN-Susanne Österberg 11%

11 TALLS ODIN-Rikard N Skoglund 1%

12 JOEL KLIPP-John Östman 1%
14 IDUN Micael Melander 0%

6 SPYDO Ö.K.-Ulf Ohlsson 7%
10 RUBUS-Hans Bergh 0%
5 VERTIGO KNEKTEN-Per Lennartsson 1%

8 SILVER STJÄRNA-Peter Eriksson 2%
3 FORSPÄRLA-Jan Norberg 1%

15 LINDA KAVAT-Jan Olov Åberg 0%

 

V75-5, AUTO 1640, Silver

3 DISCO VOLANTE-Ulf Ohlsson 56%

Disco Volante har stigande form och ett perfekt läge bakom bilen. Det blir laddning för spets och i den positionen ska han ha en mycket bra chans att vinna loppet. Han trivs med förutsättningarna och är mycket snabb bakom bilen. Han vann säkert före speedkulan GeneraaI Bianco i Halmstad och i normal form borde han bli svårslagen.

5 ERIK STING-Ulf Eriksson 15%

Erik Sting håller hög klass och tål att gå en rejäl repa i spåren. Utan felsteg tar han ned många i spurten. Han har haft lite stolpe ut, men är bra i ordning. Med rätt lopp är han med i striden och det blir inga ändringar i balansen.

1 FANTOCCINI-John Östman 2%

Fantoccini har tidigare haft problem med brodden på vintrarna, men höll sig frisk och hel i vintras och det är troligtvis därför han varit så bra under året. Hästen har inte tränats för sulky på jättelänge och receptet för honom är simträning och lugna stunder i hagen. Senast var han ute i finska gulddivisionen och vann ganska lätt trots att han tvingades till tuff öppning för varvet. Han tävlade med superlätta skor då, men om banan tillåter rycker man kanske samtliga skor. Hästen trivs i ledningen, särskilt i jämnt, hårt tempo, och det blir laddning från start. Taktiken är inte helt klar, men det var länge sedan det såg så här bra ut för hästen och det lär väl dröja innan John Östman har en sådan här formstark häst i silverdivisonen. Går det 1.08 i täten har man förstås ingen chans, men 1.10-1.11 borde han klara och då är han nog inte helt borta
9 AUGUSTUS F.-Claes Sjöström 1%

Augustus F. har gjort det klart hyggligt för mig hittills. Senast satt han väldigt långt bak i en finsk gulddivision och gjorde det man kunde begära. Det är synd att han inte kan utnyttja sin startsnabbhet, men han har en snabb startrygg och kanske kan det lösa sig okej ändå. Hästen blev lite vass med det halvstängda huvudlaget i ledningen näst senast, men härifrån lär han hålla sig lugn och man ändrar troligtvis inget. Det blir skor runt om och samma vagn som senast. Augustus F. har vunnit silverförsök tidigare, så helt osannolikt är det inte att han slår till, men det behövs mycket tur i sådana fall

6 VAN KRONOS-Erik Adielsson 2%
4 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 9%

Han har gjort bra lopp efter vila förut och det är bästa möjliga förutsättningar med kort distans och framspår. Cab Hornline brukar gilla att mala på i högt tempo hela vägen. Han trivs när det blir hårt tempo på loppen. Han kan bättre än vad som visats i de senaste starterna. Formen är dock svårbeömd.
7 HERO SJÖHAMMAR-Ville Karhulahti 1%
12 VOULEZ VOUS-Kaj Widell 2%

2 TOBACCO-Örjan Kihlström 10%

Tobacco brukar gå bra under den här årstiden och spåret blev bästa tänkbara. Han gynnas av högt tempo och tar ned många till slut om det klaffar men Walmanns stallform är inte den bästa för dagen.

11 VIC DE LUXE-Krister Söderholm 0%

Strukna: 8 Love Dancer, 10 Magnifik Brodde

 

V75-6, AUTO 2140, Guld

5 MAKETHEMARK-Ulf Ohlsson 42%

Makethemark hade visat gryende storform inför Jubileumspokalen senast och tävlade barfota runt om för tredje gången i karriären. Han spelades till andrahandsfavorit bakom derbyvinnaren Cyber Lane. Över upploppet gör Makethemark det som Petri Salmela föreställt sig skulle hända på Jägersro ett år tidigare. Med sin närmast patenterade slutrökare långt ute i spåren forsar han förbi Cyber Lane och övriga konkurrenter över upploppet. 
Hästen som dessförinnan tjänat 3,6 miljoner kronor utan att vinna något lopp med mer än 300 000 kronor i förstapris får äntligen sin fullträff. Även för Petri Salmela var första miljonloppet i en travtränarkarriär som började med stjärnstoet Plant the Seed för drygt 30 år sedan. Något som syntes efter målgång då han inte kunde hålla tårarna tillbaka.
- Det var bekräftelse att han är tillräckligt bra som vi har trott hela vägen, att han kan ta en storseger. Jag sa det många gånger redan under fjolåret till ägarna, att den dagen kommer och den kom nu. Men det vågar jag säga, att om vi lever och hästen mår bra… Alltså att vi bara är halvvägs om vi säger så. Det han hända riktigt, riktigt stora saker. Ännu större saker för honom.

Makethemark går ut som förhandsfavorit. Värste motståndaren på pappret är Diamanten, kullkamraten som var klart slagen i Jubileumspokalen, men fortfarande har de större meriterna med över sju miljoner på bankkontot. 
Rutinjobben har löpt som förväntat och både Salmela och Makethemarks skötare Anne Raatikainen tror att formen ska vara konserverad.
- Det ser intressant ut. Jag vågar säga att jag skulle inte byta häst med någon i det loppet! Men, men, det är tillräckligt hårt motstånd, möjligtvis lite lättare än han mötte sist och uppe i Boden i juni. Men tillräckligt hårt, man får ingenting gratis. Speciellt Diamanten tillhör samma kategori som Makethemark i mina ögon och är en internationell stjärna redan nu. Och nu när spåren är lottade så lutar det åt att vi ännu en gång får göra grovjobbet själva. Men jag litar på min häst, 100 procent, säger Petri Salmela.

2 DIAMANTEN-Erik Adielsson 28%

Diamanten galopperade till slut i Hugo Åbergs Memorial. Han fick jobbig inledning via tredjespår fram utvändigt ledaren i Jubileumspokalen. Trots tveksam form måste han streckas på läget då han trivs bra i ledningen. Hästen har perfekta förutsättningar då han är snabb från start och från spår två lär det bli ledningen initialt. I den positionen har han i Sverige tagit tio segrar på elva försök. Han mäktade inte med Makethemark senast, men hade dåliga blodvärden då. Hästen är givetvis svårbedömd med tanke på detta, men i normal författning och från ledningen bjuder hästen upp till kamp.

12 ZENIT BRICK-Örjan Kihlström 8%

Zenit Brick har utvecklats mycket. Men spår tolv var inte det man önskade. Han har fått ett par lopp i kroppen och blir allt bättre. Han tränar på bra, men fick dåligt läge och får hoppas det blir högt tempo på loppet. Han är stark och tål att gå på. Eventuellt kan det bli barfota bak den här gången. Platsbud i första hand.
1 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 1%

Nappa Scar gör det bra hela tiden. Utgångsläget är perfekt och rygg på Diamanten vore inte helt fel. han kan vara bland de tre främsta då han inte brukar släppa den rygg han får. Man liftar med och hoppas på att de värsta konkurrenterna får lite styggare resor. 

7 SPEED DELICIOUS-Nicklas Westerholm 1%

9 MUSCLE HUSTLE-Jan Norberg 5%

Muscle Hustle kan inte utnyttja startsnabbheten från sitt bakspår. Han håller hög grundklass och tar ned många till slut.

6 DREAMMOKO-Peter Ingves 13%

Fick inte chansen i Sundsvall Open Trot senast. Han såg mycket morsk ut i mål. Kunnandet är högt och formen är garanterat bättre än vad raden vill säga
11 EXPLOSIVE DE VIE-Kevin Oscarsson 0%
4 MONTDORE-Ulf Eriksson 1%
3 POOCHAI-Per Linderoth 1%

8 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 1%

10 SPECIAL PROMISE-Claes Sjöström 0%

 

V75-7, AUTO 1640, Brons

3 SIGN ME UP TOO-Emilia Leo 38%

Sign Me up Too har bra spetschans och med tanke på hur han varit i de senaste starterna är det toppchans för honom från den positionen. Det enda frågetecknet, som gör att jag garderar honom, är att han varit sjuk efter den senaste starten och därför kanske inte är helt på topp denna gång. Han har stått över något jobb, men inte jättemycket och han brukar inte var påverkad av det då han är ganska lättränad. Hästen bra med olika upplägg och är inte beroende av spets.
6 DREAMBOY AS-Peter Ingves 17%

Björn Goops Dreamboy As gick i mål med full fart under hovarna senast på Bergsåker och kunde ha segerstridit om det löst sig på ett bättre sätt. Han har gått bra i flera starter och det här V75-loppet är kanske inte lika tufft som de tidigare han varit med i? Formen är helt på topp. Distansen tror jag inte ska vara någon nackdel. Hästen är allround och tål att göra lite själv, så jag tror inte 1640 meter ska vara några problem. Det blir inga ändringar i utrustningen.
9 WASA WARRIOR-Ulf Eriksson 12%

Wasa Warrior har svarat för två riktigt bra insatser på slutet och spår nio behöver inte vara fel då han ändå inte är någon startraket. Med bra tempo kan han blanda sig i det hela trots bakspår. Han har gjort två fina lopp i augusti och formen är bra. Ulf Eriksson har kört hästen tidigare och känner honom. Läget är bra med spår nio och hästen kan spurta raskt med en bra ryggresa. Tränaren hyser bra förväntningar om allt skulle klaffa. Han är en av många som kan vinna loppet.

7 ETOSHA BOKO-Ulf Ohlsson 8%

Etosha Boko har riktigt fin form och gjorde det bra i ledningen senast då han gav Weekend Fun en liten match om segern. Han är våldsamt startsnabb så även om utgångsläget blev väl långt ut passar det bättre än bakspår. Däremot tror jag inte att han kan ta en längd på Sign Me Up Too. Etosha gick med goggles senast vilket är ordinarie huvudlag med dessa förutsättningar och det blir samma nu. Däremot tyckte Emilia att hästen blev sur när hon ryckte tussarna så nu tar man bort all bomull i öronen, det blir första gången hos Oscar Berglund. Eftersom han verkar som allra effektivast bakifrån vore det bästa rygg ledaren, men skulle han dra till spets och vara lika laddad som senast är det väl bara att prova där. Han sprang trots allt en låg 1.11-tid och kanske kan putsa lite på det. Han vinner inte så ofta, men med rätt resa kan han segerstrida. Man körde med lätta tåskor fram senast och det fungerade som önskat så det blir samma nu, plus jänkarvagn som alltid.
8 MELLBY DEMON-Örjan Kihlström 7%

Har gått helt okej i två starter efter lång vila och formen ska vara fortsatt uppåt. Det kan vara en rysare värd att passa trots åttondespåret.
5 CELEBRITY LANE-Erik Adielsson 11%
11 EBONY BOKO-Per Lennartsson 1%
12 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 1%
10 SALONG-Kevin Oscarsson 0%

4 COMEWITHAFLASH-Samu Sundqvist 2%
2 WESTLINE-Kaj Widell 1%

1 TAFFY-Rikard N Skoglund 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-3-4-5-6-8-9-10-11-12 (1-7)

2) 1-4-6-7-9-11-12-13-14-15 (3-2)

3) 1 EMILE ZOLA SISU (7-2)

4) 2 FINSETH YR (7-13)

5) 1-3-5 (9-6)

6) 2 Diamanten/5 Makethemark (12-1)

7) 3-6-7-9 (8-5)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Sign Me Up Too i avd.7 så blir kostnaden endast 300:-

V75 lördag 1 September JÄGERSRO

V75-1, VOLT 2140, Stolopp

2 GUN PALEMA-Mikael J Andersson 6%

Gun Palema är på gång och var vass vid seger trots galopp näst senast. Senast kvalade hon till Stoderbyt och höll okej som fyra på en vass tid. Kan öppna rätt bra om hon trampar rätt och Micke J brukar gilla att köra i spets. Farlig om hon hittar dit och får dämpa lite vilket inte är omöjligt i ett stolopp där det troligen inte är så många som vill göra grovjobbet. Jag ger henne tipsnicken till en trevlig procent.

– Hon var överraskande bra senast. Gun Palema kan öppna snabbt men bestämmer lite själv. Näst senast öppnade hon mycket bra men slog på en galopp efter en bit. Hon är bra nu och om hon sköter sig är hon med där framme. Hon gick barfota runt om senast och det blir troligen så igen säger Pär Hedberg.

9 MAMASAN-Björn Goop 9%

Mamasan har inte vunnit på länge, men sett klart bra ut och även gått starkt bakom Dear Friend i de två senaste starterna. Då har det dock varit jänkarvagn och nu blir det troligen vanlig sulky när det är spår fyra i volten. Känns inte som nåt plus kanske, men Goops stallform är svår att förbise.

12 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 16%

Quiz Töll har härdats i V75 och visat hög högstanivå. Hon har också visat jämn och fin form i sommarens starter och senast tog hon en välförtjänt seger på Tingsryd när motståndet var lite enklare. Tycker att det ser rätt överkomligt ut för henne nu med och från springspår med bara fem hästar på startvolten bör hon komma iväg bra och sitta fint till direkt. Slipper Quiz Töll bara gå utvändigt utan rygg för länge tror jag att hon spurtar ner det här gänget och som tredjehandsfavorit är hon prisvärd.

8 JULIA PELLINI-Carl Johan Jepson 23%

Julia Pellini visade finfin styrka vid sin V75-seger på Halmstad under sprintermästarhelgen. Hon står perfekt inne i loppet på pengarna, och trots att hon inte startat på ett par månader kan vi nog räkna med att siktet har varit inställt hit. Inom V75-spelet på lördagen har Magnus Dahlén fyra hästar till start och han är optimistisk med kvartetten.
- Jag tycker verkligen att alla fyra chans om det skulle stämma, säger Magnus Dahlén.
Först ut är Julia Pellini (V75-1) som närmast kommer från en V75-seger hemma I Halmstad 7 juli.
- Hon har verkligen lyft sig i år och halsproblemen hon haft tidigare verkar helt försvunna. Jag tror på en topprestation på lördag. Så bra som hon känns nu har jag aldrig känt henne i träningen. Hon går barfota och med norskt huvudlag, säger Magnus Dahlén.

4 CALLMEAWINNER-Johan Untersteiner 11%
10 ROSE MARY-André Eklundh 10%

Rose Mary hade stått över inför senast och är normalt snäppet vassare till denna start. Detta är en jättefin häst. Men hon hade varit struken inför förra loppet och visade ingen toppform. Och det kommer att bli ett snällt upplägg och det behövs kanske något lopp till innan toppformen sitter där?

– Det känns som om Rose Mary tagit förra loppet på rätt sätt men det blir ändå ett defensivt upplägg och jag hoppas på att det blir tempo säger André Eklundh.

11 GLOBAL TENDENCY-Peter Untersteiner 2%
1 LUCKY BABE-Peter Ingves 1%
3 CHAPTER N.DEO-Örjan Kihlström 21%

Chapter N.Deo är mycket betrodd. Hon har också tänt till lite extra utan skor på slutet och senast höll hon mycket starkt i dödens på Tingsryd med tränaren i jänkarvagnen. Nu blir det Örjan upp igen (förhoppningsvis) och hon är obesegrad i spets på tre försök. Inte givet att hon hittar dit, men gör hon det kan hon leda loppet länge och Jägersro är ju en utpräglad spetsbana.

– Hon har tänt till på barfotabalans och var ruggigt bra senast. Chapter N.Deo tog loppet bra och jag tror att hon kommer att vara lite vassare den här gången. Rycktussar och norskt senast och det norska huvudlaget ryckte jag inte förrän 50 meter före mål. Voltstart ser jag inte som något problem och det blir samma utrustning som senast säger Daniel Redén.
5 I´M A BELIVER-Kim Eriksson 1%
7 KENDRA SILVIO-Joel Uhrberg 0%
6 AMPHIBIAN MADNESS-Tommy Karlstedt 0%

 

V75-2, AUTO 1640, Klass II

1 RAJAH SILVIO-Björn Goop 36%

Rajah Silvio började sin karriär på ett strålande sätt och har hittat rätt igen hos Björn Goop. Innerspåret kan bli en fälla men med ett fritt lopp är han nog bäst i det här gänget. Han har gjort tre starter för Goop och gick bra i de två första, men senast när han tävlade i jänkarvagn hittade han såklart en växel till och var mycket vass när han svepte runt fältet i vida spår runt sista sväng via 1.10 sista 800 m. Han har öppnat snabb bakom bilen i tidigare regi och lär inte var långsammare med Goop i jänkarvagnen, men det är debut från innerspår och med en mycket startsnabb häst utvändigt kanske det kan bli strul.

5 QUITE RIGHT-Carl Johan Jepson 11%

Quite Right var en liten besvikelse senast. Han kan bättre och innan missen sist var han obesegrad i tre starter i Björn Goops regi. Han slog ihop precis när bilen släppte och var väldigt nära att galoppera. Trots positionen långt ner i fältet hade han nog vunnit om han inte fått en chanslös häst i vägen 700 meter från mål. När Jepson körde honom senast kändes han fräsch och fin, men dagen efter var han tydligen halt och det kan vara så att han klev snett på någon sten i Rättvik. Han kan öppna bättre än sist och står fint inne i klassen. Outsider från bästa läget.
9 STARFORLIFE PALEMA-Mikael J Andersson 7%

Starlife Palema är ytterligare ett starkt bevis på hur mycket en häst kan höja sig på barfotabalans. Han har varit riktigt fin utan skor vid tre segrar i följd och även om det blev rätt billigt senast så såg han väldigt stark ut efter 1.11 sista varvet. Han har bra startryggar och kan få ett perfekt slagläge i andraspår om inte kusken ryggar favoriten och denne blir av med ledningen.

– Han har varit duktig på sistone och känns fortsatt fin. Inget roligt spår men jag tror ändå att Starforlife Palema kan vara med där framme. Distansen är hans bästa. Han gick med vanlig vagn senast men nu blir det jänkarvagn igen säger Pär Hedberg.
10 KIMBEE CROWN-Ulf Ohlsson 20%

Kimbee Crown har gjort två starter för Nurmos och vunnit väldigt enkelt på bra sätt. Han har fina fartresurser, men känslan är kanske att han fungerar bäst i den främre träffen när han slipper vara ute i spåren runt sista sväng. Ohlsson upp är plus med tanke på läget och slinker han igenom bra från start kan det bli vinst.

– Har skött sig på bra på slutet. Men det är ingen färdig häst ännu och bakspåret på kort distans var inget vi önskade. Men det går nog inte att räkna bort honom helt. Troligen inga ändringar säger Andreas Lövdal.
4 SILENT HILL-Peter Untersteiner 11%

Silent Hill har stoppats av svåra spår i de två senaste starterna. Från en perfekt utgångsläge kan de vara dags för en ny seger för den talangfulle fyraåringen. Han gick bra från kön i ett Derbykval senast och kändes då fin med barfota runt om som han troligen tävlar med igen. Är inte jättesnabb från start, men gynnas givetvis om favoriten blir av med täten och Silent Hill kan nog göra det mesta grovjobbet själv.

2 DIGITAL MUSIC-Örjan Kihlström 2%
7 SPARTAK FACE-Conrad Lugauer 7%

Kapable Spartak Face är inte att lita på, men har fart som duger för att vinna och verkar dessutom trivas bäst på hemmaplan. Öppnar bra och inte chanslös att få överta ledningen om favoriten blir över och inte hittar ut första biten.

3 COBBYS OLIFANT-Thomas Uhrberg 1%

6 CROSSFIRE SIMONI-Bo Falsig 2%

Har imponerat på sistone och är inne i en mycket fin period. Han går hela vägen in till mål och är inte helt golvad såvida det inte blir för mycket spår på vägen fram.

– Det är en trevlig häst som höjt sig en nivå i de senaste starterna. Crossfire Simoni vann på ett bra sätt i torsdags och jag tror på en bra insats igen. Han är gynnad av tempo och jag tycker att en plats är en rimlig förhoppning. Hygglig ut men något spetsbud är det inte. Han går med mycket lätta skor och det blir ingen ändring till den här starten säger Bo Falsig.
11 ALBERT G.-Juhani Partanen 0%
8 GET READY ON TOUR-Johan Untersteiner 2%
12 FIGHTING GEHÖR-Mads H Nielsen 0%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

8 CYBER LANE-Johan Untersteiner 56%

Kommer från en mycket bra prestation från positionen utvändigt ledaren. Fick bara stryk av Makethemark och Milligan’s School och det var inget att skämmas över. Han går lika bra bakifrån som i ledningen och oavsett vad Johan Untersteiner väljer för taktik tror jag att ekipaget har stor segerchans och han själv säger att det är hans bästa chans på V75. Cyber Lane har förvisso spår åtta men i det här lilla fältet behöver det inte betyda så mycket. Visst hade det varit optimalt med spetsläge men han går även från andra positioner. Något han visade senast i Jubileumspokalen på Solvalla. Kördes då till dödens mitt i loppet efter en ganska tung inledning. Kopplade greppet på ledaren men kunde inte stå emot två smygkörda. Sammantaget en riktigt bra insats. Travade då barfota runt om men fungerar fint även med skor som det troligen blir nu. Tuff körning om spets ser det ut att kunna bli här och det skulle gynna Cyber Lane. Det känns som en motiverad tipsetta. Men...Cyber Lane gick barfota senast och ska gå med skor nu och även om han har tävlat kanonbra med skor så är det ändå sällan ett plus för kapaciteten att gå från barfota till skor i starten efter.

3 DANTE BOKO-Adrian Kolgjini 20%

Dante Boko var mycket bra på Årjäng näst senast. Orkade inte helt från spets därefter men det var ett stenhårt lopp. Han är härdad mot väldigt tuffa hästar och skulle Dante hitta till spets blir han ingen lätt nöt att knäcka. Frågan är bara om 2 Poet Broline släpper..?  Jag skräms även en del av stall Kolgjinis svaga stallform med många strykningar för dagen och bara en seger under augusti månad. Topphästarna brukar dock inte drabbas lika hårt av svag stallform och normalt sett bör ju Kolgjini ha trimmat Dante Boko rejält för att vinna detta lopp på hennaplan. Svårbedömd.

2 POET BROLINE-Peter Untersteiner 7%

Poet Broline är snabb och kan spetsa, men det brukar kosta att ta emot Dante Boko på hemmaplan och jag tror att Peter Untersteiner släpper om han inte vill svara för att hjälpa Johan och Cyber Lane? Det är alltid svårt att räkna på och chansen att man svarar lite extra länge finns alltid då. Jag tror ändå inte att man håller hela vägen från spets. Platsbud i första hand.

4 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 13%

Love Matters tävlade inte på topp senast då han stumnade från tät. Är formen tillbaka där den var innan så känns han  aktuell. Love Matters är allround och kan vinna med olika upplägg. Han glänste vid segrarna, men då fick han glassa i spets mot mycket sämre motstånd och risk att han får dödens nu om Dante Boko får överta täten.

– Jag hade lite småinfektioner i stallet i samband med Jubileumspokalen och Love Matters var ursäktad av en halsinfektion. Han känns fin igen och jag räknar med en normal insats. Han är snabb ut men det är de flesta i det här gänget men han är på inget sätt beroende av ledningen. Inga ändringar säger Daniel Redén.

1 FRENCH LAUNDRY-Peter Ingves 1%
5 GLOBAL MONEY-Robert Bergh 1%

– Han håller helt okej form. Senast blev det ett stökigt lopp och det trivs han kanske inte med, är bättre på rulle. Han möter några för tuffa och det kommer att bli svårt för honom att vinna. Inget nytt i utrustning eller balans säger Preben Sövik.
7 PYTHAGORAS FACE-Ulf Ohlsson 0%

6 HARRY HAYTHROW-Björn Goop 2%

 

V75-4, VOLT 2640, 4-åringar

3 BURNING MAN-Christoffer Eriksson 34%

Ytterligare en högkapabel fyraåring i stall Puro är Burning Man som har vunnit fyra lopp på sju starter. Senast vann han hur enkelt som helst från ledningen och han lär bli klar favorit i den fjärde V75-avdelningen på lördag. Burning Man har ett perfekt utgångsläge med spår tre över 2640 meter. Han körs av Christoffer Eriksson. Är han fräsch för dagen och får överta ledningen är det nog vettig segerchans men han har tidigare varit något skör. 

- Burning Man är en av fyra starka fyraåringar som jag har i stallet. Han är stor och rejäl och vann på 1.15,9 över tre varv senast utan att vara tom i mål. Tyvärr har det inte blivit någon kontinuitet i hans tävlande eftersom han är skör i sina framknän. Det är max två lopp i månaden som gäller och när han startade under Sprintermästarehelgen var det för täta starter. Han kan därmed inte utnyttja när han får lopp i kroppen som många andra hästar, säger Petri Puro.
- Det är en oöm häst med bra styrka och han är lätt att köra i loppen. Jag tyckte att det här var en passande proposition och nu är det drygt tre veckor mellan starterna och det är perfekt. Hästen känns fräsch och fin i jobben och går bara tyngre träning och inga snabba farter. Han kommer bara att bli bättre och bättre ju fler lopp han får i sig.
- Han öppnar normalt men borde ha respekt med sig och ledningen är alltid bra på Jägersro. Jag behöver inte leta efter bättre häst än vad han gjorde senast. Jag tror att han har stor chans att vinna loppet, speciellt när man har förra loppet på näthinnan och han har bra spår och det är inte så många på start.
- Han gick barfota bak senast men har lite dålig hovkvalitet och det är inte säkert att han har fötter för att gå barfota bak nu. Det kan bli skor runt om som tidigare och det har han gått bra med. Hästen är så pass stor, 1.70 centimeter hög över manken, och då spelar inte balansen så stor roll i helheten. Inga ändringar i övrigt säger Petri Puro.

12 APERFECTDREAM-Robert Bergh 19%

Aperfectdream har det lossnat för på slutet och segern senast blev ju enkel. Med en bra start tror jag att han kan bli svårstoppad den här gången också. Han har tävlat ojämnt tidigare, men har dragits med i Berghs fina stallform och var kanonfin vid segern senast. Risk för vingel från start, men kommer han iväg vettigt och är lika fin som senast är han ett tidigt bud. Lite varning ändå för att han har svikit över lång distans tidigare, men då kanske formen inte var lika fin. Jag dubblar med Bergarn här.

4 VINCI POWER-Peter Untersteiner 17%

Vinci Power gör debut för Peter Untersteiner och  tränar väldigt starkt inför detta. Spår fyra har han klarat av tidigare och han står perfekt inne i loppet och har säkert siktats hit en tid. Lång distans bör passa fint och känslan är verkligen att Scarlet Knight-sonen gör ett bra lopp direkt. Inte alls borta.
9 STARO LEONARDO-Joakim Lövgren 4%

Staro Leonardo ska inte underskattas. Han gick riktigt bra till slut i ett uttagningslopp till Derbyt senast och visade att han inte har något emot distansen. Mycket talar för att Joakim Lövgrens häst har fina månader framför sig. Staro Leonardo är ganska tidig vid gardering.
6 MALFOY-Johan Untersteiner 5%

8 RACING RIBB-Adrian Kolgjini 1%

15 VINCENT AS-Carl Johan Jepson 6%

Vincent As visade fin form som trea i ett sprinterlopp på milebanan i Tingsryd. Nu är det helt andra förutsättningar med tillägg över lång distans. Lång väg passar bättre och är han lika bra som vid segern under Sprintermästarveckan tar han ned många till slut.
- Loppet senast var egentligen ett lopp för att få fart i benen inför den här starten. Han hann inte fram, men det var en bra prestation. Han låg bra i puls och går garanterat fram med det loppet i kroppen. Jag tycker att han är så pass kapabel att jag räknar med lite chans. Han har inte i voltstart på länge. Barfota och stängt huvudlag, informerar Magnus Dahlén.

11 MELLBY FANTOM-Ulf Ohlsson 2%
14 WAIKIKI SILVIO-Björn Goop 5%
2 MORUGA-Lutfi Kolgjini 1%
5 BIG FARMER-Thomas Uhrberg 2%
10 INERTIAL-Jörgen Sjunnesson 1%
7 VAGABOND VIK-Örjan Kihlström 2%
13 ELWAY AM-André Eklundh 0%
1 CAMPBELL SEABROOK-Stefan Söderkvist 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass I

5 GUSTAFSON-Rick Ebbinge 16%

Gustafson svarade för en bra insats på en bra tid senast på Jägersro och får mitt tips. Dock med viss tvekan då det finns gott om motbud. Utländska hästar tenderar att bli underspelade så spelvärdet känns högt. Han är dock segerlös efter fem starter den här säsongen. Han gjorde ett kanonlopp vid senaste besöket på Jägersro bakom en för dagen omöjlig Visa As. Rick Ebbinge brukar ha att åka med när han kör i Sverige och den här gången är startspåret mycket bättre för Gustafson som kan öppna bra. Säsongens första seger kommer kanske på lördag?

1 PRINCE OF PERSIA-Michael Nimczyk 12%

Från Tyskland gästar segerstapalaren Prince Of Persia, som har vunnit häften av karriärens 30 starter, men ändå är svår att sätta in i loppet. Prince Of Persia gör första starten på svensk mark. Det är en maffig och långklivande Love You-son som är spetsfavorit. Han vinner ofta och ska räknas med segerchans från bra spår.
3 CAN LANE-Johan Untersteiner 22%

Formkortet Can Lane tror jag också har bra segerchans från ett fint läge. Han såg helt grym ut senast när han bara lekte sig till seger och är nog riktigt vass för dagen. Johan Untersteiner låter mycket nöjd med sin häst och får han bara spara sin speed till sista sväng så blir han inte lätt att stå emot.

-Han vann enkelt senast och har haft bra form länge. Formen är på topp och det blir inga ändringar till den här starten. Jag tycker att han ska räknas säger Johan Untersteiner.
6 CASHBACK PELLINI-Björn Goop 13%

Petri Puros andra häst i lördagens V75:a är Cashback Pellini i den femte avdelningen. Han har vunnit åtta lopp på 21 starter och fem av nio i år. I de två senaste loppen har han dock galopperat bort sig. Nu kommer han åter efter en tävlingspaus och körs av Björn Goop från sex bakom bilen. 
- Cashback Pellini (V75-5) startade i ett par lopp för mycket om man säger så. Han hade en lång säsong bakom sig och började starta i oktober i fjol fram till Sprintermästare-veckan i år. Det är en trashank som började att fungera hos mig. Tidigare har han galopperat mycket. 
- Nu är han uppfräschad och har fått en träningsperiod bakom sig och är redo att börja höstsäsongen. Han tränar bra men jag har bara kört tyngre träning med honom med mindre farter. Jag hoppas att det är tillräckligt men har ingen aning om hur han kommer att prestera i loppet. Men hästar efter Ready Cash brukar göra bra lopp när de är fräscha och fina.
- Det är en stark och rejäl häst men det är alltid tuff i V75 och svårt för mig att säga hur långt det räcker. Jag tycker att Burning Man är en bättre chans. Vi får se om han kommer in i matchen eller om kusken kör offensivt. Han har tyvärr inga fötter för att tävla barfota bak som tidigare så där blir det skor. Men kanske att det kan bli barfota fram för där har han mycket fötter, säger Petri Puro.
2 DORNOCH AM-Christoffer Eriksson 8%

Dornoch Am vann väldigt enkelt från ledningen i Gävle. Han är snabb från start och är ett tidigt bud.
9 FALCON DRAGON-Kim Eriksson 1%
7 HEART OF STEEL-Peter Untersteiner 14%

Heart Of Steel var trea i samma lopp som Gustafsson den 31/7. Han debuterade för Peter Untersteiner senast och vann enkelt från ledningen. Trots spår långt ut på vingen ska han inte räknas bort.

– Han debuterade för oss senast och vann Legendloppet på Solvalla. Han känns fin efteråt och kan öppna bra från start. Till den här starten kommer han att tävla i en jänkarvagn säger Peter Untersteiner.
4 LUXURY BRODDE-Oskar J Andersson 4%

Luxury Brodde är härdad i V75 och går alltid bra till slut. Han är en av många med chans i öppet lopp
12 THE REAL STAR-Carl Johan Jepson 3%

The Real Star (V75-5) blev trea senast i sitt uttagningslopp till Svensk Travderby. 
- Han blev lite tempotorsk och han kunde inte växla tempo när de ökade. Blir det full fart och han får ligga på rulle är det en häst som går hela vägen in i mål. Det kan bli så att vi sätter på honom en huvudstång i övrigt blir det skor och öppet huvudlag som vanligt, säger Magnus Dahlén.
10 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 3%
8 IRONMAN PELLINI-Peter Ingves 4%

-Han är stark och rejäl och har varit mycket bra i de senaste starterna. Ironman Pellini fick tråkigt läge och kan hamna på vingel. Det blir inga ändringar säger Peter Untersteiner.
11 PANTHER FACE-Stefan Söderkvist 0%

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

7 TODDLER-Marc Elias 34%

Toddler visade inte någon större ringrost senast. Med det loppet i kroppen ska toppformen vara nära. Sjundespåret är förvisso inte det bästa men Toddler har visat att han kan göra en del grovjobb själv på vägen. Och han har vunnit på V75 förut. Det är en fartfylld häst som är riktigt bra när han sköter sig och senast på Tingsryd var han väldigt fin efter uppehåll. Han är snabb ut och med ett par tröga hästar invändigt kan han nog komma bra till direkt och om Lövgren kan tänka sig släppa täten med Comanche Moon kan det bli tidig ledning. I spets har Toddler vunnit fem av fem och han har också vunnit över alla distanser. Svårslagen om han sköter sig.

2 COMANCHE MOON-Joakim Lövgren 10%

Comanche Moon fick ett riktigt kanonspår för hans del. Jag har svårt att se honom missa ledningen men jag tror att kort distans är hans favorit så tror jag att Jocke kan tänka sig att släppa spets om han blir utmanad. Inga ändringar är planerade

– Hästen är startsnabb och kan nog ta ledningen, men om han körs där eller inte får vi se. Han hade otur senast han provade V75, men nu är läget bättre i alla fall. Han var kanske lite för het senast och det håller kanske inte om han är lika het den här gången. Men Comanche Moon har vunnit lopp över tre varv så han borde klara distansen om han håller sig lugn. Det blir minst barfota bak säger Jonas Oscarsson.
1 VELVET GIO-Carl Johan Jepson 28%

Spetsdraget Velvet Gio har stångats mot kulltoppen bland fyraåringarna, och med formstarka Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången kan det vara lösningen i ett streckkrävande lopp. Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio gjorde ett mycket bra lopp senast mot bland annat Alcoy och Perfect Spirit. Gången innan vann han från samma läge och är den fina formen intakt dyker han upp i segerstriden här. Han var finalist i Kungapokalen tidigare i år och visar fortsatt form.
- Han gick jättebra sist och knäckte ledaren från utvändigt trots att han egentligen inte gå i dödens. Från spår 1 vore det märkligt om han får dödens. Men han är lite skraj i startögonblicket och inte helt lätt i början. Men en bra dag kan han pipa iväg och Jepson är också startsnabb, säger Magnus Dahlén.
6 CANTONA MEARAS-Stefan Persson 1%

Cantona Mearas har verkligen grym form för dagen och är så bra som han kan bli. Han hade inget flyt senast och hade vunnit med lucka, så det känns som att han verkligen står på tur för en seger. Från spår sex får man försöka hitta ner i en vettig position och med klaff ska han inte räknas bort. Helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota fram som vanligt
12 FALK ON HILL-Stefan Söderkvist 3%

3 MONFALCONE-Tom Horpestad 7%

Spurtade bra i V75 senast och inledde då från ett åttondespår. Står bättre till nu och med tanke på formen är han inte golvad.

– Han sköt till fint på open stretch senast och visade att formen sitter där. Den här gången fick vi ett bra läge och jag kommer att satsa från start när vi reser så här långt. Skulle Monfalcone få rygg ledaren eller något liknande tror jag att han kan räcka en bit. Barfota runt om igen säger Tom Horpestad.
4 PACIFIC FACE-Giuseppe Lubrano 4%

8 ARSENAL-Peter Untersteiner 9%
10 RAJAH PRESS-Björn Goop 1%
5 PARTIZAN FACE-Adrian Kolgjini 2%
9 TWIN´S ZINDY-Peter Ingves 0%

11 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

5 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 38%

Med två lopp i kroppen ska det vara hög form på lördag. Och den här gången blir det barfota runt om vilket tyder på ett offensivt upplägg. Släpps till täten tidigt? Mack Dragan har visat att han är på gång. Han hade haft en paus innan näst senaste starten och visade förbättring senast. Det borde vara toppform på lördag och läget är bra. Han är inte beroende av spets. Han ska gå med optimal balans och utrustning nu och då har han varit riktigt bra tidigare.

– Han vann med tussarna kvar senast och har varit fin i de två starter han gjort efter ett litet uppehåll. Jag är nöjd med spåret den här gången och på lördag siktar vi på att köra barfota runt om för tredje gången, det har gett en liten kick tidigare. Det är tufft i Silver men jag tycker att han ska kunna slåss om en framskjuten placering säger Morgan Wilhelmsson.

7 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 21%

Urban Kronos fick ge sig mot Antonio Tabac senast men var inte dålig. Han kan ta revansch om det stämmer med löpningen. Han är härdad silverhäst, men har startspår som gör att de kan komma riktigt illa på det och då är det svårt att vinna på Jägersro i den här klassen.

11 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 14%

Antonio Tabac hade otur med spåret igen, men sättet han avgjorde på senast var riktigt imponerande. Med tanke på formen går han inte att räkna bort helt. Han har varit grymt fin i ny regi och vann säkert från dödens senast trots att bra hästar fick fina lopp bakom. Samma läge nu, men det låter inte som att Oskar vill köra lika offensivt den här gången och från kön bör det bli svårt att hinna fram utan rejält överpace på loppet.

-Han tog förra loppet bra. Tyvärr fick vi samma läge den här gången och det går inte att köra lika offensivt varje gång, nu vill jag ge honom ett lopp i ryggar och köra till slut. Jag tror på en bra insats och tycker att han ska räknas. Ingen ändring säger Oskar Kylin Blom.
1 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 10%

Han har visat fin form en längre tid i stenhårda V75-lopp och gått bra utan att vinna. Senast var det inte V75, men han visade fortsatt toppform som knappt slagen från dödens. Han har öppnat riktigt vasst från innerspår flera gånger och visst är det bra att ha värsta motbudet Trinity Lux direkt utanför sig. I spets har Stepping Spaceboy vunnit fem av sex försök och på Jägersro har han tre segrar på fyra starter och i den fjärde mötte han Cyber Lane i ett Derbykval. Förutsättningarna kan alltså knappast bli bättre och blir det bara inte för tuff körning första 500 m mot heta herrar som Paal och Bergh så tror jag att femåringen kan skrälla här. Given vid gardering.

12 LINUS BOY-Björn Goop 7%
2 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 3%

Trinity Lux har dragit ett perfekt andraspår och har visat att han duger bra i klassen. Han ska ha goda förutsättningar att slåss om en bra placering
6 OTHELLO VICTORY-Peter Untersteiner 2%

3 MRS LINDY-Veijo Heiskanen 2%
4 PAJAS FACE-Christoffer Eriksson 1%
9 ZOKO LANE-Thomas Uhrberg 1%
8 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 2%

10 AMAZING DYNAMITE-Ken Ecce 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-8-9-12 (4-10)

2) 1-4-5-9-10 (2-7)

3) 8 CYBER LANE (3-2)

4) 3 Burning Man/12 Aperfectdream (4-9)

5) Alla 12 (5-1)

6) 1-2-6-7-12 (3-4)

7) 5 MACK DRAGAN (7-11)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Rajah Silvio i avd.2, så blir kostnaden endast 240:-

V86 EXPRESS ÅBY/SOLVALLA Onsdag 29 augusti

V86-1, AUTO 1640, Åby, Stolopp

2 WAFFLE CONE-Erik Adielsson 50%

Waffle Cone spikas på lilla systemet, då hon står med spåret invändigt om den värsta utmanaren om spets. Når Waffle Cone spets måste det var bra chans, med tanke på hur fin hon var vid andraplatsen senast. Waffle Cone har med spårens hjälp en något bättre spetschans än 3 Ultra Bright.

1 UNCERTAIN AGE-Christoffer Eriksson 3%

Uncertain Age har haft innerspår bakom bilen i två lopp utan att lyckas hålla ledningen men får ett fint lopp härifrån och kan skrälla med minsta klaff på loppet. Har dock inte vunnit sedan oktober 2016. Var ute på Charlottenlund i lördags så det blir täta starter nu.

9 I LOVE PARIS-Björn Goop 8%

Är för lite spelad på förhand men ska absolut inte glömmas bort. Hon är stark i spurten och gick snabbt till slut i skymundan i den senaste starten. Ett givet streck som jag ser det.
6 TRECCIADORO REX-Joakim Lövgren 9%

Trecciadoro Rex har också två lopp på kort tid nu då han gick ut i samma lopp som Uncertain Age på Charlottenlund i lördags. Därför är det svårt att säga så mycket om utrustningen, men Åby kan ha lite grovt material och då kanske det kan åka på skor. Hon är i alla fall i bra ordning för dagen och nollan senast i Tyskland kan man glömma, det blev inte hennes lopp då. Är hon i samma ordning som när hon vann uttagningsloppet vid senaste segern är hon bra nog.

3 ULTRA BRIGHT-Fredrik Persson 15%

Fredrik Persson har förhoppningar på sin stjärna Ultra Bright inför onsdagens V86-omgång.

- Jag tror inte hon är så långt ifrån toppform, säger Kalmartränaren och låter uppåt. 

V86 delas denna vecka mellan Åby och Solvalla och omgången inleds med ett riktigt topplopp. Det är Åby som står värd för Henning Kraffts Minne, ett stolopp med 125 000 kronor till vinnaren.
Kalmartränaren Fredrik Persson gör resan från gården i Blekinge med stallets stostjärna Ultra Bright.
- Hon var inte som bäst senast och fick ta igen sig lite efter det loppet. Men nu har hon tränat bra och känns som hon ska igen.

Femåriga Ultra Bright har tjänat drygt 3,7 miljoner kronor i karriären. Största segern och fetaste vinstchecken fick hon i Stochampionatet i fjol – en seger värd hela 2,4 miljoner kronor.
I år har det blivit sex starter varav en seger. Vinsten kom 28 april i Lovely Godivas Minne på Åby och var värd 300 000 kronor-
- Då var hon riktigt bra. Formen är kanske inte lika bra nu men inte långt ifrån. Jag är väldigt nöjd med henne i träningen och jag tror inte hon är så långt ifrån toppform, säger Fredrik Persson.
Kalmartränaren tränar sina hästar i fin sand och den varma sommaren har varit ett problem.
- Ja, det har varit besvärligt och påverkat. Man har fått vattna mycket, men det torkar upp nästan direkt och då blir det väldigt ”rykigt”. Men nu har det kommit en del regn och det har ”grönat” till sig lite.

Ultra Bright har fått spår 3 bakom startbilen i V86-1 som är ett sprinterlopp över 1 640 meter.
- Jag får prova lite från början. Vi har en bra häst invändigt om oss men jag vet inte hur snabb den är från början, men sedan finns även open stretch på Åby, säger Fredrik Persson.
- Öppet huvudlag och barfota runt om.

Ultra Bright har vunnit åtta av de nio lopp
hon gått i ledningen.

5 DIZZY BROAD-Carl Johan Jepson 9%
4 TOOHOTFORYOU-Kevin Oscarsson 1%

7 GREECE BOKO-Robert Bergh 3%
10 STELLA NEWMEN-Stefan Söderkvist 1%
8 QUANTANAMERA-Erik Berglöf 1%

 

V86-2, AUTO 3140, Stayerlopp, Solvalla

9 GRAMMOFON-Örjan Kihlström 45%

Grammofon övertygade förvisso inte i ett legendlopp senast, men nu är det åter ordinarie kusk i vagnen och ekipaget har tidigare tävlat framgångsrikt över lång distans. Även om han är aningen hårt inne i loppet är motståndet överkomligt och Grammofon måste ha viss chans att runda till vinst. 

11 BOTTNAS DRAGON-Claes Sjöström 11%

Bottnas Dragon var behandlad inför senast, hade en bra uppgift då och hade tränat bra. Tyvärr blev han lite för överambitiös den gången och galopperade efter 50 meter. Tre varv fungerar fint och han siktar på snabb revansch.
4 TZATZIKI-Jorma Kontio 13%

Tzatziki spurtade riktigt vasst senast. Det var första starten i ny amatörregi men hästen har egentligen inte bytt miljö eller träningsupplägg utan har mest ändrat lite i balansen. Det stämde inte helt hundra senast, men han avslutade starkt och  han agerade lite rappare än tidigare. Hästen har känts pigg och fin efteråt och kanske är det på väg att bli hans årstid nu. Han borde funka bra över tre varv, men är inte helt säker första biten och måste tas lite lugnt första biten. 
7 UNRETURNED LOVE-Ralf Göstas 2%

Unreturned Love gillar inte när bilen går långsamt och har därför aldrig innerspår bakom bilen. Det brann till ordentligt i henne i starten senast, men även ytterligare en gång när hon kom ikapp i rygg invändigt. Man testade henne utan käk senast och det funkade inte alls så nu blir det automatkäk. Hon måste sköta sig och tygla sitt humör om det ska gå vägen över tre varv, men jag tror att sjundespår är ett plus även om hon inte kommer kunna komma iväg så snabbt. Hon känns fin och jag tror att formen ska sitta där. Hon ska köras i ryggar och om hon håller sig lugn är hon inte så tokig för klassen

1 MELIZZA GIRL-Magnus A Djuse 2%

Melizza Girl har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och hamnade då i fjärde inner.Hästen har vunnit tre lopp över lång distans, flest i loppet. 

6 AUTO RELIGHT-Stefan Melander 4%

Auto Relight borde hitta till ledningen. Kanske kan få vinna lopp då. Ofta mycket ”surr” om denna
5 TRITON´S ANGEL-Peter Eriksson 1%
3 IL MIO HOOLIGAN-Claes Eskilsson 1%

2 FINDUS M.-Kaj Widell 2%
10 HÖWINGS VIPOWER-Martin P Djuse 16%

Höwings Vipower är en stark rackare och går han bara felfritt (galopp tre gånger på de fyra senaste) kan han vara något att tänka på. 

12 ANDOVER TOMMY-Torbjörn Jansson 1%

8 QUIET PLEASE-Olle Alsén 1%

 

V86-3, AUTO 2640, Stostayern, Åby

5 TROPICANA ÅS-Carl Johan Jepson 66%

Tropicana Ås har haft ett strålande år och möter ett motstånd hon matchar alla dar i veckan. Dock är det första gången på lång distans och med tanke på att hon ibland ligger
på i loppen känns det inte helt stabilt att spika. Hon blev femma i Drottningens Pokal och har i övrigt också gått starkt mest hela året. Hon är startsnabb och är det givna spetsbudet. Slipper hon tryck och inte ligger på för mycket själv har hon bra chans att hålla undan. Given tipsetta.

1 LORINA CITRON-Björn Goop 11%

Lorina Citron har haft innerspår bakom bilen i fem lopp utan att kunna försvara ledningen. Det inkluderar två startgalopper. Trivs dock på Åby där det blivit tre segrar på fyra starter. Hon var helt okej senast mot tufft motstånd. Gången innan gick hon två heat samma dag och var kanske lite sliten av det. Distansen klarar hon och innerspåret är väl ingen jättefördel, men hon öppnar helt okej och det finns alltid open stretch att tillgå. 

3 LONELY STAR-Fredrik Berg 2%

Lonely Star har gjort två starter i nya regin och har tagit flytten på bästa vis och känns väldigt fin för dagen. Hon har varit bra i båda starterna för Fredrik Berg och blir bättre och bättre. Man fick ett bra spår den här gången och förhoppningen är att vara bland de tre. Distansen klarar hon väl och det kanske till och med är en fördel gentemot vissa konkurrenter.
9 SHARP DREAM-Joakim Lövgren 6%

Sharp Dream är kapabel när hon fungerar. Nu är hon åter efter en paus och kan mycket väl vinna. Stoet har visat höga toppar, men har krånglat en hel del på slutet. Når hon upp till sin fulla kapacitet kan hon definitivt utmana tipsettan.

10 MAJETT-Karl Stolt 1%

Majett har vunnit två lopp över lång distans, flest i loppet.

6 GLOBAL TENDERNESS-Johan Untersteiner 6%

Global Tenderness visar kanske ingen överdriven vinnargnista, men spurtade bra senast och kan duga om hon får loppet. Global Tenderness körs av Johan Untersteiner för första gången. Hon gör alltid sitt och kan vara på plats om hon får fint lopp

7 MISS ÅSLANDA-Tom Horpestad 1%
2 LIZA WITH A Z.-Olof Thorson 1%
12 PEARL FACE-Marcus Lindgren 1%
4 BRAVIVICIMO-Peter Strömberg 1%

8 J.J.-Carlos Söderström 2%

J.J. fick äntligen vinna senast, efter att ha stått för starka insatser en längre tid. Tråkigt läge, men en distans som passar.

11 SARANDA FACE-Lutfi Kolgjini 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

2 LARGO-Hans Owe Sundberg 37%

Largo är jämn o bra och från ett perfekt läge är han en tidig aspirant till segern. Han kan öppna bra bakom bilen och skulle han komma till ledningen är det klart att han ska ha vettig chans att vinna. Hästen har klass och styrka att segerstrida även den tunga vägen om det skulle behövas.

4 BROTHERS IN AM-Kenneth Haugstad 12%

Brothers In Am är bättre än raden och växer en klass i täten. I Rättvik tog han sig regelrätt förbi Largo i starten och den här gången kanske Kenneth Haugstad är mer svårflirtad när bilen lämnar fältet. Sjuåringen tog två spetssegrar på 1.13-tider över full väg i våras, varav den ena med fyra skor.
3 REX LANE-Örjan Kihlström 18%

Rex Lane kan mycket väl vara den i loppet som har den högsta kapaciteten, men han tävlar lite ojämnt. Hästen kan öppna fort men flera kommer ladda och det är långtifrån givet med spets. Tål grovjobb, dock.

5 WESTLINE-Torbjörn Jansson 3%

Är ojämn men riktigt bra är han är på topp. Bra utgångsläge här och vaknar han på rätt sida kan det vara en skräll att tänka på.
11 MUST HAVE-Pierre Nyström 3%
12 MELLBY EMERALDS-Ulf Eriksson 5%

Mellby Emeralds har körts i ett lopp förut av Ulf Eriksson - då blev det seger. 

7 NEW STEEL-Claes Sjöström 16%

New Steel är väldigt snabb ut och trivs ypperligt med att dra i eget tempo i spets. Det är inte säkert att han kommer dit härifrån av egen kraft, men om Claes är enträgen kan han i så fall få ta över. Bra chans då, men lite för mycket om och men för att han ska rankas högre än så här.

10 ON THE DOT-Sten S Carlsson 1%

6 ENGE LINCOLN-Jorma Kontio 1%
9 AUTOBAHN-Peter G Norman 1%

1 ACTION LAUNCHER-Olle Alsén 1%

Action Launcher har haft innerspår bakom bilen i fem lopp och tagit ledningen vid tre tillfällen. Har vunnit hälften av de 18 lopp han gått i ledningen.

8 PARADISERUNNER-Mattias Djuse 1%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åriga ston, Åby

2 ZAHRA MIL-Christoffer Eriksson 20%

Zahra Mil trodde jag en del på senast, när hon som dryg 20-oddsare vann enkelt från svårt läge. Hon måste tas på allvar igen. Zahra Mil bara blåste förbi alla på Solvalla senast. Är hon lika läcker på onsdag slåss hon om segern.

5 FELICITY SHAGWELL-André Eklundh 41%

Felicity Shagwell har ständigt fightats mot det bästa i årskullen och gjort det framgångsrikt. Den hittills största meriten får sägas vara andraplatsen i Svampen i höstas. Senast stod hon dock inte att känna igen. Som klar favorit skrynklade hon ihop sig från ledningen redan knappa halvvarvet före mål och får förstås inte godkänt. Nu har hon varit borta några veckor efter det och på kapaciteten har hon förstås bra chans. Formen är dock tveksam, men skulle hon nå ledningen utan att det kostar så kan hon börja på en ny segerrad. Felicity Shagwell har vunnit fyra av de sex lopp hon gått i ledningen.

11 AJABAJA-Björn Goop 6%

Jagar årets första seger. Har fart i kroppen men travar inte helt klockrent. Får ses som en outsider från tråkigt utgångsläge. Inte helt stabil på benen.

3 AU PAIR GIRL-Robert Bergh 13%

Au Pair Girl ser fin ut för dagen. Hon har tränat i backen som alla stallets hästar och utvecklas för varje start. Man har vissa förhoppningar på henne och hoppas hon kan hävda sig bra i kullen framöver. Hon kan öppna helt okej från start. Inga ändringar planerade. Stallets bästa chans inom V86

6 ACTIVATED-Carl Johan Jepson 11%

Activated har vunnit tre av de fyra lopp hon gått i ledningen. 

4 TZARINA FACE-Erik Adielsson 2%
8 ZOEY KRONOS-Adrian Kolgjini 2%
10 WINGSOFCRAZINESSÅS-Kevin Oscarsson 1%

9 I´M SAILING-Anders Svanstedt 2%

I’m Sailing har inte startat på ett tag men är en av de bättre. Körs säkert snällt – och lite flax krävs.

7 FANTASIA SISU-Preben Sövik 1%

1 LAURENTI-Stefan Söderkvist 1%

Laurenti har haft framspår i bilstart i två lopp. Har hamnat i tredje ytter respektive andra ytter från spår 5 respektive 6.  

 

V86-6, AUTO 1640, Solvalla

8 HECTOR BOKO-Dennis Spangenberg 15%

Hector Boko har tävlat bra för Thorsten Tietz och gick vid sitt senaste sverigebesök starkt till slut i skymundan från ett svårt läge. Gången innan galopperade han som trött och slagen i ett tufft BreedersCrown-lopp som vanns av icke okände Perfect Spirit. Han är inte så tokig från start och skulle han komma ner i ett vettigt läge är det hästen att slå.

2 ON STAGE INDIKA-Tobias J Gustafsson 10%

On Stage Indika bör ha en vettig chans att hålla ut övriga från start. Han gick fint som fyra bakom ett par V75-hästar senast, och då han är snabb ut kan det bli ledning runt om.

5 ELEKTRA-Torbjörn Jansson 1%

Elektra är ute på en passande distans och Torbjörn får köra till och se vad som händer från start. Trots raden har hon ändå löpt lite förbättrat på sistone. Hästen känns bra och har varit ute i ganska tuffa lopp på sistone. Det är en häst jag tycker skulle kunna få till det lite bättre än vad hon fått. Man var tvungna att spara hovarna senast och därför kan det bli aktuellt att köra henne barfota den här gången. Huvudlaget blir dock detsamma. Skrällbud.
9 VIDA LOCA BI-Kenneth Haugstad 6%

Vida Loca Bi trivs på Solvalla där det blivit fyra segrar på sju starter. Jagar årets första vinst men har kommit i mål på 12-tider vid de två senaste starterna så fart för att segerstrida finns bara det löser sig från bakspåret. 

10 ONE TWO BEAT-Hans Owe Sundberg 1%

One Two Beat gick i dödens i tufft tempo senast och var ursäktad. Han duger en bit här och är borttappad av spelarna även om Hans Owe ligger lite lågt. 

12 GREEN KEEPER U.S.-Örjan Kihlström 38%

Green Keeper U.S. har vunnit från elftespår över kort distans och bör även kunna fixa det från ett tolfte. Senast fick han den mycket saknade sulkysnitsaren Carl-Erik Lindblom i sulkyn i ett legendlopp och fullföljde bra som tvåa bakom Heart of Steel. Lite tempo skulle förstås vara önskvärt, annars lär Örjan få ge sig iväg på egen hand. 

11 EMERALD BOKO-Erik Lindegren 1%

7 HANDSOME PELLE-Jorma Kontio 4%

Handsome Pelle har vunnit de fyra lopp han gått i ledningen. 

3 TITAN IGIRO-Oskar J Andersson 2%
1 MARGARITA M.-Per Lennartsson 2%

Margarita M har haft innerspår bakom bilen i sex lopp utan att lyckas hålla ledningen. Körs av Per Lennartsson för första gången. 

6 FRANCESKO BOKO-Ulf Eriksson 1%

4 U.BERGS SVANTE-Kaj Widell 16%

 

V86-7, AUTO 2140, 3-åringar, Åby

5 SCORZONE-Veijo Heiskanen 17%

Scorzone har vunnit de två lopp Veijo Heiskanen suttit i sulkyn. Han var väldigt bra senast. Bara krossade allt, för dagen utan skor. Han har gjort flera fina lopp hos Veijo Heiskanen, men var mycket förbättrad förra gången då han sprang barfota runt om för första gången.

10 ZACCARIA BAR-Björn Goop 24%

Zaccaria Bar var med i samma lopp som ett par av dagens motståndare och var mer spelad än dessa. En startgalopp grusade alla förhoppningar, även om han visade fin fart i upphämtningen i Sverigedebuten med strax under 1.12 sista 1900 meterna. Hästen har stått kvar hos Steen Juul i Danmark efter det loppet. Nu kör Björn Goop hästen för första gången, vilket är intressant. 

4 ECHELON-Joakim Lövgren 3%

Echelon har utvecklats i år och varit duktig vid segrarna. Man har kastrerat honom efter tvååringssäsongen och det har fallit ut väl. Han får travet att stämma på ett mycket bättre sätt än ifjol, och verkar mer fokuserad. Han har inte haft framspår i bilstart i år, men det känns inte som någon som flyger till ledningen riktigt. Skrällbud från ett bra läge.
3 ZABUL FI-Wilhelm Paal 17%

Zabul Fi startade från just tredjespåret i Örebro och hade då inga problem att ta ledningen. Visserligen var inte öppningen så snabb (16/500), men det såg ut att kunna gå fortare om så hade behövts. Näst senast avslutade han fullt bra efter en del positionsbyten under loppet.

2 ADDRESS BOOK-Johan Untersteiner 7%

Address Book slog Zabul Fi senast och kan göra det igen. Då gavs han ett fint lopp i fjärde invändigt och kom ut perfekt 250 kvar. Spurten var rejäl och känslan är att Address Book är under stadig utveckling. 

7 HOLY WATER-Christoffer Eriksson 17%

Holy Water avslutade starkt efter sen lucka som trea bakom tilläggsduon Snowstorm Hanover och Waffle Cone. Lite bökigt läge, men form och kunnande finns. 

8 DA VINCI PEAK-Thomas Uhrberg 4%
11 AD HOC-Carl Johan Jepson 3%

Ad Hoc möter flera tuffa konkurrenter och ser ut att bli lite bortglömd - att han gjorde bort sig med galopp senast bidrar nog till det. Innan dess har han dock varit riktigt stark vid segrarna och här ser han ut att slippa göra grovjobbet själv.

9 SMOKIN JOE-Adrian Kolgjini 2%
12 MELLBY GLADER-Robert Bergh 2%

1 MAZE RUNNER-Marcus Lindgren 2%

Maze Runner har haft innerspår bakom bilen i två lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. 

6 SWEET TALKIN HALL-Erik Adielsson 3%

Är en spännande outsider i ett bra och öppet lopp. Fart finns men hästen är mycket svårbedömd fortsatt. Notera att han är kastrerad inför detta!

 

V86-8, AUTO 2140, Diamantstoet, Solvalla

15 LADY RUBINSTEIN-Jorma Kontio 10%

Lady Rubinstein höll väl från spets senast efter en tuff inledning. Det är en härlig travare som kan ta ner många om det klaffar under vägen från tråkigt utgångsläge. Har varit sämst tvåa i hälften av sina starter så här långt och får chansen att skrälla här trots utgångsläget.

10 DARLING HARBOUR-Örjan Kihlström 58%

Darling Harbour ser ut att vara under kraftig utveckling det är inget jättegäng hon möter, och chansen att runda till vinst måste vara god. De två segrar hon tagit är från ledningen, men hon har även visat att hon kan spurta bra bakifrån. Darling Harbour kördes senast av Örjan Kihlström för första gången. Det kunde inte gått bättre...

12 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 2%

Var ute i ett av de tuffare kvallen till Stoderbyt senast och vanns av Maharani De Baroda. Får klart godkänt för femteplatsen och nu är det lite enklare emot igen. Inget perfekt utgångsläge men av flera skrällbud i loppet vid klaff.

5 MARJONS IVORY-Roland Jansson 1%

Har ryckt upp sig sedan man ryckt skorna och har en vinst och en andraplats på de två senaste starterna. Möter nog ändå lite för tuffa hästar den här gången och får jaga en plats i första hand från ett fint utgångsläge.

3 SEVEDEKA-Torbjörn Jansson 4%
4 SAGA DOC-Oskar J Andersson 1%
2 NACROUS-Claes Sjöström 5%

Har fortsatt för lite pengar på kontot och är ett spännande streck. Hushåller hon med krafterna känns det klart intressant. Kuskbyte är alltid spännande dessutom – och jag viftar med varningsflaggan.
6 SYMPHONIC IDA-Per Lennartsson 10%
13 SO BEAR-Sofia Adolfsson 2%
1 VALENTINA A.F.-Mattias Djuse 1%

Valentina A.F. har haft innerspår bakom bilen i ett lopp, hamnade då i fjärde inner. 

14 INDRA´S SECRET-Kim Moberg 2%

Indras Secret är hopplöst osäker, men har vunnit de sju lopp hon gått felfritt

9 LARYZZA L.R.-Emilia Leo 1%

7 WUNDER DREAM-Ulf Eriksson 1%

8 ALMOSTUNREAL-Oskar Kylin Blom 1%

11 KIRBY SÅNNA-Kenneth Haugstad 1%

 

Systemförslaget:

1) 1-2-3-6-9 (5-4)

2) 1-4-6-7-9-11 (5-3)

3) 5 TROPICANA ÅS (1-3)

4) 2 LARGO (4-3)

5) 2 ZAHRA MIL (5-11)

6) 1-2-3-5-7-8-9-10-11-12 (6-4)

7) 2-3-4-5-7-8-10-11 (9-12)

8) 10 Darling Harbour/15 Lady Rubenstein (12-5)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Waffle Cone i avd.1 så blir kostnaden endast 240:-

V75 Lördag 25 Augusti Bergsåker MULTIJACKPOTT!!

V75-1, AUTO 1640, Klass I

7 LASKARI-Jorma Kontio 32%

Han var helt enorm i debuten för Timo Nurmos när han bara lämnade en så pass bra häst som Beautiful Bacardi över upploppet. Denna var i sin tur längder före en kompakt klunga och insatsen var mycket övertygande. Skulle pilen peka uppåt efter den här årsdebuten blir det svårt att slå Laskari. Någon ringrost syntes inte till och presterar han på samma nivå vinner han trots läget.

- Laskari var överraskande bra i debuten för mig. Visserligen hade han tränat bra men bara gått 1.20 som snabbast i ett rundbanejobb innan. Nu sprang han 1.10,9 och var inte tom i mål. Vi körde barfota bak och han tappade dessutom en framsko under loppet så han sprang bara med en sko. Det var otroligt bra gjort att han klarade det i den farten. Självklart borde han gå framåt med loppet och han har sett fin ut efteråt. Han visade senast att han är snabb ut och nu kör vi barfota runt om. Hästen går även med fast huva som senast för att hålla sig lugn. Det är min näst bästa chans efter Readly Express, säger Nurmos.

5 PIKACHU FACE-Torbjörn Jansson 18%

Pikachu Face var mäktig på Visby då han visade prov på härlig styrka, körs säkerligen offensivt igen över en bra distans för honom. Gick bra från kön i lördags, förbättrad mot innan. Har fina resurser och kan leda loppet länge. Troligen skor på nu vilket är ett litet minus dock. 

1 RADAGAST-Oskar J Andersson 12%

Radagast vann på ett fint sätt senast. Han fick ett bra lopp i högt tempo och hade krafter kvar i mål. Han är en löpsugen och ärlig häst som alltid gör sitt bästa. Han är inte pilsnabb ut, men om Oskar håller upp ledningen så kan hannog tänka sig att köra där.

4 KÖVRAS SO FAR-Robert Bergh 13%

Kövras So Far har inte vunnit lopp på ett tag men han har gjort goda insatser från svåra lägen, var exempelvis tvåa bakom Exclamation Mark senast. Hästen är startsnabb och från ett bra spår är han ett tidigt bud.

– Han har piggnat till efter några utrustningsändringar och har mycket bra form. Kövras so Far är några procent sämre när han springer i ledningen men nu är det ett kort lopp och det är troligt att jag laddar för spets säger Robert Bergh.

11 LEXINGTON HALL-Carl Johan Jepson 3%

- Lexington Hall har utvecklats jättebra och varit fin i två raka segrar på bra tider. Han gjorde bra lopp även innan dess men fick då tuffa lopp. Tyvärr fick han dåligt läge med spår elva och det är inte lätt över kort distans. Barfota runt om igen ifall banan tillåter säger Nurmos.

2 SMOKEY HERMAN-Ulf Ohlsson 4%

Smokey Herman är väldigt startsnabb och det troliga är att man spetsar för att släppa till favoriten efter en bit. 
6 VEIO-Alessandro Gocciadoro 2%

8 CORKY RAMIREZ-Rikard N Skoglund 1%

3 THELMA DE GLATIGNE-Erik Adielsson 8%

Thelma de Glatigne är snabb från start. Hon spetsade bland annat från ett åttondespår när hon vann med Erik Adielsson och har ett bra facit från ledningen.

9 HERCULES T.-Kaj Widell 2%
12 FROM THE MINE-Micael Melander 3%

– Hon var jättebra senast och allt har varit som det ska i jobben efteråt. Det var synd att vi skulle få det här spåret och går det sakta första varvet är det ju kört. Men jag tror på en bra insats och tror att distansen passar honom väldigt bra. Blir det körning tror jag däremot att han kan vara långt framme och kanske bärga en finalplats. Samma balans och utrustning som senast säger Catarina Norqvist.
10 STRONG WILL-Ulf Eriksson 2%

 

V75-2, AUTO 2640, SM för Kallblod

5 MÅNPRINSEN A.M.-Gunnar Melander 56%

Befinner sig väldigt nära toppform för tillfället och då brukar han inte ha några övermän i Sverige. Läget är vettigt och oavsett upplägg ska det vara en bra segerchans. Månprinsen A.M. gick barfota runt om första gången senast på Åby och intrycket kunde inte varit bättre. Han har vunnit SM fyra av de fem senaste åren och är han lika fin som på Åby är det svårt att se hur någon ska kunna rubba honom

– Han var fin på Åby och formen är riktigt bra. Det är alltid tufft i SM men jag tycker det känns bra på förhand och Månprinsen A.M. är lika bra på alla distanser. Han gick barfota senast men den här gången går jag tillbaka till lätta skor runt om säger Gunnar Melander.

1 ODIN TABAC-Oskar J Andersson 11%

Odin Tabac vann SM för två år sedan. Han fick ett drömspår och med skicklige Oskar J Andersson i sulkyn är en repris inte helt utesluten. 15 år ung är Odin som gör sin sista SM-start och Jörgen Westholm vill se sin häst i ledningen.

– Han vann det här loppet för två år sedan. Odin Tabac hängde med bra senast på Åby och kommer att vara bättre med det loppet i kroppen. Vi laddar för ledningen och kommer han dit körs han där. Barfota runt om och bike säger Jörgen Westholm.

4 PYDIN-Ove A Lindqvist 4%

Var tvåa bakom Månprinsen A.M. näst senast och vann efter det. Kommer till start med full form och att det är 2 640 meter är en fördel. Han kan vara något för den som vill försöka fälla favoriten. Pydin kommer i toppform. Han kan säkert komma före Månprinsen A.M. från start men kommer knappast förbi Odin Tabac och det komplicerar saker och ting för honom.
2 FLEX-Paw Mahony 2%

Har tänt till i nuvarande regi och gör oftast bra lopp. Fullföljde starkt i skymundan senast. Troligen för tufft emot nu.

6 FENDER-Rikard N Skoglund 1%
11 HULTE MAGNUS-Ulf Ohlsson 3%
12 GRANETTA-Jimmy Jonsson 2%

3 TAND KRAFT-Jan Olov Persson 7%

– Det är en fin häst som gjorde det bra senast i Gävle och han har säkert gått framåt med det loppet i kroppen. Men Tand Kraft är bara fem år och han är mest med för att se och lära inför nästa år. Kan vi bli trea tycker jag att det är en framgång säger Jan-Olov Persson.

9 ELDVIN-Per Linderoth 3%
7 MOFAKSAN-Mikael Olsson 2%

8 CALI MAKS-Jan Norberg 1%

10 JÄRVSÖ BLOMSTER-Örjan Kihlström 7%

 

V75-3, AUTO 2140, Silver

8 HANDSOME BRAD-Carl Johan Jepson 17%

Handsome Brad gör starka lopp hela tiden. Räckte inte riktigt i Jubileumspokalen men det var ett stenhårt lopp. Jobbigt läge här men han tål att göra en hel del själv under vägen. Nu är han tillbaka i sin ordinarie klass och trots sämsta utgångsläget är han given. Hästen kan öppna bra, kusken kommer vara aktiv den första biten och lita på att ekipaget kommer sätta färg på loppet.

10 VIRGINIA GRIF-Alessandro Gocciadoro 23%

Har gjort det bra mot ston. Höll fint i dödens senast. Mycket tuffare emot den här gången. Tränarkörd. Tänkbar ändå. Hon tog hem Fyraåringseliten för ston i maj under Elitloppshelgen. Från spets vann hon då på 1.10,5a/1609 meter.

9 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 10%

M.T.Joinville har ett par lopp i kroppen nu och toppformen borde inte vara långt borta. Femåringen svarade för en tapper insats i Rättvik och kommer att vara ännu bättre nu, som det låter. Läget passar fint och han kan vinna både från dödens och med ett rygglopp. Inte omöjligt med lättare balans också

– Han var ganska bra senast, var slagen av en mer smygkörd häst och det var inget att säga om. Han jobbar på fint och var väldigt pigg i det senaste jobbet. Vi har pratat om barfota fram ett tag, men senast var banan för grov. Om det blir så nu får vi se på lördag, det är för tidigt att spekulera kring. Jag tror på min häst säger Susanne Richter.

11 TEST DRIVE-Örjan Kihlström 2%

Test Drive tappade travet och galopperade under anfall i lördags, och vi får se om Örjan Kihlström lyckas få hästen på bättre tankar? Han var med i Derbyt vid denna tidpunkt i fjol och med högt inledningstempo går ingen säker, för hästen är bättre än vad resultatraden säger. 

7 NOBEL AMOK-Robert Bergh 9%

Nobel Amok ”fegade” ur och galopperade i slutstriderna ett tag, men på sistone har han varit klart positiv vilket är glädjande då det rör sig om en jättefin individ. Senast avslutade han bra och gången innan höll han sig i trav hela vägen från ledningen. Hästen är snabb ut och skulle Robert Bergh nå ledningen kan man leda länge, om nu hästen fortsätter på den inslagna vägen och inte galopperar.

-Nobel Amok har varit klart till sin fördel i de två senaste loppen och det var speciellt glädjande att han gick ett bra lopp bakifrån senast. Nobel Amok fick ett tråkigt spår och det lutar åt ett defensivt upplägg säger Robert Bergh.

2 MELLBY DRAKE-Jan Norberg 15%

Mellby Drake trivs verkligen på Bergsåker. Han har aldrig förlorat på Bergsåker på fem försök och trivs även bra ihop med kusken Jan Norberg. Nu har han ett bra spår och det lär bli laddning för att komma till täten. Även här kan det bli lättare balans.

– Mellby Drake har svarat mycket bra på ett helstängt huvudlag och är den i min trio i loppet som det är lite plus på. Jag kommer också att lätta Mellby Drake till den här starten säger Robert Bergh.

1 MONI VIKING-Ulf Ohlsson 6%

Spurtade jättebra i skymundan i Jubileumspokalen senast och har bevisligen form. Inget spetsbud, men med lite flyt kan man slåss om segern.

5 LONGCAT HANOVER-Jomar Blekkan 9%

Gjort det ok mot enklare hästar på slutet i Norge. Bra utgångsläge men troligen för tufft emot nu. Kommer från seger.

3 SERIOUS TRY-Daniel Wäjersten 1%

4 DIGITAL ARCHIVE-Björn Goop 4%

6 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 3%
12 HERO SJÖHAMMAR-Erik Adielsson 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Stolopp-Lärlingar

5 VISA AS-Anders Eriksson 16%

Det är en riktigt bra häst för klassen. Men hon är ovan med voltstart och spår fem känns inte helt optimalt. Hon har fått öva voltstart i träningen och det har fungerat bra men ändå osäkert hur hon tacklar det när det blir skarpt läge, hästen duger om hon går felfritt. Visa As var knappt slagen efter ett lopp utvändigt ledaren i Dam-SM. Hon gör första starten i voltstart och spår fem är troligen sämsta tänkbara. Galopprisk.

4 LINDA´S GIRL-Emilia Leo 7%

Hon var riktigt bra inför starten i Brons i lördags och det var mycket surt att det blev galopp. Hon var ganska betrodd då men galopperade då man tagit bort greppskorna bak och satte på vanliga. Oskar trodde att det kunde vara orsaken, men hon var även väldigt laddad för dagen. Man går tillbaka de bakskor hon haft tidigare den här gången. Loppet ser inte alltför blodigt ut och sköter hon sig kan hon absolut vinna. Hästen har galopperat från spår fem och man vet aldrig riktigt med henne. Det blir vanlig vagn nu och sedan får vi se om det blir öppet huvudlag istället för blinkers

2 URAIA-Tomi Haapio 10%

Uraia var enormt bra vid segern näst senast. Ställer inte spår två till det blir det framskjuten placering. Hon har varit duktig i Finland och sett formstark ut, men tappade travet i lördags och galopperade, täta starter kan vara ett frågetecken. Är hon som vid segern näst senast är chansen rätt så god.

7 DEAR FRIEND-Peter H Sjöberg 14%

Johan Untersteiners Dear Friend har övertygat stort på sistone. Hon är snabb ut även med voltstart om hon är i fas i startmomentet. På slutet har hon haft marginalerna på sin sida och då har segrarna kommit. Hon kan vara lite besvärlig i voltstart och bricka sju blev helt perfekt och det viktigaste är att få iväg henne felfritt. Man byter till vanlig vagn.

8 BULA BULA AM-Oskar J Andersson 15%

Bula Bula Am levde tidigare på sin styrka. Hennes teknik har blivit allt bättre och loppet senast har fört fram henne formmässigt. Hon var dock en besvikelse senast men efter det har man haft detta lopp i sikte och av träningsjobben att döma är hon i form. Det är en oerhört stark dam med härlig inställning till sitt jobb och trots ett spår man inte önskade blir hon väldigt farlig.

12 MILLIE MILLIONAIRE-Sandra Eriksson 16%

Millie Millionaire stoltserar med dubbla V75-triumfer och har på kort tid sprungit in 250 000 kronor. Hon kommer bära dessa pengar och kommer hon igenom från start är hon långt fram.

15 EVIN BOKO-Viktor Svanstedt 5%

- Evin Boko har väldigt fin form. Det blev helt fel senast i EM-loppet för ston men hon var jättefin där på Solvalla och gjorde ett av sina bästa lopp utan att få något med sig. Nu är det enklare hästar emot men samtidigt tillägg i ett lärlingslopp. Barfota runt om ifall banan tillåter säger Nurmos.

3 WINDY AMMIK-Kim Moberg 5%

6 GLOBAL TEARDROP-Jimmy H Andersson 3%

9 OCEANIC CLEARENCE-Mattias Hansson 2%

10 DONATELLA CENTER-Jimmy Dahlman 2%
13 ELLIEANN-Sofia Frilén 1%

14 GINNY WEASLEY-Caroline Åkerlund 1%

1 MISS GOLDEN QUICK-Magnus A Djuse 2%

11 AISHA SIMONI-Mats E Djuse 3%

Aisa Simoni var kanonbra i fjol. Hon jobbar starkt i sin nya regi hos Stenströmer och är loppets rysare.

 

V75-5, AUTO 2640, Klass II

1 O´MAN FLAX-Ulf Ohlsson 31%

Det finns inga raketer utvändigt och det mesta talar för att man håller upp innerspåret och väl i spets spårar han det här loppet länge. O´Man Flax öppnade bra från innerspåret i Årjäng. Spår ett på Bergsåker är fördelaktigt och om ledningen försvaras blir Ulf Stenströmers häst mycket svårslagen. Eventuellt blir det jänkarvagn och det minskar inte chanserna

– Han vann lätt senast och det verkar som att pusselbitarna har fallit på plats. Jag tror inte att distansen ska vålla några problem och han är snabb ut. I kraft av läget kan han vara den av mina fyra på lördag som har bäst chans. Vi ska nog testa att värma i en jänkarvagn, det kan bli en sådan i loppet säger Ulf Stenströmer.

5 WALKIE TALKIE-Per Linderoth 24%

Stoet var markant förbättrad senast då hon tävlade barfota runt om för första gången och det blir samma balans på lördag. Walkie Talkie har som sämst varit tvåa i årets starter. Den senaste insatsen var mycket rejäl och Per Linderoths häst är under utveckling.

– Var jättebra senast och blir bättre och bättre. Det var första gången hon tävlade barfota senast och det fick bra effekt och det blir samma den här gången. Hon är bara medelsnabb från början, men tycker ändå att hon känns streckvärd säger Per Linderoth.

8 LOGO LIGHT-Robert Bergh 4%

Logo Light spurtade bra i skymundan senast och hästen har utvecklats på sistone. Tror han gör ett bra lopp igen, men läget sätter givetvis ner chansen en del.
2 ALL STAR-Peter G Norman 3%

All Star gjorde comeback senast och Peter G Norman låg oerhört lågt. Svarade dock för en positiv insats som tvåa bakom Mister Niky och ska vara mycket bättre nu. Kan få drömresan i rygg på favoriten och därifrån kan han skrälla.
11 ALBERT G.-Carl Johan Jepson 1%

7 GLOBAL TRADEMARK-Björn Goop 8%

9 MADRONJO-Maxime Marais 2%
12 MAJOR VICI-Martin P Djuse 5%

Major Vici gjorde ett kanonlopp i Östersund. Trots spåret plockar han ned många till slut

3 CAPTAIN KNAS-Erik Adielsson 9%

Captain Knas visade form i lördags då han säkert vann i Gävle. Den långa distansen är nog en fördel och med tempo på loppet biter hans avslutning extra bra.

4 JETLINE-Nils Westerberg 4%

6 MR MATJES-Örjan Kihlström 7%
10 PINEWOOD MAN-Ove A Lindqvist 2%

Pinewood Man hängde med till maxplacering i debuten för Gabriella Laestander senast. Den här gången slipper han snackhästen Master Blaster..

 

V75-6, AUTO 2640, Brons

2 KNIFETOWN WINNER-Nicklas Westerholm 20%

Borde ha väldigt bra chans att nå ledningen och det hörs på tränaren Nicklas Westerholm att man är sugen på att leda detta från start till mål. Knifetown Winner är jämn och säker och 2 640 meter ska inte vålla honom några bekymmer. Från ett bra läge är han min vinnare i loppet. Han har vunnit fyra av sex över lång distans i Nicklas Westerholms regi.

– Jag var nöjd med insatsen senast, men han har inte riktigt fått till det när vi provat sprinterdistans utan han har fungerat bättre på 2 640 meter. Läget är jag såklart mycket nöjd med och jag hoppas att vi ska komma till ledningen. Jag har respekt för Tesio, men annars tycker jag det ser intressant ut på pappret och är optimist säger Nicklas Westerholm.

1 DREAMBOY AS-Björn Goop 15%

Dreamboy As kan inte försvara innerspåret men får en fin resa och är värd en V75-framgång. Hästen duger bra men måste ha det lite serverat. 
10 UPPOHOPPA-Örjan Kihlsröm 17%

Uppohoppa fick det inte att stämma på Åby senast, men alla kan ha en dålig dag och man ska nog inte ta så hårt på det loppet. Han var ju jättebra vid segrarna innan dess och att Örjan Kihlström hoppar upp i sulkyn igen ser jag också som positivt. Tar tredje i rad över 2 640 meter?

12 TESIO-Robert Bergh 20%

Tesio var oplacerad i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen. Fick en paus efter det och har sedan kommit ut och vunnit två raka segrar. Men det har inte varit med några större marginaler och känslan är att han kan ännu bättre. Intressant med barfota runt om nu!

– Jag trodde inte att det skulle hålla till mål senast men Tesio sträckte på sig och sträckte på sig och var väl åtta meter lång när mållinjen kom. Nu fick vi ett tråkigt läge och det gör att jag kommer att testa honom barfota runt om lite tidigare än jag tänkt mig. Jag tror att det är en extraväxel säger Robert Bergh.

5 WOLLAFUR-Carl Johan Jepson 4%

7 STARO KICKBACK-Per Linderoth 1%
11 EXTRA FUDGE-Jorma Kontio 6%

- Extra Fudge har också jättefin form men har fått helt omöjliga lopp i de två senaste starterna. Han har fått gå mycket i tredjespår och det ser inte lätt ut den här gången heller från spår elva. Den långa distansen passar i alla fall bra eftersom han är stark och det blir barfota runt om ifall banan tillåter säger Nurmos.

6 LOOKING SUPERB-Jomar Blekkan 5%

9 ALFAS DIMITRI-Ulf Ohlsson 3%

Han är gynnad om tempot blir högt då han kan avsluta bra och han var ju närgången mot betrodde Tesio i det senaste loppet
8 LEONAS SANTO-Robert Skoglund 1%

3 COAL TRADER-Micael Melander 2%

4 CAMERON DREAM-Martin P Djuse 4%

 

V75-7, AUTO 2140, Sundsvall Open Trot

8 READLY EXPRESS-Jorma Kontio 52%

En av världens allra bästar hästar förgyller lördagen i Sundsvall. Det blev knapp förlust mot Propulsion senast men insatsen var ändå strålande med tanke på att han sprang med järnskor bak, det vill säga träningsbalans. Inte ens spår åtta kan fälla honom här. Han löser nog detta även från dödens. Readly Express gör en ny start efter den minnesvärda duellen mot Propulsion i Åby Stora Pris. De båda giganterna passerade mållinjen sida vid sida och det var så nära dött lopp man kan komma. Men med någon centimeters marginal tog Propulsion hem segern före Readly Express som var tvungen att gå med skor efter allt regnande.

- Hästen gjorde ett otroligt lopp. Han hade inte startat på två månader och jag var tvungen att slå på skorna eftersom det var så grovt material på Åbys bana. Givetvis gör jag allt jag kan för att vinna ett travlopp när det är två miljoner i förstapris. Men man måste tänka på hästen också, säger Timo Nurmos.

- Hans hovar klarade inte underlaget och det var därför han gick med skor. Jag tänker på hästhälsan i första hand. Han gick med järnskor bak, för att få bästa tänkbara fäste, och med aluminiumskor fram. Han har inte gått med den balansen på tre år i lopp och man kan säga att det är som att springa med ”gummistövlar”. Ändå sprang han världsrekord över tre varv.

- Så här efteråt är jag nöjd med beslutet att köra med skor. Det var flera andra hästar som tävlade barfota och inte såg så bra ut efter loppen.

- Han gick jobb i backen i dag måndag, och allt var bra. Jag körde även ett lättare jobb i torsdags och efter det tog jag beslutet att anmäla till Sundsvall.

- Det märks på hästen att han har kommit till formen och självklart går han framåt med loppet eftersom han inte startat på två månader. Han kommer att ha ännu bättre form på lördag. Han är pigg och glad och känns fräsch och springer med svansen rakt upp. Det är bra tecken och han trivs med livet, säger Nurmos.

- Jag vill varna för att banan på Bergsåker brukar vara lite småhård. Jag har varit och tävlat många gånger i Sundsvall och den har ofta varit hård. Kuskarna gillar hård och stum bana för då är det jämt att sitta i vagnen. Men hästarna gillar inte hård bana och det visar sig dagen efter.

- Därför beror det helt och hållet på banan om det blir skor eller barfota runt om. Det är omöjligt att säga i dagsläget. Men alla såg vilket lopp han gjorde med skor senast och självklart är jag optimist trots läget. 

5 HEAVY SOUND-Kenneth Haugstad 13%

Heavy Sound hade kunnat sluta en bit fram i Hugo Åbergs Memorial senast om han inte galopperat på sista långsidan. Han hade fått en vettig resa fram till dess och såg bra ut. Han är väldigt vass på speed.

– Galoppen senast på Jägersro kom oväntat och vi tror att han hade kunnat vara långt framme annars. Heavy Sound har blivit åtgärdad efter det loppet och känns bra. Får han sitt lopp är han alltid vass till slut säger Pär Pergenius.

3 SORBET-Örjan Kihlström 4%

Sorbet har ett bra läge och bra form. Han fick maxutdelning i Åby Stora Pris senast som fyra och gjorde ett mycket bra lopp. Känns bara fin i träningen inför detta och läget blev bra. Tror han är där framme och hackar, men att vinna mot dessa hästar blir förstås svårt. Ses med lite platschans.

– Med lite bättre klaff hade han kunnat bli trea senast men insatsen var vi nöjda med. Han kändes bra i måndagens jobb och fick ett bra läge. Sorbet borde kunna tjäna fina pengar säger Pär Pergenius.
2 MILLIGAN´S SCHOOL-Ulf Eriksson 3%

Milligan’s School drog fram vinnande Makethemark i Jubileumspokalen senast och var jättebra som tvåa. Formen är på topp och han kan dyka upp bland de tre främsta igen. Verkar ha höjt sig ett par snäpp på slutet och är en rysare vid gardering.

4 TRENDY O.K.-Alessandro Gocciadoro 8%
7 NADAL BROLINE-Ulf Ohlsson 8%

Nadal Broline var strålande bra bakom Propulsion senast och brukar prestera bra efter lite uppehåll. Stämmer det med positionerna är han med och slåss om en placering bakom Readly Express. 

10 LIONEL N.O.-Göran Antonsen 3%

Lionel N.O. kan massor i ljusa stunder och brukar trivas när det blir hårt tempo i loppen. Han vann norskt mästerskap senast utan att vara som bäst. Ska vara ännu bättre denna gång och får på sig ett helstängt huvudlag, ett huvudlag han inte haft på ett tag. Senast han hade det var i Elitloppet då han vann ett av försöken. Redéns tredje häst i loppet.

– Han vann i Norge senast och var fin men inte helt perfekt, han bröt ner lite i kurvorna och är åtgärdad efter det loppet. Han kommer att gå med ett helstängt huvudlag den här gången och det brukar vara ett plus. Det ska bli spännande att se honom säger Pär Pergenius.
1 DREAMMOKO-Björn Goop 2%
9 EVIL ENOK M.E.-Noralf Braekken 1%

6 PASTORE BOB-Peter Ingves 5%

Spetsar och släpper? Får fin resa men tufft emot.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-2-4-5-6-7-8-11 (3-9)

2) 5 MÅNPRINSEN A.M. (1-4)

3) 7-8-9-10-11 (2-1)

4) 2-4-5-7-8-12 (15-3)

5) 1-2-5-8-11 (7-9)

6) 1 Dreamboy As/2 Knifetown Winner (10-12)

7) 8 READLY EXPRESS (5-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 7 Laskari i avd.1 så blir kostnaden endast 150:-