V75 Lördag 6 Oktober SKELLEFTEÅ

V75-1, AUTO 2140, Silver

6 EDER BOB-Claes Sjöström 7%

Eder Bob har löpt fantastiskt bra hela året. Han är en jämn och ärlig häst som alltid gör sitt bästa. Plumpen för tre starter sedan kom sig av att distansen kanske var lite väl lång, men efter det har han ju levererat lika bra som vanligt. Det finns viss vingelrisk från det här spåret. Jag hoppas han kan komma ner i ett hyggligt läge och hänga med i ett bra tempo - det trivs han som bäst med. Det blir ingen ändring i utrustningen. Rysare.

5 VERY KRONOS-Erik Adielsson 49%

Här har Svante Båth en mycket kapabel travare, men han är inte att lita på och gör bort sig emellanåt. Att han nu ska ut och resa kanske inte är någon fördel men spåret blev i alla fall passande och även motståndet. Det troliga är att Erik Adielsson tar en ”lagom” start för att sedan köra till och förhoppningsvis få överta täten. Nu behöver han nog inte spets för att vinna men det skulle underlätta. Vinst eller galopp är det troliga för Very Kronos. Fyraårige Very Kronos har galopperat fem gånger. Övriga elva lopp som han ställt upp i har han vunnit. Hur bra han är vet inte ens han tränare.
- Det är det som är det roliga, att inte veta hur hög potential han har. Men jag håller honom högt, det har jag aldrig gjort någon hemlighet av. Samtidigt vet jag vilken brokig väg det kan vara, säger Svante Båth.

Och brokig är precis vad Very Kronos väg är. Även om 11 segrar på 16 starter är varje travhästägares dröm har galopperna kommit i fel lopp och kostat enorma pengar. I fjol galopperade hingsten i kriteriefinalen, där han vi seger hade fått fyra miljoner kronor, och i augusti brände han chansen till en lika fet segercheck i Svenskt Travderby när han straffade ut sig redan i uttagningsloppet. Någon röd tråd mellan galopperna har inte Svante Båth hittat och kusken Erik Adielsson sa efter segern i senaste loppet att det i princip är omöjligt att veta hur hästen ska bete sig innan det är skarpt läge.
- Så är det ju. Det är något i det mentala, bekräftar Båth och sticker inte under stolen med att även hans rutinerade nerver är svåra att hålla i schack när Very Kronos är med bakom startbilen.
- Då är det väldigt jobbigt och värst är det nästan 100 meter innan starten går på något vänster.

Tre av de fem galopperna har kommit från spår två bakom startbilen. Men Very Kronos har även galopperat från spår fyra och sex. På lördag har han spår fem för första gången.
- Jag tror inte att spåren spelar någon större roll beträffande galopprisken, men naturligtvis går startbilsvingen långsammare desto längre ner man är så det sämsta för honom är nog spår längre in. Spår fem känns helt okej, säger Båth.
Om man letar vidare för att ändå försöka hitta den där röda tråden mellan galopperna kan man konstatera att fyra av dem kommit efter långa resor - till Skellefteå, Umeå, Boden och Malmö. Den teorin haltar emellertid den också.
- Vi har åkt till Halmstad och det gick bra. Han har inga problem med att resa. Tvärtom. Han äter och dricker jättebra när han är ute och reser. Den här gången kommer han åka på fredag och övernatta i Sundsvall.

Att försöka räkna ut om Very Kronos kommer att sköta sig eller inte när han på lördag startar som favorit i silverdivisionen är alltså ingen lätt uppgift. Svante Båth tycker att galopprisken får värderas utifrån hästens statistik och 5 galopper på 16 starter motsvarar 31 procents galopprisk. Eller 69 procents chans till felfri avgång och seger om man så vill. Hur som helst är det en vältrimmad häst som kommer till Skellefteås V75-tävlingar.
- Han mår bara bra och har tränat på som han ska. Jag är helt nöjd med honom och har inget att anmärka på, säger Svante Båth, som inte räds det tuffa motstånd som väntar.
- Det är tufft att gå ut i silverdivisionen men samtidigt håller jag honom högt. Det var inte så tokigt motstånd när han vann i Eskilstuna Fyraåringstest i somras, så nog har han varit ute i liknande konkurrens. Men det viktigaste är att han sköter sig, det är den bittra sanningen med den här herren.
7 RANCH NEWMAN-Tommi Kylliäinen 2%

Han vann ett V75-lopp senast i Finland efter att ha travat på innerspår och det är den typen av lopp han behöver. Av den anledningen var man inte speciellt nöjd med spåret, men har inte så mycket att välja på utan får ladda framåt för att söka position. Motståndet är nog värre på svenska V75. Han har tävlat barfota, med vanlig vagn och blinkers i Finland och han kommer att tävla så även nu
3 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 19%

Ströks för en mindre grej i samband med förra starten, men som det låter är det inte någon fara med formen. Cab Hornline verkar vara på gång igen och från ett fint spår är spetschansen fin. Och skulle det strula igen för favoriten Very Kronos så kommer Per Lennartssons häst att bli farlig.

1 LINUS BOY-Ulf Ohlsson 18%

Linus Boy är härdad i V75 och hittar han bara ut i banan så är han med i matchen.

9 VIC DE LUXE-Sandra Eriksson 1%

8 AUGUSTUS F.-Micael Melander 1%
10 VOULEZ VOUS-Susanne H Osterling 2%

4 SEMBS OURADOUR-Jorma Särkiniva 0%
12 HÖWINGS STAR-Samu Sundqvist 1%

11 FANTOCCINI-John Östman 0%
Struken: 2 Raja Ribb

 

V75-2, AUTO 2140, Klass I

10 GLOBAL UNDECIDED-Ulf Ohlsson 24%

Global Undecided är säkert bästa hästen i fältet, men det gäller att han travar och fungerar också. Så var inte fallet senast men han kommer säkert att vara bättre nu då Timo Nurmos tar ut fyraåringen igen. Klart att läget är lurigt men han tål att gå en rejäl repa i spåren. Borde ses med vettig chans och valet av tipsetta är givet

9 DREAMING BLUES-Tuomas Pakkanen 10%

Finska som verkligen visat toppform i sina senaste starter. Satt fast med rubbet senast. Bra startrygg och borde komma igenom fint från start. Med rätt ryggar under slutrundan så slutar hon långt framme.
2 ANTONIO AMERICA-Sandra Eriksson 21%

Det här är en spetsälskande travare som gillar att mata på i jämn fart. Nu har han läge för att nå täten och stallet meddelar maximal balans och utrustning. Slipper han offra alltför mycket krut i starten kan han mycket väl hålla undan. Sandra Eriksson är en kusk som firar fina framgångar och hon sitter upp bakom Antonio America som har gjort bra insatser i de tre senaste starterna, med två segrar och en tredjeplats. Detta trots att hästen har startat från dåliga utgångslägen varje gång.

-Antonio America var duktig vid segrarna, först blåste han till ledningen i Rättvik och sedan vann han bakifrån i Boden. Senast spurtade han också bra som trea från bakspår över kort distans. Men han hängde lite på en töm då och är åtgärdad efteråt. Nu känns hästen fin i jobben igen och klart bättre än han gjorde inför senaste starten, säger tränaren Petter Lundberg.
- Hästen kan vinna från alla positioner, även från dödens. När han kommer till ledningen springer han lite flyktigt i täten och bjuder aldrig in i de andra i matchen. De gånger han har förlorat i ledningen så har han blivit för ensam och slappnat av till slut, utan att vara trött.

Antonio America har visat att han är riktigt snabb ut bakom startbilen och nu är läget helt perfekt med spår två. Taktiken torde därmed vara given för hästen som är andrahandsfavorit på V75.
- Det ser ut som en väldigt bra chans. Jag tycker faktiskt att det är min bästa chans på V75 på väldigt länge. Det är bra läge och hästen går bäst i ledningen så Sandra får ladda vad som går. Jag vet att det finns startsnabba hästar på utsidan, bland annat Camilio, men de får vara riktigt snabba för att ta sig förbi. 
- Hästen står i Boden och har känts fin i träningen under veckan enligt Sandra. Skellefteå är grannbanan och det är bara 16 mils resväg dit. 
- Ja, nu maxar vi vad som går. Det blir barfota bak, helstängt huvudlag och jänkarvagn, säger Petter Lundberg.

4 CORRODED-Per Lennartsson 20%

Corroded är stark och rejäl. Och dessutom i bra form. Klart att det kan vankas en tuff löpning den här gången men det tål han. Även den här hästen känns given att ha med i A-gruppen.

1 DENVER BRODDE-Claes Sjöström 2%

5 CAMILIO-Jan Norberg 12%

7 LENNOX LADAY-Roger Nilsson 1%

12 ELSA MEARAS-Per Linderoth 3%

6 O.M.ANNIE MARJE-Anders Wallin 2%

11 CEMONROC DE COEUR-Erik Adielsson 4%

3 KENNET SISU-Petteri Joki 1%

8 U.BOAT-John Östman 0%

 

V75-3, AUTO 1640, Kallblod

6 LOME BRAGE-Erik Adielsson 83%

Jan-Olov Perssons Lome Brage har en oerhört passande uppgift på lördag. Hästen är grymt snabb från start och tar alltid ledningen om kusken vill. Distansen är dessutom en fördel och det är en travare i form. Han satt fast i den senaste starten och kom tillbaka vasst då efter strul. Motståndet är synnerligen ojämnt den här gången och det är svårt att hitta en favorit med bättre chans. Händer inget konstigt så leder Lome Brage runt om.

3 INGBEST-Ulf Eriksson 6%

Ingbest nöter på rätt bra men det där lilla extra saknas är ändå känslan. Han gör en intressant start i ny regi. Läget är bättre än senast och han är tidig vid gardering. Senast togs han lugnt från start och gick sedan väldigt bra till slut.

7 MYR FAKSEN-Krister Söderholm 3%

Hästen har ingen toppform för dagen och jag tror att det blir svårt att vinna loppet. Kort distans är en fördel och han verkar i alla fall vara på ett gott humör hemma, vilket är bra då det rör sig om en humörhäst

11 PYDIN-Ove A Lindqvist 5%

Är tuffare tränad inför den här starten och lär vara förbättrad. Sämsta utgångsläget gör det svårare att vinna.

5 ADRIGO-Hanna Olofsson 1%

8 PIREUS-Mika Jauhola 0%

10 NORHEIM FAKSEN-Jan Ove Olsen 1%
9 KATLA KIRO-Ulf Ohlsson 1%
2 VESTPOL GLADIATOR-John Östman 1%

4 LOKE FAKS-Peter Wikström 1%
1 JÄRVSÖ RASMUS-Jens Eriksson 0%

V75-4, VOLT 2140, Stolopp

9 ROHERYN-Ulf Ohlsson 25%

Roheryn öppnade oerhört snabbt efter 30 meter senast och dök till ledningen. Hon såg mäktig ut och trots 20 meters tillägg kan hon tidigt sitta i spets. Är vass på speed, men tål också grovjobb. Kan vara en chansspik i loppet.

14 ELLIEANN-Sofia Frilén 17%

Ellieann kunde inte plocka in ett tillägg på Roheryn eller Fame Boko på Solänget men då sprang de på innerspår och Ellieann ute i spåren sista varvet. Med tanke på förutsättningarna nu, och hur bra det tuffa stoet var senast, så kan hon få revansch den här gången

8 ILE SAINT LOUIS-Erik Adielsson 17%

Ile Saint Louis är stallkamrat med Roheryn och gjorde ett kanonlopp som tvåa bakom Indoor Voices senast. Hon ska tidigt med på lappen vid gardering.
4 HERMINE BOKO-Ulf Eriksson 3%

Hon var lite för laddad senast och la bort krafter både innan och under loppet. Hon är lite omogen mentalt ännu för att stå emot de bästa på tillägg. När hon börjar förstå att hon ska tävla kommer hon bli riktigt bra för springa det kan hon. Platsbud i första hand.
13 GINNY WEASLEY-Jan Norberg 7%

Ginny Weasley fick äntligen vinna senast efter flera tappra insatser. Hon är van att vara ute mot tuffa hästar och ska räknas ganska tidigt trots 40 meters tillägg.

7 FAME BOKO-Per Lennartsson 17%

Fick inte chansen i senaste starten och det var en pigg häst som skar mållinjen. Det norska huvudlaget, som gett fin effekt i jobb, användes inte då men kanske kan komma till nytta nu.
3 SHE IS CECILIA-Tuomas Pakkanen 3%

10 COMEWITHAFLASH-Samu Sundqvist 2%
11 FUDGE ÅS-Claes Sjöström 1%

12 ORKIDE C.D.-Krister Söderholm 0%

15 OLYMPIA GOLD-Per Linderoth 1%
2 SELMA TÖLL-Tomas Pettersson 5%
6 TEXAN ROSE-Anders Wallin 1%
1 FEMINISTA AM-Rikard N Skoglund 2%

5 SWEET VIKTORIA-Victor Karlsson 0%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass II

8 PRINSEN ONE-Rikard N Skoglund 4%

Jag tycker att han har utvecklats under de senaste fyra starterna. Han har det lätt för sig och har höjt sig flera snäpp. Han är snabb från framspår bakom bilen, även från ett åttonde, så de får köra vad som går och se om han eventuellt kan ta ledningen. Nu blir det jänkarvagn och jag hoppas på spets och slut till en läcker procent.

2 NEW JOKER-Ove A Lindqvist 25%

New Joker spurtade bra som trea i ett V75-lopp bakom meriterade Emile Zola Sisu och All Star (duon var etta och tvåa i finalen på Solvalla i helgen) senast. Spåret blev bästa tänkbara. Han är favorit och har visat bra styrka i lite enklare sällskap, men när han mött tuffare gäng på slutet har han varit lite seg i loppen. Är formen vassare nu kan han säkert vinna, men risk att han får göra grovjobbet mot Major Vici vilket kan bli tufft. Också svårt att veta hur kuskformen har påverkats för Ove A efter hans svåra olycka tidigare i år.

3 ORDER BY BOX-Sofia Frilén 3%

Han håller bra form. Det gick fort till slut senast och då han är mer stark än speedig så kunde han inte ta något till slut. Han är under utveckling ock ska kunna hävda sig bra här. Blir det bara tempo så tror och hoppas jag att han är långt framme även om det är flera bra emot

4 MAJOR VICI-Ulf Ohlsson 17%

Den här fyraåringen ser ut att vara under bra utveckling för dagen och han har gjort tre bar insatser i V75 på slutet. Han var mycket tapper som trea efter ett blytungt lopp i spåren för tre starter sedan och senast såg han jättefin ut som fastlåst över mål efter en liten galopp kort efter start. Nu har Major Vici ett perfekt spår för första gången på länge och han är riktigt snabb första biten bakom bilen. Från spets ökar chansen.

1 SHIVER W.F.-Jan Norberg 3%

9 GLOBAL WELL OFF-Daniel Wäjersten 8%

Global Well Off är blott tre år men fart finns

10 LET´S GO ERNIE-Nahalie Blom 7%
12 M.T.MACHIAVELLI-Per Lennartsson 3%

5 UNCERTAIN WHEN-John Östman 4%
6 PINEWOOD MAN-Micael Melander 4%

Pinewood Man gör fjärde starten i Gabriella Laestanders regi. Första segern kom senast och Pinewood Man har kapacitet att klättra i klasserna
7 IL VERO ALFREDO-Per Gustafsson 1%

Struken: 11 Master Blaster

 

V75-6, VOLT 3140, Stayerlopp

6 SIR HENRY P.HILL-Rikard N Skoglund 19%

Sir Henry P.Hill kommer att leda väldigt länge. Han var riktigt bra när han vann på Solvalla för tre starter sedan och jättefin som tvåa efter sen lucka från rygg ledaren senast. Vasse Rikard Skoglund upp den här gången är plus och skulle han få gömma ett mellanvarv så blir han inte lätt att slå sedan. En tänkbar spik!

9 MR GOLDEN QUICK-Claes Sjöström 22%

Mr Golden Quick är väldigt bra. Hela tiden. Han har verkligen utvecklats och var ju fin så sent som i lördags vid spurtsegern. Nu är det en annan uppgift men löser det sig bara från innerspåret kan han visa sig vara bäst till slut. Igen

14 ON TRACK PIRATEN-Erik Adielsson 20%

On Track Piraten är härdad i hårda gäng i många år nu. Han trivs på hösten och fäller många om det klaffar lite men formen har inte varit på topp på ett tag nu. Måste vara förbättrad.

15 DIGITAL INK-Per Lennartsson 9%

Digital Ink är svårbedömd efter uppehåll, men Bergh låter rätt nöjd och nioåringen har 3 av 3 över 3000 meter och brukar gå bra efter uppehåll.
1 ONBOARD BROLINE-Kari Alapkkala 1%

11 BISON SPIRO-Anna Karin Rundqvist 4%
12 ANTONIO TROT-Ulf Ohlsson 17%

13 HAGENTOY-Per Linderoth 2%

10 EL MURO B.R.-John Östman 2%

5 ONLY EYES BROLINE-Petteri Joki 1%
4 GEORGE BIRDLAND-Tuomas Pakkanen 1%

3 ALFAS DIMITRI-Ulf Eriksson 1%
2 MISS GOLDEN QUICK-Sandra Eriksson 1%
7 BETEL AM-Billy Svedlund 0%
8 DOMINUM-Toni Granath 0%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

3 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 42%

Doctor Doxey Zenz har alltid visat prov på god fart men har de senaste månaderna höjt sig en hel del. Han kommer från starka V75-insatser och har inför detta gått ett rejält jobb för att vässa formen. Det bör vara god chans att ekipaget hittar till ledningen och i sådana fall ska det till en bra häst för att ta sig förbi. En solklar tipsetta o en möjlig spik.

10 RICOCONE-Tommi Kylliäinen 4%

Ricocone har radat upp fina insatser i Finland. Näst senast vann han en final på finska V75 med massor av sparade krafter, trots att han fick göra grovjobb och senast höll han riktigt starkt från dödens mot en riktigt bra häst. Med det han visat bör han duga riktigt fint här också. Offensive Kylliäinen kanske testar att gå före starke 12 Minnestads El Paso om tempot sänks och då kan ekipaget "få loppet", 4% är rejält i underkant, rankas upp i A-gruppen på det fina spelvärdet.

9 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 9%

Jag gillar tidigare V75-vinnaren Milliondollarrhyme som är tillbaka i fin form nu och han var duktig trea i ett derbykval näst senast. Senast avslutade han sylvasst efter ett smyglopp och slog klart bra hästar i ett Breeders´Crown-lopp. Får ett bra lopp i andraspår härifrån och om favoriten sätter fart på loppet lär fyraåringens spurt bita bra över upploppet.

12 MINNESTADS EL PASO-Rebecca Dahlén 11%

Minnestads el Paso är dock ingen bluff. Han har verkligen varit vass på slutet men det är klart att han måste vara grymt bra för att vinna med tanke på spårlottningen. Jag vågar ändå inte räkna bort honom helt och han streckas på stora systemet

2 HEADING REFERENCE-Håkan Skoglund 3%

Han vann lätt med en del krafter kvar i mål senast och då han känts fin efter det finns det ingen anledning att tro att han inte skulle göra ett bra lopp igen. Han är kanske ingen raket från början, men öppnar hyggligt och borde kunna få en bra position från det här spåret. Det är nog hårdare emot den här gången. Han går som senast barfota fram, i vanlig vagn och med helstängt huvudlag

11 ARAW HOSS-Ulf Ohlsson 7%
4 CELEBRITY LANE-Erik Adielsson 11%

1 WASA WARRIOR-Ulf Eriksson 10%

Står fint inne i klassen och smygläget är intressant. Visst är det tufft emot nu men klaffar det med lucka i tid är jag inte främmande för att han kan skrälla. Det finns form för seger.

5 TARABUSO JET-Janne Soronen 1%
7 DIGITAL ENGINE-Susanne H Osterling 1%
6 SALONG-Rikard N Skoglund 0%

8 NOCHEBUENA FACE-Sandra Eriksson 0%

 

Systemförslaget:

1) 1-3-5-6-7 (9-8)

2) 1-2-4-5-7-9-10-12 (6-11)

3) 6 LOME BRAGE (3-7)

4) 9 ROHERYN (14-8)

5) 2-3-8 (4-1)

6) 6 Sir Henry P.Hill/9 Mr Golden Quick (14-15)

7) 1-2-3-4-5-7-9-10-11-12 (6-8)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Doctor Doxey Zenz i avd.7 så blir kostnaden endast 120:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar