V86 Onsdag 3 oktober Åby/Solvalla

V86-1, AUTO 1640, Åby

1 MASTERGLIDE-Peter Untersteiner 27%

Masterglide är riktigt snabb ut och trivs i front. Då motståndet överlag håller lite enklare klass än vad han är van vid kan han leda hela vägen. Masterglide spetsade i en 10-öppning senast och ska ha bra chans att hålla ledningen. Skulle han bli av med den finns open stretch, och totalt sett måste han ha bra chans. Bra chans, men ingen given spik.

-Jag är nöjd med Masterglide och kommer göra allt vad som går för att vi ska hålla upp innerspåret. Jag tycker att det är lättare att göra det på 1 640 meter än över medeldistans på Åby. Om vi håller upp ledningen är det en bra chans. Jag har respekt för flera av hästarna men tror mycket på min häst, säger Peter Untersteiner.

4 SUN ESTEREL-Flemming Jensen 12%

Svarade för en fin comeback senast som tvåa i Danmark efter drygt 3 månaders tävlingsuppehåll. Bör gå framåt rejält med den genomköraren och när Flemming nu åter styr kosan mot Sverige var han nog nöjd med hur han kändes. Från ett fint läge är det en bra chans bakom favoriten.

8 WINGAIT C.H.-Stefan Persson 14%

Är fartfylld men fick ett dåligt utgångsläge. Galopperade med greppet kopplat över upploppet trots dödens senast och såg bra ut fram till felstegen. Duger i klassen och räknas om det löser sig det minsta från läget.
9 NEW STAR POWER-Peter Ingves 2%

Har fått ett passande smygläge och bör få en fin resa. Kommer från seger och har dokumenterad form. Med lucka i rätt läge kan hon passera samtliga över upploppet.
5 BÅLSTA PALEMA-Mikael J Andersson 32%

Bålsta Palema borde nog ha vunnit från spets senast och verkar leta efter formen. 

2 TAFFY-Björn Goop 5%
11 DIZZY RIVER-Johan Untersteiner 2%
6 LINUS WIBB-Carl Johan Jepson 2%
3 PUCCY ITALIA-Henna Halme 3%
12 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 1%

7 ROYAL PRINCE-Niclas Stenquist 1%
10 DOKONJO-Mikael Å Linderoth 1%

 

V86-2, AUTO 2640, Solvalla

4 B.W.T.CAESAR-Tuomas Korvenoja 15%

B.W.T.Caesar har inte vunnit på ett tag, men kapacitet finns och när han har fått det bästa läget av de mest betrodda så kan denna fyraåring mycket väl vara vinnaren. Hästen verkar snabb för klassen och ska räknas tidigt. Tuomas Korvenoja brukar ha i ordning när han kommer till Sverige!

6 HARRINGTON-Rikard N Skoglund 24%

Harrington har rejält med hår på bröstet och är van tuffare motstånd än vad onsdagskvällen kan bjuda på. När distansen dessutom är perfekt så måste han rankas högt här. Rikard N Skoglund får chansen bakom Harrington och chansen finns att formkusken kan lotsa honom först över mållinjen. Han höll senast bra efter ett tungt lopp utvändigt utan rygg. Bra även som tvåa före det

10 PONTIAC S.W.-Ulf Ohlsson 3%

Pontiac S.W. sköt till bra efter invändig resa senast. Han kan en del i grunden och räknas om favoriterna sviker. Missgynnas något av bakspåret då han är normalt startsnabb men slipper samtidigt vara med i någon körning från början. Kommer in i matchen om favoriterna kör lite mot varandra.

1 MADRONJO-Maxime Marais 2%

Madronjo har haft innerspår bakom bilen i två lopp utan att lyckas hålla ledningen. Har gått helt okej mot tuffa kamrater på slutet och det är lite enklare emot den här gången. Kan få loppet härifrån och får ses med skrällpotential.

11 ECLIPSE BOKO-Anna Karin Rundqvist 1%

9 KENT´S LADDIE-Erik Adielsson 16%

Kent ́s Laddie var fin vid enkel spetsvinst i billigt sällskap senast. Värre uppgift nu. 

8 VINCENT CHASE-Kevin Oscarsson 1%

3 FINDUS M.-Kaj Widell 3%
2 PERFECT KING-Oskar J Andersson 2%
5 BALTO D´HUON-Troels Andersen 1%
12 U.BERGS SVANTE-Hans Owe Sundberg 1%

7 SENSEY C.H.-Andrei Vilkin 32%

Har tagit 25 segrar på 34 starter, vilket är ett häftigt facit. Dock har det varit i enklare gäng i Ryssland, och med låga prissummor och det ska bli spännande att se hur han hävdar sig i detta lopp.

 

V86-3, VOLT 2140, Åby

3 CAMPBELL SEABROOK-Robert Bergh 14%

Campbell Seabrook har ett bra läge och är tidig för mig. Höll godkänt från ledningen senast efter att ha fått tuff press. Travade dock inte som bäst och och fick startförbud för orent trav. Berghs val av tre startande i loppet. Två tredjeplatser som bäst hittills i år. Tippas men garderas snabbt.
11 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 21%

Tim Frontline har tänt till rejält i sin nya regi och gjort flera riktigt bra lopp. Det har inte riktigt gått hans väg på slutet, men mot ett överkomligt motstånd måste han räknas tidigt. De värsta motståndarna startar därframme. Han har visserligen galopperat i sina senaste två starter, men har ändå sett fortsatt formstark ut. Senast reparerade han rejält till femteplatsen och visade starka 13/2300 i upphämtningen. Sköter han sig har han bra chans att runda till vinst. Tim Frontline har vunnit hälften av de åtta lopp Stefan Persson kört.

1 ELDORADO MEARAS-Peter Untersteiner 31%

Eldorado Mearas tar troligen ledningen. Där gick han senast och att han fick stryk av Martin de Bos och Spickleback Face är inget att säga om. Enklare emot denna gång. Eldorado Mearas har haft innerspår i voltstart i ett lopp och tog då ledningen. Har vunnit ett av de två lopp han gått i ledningen. 

4 MAMBA-Joakim Lövgren 12%

Mamba står på tur för en vinst. Har radat upp andraplatser på slutet, men att han ska vara en så kallad ickevinnare vill jag inte påstå. Visst finns det tuffa konkurrenter emot, men med lite klaff på vägen kan det mycket väl vara dags för seger denna kväll. 
6 CAPTURE-Christoffer Eriksson 1%
10 CAFU BOKO-Jens Laursen 2%
12 DIGITAL YANKEE-Björn Goop 8%
13 ROYALDOODLE-Kim Eriksson 1%
5 ODETTE-Veijo Heiskanen 4%
7 YANKEE EAGLE-Mikael J Andersson 1%
8 CADILLAC DIMANCHE-Jan Henriksson 1%
2 IBRA SÅNNA-Carl Johan Jepson 3%

Ibra Sånna avslutade riktigt starkt som trea senast och får nu Jepson i vagnen, vilket gör honom till en spännande outsider i ett öppet lopp. Ibra Sånna körs av Carl Johan Jepson för första gången. Hästen har vunnit de tre lopp han gått i ledningen.

9 INSERT ECUS-Thomas Uhrberg 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åriga Ston, Solvalla

3 CACTUS-Jorma Kontio 38%

Cactus vet efter två starter inte hur det är att förlora, och det är bra chans att hon kommer att sväva i ovisshet även efter onsdagens start. Visserligen är det debut bakom bilen, men det troliga är att Jorma tar det relativt lugnt från start och sedan kliver fram och tar över ledningen. Det är ännu en i raden av ytterst lovande ynglingar hos Timo Nurmos. Hon har körts till front efter ungefär ett halvvarv vid bägge segrarna, och det är inte direkt osannolikt att så sker även denna gång. Trots sin orutin verkar hon förnuftig och detta gäng avskräcker inte. Två starter har givit två vinster och från ett perfekt läge är det nog mest galopp emot.

8 MY NEWT-Tuomas Korvenoja 15%

My Newt är en finsk gäst. Senast tog hon en knapp seger på Solvalla efter att ha gått med i anfall under slutvarvet och spurtat bra. Från ett bättre läge hade jag kunnat tänka mig att dubbla systemen med henne, men när hon nu drog en åtta i spårtombolan står jag över. 

5 LINE SELECT-Per Lennartsson 2%

Har gått i mål på två raka 15-tider som sexa och femma på Solvalla, och det är farter som duger långt i detta lopp. Bästa spåret dessutom gör att man ska tänka på henne om man garderar loppet. Skrällbud om favoriten sviker.

7 LIVINGCHIC-Jim Oscarsson 2%

Livingchic kom till Jim Oscarsson från Estland och har behövt tid för att komma igång. Man har kört snällt för att bygga upp henne och hon har blivit fast med krafter kvar några gånger. Senast var det läge att ladda för ledningen och hon kunde hålla undan till seger. Det är en häst som utvecklas hela tiden och han tror att hon ska hävda sig väl på Solvalla under vintern. Hon är naturligt startsnabb, men om det räcker för att köra om spets från spår sju är svårt att säga. Han vet heller inte om han är intresserad av det. Hon har varit fin i jobb efter förra loppet och ska vara ännu lite vassare den här gången. Man fortsätter med skor, stängt huvudlag och vanlig vagn. Utan att ha riktig koll på motståndet så hoppas han att hon ska vara långt framme.
12 DIGITAL CLASS-Örjan Kihlström 3%

10 INFINITE KNIGHT-Oskar J Andersson 10%

3 ELISE ANDOVER-Rikard N Skoglund 1%

6 FLAVIENNE LASCAUX-Ville Karhulahti 1%
9 SASSA WILL-Anders Eriksson 1%
4 FINAL LADY-Andrei Vilkin 26%

1 ZAMANTHA KNICK-Kaj Widell 2%

Zamantha Knick hade framspår bakom bilen för första gången senast. Var chanslös att utmana om ledningen från spår 3. 

11 ECLAIR RAZZ-Kenneth Haugstad 1%

 

V86-5, VOLT 3140,4-åringar,Stayerlopp,Åby

11 TRANSCENDENCE-Robert Bergh 12%

Trancendence lär vara en av landets starkaste fyraåringar och lär således inte fara illa av att testa ett trekilometerslopp för första gången. Håller han sig bara i skinnet hela vägen har han toppchans, och det kan vara en chansspik i omgången. Han vann sitt derbykval efter att ha blivit hängande i tredjespår och sedan gått fram i dödens. Trots det minst sagt jobbiga upplägget kämpade han sig till vinst i en tät duell och stod för en strålande insats. I finalen gick han också fram utvändigt ledaren, men nu var det alltför många bra emot, och han fick nöja sig med en femteplats. Enklare motstånd nu och distansen lär vara ett plus, även om han aldrig tidigare testat den.

3 MARTIN DE BOS-Christoffer Eriksson 10%

Martin de Bos kommer från en vattentät dödensseger, där han inte gav spelfavoriten Spickleback Face någon större chans. Han är en rejäl häst och har nu fått några lopp i kroppen. Den långa distansen är en fördel och Martin De Bos har styrkan som krävs för att vinna loppet

9 VINCENT AS-Carl Johan Jepson 8%

Vincent As står ensam på sin volt med 20 meters tillägg vilket underlättar för en felfri avgång. Vann ett långlopp näst senast på fin tid mot bra hästar och har visat att han duger bra här. Senast galopperade han bort sig mitt i loppet då han tappade travet men är normalt inte speciellt osäker. Tidig vid gardering.

2 KINDY CANE-Veijo Heiskanen 54%

Kindy Cane har vunnit fem av sina sju starter och det känns lite svårt att veta riktigt hur bra hon är. Hon har vunnit tre av de fyra lopp hon gjort på Åby och statistiken är densamma med Veijo Heiskanen i sulkyn. Hästen har vunnit de tre lopp hon gått i ledningen. En start över lång distans innebar seger. Det känns ändå som att hon är överspelad av de tidiga spelarna.

6 ILLUMINATI-Joakim Lövgren 3%
5 ARCTIC AGENT-Björn Goop 5%

Arctic Agent körs av Björn Goop för första gången. 

1 COBBYS OLIFANT-Thomas Uhrberg 1%

Cobbys Olifant har haft innerspår i voltstart i två lopp och fått rygg ledaren båda gångerna. 

7 CHABLIS D.K.-Steen Juul 1%

10 GLOBAL UNSPOKED-Oskar Svanberg 5%

4 JUDGE MEMPHIS-André Eklundh 1%

8 KISS ME TOOMA-Jevgeni Ivanov 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Solvalla

5 GEAR EXTENSION-Ulf Eriksson 1%

Var hårt betrodd i ett breddlopp senast men blev inte bättre än sjua i mål. Han är lovande men har inte riktigt levt upp till förväntningarna så här långt. Han har vunnit tre av de fem gånger han nått ledningen och trots att det var ett tag sedan han startade i voltstart kan Ulf Eriksson få iväg honom bra. Bortglömd den här gången, men måste vara bättre än senast då han visserligen gick med skor.

8 MR PERFECTION-Kevin Oscarsson 3%

Mr Perfection fick starta på tufft i våras och blev lite ur balans efter det, under sommaren var han ganska geistlöst. Efter flytten till nya gården har han fått helt omlagd träning och det verkar ha gett effekt. Han känns mer laddad nu och var riktigt positiv senast. Han har känts minst lika bra efter det loppet och ska förhoppningsvis vara ännu bättre nu. Läget är chansartat och hästen ska helst ha det lite serverat, men skulle det stämma med positionerna kanske han kan överraska. Man kör barfota som senast, däremot blir det vanlig vagn i och med att det är voltstart. 

12 ISLAND LIFE-Erik Adielsson 13%

Island Life börjar så smått närma sig den form han hade förra året, och senast såg han väldigt fin ut med sparade krafter i mål. Han har 14 segrar på sitt samvete, och efter en något anonym period verkar han åter vara kraftigt på gång. Erik upp är inte precis någon nackdel och motståndet han ställs mot är inte värre än att han kan runda det. 

11 FAUST HANOVER-Andrei Vilkin 27%

En amerikans häst som mest startat i Ryssland! Har inte räckt till hittills på svensk mark men var godkänd som sexa senast på Färjestad på 13,3 över full distans. Spår 4 i volt är väl inget önskeläge och han har tävlat mest bakom bilen på slutet. Känns överstreckad av de tidiga spelarna.
6 INVINCIBLE H.C.-Örjan Kihlström 21%

7 SIGEL DOC-Torbjörn Jansson 8%
4 LOTUS GIL-Erik Lindegren 1%
9 NOBEL AMOK-Per Lennartsson 17%

Nobel Amok är en hårding, som tävlar ojämnt. Han galopperar en hel del, men när han går felfritt duger han absolut till vinst i ett sånt här gäng. Per Lennartsson är en förträfflig lånekusk och ekipaget måste räknas. Hästen trivs på Solvalla där det blivit fyra segrar på sex starter.

1 NONTOXIC-Jorma Kontio 2%

Nontoxic har haft innerspår voltstart i ett lopp. Tog då ledningen och vann sedermera loppet. Har vunnit tre av de fyra lopp han gått i ledningen. 

10 MR PERFECT-Jim Oscarsson 2%

Mr Perfect har också mått gott av miljöombytet med omlagd träning och är klart på gång. Senast strulade det i loppet, han blev störd flera gånger och gick bra med tanke på det. Hästen har gjort sina bästa lopp med stängt huvudlag, men det ger bara effekt när han har riktig form och därför har han inte haft det på länge. Troligen blir det öppet den här gången också, men skulle hästen kännas riktigt på tårna i värmningen kanske man slänger på det helstängda - i så fall kan han vara en riktig rysare. Inga ändringar i övrigt.
3 DUST COLLECTOR-Mattias Djuse 1%

2 H.M.´S RACINGFILIP-Niclas Hammarström 2%
13 MYSTERY LOVE-Kaj Widell 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Diamantstoet, Spårtrappa, Åby

14 JULIA PELLINI-Carl Johan Jepson 3%

Julia Pellini är en av många vinnarkandidater i detta öppna diamantstoförsök. Hon fick göra mycket jobb på egen hand under slutvarvet senast och föll med flaggan i topp som tvåa bakom Dear Friend. Hon levererar nästan varje gång och får tipset på det. 

13 CURRENT AFFAIR-Björn Goop 2%

Har uppträtt förbättrat i de två senaste starterna när hon gått utan skor. Fyra på 13,6 först och senast var hon trea på 12,1 vilket bör räcka en bit även här. Björn Goop fick chansen senast och kör igen. Har ett intressant smygläge här och med rätt resa tror jag hon är kapabel nog att kunna skrälla.
7 STELLA NEWMEN-Flemming Jensen 15%

Har formen på topp och har gått riktigt bra på slutet över kort distans. Öppnar snabbt och kommer säkert att ladda trots utgångsläget. Är ofta med där framme men frågan är hur hon tacklar full distans om hon skulle få press på sig i ledningen. Hon känns given på kupongen i alla fall.

15 KASH BRODDA-Peter Untersteiner 16%

Kash Brodda var klart slagen av tipsettan senast, men kan bättre än så. En av tre hästar i loppet från Untersteiners stall. Gör klart bra insatser hela tiden utan att riktigt få till det fullt ut. Behöver nog smygas i det längsta och får hon rätt lopp går ingen säker. En av tre Untersteinerhästar i loppet och Peters val.

9 RYSSEBO LA REINE-Peter Ingves 43%

8 SWISH LANE-Johan Untersteiner 7%
11 YIPPIE CHIC-Mikael J Andersson 1%

12 JULIA AF SOLNÄS-André Eklundh 2%

1 KEYCARD-Veijo Heiskanen 2%

5 HOT CHOCOLATE-Thomas Dalborg 3%

10 DEALWITHAKISS-Christoffer Eriksson 1%

Dealwithakiss galopperade som hårt betrodd i V75 senast. Bortglömd nu men inte helt borta felfri.

4 BARA MIN-Johnny Takter 1%
6 BRILLIANCE-Thomas Uhrberg 1%
2 JULA MENUETT-Kim Eriksson 1%
3 MAJETT-Karl Stolt 1%

 

V86-8, AUTO 1640, Solvalla

5 NONSTOP CHERI-Örjan Kihlström 53%

Nonstop Cheri går starkt för dagen, och när sexåringen nu får Örjan som följeslagare tycker jag att vinstchansen är så god att jag tippar honom etta. Han vann enkelt senast och även om segern blev en smula billig såg han riktigt fin ut. Det här är ju en klart kapabel herre som inte avskräcks av kvällens motstånd. Han är rejäl av sig och jag blir inte förvånade om Örjan tar en lugn dödens med honom och måttar in honom sista biten.

1 SLOPPY JOE-Kaj Widell 6%

Sloppy Joe har haft innerspår bakom bilen i fyra lopp utan att vara i närheten av att ta ledningen. Har dock vunnit de tre lopp han gått i ledningen. Körs av Kaj Widell för första gången. Har inte vunnit på länge nu men har bra fart för klassen och ett bättre utgångsläge än på länge. 

4 BORN UNICORN-Per Lennartsson 9%

Born Unicorn har förvisso bara en vinst på kontot i år, men han har ständigt ställts mot kulltopparna, och inte riktigt räckt till där. Det här är en klart överkomlig uppgift och han ska räknas tidigt. Han körs av säkre Per Lennartsson, som satt i sulkyn vid den hittills enda årssegern. Born Unicorn har vunnit fyra av de fem lopp han gått i ledningen.  

6 EMERALD BOKO-Erik Lindegren 3%

Har visat fin form på slutet mot tuffa hästar. Kan vara med och slåss om en fin placering även i detta gäng. Behöver hitta ner nånstans och riskerar hamna på vingel härifrån, men om det löser sig är han kapabel nog att överraska.

7 LARGO-Hans Owe Sundberg 15%

Largo avancerades senast fram utvändigt ledaren varifrån farten hölls klart godkänt. Viss risk för ett tungt lopp igen men även han ska räknas tidigt.
3 KASHMARY NIGHT-Kenneth Haugstad 1%
2 IN LINE TOOMA-Oskar Kylin Blom 5%

In Line Tooma gjorde inte så mycket väsen av sig senast, men från ledningen brukar han bita ifrån sig riktigt bra. Spetsläge och kort distans gör att han räknas om man garderar på lite till. 

9 MELLBY EMERALDS-Ulf Ohlsson 2%

12 ENGE LINCOLN-Torbjörn Jansson 1%
11 COFFIE U.N.G.-Erik Adielsson 2%
10 NEW STEEL-Claes Sjöström 1%
8 CHATMAN-Jorma Kontio 3%

 

Systemförslaget:

1) 1-4-8-9 (5-2)

2) 4 B.W.T.CAESAR/6 HARRINGTON (10-1)

3) 1-3-4-11 (6-10)

4) 3 CACTUS (8-5)

5) 11 TRANSCENDENCE (3-9)

6) 1-4-5-6-7-8-9-10-11-12 (3-2)

7) 7-9-13-14-15 (8-11)

8) 1-4-5 (6-7)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Masterglide i avd.1 så blir kostnaden 300:-

Skapad i V86.

Lämna en kommentar