V86 onsdag 19 september Jägersro/Solvalla

V86-1, AUTO 2140, fördel ston, Jägersro

3 COMANCHE MOON-Joakim Lövgren 54%

Comanche Moon var nära att vinna ett V75-lopp senast, efter spets och släpp och lucka till slut. Comanche Moon kan öppna rejält bakom bilen och det finns chans att han tidigt kommer att sitta i spets. Helst kanske han hade sett kort distans men femåringen fungerar även över medeldistans. Skulle han få ”trolla” bort ett par hundra meter är han i striden. Leder hela vägen? Väl stor favorit dock.

2 SPEEDY FOXY VICANE-Thomas Uhrberg 5%

Speedy Foxy Vicane har fått två lopp i kroppen efter lång frånvaro och har redan presterat väl. Hon är speedig som få och från ett perfekt läge lär hon få en fin resa i draget. Att fältet är litet är inget minus och övriga lär få kämpa för att hålla henne ifrån sig till slut. Det är en tuff dam som visat bra form på slutet. Någon startraket är det inte men hon är stark den sista biten.

5 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 16%

Trots att det bara var fem hästar med i loppet i Great King Wines senaste start lyckades han få långt fram tlll täten. Via en mycket vass avslutning där han plockade längder på topphästar som Disco Volante och Generaal Bianco visade han fortsatt toppform. Den här gången är det enklare emot, Great King Wine är ett vinstbud. Men då måste han komma iväg bättre från start än senast, för hamnar han sist igen är det inte så enkelt att hinna fram till seger, framförallt inte på Jägersro. 

7 SOBEL CONWAY-Peter Untersteiner 7%

Har ingen rolig rad nu och har hamnat en bit ut bakom vingen. Det gör att han kan bli bortglömd men man ska veta att han har bra kunnande när det stämmer för honom. Rolig outsider. Han har fått en paus men är mycket tränad och rejält förberedd. Han har snart sprungit in en miljon kronor men har inte haft någon tur i de större loppen. Han är snabb från början men kommer knappast till spets. Tar man med några hästar ska man ta med Sobel Conway på kupongen.
6 R.G.´S THUNDERBOLT-Ola Samuelsson 1%
8 FALK ON HILL-Johnny Takter 13%

Falk on Hill gick bra i skymundan från dåligt läge senast. Han såg dock fortsatt fin ut. Precis som senast har han inte haft någon tur i spårlottningen men han är snabb från start och kan han komma iväg bra, samtidigt som han lyckas undvika dödens, ökar chanserna.

1 VICTORIOUS STAR-Conrad Lugauer 3%

Victorious Star har haft innerspår bakom bilen i sju lopp och tagit ledningen vid sex tillfällen. Är alltså mycket snabb ut. Har vunnit nio av de 14 lopp han gått i ledningen och nio av 25 starter på Jägersro. 

4 KUNG EDWARD-Roger Malmqvist 2%

Kung Edward har vunnit fyra av de sex lopp han gått i ledningen.

 

V86-2, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

4 MAGIC CASH-Jorma Kontio 30%

Magic Cash kommer att tjäna mycket pengar, bara han skippar galopperna. Han har bra fart för klassen. Vid segern näst senast travade han hela vägen och vann då mycket enkelt, via 12,8/1000. Det har endast blivit en seger på sju starter i karriären men han har visat fina fartresurser. Vid segerloppet näst senast gick han på i tredjespår från sjätte ytter redan 1200 kvar. Trots tredjespår resten av loppet vann han lätt via 1.12,8 sista varvet. Han har galopperat i fyra av sina sju lopp och så var även fallet senast, men kom tillbaka på väldigt bra sätt efter det. Bra chans felfri.

8 WINGMASTER-Oskar J Andersson 2%

Wingmaster blev sjuk efter förra loppet och struken en gång efter det. Den vilan verkar ha gjort honom gott för han känns bättre än någonsin i träningen. Han kändes väldigt stark i ett jobb i onsdags i förra veckan. Att han galopperat några gånger tidigare har man ingen riktig förklaring till mer än att han är omogen och inte riktigt förstått vad detta går ut på. Nu ska han få ett helstängt huvudlag på sig så han blir lite mer skärpt. Det kan vara en storskräll att tänka på om man garderar loppet.

9 UP NORTH-Adrian Kolgjini 16%

Återkommer efter sjukdom där han varit struken för halsinfektion efter senaste starten. Första gången med Adrian i vagnen. Intressant smygläge och hemmaplan. Kan behöva loppet.

2 EICAS-Stefan Melander 4%

Eicas väntar också på första segern. Näst senast hängde han med bra bakom Indi Boko. Han är inte så dum och senast hoppade han bakom hästar med sparat. Borde vara med i segerstriden.

3 GOT TO DASH-Ulf Ohlsson 17%

Outsider. Det verkar finnas en del kunnande i den här hästen.

1 PETUNIA-Mattias Djuse 2%

Petunia har gått bra varje gång, utan att få vinna. Från ett fint läge kan det vara dags. Petunia har haft framspår bakom bilen i ett lopp. Öppnade då rejält och hamnade utvändigt om ledaren. Petunia kanske kan hålla ledningen.

6 KENT´S LADDIE-Erik Adielsson 18%

Kent’s Laddie var med i ett lopp som gick i raketfart hela vägen senast, det blev lite för tufft. Han ser annars fin ut.

7 ASHRAM-Tony Wallin 2%

Ashram såg fin ut när hon avgjorde senast.

12 EVOQUE-Örjan Kihlström 4%

11 V.G.´S UNSTOPPABLE-Ulf Eriksson 3%

5 SRI LAKSMI-Beata Persson 1%

Sri Laksmi är den enda av framspårshästarna som gått i ledningen. Då blev det seger. 

10 IRISH BOKO-Dennis Spangenberg 1%

 

V86-3, AUTO 1640, fördel Ston, Jägersro

6 NOLIMITJIMMIT-Conrad Lugauer 16%

Nolimitjimmit nådde ledningen i ett tidigt skede senast och vann överlägset med sparade krafter. Intrycket var riktigt fint och det ser ut som att han har en skaplig chans att bli släppt till spets även denna gång och då är det hästen att slå. Han kommer troligen att bli favorit till slut, och det känns rätt med tanke på hur enkelt han vann senast. Öppnade fort då och kommer han till spets är det en toppchans. Inte heller slagen från ”dödens”.

3 GET READY ON TOUR-Peter Untersteiner 64%

Get Ready on Tour kom inte till senast från ett svårt läge, men gick fullt bra i skymundan som sexa. Segrarna har tagits i fin stil och från det här läget har han bra chans men känns väl överstreckad av de tidiga lirarna. Han har vunnit hälften av sina starter. På sistone har han varit seg. Peter Untersteiner lägger därför på ett helstängt huvudlag den här gången och om han kommer till spets vill han köra där. Get Ready On Tour har vunnit de tre lopp han gått i ledningen. 

5 LIVI LOVE-Jens A Hansen 7%

En dansk gäst som är ganska enkel i grunden, men hon kommer med toppform och bra utgångsläge. Med tanke på det rankar jag henne högt. Två segrar på de tre senaste starterna. Hon är startsnabb men körs helst i ryggar. Kan skrälla.

11 GLOBAL SECRECY-Johan Untersteiner 1%

Global Secrecy är Peter Untersteiners andrahäst i loppet och startar från ett tråkigt läge. Dessutom är inte raden den mest upphetsande. Sexåringen har dock bara gjort två lopp i sin nya regi och bör ha gått framåt rejält med dessa, då han innan dess varit ifrån tävlandet i ett och ett halvt år. Global Secrecy satt fast med sparade krafter senast och kändes fin.

8 MOHIKANER-Joakim Lövgren 4%

Mohikaner har vunnit tre av de fyra lopp han haft framspår bakom bilen i Sverige. Kommer ut i lopp som valack för första gången. Tränar bra och ska passas framöver från bättre spår.

10 BIG FARMER-Thomas Uhrberg 1%

Big Farmer rundar många trots ett bakspår. Han är kapabel. Kan nog rensa en hel del.

1 UPSIDE DOWN CAKE-Christoffer Eriksson 1%

Upside Down Cake har haft innerspår bakom bilen i ett lopp. Tog då ledningen, men släppte efter 200. 

2 FERRARI SILAS-Peter Ingves 1%

7 STARO JUNIQUE-Carl Johan Jepson 2%

4 COMPLETELY PERFECT-Ola Samuelsson 1%

9 NEMO ROLS-Stefan Persson 1%
12 CALLIPYGIAN-Tommy Karlstedt 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 3-åringar, Solvalla

4 LIFT TO DRAG-Örjan Kihlström 10%

Lift to Drag surrades det ordentligt om förra veckan - detta trots att han startade från spår åtta bakom bilen. Efter en stygg inledning i tredjespår landade han i dödens efter 750 meter och fullföljde sedan bra som fyra. Om inte det tuffa loppet har satt sina spår ska han räknas tidigt. 

2 JEPPAS SPUTNIK-Kaj Widell 22%

Jeppas Sputnik tar troligen hand om ledningen och kan stanna där hela vägen, om han skulle få bestämma. Segern togs från den positionen och han ser ut att trivas i spets. Är en spännande häst med framtiden för sig. Kommer från en sämre insats men eftersom han startar igen räknar jag med en normal prestation. Och från spets är det den som övriga ska slå

1 STARO MOJITO-Jorma Kontio 9%

Staro Mohito är ännu segerlös men har en vettig uppgift framför sig och kan räcka. Star Mojito har haft innerspår bakom bilen i ett lopp, då blev det startgalopp. Har haft andra öppna spår i fem lopp utan att visa startsnabbhet. Körs av Jorma Kontio för första gången. Debuterar i ny regi och hästen är van att tävla i ganska bra gäng. Från ett intressant läge ska han passas. Har varit lite av en snackhäst men efter tio starter utan seger för Roger Walmann  gör han nu debut i ny regi. På kort sikt kan det bli en kick för den här hästen att befinna sig i ett stall med färre hästar och därmed en mer stressfri (?) miljö.

7 INTAKE-Jörgen S Eriksson 2%

Intake fick sparat i mål senast och passas här. Är bättre än raden visar. Karriärens enda seger är tagen från spets. Fick ett planerat uppehåll efter storloppet näst senast och har nu ett lopp i kroppen efter det som bör flytta fram formen igen.
12 MOROTAI DEGATO-André Eklundh 7%

Morotai Degato kördes senast av André Eklundh för första gången - då blev det seger.

8 KASPER TROT-Björn Goop 43%

Kasper Trot kom till ledningen varvet kvar näst senast och vann enkelt. Gången efter spetsade han, men fick så småningom vinnarhålet. Därifrån sköt han till bra efter sen lucka. Tråkigt läge, men motståndet är överlag inte avskräckande. Men det här är en till favorit som jag försöker fälla.

6 TOURZO-Erik Adielsson 2%

Tourzo körs av Erik Adielsson för första gången och gör debut i ny regi. Jag har gillat det man sett av hästen och även om hon är svårbedömd den här gången tycker jag att hon är klart spännande. 

9 MOGGE HALL-Claes Sjöström 2%
10 BARNEY GRANIT-Oskar J Andersson 1%

Barney Granit missgynnas av bakspår men kunnandet är bra och motståndet enklare.

11 LATTE KÄLL-Peter G Norman 1%

5 APERFECTMATE-Jim Oscarsson 1%

3 JOKE RIBB-Adrian Kolgjini 1%

Joke Ribb har ännu aldrig vunnit men visat hygglig 
kapacitet.

 

V86-5, AUTO 1640, Fördel Ston, Jägersro

5 DONTBREAKTHEBANKÅS-Lutfi Kolgjini 34%

Talangen Dontbreakthebank Ås gav upp i comebacken men med tanke på det defensiva upplägget av kusken var det kanske uppenbart för kretsen kring hästen att han inte skulle vara som bäst. Jag gissar att man laddat för den här starten på hemmaplan istället? 

3 NORTON COMMANDER-Conrad Lugauer 30%

Norton Commander har vunnit sju av elva lopp och var omutlig när han struttade runt till enkel seger förra veckan. Från detta läge bör det vara en hygglig chans att ta en ny vinst, och jag räknar kallt med att han segerstrider hela vägen in i mål. Den korta distansen är väl ingen fördel men han är så pass tuff och fartfylld att han borde ha  bra chans att vinna ändå. Norton Commander har vunnit de tre lopp Conrad Lugauer kört hästen i Sverige. 

11 GALVANI BOKO-Peter Untersteiner 12%

Galvani Boko imponerade vid debutsegern för Peter Untersteiner och bör vara med i striden med ett vettigt lopp härifrån. Från ett bättre läge hade jag troligen gett honom tipsnicken.

9 STARO LEONARDO-Joakim Lövgren 2%

Staro Leonardo har inte vunnit i år, men är en klart grundkapabel häst som har styrkan som sitt främsta vapen. Därför är distansen i kortaste laget och han skulle behöva högt tempo för att komma till sin rätt. 

6 CASTERLY ROCK-Christoffer Eriksson 12%

4 COPACA BANANA-Stefan Persson 1%

Copaca Banana körs av Stefan Persson för första gången. 

12 WIDE GAME-Carl Johan Jepson 2%

Wide Game är en fin och bra häst i grunden. Framgångarna har dock uteblivit i år. På onsdag gör han andra starten i ny regi, känslan är att formen borde vara på uppgång. Sedan är det förstås svårt att begära seger från tolftespår.

2 M.T.LANCELOT-Thomas Uhrberg 1%

M.T.Lancelot har vunnit fyra av de sex gånger han gått i ledningen och fyra av nio starter på Jägersro. 

1 FIRSTLADY MICHELLE-Sören Boel 1%

En häst som är i bra form är Firstlady Michelle. Hon kan få loppet. Hon har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och fick då rygg ledaren. Har frontat en gång från spår 2. Har vunnit ett av de två lopp hon gått i ledningen 

7 GREEK F.BOKO-Steen Juul 3%

10 TROPHY GIRL-John Köhler 1%

8 RED RIVER BROLINE-Roger Malmqvist 1%

 

V86-6, VOLT 2140, Solvalla

8 PACIFIC W.F.-Örjan Kihlström 16%

Pacific W.F. var fin vid segern senast och har känts bra i träningen efter det. Han borde räcka en bit här också och han går precis likadant som senast. Visar klart uppåtgående form och får Örjan i vagnen för första gången. Får tipset men garderas.

7 ELDORADO B.-Torbjörn Jansson 6%

Eldorado B. höll klart bra från ledningen senast i ett vasst fyraåringslopp som vanns av Milliondollarrhyme. Bakom sig hade han Selmer I.H., och han är som bekant ingen bluff. Han trivs kanske som allra bäst i ledningen, men är kapabel nog att duga även bakifrån. 

9 SURVIVAL KIT-Kaj Widell 2%

Har hög kapacitet och framförallt styrkan att göra något på egen hand men är väldigt osäker på benen och går inte att lita på. Felfri kan det vara skrällen i loppet.

3 READY TO FLEX-Jorma Kontio 7%

Ready To Flex är på gång nu. Det skulle vara klart spännande att se honom i ledningen. Han har gått i spets i ett lopp, då blev det seger. Har vunnit ett av de tre lopp Jorma Kontio suttit i sulkyn. 

6 MON ETOILE-Dennis Spangenberg 53%

Mon Etoile är kapabel för klassen och kan springa riktigt fort. Med lopp i kroppen räknar jag med en förbättrad insats och det kan mycket väl bli seger.

11 MELLBY EMERALDS-Ulf Ohlsson 2%

I ett vidöppet lopp kan det mycket väl vara dags för den här herren. Med en fin start sitter han bra på det och sedan finns det fart för att överraska

1 YAGANASHI-Veijo Heiskanen 2%

Yaganashi har haft innerspår i voltstart i ett lopp, då blev det galopp kort efter start. Har inte visat startsnabbhet från andra öppna spår. 

10 URCHIN-Jimmy H Andersson 5%

Urchin svepte fältet från kön senast och vann överlägset. Han hade visat form i flera starter innan dess, utan att få vinna och det var inte mer än rätt att det var hans tur nu. Är han lika bra igen har han chans. 

12 PASTELL TILLY-Peter G Norman 1%

2 PANAMERA-Daniel Olsson 1%

4 FANCY NANCY-Erik Adielsson 2%
13 DULCO DI QUATTRO-Björn Goop 2%

Dulco di Quattro har inte vunnit på några starter, men var fin vid vinsten och löser det sig från bakspåret på tillägg ska han räknas.

14 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 1%

5 MARJONS IVORY-Kevin Oscarsson 1%

Marjons Ivory körs av Kevin Oscarsson för första gången.

 

V86-7, AUTO 2640, Fördel Ston, Jägersro

9 VINCENT AS-Thomas Dalborg 18%

Vincent As rundade fältet från bakspår på tillägg senast och precis som hela Magnus Dahléns stall visar han en härlig form. Han vann i stark stil från ”dödens” inom V75 senast. Är han lika bra nu så är det klart att han kommer att slåss om segern.

10 PEAKADILLY-Steen Juul 26%

Peakadilly överraskade med att ta sig till finalen i Svenskt Travderby, där han galopperade utan chans drygt 300 kvar. Steen Juuls fyraåring är stark så det räcker och blir över i ett sånt här gäng, och jag räknar med ett offensivt upplägg. 

11 TROPICANA ÅS-Stefan Söderkvist 20%

Tropicana Ås är inte lika­ stark, däremot är hon mycket snabb en bit med ett lopp på väntan. Hon blev ambitiös senast i ledningen och slösade bort energi och tröttnade på upploppet. Bakspåret behöver inte vara tokigt då hon får en ryggresa härifrån och kan spara på krafterna. Kunnandet finns för att vinna.

1 GLOBAL TENDENCY-Peter Untersteiner 17%

Global Tendency har haft innerspår bakom bilen i två lopp och tagit ledningen båda gångerna. Har dock bara vunnit ett av de fem lopp han körts i ledningen. Hon behöver ett smyglopp vilket hon lär få härifrån. Hon går bra mest varje gång, men vinner inte ofta och det känns inte som någon jättehet segerchans. Distansen är dock inga problem då hon är fin att köra och det blir jänkarvagn den här gången. Outsider.

2 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 6%

Tim Frontline har gått starkt efter tränarbyte och är tidig om man garderar vidare. Han har inte haft marginalerna med sig på slutet men kunnandet finns där. Han sprang och sökte lite senast och det blev galopp 250 kvar. Han såg konditionsmässigt mycket stark ut i det läget. Får han aktionen att stämma fullt ut har han chans.

8 BATMAN GODIVA-Joakim Lövgren 4%

Batman Godiva är en härlig kämpe som kommer långt på sin inställning. Näst senast fick han inget enkelt lopp, men gick ändå undan till lätt seger. Då det var hans första lopp på tre månader trodde jag en del på honom senast, men fick inget svar på om han flyttats framåt formmässigt eller ej, då han galopperade kort efter start. Läget är förstås risigt, men kommer han inte alltför punschigt på det kan han nog räkna med lite tempohjälp av konkurrenterna, och då tror jag han slutar på fotot. Batman Godiva har vunnit fem av de tio starter han gjort på Jägersro. Från ledningen är statistiken tre av tre.

6 GLOBAL STRATEGY-Peter Ingves 2%

3 KENDRA SILVIO-Joel Uhrberg 1%
7 AISHA SIMONI-Carl Johan Jepson 4%
4 HAVBERGS VIKING-Christoffer Eriksson 2%

Havbergs Viking ser ut att ha bra spetschans. Måste nog få bestämma lite för att hålla­ ända hem, men det kan han få göra

5 ATTILA D.K.-Rene Kjaer 2%

 

V86-8, AUTO 1640, Stolopp, Solvalla

10 LOVE NO LIMIT-Veijo Heiskanen 20%

Love No Limit får tipset, framförallt efter­som hon med lite tur (och startsnabba ryggar) kan hamna betydligt bättre till än Mattie från start. På kort distans kan lägesgynnade hästar alltid hinna undan. Hon känns normal i träningen och ska hålla fin form. Om banan tillåter så kommer man köra barfota runt om den här gången, vilket är ett klart plus. Missgynnas av bakspåret då hon är startsnabb.

11 MATTIE-Jorma Kontio 31%

Mattie är under kraftig utveckling - en utveckling som skjutit fart sedan hon kom till Timo Nurmos. I regidebuten gick hon fint i skymundan i ett kval till Derbystoet och senast vände hon ut och in på ett liknande gäng som kvällens på ett överlägset sätt. Hon fick ingen lätt första uppgift hos Timo Nurmos, då hon direkt togs ut i ett kval till Derbystoet. Hon fullföljde väl som sexa i det heat som Mily vann före Candy la Marc och det gick helt enkelt inte att ta något från kön i en 09-avslutning. Senast visade hon att hon gått framåt med den genomköraren, då hon svepte till överlägsen vinst i ett gäng som var minst lika skarpt som detta. Med dessa två lopp i kroppen kan hon vara ännu bättre nu.

2 WINDY CINDY-Niclas Benzon 17%

Windy Cindy är ärlig och kan räcka en bit om hon kommer till spets utan att det kostar alltför mycket. Windy Cindy har vunnit åtta av de tio lopp hon gått i ledningenNiclas Benzon har spetsläge och över den korta distansen kan ekipaget bli svårfångat.

3 SENTENCE ÅS-Kaj Widell 6%

Sentence Ås har toppform och kan skrälla vid favoritfall. Hon är inte helt på topp ännu, men kommer mer och mer för varje start. Hästen har tränat på som vanligt efter senast och ser ut att må fortsatt bra för dagen. Det var helstängt och skor runt om senast, men det kan bli aktuellt med open eye-huvudlag och barfota runt om nu, men inget är bestämt just nu.

8 UNCHAINED FEELINGS-Örjan Kihlström 5%

1 ZOOM ZOOM-Ulf Ohlsson 5%

Zoom Zoom har haft innerspår bakom bilen i två lopp och fått rygg ledaren båda gångerna. Har vunnit ett av de två lopp hon gått i ledningen. Hon är farlig om hon visar uppåtform.

4 CARMENCITA MAJO-William Eriksson 12%

6 MOON´S BLACK LADY-Terese T Rosén 2%

5 ELVIRA GAMBLE-Troels Andersen 1%

9 UPBEAT MUSIC-Peter Eriksson 1%
7 PRINCESS TIME-Oskar J Andersson 1%

12 BRAVO QIRA-Karl Aikio 1%

Skapad i V86.

Lämna en kommentar