V75 Lördag 15 september HAGMYREN

V75-1, VOLT 2140 Klass II

2 HUNGARIAN HOTWAX-Kaj Widell 16%

Hungarian Hotwax har övertygat vid segrarna och ser ut att vara mogen för att klättra i klasserna närmaste tiden. Mycket hänger på hur Kaj Widell klarar andraspåret och lyckas han till och med komma före favoriten blir det en tuff match för denne. Det verkar dock bli vanlig vagn nu när det är voltstart.

– Har gjort det jättebra på slutet, han har börjat fatta vad det går ut på. Han ser fin ut i jobben och allt är bra hemma. Han är travsäker och han borde klara spåret, men det kanske inte går att ladda så hårt. Han går med vanlig vagn nu, men så har han vunnit förut. Inget annat nytt och han räknas, säger Thomas Lönn

7 VÄSTERBO POKERFACE-Jorma Kontio 40%

Västerbo Pokerface har varit ett stort stallskrik två gånger i rad, men inte lyckas vinna. Näst senast fick han enbart stryk av en smygkörd häst men senast i ett Derbykval var han småseg och det är inte den snärtiga Pokerface just nu. Kommer han till ledningen är det givetvis en bra chans, då det är loppets bästa häst och han kliver ner i klass, men han är ingen blixt från start och det föreligger viss vingelrisk – i alla fall en tung inledning. Jag hoppas på favoritfall och tar en kvartett på lappen.

– Har fått två tuffa lopp på slutet och gjort det helt okej. Västerbo Pokerface känns fin i träningen och jag tror att han ska kunna öppna ganska snabbt från det här spåret även om det är ett tag sedan han var ute i voltstart. Han är en av de som ska streckas, men det är nog ingen man ska lämna ensam på kupongen, säger Andreas Lövdal i stallet
9 HECTOR BOKO-Dennis Spangenberg 18%

Hector Boko visade vid segern senast att han besitter kapacitet för att vinna men från bakspår i voltstart är risken stor att hästen kommer bort. Han har tränats i Sverige tidigare och har provat voltstart men galopprisken är stor. Felfri är han med och gör upp om det och det är farligt att räkna bort honom.

-Han gjorde det verkligen bra senast utvändigt ledaren och det verkar på hästen som han går framåt för varje vecka. Tidigare har han gärna gått över i passgång de sista hundra metrarna men på slutet har han hållit sig i trav även den sista biten vilket är glädjande. Nu blir det första gången med voltstart. Vi har försökt öva med honom här hemma men det blir så klart lite annat när det blir riktigt lopp och vi får hoppas han klarar det. Helst ser jag att han går barfota bak igen men jag får prata med Dennis på lördag och se hur vi gör. Han reser samma dag säger Thorsten Tietz.

10 M.T.MACHIAVELLI-Jörgen Westholm 4%

M.T.Machiavelli var inte som allra bäst senast, men har gjort många bra lopp innan dess och tränar bra. Jag tror även att han går framåt med det loppet, men läget var inte det bästa. Kommer han till kan han ändå räcka en bit. Han går barfota som vanligt och får chansen som min skräll i loppet. Westholms val av tre hästar i racet.

– Han har inte presterat som bäst på sistone, men varit bra innan det. Formen är på gång igen och han räcker i sammanhanget. Vi kör barfota och med en jänkarvagn, säger Jörgen

---------------------------------------------------------------

5 WIND KNIGHT-Oskar J Andersson 1%

Wind Knight är inte så dum i grunden och har sett fin ut i Westholms regi på slutet. Stor galopprisk från spår fem, men är nu körd av någon annan än ägaren bara för andra gången i karriären och får duktige Oskar J i väg sexåringen kanske man kan överraska.

– Har gjort bra insatser för oss, men han har galopperat från liknande lägen förut så spåret är ett minus. Sköter han sig och får en bra resa kan han vara bland de tre främsta. Det blir barfota och vanlig sulky, säger Jörgen Westholm.

6 ANDDONTSAYITSOVER-Kevin Oscarsson 2%

Anddontsayitsover vann från ledningen trots tufft tempo hela vägen senast och är favorit att ta täten igen där han är mycket bättre än bakifrån enligt Kevin Oscarsson. Kanske kan hålla hela vägen om de bästa kommer bort.

– Vann på ett jättebra sätt senast och vi är fortsatt nöjda med hästen. Han har ett perfekt läge, det vi hade önskat om vi fick välja, och kommer jag till spets provar jag nog där, han går klart bäst där. Kommer att gå med vanlig vagn nu, säger Kevin.
1 PEPPER BROLINE-Örjan Kihlström 7%

Pepper Broline är på väg uppåt i form efter långt uppehåll och har Kihlström i sulkyn och ett perfekt smygläge.

– Han håller fin form och han har gått bra i de två senaste loppen. Allt verkar fint hemma. Han har bra förutsättningar, men det är svårt att bedöma spetschansen. Jag överlåter det taktiska till kusken. Han kommer att gå som han har gjort tidigare, så inget nytt. Han gör säkert inte bort sig, säger Rikard Björling

11 PRINSEN ONE-Rikard N Skoglund 0%

– Prinsen One trivs bäst i främre träffen så vi ligger lågt från detta utgångsläge. Det blir barfota, jänkarvagn och första gången med rycktussar, säger Jörgen Westholm
3 MARACANAZO-Oskar Kylin Blom 8%

Maracanazo gjorde debut för allt mer framgångsrike Oskar Kylin Blom senast och gick bra som tvåa med lite krafter kvar. Spännande ändringar nu med barfota fram, rycktussar och kanske ett norskt huvudlag och ger det rätt effekt duger han nog bra i den här klassen.

– Han gick bra i debuten för mig som tvåa. Han var inte tempojobbad före och borde vara vassare nu. Jag körde med fast bomull senast, den här gången kör jag med rycktussar. Jag kommer även plocka av framskorna och det tror jag får positiv effekt, säger Oskar Kylin-Blom.

12 IT HAPPENED AGAIN-Göran Wester 1%

– Han är pigg och glad och allt är bra efter senast, men vi har ett dåligt läge och det är ett helt annat motstånd den här gången. Kan vi vara femma-sexa så är jag nöjd, säger Göran Wester.

8 YOU TO NEAT-Markus B Svedberg 1%

– Blev sjuk efter han vann så formen var inte på topp senast, han borde vara vassare nu. Jag är ganska nöjd med läget och öppnar ettan bra kan vi hamna bra på det. Västerbo Pokerface är bra men annars räknar jag med att vara långt framme, säger Markus B Svedberg

4 TITAN IGIRO-Ville Karhulahti 1%

-Han har gjort bra lopp på sistone men hade senast oturen att bli fast i en trött rygg och skar linjen med sparade krafter. Har bricka fyra men jag räknar med att han klarar spåret och det bör bli en bra position. Kommer han bara till i loppet så är jag inte främmande för att han kan vara trea-fyra. Han går med samma balans som senast men det kan nu bli en vanlig sulky säger Thomas Franck.

 

 

V75-2, VOLT 2640, Stolopp

2 AMANDA ROSE-Jorma Kontio 19%

Amanda Rose gör debut över distansen, men hon har varit stark och distansen bör inte vara några problem då hon har toppform. Hon har fin löpskalle och vill vara först i mål som statistiken visar. Voltstart är ett litet frågetecken, men jag tror att hon ska klara starten. Det blir lätta skor och vanlig sulky. Hon kan springa en bit under 1.15 och stallet har bra förväntningar. Hon reser bra och man anländer redan på fredag och övernattar hos Aleksi Kytölä.

-Jag var nöjd när hon var fyra i Rovaniemi för sex starter sedan då hon gick 13,2 sista varvet ute i spåren. Hon har sedan vunnit fem gånger i följd och varit bra varje gång. Hon är stark och snabb, har vunnit med rygglopp, utvändigt ledaren, i ledningen och har inga svaga sidor. Hon har haft krafter kvar i loppen över medeldistans och lång distans ska inte vara något problem. Det blir skor runt om och öppet huvudlag som vanligt och allt har varit bra i jobben. Hon övernattar i Umeå och reser vidare till Hagmyren på lördag och det är en häst som äter och dricker bra säger Pekka Vikuri.

1 SISTER MORPHINE-Kevin Oscarsson 2%

Sister Morphine håller jättebra form och är på väg uppåt. Hon hade lite problem med infektioner i somras och fick en paus. Hon känns nu jättefin och läget är perfekt. Hon ska ha rygglopp och rygg på ledaren vore perfekt. Det är bra hästar emot och jag ser henne som en outsider med högt spelvärde. Hon kommer att tävla med tunna aluminiumskor nu, vanlig vagn dessutom, sedan blir det halvstängt huvudlag som vanligt. Loppets skrällbud!

– Hon är i bra form och mötte fina hästar senast. Satt lite halvfast i den starten. Hon borde vara vassare med det loppet i kroppen men hon behöver ett rygglopp för att komma till sin rätt. Skulle precis allt stämma är det klart att hon kan duga. Går med lätta skor nu, säger Kevin Oscarsson.

8 DEALWITHAKISS-Carl Johan Jepson 13%

Dealwithakiss gör ofta starka lopp men får jobbiga resor. Nu kanske det äntligen kan vara dags för vinst igen från ett spännande läge? Hon har tidigare visat att hon duger i de här sammanhangen. Hon har fått några tuffa löpningar på sistone och formen är bättre än vad raden visar. Carl Johan Jepson har kört stoet med framgång tidigare och det är ingen omöjlighet att det blir en snabbstart och att man skaffar sig fint slagläge.

– Känns bra och jag har inget negativt att rapportera om. Hon har varit mycket ute i spåren och det kanske hon slipper den här gången. Det är debut över distansen men jag tror det ska gå bra. Inga ändringar, säger David Persson.

14 ELLIEANN-Sofia Frilén 10%

Ellieann går urstarkt hela tiden nu och täta starter ska inte vara någon fara. Med minsta lilla flax under vägen kan det vara hennes tur. Hon fick gå första i tredjespår sista 1200 i lördags och gjorde ett kanonlopp. Täta starter har gått bra tidigare och det blir jättelugn träning i veckan. Distansen är perfekt och med en bra rygg borde hon vara långt framme. Hon hade vanlig vagn senast, eventuellt blir det bike nu. Halvstängt norskt huvudlag och barfota fram som vanligt.

– Hon fick göra grovjobbet senast och fullföljde bra med tanke på löpningsförloppet. Jag tror att vi kan köra med jänkarvagn den här gången och lång distans passar henne bättre än medeldistans. Hon ska räknas, tycker Ingemar Söderberg

9 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 18%

Linda’s Girl är ojämn, men en riktig tuffing när hon har sin dag. Senast var hon bara seg, men hon trivs inte alls i ryggar och ska hon vinna det här måste nog kusken fram i dödens tidigt. Räknas om han lyckas med det och hästen har samma form som vid segrarna i somras.

– Hon var inte som bäst senast och hon blev helt enkelt på dåligt humör efter alla omstarter. Jag tror att formen är bra och helt borta ska hon inte vara, säger Oskar.

11 MA RUNNING-Oskar J Andersson 6%

– Hon krokade ihop i startögonblicket senast, det loppet är bara att glömma. Ma Running har visat fin form på sistone och det blir barfota och jänkarvagn igen, säger Jörgen Westholm.

13 CALAMARA´S GIRL-Örjan Kihlström 8%

Calamara’s Girl lär få smyga i det längsta med Kihlström och då är hon rätt vass på speed till slut

– Satt fast senast. Förhoppningsvis så är hon på väg att hitta toppformen nu och jag tycker den här uppgiften ser intressant ut. Får vi lite hjälp på vägen så slår vi många till slut. Vanlig vagn nu, säger Svante Båth

10 AMALIA CASH-Jörgen Westholm 14%

Jörgen Westholms häst har alltid visat hög kapacitet och trots läget kan hon vissla förbi samtliga i det här loppet. Amalia Cash hanterar distansen och det låter som om stallet har siktat på den här uppgiften. Kan mycket väl spurta till seger igen, hon är ju bra i grunden

– Hon gick starkt senast och gynnas av distansen samt om det blir högt tempo. Formen är fortsatt fin, hon kan mycket väl vara i segerstriden. Barfota och vanlig vagn, säger Jörgen.

6 SELMA TÖLL-Tomas Pettersson 5%

Stoet har fått ett vettigt läge och känslan är att hon är på gång. Det finns kunnande att skrälla om hon hamnar bra till från inre springspåret. Det är en skräll som kan bli svårfångad från ledningen. Hon trivs klart bäst där och även om lång distans kanske inte är något plus så brukar spets i stoloppen ofta vara riktigt bra grejer.

-Hon har riktigt bra form och är betydligt vassare än vad man kan läsa sig till. Hon trivs bäst i ledningen och har ett riktigt intressant spår. Kommer hon till spets utan att det kostar för mycket är hon ett rysarbud. Hon går barfota runt om igen säger Håkan Wallberg.

15 OLYMPIA GOLD-Per Linderoth 1%

– Hon har stått över lite och jag misstänker att det fattas lite till toppformen. Det blir ett snällt upplägg och sedan får vi ta vad som går. Barfota runt om är tanken, säger Per Linderoth

---------------------------------------------------------------------- 

12 GATHANIA-Ulf Ohlsson 1%

Jämn och nyttig men ingen riktig tiger i slutstriderna. Får det kämpigt att vinna

7 DAME DREAM-Markus B Svedberg 1%

– Har bra form just nu och har gått i mål med sparat tre gånger i rad. Hon är snabb första stegen så hon borde hamna bra på det. Inga ändringar, säger Markus B

5 TEQUILA GEL-Peter Eriksson 0%

– Har haft lite problem senaste loppen, det har inte blivit något bra med löpningarna men så kan det vara. Hon är stabil från det här spåret. Det kanske blir svårt att vinna men jag hoppas hon är med en bit fram. Vanlig vagn den här gången, säger Peter Eriksson.

3 ANNIE OAKLEY ZENZ-Mathias Andersson 0%

-Hon blev grovt störd i starten och det borde ha blivit omstart, sedan var den dagen förstörd. Hon var behandlad inför det och behövde loppet och kommer att vara bättre på lördag. Det är rätt distans och hon är matchad för det här, så får vi se hur långt det räcker. Hon går nog inte ut och bara vinner men vi hoppas på en okej slant. Nu blir det helstängt vilket hon går bäst med, i övrigt kör vi som senast säger Mathias Andersson.

4 BE BOP A LOLA-Rikard N Skoglund 0%

– Det är värre emot nu och hon får jaga pengar, säger Niklas Sköld.

 

 

V75-3, AUTO 1640, Klass I

5 URAL-Örjan Kihlström 38%

Ural är kapabel för klassen och borde kunna tjäna fina pengar framöver om han får hålla ihop och vara frisk. Svek som stor favorit näst senast men var tillbaka gången efter då han vann säkert från spets. Här finns det risk att han får göra jobbet men jag är inne på att han är så pass bra att han kan ro i land med uppgiften ändå. Spår 5 bakom bilen över kort distans har mycket fin statistik. Han har vunnit 7 av 9 när han körts i ledningen, men bara 2 av 12 från andra positioner.

– Näst senast han var ute så kvävde han sig, han fick inte luft när det gick så sakta i loppet. Han var fin senast då han fick bestämma farten i spets. Han gick jobb häromdagen och han var fin då. Han går på alla distanser och är snabb ut så han bör vara bland de tre, annars blir jag besviken. Inget nytt, säger Susanne Richter.

2 YANKEE BOY-Kim Eriksson 23%

Yankee Boy är en jättefin häst med skönt klipp i steget och han har rätt så goda chanser här. Senast galopperade han i det uttagningslopp till Derbyt som Who’s Who vann – och han var rätt så hårt spelad vilket säger en del om kunnandet. Håller han ut de övriga och hittar till ledningen är chansen god, men han är så pass bra att han kan vinna bakifrån också då speeden är sylvass. 

– Hästen är otroligt kapabel men fortfarande inte helt stabil och senast spände han sig bakom bilen. Planen är att köra offensivt utan att gå ”all in” från start. Han är naturligt startsnabb men vi kommer inte offra livet för att komma till ledningen. Jag har en häst i toppform som tävlar hela vägen och med ett bra lopp tror jag att han är med och krigar om segern, säger Stefan P Pettersson

3 THELMA DE GLATIGNE-Ulf Eriksson 10%

Om Yankee Boy kommer bort  i starten ligger vägen öppen för Thelma de Glatigne att nå till ledningen. Hon öppnade mycket bra senast men kunde inte följa med Laskari, vilket är förståeligt,  men var ändå godkänd och på läget kommer hon med på systemet. Senast pressades hon hårt via 09.5 första tusen och tvingades släppa, sedan orkade hon inte riktigt fullfölja. AK Rundqvist påpekar dock att hästen inte alls övernattade bra inför den starten, bland annat så drack hon dåligt. Visar hon bättring och får öppna 1.11 - 1.12 första varvet så kan hon bli svårslagen i spets, intressant på 10%.

-Hon har aldrig gått ett lopp som senast där det gick 09,5 på varvet. Hon gjorde det klart godkänt tycker jag och framförallt med tanke på att hon inte hade varit helt perfekt i förberedelserna. Vi hade starthäst dagen innan varför hon övernattade och hon hade inte fått i sig tillräckligt med vätska märkte vi. Nu räknar jag med en bättre prestation och hon går nog framåt av att hon fick gå sig ordentligt trött senast. Öppet huvudlag, jänkarvagn och barfota fram som vanligt säger Anna-Karin Rundqvist.

1 EMERALD BOKO-Jenny A Björk 2%

Emerald Boko öppnar bättre än medel och får vinnarhålet eller tredje invändigt. Han avslutade mycket snabbt från kön senast mot bra hästar. Är alldeles för lite spelad.

– Han har toppform och läget är bra även om han kanske inte är något spetsbud. Men vi borde få ett bra lopp och även om det alltid är tufft på V75 så är han väl inte helt borta. Det blir barfota runt om igen, säger Jenny A Björk.

--------------------------------------------------------------

7 CORRODED-Jan Norberg 2%

-Har toppform men blev alldeles för laddad senast. Synd på spåret här. Vi kör barfota runt om, öppet huvudlag, svensk jänkarvagn och provar med huva nu säger Robert Bergh.

8 RADAGAST-Oskar J Andersson 2%

Garderar man loppet vidare tycker jag att Radagast är given att plocka med. Han har sett fantastiskt fin ut på slutet och sköt till vasst på en topptid som trea bakom Laskari senast. Tyvärr är läget helt iskallt nu, men skulle ekipaget ha tur och ramla ner i ett bra slagläge samtidigt som det blir tufft tempo i täten blir han nog svår att stå emot sista biten.

– Radagast har utvecklats och går fina tider varje gång, senast var han riktigt bra och det var det bästa lopp han gjort. Nu hade vi otur med spåret och i sådana här lopp där alla är så jämna krävs det tur på vägen om han ska kunna strida om segern. Om inte banan är dålig på lördag så kör vi med exakt samma utrustning som senast, säger Fredrik Tengstad.

6 JACK ZON-Per Linderoth 1%

– Formen ska vara bra med två lopp i kroppen och han kändes fin i ett lite enklare sällskap senast. Jack Zon är hygglig från start åtminstone och stämmer det kan jag sträcka mig till en platschans, säger Per Linderoth.

9 LAMINO-Ville Karhulahti 2%

Bakspår på kort distans förvisso. Men hästen gillar högt tempo och skulle öppningen bli lite för snabb för täthästarna finns chansen att överraska alla till slut.

– Jag var nöjd med honom efter ett uppehåll senast och han kan nog vara ännu vassare nu. Löser det sig kan han nog dyka upp bland de tre. Han går exakt som senast, säger Björn Röcklinger

11 IN LINE TOOMA-Oskar Kylin Blom 1%

-Han har fått en kortare tävlingspaus sedan senaste starten men han har tränat på bra hela tiden. Det känns som att formen är fortsatt fin men tyvärr har han fått ett väldigt svårt läge som drar ned förhoppningarna. Senast gick han med skor runt om men nu blir det barfota bak och vi kör med jänkarvagn säger Henrik Larsson.

12 RED WHITE N BLUE-Ulf Ohlsson 2%

– Hästen är inte så tokig och kort distans ska fungera bra. Men från det här läget tror jag inte att han är något för vinnarspelarna, säger Ulf

4 KULANI-Mathias Andersson 0%

-Det här är ett nyförvärv som jag köpte in för cirka en månast sedan. Hon har blivit åtgärdad sedan dess och kändes riktigt fin i ett provlopp i lördags där jag körde 10/300 till slut. Visst är hon svårbedömd men hon känns så fin så jag tror på en bra insats direkt och hon är väl den av mina två på V75 som kanske kan överraska. Vi kör med helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota fram.

 

10 MARVELOUS-Jorma Kontio 18%

 

 

 

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

3 HÖVDING JAROS-Örjan Kihlström 16%

Hövding Jaros har visat mycket bra form och kan få ett passande smyglopp av Örjan Kihlström. Han har läge för att få en spårsnål resa vilket passar fint. Han avgjorde säkert efter en vilsam resa näst senast och Örjan Kihlström bör passa perfekt på den norske sexåringen. Han  ska tävla barfota runt om och eventuellt i jänkarvagn likt segern näst senast. Norska kallblod brukar hävda sig mycket väl i svenskt sällskap. Han har väldigt fin form och gjorde ett starkt lopp som tvåa senast på Klosterskogen. 

– Hästen har gått jättebra på slutet och kommer med full form. Jag tror att Örjan passar bra på honom och jag hoppas att vi kan låna en jänkarvagn som han hade vid segern näst senast. Jag tycker att han ska streckas, säger Gunnar Kvärne.

2 T.B.´S TRÖLLGUTT-Erlend Rennesvik 8%

Har ingen seger i raden men har ändå visat skaplig form. Här ser det ut att kunna bli spets eller rygg på ledaren och i den positionen ska han inte räknas bort i ett ganska öppet lopp. Kusken Erlend Rennesvik visade hög kuskform på Bjerke i söndags. Han ser ut att trivas med att springa i front och kan öppna stabilt och snabbt. Lyckas man hitta till ledningen kan det nog räcka ganska långt förutsatt att travet stämmer.

– T.B.’s Tröllgutt är inte lita på men läget borde passa bra och han är i bra form. Loppet ser jämnt ut och på läget tycker jag inte att min ska vara helt borta, säger Anders Wolden Lundström

5 LYKKERUS-Rikard N Skoglund 6%

Lykkerus är ett fartfyllt men svårt kallblod som imponerade på mig för tre starter sedan. Då hade han kanske besegrat en av favoriterna här, 15 Bellfaks, utan ett snedsteg mitt på upploppet. Nu står han bättre placerad än den och många andra hästar och Rikard Lindh har siktat på denna uppgift. Dessutom hoppar Rikard N Skoglund upp i vagnen och då gäller det att vara med på noterna. Jag tror att ekipaget har rätt så bra chans till en låg procent.

– Han har varit ifrån tävlandet ett tag men kändes nyligen fin i ett skarpare provlopp. Han har otroligt bra kapacitet när han sköter sig och kan vara långt framme. Inga ändringar, säger Rikard Lindh

13 VILL SOLEN-Jorma Kontio 6%

Vill Solen var grym senast och kan avgöra loppet på styrka igen. Han  bör vara i samma form nu som vid segern i Bollnäs och har man bara lite flyt med positionerna i loppet från 40 meters tillägg har han fart att vara med och göra upp om det här också. Eventuellt kan det bli någon form av skoryck den här gången

-Han var lite snorig några dagar för ett tag sedan och det berodde nog på att vi fått in många unghästar i stallet. Men han verkade repa sig fort så jag tror inte det ska störa honom nu. Jag tror han kan vara långt framme men helst ser jag att han får lite draghjälp. Det kan bli barfota bak men det bestäms på lördag och vi reser samma dag säger Harald Kvåle.

15 BELLFAKS-Jan Olov Persson 15%

Bellfaks har fått två lopp i kroppen efter ett långt uppehåll. Dessa två har varit i Jan-Olov Perssons nya regi, och hästen har hög kapacitet för klassen. Om han tävlar på normal standard ses han med chans att runda samtliga trots att Hagmyren sällan bjuder bakspårs hästar på segrar.

– Har inte startat på ett tag men känns bra i jobben. Bellfaks har hög grundkapacitet och jag tycker att han ska räknas trots läget, säger Wiktor Kylin-Blom i stallet.

-----------------------------------------------------------------

12 U.R.FAXE-Ulf Ohlsson 25%

U.R.Faxe har vunnit sju lopp i år och insatsen senast visade att toppformen sitter där ännu. Ulf Ohlsson kör i medvind  men här kan det bli långt fram och jag tror att ekipaget kan få svårt att lösa den här uppgiften.

1 FRÖYU PELLE-Gunnar Austevoll 11%

Fröyu Pelle tror jag håller upp ledningen mot 2 T.B.’s Tröllgutt och då kör nog Austevoll där så länge lampan lyser.

-Han har gått två fina löp på slutet. Näst senast satt han fastlåst och senast gick han starkt utvändigt ledaren på nytt rekord. Då gick han sig trött för första gången men han blev lite väl het efter att vi för första gången testat med att ta bort bomull och använt ryckhuva. Så till denna start blir det fast bomull och ryckhuva. Det är en otroligt ärlig häst som kan öppna bra och jag ser gärna att kusken kör i ledning så länge det går. Han åker på fredag men är bra att resa med säger Johnny Wilhelm Nilsen.

14 MYLLKÄRRS SUNE-Pierre Nyström 2%

Myllkärrs Sune har fart för att runda hela fältet om hans aktion skull flyta bättre till slut än vanligt

-Han hade varit ifrån inför senaste starten. Jag tyckte väl ändå att han bara var hygglig och inte som bäst. Nu står han lite byngligt till och det blir svårt att komma till härifrån. I första hand får vi inrikta oss på pengar. Det kommer högst sannolikt bli skor runt om den här gången säger Pierre Nyström.

6 SIPPSON-Torbjörn Jansson 1%

Chanslös mot Hövding Jaros senast. Inget hett bud trots att Jansson kör

8 SKAFFER ADRIAN-Ulf Eriksson 1%

– Han var bra senast och formen är fin. Men han står tuffare inne nu och jag är glad bara över att få vara med på V75 och är nöjd med pengar, säger Linn Hellström.

7 VERTIGO KNEKTEN-Per Linderoth 2%

– Han satt fast senast och hästen är i bra form. Det är ett par bra emot men det är väl enklare emot nu än förra gången. Spåret borde han klara. Jag hoppas vi kan köra barfota runt om igen, det verkar så. Kanske blir det en multicam-vagn nu, säger Ola Åsebö.

11 HÄGERN T.H.-Wiktor Kylin Blom 0%

– Han vinner inte så ofta men är travsäker och nyttig. Vi får smyga med och försöka tjäna en bra slant, säger Wiktor.

9 SILVER STJÄRNA-Peter Eriksson 3%

Silver Stjärna var kusken mycket optimistisk kring förra veckan, men då blev det stor galopp direkt. Bör kliva iväg från det här spåret och kan nog öppna snabbt om hon sköter sig. Dessutom kan det bli barfota runt om som hon har gått bra på vid två tidigare tillfällen.

– Hon blev ivrig efter omstarten och hoppade, det var ett olycksfall i arbetet. Barfota runt om den här gången och sedan helstängt huvudlag igen, det är sista starten så det finns inget att spara på. Klaffar det är hon inte borta, menar Peter

10 VESLE MAIA-Bård Humborstad 2%

Vesle Maia är fartfylld och var totalt överlägsen mot Fröyu Pelle (lika start) på Åmål i somras. Lurigt läge, men kanske kan skrälla ändå om det löser sig

– Har inte startat på ett tag men är uppfräschad. Kan göra en del jobb, men det är samtidigt tuffare emot nu än vid senaste segern, vi behöver maxflyt för att segerstrida, säger Bård Humborstad.

4 MINELLI-Carl Johan Jepson 1%

-Hon håller fin form för dagen. Hon har nu ett passande utgångsläge och ska kunna få ett lämpligt smyglopp. Med klaff på vägen skall hon kunna spurta till en fin penningplacering men längre sträcker sig inte förhoppningarna. Inga ändringar är inplanerade säger Anders Hafstad.

 

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

3 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 65%

Antonio Tabac har svarat för årets förvandlingsnummer 2018 och radar numera upp V75-segrarna. Oskar Kylin Blom har gjort ett fantastiskt jobb med hästen som visat prov på både styrka och snabbhet. Han har inte haft spårlottningarna på sin sida på sistone, men denna gång är förutsättningarna perfekta och jag tror att han är snabbast ut och tar hand om ledningen. Väl där är det en toppchans med tanke på hur grymt bra han varit och jag spikar. Spets och slut! 

– Antonio Tabac känns bättre och bättre efter varje start och har vuxit mentalt. Från början brukade han sig inte för fullt, men nu krigar han på ett annat sätt och den här uppgiften ser jättespännande ut. Jag behöver inte låsa mig vid någon taktik men det ser väl ut som att jag får chansen att köra i ledningen. Det blir inga ändringar till den här starten, säger Oskar Kylin Blom.

----------------------------------------------------------------

2 M.T.JOINVILLE-Jorma Kontio 14%

M.T.Joinville är en kanonhäst som gör bra insatser hela tiden, men nu var det ett tag sedan han vann. Han är lika kapabel som spiken, men denna gång tror jag löpningen blir bättre för Antonio Tabac. Det är en tuffing och spåret blev bästa tänkbara för hans del. Han gynnas av högt tempo och kommer att plocka ned många till slut.

– M.T.Joinville är verkligen värd en seger nu och han har ett perfekt läge för hans del på lördag. Han kommer att gå med skor den här gången, han har känsliga hovar. Blir det rätt kört så tycker jag att han ska vara med och kämpa om det igen. Han jobbar på precis som han ska här hemma, säger Susanne Richter

8 MONI VIKING-Ulf Ohlsson 5%

Moni Viking måste med vid gardering. Har varit formidabel på sistone och trots ett svårt utgångsläge tas han med största respekt. Notera att detta är Ulf Ohlssons val i loppet, då han brukar köra 1 Sir Q.C. Han jagar årets första seger och har varit ute i tuffa gäng. Han gav sig motvilligt mot Handsome Brad senast efter ett lopp utvändigt ledaren. Spåret ställer till det och det är risk för vingel från bricka åtta.

– Han fullföljde jättebra bakom Handsome Brad senast som är en bra häst och min har verkligen toppform för dagen. Hade det inte varit för utgångsläget hade jag trott på en mycket bra chans, men det kan gå vägen ändå om det löser sig. Det lutar åt att jag inte ändrar på något i utrustningen, säger Jan Lyng.

4 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 2%

Han är nyttig och säker. Han fick ett bra läge igen och man provar såklart en bit från start. Skulle man mot förmodan komma till ledningen kör man gärna där, men det är inget måste. Han har visat att han duger mot de här hästarna men då måste favoriten ha en sämre dag.

– Jag släppte ledningen senast men vi fick inte chansen och det fanns segerkrafter kvar som det kändes. Det är inte omöjligt att jag kör i ledningen nu och någon gång borde det vara hans tur att få vinna på V75, säger Rauno Pöllänen

9 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 1%

Wilhelm Paal ger sig iväg på långresa med en enda häst med målet att ta sig till final på Solvalla. Han blev fast med krafter kvar senast och tränaren har en bra känsla med honom för dagen. Spåret blev bra då han gillar att gå bakifrån och man siktar på att vara topp tre så man förhoppningsvis kan ta sig vidare till finalen. Nu blir det förmodligen barfota runt om, i övrigt går han som vanligt med stängt huvudlag och vanlig vagn.

– Vi hamnade i en dålig rygg senast och hästen var ursäktad. Formen är det inget fel på och med bättre klaff tror jag att vi kan dyka upp på en topp-tre placering, säger Wilhelm Paal

11 LINUS BOY-Kim Eriksson 3%

– Hästen har ju väldig otur med spåren och det är egentligen omöjligt att vinna från sådana här lägen. Men han har lyckats med det förut och formen är fortsatt bra på honom. Skulle han ha den lilla tur som krävs är han inte helt borta. Det blir inga ändringar, säger Andreas Lövdal i stallet.

1 SIR Q.C.-Ulf Eriksson 4%

Sir Q.C. övertog ledningen ganska tidigt från Antonio Tabac i Bollnäs och vann säkert. Då var det lång distans och Sir Q.C. kan inte vara med och köra om ledningen från spår ett. Om han ska vinna krävs en hel del tur under vägen

– Han har gått från lägsta klassen till Silverdivisionen i år och fortsätter att räknas. Från ett perfekt läge är han inte helt borta. Om banan tillåter funderar jag på att köra honom barfota runt om och troligen med ett öppet huvudlag, säger Stefan Melander

6 MELLBY DRAKE-Jan Norberg 3%

-Även han har formen på topp men har strulat till det för sig i ett par starter. Nu fick han ett svårt läge jämfört med de värsta motbuden. Jag provar lägga på mer vikt fram men fortsätter barfota bak, annars vanlig vagn och halvstängt huvudlag säger Robert Bergh.

7 FORECAST-Örjan Kihlström 1%

– Han har hittat formen och gjort bra insatser på sistone. Forecast känns som han ska i jobben men vinner inte särskilt ofta. Spåret kunde varit bättre. Han tävlar barfota fram igen och med jänkarvagn och stängt huvudlag, säger Kenneth Haugstad i stallet

5 SUPER ZANTOS-Tina Lisell 0%

-Han blev över i spåren från start senast och fick backas ner i kön. Sedan gick han bra till slut och som det känns här hemma håller han sin stabila form. Det får gärna bli jämn fart hela vägen, det trivs vår häst bra med. Läget är hyfsat och han tävlar vidare med skor runt om, norskt huvudlag och jänkarvagn säger Ante Lisell.

10 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 0%

-Hästen ser fortsatt lika pigg och fin ut. Det är nog ingen tvekan om att formen sitter där. Han möter dock ett riktigt getingbo och har dessutom ett chansartat bakspår så om han kan vara fyra-femma så får man vara nöjd. Han gick med bakskor på Gävle senast men nu blir det barfota runt om säger Anders Jonsson.

12 VALEUR-Sandra Nordemo 0%

-Han är på väg uppåt i form och gjorde ett bra lopp som trea senast. Nu blev det tyvärr ett tråkigt läge och det går inte att ha för stora förhoppningar härifrån. Vi får hoppas att det löser sig efter vägen och att han då kan få med sig en hygglig slant. Skor runt om, norskt huvudlag och Customs variant av jänkarvagn säger PG Norman.

 

 

V75-6, AUTO 1640, Guld

2 VOLSTEAD-Örjan Kihlström 49%

Volstead är tillbaka i toppform och Stefan ”Tarzan” Melander hyllar sjuåringen i träningspassen då det lyser form om stjärnan. Han är oöm för positioner, men ledningen vore en klar fördel och det är den givna förstahästen. Han är även så pass stark att han kan vinna detta från dödens om han har sin dag. Han blev fast med gott om sparade krafter i Hugo Åbergs. Därefter vann han enkelt från ledningen över lång distans. Senast avgjorde han enkelt efter ett slutvarv i tredjespår. I Östersund var han kvickare från start än just Charrua Forlan, men tog sig inte till ledningen av egen kraft. Innerspåret i Hagmyren är inte lika fördelaktigt och jag är inne på att Volstead spetsar.

------------------------------------------------------------------

1 CHARRUA FORLAN-Hans Owe Sundberg 18%

Charrua Forlan är en underbar travare hos Hans Owe Sundberg. Han är oftast med i främre träffen och trivs när det blir bra ”tryck” i loppen. Från det här spåret blir det framskjuten placering. Det blir en spännande start och man kör så länge lampan lyser. Han gör förstås ett försök att hålla ut övriga och han har blivit mycket bättre från start med åren. De hade kunnat hålla ut Volstead senast de hade innerspår i Östersund, men han valde att släppa den gången eftersom det var medeldistans. Kan sätta käppar i hjulet för min spik!

5 BEAU MEC-Carl Johan Jepson 4%

Beau Mec var tapper utvändigt ledaren senast. Allt känns bra inför detta och han trivs med Jepson. Slipper han göra grovjobbet som senast kan han vara en obehaglig överraskning för övriga.

11 HEAVY SOUND-Kenneth Haugstad 17%

Heavy Sound var inte alls att känna igen på Jägersro, men fin igen senast. Då blev loppet dock för tufft och mjölksyran kom i sista sväng, vilket gjorde att han trots en bra prestation inte fick med sig något hem. Bekymmersamt utgångsläge, men att det är ett av loppets bästa hästar är jag säker på och det krävs på en bana med ett upplopp som mäter 161 meter. Jag rankar ner honom denna gång. En häst av Heavy Sounds kaliber är dock sällan chanslös.

4 WHITEHOUSE EXPRESS-Per Linderoth 1%

Whitehouse Express kan bättre än han visat på slutet och kanske hittar toppformen snart?

9 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 7%

Han fick inte chansen till slut senast då Volstead vann och hade nog blivit farlig med fritt fram 300 meter från mål. Perfekt läge nu med rygg på Volstead och även om han inte kan hålla den positionen så är han i andraspår där han ska vara. Behöver också hårt tempo på loppet, men farlig i så fall.

12 OASIS BI-Kim Eriksson 1%

Oasis Bi har en svårslagen meritlista. Överst står segern i italienska storloppet Lotterian 2016 och därefter kommer en uppsjö med topplaceringar i både svenska och internationella storlopp. Trea i det franska styrkeprovet Prix d’Amerique slår högt. Likaså andraplatserna i VM-loppet i USA, Sundsvall Open Trot, Oslo Grand Prix, Olympiatravet, Finlandia-Ajo och Trotting Masters-finalen. Vid fyra tillfällen har den tioårige hingsten sprungit in över en miljon kronor på ett bräde och totalt uppgår vinstkontot till 17,9 miljoner kronor.

Anledningen till att Oasis Bi inte har tävlat sedan januari är att han har jobbat som avelshingst. I mitten av juli kom han tillbaka till gården Björkhult mellan Linköping och Mjölby, där Stefan P Petterssons bedriver sin verksamhet tillsammans med sin sambo Martina Lundin.
- Han var lite småseg de första veckorna men allt eftersom har han kommit igång och nu känns han rapp och fin. Han är träningsvillig och känns precis som han har gjort tidigare. Det är ju inte heller så att han har varit borta i flera år utan han tränades för fullt fram till april, säger Pettersson.
Men ett par frågetecken finns inför lördagens comeback. Dels återstår att se om Oasis Bi fortfarande, efter flera år i världseliten, tycker om att tävla. Dels kan betäckningsarbete sätta sina spår, inte minst i bakbenen.
- Det sliter både på knän och längre ner i benen, framför allt i början när de inte är tränade för det. Men allt ser bra ut nu. Vi har gjort alla prover vi kan och även konsulterat människor som kan och som jag litar på och sedan har vi tränat på efter de råd vi fått och efter eget huvud.
Att Oasis Bi ska gå ut och vinna direkt i sin återkomst på tävlingsbanan är långsökt. Inte för att han inte matchar motståndet i gulddivisionen på Hagmyren, utan för att han lottades till ett nästan omöjligt tolftespår över sprinterdistans.
- Vi får ta det för vad det är. I träningen har vi kört 1.15 över 1 600 meter som snabbast och det viktigaste nu är att han går med i tempot och går med full fart till slut. Placeringen är så klart alltid viktig men den här gången är det viktigaste att han vill och kan hela vägen, säger Pettersson och tar en konstpaus innan han med ett leende tillägger:
- Men de där nästan 18 miljonerna har inte ramlat in av sig självt och med rätt lopp kan allt hända.

10 QUEER FISH-Kaj Widell 2%

3 KING CITY-Torbjörn Jansson 0%

6 UNIQUE JUNI-Rikard N Skoglund 0%

-Unique Juni känns allt bra med. Hon gick ett rejält banjobb i onsdags och kändes jättefin så förhoppningen är att hon ska göra ett bra lopp. Det är jättetufft emot så klart, men med lite flax kan hon kanske vara trea-fyra. Kusken får trycka av från start och chansa på att hitta ned i banan, det går inte att backa från det här läget. Det lutar åt att hon kommer tävla med skor fram och barfota bak, det är hennes bästa balans tror jag. Jag har haft vissa funderingar på norskt huvudlag, men sannolikt fortsätter vi med öppet då hon är så pigg ändå. Jänkarvagn som vanligt säger Hans R Strömberg.

8 FRANCAIS DU GULL-Ulf Eriksson 0%

7 WEST WING-Oskar J Andersson 0%

 

V75-7, AUTO 2640, Brons

10 TESIO-Jan Norberg 20%

Tesio gillar långa lopp och är alltid ett bud i klassen om han har en bra dag. Han har styrkan som sitt främsta vapen. Distansen är passande och att hästen har bakspår har inte så stor betydelse då det finns god tid att avancera framåt när tillfälle ges. Näst senast plockade hästen fram vinnarskallen när han vägrade ge sig på upploppet och vann knappt. Senast höll han bra efter tidig spets, men kunde inte stå emot två konkurrenter som hade mer speed i benen. Hästen har kapacitet för att sänka allt den hårda vägen men riskerar alltid att bli nerspeedad.

-Är stark men letar fortfarande efter den riktiga toppformen. Räknas naturligtvis på kapacitet. Jag återgår till barfota fram, vanlig vagn och öppet huvudlag säger Robert Bergh.

6 FLASH HAMMERING-Jörgen Westholm 16%

Flash Hammering står fint inne på pengarna och ses med bra chans här. Han satt lite för långt bak senast men fullföljde godkänt i ett lopp där det gick ganska fort hela vägen. Han ska ha mått bra av två lopp i kroppen och är allround vad det gäller distanser. Främste utmanare, men det måste lösa sig hyfsat från start

– Han var lite sämre senast, vi tror det berodde på att han inte gillade banan. Hästen tränar bra och har ett okej startspår. Jag tror att han är med i segerstriden. Inga ändringar planerade, säger Jörgen Westholm

4 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 27%

Dom Perignon hade övertygat fram till Derbykvalet senast. Men den plumpen ska vi inte döma honom så hårt på. Nu har han ett bra läge och står lite bättre inne i loppet än senast. Han kan öppna snabbt och har ett perfekt läge och han är Walmanns bästa chans på lördag. Man har ännu inte bestämt balansen men eventuellt kan det kan bli barfota runt om, sedan går han med jänkarvagn som han gjorde senast. Från spets ökar chanserna.

– Vi hade förväntat oss mer av honom senast, men inga fel är funna och vi provar igen. Han tränar som vanligt och distansen ska inte vara något bekymmer. Det blir barfota runt om och inga nyheter i övrigt. Löper han upp till sitt bästa ska han räknas tidigt, säger Kenneth Haugstad i stallet

----------------------------------------------------------------------

1 LOOKING SUPERB-Jomar Blekkan 6%

Svarade för en fin avslutning senast i liknande konkurrens och står lite bättre till den här gången. Med ett smyglopp och lucka till slut kan det bli norsk seger i avslutningen. Han är ingen raket från start, men han får ett fint lopp härifrån hur som helst. Formen är väldigt bra för dagen. Det blir inga ändringar, utan han går som på Bergsåker, vanlig vagn och skor runt om

– Looking Superb visade ju senast att han duger fint i klassen och jag räknar med att han håller samma form till den här starten. Hästen kan öppna snabbt och vi borde få ett bra lopp härifrån. Med tanke på det är jag inte främmande för att vi kan vara med ganska långt framme igen. Jag tror inte att jag ändrar på något, säger Jomar

3 RAJA RIBB-Tomas Pettersson 7%

startsnabbe Raja Ribb har varit fin i provlopp efter behandling och lär få ett bra lopp

– Det är en månad mellan starterna men Raja Ribb gick ett provlopp i lördags och var fin på 1.16,5 full väg. Kusken får ladda från start och hästen trivs i spets, men Tomas får lägga upp det som han önskar. Han kräver fäste bak, men det blir minst barfota fram. Jag tycker att han ska kunna vara bland de tre-fyra främsta, säger Kristofer Jansson

7 WASA WARRIOR-Ulf Eriksson 3%

Har haft bra form en tid men spår långt ute i banan nu och längre distans. Platschans i bästa fall?

9 ORDER BY HEAVEN-Lars D Carlsson 1%

5 BORN UNICORN-Kevin Oscarsson 4%

Born Unicorn tycker jag är en rätt bra fyraåring som inte fått full utdelning på sin kapacitet i år. Han gick ett bra upplopp som fyra i derbykval näst senast, men fungerade inte på Umåker senast. Skor runt om nu är nog inget plus, men han är lite spelad med en duktig skrällkusk och rankas upp lite. Stallet håller Born Unicorn ganska högt och dagsformen är lite bättre än vad resultatraden antyder. Han kan slå till!

– Han är betydligt bättre än raden men har bara strulat på slutet. Är inte helt att lita på men har definitivt chans om han sköter sig. Skor runt om och troligtvis öppet huvudlag, säger Stefan Melander

2 VOLOCITY DE VIE-Jorma Kontio 14%

Volocity de Vie blandar och ger rätt friskt med sina insatser och är nog en ojämn häst helt enkelt. Ibland blir han för het och ibland flyter inte travet som det ska. Skulle han ha en bra dag, vilket nog är möjligt efter en månads tävlingsuppehåll, så kan han nog duga från ett bra läge.

– Han är ute över sin favoritdistans och har ett bra läge. Men han var inte som bäst för dagen senast och det gör att man vill sätta ett litet frågetecken för formen. Normalt sett duger han bra i ett sådant här lopp och han känns fin i träningen, säger Andreas Lövdal i stallet

12 VICTOR RUDA-Daniel Wäjersten 1%

-Tyvärr så hoppade han bort segern senast. Han fick en liten tryckare i sista sväng vilket han inte klarade då banan var hård som cement. Vi får hoppas den är bättre nu på lördag. Han har gjort några riktigt bra lopp men från ett tråkigt utgångsläge är det en peng som gäller i första hand. Han gick barfota runt om senast men nu blir det skor fram i alla fall, i övrigt blir det inga ändringar säger Håkan Skoglund.

8 COAL TRADER-Micael Melander 1%

– Han gick klart bra senast och har jättebra form. Men vi hade nog behövt ett bättre läge för att kunna nå en framskjuten placering, säger Catarina Norqvist.

11 WESTLINE-Oskar J Andersson 0%

-Han tog några felsteg i starten senast och var chanslös i spetskörning för att sedan hamna fel till och galopperade även kort i sista sväng. Han kändes superfin i värmningen så jag ryckte skorna på honom vilket kan ha orsakat galoppen plus att han blev lite bortkörd. Jag har haft problem med blodvärdet på mina hästar ett tag och kommer att ta prov innan loppet. Härifrån får vi hoppas på bra tempo och han går med skor fram och eventuellt tåskor bak samt goggles så han tar i lite bättre säger Micael Broberg.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-7-9-10 (5-6)

2) 1-2-6-8-9-10-11-13-14-15 (12-7)

3) 1-2-3-5 (7-8)

4) 2-3-5-13-15 (1-14)

5) 3 ANTONIO TABAC (2-8)

6) 2 VOLSTEAD (1-5)

7) 4-6-10 (1-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 5 Ural i avd.3 så blir kostnaden endast 300:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar