V75 Lördag 8 September SOLÄNGET

V75-1, AUTO 2640, Klass I

4 DONNERS AM-Per Linderoth 16%

Donners Am kom aldrig riktigt till i en V75-final senast. Nu har han fått en fin uppgift då de tre värsta konkurrenterna har sämre spår. Den långa distansen är ett plus för honom och formen är helt okej för dagen. Han klarar sig i klassen och har börjat hävda sig någorlunda. Motståndet är kanske inte lika tufft den här gången och han kan nog duga en bit. Får tipset men garderas tidigt.

9 QUALITY TILLY-Örjan Kihlström 25%

Quality Tilly har verkligen toppform för dagen. Förutsättningarna passar och det här är nog hans stora chans att vinna V75. Han är i mycket bättre skick nu jämfört med då han var trea i V75-debuten i maj. Det är lite humör i hästen och han kan vara vass innan loppen, däremot upplever tränaren Oscar Bergund inte honom som osäker och vet inte historien om varför han hade så många galopper innan han kom i hans träning. Här har han skött sig varje gång och det hänger säkert ihop med att han haft bra kuskar. Hästen är hur stark som helst och var inte trött i mål senast trots en väldigt tuff resa. Däremot har han varit lite för osnabb för att vinna V75, men ska det ske är det nog på lördag med tanke på formen och passande distans. Läget är okej då han sitter i andraspår direkt. Det blir första gången Örjan kör honom och han får lägga upp det som han vill, men då det är en häst som ska gå i full fart hela vägen har tränaren absolut inget emot om han tar ett tidigt initiativ. Man fortsätter med samma utrustning och balans som i de fyra senaste starterna, tåskor bak, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Senast såg det ut att ta emot lite genom sista sväng men så fort de klev in på upploppet satte Quality Tilly klorna i ledaren och vann till slut enkelt. Det ser ut som en överkomlig uppgift och han måste streckas mycket tidigt.

10 ESPRIT SISU-Ulf Ohlsson 20%

Toppspurtade senast på Jägersro bakom vinnande Who’s Who och det var nog Esprit Sisus bästa insats i år. Håller han sig till rätt gångart är han ett allvarligt segerbud. Han står behagligt inne i klassen och räknas tidigt.
12 GLOBAL UNDECIDED-Ulf Eriksson 15%

Han var fin vid segern senast även om aktionen inte såg som bäst ut, men han är sådan i stilen och det får vi leva med. Jag tror att Global Undecided är gynnad av den långa distansen och trots ett tråkigt läge är han inte helt golvad. Jag tror inte det blir några ändringar på honom
11 PHOTOTOY-Per Lennartsson 2%

6 QAMARO C.D.-Hans R Strömberg 1%
3 MR DREAM COKTAIL-Rikard N Skoglund 9%
2 MAISON PLAGE-Olle Alsén 1%

8 HENNIG LIXARVE-Johan Wiman 5%
5 CHINTANA BANANAS-Antero Heinonen 1%

1 CEMONROC DE COEUR-Erik Adielsson 2%

7 TOUTRE-Kaj Widell 4%

 

V75-2, VOLT 2140, Stolopp

11 INDOOR VOICES-Örjan Kihlström 24%

Indoor Voices två senaste insatser över den aktuella distansen är av mycket hög klass. Får hon ett lika fint lopp som senast kommer hon troligen flygande till en ny seger sista biten. Hon spurtade strålande senast och hennes hårdhet gör henne till ett hett segerbud trots tillägg. Även om hon haft svårt att få till det på V75 tidigare är aktuell uppgift enklare än många gånger tidigare och det är värt att tänka på.

7 ROHERYN-Ulf Ohlsson 19%

Roheryn har tre vinster på sex starter i regi Timo Nurmos. Känslan är att hon är vassare på kort distans men hon är så pass grundkapabel att hon kan räcka till vinst också över 2 140 meter. Blev het i ledningen senast och det har hon inte råd med. Formen sitter där och känslan är att hon kommer iväg bra från springspåret och visst ska hon räknas. Barfota igen, men vanlig vagn när det är voltstart och med en stor häst.

9 UNDER THE COUNTER-Rikard N Skoglund 9%

Under The Counter tål att göra grovjobb på egen hand och kanske kan regibytet få henne att tända till ytterligare. Har varit hos Joakim Elfving i cirka tre veckor nu och får bedömas på tidigare meriter den här gången. Han har varit ute i ett snabbare jobb med henne i allafall och hon kändes väldigt fin då. Motståndet verkar lämpligt och det här är stallets bästa segerchans. Barfota runt om, vanlig vagn och norskt huvudlag. Rikard N Skoglund har tagit ett par segrar med henne tidigare.

1 FAME BOKO-Per Lennartsson 32%

Fame Boko har gjort en rad starka insatser i V75. Nu har hon fått ett drömläge och kan leda runt om. Det krånglade lite i sista svängen senast men hon gick bra över upploppet och formen sitter där. Jag räknar med att Fame Boko öppnar bra från innerspåret och hon körs gärna i ledningen, men rygg ledaren är inte heller fel för hennes del. Barfota fram men Per Lennartsson vet ännu inte om det går att köra barfota bak.
6 MISS GOLDEN QUICK-Magnus A Djuse 1%
13 ELLIEANN-Sofa Frilén 4%

14 SUPER ARIEL-Micael Melander 3%

12 CARJA-Jessika Sidbäck 1%

15 GINNY WEASLEY-Ulf Eriksson 5%

Intrycket senast var bra och det här fartfyllda stoet är på väg mot rätta formen. Det är känt att Robert Berghs hästar går starkt för dagen och det här kan vara en kantboll på lördag.

4 GATHANIA-John Östman 0%

3 ORKIDE C.D.-Krister Söderholm 1%
2 BELLA ON TOUR-Mats E Djuse 2%
5 NEW FLAME-Per Linderoth 0%

8 SO GÅ IMPONERA-Peter Ingves 1%

10 SONATA ÅS-Claes Sjöström 0%

 

V75-3, AUTO 2140, Klass II

1 EMILE ZOLA SISU-Örjan Kihlström 60%

Emile Zola Sisu är orutinerad men uppträder rutinerat. Sex segrar på sju starter så här långt är starka papper i dagens jämna travsport. Perfekt läge den här gången, spets­chansen är bra. Det som kan fälla honom är om någon trots allt skulle vara snabbare och de andra sedan lyckas sy in honom på innerspåret. Om han öppnar som han gjorde den gången han hade innerspår bakom bilen är det utan tvekan väldigt svårt att ta en längd på honom.

7 ROOFPARTY-Jim Oscarsson 11%

Roofparty var ute i ett kval till Derbyt i den senaste starten. Är inte golvad. Han mötte bland andra Transcendence och Alcoy senast och svarade för en klart bra avslutning efter lite strul under vägen. Love You-avkomman har löpt väldigt fint från ledningen, men han visade senast att han även kan göra bra lopp bakifrån. Skulle den orutinerade tipsettan göra bort sig kan han hitta till spets och då kan han bli svårslagen.

2 NEW JOKER-Rikard N Skoglund 9%

New Joker har också visat prov på god segeraptit. Han var mycket bra näst senast och visar han upp samma takter på lördag borde femåringen vara med och göra upp om de främsta platserna. Han är allround, startsnabb, stark, tål att gå i spåren, går på alla distansen och underlag. Det blir första gången han ska starta med framspår bakom startbilen så han får vara med i en provstart bakom startbilen före tävlingarna. Ove körde honom i två provstarter inför näst senaste starten och det gick bra, men det var från bakspår, så nu får han testa det direkt bakom vingen.
5 MELLBY GUVERNÖREN-Per Linderoth 6%

Han kommer från en bra seger. Mellby Guvenören har kapacitet för att vara med där framme men man siktar på kval till Kriteriet med honom och det blir ett försiktigt upplägg den här gången. Han kommer att lättas i balansen, men går fortsatt med skor.

6 KAPISH G.L.-Ulf Ohlsson 3%

8 EINSTEIN SISU-Tomi Haapio 3%

4 VINCENT CHASE-Kevin Oscarsson 4%
11 NUESTRO AMOR-Antero Heinonen 2%
12 ALL STAR-Peter G Norman 1%

3 STEPPING BEAUTY-Micael Melander 1%

10 SHIVER W.F.-Jan Norberg 0%

9 JETLINE-Nils Westerberg 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Kallblod

2 FINSETH YR-Per Linderoth 27%

Finseth Yr vann på bra sätt på Bergsåker senast. Fyra segrar på fem starter i år talar sitt tydliga språk och det är en häst under fortsatt utveckling. Han slog av på takten när han blev lite ensam senast, men han var inte trött och propparna satt kvar i öronen. Och han brukar svara när han blir utmanad. Finseth Yr är en väldigt bra häst under utveckling och han är stabil på benen. Nu ska man köra med ett norskt huvudlag för första gången och jag tror på bra chans

7 GULI TOR-Örjan Kihlström 18%

Det är en fantastiskt fin häst med massor av fart inombords. Gustav Andersson är en mycket skicklig amatörtränare och kallblodsuppfödare. Inget ont om honom som kusk heller, han har hög segerprocent varje år, men att Örjan Kihlström får chansen i sulkyn den här gången tycker jag är väldigt spännande. Nu står han dessutom vettigt inne i loppet.

13 KAKSEN N.O.-Tor Wollebaek 10%

Det här kallblodet vann trots galopp senast och imponerade så smått. Kaksen N.O. har fått ett klurigt läge nu, men fartmässigt står han sig väl i ett felfritt lopp. Han är väldigt speedig, men kan få långt fram till täthästarna från bakspår på tillägg. Löser det sig med bra ryggar fram till upploppet går ingen säker.
1 LUKAS RAUEN-Kaj Widell 13%

Lukas Rauen är snabb från början så från spår ett kan det bli fin resa. Han är stark och kommer man till ledningen så provar man där. Outsider från spets.
9 K.A.PRIOL-Ulf Eriksson 8%

K.A.Priol har varit bättre än någonsin i de senaste starterna. Han får en ny kusk den här gången och det kan också betyda en växel till. Kan inte räknas bort helt.

4 ÄNGSPILEN-Susanne Österberg 11%

11 TALLS ODIN-Rikard N Skoglund 1%

12 JOEL KLIPP-John Östman 1%
14 IDUN Micael Melander 0%

6 SPYDO Ö.K.-Ulf Ohlsson 7%
10 RUBUS-Hans Bergh 0%
5 VERTIGO KNEKTEN-Per Lennartsson 1%

8 SILVER STJÄRNA-Peter Eriksson 2%
3 FORSPÄRLA-Jan Norberg 1%

15 LINDA KAVAT-Jan Olov Åberg 0%

 

V75-5, AUTO 1640, Silver

3 DISCO VOLANTE-Ulf Ohlsson 56%

Disco Volante har stigande form och ett perfekt läge bakom bilen. Det blir laddning för spets och i den positionen ska han ha en mycket bra chans att vinna loppet. Han trivs med förutsättningarna och är mycket snabb bakom bilen. Han vann säkert före speedkulan GeneraaI Bianco i Halmstad och i normal form borde han bli svårslagen.

5 ERIK STING-Ulf Eriksson 15%

Erik Sting håller hög klass och tål att gå en rejäl repa i spåren. Utan felsteg tar han ned många i spurten. Han har haft lite stolpe ut, men är bra i ordning. Med rätt lopp är han med i striden och det blir inga ändringar i balansen.

1 FANTOCCINI-John Östman 2%

Fantoccini har tidigare haft problem med brodden på vintrarna, men höll sig frisk och hel i vintras och det är troligtvis därför han varit så bra under året. Hästen har inte tränats för sulky på jättelänge och receptet för honom är simträning och lugna stunder i hagen. Senast var han ute i finska gulddivisionen och vann ganska lätt trots att han tvingades till tuff öppning för varvet. Han tävlade med superlätta skor då, men om banan tillåter rycker man kanske samtliga skor. Hästen trivs i ledningen, särskilt i jämnt, hårt tempo, och det blir laddning från start. Taktiken är inte helt klar, men det var länge sedan det såg så här bra ut för hästen och det lär väl dröja innan John Östman har en sådan här formstark häst i silverdivisonen. Går det 1.08 i täten har man förstås ingen chans, men 1.10-1.11 borde han klara och då är han nog inte helt borta
9 AUGUSTUS F.-Claes Sjöström 1%

Augustus F. har gjort det klart hyggligt för mig hittills. Senast satt han väldigt långt bak i en finsk gulddivision och gjorde det man kunde begära. Det är synd att han inte kan utnyttja sin startsnabbhet, men han har en snabb startrygg och kanske kan det lösa sig okej ändå. Hästen blev lite vass med det halvstängda huvudlaget i ledningen näst senast, men härifrån lär han hålla sig lugn och man ändrar troligtvis inget. Det blir skor runt om och samma vagn som senast. Augustus F. har vunnit silverförsök tidigare, så helt osannolikt är det inte att han slår till, men det behövs mycket tur i sådana fall

6 VAN KRONOS-Erik Adielsson 2%
4 CAB HORNLINE-Per Lennartsson 9%

Han har gjort bra lopp efter vila förut och det är bästa möjliga förutsättningar med kort distans och framspår. Cab Hornline brukar gilla att mala på i högt tempo hela vägen. Han trivs när det blir hårt tempo på loppen. Han kan bättre än vad som visats i de senaste starterna. Formen är dock svårbeömd.
7 HERO SJÖHAMMAR-Ville Karhulahti 1%
12 VOULEZ VOUS-Kaj Widell 2%

2 TOBACCO-Örjan Kihlström 10%

Tobacco brukar gå bra under den här årstiden och spåret blev bästa tänkbara. Han gynnas av högt tempo och tar ned många till slut om det klaffar men Walmanns stallform är inte den bästa för dagen.

11 VIC DE LUXE-Krister Söderholm 0%

Strukna: 8 Love Dancer, 10 Magnifik Brodde

 

V75-6, AUTO 2140, Guld

5 MAKETHEMARK-Ulf Ohlsson 42%

Makethemark hade visat gryende storform inför Jubileumspokalen senast och tävlade barfota runt om för tredje gången i karriären. Han spelades till andrahandsfavorit bakom derbyvinnaren Cyber Lane. Över upploppet gör Makethemark det som Petri Salmela föreställt sig skulle hända på Jägersro ett år tidigare. Med sin närmast patenterade slutrökare långt ute i spåren forsar han förbi Cyber Lane och övriga konkurrenter över upploppet. 
Hästen som dessförinnan tjänat 3,6 miljoner kronor utan att vinna något lopp med mer än 300 000 kronor i förstapris får äntligen sin fullträff. Även för Petri Salmela var första miljonloppet i en travtränarkarriär som började med stjärnstoet Plant the Seed för drygt 30 år sedan. Något som syntes efter målgång då han inte kunde hålla tårarna tillbaka.
- Det var bekräftelse att han är tillräckligt bra som vi har trott hela vägen, att han kan ta en storseger. Jag sa det många gånger redan under fjolåret till ägarna, att den dagen kommer och den kom nu. Men det vågar jag säga, att om vi lever och hästen mår bra… Alltså att vi bara är halvvägs om vi säger så. Det han hända riktigt, riktigt stora saker. Ännu större saker för honom.

Makethemark går ut som förhandsfavorit. Värste motståndaren på pappret är Diamanten, kullkamraten som var klart slagen i Jubileumspokalen, men fortfarande har de större meriterna med över sju miljoner på bankkontot. 
Rutinjobben har löpt som förväntat och både Salmela och Makethemarks skötare Anne Raatikainen tror att formen ska vara konserverad.
- Det ser intressant ut. Jag vågar säga att jag skulle inte byta häst med någon i det loppet! Men, men, det är tillräckligt hårt motstånd, möjligtvis lite lättare än han mötte sist och uppe i Boden i juni. Men tillräckligt hårt, man får ingenting gratis. Speciellt Diamanten tillhör samma kategori som Makethemark i mina ögon och är en internationell stjärna redan nu. Och nu när spåren är lottade så lutar det åt att vi ännu en gång får göra grovjobbet själva. Men jag litar på min häst, 100 procent, säger Petri Salmela.

2 DIAMANTEN-Erik Adielsson 28%

Diamanten galopperade till slut i Hugo Åbergs Memorial. Han fick jobbig inledning via tredjespår fram utvändigt ledaren i Jubileumspokalen. Trots tveksam form måste han streckas på läget då han trivs bra i ledningen. Hästen har perfekta förutsättningar då han är snabb från start och från spår två lär det bli ledningen initialt. I den positionen har han i Sverige tagit tio segrar på elva försök. Han mäktade inte med Makethemark senast, men hade dåliga blodvärden då. Hästen är givetvis svårbedömd med tanke på detta, men i normal författning och från ledningen bjuder hästen upp till kamp.

12 ZENIT BRICK-Örjan Kihlström 8%

Zenit Brick har utvecklats mycket. Men spår tolv var inte det man önskade. Han har fått ett par lopp i kroppen och blir allt bättre. Han tränar på bra, men fick dåligt läge och får hoppas det blir högt tempo på loppet. Han är stark och tål att gå på. Eventuellt kan det bli barfota bak den här gången. Platsbud i första hand.
1 NAPPA SCAR-Per Lennartsson 1%

Nappa Scar gör det bra hela tiden. Utgångsläget är perfekt och rygg på Diamanten vore inte helt fel. han kan vara bland de tre främsta då han inte brukar släppa den rygg han får. Man liftar med och hoppas på att de värsta konkurrenterna får lite styggare resor. 

7 SPEED DELICIOUS-Nicklas Westerholm 1%

9 MUSCLE HUSTLE-Jan Norberg 5%

Muscle Hustle kan inte utnyttja startsnabbheten från sitt bakspår. Han håller hög grundklass och tar ned många till slut.

6 DREAMMOKO-Peter Ingves 13%

Fick inte chansen i Sundsvall Open Trot senast. Han såg mycket morsk ut i mål. Kunnandet är högt och formen är garanterat bättre än vad raden vill säga
11 EXPLOSIVE DE VIE-Kevin Oscarsson 0%
4 MONTDORE-Ulf Eriksson 1%
3 POOCHAI-Per Linderoth 1%

8 SPITCAM JUBB-Kaj Widell 1%

10 SPECIAL PROMISE-Claes Sjöström 0%

 

V75-7, AUTO 1640, Brons

3 SIGN ME UP TOO-Emilia Leo 38%

Sign Me up Too har bra spetschans och med tanke på hur han varit i de senaste starterna är det toppchans för honom från den positionen. Det enda frågetecknet, som gör att jag garderar honom, är att han varit sjuk efter den senaste starten och därför kanske inte är helt på topp denna gång. Han har stått över något jobb, men inte jättemycket och han brukar inte var påverkad av det då han är ganska lättränad. Hästen bra med olika upplägg och är inte beroende av spets.
6 DREAMBOY AS-Peter Ingves 17%

Björn Goops Dreamboy As gick i mål med full fart under hovarna senast på Bergsåker och kunde ha segerstridit om det löst sig på ett bättre sätt. Han har gått bra i flera starter och det här V75-loppet är kanske inte lika tufft som de tidigare han varit med i? Formen är helt på topp. Distansen tror jag inte ska vara någon nackdel. Hästen är allround och tål att göra lite själv, så jag tror inte 1640 meter ska vara några problem. Det blir inga ändringar i utrustningen.
9 WASA WARRIOR-Ulf Eriksson 12%

Wasa Warrior har svarat för två riktigt bra insatser på slutet och spår nio behöver inte vara fel då han ändå inte är någon startraket. Med bra tempo kan han blanda sig i det hela trots bakspår. Han har gjort två fina lopp i augusti och formen är bra. Ulf Eriksson har kört hästen tidigare och känner honom. Läget är bra med spår nio och hästen kan spurta raskt med en bra ryggresa. Tränaren hyser bra förväntningar om allt skulle klaffa. Han är en av många som kan vinna loppet.

7 ETOSHA BOKO-Ulf Ohlsson 8%

Etosha Boko har riktigt fin form och gjorde det bra i ledningen senast då han gav Weekend Fun en liten match om segern. Han är våldsamt startsnabb så även om utgångsläget blev väl långt ut passar det bättre än bakspår. Däremot tror jag inte att han kan ta en längd på Sign Me Up Too. Etosha gick med goggles senast vilket är ordinarie huvudlag med dessa förutsättningar och det blir samma nu. Däremot tyckte Emilia att hästen blev sur när hon ryckte tussarna så nu tar man bort all bomull i öronen, det blir första gången hos Oscar Berglund. Eftersom han verkar som allra effektivast bakifrån vore det bästa rygg ledaren, men skulle han dra till spets och vara lika laddad som senast är det väl bara att prova där. Han sprang trots allt en låg 1.11-tid och kanske kan putsa lite på det. Han vinner inte så ofta, men med rätt resa kan han segerstrida. Man körde med lätta tåskor fram senast och det fungerade som önskat så det blir samma nu, plus jänkarvagn som alltid.
8 MELLBY DEMON-Örjan Kihlström 7%

Har gått helt okej i två starter efter lång vila och formen ska vara fortsatt uppåt. Det kan vara en rysare värd att passa trots åttondespåret.
5 CELEBRITY LANE-Erik Adielsson 11%
11 EBONY BOKO-Per Lennartsson 1%
12 SO GÅ IKAROS-Claes Sjöström 1%
10 SALONG-Kevin Oscarsson 0%

4 COMEWITHAFLASH-Samu Sundqvist 2%
2 WESTLINE-Kaj Widell 1%

1 TAFFY-Rikard N Skoglund 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-3-4-5-6-8-9-10-11-12 (1-7)

2) 1-4-6-7-9-11-12-13-14-15 (3-2)

3) 1 EMILE ZOLA SISU (7-2)

4) 2 FINSETH YR (7-13)

5) 1-3-5 (9-6)

6) 2 Diamanten/5 Makethemark (12-1)

7) 3-6-7-9 (8-5)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 3 Sign Me Up Too i avd.7 så blir kostnaden endast 300:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar