V75 lördag 1 September JÄGERSRO

V75-1, VOLT 2140, Stolopp

2 GUN PALEMA-Mikael J Andersson 6%

Gun Palema är på gång och var vass vid seger trots galopp näst senast. Senast kvalade hon till Stoderbyt och höll okej som fyra på en vass tid. Kan öppna rätt bra om hon trampar rätt och Micke J brukar gilla att köra i spets. Farlig om hon hittar dit och får dämpa lite vilket inte är omöjligt i ett stolopp där det troligen inte är så många som vill göra grovjobbet. Jag ger henne tipsnicken till en trevlig procent.

– Hon var överraskande bra senast. Gun Palema kan öppna snabbt men bestämmer lite själv. Näst senast öppnade hon mycket bra men slog på en galopp efter en bit. Hon är bra nu och om hon sköter sig är hon med där framme. Hon gick barfota runt om senast och det blir troligen så igen säger Pär Hedberg.

9 MAMASAN-Björn Goop 9%

Mamasan har inte vunnit på länge, men sett klart bra ut och även gått starkt bakom Dear Friend i de två senaste starterna. Då har det dock varit jänkarvagn och nu blir det troligen vanlig sulky när det är spår fyra i volten. Känns inte som nåt plus kanske, men Goops stallform är svår att förbise.

12 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 16%

Quiz Töll har härdats i V75 och visat hög högstanivå. Hon har också visat jämn och fin form i sommarens starter och senast tog hon en välförtjänt seger på Tingsryd när motståndet var lite enklare. Tycker att det ser rätt överkomligt ut för henne nu med och från springspår med bara fem hästar på startvolten bör hon komma iväg bra och sitta fint till direkt. Slipper Quiz Töll bara gå utvändigt utan rygg för länge tror jag att hon spurtar ner det här gänget och som tredjehandsfavorit är hon prisvärd.

8 JULIA PELLINI-Carl Johan Jepson 23%

Julia Pellini visade finfin styrka vid sin V75-seger på Halmstad under sprintermästarhelgen. Hon står perfekt inne i loppet på pengarna, och trots att hon inte startat på ett par månader kan vi nog räkna med att siktet har varit inställt hit. Inom V75-spelet på lördagen har Magnus Dahlén fyra hästar till start och han är optimistisk med kvartetten.
- Jag tycker verkligen att alla fyra chans om det skulle stämma, säger Magnus Dahlén.
Först ut är Julia Pellini (V75-1) som närmast kommer från en V75-seger hemma I Halmstad 7 juli.
- Hon har verkligen lyft sig i år och halsproblemen hon haft tidigare verkar helt försvunna. Jag tror på en topprestation på lördag. Så bra som hon känns nu har jag aldrig känt henne i träningen. Hon går barfota och med norskt huvudlag, säger Magnus Dahlén.

4 CALLMEAWINNER-Johan Untersteiner 11%
10 ROSE MARY-André Eklundh 10%

Rose Mary hade stått över inför senast och är normalt snäppet vassare till denna start. Detta är en jättefin häst. Men hon hade varit struken inför förra loppet och visade ingen toppform. Och det kommer att bli ett snällt upplägg och det behövs kanske något lopp till innan toppformen sitter där?

– Det känns som om Rose Mary tagit förra loppet på rätt sätt men det blir ändå ett defensivt upplägg och jag hoppas på att det blir tempo säger André Eklundh.

11 GLOBAL TENDENCY-Peter Untersteiner 2%
1 LUCKY BABE-Peter Ingves 1%
3 CHAPTER N.DEO-Örjan Kihlström 21%

Chapter N.Deo är mycket betrodd. Hon har också tänt till lite extra utan skor på slutet och senast höll hon mycket starkt i dödens på Tingsryd med tränaren i jänkarvagnen. Nu blir det Örjan upp igen (förhoppningsvis) och hon är obesegrad i spets på tre försök. Inte givet att hon hittar dit, men gör hon det kan hon leda loppet länge och Jägersro är ju en utpräglad spetsbana.

– Hon har tänt till på barfotabalans och var ruggigt bra senast. Chapter N.Deo tog loppet bra och jag tror att hon kommer att vara lite vassare den här gången. Rycktussar och norskt senast och det norska huvudlaget ryckte jag inte förrän 50 meter före mål. Voltstart ser jag inte som något problem och det blir samma utrustning som senast säger Daniel Redén.
5 I´M A BELIVER-Kim Eriksson 1%
7 KENDRA SILVIO-Joel Uhrberg 0%
6 AMPHIBIAN MADNESS-Tommy Karlstedt 0%

 

V75-2, AUTO 1640, Klass II

1 RAJAH SILVIO-Björn Goop 36%

Rajah Silvio började sin karriär på ett strålande sätt och har hittat rätt igen hos Björn Goop. Innerspåret kan bli en fälla men med ett fritt lopp är han nog bäst i det här gänget. Han har gjort tre starter för Goop och gick bra i de två första, men senast när han tävlade i jänkarvagn hittade han såklart en växel till och var mycket vass när han svepte runt fältet i vida spår runt sista sväng via 1.10 sista 800 m. Han har öppnat snabb bakom bilen i tidigare regi och lär inte var långsammare med Goop i jänkarvagnen, men det är debut från innerspår och med en mycket startsnabb häst utvändigt kanske det kan bli strul.

5 QUITE RIGHT-Carl Johan Jepson 11%

Quite Right var en liten besvikelse senast. Han kan bättre och innan missen sist var han obesegrad i tre starter i Björn Goops regi. Han slog ihop precis när bilen släppte och var väldigt nära att galoppera. Trots positionen långt ner i fältet hade han nog vunnit om han inte fått en chanslös häst i vägen 700 meter från mål. När Jepson körde honom senast kändes han fräsch och fin, men dagen efter var han tydligen halt och det kan vara så att han klev snett på någon sten i Rättvik. Han kan öppna bättre än sist och står fint inne i klassen. Outsider från bästa läget.
9 STARFORLIFE PALEMA-Mikael J Andersson 7%

Starlife Palema är ytterligare ett starkt bevis på hur mycket en häst kan höja sig på barfotabalans. Han har varit riktigt fin utan skor vid tre segrar i följd och även om det blev rätt billigt senast så såg han väldigt stark ut efter 1.11 sista varvet. Han har bra startryggar och kan få ett perfekt slagläge i andraspår om inte kusken ryggar favoriten och denne blir av med ledningen.

– Han har varit duktig på sistone och känns fortsatt fin. Inget roligt spår men jag tror ändå att Starforlife Palema kan vara med där framme. Distansen är hans bästa. Han gick med vanlig vagn senast men nu blir det jänkarvagn igen säger Pär Hedberg.
10 KIMBEE CROWN-Ulf Ohlsson 20%

Kimbee Crown har gjort två starter för Nurmos och vunnit väldigt enkelt på bra sätt. Han har fina fartresurser, men känslan är kanske att han fungerar bäst i den främre träffen när han slipper vara ute i spåren runt sista sväng. Ohlsson upp är plus med tanke på läget och slinker han igenom bra från start kan det bli vinst.

– Har skött sig på bra på slutet. Men det är ingen färdig häst ännu och bakspåret på kort distans var inget vi önskade. Men det går nog inte att räkna bort honom helt. Troligen inga ändringar säger Andreas Lövdal.
4 SILENT HILL-Peter Untersteiner 11%

Silent Hill har stoppats av svåra spår i de två senaste starterna. Från en perfekt utgångsläge kan de vara dags för en ny seger för den talangfulle fyraåringen. Han gick bra från kön i ett Derbykval senast och kändes då fin med barfota runt om som han troligen tävlar med igen. Är inte jättesnabb från start, men gynnas givetvis om favoriten blir av med täten och Silent Hill kan nog göra det mesta grovjobbet själv.

2 DIGITAL MUSIC-Örjan Kihlström 2%
7 SPARTAK FACE-Conrad Lugauer 7%

Kapable Spartak Face är inte att lita på, men har fart som duger för att vinna och verkar dessutom trivas bäst på hemmaplan. Öppnar bra och inte chanslös att få överta ledningen om favoriten blir över och inte hittar ut första biten.

3 COBBYS OLIFANT-Thomas Uhrberg 1%

6 CROSSFIRE SIMONI-Bo Falsig 2%

Har imponerat på sistone och är inne i en mycket fin period. Han går hela vägen in till mål och är inte helt golvad såvida det inte blir för mycket spår på vägen fram.

– Det är en trevlig häst som höjt sig en nivå i de senaste starterna. Crossfire Simoni vann på ett bra sätt i torsdags och jag tror på en bra insats igen. Han är gynnad av tempo och jag tycker att en plats är en rimlig förhoppning. Hygglig ut men något spetsbud är det inte. Han går med mycket lätta skor och det blir ingen ändring till den här starten säger Bo Falsig.
11 ALBERT G.-Juhani Partanen 0%
8 GET READY ON TOUR-Johan Untersteiner 2%
12 FIGHTING GEHÖR-Mads H Nielsen 0%

 

V75-3, AUTO 1640, Guld

8 CYBER LANE-Johan Untersteiner 56%

Kommer från en mycket bra prestation från positionen utvändigt ledaren. Fick bara stryk av Makethemark och Milligan’s School och det var inget att skämmas över. Han går lika bra bakifrån som i ledningen och oavsett vad Johan Untersteiner väljer för taktik tror jag att ekipaget har stor segerchans och han själv säger att det är hans bästa chans på V75. Cyber Lane har förvisso spår åtta men i det här lilla fältet behöver det inte betyda så mycket. Visst hade det varit optimalt med spetsläge men han går även från andra positioner. Något han visade senast i Jubileumspokalen på Solvalla. Kördes då till dödens mitt i loppet efter en ganska tung inledning. Kopplade greppet på ledaren men kunde inte stå emot två smygkörda. Sammantaget en riktigt bra insats. Travade då barfota runt om men fungerar fint även med skor som det troligen blir nu. Tuff körning om spets ser det ut att kunna bli här och det skulle gynna Cyber Lane. Det känns som en motiverad tipsetta. Men...Cyber Lane gick barfota senast och ska gå med skor nu och även om han har tävlat kanonbra med skor så är det ändå sällan ett plus för kapaciteten att gå från barfota till skor i starten efter.

3 DANTE BOKO-Adrian Kolgjini 20%

Dante Boko var mycket bra på Årjäng näst senast. Orkade inte helt från spets därefter men det var ett stenhårt lopp. Han är härdad mot väldigt tuffa hästar och skulle Dante hitta till spets blir han ingen lätt nöt att knäcka. Frågan är bara om 2 Poet Broline släpper..?  Jag skräms även en del av stall Kolgjinis svaga stallform med många strykningar för dagen och bara en seger under augusti månad. Topphästarna brukar dock inte drabbas lika hårt av svag stallform och normalt sett bör ju Kolgjini ha trimmat Dante Boko rejält för att vinna detta lopp på hennaplan. Svårbedömd.

2 POET BROLINE-Peter Untersteiner 7%

Poet Broline är snabb och kan spetsa, men det brukar kosta att ta emot Dante Boko på hemmaplan och jag tror att Peter Untersteiner släpper om han inte vill svara för att hjälpa Johan och Cyber Lane? Det är alltid svårt att räkna på och chansen att man svarar lite extra länge finns alltid då. Jag tror ändå inte att man håller hela vägen från spets. Platsbud i första hand.

4 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 13%

Love Matters tävlade inte på topp senast då han stumnade från tät. Är formen tillbaka där den var innan så känns han  aktuell. Love Matters är allround och kan vinna med olika upplägg. Han glänste vid segrarna, men då fick han glassa i spets mot mycket sämre motstånd och risk att han får dödens nu om Dante Boko får överta täten.

– Jag hade lite småinfektioner i stallet i samband med Jubileumspokalen och Love Matters var ursäktad av en halsinfektion. Han känns fin igen och jag räknar med en normal insats. Han är snabb ut men det är de flesta i det här gänget men han är på inget sätt beroende av ledningen. Inga ändringar säger Daniel Redén.

1 FRENCH LAUNDRY-Peter Ingves 1%
5 GLOBAL MONEY-Robert Bergh 1%

– Han håller helt okej form. Senast blev det ett stökigt lopp och det trivs han kanske inte med, är bättre på rulle. Han möter några för tuffa och det kommer att bli svårt för honom att vinna. Inget nytt i utrustning eller balans säger Preben Sövik.
7 PYTHAGORAS FACE-Ulf Ohlsson 0%

6 HARRY HAYTHROW-Björn Goop 2%

 

V75-4, VOLT 2640, 4-åringar

3 BURNING MAN-Christoffer Eriksson 34%

Ytterligare en högkapabel fyraåring i stall Puro är Burning Man som har vunnit fyra lopp på sju starter. Senast vann han hur enkelt som helst från ledningen och han lär bli klar favorit i den fjärde V75-avdelningen på lördag. Burning Man har ett perfekt utgångsläge med spår tre över 2640 meter. Han körs av Christoffer Eriksson. Är han fräsch för dagen och får överta ledningen är det nog vettig segerchans men han har tidigare varit något skör. 

- Burning Man är en av fyra starka fyraåringar som jag har i stallet. Han är stor och rejäl och vann på 1.15,9 över tre varv senast utan att vara tom i mål. Tyvärr har det inte blivit någon kontinuitet i hans tävlande eftersom han är skör i sina framknän. Det är max två lopp i månaden som gäller och när han startade under Sprintermästarehelgen var det för täta starter. Han kan därmed inte utnyttja när han får lopp i kroppen som många andra hästar, säger Petri Puro.
- Det är en oöm häst med bra styrka och han är lätt att köra i loppen. Jag tyckte att det här var en passande proposition och nu är det drygt tre veckor mellan starterna och det är perfekt. Hästen känns fräsch och fin i jobben och går bara tyngre träning och inga snabba farter. Han kommer bara att bli bättre och bättre ju fler lopp han får i sig.
- Han öppnar normalt men borde ha respekt med sig och ledningen är alltid bra på Jägersro. Jag behöver inte leta efter bättre häst än vad han gjorde senast. Jag tror att han har stor chans att vinna loppet, speciellt när man har förra loppet på näthinnan och han har bra spår och det är inte så många på start.
- Han gick barfota bak senast men har lite dålig hovkvalitet och det är inte säkert att han har fötter för att gå barfota bak nu. Det kan bli skor runt om som tidigare och det har han gått bra med. Hästen är så pass stor, 1.70 centimeter hög över manken, och då spelar inte balansen så stor roll i helheten. Inga ändringar i övrigt säger Petri Puro.

12 APERFECTDREAM-Robert Bergh 19%

Aperfectdream har det lossnat för på slutet och segern senast blev ju enkel. Med en bra start tror jag att han kan bli svårstoppad den här gången också. Han har tävlat ojämnt tidigare, men har dragits med i Berghs fina stallform och var kanonfin vid segern senast. Risk för vingel från start, men kommer han iväg vettigt och är lika fin som senast är han ett tidigt bud. Lite varning ändå för att han har svikit över lång distans tidigare, men då kanske formen inte var lika fin. Jag dubblar med Bergarn här.

4 VINCI POWER-Peter Untersteiner 17%

Vinci Power gör debut för Peter Untersteiner och  tränar väldigt starkt inför detta. Spår fyra har han klarat av tidigare och han står perfekt inne i loppet och har säkert siktats hit en tid. Lång distans bör passa fint och känslan är verkligen att Scarlet Knight-sonen gör ett bra lopp direkt. Inte alls borta.
9 STARO LEONARDO-Joakim Lövgren 4%

Staro Leonardo ska inte underskattas. Han gick riktigt bra till slut i ett uttagningslopp till Derbyt senast och visade att han inte har något emot distansen. Mycket talar för att Joakim Lövgrens häst har fina månader framför sig. Staro Leonardo är ganska tidig vid gardering.
6 MALFOY-Johan Untersteiner 5%

8 RACING RIBB-Adrian Kolgjini 1%

15 VINCENT AS-Carl Johan Jepson 6%

Vincent As visade fin form som trea i ett sprinterlopp på milebanan i Tingsryd. Nu är det helt andra förutsättningar med tillägg över lång distans. Lång väg passar bättre och är han lika bra som vid segern under Sprintermästarveckan tar han ned många till slut.
- Loppet senast var egentligen ett lopp för att få fart i benen inför den här starten. Han hann inte fram, men det var en bra prestation. Han låg bra i puls och går garanterat fram med det loppet i kroppen. Jag tycker att han är så pass kapabel att jag räknar med lite chans. Han har inte i voltstart på länge. Barfota och stängt huvudlag, informerar Magnus Dahlén.

11 MELLBY FANTOM-Ulf Ohlsson 2%
14 WAIKIKI SILVIO-Björn Goop 5%
2 MORUGA-Lutfi Kolgjini 1%
5 BIG FARMER-Thomas Uhrberg 2%
10 INERTIAL-Jörgen Sjunnesson 1%
7 VAGABOND VIK-Örjan Kihlström 2%
13 ELWAY AM-André Eklundh 0%
1 CAMPBELL SEABROOK-Stefan Söderkvist 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Klass I

5 GUSTAFSON-Rick Ebbinge 16%

Gustafson svarade för en bra insats på en bra tid senast på Jägersro och får mitt tips. Dock med viss tvekan då det finns gott om motbud. Utländska hästar tenderar att bli underspelade så spelvärdet känns högt. Han är dock segerlös efter fem starter den här säsongen. Han gjorde ett kanonlopp vid senaste besöket på Jägersro bakom en för dagen omöjlig Visa As. Rick Ebbinge brukar ha att åka med när han kör i Sverige och den här gången är startspåret mycket bättre för Gustafson som kan öppna bra. Säsongens första seger kommer kanske på lördag?

1 PRINCE OF PERSIA-Michael Nimczyk 12%

Från Tyskland gästar segerstapalaren Prince Of Persia, som har vunnit häften av karriärens 30 starter, men ändå är svår att sätta in i loppet. Prince Of Persia gör första starten på svensk mark. Det är en maffig och långklivande Love You-son som är spetsfavorit. Han vinner ofta och ska räknas med segerchans från bra spår.
3 CAN LANE-Johan Untersteiner 22%

Formkortet Can Lane tror jag också har bra segerchans från ett fint läge. Han såg helt grym ut senast när han bara lekte sig till seger och är nog riktigt vass för dagen. Johan Untersteiner låter mycket nöjd med sin häst och får han bara spara sin speed till sista sväng så blir han inte lätt att stå emot.

-Han vann enkelt senast och har haft bra form länge. Formen är på topp och det blir inga ändringar till den här starten. Jag tycker att han ska räknas säger Johan Untersteiner.
6 CASHBACK PELLINI-Björn Goop 13%

Petri Puros andra häst i lördagens V75:a är Cashback Pellini i den femte avdelningen. Han har vunnit åtta lopp på 21 starter och fem av nio i år. I de två senaste loppen har han dock galopperat bort sig. Nu kommer han åter efter en tävlingspaus och körs av Björn Goop från sex bakom bilen. 
- Cashback Pellini (V75-5) startade i ett par lopp för mycket om man säger så. Han hade en lång säsong bakom sig och började starta i oktober i fjol fram till Sprintermästare-veckan i år. Det är en trashank som började att fungera hos mig. Tidigare har han galopperat mycket. 
- Nu är han uppfräschad och har fått en träningsperiod bakom sig och är redo att börja höstsäsongen. Han tränar bra men jag har bara kört tyngre träning med honom med mindre farter. Jag hoppas att det är tillräckligt men har ingen aning om hur han kommer att prestera i loppet. Men hästar efter Ready Cash brukar göra bra lopp när de är fräscha och fina.
- Det är en stark och rejäl häst men det är alltid tuff i V75 och svårt för mig att säga hur långt det räcker. Jag tycker att Burning Man är en bättre chans. Vi får se om han kommer in i matchen eller om kusken kör offensivt. Han har tyvärr inga fötter för att tävla barfota bak som tidigare så där blir det skor. Men kanske att det kan bli barfota fram för där har han mycket fötter, säger Petri Puro.
2 DORNOCH AM-Christoffer Eriksson 8%

Dornoch Am vann väldigt enkelt från ledningen i Gävle. Han är snabb från start och är ett tidigt bud.
9 FALCON DRAGON-Kim Eriksson 1%
7 HEART OF STEEL-Peter Untersteiner 14%

Heart Of Steel var trea i samma lopp som Gustafsson den 31/7. Han debuterade för Peter Untersteiner senast och vann enkelt från ledningen. Trots spår långt ut på vingen ska han inte räknas bort.

– Han debuterade för oss senast och vann Legendloppet på Solvalla. Han känns fin efteråt och kan öppna bra från start. Till den här starten kommer han att tävla i en jänkarvagn säger Peter Untersteiner.
4 LUXURY BRODDE-Oskar J Andersson 4%

Luxury Brodde är härdad i V75 och går alltid bra till slut. Han är en av många med chans i öppet lopp
12 THE REAL STAR-Carl Johan Jepson 3%

The Real Star (V75-5) blev trea senast i sitt uttagningslopp till Svensk Travderby. 
- Han blev lite tempotorsk och han kunde inte växla tempo när de ökade. Blir det full fart och han får ligga på rulle är det en häst som går hela vägen in i mål. Det kan bli så att vi sätter på honom en huvudstång i övrigt blir det skor och öppet huvudlag som vanligt, säger Magnus Dahlén.
10 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 3%
8 IRONMAN PELLINI-Peter Ingves 4%

-Han är stark och rejäl och har varit mycket bra i de senaste starterna. Ironman Pellini fick tråkigt läge och kan hamna på vingel. Det blir inga ändringar säger Peter Untersteiner.
11 PANTHER FACE-Stefan Söderkvist 0%

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

7 TODDLER-Marc Elias 34%

Toddler visade inte någon större ringrost senast. Med det loppet i kroppen ska toppformen vara nära. Sjundespåret är förvisso inte det bästa men Toddler har visat att han kan göra en del grovjobb själv på vägen. Och han har vunnit på V75 förut. Det är en fartfylld häst som är riktigt bra när han sköter sig och senast på Tingsryd var han väldigt fin efter uppehåll. Han är snabb ut och med ett par tröga hästar invändigt kan han nog komma bra till direkt och om Lövgren kan tänka sig släppa täten med Comanche Moon kan det bli tidig ledning. I spets har Toddler vunnit fem av fem och han har också vunnit över alla distanser. Svårslagen om han sköter sig.

2 COMANCHE MOON-Joakim Lövgren 10%

Comanche Moon fick ett riktigt kanonspår för hans del. Jag har svårt att se honom missa ledningen men jag tror att kort distans är hans favorit så tror jag att Jocke kan tänka sig att släppa spets om han blir utmanad. Inga ändringar är planerade

– Hästen är startsnabb och kan nog ta ledningen, men om han körs där eller inte får vi se. Han hade otur senast han provade V75, men nu är läget bättre i alla fall. Han var kanske lite för het senast och det håller kanske inte om han är lika het den här gången. Men Comanche Moon har vunnit lopp över tre varv så han borde klara distansen om han håller sig lugn. Det blir minst barfota bak säger Jonas Oscarsson.
1 VELVET GIO-Carl Johan Jepson 28%

Spetsdraget Velvet Gio har stångats mot kulltoppen bland fyraåringarna, och med formstarka Carl Johan Jepson i sulkyn för första gången kan det vara lösningen i ett streckkrävande lopp. Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio gjorde ett mycket bra lopp senast mot bland annat Alcoy och Perfect Spirit. Gången innan vann han från samma läge och är den fina formen intakt dyker han upp i segerstriden här. Han var finalist i Kungapokalen tidigare i år och visar fortsatt form.
- Han gick jättebra sist och knäckte ledaren från utvändigt trots att han egentligen inte gå i dödens. Från spår 1 vore det märkligt om han får dödens. Men han är lite skraj i startögonblicket och inte helt lätt i början. Men en bra dag kan han pipa iväg och Jepson är också startsnabb, säger Magnus Dahlén.
6 CANTONA MEARAS-Stefan Persson 1%

Cantona Mearas har verkligen grym form för dagen och är så bra som han kan bli. Han hade inget flyt senast och hade vunnit med lucka, så det känns som att han verkligen står på tur för en seger. Från spår sex får man försöka hitta ner i en vettig position och med klaff ska han inte räknas bort. Helstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota fram som vanligt
12 FALK ON HILL-Stefan Söderkvist 3%

3 MONFALCONE-Tom Horpestad 7%

Spurtade bra i V75 senast och inledde då från ett åttondespår. Står bättre till nu och med tanke på formen är han inte golvad.

– Han sköt till fint på open stretch senast och visade att formen sitter där. Den här gången fick vi ett bra läge och jag kommer att satsa från start när vi reser så här långt. Skulle Monfalcone få rygg ledaren eller något liknande tror jag att han kan räcka en bit. Barfota runt om igen säger Tom Horpestad.
4 PACIFIC FACE-Giuseppe Lubrano 4%

8 ARSENAL-Peter Untersteiner 9%
10 RAJAH PRESS-Björn Goop 1%
5 PARTIZAN FACE-Adrian Kolgjini 2%
9 TWIN´S ZINDY-Peter Ingves 0%

11 GLOBAL TAKEOVER-Christoffer Eriksson 1%

 

V75-7, AUTO 2140, Brons

5 MACK DRAGAN-Carl Johan Jepson 38%

Med två lopp i kroppen ska det vara hög form på lördag. Och den här gången blir det barfota runt om vilket tyder på ett offensivt upplägg. Släpps till täten tidigt? Mack Dragan har visat att han är på gång. Han hade haft en paus innan näst senaste starten och visade förbättring senast. Det borde vara toppform på lördag och läget är bra. Han är inte beroende av spets. Han ska gå med optimal balans och utrustning nu och då har han varit riktigt bra tidigare.

– Han vann med tussarna kvar senast och har varit fin i de två starter han gjort efter ett litet uppehåll. Jag är nöjd med spåret den här gången och på lördag siktar vi på att köra barfota runt om för tredje gången, det har gett en liten kick tidigare. Det är tufft i Silver men jag tycker att han ska kunna slåss om en framskjuten placering säger Morgan Wilhelmsson.

7 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 21%

Urban Kronos fick ge sig mot Antonio Tabac senast men var inte dålig. Han kan ta revansch om det stämmer med löpningen. Han är härdad silverhäst, men har startspår som gör att de kan komma riktigt illa på det och då är det svårt att vinna på Jägersro i den här klassen.

11 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 14%

Antonio Tabac hade otur med spåret igen, men sättet han avgjorde på senast var riktigt imponerande. Med tanke på formen går han inte att räkna bort helt. Han har varit grymt fin i ny regi och vann säkert från dödens senast trots att bra hästar fick fina lopp bakom. Samma läge nu, men det låter inte som att Oskar vill köra lika offensivt den här gången och från kön bör det bli svårt att hinna fram utan rejält överpace på loppet.

-Han tog förra loppet bra. Tyvärr fick vi samma läge den här gången och det går inte att köra lika offensivt varje gång, nu vill jag ge honom ett lopp i ryggar och köra till slut. Jag tror på en bra insats och tycker att han ska räknas. Ingen ändring säger Oskar Kylin Blom.
1 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 10%

Han har visat fin form en längre tid i stenhårda V75-lopp och gått bra utan att vinna. Senast var det inte V75, men han visade fortsatt toppform som knappt slagen från dödens. Han har öppnat riktigt vasst från innerspår flera gånger och visst är det bra att ha värsta motbudet Trinity Lux direkt utanför sig. I spets har Stepping Spaceboy vunnit fem av sex försök och på Jägersro har han tre segrar på fyra starter och i den fjärde mötte han Cyber Lane i ett Derbykval. Förutsättningarna kan alltså knappast bli bättre och blir det bara inte för tuff körning första 500 m mot heta herrar som Paal och Bergh så tror jag att femåringen kan skrälla här. Given vid gardering.

12 LINUS BOY-Björn Goop 7%
2 TRINITY LUX-Wilhelm Paal 3%

Trinity Lux har dragit ett perfekt andraspår och har visat att han duger bra i klassen. Han ska ha goda förutsättningar att slåss om en bra placering
6 OTHELLO VICTORY-Peter Untersteiner 2%

3 MRS LINDY-Veijo Heiskanen 2%
4 PAJAS FACE-Christoffer Eriksson 1%
9 ZOKO LANE-Thomas Uhrberg 1%
8 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 2%

10 AMAZING DYNAMITE-Ken Ecce 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-8-9-12 (4-10)

2) 1-4-5-9-10 (2-7)

3) 8 CYBER LANE (3-2)

4) 3 Burning Man/12 Aperfectdream (4-9)

5) Alla 12 (5-1)

6) 1-2-6-7-12 (3-4)

7) 5 MACK DRAGAN (7-11)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 1 Rajah Silvio i avd.2, så blir kostnaden endast 240:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar