V86 EXPRESS ÅBY/SOLVALLA Onsdag 29 augusti

V86-1, AUTO 1640, Åby, Stolopp

2 WAFFLE CONE-Erik Adielsson 50%

Waffle Cone spikas på lilla systemet, då hon står med spåret invändigt om den värsta utmanaren om spets. Når Waffle Cone spets måste det var bra chans, med tanke på hur fin hon var vid andraplatsen senast. Waffle Cone har med spårens hjälp en något bättre spetschans än 3 Ultra Bright.

1 UNCERTAIN AGE-Christoffer Eriksson 3%

Uncertain Age har haft innerspår bakom bilen i två lopp utan att lyckas hålla ledningen men får ett fint lopp härifrån och kan skrälla med minsta klaff på loppet. Har dock inte vunnit sedan oktober 2016. Var ute på Charlottenlund i lördags så det blir täta starter nu.

9 I LOVE PARIS-Björn Goop 8%

Är för lite spelad på förhand men ska absolut inte glömmas bort. Hon är stark i spurten och gick snabbt till slut i skymundan i den senaste starten. Ett givet streck som jag ser det.
6 TRECCIADORO REX-Joakim Lövgren 9%

Trecciadoro Rex har också två lopp på kort tid nu då han gick ut i samma lopp som Uncertain Age på Charlottenlund i lördags. Därför är det svårt att säga så mycket om utrustningen, men Åby kan ha lite grovt material och då kanske det kan åka på skor. Hon är i alla fall i bra ordning för dagen och nollan senast i Tyskland kan man glömma, det blev inte hennes lopp då. Är hon i samma ordning som när hon vann uttagningsloppet vid senaste segern är hon bra nog.

3 ULTRA BRIGHT-Fredrik Persson 15%

Fredrik Persson har förhoppningar på sin stjärna Ultra Bright inför onsdagens V86-omgång.

- Jag tror inte hon är så långt ifrån toppform, säger Kalmartränaren och låter uppåt. 

V86 delas denna vecka mellan Åby och Solvalla och omgången inleds med ett riktigt topplopp. Det är Åby som står värd för Henning Kraffts Minne, ett stolopp med 125 000 kronor till vinnaren.
Kalmartränaren Fredrik Persson gör resan från gården i Blekinge med stallets stostjärna Ultra Bright.
- Hon var inte som bäst senast och fick ta igen sig lite efter det loppet. Men nu har hon tränat bra och känns som hon ska igen.

Femåriga Ultra Bright har tjänat drygt 3,7 miljoner kronor i karriären. Största segern och fetaste vinstchecken fick hon i Stochampionatet i fjol – en seger värd hela 2,4 miljoner kronor.
I år har det blivit sex starter varav en seger. Vinsten kom 28 april i Lovely Godivas Minne på Åby och var värd 300 000 kronor-
- Då var hon riktigt bra. Formen är kanske inte lika bra nu men inte långt ifrån. Jag är väldigt nöjd med henne i träningen och jag tror inte hon är så långt ifrån toppform, säger Fredrik Persson.
Kalmartränaren tränar sina hästar i fin sand och den varma sommaren har varit ett problem.
- Ja, det har varit besvärligt och påverkat. Man har fått vattna mycket, men det torkar upp nästan direkt och då blir det väldigt ”rykigt”. Men nu har det kommit en del regn och det har ”grönat” till sig lite.

Ultra Bright har fått spår 3 bakom startbilen i V86-1 som är ett sprinterlopp över 1 640 meter.
- Jag får prova lite från början. Vi har en bra häst invändigt om oss men jag vet inte hur snabb den är från början, men sedan finns även open stretch på Åby, säger Fredrik Persson.
- Öppet huvudlag och barfota runt om.

Ultra Bright har vunnit åtta av de nio lopp
hon gått i ledningen.

5 DIZZY BROAD-Carl Johan Jepson 9%
4 TOOHOTFORYOU-Kevin Oscarsson 1%

7 GREECE BOKO-Robert Bergh 3%
10 STELLA NEWMEN-Stefan Söderkvist 1%
8 QUANTANAMERA-Erik Berglöf 1%

 

V86-2, AUTO 3140, Stayerlopp, Solvalla

9 GRAMMOFON-Örjan Kihlström 45%

Grammofon övertygade förvisso inte i ett legendlopp senast, men nu är det åter ordinarie kusk i vagnen och ekipaget har tidigare tävlat framgångsrikt över lång distans. Även om han är aningen hårt inne i loppet är motståndet överkomligt och Grammofon måste ha viss chans att runda till vinst. 

11 BOTTNAS DRAGON-Claes Sjöström 11%

Bottnas Dragon var behandlad inför senast, hade en bra uppgift då och hade tränat bra. Tyvärr blev han lite för överambitiös den gången och galopperade efter 50 meter. Tre varv fungerar fint och han siktar på snabb revansch.
4 TZATZIKI-Jorma Kontio 13%

Tzatziki spurtade riktigt vasst senast. Det var första starten i ny amatörregi men hästen har egentligen inte bytt miljö eller träningsupplägg utan har mest ändrat lite i balansen. Det stämde inte helt hundra senast, men han avslutade starkt och  han agerade lite rappare än tidigare. Hästen har känts pigg och fin efteråt och kanske är det på väg att bli hans årstid nu. Han borde funka bra över tre varv, men är inte helt säker första biten och måste tas lite lugnt första biten. 
7 UNRETURNED LOVE-Ralf Göstas 2%

Unreturned Love gillar inte när bilen går långsamt och har därför aldrig innerspår bakom bilen. Det brann till ordentligt i henne i starten senast, men även ytterligare en gång när hon kom ikapp i rygg invändigt. Man testade henne utan käk senast och det funkade inte alls så nu blir det automatkäk. Hon måste sköta sig och tygla sitt humör om det ska gå vägen över tre varv, men jag tror att sjundespår är ett plus även om hon inte kommer kunna komma iväg så snabbt. Hon känns fin och jag tror att formen ska sitta där. Hon ska köras i ryggar och om hon håller sig lugn är hon inte så tokig för klassen

1 MELIZZA GIRL-Magnus A Djuse 2%

Melizza Girl har haft innerspår bakom bilen i ett lopp och hamnade då i fjärde inner.Hästen har vunnit tre lopp över lång distans, flest i loppet. 

6 AUTO RELIGHT-Stefan Melander 4%

Auto Relight borde hitta till ledningen. Kanske kan få vinna lopp då. Ofta mycket ”surr” om denna
5 TRITON´S ANGEL-Peter Eriksson 1%
3 IL MIO HOOLIGAN-Claes Eskilsson 1%

2 FINDUS M.-Kaj Widell 2%
10 HÖWINGS VIPOWER-Martin P Djuse 16%

Höwings Vipower är en stark rackare och går han bara felfritt (galopp tre gånger på de fyra senaste) kan han vara något att tänka på. 

12 ANDOVER TOMMY-Torbjörn Jansson 1%

8 QUIET PLEASE-Olle Alsén 1%

 

V86-3, AUTO 2640, Stostayern, Åby

5 TROPICANA ÅS-Carl Johan Jepson 66%

Tropicana Ås har haft ett strålande år och möter ett motstånd hon matchar alla dar i veckan. Dock är det första gången på lång distans och med tanke på att hon ibland ligger
på i loppen känns det inte helt stabilt att spika. Hon blev femma i Drottningens Pokal och har i övrigt också gått starkt mest hela året. Hon är startsnabb och är det givna spetsbudet. Slipper hon tryck och inte ligger på för mycket själv har hon bra chans att hålla undan. Given tipsetta.

1 LORINA CITRON-Björn Goop 11%

Lorina Citron har haft innerspår bakom bilen i fem lopp utan att kunna försvara ledningen. Det inkluderar två startgalopper. Trivs dock på Åby där det blivit tre segrar på fyra starter. Hon var helt okej senast mot tufft motstånd. Gången innan gick hon två heat samma dag och var kanske lite sliten av det. Distansen klarar hon och innerspåret är väl ingen jättefördel, men hon öppnar helt okej och det finns alltid open stretch att tillgå. 

3 LONELY STAR-Fredrik Berg 2%

Lonely Star har gjort två starter i nya regin och har tagit flytten på bästa vis och känns väldigt fin för dagen. Hon har varit bra i båda starterna för Fredrik Berg och blir bättre och bättre. Man fick ett bra spår den här gången och förhoppningen är att vara bland de tre. Distansen klarar hon väl och det kanske till och med är en fördel gentemot vissa konkurrenter.
9 SHARP DREAM-Joakim Lövgren 6%

Sharp Dream är kapabel när hon fungerar. Nu är hon åter efter en paus och kan mycket väl vinna. Stoet har visat höga toppar, men har krånglat en hel del på slutet. Når hon upp till sin fulla kapacitet kan hon definitivt utmana tipsettan.

10 MAJETT-Karl Stolt 1%

Majett har vunnit två lopp över lång distans, flest i loppet.

6 GLOBAL TENDERNESS-Johan Untersteiner 6%

Global Tenderness visar kanske ingen överdriven vinnargnista, men spurtade bra senast och kan duga om hon får loppet. Global Tenderness körs av Johan Untersteiner för första gången. Hon gör alltid sitt och kan vara på plats om hon får fint lopp

7 MISS ÅSLANDA-Tom Horpestad 1%
2 LIZA WITH A Z.-Olof Thorson 1%
12 PEARL FACE-Marcus Lindgren 1%
4 BRAVIVICIMO-Peter Strömberg 1%

8 J.J.-Carlos Söderström 2%

J.J. fick äntligen vinna senast, efter att ha stått för starka insatser en längre tid. Tråkigt läge, men en distans som passar.

11 SARANDA FACE-Lutfi Kolgjini 1%

 

V86-4, AUTO 2140, Solvalla

2 LARGO-Hans Owe Sundberg 37%

Largo är jämn o bra och från ett perfekt läge är han en tidig aspirant till segern. Han kan öppna bra bakom bilen och skulle han komma till ledningen är det klart att han ska ha vettig chans att vinna. Hästen har klass och styrka att segerstrida även den tunga vägen om det skulle behövas.

4 BROTHERS IN AM-Kenneth Haugstad 12%

Brothers In Am är bättre än raden och växer en klass i täten. I Rättvik tog han sig regelrätt förbi Largo i starten och den här gången kanske Kenneth Haugstad är mer svårflirtad när bilen lämnar fältet. Sjuåringen tog två spetssegrar på 1.13-tider över full väg i våras, varav den ena med fyra skor.
3 REX LANE-Örjan Kihlström 18%

Rex Lane kan mycket väl vara den i loppet som har den högsta kapaciteten, men han tävlar lite ojämnt. Hästen kan öppna fort men flera kommer ladda och det är långtifrån givet med spets. Tål grovjobb, dock.

5 WESTLINE-Torbjörn Jansson 3%

Är ojämn men riktigt bra är han är på topp. Bra utgångsläge här och vaknar han på rätt sida kan det vara en skräll att tänka på.
11 MUST HAVE-Pierre Nyström 3%
12 MELLBY EMERALDS-Ulf Eriksson 5%

Mellby Emeralds har körts i ett lopp förut av Ulf Eriksson - då blev det seger. 

7 NEW STEEL-Claes Sjöström 16%

New Steel är väldigt snabb ut och trivs ypperligt med att dra i eget tempo i spets. Det är inte säkert att han kommer dit härifrån av egen kraft, men om Claes är enträgen kan han i så fall få ta över. Bra chans då, men lite för mycket om och men för att han ska rankas högre än så här.

10 ON THE DOT-Sten S Carlsson 1%

6 ENGE LINCOLN-Jorma Kontio 1%
9 AUTOBAHN-Peter G Norman 1%

1 ACTION LAUNCHER-Olle Alsén 1%

Action Launcher har haft innerspår bakom bilen i fem lopp och tagit ledningen vid tre tillfällen. Har vunnit hälften av de 18 lopp han gått i ledningen.

8 PARADISERUNNER-Mattias Djuse 1%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åriga ston, Åby

2 ZAHRA MIL-Christoffer Eriksson 20%

Zahra Mil trodde jag en del på senast, när hon som dryg 20-oddsare vann enkelt från svårt läge. Hon måste tas på allvar igen. Zahra Mil bara blåste förbi alla på Solvalla senast. Är hon lika läcker på onsdag slåss hon om segern.

5 FELICITY SHAGWELL-André Eklundh 41%

Felicity Shagwell har ständigt fightats mot det bästa i årskullen och gjort det framgångsrikt. Den hittills största meriten får sägas vara andraplatsen i Svampen i höstas. Senast stod hon dock inte att känna igen. Som klar favorit skrynklade hon ihop sig från ledningen redan knappa halvvarvet före mål och får förstås inte godkänt. Nu har hon varit borta några veckor efter det och på kapaciteten har hon förstås bra chans. Formen är dock tveksam, men skulle hon nå ledningen utan att det kostar så kan hon börja på en ny segerrad. Felicity Shagwell har vunnit fyra av de sex lopp hon gått i ledningen.

11 AJABAJA-Björn Goop 6%

Jagar årets första seger. Har fart i kroppen men travar inte helt klockrent. Får ses som en outsider från tråkigt utgångsläge. Inte helt stabil på benen.

3 AU PAIR GIRL-Robert Bergh 13%

Au Pair Girl ser fin ut för dagen. Hon har tränat i backen som alla stallets hästar och utvecklas för varje start. Man har vissa förhoppningar på henne och hoppas hon kan hävda sig bra i kullen framöver. Hon kan öppna helt okej från start. Inga ändringar planerade. Stallets bästa chans inom V86

6 ACTIVATED-Carl Johan Jepson 11%

Activated har vunnit tre av de fyra lopp hon gått i ledningen. 

4 TZARINA FACE-Erik Adielsson 2%
8 ZOEY KRONOS-Adrian Kolgjini 2%
10 WINGSOFCRAZINESSÅS-Kevin Oscarsson 1%

9 I´M SAILING-Anders Svanstedt 2%

I’m Sailing har inte startat på ett tag men är en av de bättre. Körs säkert snällt – och lite flax krävs.

7 FANTASIA SISU-Preben Sövik 1%

1 LAURENTI-Stefan Söderkvist 1%

Laurenti har haft framspår i bilstart i två lopp. Har hamnat i tredje ytter respektive andra ytter från spår 5 respektive 6.  

 

V86-6, AUTO 1640, Solvalla

8 HECTOR BOKO-Dennis Spangenberg 15%

Hector Boko har tävlat bra för Thorsten Tietz och gick vid sitt senaste sverigebesök starkt till slut i skymundan från ett svårt läge. Gången innan galopperade han som trött och slagen i ett tufft BreedersCrown-lopp som vanns av icke okände Perfect Spirit. Han är inte så tokig från start och skulle han komma ner i ett vettigt läge är det hästen att slå.

2 ON STAGE INDIKA-Tobias J Gustafsson 10%

On Stage Indika bör ha en vettig chans att hålla ut övriga från start. Han gick fint som fyra bakom ett par V75-hästar senast, och då han är snabb ut kan det bli ledning runt om.

5 ELEKTRA-Torbjörn Jansson 1%

Elektra är ute på en passande distans och Torbjörn får köra till och se vad som händer från start. Trots raden har hon ändå löpt lite förbättrat på sistone. Hästen känns bra och har varit ute i ganska tuffa lopp på sistone. Det är en häst jag tycker skulle kunna få till det lite bättre än vad hon fått. Man var tvungna att spara hovarna senast och därför kan det bli aktuellt att köra henne barfota den här gången. Huvudlaget blir dock detsamma. Skrällbud.
9 VIDA LOCA BI-Kenneth Haugstad 6%

Vida Loca Bi trivs på Solvalla där det blivit fyra segrar på sju starter. Jagar årets första vinst men har kommit i mål på 12-tider vid de två senaste starterna så fart för att segerstrida finns bara det löser sig från bakspåret. 

10 ONE TWO BEAT-Hans Owe Sundberg 1%

One Two Beat gick i dödens i tufft tempo senast och var ursäktad. Han duger en bit här och är borttappad av spelarna även om Hans Owe ligger lite lågt. 

12 GREEN KEEPER U.S.-Örjan Kihlström 38%

Green Keeper U.S. har vunnit från elftespår över kort distans och bör även kunna fixa det från ett tolfte. Senast fick han den mycket saknade sulkysnitsaren Carl-Erik Lindblom i sulkyn i ett legendlopp och fullföljde bra som tvåa bakom Heart of Steel. Lite tempo skulle förstås vara önskvärt, annars lär Örjan få ge sig iväg på egen hand. 

11 EMERALD BOKO-Erik Lindegren 1%

7 HANDSOME PELLE-Jorma Kontio 4%

Handsome Pelle har vunnit de fyra lopp han gått i ledningen. 

3 TITAN IGIRO-Oskar J Andersson 2%
1 MARGARITA M.-Per Lennartsson 2%

Margarita M har haft innerspår bakom bilen i sex lopp utan att lyckas hålla ledningen. Körs av Per Lennartsson för första gången. 

6 FRANCESKO BOKO-Ulf Eriksson 1%

4 U.BERGS SVANTE-Kaj Widell 16%

 

V86-7, AUTO 2140, 3-åringar, Åby

5 SCORZONE-Veijo Heiskanen 17%

Scorzone har vunnit de två lopp Veijo Heiskanen suttit i sulkyn. Han var väldigt bra senast. Bara krossade allt, för dagen utan skor. Han har gjort flera fina lopp hos Veijo Heiskanen, men var mycket förbättrad förra gången då han sprang barfota runt om för första gången.

10 ZACCARIA BAR-Björn Goop 24%

Zaccaria Bar var med i samma lopp som ett par av dagens motståndare och var mer spelad än dessa. En startgalopp grusade alla förhoppningar, även om han visade fin fart i upphämtningen i Sverigedebuten med strax under 1.12 sista 1900 meterna. Hästen har stått kvar hos Steen Juul i Danmark efter det loppet. Nu kör Björn Goop hästen för första gången, vilket är intressant. 

4 ECHELON-Joakim Lövgren 3%

Echelon har utvecklats i år och varit duktig vid segrarna. Man har kastrerat honom efter tvååringssäsongen och det har fallit ut väl. Han får travet att stämma på ett mycket bättre sätt än ifjol, och verkar mer fokuserad. Han har inte haft framspår i bilstart i år, men det känns inte som någon som flyger till ledningen riktigt. Skrällbud från ett bra läge.
3 ZABUL FI-Wilhelm Paal 17%

Zabul Fi startade från just tredjespåret i Örebro och hade då inga problem att ta ledningen. Visserligen var inte öppningen så snabb (16/500), men det såg ut att kunna gå fortare om så hade behövts. Näst senast avslutade han fullt bra efter en del positionsbyten under loppet.

2 ADDRESS BOOK-Johan Untersteiner 7%

Address Book slog Zabul Fi senast och kan göra det igen. Då gavs han ett fint lopp i fjärde invändigt och kom ut perfekt 250 kvar. Spurten var rejäl och känslan är att Address Book är under stadig utveckling. 

7 HOLY WATER-Christoffer Eriksson 17%

Holy Water avslutade starkt efter sen lucka som trea bakom tilläggsduon Snowstorm Hanover och Waffle Cone. Lite bökigt läge, men form och kunnande finns. 

8 DA VINCI PEAK-Thomas Uhrberg 4%
11 AD HOC-Carl Johan Jepson 3%

Ad Hoc möter flera tuffa konkurrenter och ser ut att bli lite bortglömd - att han gjorde bort sig med galopp senast bidrar nog till det. Innan dess har han dock varit riktigt stark vid segrarna och här ser han ut att slippa göra grovjobbet själv.

9 SMOKIN JOE-Adrian Kolgjini 2%
12 MELLBY GLADER-Robert Bergh 2%

1 MAZE RUNNER-Marcus Lindgren 2%

Maze Runner har haft innerspår bakom bilen i två lopp och tagit ledningen vid ett tillfälle. 

6 SWEET TALKIN HALL-Erik Adielsson 3%

Är en spännande outsider i ett bra och öppet lopp. Fart finns men hästen är mycket svårbedömd fortsatt. Notera att han är kastrerad inför detta!

 

V86-8, AUTO 2140, Diamantstoet, Solvalla

15 LADY RUBINSTEIN-Jorma Kontio 10%

Lady Rubinstein höll väl från spets senast efter en tuff inledning. Det är en härlig travare som kan ta ner många om det klaffar under vägen från tråkigt utgångsläge. Har varit sämst tvåa i hälften av sina starter så här långt och får chansen att skrälla här trots utgångsläget.

10 DARLING HARBOUR-Örjan Kihlström 58%

Darling Harbour ser ut att vara under kraftig utveckling det är inget jättegäng hon möter, och chansen att runda till vinst måste vara god. De två segrar hon tagit är från ledningen, men hon har även visat att hon kan spurta bra bakifrån. Darling Harbour kördes senast av Örjan Kihlström för första gången. Det kunde inte gått bättre...

12 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 2%

Var ute i ett av de tuffare kvallen till Stoderbyt senast och vanns av Maharani De Baroda. Får klart godkänt för femteplatsen och nu är det lite enklare emot igen. Inget perfekt utgångsläge men av flera skrällbud i loppet vid klaff.

5 MARJONS IVORY-Roland Jansson 1%

Har ryckt upp sig sedan man ryckt skorna och har en vinst och en andraplats på de två senaste starterna. Möter nog ändå lite för tuffa hästar den här gången och får jaga en plats i första hand från ett fint utgångsläge.

3 SEVEDEKA-Torbjörn Jansson 4%
4 SAGA DOC-Oskar J Andersson 1%
2 NACROUS-Claes Sjöström 5%

Har fortsatt för lite pengar på kontot och är ett spännande streck. Hushåller hon med krafterna känns det klart intressant. Kuskbyte är alltid spännande dessutom – och jag viftar med varningsflaggan.
6 SYMPHONIC IDA-Per Lennartsson 10%
13 SO BEAR-Sofia Adolfsson 2%
1 VALENTINA A.F.-Mattias Djuse 1%

Valentina A.F. har haft innerspår bakom bilen i ett lopp, hamnade då i fjärde inner. 

14 INDRA´S SECRET-Kim Moberg 2%

Indras Secret är hopplöst osäker, men har vunnit de sju lopp hon gått felfritt

9 LARYZZA L.R.-Emilia Leo 1%

7 WUNDER DREAM-Ulf Eriksson 1%

8 ALMOSTUNREAL-Oskar Kylin Blom 1%

11 KIRBY SÅNNA-Kenneth Haugstad 1%

 

Systemförslaget:

1) 1-2-3-6-9 (5-4)

2) 1-4-6-7-9-11 (5-3)

3) 5 TROPICANA ÅS (1-3)

4) 2 LARGO (4-3)

5) 2 ZAHRA MIL (5-11)

6) 1-2-3-5-7-8-9-10-11-12 (6-4)

7) 2-3-4-5-7-8-10-11 (9-12)

8) 10 Darling Harbour/15 Lady Rubenstein (12-5)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Waffle Cone i avd.1 så blir kostnaden endast 240:-

Skapad i V86.

Lämna en kommentar