EXTRA V75 Torsdag 23 Augusti BJERKE

V75-1, AUTO 2100

11 LASER TILE-Kristian Malmin 26%

Laser Tile är en riktigt bra häst som var otroligt bra i sin senaste start när han fick öppna första 500 i underkant 1,09 och varvet gick på 1.10.7. Att han sen bara länsade undan sista biten och vann på 1.12.0/2140a är starka papper. Han går lika bra bakifrån och måste ha en bra chans trots utgångsläget. Trond Anderssen och Kristian Malmin har dessutom bra fart på stallet för dagen.
9 SPICY CHALLENGER-Adrian Solberg Akselsen 18%

Spicy Challenger har så smått imponerat hela sommaren och verkar aldrig tappa formen. Han vann senast från spets men går lika bra bakifrån.

-Spicy Challenger är i sitt livs form. Når inte ledningen nu så klart men kan få en fin resa och det ut att kunna bli tempo på loppet också. Även han går maximalt utrustad och ska räknas lika mycket som mina övriga i loppet, säger Frode Hamre till Equus.

3 FALCON DRAGON-Marius Höitomt 5%

Falcon Dragon var kanske lite blek senast när han gav sig från spets, men det såg ut som att han legat på lite mycket under loppet och är i så fall ursäktad. Är han som vid segrarna innan kan det duga.
2 ORLANDO KNICK-Tom Erik Solberg 6%

-Orlando Knick har dragit ett perfekt spår eftersom han inte är den snabbaste den första biten. Han går till mål som man säger, och kommer att passera många i slutet. Han är inte utan möjligheter här säger Frode Hamre.
1 RAPIDE FRECEL-Frode Hamre 9%

-Rapide Frecel levererade karriären bästa lopp senast från dödens. Han är snabb ut och kommer vi till ledningen provar jag att köra där. Trots att han möter tuffare hästar den här gången tycker jag att han är segeraktuell säger Frode Hamre.
4 DOUBLE SPIN-Eirik Höitomt 11%

Double Spin har pausat lite och i senaste starten var han inte som bäst, men är han som han var för tre starter sen när han vann tre raka, måste han räknas mycket tidigt. Han vann bakifrån, han kördes till spets mitt i loppet och senaste segern vanns från dödens, så har pratar vi om oöm för positioner.

10 LINS TANIC-Pål Buer 2%

God form, kan kliva förbi en del, men främst platschans
5 DERBY D´ESTINO-Magne Olsen 2%

Derby d’Estino vann på hemmabanan Leangen senast. Han tog över ledningen efter halva loppet och bara stack undan. Det är lite tuffare emot nu, men han gjorde ett gott intryck. Även han går från alla positioner.
7 REVENUE LAVEC-Lars Anvar Kolle 15%

Spurtade snyggt på V75 för tre starter sedan, skrällduglig.

8 THOMSON-Thomas Martinsson 1%

Borde få svårt att komma till .
6 SKYLANDER HILL-Ole Johan Östre 4%
12 CANADIAN ROLLS-Per Oleg Midtfjeld 1%

 

V75-2, VOLT 2640, Kallblod

9 TROLL SVENN-Eirik Höitomt 10%

Troll Svenn gjorde ett topplopp senast bakom en omöjlig Eikfaksen. Han gick på varvet kvar och höll mycket bra till en andraplats. Distansen oroar nog inte då hästen är stark och Norges bästa kusk, Eirik Höitomt, hittar nog en bra position från spår 6. 
1 MJÖLNER ZORRO-Jan Roar Mjölneröd 16%

Segervan sort, kan leda länge.

5 VETLE PETTER-Arnt Sverre Rören 32%

Vetle Petter har imponerat på sistone och ståtar med fyra raka segrar. Han har visat sig totalt oöm för positioner och jag tror att Arnt-Sverre Rören kör till direkt efter start och sedan kör tills han kommer till spets. Därifrån ska han slås och det blir inte lätt för övriga att klå honom.

13 TYSVÄR LOKE-Geir Flåten 3%

Snabb när han sköter sig, spännande att se felfri.
10 VALLE MATTIS-Magnus Teien Gundersen 8%

Valle Mattis har kanske den bästa farten i loppet, men står lite byngligt till med 20 meters tillägg mot de förstnämnda, men han är kanske den snabbaste i fältet, så kommer han till och det blir en speeduppgörelse är han snabb nog.
11 B.B. TERJE T.-Geir Gudmestad 7%
4 EIDSHAUGDJERVEN-Veronika Bugge 10%

Eidshaugdjerven är en stark herre som har fått ge vika mot favoriten ett par gånger, men då har det inte riktigt stämt på vägen. Duktige Veronika Bugge har nu fått ett bra utgångsläge och kanske kan slinka ut framför favoriten och då är mycket vunnet. Eidshaugdjerven går från alla positioner och håller alltid farten till mål.

7 BRÅTNEFAKS-Geir Vegard Gundersen 3%

Bråtnefaks kan vara den i fältet som gynnas mest av lång distans. Kul att se Geir Vegard Gundersen tillbaks i sulkyn dessutom, efter sin skadebekymmer. Bråtnefaks har varit i närheten av Vetle Petter när de mötts och får Vetle lite häx på vägen kan det gå.
6 MJÖLNER TORE-Ole Christian Kjenner 2%
2 HVATT RONJA-Per M Hvattum 4%
3 BOL ODIN-Ole Johan Östre 3%

8 SÖYSET KAISER-Dag Sveinung Dalen 1%
12 RÖSTE LILL-Kjetil Lunde 1%

 

V75-3, AUTO 2600

3 C.C.NOSTO-Hans Christian Holm 9%

C.C. Nosto imponerade när han i sin senaste start körde fram och övertog ledningen efter cirka 500 meter. Sen vann han enkelt trots att tempot var uppskruvat. Han är kvick ut och klarar av den långa distansen. Ett måste på alla kuponger.
1 BESTBYARSENAL-Magne Olsen 25%

Bestbyarsenal har kanske inte det bästa spåret då han inte är direkt kvick ur startgroparna, men han gynnas av distansen och levererar alltid bra spurter. Fastnar han inte är han med långt fram i dag igen.
2 GOING TRANSS R.-Frode Hamre 17%

Going Transs R. var bra då han vann just över 2640 meter i mitten av juni.

- Ja, han har ju visat att han behärskar distansen. Going Transs R. tränar bra efter en paus. Spåret är perfekt, och han ska gå utan skor fram och med jänkarvagn. Jag hoppas och tror att han är bland de tre, och han ska med på kupongen säger Frode Hamre.

6 ROYAL BABY-Tom Erik Solberg 16%

Royal Baby spurtade bra i skymundan senast och visade att formen finns där. Han klarar av distansen och är dessutom kvick ut så det kan bli spets. Hon har vunnit hälften av sina 16 starter, så visst är det en bra häst som ska med på kupongerna.

11 A.D.SLEIPNER-Herman R Tvedt 9%

9 FEDERAL CROWN-Ragnhild Björnbeth 10%

Federal Crown blev fast med krafter kvar senast då det var en mur av hästar i vägen in på upploppet. Innan dess ståtar han med tre raka segrar tagna från olika positioner, så han är inte beroende av något speciellt löpningsförlopp. Lite stökigt kan det bli då ekipaget har rygg på två hästar som inte är pilsnabba iväg, men med lite stäm på vägen spurtar han bra och är helt klart vinstduglig.
4 BASTIAN LENDALUND-Olav Mikkelborg 7%

Bastian Lendalund kommer ut i ny regi efter ett par månaders uppehåll. Han visade styrka i sin gamla regi, så det ska bli intressant att se vad han kan nu i sitt nya hemland.
8 NOIR SUN-Cato Antonsen 1%
7 RED BAR-Ole Johan Östre 3%
10 TUILERIES-Eirik Höitomt 2%

5 FAIRYMAN-Marcus Hultman 2%
12 DELAMAIN-Nils Olav Holm 1%

 

V75-4, AUTO 1609

9 HARLEY D.E.-Frode Hamre 14%

Harley D.E. fick bestämma i tät senast och gav sig, men han var inte att känna igen. Nu har han varit ifrån lite och är han tillbaks till vad han visade i starten innan, när han vann överlägset på 1.12.5/1609a, då är han gjuten i striden. Dessutom är det Norges bästa tränare - överlägset - Frode Hamre, som tränar.

-Harley D.E. underpresterade senast då han hämmades av en hovspricka. Han är frisk nu men bakspåret gör det hela chansartat. Han är dock bra nog för att vinna med klaff säger Frode.
7 NOBLE DANCER-Marcus Hultman 4%

Synd på läget, men lopp i kroppen nu

4 HUMBLE HILL-Adrian Solberg Akselsen 8%

Frode Hamre tränar dessutom Humble Hill som gör jätteintressant debut på norsk mark och i Frodes regi. Han har varit ute i årgångsloppen och visat att han duger, nere i Holland, och visat bra fart. Hästarna brukar leverera direkt när Frode plockar ut dem.

-Humble Hill har bra kapacitet. Men det är en stor tung typ som förmodligen behöver det här loppet i kroppen för att komma i form. Han ska likväl betraktas som outsider.  

3 IMPRESSION-Tom Erik Solberg 8%

Impression imponerade så smått med raka segrar för några lopp sedan, men de två senaste starterna visar lite formtapp. Han är vass på speed när han får ett rygglopp, gärna att han får sitta still till upploppet. Är formen åter - se upp!

1 AMBITIOUS VOYAGER-Herman R Tvedt 19%

Ambition Voyager höll knappt men säkert undan i spets senast. Han är kvick ur startgroparna och jag tror inte att Herman Tvedt vill släppa ifrån sig spets om man kommer dit. Man kan lura sig på att han vinner knappt, men han gör det han ska och inte mer än vad som behövs.
12 FAUST BOKO-Magnus Teien Gundersen 10%

Faust Boko kördes till tät efter cirka 500 meter senast, sen blev det spel mot ett mål. Spår 12 är inte det bästa, men kommer man bara någorlunda in i matchen är svenskfödde Faust Boko sylvass med sin speed.
5 O.M. CORPENTINO-Ole Christian Kjenner 2%
10 MIKKEL H.R.-Erlend Rennesvik 19%

Mikkel H.R. är en stark herre som alltid håller farten hela vägen. Det känns egentligen inte som att kort distans är optimalt, men det troliga är att det blir lite fart på loppet och då gör kort distans ingenting.
6 DEEPAK AM-Peter Strömberg 1%

11 GRACELAND E.P.-Arild Berås 2%
2 JUST LIKE MESSI-Kai Johansen 14%
8 GENTLE DESIGN-Dag Sveinung Dalen 1%

 

V75-5, AUTO 1609

6 ODD HERAKLES-Adrian Solberg Akselsen 68%

Odd Herakles har sprungit in över en miljon i år redan och det är riktigt starkt av ett kallblod, dessutom har han startat mot de bästa i världen, hela året. Senast fick han ge sig mot Månprinsen A.M. på Åby och denne är inte med i dag. Odd Herakles är i mina ögon ett av världens bästa kallblod över kort distans och sitter i ledning innan 200 meter har avverkats och sen är det defilering. Spikas på allt!

7 KLEPPE SLAUREN-Kjetil Djöseland 12%

Kleppe Slauren avslutade bra senast till en tredjeplats, det var i samma lopp som Odd Herakles var tvåa i, bakom Månprinsen. Han levererar ständigt bra avslutningar och är inte så mycket sämre än favoriten, men över kort distans håller jag Odd Herakles som bättre, men häxar det för Odd, så visst.

8 ULSRUD TEA-Svein Ove Wassberg 4%

Ulsrud Tea är ju en härlig 11 års-märr som alltid spurtar bra, i alla sammanhang. Hon har i år sprungit in över 770 000 kronor och har då under sju raka säsonger sprungit in mellan 515 000 och 977 500 kronor per år. Synd på spår 8.
1 INGBEST-Tom Erik Solberg 4%

Ingbest har ett bra läge. Ingbest hamnade i dödens senast på Klosterskogen och vann ändå ganska så enkelt via 1.18 sista 500 och det är inte dåligt. Han kan öppna ganska så bra, men jag tror aldrig att han kan svara ut 3 Särpefanten, som är pilsnabb iväg, eller Odd Herakles. Han är bara 6 år och kommer nog att tillhöra världseliten inom kort.
- Hästen vann lätt från dödspositionen i Drammen och verkade fin i fredagens jobb. Barfota senast, nu blir det skor på. Han kommer troligen att bli överflyglad av 3 Särpefanten, och det gör det chansartat. Han är platsaktuell och även värd ett streck på V75-kupongen säger Frode Hamre.
3 SÄRPEFANTEN-Ole Johan Östre 1%
2 HELLIN FAXEN-Olav Mikkelborg 5%

4 ÅDNE ODIN-Hans Christian Holm 1%

9 ÅSRUD VILJA-Kristian Malmin 2%

10 BRISKEBY RAUEN-Erlend Rennesvik 3%

Struken: 5 Storm Odd

 

V75-6, AUTO 2140, Stolopp

3 IN HÅLERYD-Per Oleg Midtfjeld 32%

Lite tufft inne men inte slagen för det. Får tipsnicken. 

5 XANTHIS AMAZING-Peter Strömberg 8%

Mycket bra näst senast, i striden igen om samma form nu
9 ALWAYS SO EASY-Eirik Höitomt 23%

Always So Easy fick en tuff inledning till spets senast och höll starkt till 50 meter före mål och fick ge sig mot den som liftat med i rygg, vilket var 4 Chellas Girl

6 GLOBAL TALK-Hans Jörgen Eggen 7%

Lätt seger 10/8, en av många luringar.
11 ETNA B.R.-Dag Sveinung Dalen 3%

Van ganska tuffa gäng, passas trots spåret

4 CHELLAS GIRL-Marius Höitomt 5%

Hon ska inte be om ursäkt för sin seger senast, men behöver nog en liknande smörresa igen för att ta i för fullt.

12 LADY LANE-Lars Anvar Kolle 4%

Lady Lane rankar jag som bästa hästen i fältet men har fått bricka 12, vilket såklart gör att uppgiften kan bli tuff. Näst senat spurtade hon sylvasst och hann precis dit på linjen. Senast spurtade hon nog lika bra i skymundan fast det bara räckte till en femteplats. Minsta stäm på vägen så kommer hennes spurt att bita bra.

10 MERLES SIMONE-Olav Mikkelborg 5%

Merles Simone är lite svår att räkna på då hon är lite upp och ner i sina prestationer. Är hon som senast, då vinner hon inte. Gör hon om insatsen från starten innan, ja, då kan hon spurta ner alla.

7 SOUTHWIND GIZZEL-Erlend Rennesvik 1%

1 CHARISMA K.W.-Åsbjörn Tengsareid 3%

Charisma K.W. fick dödens senast en bit och det gillades ej av henne. Hon är snabb ut och är den troliga ledaren i loppet. Skulle hon få bestämma en bit kan hon rinna undan.

8 COME VACATION-Pål Buer 6%

2 UENDY Z.S.-Kristian Malmin 2%

 

V75-7, AUTO 1609

3 B.B.S. SUGARLIGHT-Vidar Hop 28%

B.B.S.Sugarlight möter äntligen ett lite enklare motstånd. De senaste fyra starterna har vinnarna hetat följande: Diamanten, Day Or Night In, Be Mine De Houelle (monté-eliten Solvalla) och Nadal Broline. Det var ett tag sen han var som allra bäst och jag vet att man inte kan leva på gamla meriter, men nu går han ner i klass rejält och Vidar Hop vilar nog inte på hanen utan siktar på tät och känner han att han rår på sina motståndare blir han kanske kaxig igen och han måste räknas.

7 DONATOMITE-Frode Hamre 18%

Donatomite har även han stångats i tuffa gäng i år, näst senast var han ute i Årjängs Stora och mötte Propulsion, Nadal Broline bland andra. Han är bara 6 år och är fortfarande under utveckling. Spår 7 känns inte som det bästa, men om Frode hittar en bra position har han styrkan och hårdheten över upploppet att ta sig först över mållinjen. Donatomite vinner ofta, sju segrar i fjol och fyra förstaplatser på nio starter i år. 
- Donatomite fick ett tufft lopp senast och blev trött. Han hade inte sin bästa dag heller. Han trivs med hög fart hela vägen, och det kommer att bli en offensiv satsning. Kort distans är ett plus och han är en av flera som kan vinna det här öppna loppet, säger Frode Hamre till Equus.
1 FLORIS BALDWIN-Kristian Malmin 9%

Floris Baldwin är kvick ut och har även han varit ute i tuffa sällskap, senast vann Waffle Cone och Floris höll bra till en fjärdeplats efter att ha fått gå i dödens en bit. Egentligen ska han vara chanslös här med endast 700 000 kronor på kontot, men det känner han inte till verkar det som och är fortsatt på väg upp. Han har visat att han har farten för att duga.
6 PATRICIA HASTRUP-Åsbjörn Tengsareid 2%

Hoppas på tempo och rätt ryggar, platschans då
2 PHOTO LAVEC-Tom Erik Solberg 14%

Bra senast, ska kunna vara långt framme igen
4 DEEP SEA DREAM-Lars Anvar Kolle 2%
9 DANCELLI-Olav Mikkelborg 8%
8 RADIEUX-Svein Ove Wassberg 13%

Radieux verkar ha tänt till lite i sin nya regi, i sitt nya land, men lite upp till bevis nu och tyvärr har han fått spår 8.

5 FLASHING BOKO-Hans Christian Holm 5%

10 PHOTO VA BENE-Marius Höitomt 1%

 

SYSTEMFÖRSLAG:

1) 1-2-3-4-5-7-8-9-10-11 (6-12)

2) 1-5-9-10-13 (11-4)

3) 1-2-3-4-6-9 (8-7)

4) 1-3-7-9 (12-5)

5) 6 ODD HERAKLES (7-8)

6) 3 In Håleryd/5 Xantis Amazing (9-6)

7) 3 B.B.S. SUGARLIGHT (1-6)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 11 Laser Tile i avd.1 så blir kostnaden endast 120:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar