Extra V75 Onsdag 22 Augusti JÄGERSRO-DERBYKVALEN

V75-1, AUTO 2640, 4-åringar Derby-kval

1 VILLIAM-Jorma Kontio 52%

Villiam vann sex av sju lopp i fjol och bland annat det tyngsta loppet Kriteriet och får väl ses som den stora kungen bland 4-åringarna så här långt. Nu lämnar senaste insatsen lite frågetecken då han inte fick det att fungera med travet och han galopperade bort sina chanser som storfavorit. Nu har han förlorat båda sina starter i år då han trots fina 11,7aM i årsdebuten i juni "bara" blev trea bakom vinnande Perfect Spirit och Volnik Du Kras. Nu låter det dock uppåt på tränare Nurmos som tycker spår ett är bra då han är startsnabb. Det finns mycket som talar för spets och slut här och kanske han inte blir så stor favorit som han borde med tanke på senaste loppet?

10 STAR COSTASHORTA-Peter Untersteiner 15%

Har hittat en rejäl formtopp och kommer med tre raka segrar. Tuffare emot nu och ett bakspår som inte gör saken lättare. På visad form får han ändå ses som första motbud. Segrarna på slutet har tagits från spets men han har även gjort bra lopp bakifrån.

3 MALORY-Peter Ingves 8%

Har också visat mycket fin form i sina senaste starter och trots 11 sista 800 senast kunde han inte rå på Zidane Grif utan fick nöja sig med en meriterande andraplats före Spartak Face på Jägersro. Vann starten innan på samma bana och från ett fint utgångsläge är det en som hugger om favoriten inte har sin bästa dag.
4 YOUNG DA VICI-Per Lennartsson 3%

Det är en stark rackare som inte har något emot längre distanser. Näst senast vann han på stayerdistans på Visby. Han lever på styrkan men öppnar inte speciellt rappt, så han får hoppas på att det blir lite fart på tillställningen för att komma in i matchen.
5 LEADER BRODDE-Mattias Djuse 5%

2 SPEEDY FACE-Lutfi Kolgjini 2%
6 GLOBAL UN POCO-Erik Adielsson 5%

8 SPICKLEBACK FACE-Robert Bergh 2%
9 ONTRACK HE´S BLACK-Örjan Kihlström 5%
7 HIERRO BOKO-Christoffer Eriksson 1%
12 HE´S MARVELOUS-Björn Goop 3%

11 SETHMIKAEL BLANCHE-Mats Ulriksson 0%

 

V75-2, AUTO 2640, 4-åringar Derbykval

11 COIN PERDU-Erik Adielsson 29%

Coin Perdu har faktiskt sprungit in mer pengar än Villiam har gjort så här långt och han har nu fått ett lopp i kroppen efter ett lite längre uppehåll. Han var tvåa i Kriteriet bakom Villiam, men vann sex av nio lopp under året. Han var inte speciellt hårt jobbad inför årsdebuten och kommer att gå framåt rejält med den genomköraren. Läget gör dock att det lätt kan strula och han känns inte lika "säker" som Villiam så jag provar med att gardera här, även om det är en klar första häst i loppet. Blir troligen ett offensivt upplägg med sikte mot täten om han känns bra. Har vunnit tre av fyra starter med jänkarvagn.
5 MILLIONDOLLARRHYME-Fredrik B Larsson 12%

Var inte som bäst senast då han var ganska betrodd mot bra hästar på V75. Han hade problem med urineringen då, men känns bättre igen och dessutom går man tillbaka till helstängt huvudlag igen. Ett fint utgångsläge och han är med och slåss om de främre placeringarna.

7 MARTIN DE BOS-Ulf Ohlsson 16%

Maharajah-sonen avslutade bra till andraplatsen bakom Adiago Trot senast på V75 trots bricka 12 bakom bilen. Han har varit struken för sårskada efter det men det ska inte behöva vara något negativt. Har vunnit två av fyra i år och som vanligt har Petri Puros hästar hög segerprocent. Kan vinna loppet.

8 OUTPUT PRESSURE-Örjan Kihlström 11%

Var inte lika vass senast som han varit tidigare i år och Tarzan tror att det var banan som inte passade, tillsammans med ett nyligen utfört foderbyte som ofta sätter ner kapaciteten i hästarna ett par veckor. Nu blev dessutom inte läget det man önskade så det måste klaffa för att han ska kunna sätta nosen först. Örjan brukar dock dyka upp i penningstinna lopp så han ska inte sågas helt.

9 INDY LANE-Jorma Kontio 13%

6 ELDORADO B.-Torbjörn Jansson 6%
3 MELLBY FIRE-Björn Goop 3%
4 CASTERLY ROCK-Christoffer Eriksson 2%
10 LASS REVENUE-Mattias Djuse 2%

12 FRITJOF-Johan Untersteiner 2%

2 STARO LEONARDO-Joakim Lövgren 1%

1 PROSPEROUS-Per Lennartsson 3%

 

V75-3, AUTO 2640, 4-åringar Derbykval

2 VERY KRONOS-Erik Adielsson 60%

Han är inte långt efter Villiam eller Coin Perdu i klass, och kanske kan närma sig ytterligare i årets Derby? Han vann fem av åtta lopp i fjol och har i år följt upp det med fem segrar på sex starter och endast en galopp har förstött den prickfria raden. Från ett fint utgångsläge är det den givna favoriten och han blir nog en av de större favoriterna i omgången. Kan vara en överlägsen spik, men jag dubblar med en outsider.

6 CHIANTI-Björn Goop 9%

Satt fast med sparade krafter senast men hade två raka segrar innan dess så formkurvan pekar åt rätt håll. Är snabb ut och kan vara den som är först ut när startrusningen lagt sig. Sedan är det väl troligt att man släpper till den stora favoriten och man liftar med där bakom över den långa distansen. Med lucka till slut så vet man aldrig hur det kan sluta. 
1 CHAPUY-Åke Lindblom 1%

Chapuy är också startsnabb och kan kanske hålla ut övriga i väntan på att favoriten kommer stormande. Då är det han som är luringen i vassen och till 1% känns det ganska spännande, men han fick inte plats på mitt system till slut. Endast en seger på två år men har bäst rekord av samtliga i fältet på 11,9aM. Jätteskräll.
12 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 13%

Har återigen otur med utgångsläget. Hann inte fram från spår 11 senast på en kladdig bana på V75, och här måste han få hjälp av överpace för att ha en rimlig chans att segerstrida. Verkar annars på gång. 

8 DA PEPPERBOY-Christoffer Eriksson 3%
7 BREIDABLIKS COGNAC-Conrad Lugauer 3%
5 THE BUCKET LIST F.-Tobias O Eriksson 2%
3 RANDEMAR R.D.-Peter Untersteiner 5%

9 VINCENT CHASE-Kevin Oscarsson 0%
10 DIGITAL PERFORMER-Ulf Ohlsson 1%

4 ILLUMINATI-Joakim Lövgren 1%

11 S.G.CHARPENTIER-Jorma Kontio 2%

 

V75-4, AUTO 2140, 4-åriga Ston, Derbykval

5 ROSE MARY-André Eklundh 25%

Ströks inför stochampionatsfinalen senast, men det var inte så allvarligt som man hade befarat. Hon har fått stå över några jobb men har nu tränats igång i ett par veckor. Hon är snabb från start och min spetsfavorit. Då är det hästen att slå och vid dokumenterad toppform kunde det varit en chansspik men det finns viss risk att det fattas lite form och jag plockar därför med  en kvartett till på systemet.
4 ODESSA CELEBER-Örjan Kihlström 25%

Odessa Celeber hade spelarna tröttnat lite på inför senaste loppet, då hon släpptes upp till över 30 gånger pengarna. Hon hade innan dess haft en hel del oflyt i loppen, men fick nu till det, och kunde spurta till säker vinst före megafavoriten Virginia Grif. Hon är snabb från start och har vunnit från spets, så det är inte otänkbart att Örjan väljer att köra där om man kommer dit.
11 GLOBAL UPPER STYLE-Peter Untersteiner 18%

Hade otur i spårlottningen men är så pass kapabel själv att hon ändå kan reda ut detta utan strul. Vann enkelt från dödens i ett stochampionatsförsök och blev trea i finalen. Hon tål att göra lite grovjobb på egen hand och är en av flera som kan vinna detta.
3 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 9%

Visade hög kapacitet näst senast vid seger via 09 sista 800 från femte ytter. Senast valde man att köra med skor från ett dåligt utgångsläge och nu rycker man skorna igen. Från ett fint utgångsläge kan hon plocka ner många över upploppet och som singelprocentare känns hon given på kupongen.
9 TAHITI JOURNEY-Jorma Kontio 11%

1 SWAROWSKI BROLINE-Johan Untersteiner 2%
10 DEVS DAFFODIL-Joakim Lövgren 3%

2 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 2%

6 ANNE ROYAL-Carl Johan Jepson 1%

8 SUNWAPTA GOJ-Oskar J Andersson 2%
7 NEON BRODDA-Mikael J Andersson 1%

 

V75-5, AUTO 2640, 4-åringar Derbykval

12 LUCIFER LANE-Johan A Nilsson 14%

Är med i de stora sammanhangen hela tiden och har sprungit in klart mest i det här fältet. Fick det sämsta utgångsläget och var inte som bäst senast. Han provade då att vrida ut via open stretch men det hände liksom ingenting. Innerspåret var lite lurigt den dagen och man får hoppas att det var det som spökade. Han får tipset på sin fina grundkapacitet men garderas snabbt med ett helt gäng. 
2 VÄSTERBO POKERFACE-Jorma Kontio 34%

Är Nurmos vapen i det här loppet. Har hunnit med tre starter i år som slutat med två segrar och en andraplats senast på V75 bakom B.B.S.Jhonny. Han är orutinerad i dessa sammanhang och får ses som en runner up mot de mer härdade kullkamraterna. Kunnandet ser det i alla fall inte ut att vara något fel på och från ett perfekt läge får han ses som första motbud.
5 GLOBAL UNLIMITED-Kim Moberg 12%

Sprang nytt rekord senast på fina 10,9aK som trea bakom Man At Work och Fortune Teller på Rättvik. Har en del fart i kroppen men har bara en seger på åtta försök i år. Gick barfota runt om senast, men kanske måste gå med skor bak nu. Outsider från ett fint utgångsläge.

7 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 5%

Avslutade bra på V75 senast som trea bakom Doctor Doxey Zenz och Vischio Holz. Han är bra nog att dyka upp där framme om det löser sig från det något dåliga utgångsläget. Fem segrar på tolv starter och Reijo Liljendahl tycker det här är hans bästa Derbychans.
6 ADIAGO TROT-Christoffer Eriksson 14%
10 BORN UNICORN-Per Lennartsson 3%
11 SILENT HILL-Peter Untersteiner 2%
8 SON OF GOD-Örjan Kihlström 8%
3 M.T.MALKIN-Göran Wester 1%

1 BO C.-Kim Eriksson 3%
4 DREAM NIGHT PALEMA-Mikael J Andersson 3%
9 MR DEAUVILLE-Mattias Djuse 1%

 

V75-6, AUTO 2640, 4-åringar, Derbykval

3 ALCOY-Peter Untersteiner 42%

Var fyra i Kriteriet ifjol. Chockade i comebacken på svensk mark senast då han vann på 12,2 över full distans till oddset 47,72, före Perfect Spirit och Velvet Gio. Har varit till Frankrike och provat sina krafter mot bra hästar och har därför en lite stukad rad. Med rätt ryggar spurtar han ner de flesta igen, eller körs han mer offensivt den här gången?

4 EELIS-Jorma Kontio 4%

Är stark och gynnad av distansen. Ingen seger på fem försök i år så här långt och han är inte helt stabil på benen. Han har inte haft samma framgångar i år som ifjol, men han har ändå gått bra i flera av årsstarterna. Senast avslutade han bra som trea bakom Doctor Doxey Zenz och Staro Kickback på V75. Han är ganska kvick ut och bör få en fin position. Siktar mot en final.

7 SHORT IN CASH-Kenneth Haugstad 16%

Är det ganska mycket skrik om på flera håll just nu. Var tvåa bakom Output Pressure men före Coin Perdu senast och han kan avsluta väldigt rappt med rätt resa. Näst senast reparerade han en tidig galopp på bästa sätt och gången efter avslutade han mycket vasst, efter att ha gått med i ryggar under slutrundan.

8 TRANSCENDENCE-Robert Bergh 7%

Är inte alls att lita på men är kapabel när han lämnar galoppskorna i stallet. Har hoppat bort mycket pengar men har ändå nästan tjänat 900.000:- så här långt. Maharajah-sonen är stark och kan dyka upp på målfotot utan felsteg.
9 GEAR EXTENSION-Örjan Kihlström 3%
12 ROOFPARTY-Kevin Oscarsson 8%
2 MELLBY FANTOM-Ulf Ohlsson 2%
11 CARGO DOOR-Thomas Uhrberg 2%
1 EURYTHMIC SISU-Björn Goop 4%
5 CAPITOL HILL-Erik Adielsson 9%
10 THE REAL STAR-Carl Johan Jepson 3%

6 ELWAY AM-André Eklundh 1%

 

V75-7, AUTO 2640, 4-åringar, Derbykval

10 WHO´S WHO-Örjan Kihlström 36%

Who´s Who kördes minst sagt passivt i comebacken, och detta med att köra för bästa placering är det lite si och så med ibland. Naturligtvis var man bara intresserad av att ge hästen en genomkörare inför stundande derbykval, och där är vi nu. Jag räknar med ett helt annat upplägg den här gången och då måste han förstås ha bra chans, trots bakspåret.
5 HARRINGTON-Jorma Kontio 15%

Harrington har fått två lopp i kroppen och har gjort det bra bägge gångerna. Är mest stark men visade senast att han även har viss fart i kroppen då han gick nytt rekord på 12,7 över kort distans som tvåa bakom Allowable. Bra utgångsläge men inget spetsbud från start.

4 YANKEE BOY-Kim Eriksson 4%

Kan öppna snabbt och får ses som tidiga spetsfavorit. Därifrån kan han leda loppet länge och om man glömmer bort denna 4%-are där framme kan det bli skräll. Han har dragits med usla spår en tid och jag kan tänka mig att kretsen kring hästen drog en lättnadens suck när han fick ett bra läge i detta viktiga sammanhang. Han ska heller inte underskattas, för han har verkligen gjort vad han kunnat från de bökiga positionerna, och senast fastnade han med en hel del sparat
6 M.T.MIGHTY WINNER-Peter Untersteiner 6%

Kommer från seger och gör sällan ett dåligt lopp. Tuffare emot nu och han får ses som ett platsbud i första hand. Öppnar hyggligt. 

3 PEKADILLY-Steen Juul 13%

8 VAN KRONOS-Erik Adielsson 3%
7 AVENTADOR S.F.-Björn Goop 5%
9 CALLE CROWN-Christoffer Eriksson 12%
11 EINSTEIN SISU-Tomi Haapio 2%
12 ESPRIT SISU-Ulf Ohlsson 2%
1 MY DREAM ART-Jörgen Westholm 1%

2 INERTIAL-Jörgen Sjunnesson 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1 VILLIAM (10-3)

2) 3-4-5-6-7-8-9-11 (10-12)

3) 2 Very Kronos/6 Chianti (1-12)

4) 3-4-5-9-11 (1-10)

5) 1-2-3-5-6-7-8-10-11-12 (4-9)

6) 3 ALCOY (4-7)

7) 4-5-10 (6-3)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 12 Lucifer Lane i avd.5 så blir kostnaden endast 120:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar