V75 Lördag 18 Augusti GÄVLE

V75-1, AUTO 2140, Brons

5 LINDA´S GIRL-Oskar Kylin Blom 14%

Linda’s Girl gjorde det jättebra senast. Det är inte lätt med två tillägg när det går så fort där framme, men hon fick i alla fall en bra tid med sig hem. Hästen vill inte gå i ryggar för då tröttnar hon, så det var bra med framspår. Nu slipper hon ha så många framför sig. Hon gick bra innan jänkarvagnen, men visst har den gett effekt. Stoet har platsproblem och på den fronten underlättar den. Stallet är uppåt. Formen känns jättebra. Det kan eventuellt bli barfota fram. Får tipset.
7 SIGN ME UP TOO-Emilia Leo 23%

Sign Me Up Too var helt godkänd när han tog klivet från lägsta klassen till Brons. Lite sliten efter det loppet men på väg uppåt igen och skulle han nå ledningen tidigt kan det räcka långt

1 MR GOLDEN QUICK-Mika Forss 30%

Umeåtränaren Mika Haapakangas har fått fram en fin reklamhäst i Mr Golden Quick, som imponerade stort vid försök- och finalseger i Klass I i juni. Hästen är mycket spurtstark, men mycket talar för att han blir över från sitt innerspår bakom bilen, vilket kan sätta käppar i hjulen för favoriten? Han avslutade med en 1.10-runda när han vann Klass I-finalen på Färjestad och lekte med bra hästar.

10 MR CREATION-Björn Goop 6%

Mr Creation får Björn Goop upp i vagnen och det är intressant vilken effekt det ger på hästen. Bakspår är visserligen ett minus, men skulle Goop hitta rätt ryggar så ska man inte räkna bort honom.

12 BARON D´INVERNE-Joakim Eskilsson 3%

9 MELLBY DEMON-Jorma Kontio 2%

Mellby Demon jagar första V75-segern i 15:e försöket. Han passar bäst på hösten och vintern och fick en liten tävlingspaus. Han var lite ringrostig i comebacken och ska gå framåt en del med loppet. Hästen tränar normalt inför det här och läget är okej, även om det i princip innebär tilllägg. Det är ingen häst som bara rundar fält utan det vill till att kusken serverar en fin resa. Hästen tävlar precis som senast med jänkarvagn och barfota runt om.

3 COMTE DU POMMEAU-Peter G Norman 1%
8 TAFFY-Carl Johan Jepson 1%

2 MELLBY EMERALDS-Ulf Ohlsson 7%
6 SUGAR DADDY-Kaj Widell 11%

4 MELLBY BRUNELLO-Ove A Lindqvist 1%

11 INDIAN FOUR-Olle Alsén 0%

 

V75-2, AUTO 1640, E3-Final

3 BETTING GANGSTER-Carl Johan Jepson 45%

Betting Gangster är en son till Viola Silas som ser ut att ha förutsättningar att vandra en bit i mammans fotspår. Han hade den sämsta segertiden i försöket men har redan hunnit med att vinna på 1.11,6 och kan säkert en 1.10-tid om det krävs för vinst.

2 FILUR SISU-Jorma Kontio 6%

Ser jättefin ut för dagen och han kan få ett bra lopp i rygg på ledande Devil Sound och med lucka till slut så kan han överraska. Han gjorde sin plikt i försöket kan man väl säga. Han är kvick ut, men Anders häst är minst lika snabb invändigt så det får bli ryggresa den här gången. Faktum är att han är bättre i ryggar då han är lite trög i ledningen. Att det var hans första seger i den senaste starten beror helt enkelt på att han varit ute mot väldigt hårda hästar hela karriären och då är det inte lätt alla gånger. Täta starter ser inte Per Nordström som något negativt och man fortsätter med blinkers, jänkarvagn och barfota runt om.

1 DEVIL SOUND-Anders Zackrisson 20%

Kalmartränaren Anders Zackrisson, 38, har varit proffstränare i fyra år. På lördag kan den treårige Maharajah-sonen, Devil Sound hjälpa honom att inbringa karriärens största bragd. Det då ekipaget ställer upp i den korta E3-finalen på lördag för hingstar och valacker. I uttagningsloppet blev det seger och det betydde mycket. 

– Jag hade byggt upp väldiga förväntningar på mig själv inför uttagningsloppet så det var en lättnad och jag var lite rörd faktiskt. Det var en jäkla prestation, säger han. 

– Det här är den bästa hästen jag någonsin har haft. Det har alltid varit en fin häst. Det är lite som skiljer en bra häst och bra häst som har det där lilla extra. Det märker man när man börjar tävla, säger han. 

Han minns en särskilt en situation då han förstod att hästen var speciell. 

– När jag körde ett provlopp tidigt i hans karriär så kom de äldre hästarna bakifrån och skulle köra förbi mig. Jag satt ju bara där med en liten tvååring. Men då släppte jag efter tömmarna och då vann han på 1.18/2100 meter. Då kändes det som något extra.

En förkylning hindrade ekipaget från att delta i  korta E3. 

– Från början hade jag tänkt stå över långa E3 men nu när vi blev tvungna att styrka inför den korta så tänkte jag att vi kör. Jag tycker att hästarna mår bra av att tävla. 

Som alla andra med lovande treåringar i stallet, drömmer han också om en start i Svenskt Travkriterium. 

– Det är Kriteriet som är nästa stora uppgift om allt faller väl ut. Men man ska inte underskatta E3 heller. Men det är klart att Kriteriet och Derbyt är det främsta unghästloppen. 

– Jag tycker att det är en jättefin häst som utvecklas hela tiden. Det är en sådan häst som gör att man kan drömma stort. 

På lördag har han valt spår ett med sin unghästtalang – och han har tänkt ut scenariot väl. 

– Lyckas jag inte hålla spår ett så hade jag aldrig lyckats komma till ledningen heller. Nu är det dem ska ta en längd på mig i stället för tvärtom. Håller jag inte ledningen så är jag ändå där jag ska vara på innerspår för att kunna vinna loppet med lite tur sen, säger han och fortsätter: 

 – Jag kör där en bra bit där i alla fall sen får man se vad som händer i loppet. Men planen är att köra i ledningen så länge lampan lyser. 

Resan mot Gävle bär av tidigt lördag morgon. 

– Först tänkte jag åka dagen innan men man vet inte hur de tar övernattningen så då väljer jag att köra tidigt på morgonen. Det har funkat tidigare när vi rest långt. Sova får jag göra en annan dag, avslutar han.

6 FORTUNE MEARAS-Ulf Ohlsson 11%

Fortune Mearas svarade för en stark insats i sitt försök när han gick i dödens. Rycktussar för första gången kommer att ge en mer skärpt Fortune Mearas den här gången.

5 ÖNAS NOUGAT-Per Nordström 3%
12 FLIGHT DYNAMICS-Örjan Kihlström 4%

4 BARITONE ARTIST-Markus B Svedberg 2%

11 EVEN´S COOL BOY-Robert Dunder 5%

10 DATS SO COOL-Per Lennartsson 1%
9 NINEPOINTS YANKEE-Jörgen Westholm 2%

7 JAGUAR DREAM-Claes Sjöström 1%

8 FUNKY-Björn Goop 1%

 

V75-3, AUTO 2640, Guld

9 ORDER TO FLY-Per Lennartsson 6%

Blir det hårt tempo så gynnar det Order to Fly som skrällt förut i högsta klassen och formen verkar vara helt okej för dagen. Barfota runt om på Order To Fly är också värt att nämna.

4 VOLSTEAD-Örjan Kihlström 20%

Volstead är en kanonhäst helt klart. Men 2 640 meter känns inte riktigt som hans likör och han ska inte övervärderas även om hanhar vunnit två av tre starter över distansen i Sverige. Bör ändå räknas tidigt i en lite sämre Gulddivsion.

6 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 18%

Globalsatisfaction kommer till start med två raka segrar i försök och och final i Silver när han nu tar sig an den högsta klassen för första gången. Han gjorde ett starkt lopp på Åby och får gå ut igen. Hästen hade fått ta det ganska lugnt inför Åbystarten och Nurmos tycker inte att sju dagar är särskilt tätt. Hästen går över alla distanser och vinner man en silverfinal från dödens borde man inte göra bort sig i en normal gulddivision. Globalsatisfaction har alltid varit bra, men har inte gjort så många starter än och har mer utveckling kvar i sig.

2 ON TRACK PIRATEN-Hans R Strömberg 19%

On Track Piraten får knappt godkänt för insatsen i Sommartravets final där han stod med dubbla tillägg. Nu fick han ett perfekt läge och han lär få en resa i den främre träffen. Han är kanske allra vassast med lopp på rulle numera och det kanske är läge att ta rygg på Monark Newmen eller Volstead?

7 MINDYOURVALUE W.F.-Björn Goop 12%

Var ute mot Propulsion och Readly Express senast och man kan ju inte säga att det här loppet är lika tufft.

1 MONARK NEWMEN-Fredrik Persson 22%

Monark Newmen tillhör kulltoppen bland femåringarna, men fick ändå inte plats i Jubileumspokalen på Solvalla. Han blir troligen över från start, men har god tid att hitta spurtutrymme över den dryga distansen. Han gör en spännande debut i Gulddivisionen. Han har löpt jämnt med flera topphästar och blir inte spåret en fälla så kommer han att göra sig gällande. Tränaren tror dessutom att man kan hålla upp spets. Han är obesegrad efter fem försök från ledningen. En av flera med chans i ett öppet guldlopp.

3 WEST WING-Torbjörn Jansson 1%

5 SPEED DELICIOUS-Nicklas Westerholm 1%

8 MIND YOUR FACE-Erik Adielsson 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Klass II

1 HUGO GUSTIVAR BOKO-Jorma Kontio 57%

Hästen var betrodd från ett dåligt läge på kort distans senast i V75 och visade väldigt bra fart efter galopp. Nu börjar man från ett trivsamt innerspår och Jorma Kontio sitter sällan fast när han har någonting att åka med. Det här känns som en stark vinnare!

2 VALOUR KRONOS-Erik Adielsson 8%

Valour Kronos har god kapacitet men formen är lite svårbedömd. Löper han upp till sitt kunnande blir det en framskjuten placering
4 DORNOCH AM-Örjan Kihlström 12%

Dornoch Am har tidigare spetsat i de flesta av sina starter, men fjärdespår är lite snävt. Det har alltid varit en lovande travare men det är först i sommar som han kommit igång på allvar. I V75-starten i Kalmar var innerspåret gyttjigt och det var flera som föll från ledningen. I försöks- och finalloppet senast var det första gången han anföll bakifrån och i försöket blev han lite brydd innan han tog sig samman och toppspurtade. I finalen tog ledaren upp häftigt i sista sväng och man fick upp farten sent. Man testade rycktussar på honom då, men hann inte dra dem förrän 75 meter kvar och fick inget riktigt kvitto. Hästen har behövt bakskorna för att behålla stabiliteten, men fungerade fint barfota runt om senast och så fortsätter man. Örjan får lägga upp taktiken, men hästen är snabb iväg och borde kliva iväg felfritt.
7 M.T.MACHIAVELLI-Jörgen Westholm 10%

M.T. Machiavelli fick tuff inledning senast men var trots det lite blek. Han kan bättre. Han har gjort sju starter som valack och har därefter haft en fin utvecklingskurva. Löper han lika duktigt som vid segerloppen före senast kan det räcka till vinst.

6 KAPISH G.L.-Oskar Kylin Blom 2%

5 M.T.LIKEABLE-Johan Brandel 2%
12 ALISS WADD-Tomas Pettersson 1%

11 ISSIAH-Joakim Sternsjö 3%

Amatörtränare Joakim Sjernsjö är en doldis i de här sammanhangen, men jag gillade vad jag såg av Issiahs senaste seger utvändigt ledaren, och här har vi ett prisvärt skrällbud vid gardering.
10 GOLIATH BOKO-Fredrik Persson 1%
3 B.B.S.CANYANKEE-Jenny A Björk 2%

B.B.S. Canyankee galopperade med sparade krafter in på upploppet i ett V75-lopp som B.B.S.Jhonny vann i Bollnäs. Han avslutade bra i vida spår senast och kan ta en framskjuten placering. Han ska tävla med halvstängt huvudlag, det vill säga samma som han hade när han galopperade med sparat i V75 i Bollnäs.
9 MISKOS CAPREA-Kevin Oscarsson 0%

8 LOUIS JADOT-Daniel Berglund 1%

 

V75-5, AUTO 2640, Klass I

5 EXCLAMATION MARK-Ulf Ohlsson 35%

Exclamation Mark vann mycket enkelt på bra tid från ledningen senast. Formen är på topp men det kan bli svettigt att ta en längd på 1 Ural den första biten. Hästen är uppfödd i USA, men verkar leva mer på styrkan och den dryga sträckan på lördag känns bara som ett plus. Det är inte alltid så lätt att leda ett långlopp från start till mål, men så bra som han såg ut senast är det faktiskt ingen omöjlighet.

4 MISTER NIKY-Björn Goop 24%

Mister Niky har hög segerprocent felfri och den långa distansen är en fördel. Om det blir tempo på loppet ökar chanserna till framskjuten placering. Eventuellt barfota bak och jänkarvagnsdebut på Mister Niky. Han har gjort åtta lopp i ledningen och vunnit sju. Han är ingen raket från början, men heller inte långsam
11 PIKACHU FACE-Torbjörn Jansson 2%

Pikachu Face gick ganska bra senast även om tränaren baissade lite innan. Han hade haft ett höbyte inför och var dessutom lite öm i hovarna. Med tanke på det borde han vara bättre den här gången och den långa distansen har han verkligen inget emot.

1 URAL-Jorma Kontio 23%

Ural har spetsat från innerspåret förut och han såg riktigt läcker ut i genrepet för detta lopp. Formen är fortsatt uppåt och känslan är att han blir svår att nå om han håller upp ledningen. Ural gjorde två starter i Frankrike utan att få med sig något. Han gjorde comeback efter ett halvårs frånvaro i helgen men någon ringrost märktes inte. Han vann överlägset efter snabb start (voltstart) till spets. Ural är snabb bakom bilen och har tidigare försvarat innerspåret

6 RORRI BRIS-Kevin Oscarsson 2%

7 ARCTIC LOVER-Hannu Pekka Korpi 1%
2 FARMER JACK-Fredrik Persson 6%

10 DIABLE D´INVERNE-Kaj Widell 1%

Visbygäst som tävlar på en jämn nivå, men som är ute på djupt vatten här. Lär smygas.

9 SAMBUCO-Per Lennartsson 2%

Sambuco vinner inte ofta och måste ha det serverat, men han har nog aldrig varit bättre än och jänkarvagnen har varit ett klart plus. Pass upp!
12 MINNESTADS ECUADOR-Micael Stjernström 4%

Minnestads Ecuador var ute i samma lopp som Exclamation Mark vann i Rättvik. Då, liksom nu, har han bakspår. Spurten var av prima märke och med lite klaff på vägen tar Minnestads Ecuador ned många till slut.

3 HIGHWAY PATROLMAN-Daniel Selin 1%
8 MISS GOLDEN QUICK-Mika Forss 1%

 

V75-6, AUTO 1640, E3-Final Ston

1 ZARA KRONOS-Joakim Lövgren 35%

Lördagens E3-finaler är de korta upplagorna över 1 640 meter. Zara Kronos vann sitt uttagningslopp enkelt sedan hon kommit till ledningen efter 300 meter. Hon skrällvann den långa E3-upplagan i juni och övertygade från ledningen i sitt försök. Men treåriga ston kan vara oberäkneliga och det har inte blivit favoritseger i loppet på åtta år.
- Hon var klockren tycker jag och såg finare ut än någonsin tidigare. Allt är bra efter det också. Hon gick sista snabbjobbet i tisdags och hon har aldrig varit smidigare. Man börjar nästan bli nervös redan eftersom allt känns så jäkla bra, säger Jonas Oscarsson och skrattar.
Det är första gången som hans passhäst har innerspår bakom startbilens vingar men det är inget som oroar honom.
- Hon är så jäkla klok hästen plus att hon är startsnabb. Jocke har aldrig riktigt tryckt av henne från start tidigare men det får han väl göra nu och då tror jag att hon spetsar. Det är väl Indiana Boko emot i startrusningen vad jag har sett hittills men jag tror som sagt på ledningen för vår del.
Ett par intressanta utrustningsändringar kan också tala till Zara Kronos fördel.
- Hon blir utrustad med rycktussar för första gången. Vi har provat det i träningen för att kolla att hon inte blev rädd för dem och det var inga problem. Så fort vi drog dem fällde hon fram öronen och tyckte att det var kul. 
- Sedan är det nästan spikat att det blir barfota bak som i förra E3-finalen och det blir nog vanlig vagn istället för jänkarvagn den här gången. Jocke tror att hon kan öppna lite snabbare från innerspåret med vanlig vagn.
- Om hon håller upp ledningen och första varvet går på 1.12 eller långsammare har jag svårt att se någon gå förbi henne.

2 ALEPPO PINE-Kenneth Haugstad 18%

- Jocke har en jättefin häst och det blir svårt att ta en längd på den i starten, men Aleppo Pine är rätt så snabb ut när man trycker av henne och vi har ett perfekt läge. Vi är där vi ska vara i andraspår och jag måste vara optimist, säger Kenneth Haugstad som kvalade in tre ston till finalen åt sin arbetsgivare Roger Walmann.
- Aleppo Pine var jättefin i uttagningen. Hon fick göra grovjobbet själv i tredjespår och drog lasset sista 800 meterna. Trots det vann hon bekvämt på ett mycket bra sätt.
Det treåriga toppstoet har vunnit sex av åtta lopp så här långt. I E3-finalen i juni galopperade hon bort sig som favorit men efter det ståtar hon med två raka segrar.
- Det var fel att rycka skorna till förra E3-finalen. Att rycka skorna var i sig inte fel men banan var väldigt stum så just den dagen var det fel. Den här gången blir det skor. Vi kör exakt som vi gjorde i försöket.

- Med en häst som bara har förlorat två gånger är man optimist och jag blev inte mindre optimistisk efter försöket. Jag tror att hon kan springa en bra bit fortare än senast och är hon lika bra som då är vi bland de tre främsta. Sedan handlar det om treåringar och de är lite ”från dag till dag”, men jag har en bra häst.
3 STARO MIAMI-Mika Forss 18%

Staro Miami imponerade vid segern i försöket senast och om det strular för Zara Kronos från start så är det här ett spännande motbud.
6 ARIA-Örjan Kihlström 6%

Aria, kan överraska.
Det gjorde hon i uttagningen när hon från ett ”omöjlig” tolftespår levererade en mycket vass spurt och knep andraplatsen.
- Vi har väntat lite på henne och hon har blivit bättre och bättre. Hon är riktigt vass på speed och gick väldigt fort till slut senast, säger Haugstad och fortsätter:
- Allt verkar bra i träningen efter det och hon kommer till loppet med jättefin form. Vi valde framspår eftersom hon är väldigt startsnabb och jag tror att hon kommer få ett fint lopp. Hon kan komma före Aleppo Pine från start för hon är väldigt snabb.

5 INDIANA BOKO-Jorma Kontio 12%

Indiana Boko har visat väldigt bra startsnabbhet och kan ställa till det för tipsettan från början. Hon har bara gjort fyra starter, men hennes utvecklingskurva är brant och positiv. I kvalet skyggade hon till och tappade stilen i sista sväng. Kanske tappade hon segern där.
4 FRAGOLINI AM-Ulf Ohlsson 3%

7 NO MATTER-Erik Adielsson 2%
10 RACING BRODDA-Mattias Djuse 2%
9 LUCA AXE-Kaj Widell 2%
8 FLASH AM-Torbjörn Jansson 2%

Trots att Aleppo Pine galopperade bort sig i den långa E3-finalen var det nära att segern gick till stall Walmann genom Flash Am som gjorde en heroisk insats som tvåa. Men hästen har inte presterat på samma nivå efter det. Hon gick senast vidare från uttagningsloppet som fyra.
- Hon har gått med skor båda gångerna efter förra E3-finalen och de sämre insatserna kan ha berott på det. Nu ska hon gå barfota runt om igen och det tror jag kommer göra henne mycket vassare. Kapacitetsmässigt vet vi att hon är bra men hon är lite svårbedömd och spår åtta drar ner chanserna. Därifrån blir det väldigt svårt, säger Kenneth Haugstad
11 LOSER ON LOSER-Björn Goop 1%

12 GLOBAL WILD CARD-Per Lennartsson 0%

 

V75-7, AUTO 1640, Silver

5 URBAN KRONOS-Örjan Kihlström 29%

Urban Kronos har imponerat hela säsongen och övertygade stort när han senast mosade konkurrenterna från positionen utvändigt om ledaren. Urban Kronos kan vara med och kriga om ledningen och skulle han lyckas komma dit stiger chanserna att vinna. Men det blir tuffare och tuffare motstånd för honom och det är inte mycket som får gå fel om han ska vinna på nytt.
- Han har varit fantastiskt och blivit bättre och bättre med loppen. Senast gjorde han ett grymt lopp! Jag trodde inte att han kunde vinna det loppet från dödens men det gjorde han och han kändes helt perfekt i senaste jobbet. Den här gången blir det barfota runt om och även om det är debut i silverdivisionen ska de vara bra för att slå honom om han är lika bra som senast, säger Haugstad.
3 MAGNIFIK BRODDE-Mika Forss 13%

Magnifik Brodde var stor i nederlaget senast och formen är på topp. Han är redo för en vass prestation och ska inte vara helt borta. Senast var han med i en tuff öppning innan han nådde ledningen, men höll trots det starkt till andraplatsen bakom Eder Bob.

2 ERIK STING-Carl Johan Jepson 17%

Erik Sting sitter i andraspår direkt och det lär bli körning från flera håll och kanter. Han har vunnit på 1.09,9 över distansen förut och känslan är att Erik Sting ska ha chans den här gången. Hästen fick ta igen sig efter Färjestadsloppet och återkom senast efter litet uppehåll. Nurmos tyckte att han var jättebra då och borde gå framåt med lite tätare starter. Erik Sting har inte gjort så många starter än och det finns fortsatt utveckling, men Nurmos skulle gärna se att han får några lugnare lopp framöver.
4 AJLEXES CUBANO-Tomas Pettersson 4%

Ajlexes Cubano fick ett bra spår för första gången på länge och det är bara för kusken att ladda iväg från start. Senast tycker jag att han blev lite seg den sista biten, men han kämpade på bra utan att kunna hänga med M.T.Joinville den sista biten. Han har varit väldigt pigg efter det loppet och det finns ingenting som tyder på att formen ska vara sämre nu. Det är bra hästar emot, men från ledningen eller rygg på ledaren tror jag att han är med och gör upp om det. Bortglömd.
1 ANGLE OF ATTACK-Björn Goop 20%

Angle of Attack brukar trivas i spets, men han var inget extra senast och han brukar vara snabbast med spår lite längre ut. Han är ändå min spetsfavorit med hjälp av innerspåret här.

9 MR LINDY-Erik Adielsson 5%

6 VÄSTERBO GROSBOIS-Rauno Pöllänen 2%
11 ANTONIO TABAC-Oskar Kylin Blom 4%

Antonio Tabac var okörd över mål i den senaste starten. Nu är distansen mer passande och trots bakspåret är det inte helt omöjligt att skimmeln flyger förbi samtliga över upploppet.

12 DISCO VOLANTE-Ulf Ohlsson 4%

Hästen är tveklöst en av de bästa i fältet och skulle det gå våldsamt fort i täten första biten kan han komma in i matchen trots det förhatliga tolftespåret.
10 TEST DRIVE-Jorma Kontio 1%

8 JEEPSTER-Kaj Widell 1%

7 SUPER ZANTOS-Jan Olov Åberg

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 1-5-7-10

2) 2 Filur Sisu/3 Betting Gangster (1-6)

3) 1-2-4-6-7-9 (3-5)

4) 1 HUGO GUSTIVAR BOKO (2-4)

5) 1-2-4-5-6-7-9-10-11-12 (3-8)

6) 1 ZARA KRONOS (2-3)

7) 1-2-3-4-5 (9-6)

2400 rader/1200:-

Om du även spikar 5 Exlamation Mark i avd.5 så blir kostnaden endast 120:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar