V75 Lördag 11 Augusti ÅBY

V75-1, AUTO 2140, Klass I

2 COBOURG HANOVER-Erik Adielsson 27%

Segerstaplaren från Östersund drog ett perfekt andraspår och det ska vara bra spetschans tillsammans med Erik Adielsson. Man lär leda loppet väldigt länge. Han kommer med sju raka segrar i bagaget. Från ett perfekt andraspår blir det troligen spets igen och även om motståndet är helvasst lutar det åt ledning runt om.

1 ROHERYN-Jorma Kontio 13%

Roheryn stod för en urtapper insats senast när man var inblandade i körningen från start, men fick till slut nöja sig med positionen utvändigt om ledaren. Slog klorna i denne tidigt och lyckades sedan stå emot de smygkörda hästarna över Axevallas långa upplopp. Nu är läget perfekt och hon är snabb ur startblocken. Väljer man att släppa finns open stretch att nyttja. Det var ett tag sedan hon vann över medeldistans, men formen är rikitgt bra här och hon blir första motbud.

3 VISCHIO HOLZ-Björn Goop 18%

Vischio Holz tog över ledningen efter att man kört på safety från start. Travade inte helt klockrent, men har styrkan som sitt främsta vapen och såg inte bottnad ut i mål. Björn Goop hoppar upp för första gången och blir värd att passa från ett fint läge. Blir troligtvis bakskor på denna gång, enligt de tidiga rapporterna.
8 GENTO-Patrcik De Haan 6%

Gento stod inte att känna igen senast, men var grymt bra innan dess. Hade han bara en dålig dag på jobbet senast kan han slå till, trots ett åttondespår.

4 DOCTOR DOXEY ZENZ-Mathias Andersson 11%
12 YANKEE BOY-Kim Eriksson 2%
5 OUTPUT PRESSURE-Per Lennartsson 12%

Output Pressure har sett härligt tankad ut en längre tid och det var inte mer än rätt att han fick vinna ett lopp igen. Det kan vara proppen ur för hans del och Per Lennartsson kan vara kusken som inleder V75-omgången.
9 SMEVIKENS CRUISER-Veijo Heiskanen 4%
7 ZELOV-Kenneth Haugstad 3%
10 DONNERS AM-Per Linderoth 2%
11 EVAZAN AM-Ulf Ohlsson 2%
6 STARO KICKBACK-Mikael Å Linderoth 1%

 

V75-2, AUTO 2140, Klass II

9 HARVEY-Johan Untersteiner 5%

Han har tävlat på V75 nu på sistone och gjort det bra. Näst senast satt han fast med krafter kvar. Hästen är startsnabb och är missgynnad av bakspår. Dock behöver det inte vara fel med bakspår i en V75-final. Han gick i vanlig vagn senast och hur det blir med vagnen den här gången bestäms närmare start. Annars inga ändringar. Kapabel häst som inte fått ut hela sitt register ännu.

2 OTTENS DIBABA-Magnus Jakobsson 4%

Ottens Dibaba har inte varit som bäst i jobben efter senaste loppet. Man hade helst gett henne ett lopp mellan försök och final, men istället har hon fått stå över något jobb. Hon gick ett 1.19-jobb nu senast och kändes bättre då, men det är lite svårbedömt med formen. Hon är riktigt startsnabb, så man kör nog en bit från start och ser hur det utvecklar sig. Det blir samma utrustning med barfota runt om och öppet huvudlag. Hon springer och kränger en del i loppen, så det är nog inte aktuellt med något vagnbyte
4 WAIKIKI SILVIO-Kenneth Haugstad 13%

Waikiki Silvio, som har ett betydligt bättre läge den här gången. Han gick med amerikansk sulky senast och tuggade ner Karl Sjöhammar i de sista stegen från dödens. Han var stark och rejäl när han vann ett försök från bakspår. Han är inget spjut från början men verkar vara under utveckling.

3 KARL SJÖHAMMAR-Christoffer Eriksson 16%

Karl Sjöhammar är en bra häst som inte alltid funkar helt aktionsmässigt, men senaste insatsen var bra trots att man fick målfototorsk mot Waikiki Silvio. Han kan bättre och det är fullt möjligt att han leder runt om.

6 B.B.S.JHONNY-Örjan Kihlström 16%

B.B.S.´s Jhonny kördes med silkesvantar senast och lyckas Örjan med samma upplägg denna gång kan han vara först över linjen igen. Han fick ett fint lopp i rygg på Västerbo Pokerface i ett V75-lopp på Bollnäs, där man fick lifta med och spela ut speeden över upploppet och de sista 50 metrarna hade man kopplat greppet. Körs av samme Kihlström, men har spår en bit ut på vingen och det kan bli tufft att komma till.

1 MELLBY FANTOM-Ulf Ohlsson 9%

Mellby Fantom hade spår 12 i samma lopp som två ovannämnda och gick med i draget på Waikiki Silvio och spurtade okej till tredjeplatsen.

8 TIM FRONTLINE-Stefan Persson 7%

Tim Frontline har förvandlats från en ganska oansenlig travare till en killer i sin nya regi. Han kan bli bortglömd från det här usla läget, men körs det lite och han får bra ryggar kan det gå.
12 FERRY BOKO-Björn Goop 2%

5 LOGO LIGHT-Robert Bergh 2%
11 LUXURY BRODDE-Oskar J Andersson 1%
7 BEAR HOPE-Erik Adielsson 23%

10 ADRIAGO TROT-Per Lennartsson 1%

 

V75-3, AUTO 2140, 4-åringar

3 PERFECT SPIRIT-Örjan Kihlström 76%

Perfect Spirit är en kanon, vilket fem segrar och ett andrapris för Redén stryker under. Av dessa fem segrar märks bl a vinst i såväl Kungapokalen som Sprintermästaren och det känns givet att han är favorit här. Väl stor dock.

9 GIVEITGASANDGO-Erik Adielsson 7%

Giveitgasandgo som var ute och kände på den äldre eliten i Hugo Åbergs senast. Hade ingenting med utgången att göra, men höll farten på ett okej sätt. När man går från den äldre eliten till att möta sina jämnåriga, räknas man tidigt för mig och trots bakspåret måste jag testa med honom mot Perfect Spirit. Startryggen är bra och kommer han till lite från start är han ett roligt streck.
2 LUCIFER LANE-Johan A Nilsson 9%

Lucifer Lane är också en kapabel individ, som inte var mil bakom Perfect Spirit i Sprintermästaren. Vilken härlig häst det här är, som i princip alltid gör ett gott dagsverke. Man säger man att man siktar mot derbykvalen, men man har inte gått ut med någon taktik.

4 KING ON THE HILL-Hans G Eriksson 2%

King On The Hill startar lite tätare nu och det blir spännande. Såg lite seg ut senast, men var ute i ett stenhårt gäng och behövde nog loppet i kroppen.

1 TRANSCENDENCE-Robert Bergh 1%
5 BORN UNICORN-Per Lennartsson 0%
8 VELVET GIO-Torbjörn Jansson 2%

6 ENTERPRISE-Björn Goop 3%

7 ALCOY-Peter Untersteiner 1%

 

V75-4, VOLT 2140, Diamantstoet

3 KINDY CANE-Veijo Heiskanen 37%

Kindy Cane radar vinster och kan på det bli favorit i loppet. Det är i så fall inget att säga om - speciellt inte från ett perfekt spår. Kindy Cane tog hand om spets senast och vann på ett fint sätt, men möter lite bättre motstånd nu. Har i alla fall dragit ett bra spår och kan öppna skapligt.
11 ABSOLUT GEHÖR-Peter Untersteiner 9%

Absolut Gehör har gjort två fina insatser på slutet och var målfotoslagen av Must Have senast på Eskilstuna. Har dessutom haft tråkiga lägen på slutet. Läget är inte bättre den här gången, men hon är bra för ett sådant här lopp och bör passas då hon har en riktigt vass speed. Nu blir det förmodligen vanlig vagn med tanke på att det är voltstart.

7 HAVANNA BOKO-Mattias Djuse 9%

Havana Boko prickade bra från 20 meters tillägg senast, forcerades fram till tät och efter ett tufft första varv var hon trött i sista sväng. Kämpade tappert och var så när att hålla till tredjeplatsen. Fick nöja sig med fjärdepriset, men insatsen var riktigt bra och hon kan öppna snabbt från sitt springspår.

15 RYSSEBO LA REINE-Kaj Widell 4%

Stentuff häst. Riskerar att hamna pyrt till från det dåliga utgångsläget, men löser det sig kan det vara skrällen.
5 B.MARIE IN HEAVEN-Örjan Kihlström 7%
6 CHEERFUL RIVNER-Peter Ingves 12%

Cheerful Rivner blev hängandes från start i ett lopp Kindy Cane kom att vinna från ledningen, men gjorde det riktigt bra. Fick avancera fram utvändigt för att sedan bli avlöst, men spurtade ändå fint över upploppet och känslan är att voltstart passar bättre. Springspår här gör det intressant om man kan komma till från start.
8 QUIZ TÖLL-Thomas Uhrberg 4%

10 AMBON DEGATO-Johan Untersteiner 6%

Ambon Degato sprang på tvären i kurvorna i ett stochampionatskval och hoppade under slutvarvet i en sväng. Rankas ner.

14 ELITA MEMPHIS-Björn Goop 4%

Elita Memphis har varit tränarkörd på slutet och spurtat fint till slut i flera starter. Nu hoppar Björn Goop upp - intressant!
13 BIGARRÅ-Henna Halme 0%
1 VERA SPIRO-Erik Adielsson 6%

Vera Spiro har också ett kanonläge, inte minst då det rör sig om en open stretch-bana. Hon har förvisso bara vunnit ett lopp, men såg stark ut vid galoppen i StoChampionatet och med Erik i vagnen känns hon lite intressant.

2 EASY PACE-Jorma Kontio 1%

9 ANNE ROYAL-Ulf Ohlsson 1%

12 SUITED BROLINE-Robert Skoglund 0%
4 ALMOSTUNREAL-Christoffer Eriksson 1%

 

V75-5, AUTO 2140, Silver

2 DON´T MIND ME-Örjan Kihlström 25%

Don't Mind Me har dragit ett bra läge och gick skapligt med i draget senast på Årjäng i ett lopp som gick fort till slut (Han Herred vann). Kommer att få en fin resa, men möter några riktigt bra hästar.
9 GLOBALSATISFACTION-Ulf Ohlsson 27%

Globalsatisfaction fick vinna senast och tuggade ner Handsome Brad i de sista stegen i ett sprinterlopp i Halmstad. Läget är bra för honom då han inte är någon raket ut ifrån start, men desto tuffare till slut. Jag gillar hästen skarpt, han tål att göra en del jobb själv
3 LINUS BOY-Björn Goop 18%

Linus Boy fick en seger senast, lite för ”lång och trogen tjänst”, då han tävlat starkt på V75 länge utan att få vinna. Med Björn och läget på sin sida kan en ny etta komma direkt
1 ZOKO LANE-Thomas Uhrberg 4%

Skrällde i premiären med det norska huvudlaget senast. Har det viskats om länge inför den segern. Proppen ur?
5 STEPPING SPACEBOY-Stefan Söderkvist 3%
4 SIR Q.C.-Jorma Kontio 12%

Sir Q.C. är väldigt stark och såg ut att ha en del kvar över mål senast i Bollnäs. Hästen är allround och gör sällan ett dåligt lopp. Jorma har kört en gång tidigare, vilket resulterade i seger. Distansen kanske är för kort nu?
6 OTHELLO VICTORY-Peter Ingves 1%

8 TRINITY LUX-Kevin Oscarsson 1%

7 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 5%

Baron Gift var inte toklångt efter topphästarna Cyber Lane, Generaal Bianco och Love Matters senast. Ingen av dem är med i det här loppet.

11 SPRINGOVER-Peter Untersteiner 2%

12 SOBEL CONWAY-Johan Untersteiner 0%

10 NOBEL AMOK-Robert Bergh 2%

Nobel Amok höll bra från ledningen senast och fick ge sig mot Zoko Lane. Nu är det andra förutsättningar och det blir intressant att se honom bakifrån

 

V75-6, AUTO 2140, Brons

5 VICTORY KÅSGÅRD-Flemming Jensen 23%

Victory Kåsgård fick upp farten ordentligt kort efter start från snävt spår och forcerades till täten. Arraw Hoss hade inget svar och Flemming vann busenkelt med bra fart över mål och har här ett bra utgångsläge. Är inte i behov av spets då han duger bra med rygglopp också. 

2 UPPOHOPPA-Pasi Aikio 17%

Uppohoppa har två raka segrar och uppgiften senast såg nästan omöjlig ut, men han lyckades sätta nosen först trots en jobbig resa långt nerifrån kön. Är tränarkörd den här gången, men Pasi Aiko känner hästen väl och kvalade själv in honom till Derbyt i fjol.
11 DOM PERIGNON-Örjan Kihlström 16%

Han såg inte som bäst ut i Eskilstuna senast, men bet ihop och tog hand om segern. Hästen är en riktig vinnartyp som klarar tuffa upplägg. Nu är man lite utelämnad från det här läget, men det rör sig om en väldigt härlig häst. Blir det barfota runt om är han mycket tidig.

10 TE QUIERO GRIF-Veijo Heiskanen 5%

Har formen på topp, spurtar till sig en bra slant igen och en av de som kan vinna med rätt lopp.
6 ARAW HOSS-Björn Goop 13%

3 BARBARA L.HANOVER-Ulf Ohlsson 3%
7 MASTERGLIDE-Peter Untersteiner 3%
9 FLASH HAMMERING-Oskar J Andersson 12%

Flash Hammering är också en hårding som skulle gilla om det går undan. Den här är på väg upp på karriärstegen med stormsteg.
8 MONFALCONE-Tom Horpestad 1%

1 ORDER BY HEAVEN-Lars D Carlson 3%

Order By Heaven är en tuff märr som fick gå först i tredjespår senast i ett lopp Dom Perignon vann. Garanterad en fin resa här, men kan inte försvara sitt innerspår och riskerar att bli över från start. Med lite klaff kan hon vara en storskräll. 
4 LOUIE BRODDE-Erik Adielsson 2%
12 AILERON-Robert Bergh 0%

 

V75-7, AUTO 3140, Åbys Stora Pris

4 READLY EXPRESS-Jorma Kontio 44%

Readly Express fanns det lite frågetecken kring inför comebacken, men det frågetecknet byttes ut mot ett stort utropstecken och vilken insats han stod för i Östersund. Han imponerar bara mer och mer och otroligt nog känns det inte som att vi har fått se honom bottnad än. Distansen funkar bra för honom, han gick 11,2 i Prix d'Amerique (voltstart) och känslan är att vi får se ett nytt världsrekord över lång distans på lördag, då Mellby Vikings 13,3 ligger i farozonen.
1 PROPULSION-Örjan Kihlström 35%

Propulsion fick plocka fram hela registret i Åbergs och stod för ett monsterlopp då. Han är lite förlorare i spårlottningen, då jag tror det blir svårt för honom att svara ut Muscle Hustle från start.

5 PLATON FACE-Adrian Kolgjini 8%

Platon Face håller på att bli en elithäst och hade lekstuga på Axevalla senast mot bra motstånd. Han älskar distansen och är en rolig outsider men det känns långsökt att han ska plocka ner Readly Express.
9 SORBET-Johan Untersteiner 2%

Sorbet har varit bra varenda gång i år och ett smyglopp i draget passar nog honom bra den här gången. Han har goda chanser att slå sig in som trea bakom de två kanonerna.
6 RAJESH FACE-Lutfi Kolgjini 5%

Rajesh Face var otroligt bra i Åbergs trots galopp och strul med ett framförvarande ekipage under slutvarvet. Spurten var av bästa märke och han håller på att växa in i den äldre eliten.
8 COQUIN BEBE-Peter Ingves 0%
2 RECKLESS-Björn Goop 2%
3 MUSCLE HUSTLE-Robert Bergh 1%

7 ZENIT BRICK-Mika Forss 2%
10 MINDYOURVALUE W.F.-Christoffer Eriksson 1%

SYSTEMFÖRSLAGET:
1) 1-2-3-4-5-8-9-12 (7-10)

2) 1-2-3-4-5-6-8-9-11-12 (7-10)

3) 3 Perfect Spirit/9 Givetitgasandgo (2-4)

4) 3-5-7-11-15 (6-8)

5) 2-3-9 (1-5)

6) 5 VICTORY KÅSGÅRD (2-11)

7) 4 READLY EXPRESS (1-5)

2400 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Couburg Hanover i avd.1 så blir kostnaden endast 150:-

Skapad i V75.

Lämna en kommentar