V86 onsdag 8 Augusti, BODEN

V86-1, AUTO 2140, 4-åringar

9 MASTER BLASTER-Ove A Lindqvist 52%

Master Blaster har bara förlorat en gång på sina fem starter, och då galopperade han. Senast var han ruskigt imponerande, när han från dödens över lång distans bara gick undan på spänstiga ben till en överlägsen seger. Ove A är ingen blyg viol och det blir troligen ett tidigt avancemang och då blir han förstås ytterst jobbig att freda sig mot. Master Blaster har vunnit tre av de fyra lopp han gått på Boden. Samma statistik gäller med Ove A Lindqvist i sulkyn.

4 PINEWOOD MAN-John Östman 4%

Pinewood Man är fartfylld och debuterar i ny regi. Han körs av John Östman för första gången. Hästen har visat kapacitet som står sig väl i det här sällskapet och han går ner i klass gentemot vad han mött tidigare. Fuxen är dessutom väldigt snabb bakom bilen och mycket talar för att han sitter i ledningen i ett tidigt skede.

5 MYCRAZYDREAM-Krister Söderholm 11%

Mycrazydream övertygade vid vinsterna, men gjorde senast bort sig med galopp i loppets slutskede. Framspår i autostart är inte det bästa för honom då han är lite nervig, men Krister har fungerat fint tillsammans med hästen. Utmanar felfri.

3 VEER-Tapio Kalaja 12%

Veer är inte alls tokig och var fin vid vinsten senast. Skulle favoriten göra bort sig eller ha en dålig dag är hon en aspirant på segern.

1 CATCH THE GAME-Ulf Ohlsson 7%

Catch the Game har innerspår bakom bilen för första gången. Har haft andra öppna spår i tre lopp och ”som bäst” övertagit spetsen efter 550 (spår 5). Catch The Game blir bättre och bättre och ska räknas ganska tidigt bakom favoriten.
11 MR SÅNNA-Hanna Olofsson 2%

Mr Sånna är stark och rejäl och har kapacitet att vara med och tävla på lördagar (V75). Dåligt utgångsläge här gör att han rankas ner en bit.

12 IL VERO ALFREDO-Per Gustafsson 2%

7 SPECIAL MAJOR-Santtu Raitala 4%

2 LASTING SPELL-Jaako Alamäki 2%

10 VARIETY SHOW-Robert Dunder 1%

6 JUDGETROUBLE-Jorma Särkiniva 1%

8 TYRA I.H.-Mika Forss 1%

 

V86-2, VOLT 2640

9 DON DRAPER-Petter Lundberg 28%

Don Draper har varit bra och vunnit två raka punkt 21-lopp. Nu är det hårdare motstånd och voltstart. Men han är kvick ut och brukar vara i kapp de rätt fort så 20 meter tillägg är ingen fara. Normalt sett ska han ha en vettig chans om han får rätt lopp. Han går som vanligt med skor.

5 OVICII-Antero Heinonen 17%

Ovicii var senast chanslös mot Master Blaster, men vass vid vinsterna innan. Ovicii är i riktigt bra form och ska nog kunna segerstrida om han kommer iväg från femtespåret. Han har gjort tre starter i en jänkarvagnsmodell och varit klart förbättrad. Det snäva spåret är så klart ett frågetecken.
7 HERRERA BOKO-Janne Soronen 14%

Rutinerad finsk 4-åring som vunnit en hel del mot enklare sällskap. Vunnit två av sju med Soronen bakom spakarna. Var inte som bäst senast över ovan stayerdistans. Outsider här.

2 FALCON W.F.-Robert Bergh 17%

Falcon W.F. har två segrar på sju försök över distansen. Täta starter nu kan vara både plus o minus.
3 TRANQUILLO-Hanna Olofsson 6%

Debuterade över distansen senast som sexa bakom vinnande Master Blaster. Såg lite trög ut och måste höja sig för att segerstrida.

10 JETLINE-Nils Westerberg 7%

Jetline är lite underskattad, men är stark och gynnad av den långa distansen.
15 B.W.L.TIMEKEEPER-Ulf Ohlsson 3%

4 APHEX A.F.-Mika Forss 1%

12 SAMUEL SISU-Tomi Haapio 2%

8 DANIEL NEWPORT-Jarmo Saarela 1%

11 KASPER SÅNNA-Jenny Engfors 1%

13 QUICK TÖLL-Krister Söderholm 1%

1 MR CASCADE-Petteri Joki 0%

Mr Cascade har innerspår i voltstart för första gången i Sverige. Har haft andra öppna spår i tre lopp och tagit ledningen en gång (spår 5). Vann den gången.
6 CHAN CHA NA-Leif Eriksson 1%

14 TOMMASI-Ove A Lindqvist 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Diamantstoet

5 GLOBAL ULTIMATE-Kaj Widell 51%

Global Ultimate får Kaj Widell i sulkyn för första gången och trots att segrarna uteblivit på slutet får han tipset i ett ganska svårlöst lopp, där det kan löna sig att strecka på rejält. Han har gått starkt lite i skymundan på slutet, utan att få vinna. Senast hade han bara Master Blaster och U.Boat före sig i mål efter att ha fått gå i dödens en stor del av slutvarvet. Gången innan avslutade han vasst som femma efter en del trafikproblem.Global Ultimate ska ”väckas” i en bilprovstart och dessutom väntar lättning i balansen. Den välförtjänta vinsten kan komma nu.

7 MIA SÅNNA-Rikard N Skoglund 15%

Mia Sånna spurtvann senast från andra utvändigt och gjorde sitt bästa lopp på länge. Håller formen i sig duger hon gott här. Hittar hon ner i slagläge kan hon vinna igen.

2 FORZA STING-Jaakko Alamäki 5%

Forza Sting gick bra efter startgalopp senast. Felfri är hon med och strider om förstaplatsen. Hög kapacitet men väldigt osäker.

3 VÄSTERBO DAIQUIRI-Ulf Ohlsson 7%

Västerbo Daiquiri möter äldre hästar men är inte helt oäven. Hon har skaffat sig rätt hårdhet och hon gick bra efter att haft en hel del otur senast. Jag tror hon kan öppna ganska snabbt och det blir barfota bak igen.

11 TEQUILA ARETTE-Tapio Kalaja 6%

Tequila Arette känns lite svårbedömd för dagen efter att inte ha tjänat några pengar alls i årets två starter. Hon har tidigare visat att hon räcker bra i ett sånt här lopp. Tequila Arette tränades förra året av Nicklas Westerholm och vann bland annat från ledningen på 1.15,8a/2140 meter i juni. I det slagna fältet fanns Bear Abiba

12 FRÖKEN STING-Mika Forss 5%

Fröken Sting har klart bättre form än raden. Senast var hon ute på V75 och orkade inte riktigt efter startgalopp och en del jobb under slutvarvet. Gången innan galopperade hon i spets med till synes mycket krafter i behåll och gången innan höll hon starkt som tvåa i dödens. Med flyt från detta tråkiga läge kan hon städa av många kuponger.

1 CELESTE BRODDA-Christian Månsson 2%

Celeste Brodda har haft innerspår bakom bilen i ett lopp. Hamnade då i andra ytter efter en bit. Har aldrig vunnit lopp, men har varit på plats i nästan hälften av starterna. Hon har varit ute mot tuffare hästar än vad hon möter på onsdag och Celeste Brodda ska inte räknas bort

13 LISAS KARAMELL-Ove A Lindqvist 5%

10 GLORIA LEEJS-Hanna Olofsson 1%

14 BORUPS NICE-Mauri Jaara 1%

15 BELLA THE BOMBER-Santtu Raitala 1%

6 ODETTE BRODDA-Petteri Joki 1%

4 PLACE YOUR BETS-Jorma Särkiniva 1%

8 ZELDA GOWAN-Rune Granqvist 0%

9 GLOBAL TAIL-Niko Jokela 1%

 

V86-4, AUTO 1640

2 HESIOD-Ulf Ohlsson 37%

Hesiod är en kämpe av rang och när han nu fått ett perfekt läge är han ett givet tips av duon som sticker ut. Senast var han ute i ett riktigt getingbo, där vinnaren hette Zack´s Zoomer. Gången innan spetsade han från just andraspåret och vann säkert före Hard Times. Han tar kanske inte ledningen av egen kraft, men kan mycket väl få överta den i ett tidigt skede.

6 MR GOLDEN QUICK-Santtu Raitala 26%

Mr Golden Q. vann Klass I-finalen på Färjestad före Minnestads El Paso och Dom Perignon. Efter det har formen underhållits på hemmaplan, men nu är det alltså dags för ett gästspel i Sverige igen. Mr Golden Quick är riktigt spurtstark och sitter han någorlunda vettigt till inför spurten får övriga hålla i hattarna.

9 MELLBY DEALER-Roger Nilsson 4%

Mellby Dealer hade lite krafter kvar i en stentuff V75-final på Färjestad näst senast. Och i ett sådant här lopp ska han duga bra. Det är förmodligen Roger Nilssons bästa chans på V86

3 WASA WARRIOR-Ove A Lindqvist 2%

Har viss fart i kroppen och har deltagit på V75 där han bland annat satt fast vid senaste försöket i juni. Har vunnit ett kortlopp efter det men har två nollor i raden nu trots hållbara tider. Skrällbud från fint utgångsläge.

11 COMEWITHAFLASH-Mika Forss 11%

Comewithaflash vinner ofta och sänker många om det klaffar under vägen

4 ANAHEIM KEMP-Mauri Jaara 11%

Anaheim Kemp är ett bud om man har råd att plocka med några fler. Han tävlar på en hög nivå för närvarande.

1 PHARAON FACE-Petteri Joki 4%

Pharaon Face har haft innerspår bakom bilen i fem lopp i Sverige och tagit ledningen vid fyra tillfällen.

8 ANDOVER STREAMLINE-Hanna Olofsson 1%

12 VALLEY STREAMLINE-Rikard N Skoglund 1%

5 DESUPER FILIUS-Nils Westerberg 1%

7 FRENCH TARGET-Petter Lundberg 1%

10 VICTORY STREAMLINE-Kaj Widell 1%

 

V86-5, VOLT 2140, 3-åringar

1 CROWN PRINCE W.W.-Rikard N Skoglund 67%

Crown Prince W.W. har gjort bort sig i hälften av sina sex starter, och vunnit övriga lopp. Han är alltså obesegrad felfri och hur det går ikväll beror förstås mycket på om han sköter sig eller inte. Crown Prince har innerspår i voltstart för första gången. Har haft andra öppna spår i två lopp och galopperat tidigt båda gångerna. Vann dock enda gången han gick i ledningen.

6 IMMA HANOVER-Ulf Ohlsson 12%

Imma Hanover har två galopper i rad bakom sig och måste sköta sig för att slippa kval. Senast hamnade hon i maskin när det blev en incident under slutvarvet och kom bort helt. Galoppen på upploppet såg mest ut att vara för att hon tappade sugen.

8 PROUD L.A.-Kaj Widell 2%

Proud L.A. vann överlägset näst senast, men galopperade bort sig gången efter. Kaj upp nu för första gången och ekipaget räknas tidigt

9 ABRYSTIR-Roger Nilsson 1%

Abrystir är en jättefin märr som tyvärr varit sjuk. Senast blev det galopp i en trång situation, bara att glömma. Känns bra nu och Roger Nilsson tror hon är på väg tillbaka till sitt rätta jag. Är inte sämre än någon annan i det här loppet och han är lite inne på att köra barfota runt om denna gång!

3 AL´S RAGING ACE-Hanna Olofsson 9%

Al´s Raging Ace har tjänat pengar varje gång, men ännu aldrig vunnit. Dags nu?

7 ZOOROPA-Robert Dunder 5%

5 LET IT HAPPEN W.W.-Leif Eriksson 2%
10 KLAMMER-Krister Söderholm 2%

Klammer har vunnit två av de tre lopp Krister Söderholm hållit i tömmarna men står tufft till med 20 meters tillägg.

4 WEASEL W.F.-Ove A Lindqvist 1%

2 KEJSARE ZON-Petteri Joki 1%

 

V86-6, AUTO 2140

4 GLENN CASHMAN-Sandra Eriksson 25%

Glenn Cashman har varit lite ojämn i prestationerna. Senast var han bökig. Han är kapabel och vi får hoppas att han går så optimalt som möjligt. Spår 4 är ett kanonläge och medeldistans är inga problem, han har vunnit över det några gånger. Förhoppningsvis går han barfota runt om, det beror på hur hovarna ser ut. Det är den häst som var inblandad i Sandra Erikssons olyckshändelse för ett tag sedan. Duon har dock repat mod och bl a vunnit ett lopp efter den incidenten. Glenn Cashman har vunnit tre av de fem lopp han gjort på Boden. Har vunnit fyra av de sju gånger han gått i ledningen.

9 U.BOAT-John Östman 6%

U.Boat är en tuffing som är härdad i tuffa gäng. Han kan vinna på egen kraft. Han har varit bra i varenda start i år. Han var tvåa i ”mini-comebacken” mot Master Blaster senast. Utan strul är han med på fotot. Har fått stryk av Esprit Sisu och Master Blaster i två av de fyra senaste starterna. Det har även blivit en seger och femtepris i V75.

3 FAITH IN LIFE-Marko Hakkarainen 17%

Faith in Life har hög segerprocent och skulle ledningen nås blir han extra farlig. Han är kapabel att segerstrida och har två lopp innanför västen efter vila.

2 CHINTANA BANANAS-Antero Heinonen 16%

Chintana Bananas gick en bra tid senast. Han är vass på speed om han får ett bra lopp. Sexåriga märren har jobbat ihop till en vinst och förtjänar att ta årets andra seger. Hon har bara gjort fina insatser på sistone och det lyser form om henne. Det är ingen raket den första biten, men hon är i rätt läge direkt och har ibland kunnat göra lite jobb under vägen.

5 SULAIMAN O.K.-Hanna Olofsson 15%

11 ZELL MEMENTO-Rikard N Skoglund 7%

Zell Memento kördes senast av Rikard N Skoglund för första gången. Det kunde inte gått bättre

7 OWEN BROLINE-Jarmo Saarela 7%

6 UBERTA JET-Janne Soronen 1%

10 ESTELLE WEB-Petri Airaksinen 2%
1 AIDA BRICK-Jaakko Alamäki 1%

Aida Brick har haft innerspår bakom bilen i sex lopp och öppnat trögt varje gång (en startgalopp). Har dock vunnit de tre gånger hon gått i ledningen.

8 SEACHOCOLATE-Micael Melander 1%

12 KENNET SISU-Petteri Joki 1%

 

V86-7, AUTO 2140, Klass I

2 LOKE SURVIVE-Robert Bergh 37%

Loke Survive galopperade direkt i starten (volt) senast. Bilstart passar bättre och spåret blev bästa tänkbara. Utgångsläget är intressant och Robert Berghs häst är näst intill garanterad en fin resa. Hästen kan öppna vettigt bakom bilen. Utan strul under vägen kommer han att vara med och göra upp om segern.

1 MELLBY ESS-Petter Lundberg 2%

Mellby Ess är ganska startsnabb så man borde kunna få en bra position från innerspåret. Petter tror att han kör i ledningen om han får den. Han kommer gå barfota runt om igen och med open eye-huvudlag. Han borde duga ganska långt från ledningen här.

10 SANGRITA ÅS-Rikard N Skoglund 1%

Kommer från seger efter fin resa senast. Har bra startryggar  och med en liknande resa som senast kan hon skrälla till här.

3 FROM THE MINE-Micael Melander 8%

From The Mine utmanar om spets, och om hästen tävlar barfota runt om för första gången är han högintressant. 

4 RALLY FUNNY-Kaj Widell 24%

Rally Funny höll bra från spets senast. Ledningen igen eller är hon bättre bakifrån? Hon tog ledningen trots spår sju senast och varvade på 1.12! Hon gav sig motvilligt och ska räknas med chans.

5 GLOBAL SOLIDARITY-Marko Hakkarainen 15%

Global Solidarity ser riktigt formstark ut för dagen och imponerade vid segern senast. Det ser ut att kunna bli lite körning från start och blir tempot högt biter Global Solidaritys spurt väldigt bra. Loppet är ganska jämnt på förhand och med tanke på att det troligen blir en del rundspel kan man kanske få ett skapligt odds på honom.

6 ZORRO SWING-Jens Eriksson 4%

11 MISS GOLDEN QUICK-Santtu Raitala 1%

Miss Golden Quick var sämre senast. Nu är läget iskallt och man måste ligga lågt.

7 CARISMA SISU-Ulf Ohlsson 5%

8 DUSKTODAWN SISU-Ulf Ohlsson 5%

12 GOLD NARVA-Niko Jokela 0%

Struken: 9 Tommaso America

 

V86-8, AUTO 2140

5 MAGNIFIK BRODDE-Mika Forss 44%

Magnifik Brodde vet vad detta går ut på. Hela 20 vinster och bara hälften så många andraplatser indikerar att den här sjuåringen har löpskalle. När han nu har bevisad form, toppkusk och ett läge som bör innebära ledningen, tror jag att chansen är god.

4 SUPER ARIEL-Micael Melander 15%

Super Ariel hade en svår uppgift i den senaste starten, men gjorde det godkänt som trea. Hon är härdad i tuffa sällskap och i normal form är hon med i striden. Sprang in en och en halv miljon kronor under fjolåret och vann lopp på fransk mark och tog hem Sto-SM. Den här säsongen har inte varit lika framgångsrik och på onsdag gör hon blott årets fjärde start.

6 EDER BOB-Ulf Ohsson 12%

Eder Bob har också fin form, men var klart slagen av Magnifik Brodde när de möttes för tre starter sedan. Han avslutar oftast loppen bra. Näst senast visade klockan 1.11 sista rundan. Han spurtade till snygg seger senast och gynnas om tempot blir högt.

10 ANGLE OF ATTACK-Robert Bergh 21%

Angle Of Attack hade tippats om han hade haft spetsläge. Merparten av segrarna är tagna från ledningen. Och näst senast vann han ett V75-lopp från spets. Han har även ett par vinster bakifrån men kan tappa värdefull mark inledningsvis.

7 RAZ MACKENZIE-Roger Nilsson 2%

Raz Mackenzie var sjuk när det var V75 på Boden i juni. Har varit frisk en tid nu och tränar fint. Roger Nilsson gav honom en riktig urblåsare efter 14,4/2600 meter nyligen och formen bör vara på gång. Inte helt borta, men normalt behöver han ett lopp i kroppen.

2 VIC DE LUXE-Santtu Raitala 3%

Vic de Luxe har tjänat snabba pengar de senaste månaderna. Han hade en enorm formtopp i vintras och var framgångsrik i V75. Stoltserade med tre raka V75-segrar i vintras och besegrade bland andra Qahar Q.C. på Solvalla i februari. Formen är dock inte lika bra nu. Platsbud på läget.

1 VÄSTERBO FANTAST-Hanna Olofsson 1%

9 ELIT HÅLERYD-Rikard N Skoglund 1%

8 CUPIDO SISU-Tomi Haapio 1%

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 9 MASTERBLASTER (4-5)

2) 2-5-7-9 (3-10)

3) 1-2-3-5-7-11-12-13 (10-14)

4) 2 HESIOD (6-9)

5) 1-3-6-8-9 (7-5)

6) 2-4-5-9-11 (7-6)

7) 1-2-3-4-6-10 (11-7)

8) 5 MAGNIFIK BRODDE (4-6)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 2 Loke Survive i avd.7 så blir kostnaden endast 200:-

Skapad i V86.

Lämna en kommentar