V86 Onsdag 1 Augusti MANTORP

V86-1, AUTO 2640, Spårtrappa

8 UPPOHOPPA-Örjan Kihlström 26%

Fötterna sparas på Pasi Aikios nyblivne V75-vinnare Uppohoppa. Han har gjort flera bra lopp med skor men det är ändå ett minus. Dessutom är spåret inte bra. Han tippas trots detta, men garderas. Han var mycket rejäl vid segern i V75 senast.

7 DREAMBOY AS-Björn Goop 17%

Dreamboy As gjorde det bra som trea senast och ska tidigt med på lappen. Han gav formbesked senast då han utmanade Uppohoppa, men fick se sig besegrad som trea i mål. Kan få revansch nu när favoriten ska gå med skor.

11 GREAT KING WINE-Stefan Söderkvist 4%

Great King Wine känns som en ständig outsider. Han var tvåa i V75 senast. Plockar ned många i spurten. Uppträder något ojämnt men tar en hel del segrar och ska räknas ganska tidigt här. Skrällbud. 

2 GLOBAL SIGNATURE-Joakim Wallin 4%

Har hög grundkapacitet. Är inte helt avsågad här från ett fint utgångsläge. Tog årets första seger senast och visade att formen är på gång. Ännu ett skrällbud.
5 EXTRA FUDGE-Jorma Kontio 20%

Extra Fudge har speciell stil, men är stark och ärlig. Han var en bit efter Uppohoppa senast men har bättre läge nu
1 LASS REVENUE-Mattias Djuse 14%

Har ett par lopp i kroppen efter långt uppehåll. Han spurtade mycket vasst som trea senast och kan få loppet.
6 STALL WARNING-Kim Eriksson 1%

10 ABOVE ALL-Carl Johan Jepson 3%
3 POR NIE ROCK-Peter Ingves 3%
4 COUNTERFEIGHTR-Markus Niklasson 2%
12 ALDO STAR-Erik Adielsson 2%
9 ZEUS KARSK-Peter G Norman 3%

 

V86-2, AUTO 2140, 4-åringar 

1 CHIANTI-Björn Goop 11%

Chianti har hittat toppformen och är startsnabb och lättplacerad. Han lyckades fronta senast med samma spår och kommer med två raka vinster i bagaget. Senast vann han på nya rekordet 12,3 över full distans och visade att han är på topp. Spelvärd tipsetta.

7 COIN PERDU-Erik Adielsson 62%

Coin Perdu vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring och var obesegrad när han tog sin nionde raka och vann E3-finalen i fjol sommar. Supertalangen var sedan tvåa i Kriteriet bakom Villiam efter en vass spurt och han avslutade säsongen med att vinna E3-revanschen den 28 november på Solvalla. Hittills har det blivit elva segrar och en andraplats på 14 starter och 5,1 miljoner kronor intjänat. Men nu har hästen inte startat på åtta månader när det är dags för comeback på onsdag. 
- Vi hade siktat in oss på att vara med i Kungapokalen i våras men fick ett litet bakslag inför kvalen. Han var inte helt fräsch då och därför valde vi att sikta mot Derbyt och Breeders Crown i höst istället. Det var aldrig aktuellt med Sprintermästaren och det var heller inte intressant att gå ut i några vanliga lopp med 100 000 kronor i förstapris i. Så vi valde att lägga om matchningen och gå för Derbyt istället, säger Svante Båth.

Coin Perdu har spår sju bakom bilen. Han körs av Erik Adielsson och blir favorit i loppet. Men tränare Båth baissar chanserna rejält för topphästen.
- Han har tränat bra och kändes fin i ett rundbanejobb efter 1.18 över 1600 meter på Solvalla nyligen. Det var jämn fart hela vägen och det snabbaste han har gått. Jag vill poängtera att han behöver det här loppet i kroppen och jag skulle uppskatta att formen är runt 70 procent. Det viktigaste för oss är att han är bland de sex främsta och får ett lopp innanför västen.
- Jag har inga krav på att han ska vinna loppet och vinner vi loppet vill jag att vi gör det på vårt sätt. Och det ska i så fall vara på ett snällt sätt. Det här är absolut inte det viktigaste loppet för hästen. Det är tre veckor till derbykvalen och jag hoppas att det blir perfekt för honom och att han går framåt med 20 meter med det här loppet i sig.
- Det är en topphäst och jag har såklart varit jättenöjd med honom i de lopp han har gjort och hans adelsmärke är att han alltid har skött sig bra och gjort loppen på rätt sätt, säger Båth. 

- Det blir skor runt om, vanlig vagn och öppet huvudlag.

11 INDY LANE-Jorma Kontio 6%

Jättefin i årets starter. Sparar speeden länge. Sex segrar på åtta starter och har aldrig missat pallen. 6% är alldeles för lite på en så vinstrik häst, även om spåret ställer till det. Skrällbud.

9 BREIDABLIKS COGNAC-Conrad Lugauer 4%

Breidabliks Cognac gör starka insatser hela tiden och skulle från sitt bakspår profitera på ett högt tempo. Jättefin häst under utveckling.

5 LEADER BRODDE-Mattias Djuse 3%

6 DIGITAL PERFORMANCE-Ulf Ohlsson 1%

4 OUTPUT PRESSURE-Örjan Kihlström 7%
10 SHORT IN CASH-Johnny Takter 1%

Är en talang med bra styrka som skulle kunna vara en jätteöverraskning. Motståndarna har mer rutin och bättre CV men denna häst är kraftigt på gång och jag blir inte helt förvånad om han skräller. Lättades i balansen inför senaste starten. Han felade efter 100 meter men svarade för sylvass upphämtning. Petri Puros häst har både styrka och speed. Felfri tar han en framskjuten placering.

8 ADRIAGO TROT-Johan Untersteiner 2%

12 GEAR EXTENSION-Kaj Widell 1%

3 CHAPUY-Åke Lindblrom 0%

2 BORN UNICORN-Kevin Oscarsson 1%

 

V86-3, AUTO 2140, Diamantstoet, Spårtrappa

6 PRINCESS S.W.-Peter Untersteiner 73%

Princess S.W. kommer garanterat att klättra i klasserna om hon får vara frisk. Fyra segrar och en andraplats på sina fem starter är imponerande. Princess S.W. sitter nog i ledningen efter 500 meter och kan då bli svårslagen. Given tipsetta och en möjlig spik.

8 RYSSEBO LA REINE-Kaj Widell 8%

Har mycket fin styrka och härlig inställning till sitt jobb. Förutsättningarna är besvärliga med dåligt startspår, men jag skulle tro att Kaj Widell väljer att vara offensiv direkt och med minsta flax så får detta ekipage besöka vinnarcirkeln.
2 COSMORITA-Torbjörn Jansson 3%

Kommer från formstall men gjorde bort sig med galopp senast. Vid gardering är det ett skrällbud att tänka på från ett fint utgångsläge. Tävlade utan skor vid segern näst senast, men det verkar bli skor den här gången.
14 IZZY-Jorma Kontio 5%

Visade bra form senast som tvåa på fina 12,8. Rundar många men inte alla? Jagar årets första seger. Vann åtta av elva lopp i fjol men har inte varit lika framgångsrik i år.

15 ALANDIAS DA VICI-Björn Goop 1%

12 MELODY MARKE-Carl Johan Jepson 2%
5 KLARA HÅLERYD-Johan Untersteiner 5%
10 GLOBAL UPFRONT-Jörgen Westholm 1%
13 HOT CHOCOLATE-Erik Adielsson 2%

Har fått två lopp i kroppen och närmar sig toppformen. Ibland kommer man igenom bra från spår 13 och Hot Chocolate är inte helt borta.
9 CELINE K.S.-Troels Andersen 0%

11 RIDGEHEAD KWANNON-Jarno Koskela 0%
7 VICTORIA KNICK-Fredrik Persson 0%
4 INFINITY-Lars Åke Söderholm 1%

3 GOLDEN INDRA-Stefan Söderkvist 0%

1 RIANNA TROT-Roger Pettersson 1%

 

V86-4, AUTO 2140, 5-åringar

3 CYBER LANE-Johan Untersteiner 60%

Fjolårets kung bland fyraåringarna visade sin rätta klass senast. Han dök till ledningen och joggade undan på lätta ben på finfina 1.11,6/2 140 meter auto. Cyber Lane var stinglös i Oslo Grand Prix. Han var trea utan att vara på topp i Karlstad. Senast dundrade han till ledningen och gick enkelt i från med krafter sparade. Det är inte många hästar i världen som tar en längd på Cyber Lane inledningsvis och det ser ut att vara spets och slut igen.

5 LOVE MATTERS-Örjan Kihlström 21%

Love Matters har gjort allt rätt på sistone. Han fick spår utvändigt Cyber Lane och borde därför få svårt att utmana om segern.

6 MUSCLE HUSTLE-Kim Eriksson 7%

Muscle Hustle är mycket startsnabb men var chanslös att ta en längd på Cyber Lane senast. Han fick sämsta spåret och det drar ned förhoppningarna rejält
1 BARON GIFT-Rickard Svanstedt 2%

Han gick bra sist men fick ett tufft lopp. Nu har han fått ett bra spår den här gången men det är samtidigt tuffa motståndare.

4 GENERAAL BIANCO-Peter Untersteiner 8%

Generaal Bianco är mycket speedig och gynnas om det blir tufft tempo på loppet
2 SLIDING HOME-Jennifer Tillman 2%

 

V86-5, AUTO 2140, 3-åriga ston

5 CONRADS RÖDLUVA-Örjan Kihlström 13%

Är en stor talang som jag fattade tycke för redan som ettåring på auktion då Daniel Redén köpte stoet och hon har imponerat stort. Det finns tuffa konkurrenter, men detta är något extra till travhäst och jag väljer att spika. Snackhästen  gör blott sin fjärde start. Hon visade 1.10,5 sista 800 senast och fungerade fint med lättare balans.

1 ADORABLE LADY-Pasi Aikio 2%

Adorable Lady fungerade betydligt bättre utan framskor och kommer att tävla likadant igen.
7 MUSIQUE D´INVERNE-Erik Adielsson 67%

Musique D´Invernes första förlust (galopp) kom sist och jag spikar emot den stora favoriten.

10 VALETTA-Björn Goop 2%

Inlett karriären bra, 1-3-4. Vid gardering bör Lill-Goop med på lappen.
11 LOVELY TOOMA-Kaj Widell 2%
6 FAIRYTAIL MEARAS-Peter Untersteiner 4%
8 DANCINGQUEENDIABLO-Johan Untersteiner 1%

3 AU PAIR GIRL-Kim Eriksson 1%

4 ACTIVATED-Carl Johan Jepson 6%

Fredrik Wallin låter nöjd med Activated i träningen. Taktiken är att prova från start och kommer man till ledningen är tanken att prova i den positionen. 

2 PIPPI ROC-Johnny Takter 2%
9 S.G.MALEFICENT-Kenneth Haugstad 1%

12 LIPSTICK TOOMA-Jevgeni Ivanov 1%

 

V86-6, AUTO 2140, 3-åringar

7 LEWIS ALE-Tuomas Korvenoja 24%

Kan vara Tuomas Korvenojas nya kanonhäst. Intrycket senast på Rättvik var bländande och tränaren hyllar sin häst gränslöst. Toppchans till fjärde raka vinsten.
5 THAT´S ART-Peter Untersteiner 22%

Svarade för mäktig spurt i finalen av E3 och är under stark utveckling. Han sköter jobben bra enligt stallet och den här gången kommer Peter Untersteiner vara aktiv inledningsvis. That´s Art vinglade till lite i samband med att rycktussarna (premiär) åkte ur öronen senast. Spurten var ändå femstjärnig och 1.11,5 sista rundan är starka papper
9 ALONE-Örjan Kihlström 4%

Alone gick nytt rekord senast som trea på 13,8 över full distans. Är på gång och Örjan har hittat formen igen.
8 ADDRESS BOOK-Johan Untersteiner 16%

Address Book har visat mycket lovande takter hittills med tre segrar på sex starter. Dåligt utgångsläge nu men kapacitet finns.

4 BASIL PELLINI-Ulf Ohlsson 17%

Basil Pellini har stor talang och kan öppna raskt om kusken önskar

- Basil Pellini är en rätt så bra häst som jag väl egentligen borde ha tagit ut i ett vanligt lopp men jag tycker det finns bra kunnande i hästen och vill prova här. Jag tror det blir bra till hösten och även om jag inte har några vrålkrav till det här loppet så hoppas jag att han ska få vara med i Breeders Crown i höst. Han tog två raka innan det blev galopp in i första sväng senast. Nu ska vi byta till ett halvstängt huvudlag för att skärpa till honom för det kändes som att galoppen berodde på att han slappnade av litegrann säger Svante Båth.
3 PERSON OF INTEREST-Kevin Oscarsson 4%

11 MAGIC CASH-Jorma Kontio 2%

2 PEAK FEAR-Peter Ingves 2%
6 BARNEY GRANIT-Jörgen Westholm 1%

10 GARRETT MIX-Erik Adielsson 3%

Garret Mix är inte att lita på. Håller han sig i rätt gångart sänker han många under slutvarvet

1 S.G.FLYING DIAVAL-Kenneth Haugstad 3%
12 NEON HAGH-Fredrik Persson 1%

 

V86-7, AUTO 2140

7 SORBET-Örjan Kihlström 28%

Har gjort flera topplopp på sistone och var inte långt från att besegra stallkamraten – och Hugo Åbergs-deltagaren – Heavy Sound senast. Det har alltid varit en häst med gott rykte. Men tidigare i karriären var han mer en långdistansare och det kändes aldrig riktigt som att han fullt levde upp till förväntningarna på honom. I år har han blommat ut och nu har han också fått snabbhet i benen och han levererar 1.10-tider på löpande band. Sorbet är en av många topphästar hos Daniel Redén. Han ska ses med god chans trots tråkigt spår.

2 UZO JOSSELYN-Kim Eriksson 2%

Bra form och var inte tom i mål senast. Den franske 10-åringen gör den fjärde starten för året och vann i debuten i maj och har gått två raka 11-tider efter det över kort distans utan att räcka till mot hårt motstånd. Verkar bli väldigt bortglömd här.

5 WHITEHOUSE EXPRESS-Björn Goop 19%

Whitehouse Express har lopp i kroppen och kan öppna raskt den första biten. Han borde få svårt mot stallkamraten Sorbet men kan besegra de övriga.

9 JONESY-Tuomas Korvenoja 16%

Den finske 8-åringe inledde året med två raka segrar men på slutet har vinsterna uteblivit trots att han varit hårt betrodd hela tiden. Formtapp?

3 CARABINIERI-Peter Untersteiner 13%

Carabinieri är rejält tränad inför comebacken. Han är mycket spurtstark och trivs med att smyga med och spara speeden fram till upploppet

8 BUZZ MEARAS-Erik Adielsson 3%

Är mycket bättre än vad raden antyder. Han tävlade i jänkarvagn för första gången på länge senast (jänkarvagn får inte användas i Frankrike) och det blir troligen ”bike” igen. Buzz Mearas gjorde bort sig med galopp direkt senast. Han fick tråkigt spår igen och är nog allra effektivast över kort distans
6 HARRY HAYTHROW-Johan Untersteiner 14%

4 EXPLOSIVE DE VIE-Kevin Oscarsson 2%
1 DREAMS TAKE TIME-Jan Henriksson 2%
10 GREENLEAF SLIM-Oskar J Andersson 1%

 

V86-8, AUTO 2140, 4-åriga ston

2 GLORIA WEB-Jorma Kontio 22%

Var både jag och Jorma Kontio imponerade över senast och trots en tung resa avgjorde hon på ett mycket trivsamt sätt. Perfekta förutsättningar nu och hon får tipset. Gloria Web har två lopp i kroppen och gjorde ett väldigt bra lopp senast och tar ned många i spurten

10 CANDY LA MARC-Johan Untersteiner 19%

Candy La Marc glänste i årsdebuten. Attacken sattes in sent och då lämnade hon motståndet på enkla ben. Med loppet i kroppen är formen framflyttad
3 MILY-Peter Untersteiner 5%

Skrällde i försöket till Stochampionatet och var fyra i finalen. Då tävlade hon barfota. Nu blir det skor på hovarna. Mily är vass på speed och sänkte Dibaba näst senast. Hon blir att räkna med igen

6 MELLBY FASHION-Jörgen Westholm 2%

Jättefin häst. Fick ge sig mot smygkörd konkurrent sist och har två raka andraplatser i bagaget nu. En av flera skrällbud i loppet.

8 MAHARANI DE BARODA-Björn Goop 6%
9 CAVIDENDRON-Carl Johan Jepson 5%

11 VIOLET BI-Jim Oscarsson 17%
12 HOSSIANA BOKO-Oskar J Andersson 2%

1 WILLOW PRIDE-Peter Ingves 3%
7 BARONESS IMA-Claes Sjöström 1%

5 WILD LOVE-Kevin Oscarsson 16%

4 VIRUNGA-Erik Adielsson 2%

- Virunga har det krånglat mycket för i år och hon har varit sjuk och bara gjort två starter. Hon har gått ett tuffare rundbanejobb inför det här och det blir lite av ett test om vi ska spänna bågen till Derbystoet lite senare. Jag är helnöjd om hon är bland de sex främsta, säger Svante Båth.

 

SYSTEMFÖRSLAGET:

1) 2-5-7-8-11 (1-6)

2) 1-4-5-6-7-9-10-11 (8-12)

3) 2-5-6-8-9-10-12-13-14-15 (11-7)

4) 3 CYBER LANE (5-6)

5) 5 CONRADS RÖDLUVA (1-7)

6) 5 That´s Art/7 Lewis Ale (9-8)

7) 7 SORBET (2-5)

8) 2-3-6-8-9-10 (11-12)

4800 rader/1200:-

Om man även spikar 6 Princess S.W. i avd.3, så blir kostnaden endast 120:-

Skapad i V86.

Lämna en kommentar